Ieşirea Din MATRIX: ȚINUTUL GAZULUI

PAGINI

joi, 2 februarie 2012

ȚINUTUL GAZULUI


GASLAND (2012)

De parcă nu ar fi fost suficient de multe motive pentru a iesi in strada la protest (FMI si politiciile teroriste ale asasinilor economici si a tradarii guvernantilor, ACTA,  ROSIA MONTANA, BOICOTAREA Petrom, MICROCIPURILE RFID, VACCINURI, samd) acum am mai aflat o bomba: 

CHEVRON (Rockefeller) vor incepe exploatarea GAZULUI DE SIST DIN ROMANIA, prin metoda fractionarii hidraulice. Ne iau gazul si ne ofera cutremure si poluare …

Daca Rosia Montana vi se parea serioasa, ei bine, asta-i mai mult decat strigatoare la cer! Nu doar ca strainii (oculta doritoare a unei  "Noi Ordinii Mondiale") au castigat la licitatie mii de kilometri patrati de pamant romanesc, dar au deja aprobarea pentru distrugerea arealului nostru, sub-teran si supra-teran, contaminarea retelei de ape freatice, provocarea de cutremure artificiale, si toate astea pentru a ne lua o descoperire la moda: gazul de sist,un gaz care se gaseste in straturile adanci de roca (cel putin 4 km adancime).
Dureri in tot corpul, leziuni cerebrale, imbatranirea ultra-rapida a pielii, oxidarea intregului organism.... avem timp doar pana in februarie sa luam atitudine!! Vizionati documentarul de astazi! Dati mai departe! Iesiti in strada sau incepeti boicotarea sistemului la toate nivelele prin nonparticipare nonviolenta la sistemul infect care ne subjuga! Romani uniti-va ! Trebuie nu numai sa ne revendicam drepturile de oameni, nu numai drepturile de cetateni ai unei tari care nu ne mai apartine fiindca ne-am vandut-o aproape in totalitate, ci mai ales drepturile de locuitori ai Planetei Pamant, care Doamne, nu stiu cate mai suporta!...


Gazul de şist, a doua Roşia Montană

”Modul în care străinii vor să exploateze resursele naturale ale României este pe punctul de a declanşa un nou scandal. După Roşia Montană, al cărei aur este vizat de canadienii de la Gold Corporation, americanii de la Chevron vor să înceapă, luna viitoare, forările în solul românesc pentru exploatarea gazului din şistul argilos. Chevron a câştigat licitaţiile pentru astfel forări în România în judeţele Bihor, Vaslui şi Constanţa, după ce a depus, în iulie 2010, oferte câştigătoare pentru trei perimetre cu o suprafaţă totală de 2.700 de kilometri pătraţi.

Gazul de şist este noul combustibil vedetă al momentului şi, aparent, România ar avea potenţial în această zonă. Gazele de şist sunt gaze obişnuite, dar care sunt captate în structuri geologice foarte dificil de accesat şi care necesită tehnologii speciale pentru extragere. În România este vorba despre o tehnologie controversată la nivel mondial, numită fracţionare hidraulică, care presupune pomparea de milioane de litri de apă, amestecată cu substanţe chimice care dizolvă rocile, în pământ, pentru a elibera gazele prinse în ele.

„Operaţiunile noastre se concentrea¬ză în două zone: Bârlad şi Dobrogea. Prima sondă de explorare va fi săpată la Bârlad în a doua parte a anului viitor, iar din 2013 avem în plan săparea a opt sonde în Dobrogea“, a declarat pentru ZIARUL FINANCIAR Thomas Holst, country manager pentru România în cadrul Chevron Upstream Europe.

Ecologiştii şi cetăţenii obişnuiţi sunt însă îngrijoraţi de pericolele la adresa mediului pe care procedura le implică. Ei susţin că s-ar putea ajunge la o poluare a apei freatice, având consecinţe dezastruoase asupra sănătăţii consumatorilor şi agriculturii. Există deja precedente cum ar fi Franţa, care a interzis producţia de gaz de şist pe teritoriul său, sau chiar SUA, care sunt în curs de modernizare a procedurii. În statele americane New York şi Pennsylvania oamenii care locuiesc aproape de astfel exploatări s-au înregistrat dând foc la apa de robinet contaminată cu gaz metan.

