Ieşirea Din MATRIX: Iesirea Se Face Prin Magazinul De Cadouri (4.12.2010)

PAGINI

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Iesirea Se Face Prin Magazinul De Cadouri (4.12.2010)

Exit Through the Gift Shop (2010)

" Vă recomand un film documentar deosebit care ne arată foarte clar cum anumite evenimente traumatizante din viaţă sau din copilărie pot declanşa puteri creatoare nebănuite, care înving orice limite şi orice concepte sociale.
Aici este ilustrat foarte practic acest concept de a vedea întodeauna partea pozitivă a oricăror evenimente aşa-zis negative din viaţa noastră şi cum de fapt ele ne împing spre adevărata noastră cale, spre maxima noastră valoare, spre binele nostru cel mai înalt.
Acest film ne arată cum se trăieşte interior şi exterior pasiunea creatoare şi ce mentalitate ar trebui să avem, pentru ca Universul să colaboreze cu noi, prin diverse sincronicităţi şi momente magice, pentru a împlini şi finaliza ceea ce dorim să creăm. Filmul sugerează că avem, ca fiinţe umane, resurse nebănuite, posibilităţi infinite, pe care le putem accesa şi manifesta rapid şi care nu ţin cont de spaţiu, de timp, de credinţele sociale, de legile umane sau de părerile celor din jurul nostru.
Uneori, când mergem pe drumul nostru, întâmpinăm blocaje exterioare, variate presiuni din partea celor care nu sunt de acord cu noi etc. Însă este important ca, în acele momente, să preluăm controlul şi să ne focalizăm şi mai mult pe ceea ce dorim să realizăm, fără a ne lupta cu acele blocaje sau cu cei care nu sunt în acord cu noi. Realizând aceasta, vom atrage în scurt timp conjuncturile şi persoanele favorabile creaţiei şi dorinţelor noastre. Chiar personajul principal din film este uneori etichetat ca „nebun” sau „retardat”, tocmai datorită faptului că pare defazat de realitate, el alegând atunci să preia controlul şi să fie imun la acele influenţe.
Mai putem învăţa din film cum să ne lasăm ghidaţi de intuiţia noastră, cum să abordăm orice probleme cu curaj, cu spontaneitate, cu umor, fără prejudecăţi, fără rezistenţe, într-un mod optimist, pozitiv,inteligent şi plin de imaginaţie. Ideea fundamentală care transpare din film este că „orice este posibil”, oricât de imposibil ar părea, în orice sector al vieţii noastre.
Pe lângă partea motivaţională, sunt prezente în film si alte aspecte pe care fiecare dintre noi le va percepe în funcţie de natura şi nevoile personale. Este un film care trebuie abordat prin vechea sintagmă „merită văzut”, dar neapărat şi prin două sintagme noi: „merită trăit” şi „merită experimentat”. Vă doresc vizionare plăcută, trăire şi experimentare la maxim !!!

                                                                                           Psh. Adrian Cotună"

- sursa Fundatia de astrologie TARA http://astrologietara.wordpress.com/video/

VEDETI FILMUL, TRADUS, AICI:

link 1


SAU AICI - link 2


" Cel mai asteptat film underground al anului ar fi trebuit sa fie un documentar cu, de si despre Banksy, acest Robin Hood al street art-ului, pe care toata lumea il cunoaste, dar nimeni nu stie cine este.
Ce-am primit in loc este ce am meritat: Exit Through the Gift Shop este un farso-documentar despre un falso-documentar, care incepe chiar cu Banksy (anonim sub pata neagra de pe fata si cu vocea distorsionata), autentic incurcat de intrebarea “si ce-i cu filmul asta al tau?“, care ne zice ca la un moment dat a aparut un tip declarand ca vrea sa faca un documentar despre Banksy, dar ca ulterior s-a dovedit ca viata documentaristului era mult mai interesanta… asa ca filmul este de fapt despre el.
Si sub pretextul cresterii lui Thierry Guetta de la tata de familie si proprietar de boutique la rangul de movie maker amator si mai apoi la Mr. Brainwash, full time street artist, se contureaza un filmulet cu persoana lui Banksy in rol secundar, dar cu arta de strada pe primul loc, incepand de prin 2002 cu Space Invader, Mr. Andre, Obey Giant by Shepard Fairey, apoi canalizandu-se spre volatilul Banksy, care devine pentru Thierry un fel de Mecca artistic.
Si totul e povestit de mutra joviala a lui Thierry, cu engleza lui fracturata si frantuzita, in cuvinte simple, balbaite si candide:  “am facut un milion de dolari la expozitia din seara asta si sunt fericit: oamenii spun ca sunt la fel de bun ca Banksy“.
Documentarea activitatii lui Banksy ocupa o buna parte din film, dar se intoarce apoi brusc la Thierry, care incepe o actiune artistica megalomana, care mi-a adus aminte de piesa de teatru din Synecdoche New York, niciodata terminata, complicata, elaborata, de dimensiuni cosmice. Totul este presarat cu mini-interviuri meteorice ale lui Banksy, guest apparition in propriul lui film, care nu vorbeste despre sine, ci despre Mr. Brainwash, metafora transparenta a pop art-ului si a perceptiei comerciale pe care a capatat-o miscarea odata underground a street art-ului.
Ai tot timpul impresia ca esti tras pe sfoara pe fata, ca ti se prezinta o farsa complicata, inceputa la nivel mondial acum 10 ani, in care au fost implicati artisti din Paris, Londra si L.A., care au conlucrat tot timpul, pentru ca in 2010 Banksy sa poata face acest mockumentary coerent despre… cine, de fapt?
Deloc lipsit de umor, plin de ironie si auto-ironie, documentarul e un film intr-un film intr-un film despre mesajele si mesagerii artei urbane. Pornesti la drum ca martor neimplicat, apoi te transformi in fan discret. Obsesia incepe sa-ti impinga mana pe hartie, pe cutter, pe marker si peste noapte te visezi calarind ziduri cu Banksy. Faci un milion de dolari vanzand cheap Warhol mockups si te inmoi fericit ca o inghetata cand cineva te compara cu Banksy (care rade din umbra in gluga lui).
I used to encourage everyone I knew to make art; I don’t do that so much anymore. (Banksy dixit)
Iar despre film, ce sa va spun… A zis-o Thierry mai bine:
He was even more than I expected, I mean he was like just incredible, he was cool, he was human, he was, he was… he was… he was… he is… you know… he’s really like a… what he represent… I think he’s really like a… I really liked him." 
- sursa http://zeemovies.ro/

Un comentariu:

  1. Superb. Bansky are o lucrare in care 2 personaje dintr-un tablou sunt stupefiate de pretul tabloului din care fac parte, iar dialogul dintre ele suna ceva de genul " rama asta trebuie sa fie foarte scumpa ".

    Lumea e plina de retarzi, iar filmul asta imi aduce aminte de faptul ca, trebuie sa fii retard pentru a supravietui. Sunt frustrat.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!