Ieşirea Din MATRIX: Regina Soarelui: Ce ne spun albinele ?

PAGINI

sâmbătă, 2 iunie 2012

Regina Soarelui: Ce ne spun albinele ?


QUEEN OF THE SUN (2010)
- What are the bees telling us?

„Mulţi bâzâie precum albina şi se miră că nu iese miere"

Regizat de Taggar Siegel, documentarul a apărut în 2010 și a fost tradus în limba română cu sprijinul Societăţii Antroposofice din România. Evident, este vorba de un film despre albine, care se numește Queen of the Sun: What Are the Bees Telling Us?, și prin intermediul lui, săracuțele albinuțe ne vor spune printre altele că lor nu le place deloc ideea asta promovată de corporatia Monsanto si agentii ei (cum au fost ministrii agriculturii Tabra si Fuia de pe la noi de ex.- n.n.) , cu plantele modificate genetic. Ba mai mult de-atâta, sunt foarte afectate și toată această industrie a OMG-urilor, în care Mosanto (votată și cea mai malefică corporație din lume pe 2011) este lider suprem, le ucide și pe bietele de ele, nu doar pe noi.

Despre mierea de albine și beneficiile ce le aduce ea sănătății omului s-au scris probabil biblioteci întregi și cu siguranță se vor mai scrie, deoarece mierea este alimentul cel mai uimitor, iar valențele ei terapeutice sunt pe departe de a fi complet descoperite. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit mierea pe post de îndulcitor sau medicament, fiind mereu un aliment foarte apreciat în orice gospodărie.

Fosilele dovedesc că albinele au în spate cel puțin 150 de milioane de ani de evoluție. Nu se cunoaște însă cu exactitate de când omul a început să folosească mierea, dar se presupune că acesta a descoperit dulcea comoară din roiurule albinelor, din cele mai vechi timpuri. Există picturi în peșterile din Spania care arată că acum mai bine de 7000 de ani, omul practica apicultura și consuma miere, dovezi recente aproximând că ființa umană a interacționat cu albinele încă de acum 10 000 de ani !

Mierea este una din substanţele cele mai binefăcătoare şi vindecătoare pe care ni le putem imagina. Ea poate vindeca durerile în gât, ajută la răceală, calmează tusea, ulcerele gastrice, arsurile și rănile, și am enumerat doar câteva din afecțiunile pe care le poate ameliora acest panaceu universal. În forma naturală, ea este bogată în multe minerale, vitamine, enzime, microelemente, aminoacizi si carbohidrați. Mierea este singurul aliment care nu se strică. Atunci când arheologii au deschis pentru prima dată mormântul lui Tutankhamon, mierea descoperită acolo, veche de câteva mii de ani, era încă comestibilă !

În antichitate, albina era considerată o vietate sacră, deoarece înaintașii noștri cunoșteau faptul că albina este una din marile susținătoare ale vieții și fertilității. Pentru a produce jumătate de kilogram de miere, un roi de albine zboară aproximativ 20.000 de kilometri și culege polenul din circa 6 milioane de flori. Astfel, ele sunt responsabile de polenizarea a aproximativ 40% din hrana noastră. Este o cantitate enormă ce ar trebui să ne determine măcar să le acordăm albinelor cinstea cuvenită. Fără această polenizare, plantele care ne asigură hrana nu ar rodi, iar noi am muri, fără doar și poate, de foame.

Problema este că la ora actuală, albinele se confruntă cu o criză extrem de gravă, numită Sindromul Depopulării Coloniilor. În mod ironic, filosoful austriac Rudolf Steiner a prezis în cadrul unei conferințe ținută în 1923 la Goetheanum, că mecanizarea agriculturii va distruge în cele din urmă apicultura și că albinele probabil nu vor supraviețui secolului XX. Deși cu o oarecare întârziere, iată că din păcate previziunea lui Steiner se îndeplinește, albinele dispar pe capete, fiind afectate de mecanizarea apiculturii, dar mai ales de pesticidele folosite cu inconștiență în monoculturile agriculturii diavolești promovate de Mosanto și celelalte multinaționale machiavelice.

Apar din ce în ce mai multe dovezi că această relativ nouă clasă de pesticide denumite neonicotinoide, cu care se tratează în special culturile modificate genetic, au un rol important în declanșarea Sindromului depopulării coloniilor. Aceste neonicotinoide sunt neurotoxice, atacând sistemul nervos al albinelor și implicit capacitatea acestora de a învăța să se întoarcă la stup. Ele sunt printre cele mai vândute din lume, fiind promovate foarte agresiv de către giganții din lumea petrochimiei. De curând s-a realizat secvențierea întregului genom al albinei și s-a observat faptul că acestea sunt complet lipsite, în mod caracteristic, de enzime care să combată otrăvurile sau toxinele. Ele sunt cele mai vulnerabile, deoarece scopul lor este să poată culege mici particule, fiind structurate astfel încât să atragă polenul în mod electrostatic. În 2002 au murit 40% din coloniile de albine din Germania, iar în 2006, 50% din coloniile de albine din America din cauza pesticidelor vândute de firma la care sunteți colaborator, domnule Stelian Fuia !

Pentru cei care vor și surse științifice, vedeți acest studiu făcut de Universitatea Purdue, din Indiana și publicat în jurnalul on line PLoS ONE (în limba engleză), care demonstrează fără echivoc că două substanțe care stau la baza acestor pesticide neonicotinoide, anume clothianidin și thiamentoxam, nu numai că omoară albinele, dar sunt răspândite actualmente în întregul lanț alimentar, lucru ce ar putea duce într-o bună zi la distrugerea întreagă a acestuia. Și mai cinic este faptul că EPA (Agenția Americană de Protecție a Mediului) a dat undă verde mizerabilelor multinaționale ce pun în circulație aceste otrăvuri, știind dinainte că ele omoară albinele. Un document ieșit la suprafață demonstrează acest lucru, de data aceasta diavolul fiind gigantul agrochimic german Bayer. Citiți acest articol în limba engleză, el postează și PDF-ul oficial al EPA de unde rezultă acest lucru.

