Ieşirea Din MATRIX: ÎN CĂUTAREA DRAGONILOR

PAGINI

miercuri, 29 ianuarie 2014

ÎN CĂUTAREA DRAGONILOR

 QUEST FOR DRAGONS (2007)

Una dintre cele mai misterioase creaturi (imaginare sau reale) este Dragonul. Dacă existența acestuia în acest ținut, este acum doar legendă sau mitologie, este greu de crezut cum de această poveste a reușit să pătrundă în mintea oamenilor de pe toate continentele, într-o perioada când se presupune că nu existau aceste legături între culturi. Este greu de crezut obsesia artiștilor din toate veacurile de a portretiza în fel și chip aceste făpturi. Mai nou, imaginația furibundă a cineaștilor  și a gamerilor din ultima vreme a scos pe bandă rulantă zeci, dacă nu sute de filme și jocuri de calculator în care apar dragoni de toate națiile și influențele.

Or fi existat într-adevăr pe Pământ sau or fi doar niște creaturi subtile, niște entități extraterestre din astral care ne bântuie coșmarurile și fanteziile eroice? Să fie oare vorba de acele ființe extraterestre din constelația Draco care au populat și influențat istoria acestei planete? Să fie vorba de acei draci, demoni, draconieni care mulți spun că stăpânesc de milenii această planetă? Să fie vorba de fapt de simbologia balaurului înaripat sau energia sexuală sau a șarpelui kundalini? Acesta să fie șarpele Șeitan din Biblie? Oare aceștia sunt temuții balauri și /sau zmeii (interesant e ca zmeele zboară) din poveste sau din Biblie?

Ființe venerate de unii, temute de alții, ocupă un loc central în multe basme populare de pe întreaga planetă sau legende, mitologii care nu odată s-au dovedit reale și par a fi inspirate dintr-o realitate pe care astăzi cu greu ne-o putem imagina. 

Se spune că au existat perioade în istoria umanității când lumea avea un caracter de vis mai pregnant, când lumea nu se materializase încă complet, nu se osificase pe acest spectru de frecvențe, o lume în care orice era posibil, iar existența creaturilor mitologice era foarte posibilă. Descifrarea mitologiei și simbologiei dragonilor ar putea clarifica multe aspecte încă aflate într-o ceață istorică care din punctul nostru de vedere este indusă artificial.

În documentarul de astăzi ni se sugerează ideea că doar din cauza oaselor de dinozaur există această frenezie isterică în istoria umanității legată de dragoni.  Nouă ne vine greu să credem că doar niște oase au putut genera o așa coeziune culturală trans-oceanică și o așa abundență de reprezentări a acestor ființe fascinante. 

În fine, dorim să vă stârnim curiozitatea și vouă de a investiga misterul acestor ființe care cel puțin pentru noi, sunt din ce în ce fascinante ...

 „Dragonul este o creatură mitologică de obicei descrisă ca fiind un șarpe mare și puternic sau o altă reptilă cu abilități magice și spirituale. Creaturi mitologice având câteva sau multe din caracteristicile tipice asociate dragonilor sunt comune în toate mitologiile lumii.

În zoologie, cuvântul dragon este cuprins, singur sau în combinații, în denumirea comună a unor specii de animale actuale: viermi (dragonul, Dracunculus medinensis), pești (dragonul de mare, peștele-dragon), reptile (dragonul de Komodo) etc.

Variatele ființe care azi poartă numele de dragon probabil că nu au o singură origine, iar semnificațiile lor sunt foarte diverse. Simbol al vieții în China, animal protector în Indonezia, păzitor al săbiilor în Japonia, malefic și viclean în Europa, dragonul se întâlnește în numeroase mituri și legende. De obicei, dragonii din est, dragonii chinezești sunt ființe benefice ce aduc noroc. În mitologiile vestice, ca cea greacă sau cea celtică, dragonul este o încarnare a răului. De asemenea în mitologia persană dragonul este malefic (vezi Zahhak). În mitologiile băștinașilor americani, dar și în estul Asiei, ei sunt văzuți ca forțe primare ale naturii și ale universului. Sunt asociați cu înțelepciunea - sunt mai inteligenți ca oamenii - și cu longevitatea. De asemenea, pot avea puteri magice și supranaturale și sunt reprezentanți ai mediului acvatic. Ei personifică apa, fântânile, ploile și râurile. Unile culturi înzestrează dragonii cu darul vorbirii.

Sunt de obicei înfățișați ca niște șerpi sau șopârle de dimensiuni mari, uneori împrumutând și trăsături de pasăre de pradă. Au corpuri alungite, solzoase, clocesc ouă. Dragonii au aproape întotdeauna ochi mari, trăsătură care stă la originea cuvântului "dragon" în multe culturi. Adeseori, dar nu întotdeauna, au aripi și răsuflare incandescentă.