De asemenea, politica energetică a Marii Britanii este zguduită după ce operaţiunea experimentală de extragere a gazelor naturale din plăcile de şist din Lancashire a fost oprită, sub suspiciunea că ar declanşa cutremure, după ce mai multe mişcări seismice de mici dimensiuni au fost înregistrate în zonă.

Chiar şi vecinii bulgari au obţinut, la începutul acestui an, după proteste de stradă, interzicerea unor astfel de exploatări, după ce în iulie guvernul bulgar a încheiat un acord, tot cu firma americană Chevron, pentru explorarea gazului de şist în regiuni extinse din nord-estul ţării. Parlamentul bulgar a adoptat, în urmă cu o săptămână, o decizie ce interzice complet exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică pentru o perioadă de timp nelimitată iar guvernul de la Sofia a retras companiei americane licenţa de explorare.
Mai mult chiar, în Bulgaria a fost programată pentru ieri o actiune de protest, în faţa Ambasadei României din Sofia, împotriva activităţii de exploatare a gazului de şist din România. „Sperăm ca ne vor auzi mai mulţi români şi că vom lupta împreună împotriva acestui pericol. Este o situaţie urgentă, fiindcă începerea extracţiei prin fracturare este planuită în februarie şi dacă va începe, nu va mai putea fi oprită! Problema este că românii nu sunt deloc informaţi cu privire la această situaţie gravă. Este nevoie de oameni care să ia atitudine şi în România! Dacă exploatarea gazelor din şisturi va fi permisă în România, munca noastră a fost în zadar“, a declarat Mariana Christova de la Universitatea Tehnică din Sofia.” SURSA: http://ziarero.antena3.ro/

Din fericire exista si romani constienti de aceste aspecte care culmea, mai si protesteaza! WOW! Cine sunteti voi oameni buni si spuneti sincer ce ati facut cu romanii care protesteaza?!? :P 


”Grupul de Facebook impotriva exloatarii gazelor de sist in Romania
http://www.facebook.com/groups/frackoffromania/
Grupul de Facebook pentru zona Barlad: http://www.facebook.com
PETITIA ”Nu exploatarii gazelor de sist prin fractionare hidraulica, in RO” poate fi semnata aici:
http://www.petitieonline.com/

Zonele din România programate pentru exploatare prin fisurare hidraulică: 
BARLAD (VASLUI), VOIVOZI (BIHOR), TRIA (BIHOR), BAILE FELIX (BIHOR), TULCA (BIHOR), ADEA (ARAD), CURTICI (ARAD), PERIAM (TIMIȘ), BILED (TIMIȘ), PAULIS (TIMIȘ), PARȚA (TIMIȘ), BUZIAȘ (TIMIȘ), CRAI (TIMIȘ), MACIN (TULCEA), BABADAG (TULCEA), CAPIDAVA (CONSTANTA), EFORIE (CONSTANTA), COSTINESTI (CONSTANTA), VAMA VECHE (CONSTANTA), ADAMCLISI (CONSTANTA).” SURSA: http://www.youtube.com/
 

VEDEȚI DOCUMENTARUL, TRADUS:

 AICI link 1


Sau AICI - link 2

  DOWNLOAD RAPID 

5 comentarii:

  1. Strategia e buna!

    Cetatenii romani sunt tinuti in mizerie, cu salarii mici sau fara, obligati sa emigreze, pentru a nu fi interesati de distrugerea fizica a tari!

    E corect: ataci spiritul si fizicul cade de la sine!

    Cu cat vom avea mai multe motive pentru a protesta, cu atat vom protesta mai putin!

    RăspundețiȘtergere
  2. Simt deseori o putere inexplicabila in mine,uneori insa, simt ca nu pot face nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. SI, DACA TOT MODIFICAM CONSTITUTIA, NOI, POPORUL, DORIM CA ARTICOLUL 35 SA ARATE ASTFEL:

    Dreptul la mediu sănătos ARTICOLUL 35
    (1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.
    (2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept. IN ROMANIA , EXPLOATAREA GAZELOR NATURALE PRIN METODA FRACTIONARII HIDRAULICE ESTE STRICT INTERZISA!
    (3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.


    Pentru ca raul sa triumfe este suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic! Sa facem ceva!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!