Pe lângă toate acestea, cei care practică apicultura industrială, merg zeci de mii de kilometri cu camioanele pline cu stupi pentru a poleniza monoculturile de migdali, primele ce înfloresc deja din februarie, și trei sferturi din albinele din America sunt aduse în California pentru a face asta. Apicultorii recurg la acest efort, deoarece altfel afacerea lor nu ar fi profitabiliă. Fiind atât de agresivă industrializarea agriculturii în America, aceștia pur și simplu nu găsesc întinderi de flori pentru a-și hrăni albinele. Dar pentru a realiza acest lucru extrem de important de asemenea și pentru imensele monoculturi de migdali de sute de mii de hectare, albinele trebuiesc trezite din iarnă mai devreme, hrănite cu sirop de porumb bogat în fructoză, extras evident din porumb modificat genetic și e limpede că toate aceste lucruri le scad drastic vitalitatea. Pentru a le mări această vitalitate, li se administrează și oxitetraciclină sau tetramicină, iar aceste antibiotice, vor ajunge evident în corpul consumatorilor, oamenii devenind astfel rezistenți la ele.
Steiner spunea pe bună dreptate că viețile noastre depind de apicultură. Dacă dispar albinele, se distruge un lanț trofic, iar albinele se pare că s-au săturat de această practică agricolă nesustenabilă și uite că încet, încet, ne părăsesc. Dacă există doar monoculturi, ele vor muri de foame în cele 50 de săptămâni din an, de exemplu, în care migdalii nu sunt în floare. Deci ajungem din nou la biodiversitate: Dacă am avea flori diferite, care să înflorească pe tot parcursul anului, albinele ar putea trăi în voie și nu ar mai fi nevoie de administrarea acestor produse toxice pentru ele și care ajung și în mierea consumată de noi. Apoi știm din teoria permaculturii că biodiversitatea ne permite să practicăm o agricultură sustenabilă, în care nu se mai folosesc chimicalele ce iată, le nimicesc și pe bietele albine.

Cum puteți să ajutaţi albinele:

1. Cultivaţi flori, plante şi ierburi pentru a le asigura hrană albinelor.

2. Eliminaţi pesticidele din grădina şi gazonul dvs.

3. Albinelor le e sete. Asiguraţi-le încontinuu un bazin de mică adâncime, cu apă curată, în grădina dvs.

4. Cumpăraţi miere direct de la un apicultor local, care evită chimicalele şi produce miere brută.

5. Mâncaţi alimente bio şi fără pesticide.

6. Deveniţi apicultor cu practici de dezvoltare durabilă.

Vedeți și documentarele de mai jos:

Percy Schmeiser - David versus Monsanto (2009) (Blogul Antiiluzii)

One Man, One Cow, One Planet: How to Save the World (2007) (Blogul Ieșirea din Matrix)

Update: Deși Stelian Fuia (fostul ministru al agriculturii) a picat odată cu guvernul MRU, mă tot întrebam care să fie oare explicația acestor declarații ale sale ? Iată că am găsit-o într-un articol din Natural News: În plină controversă privind culturile modificate genetic (GMO) și pesticidele și erbicidele care decimează populația de albine peste tot în lume, gigantul Monsanto a decis să cumpere una dintre cele mai mari companii internaționale dedicate studiului și protecției albinelor. Conform anunțului companiei, Beeologics a predat frâiele în mâna lui Monsanto pe 28 septembrie 2011, ceea ce înseamnă că gigantul care manipulează genele va avea de acum posibilitatea să controlze fluxul de informații transmise de Beeologics privind Sindromul Depopulării Coloniilor.

“Monsanto va folosi tehnologia de bază de la Beeologics ca parte a procesului său de descoperire și dezvoltare continuă,” spune anunțul. “Produsele biologice vor continua să joace un rol important și crescut pentru sprijinirea sustenabilității multor sisteme agricole”. În traducere, se pare că Monsanto plănuiește să folosească chiar mai multe chimicale pentru o presupusă rezolvare a problemei colapsului albinelor. Câteva studii recente, printre care și cel amintit mai sus în articol, au legat totuși definitiv pesticidele și erbicidele folosite în agricultură, precum și siropul de porumb cu concentrație mare de fructoză de boala SDC a albinelor .

Viitorul pare sumbru pentru albine, cu alte cuvinte Mosanto pare gata să inhațe încet, toate companiile și organizațiile concurente care îi amenință produsele modificate genetic (GMO), în timp ce se preface îngrijorată de declinul populației de albine. Și dacă nu se iau măsuri drastice pentru a opri Monsanto din încercarea sa continuă de a domina agricultura globală, de genul făcute în India sau în Ungaria de exemplu, aprovizionarea cu alimente așa cum o cunoaștem noi va fi în curand o amintire a trecutului.”

SURSA: Blogul SUB LUPĂ http://sub-lupa.blogspot.ro/

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:

Link 1


Link 2
cu subtitrare pe film si calitate mai slaba
   

Mai multe informatii despre odioasa corporatie MONSANTO gasiti in categoria CODEX ALIMENTARIUS sau in categoria ALIMENTATIE de pe blogul nostru.

Nota noastra: DATI MAI DEPARTE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!