În Grecia antică prima menționare a unui dragon "este derivat din Iliada lui Agamemnon în cazul în care este descrisă ca având un motiv dragon albastru pe centură sabia și o emblemă de balaur cu trei capete pe farfurie piept. [7] Cu toate acestea, cuvântul grecesc utilizate (δράκων drákōn, drákontos genitiv δράκοντος) ar putea însemna, de asemenea, "sarpe". drákōn δράκων este o formă de participiul aorist activ al grecești δέρκομαι dérkomai = "văd", derkeîn = "pentru a vedea", și inițial ar putea însemna "cel care vede", sau "cea care se aprinde sau lucește" (probabil referindu-se la reflectorizant scale). Aceasta este originea cuvântului "dragon". (A se vedea, de asemenea, Theogonia lui Hesiod, 322.)

Dragonii sunt mari colecționari de comori. (adeseori interioare, simbolice, nestemate de înțelepciune n.n.) Cei care vorbesc sunt amatori de ghicitori. Pentru a le câștiga încrederea trebuie să participi la un concurs de ghicitori. Uneori câștigătorii sunt lasati de dragoni călare pe ei în zbor.

În simbolismul medieval, dragonii erau o imagine a apostazei, a trădării și a perfidiei, dar și a furiei și invidiei. Era asociat și cu calamitățile naturale. Multiplele capete erau simbolul decadenței și opresiunii și chiar al ereziei. Cu toate acestea, unele popoare europene au văzut în dragon un simbol al independenței, al suveranității și puterii. Dragonul poate însemna și inteligență; doborând un dragon, eroii din basme nu numai că aveau acces la comoara păzită de acesta, dar în plan simbolic însemna că a învins pe cea mai vicleană dintre creaturi. În unele mitologii, în special cea chinezească, dragonul reprezintă și norocul.

Joseph Campbell, în Puterea mitului, vedea în dragon un simbol al divinității și al transcedentalului, pentru că reprezenta unitatea dintre Cer și Pământ combinând șarpele (terestru) cu aripile unei păsări sau a unui liliac (celest).

Dragoni în mitologiile lumii

Dragoni asiatici
Dragon chinezesc Lóng Lóng este prototipul dragonului chinezesc. Are o formă alungită de șarpe, combinată cu atributele altor animale; de cele mai multe ori nu are aripi, și deține patru gheare la fiecare picior (cinci pentru emblema imperială). Ei sunt stăpânii vremii și a apei și sunt un simbol al puterii.
Dragon japonez Ryū Similar dragonilor din China și Coreea, cu trei gheare în loc de patru. Ei sunt ființe pozitive și binevoitoare (cu mici excepții) și pot îndeplini dorințe; sunt destul de rari în mitologia japoneză.
Dragon corean Yong Un dragon celest, în mare, la fel ca dragonul lóng din China. Ca și lóng, yong și alți dragoni coreeni sunt asociați cu apa și vremea.
yo Un dragon oceanic fără coarne, uneori identificat cu șarpele marin.
kyo Un dragon de munte.
Dragon siberian Yilbegan Asemănător cu dragonii turci și slavi.
Dragon indian Vyalee Văzut de obicei în templele hinduse din Sudul Indiei
Naga Șarpe cobra foarte mare , uneori cu multe capete , care trăiesc în apă sau sub pământ .
Dragoni europeni
Dragoni scandinavici și germanici knucker Șarpe foarte mare înaripat sau fără aripi,neputand sa-si folosesca aripile,ele ne fiind destul de dezvoltate.Knucker nu scuipa foc,dar ese veninos.Despre ei se credea că mănâncă vite și erau asociați cu ciuma și cu molimile. Cu toate acestea, se spunea că dacă vezi un knucker vei avea noroc.
Dragon greco-roman hidra Monstru șarpe cu șapte sau nouă capete care scuipă venin , iar când îi tai un cap din locul acela răsar alte două capete.
Dragon slavon zmey, zmiy, or zmaj Similar cu dragonul european convențional, dar cu mai multe capete. Au respirație încinsă și/sau lasă dâre de foc în urma lui când zboară. În mitologia slavonă și în tradițiile folclorice slavone dragonul simbolizează răul. Unor dragoni li se dă nume turcești (vezi mai jos, Zilant), simbolizând conflictul de lungă durată dintre slavi și turci sau tătari.
Dragonii românești balaur Balaurii sunt foarte asemănători cu slavonul zmey: foarte mari, cu înotătoare de pești și multe capete.
zmeu Zmeii au derivat din dragonii slavici. Ei sunt ființe humanoide care pot zbura și au respirația de foc.
Dragoni tătari Zilant Foarte asemănător cu un wyvern, zilantul este un simbol al regiunii Kazan. Termenul Zilant însuși este o inetrpretare rusească al cuvântului tătar yilan (șarpe).
Dragonii din Chuvash Vere Celen Dragonii din regiunea Chuvash reflectă trăsăturile mitologiei specifice, dinaintea răspândirii islamismului
Dragonii galezi Y Ddraig Goch Dragonul roșu este simbolul tradițional al Țării Galilor și apare pe steagul național galez.
Dragonii maghiari (Sárkányok) zomok Este un șarpe uriaș care trăiește în mlaștină, și care, din cînd în când ucide porci sau oi. Un grup de ciobani îl poate omorî cu ușurință.
sárkánykígyó Un uriaș șarpe înaripat, care nu este de fapt decât un zomok ajuns la maturitate. Este folosit uneori pentru deplasarea aeriană de către garabonciások (un tip de magicieni). Dragonii sárkánykígyó conduc furtunile și vremea rea.
sárkány Un fel de dragoni cu formă umană. Mulți din ei sunt giganți cu mai multe capete. Puterea lor este dată de numărul de capete. Devin din ce în ce mai slabi pe măsură ce pierd capete.
Dragoni americani
Dragoni mezoamericani Quetzalcoatl Cunoscutul zeu aztec Quetzalcoatl are înfățișarea unui șarpe cu pene. El este cel care împarte cunoașterea oamenilor și de asemenea, este un simbol al morții și al învierii.

Boi-tata Un animal cu aspect de dragon (de obicei un șarpe), în cultura indienilor brazilieni.
African dragons
Dragoni africani Amphisbaena Probabil originar din Africa nordică (iar mai apoi în Grecia), Amphisbaena este un dragon cu două capete (unul în față, iar celălalt la sfârșitul cozii). Capul din față ține cu dinții coada (sau gâtul capului celălalt), formând un cerc care îl ajuta să se rostogolească.
Wyvern Spre deosebire de alți dragoni, Wyvernul are numai două picioare. Cu toate acestea, dat fiind că este vorba de cel mai mare dragon din lume, îi sunt suficiente pentru a-și căra prada, de exemplu un elefant. Wyvernul are dimensiuni considerabile (15 m lungime, 6 m înălțime). Wyvernul atacă doar folosindu-și dinții, coada și ghearele.
Creaturi asemănătoare dragonului
Vasiliscul Un vasilisc iese dintr-un ou clocit de un cocoș. Este asemănător cu șerpii și șopârlele și, conform legendelor, poate ucide cu privirea, cu vocea, sau atingând victima. Ca Medusa, moare dacă se privește în oglindă.
Leviatanul În mitologia ebraică, leviatanul este o creatură mare asemănătoare unui crocodil cu dinți fioroși; în Biblie, leviatanul poate sufla foc. Peste timp, termenul a ajuns să însemne un monstru marin de dimensiuni mari; în ebraica modernă, "leviathan" pur și simplu înseamnă "balenă". Un șarpe marin este de asemenea foarte asemănător cu dragonul, chiar dacă arată mai mult a șarpe și trăiește în apă.

SURSA: http://ro.wikipedia.org/wiki/Dragon

În completare studiați și:
1) Dragonii - legende vii
2) Dragonieni, draconari şi Drăculea
3) Reptilienii Draconieni Inaripati - ANUNAKI
4) Din secretele omenirii: reptilienii draconieni se hrănesc cu energia noastră negativă, în timp ce reptoizii vor să ne ajute să scăpăm de sub dominaţia lor…
5) Dacian Draco - Dragonul dacic 

VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI
(donatorii cereți accesul, vă rog frumos ... mulțumesc)

2 comentarii:

  1. Am cunoscut o basarabeanca acum 15 ani. Din vorba in vorba, sporovaind despre cum era viata pe acolo, si-a adus aminte de un dragon (asa il numea), care a aparut in padure si i-a speriat pe localnici. A fost nevoie de un pluton pentru omorarea jivinei. Scotea sunete infioratoare nemaiauzite, de mamifer. Avea corpul alungit semana cu un sarpe , corp gros butucanos, cca 10 metrii siiiiii avea ceva resturi de aripi. Batrana a murit, avea pe atunci 82 de ani, deci intamplarea sa fi fost prin 1930.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred in asteroizi care au adus extinctie in niciun caz, pentru ca s-au gasit resturi pe toata Terra. Un meteorit i-ar fi omorat pe cri din areal si ar fi trait cei din celelalte zone, dar nu mai traieste niciunul. Cred altceva. Erau putini pentru ca nayuta face selectia daca sunt prea multi, iar pe cei ramasi i-a papat omul.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!