Ieşirea Din MATRIX: AVATAR 2 - Calea Apei

duminică, 8 ianuarie 2023

AVATAR 2 - Calea Apei

A apărut filmul în calitate Full HD , dar ș 4K!

AVATAR 2 (2022)

The Way Of The Water

Mai mult decât ceea ce am spus la primul film nu prea mai am ce să spun despre acest film. 

Filmul continuă povestea de acum 13 ani. Situat la mai bine de un deceniu după evenimentele din primul film, „Avatar: Calea apei” începe să spună povestea familiei Sully (Jake, Neytiri și copiii lor), necazurile care îi urmăresc, lucrurile pe care sunt dispuși să le facă pentru a se proteja reciproc, bătăliile pe care le duc pentru a rămâne în viață și tragediile pe care le îndură.

Filmul este cel puțin la fel de emoționant ca primul, iar mesajele sunt cam aceleași ... Am văzut filmul în 4DX (adică 3D + efecte auditive, stropi, aburi, mișcări ale scaunului). Personal nu mi-au plăcut toate zguduielile și restul efectelor, care mai mult mă scoteau din starea emoțională profundă, așa că aș recomanda să se vadă doar în 3D.  Oricum eram aproape într-o stare de vid sufletesc, iar mișcările scaunelor și restul efectelor, erau complet din alt film, la propriu și la figurat. 

Unii au criticat filmul că ar fi cu simboluri masonice, că James Cameron e mason. Personal cred că este o exagerare și nu cred că trebuie să demonizăm totul doar că James Cameron ar fi mason.

Hai să zicem că e mason ... Așa și? 

Pornim iar o vânătoare de vrăjitoare și hulim tot ce vine de la un presupus mason? Nu contează că a făcut o artă absolut fabuloasă, nu contează că a lovit în modelul corporato-tehnologic de tip americanoid, nu contează că a transmis mesaje care întăresc rolul familiei unite în fața tăvălugului sistemului demonic tehnologic, nu contează cu nu a existat agenda BLM și LGBTQ+ așa cum există în mai toate filmele americane actuale, nu contează că e un film care te emoționează până la lacrimi și te atinge în străfunduri, nu contează imaginile absolut fabuloase, nu contează modelele eroice, povestea psihologică deosebită, nu contează nimic, contează doar că e ăla mason ... pe bune? 

Unii critcă așa din reflex, din obicei ... e făcut de Holiud? Aah, nu merită să mă uit că acolo doar sioniștii iezuiți au acces și trebuie să fie ceva mesaje ascunse, rele, ceva rău ... 

Nu zic nu, multe sunt așa, dar în cazul de față eu zic că merită să vedeți filmul .. așa cum a meritat și primul. Renunțați un pic la prejudecăți.

Singura chestie care mă râcâie, e că așa zisa „civilizație” umană plină de tehnologii, în ciuda faptului că și-a distrus propria planetă și continuă să fie retardată emoțional, reușește să aibe resurse aparent nelimitate. 

Rahații umani cu ochi de tip americanoid au frate în continuare și mai multe resurse, sugerându-se subliminal că așa zisul „rău” are mereu resurse aparent infinite, iar cei care apără binele, frumosul, naturalul, sufletul, curățenia, sunt doar câțiva eroi amărâți, dar cu inimă mare, iar răul are șanse mari de izbândă, sunt aproape implacabili. 

Aproape în toate filmele e așa. Îmi doresc să văd confruntări în care „binele” și „răul” au resurse egale sau „binele” are resurse mai mari. 

Apoi există câteva lucruri care nu se leagă. Ce nevoie mai aveau de bani rahații umanoizi? Parcă-și distruseseră planeta. Unde mai cheltuiau banii?

Și o altă idee care nu se leagă: tot filmul e axat pe răzbunarea, vendeta personală a colonelului Quaritch, reînviat în corp de avatar (o chestie nouă - acum puteau avea avatari fără să mai fie legați de un corp uman) care-l vânează pe Jake Sully, care ar fi fost capul nativilor pădureni și care le făcea mari probleme invadatorilor. Deși în primă instanță reușește să zdrobeadcă opoziția și să-l transforme în fugar pe Jake, el își continuă vendeta personală, folosind resurse imense (atât tehnologice cât și umane) în acest demers, ceea ce e ilogic, iar în viața reală nu se întâmplă. Practic mor enorm de mulți oameni, sunt distruse enorm de multe lucruri, doar ca un kkt să vâneze un om.


O altă chestie care nu se leagă e că băștinașii mărilor păreau să nu știe că oamenii le vânau balenele ca să le extragă acea substanță din creier care oferea nemurire (soma), deși ei erau într-o conexiune telepatică cu acele balene. Până atunci ei nu păruseră afectați de prezența toxică a oamenilor, deși ăștia făcuseră nu știu câte experimente pe balenele lor iubite. Abia când a apărut Jake cu familia lui și au fost atacați ei personal s-au trezit la cap și au acționat. Eywa, spiritul planetei, dormise sau ceva, de nu le spusese nimic oamenilor mării de treaba asta (și ei ca și pădurenii, comunicau cu Eywa la fel).

În fine ... voi recomanda două servere de urmărire a acestui film online acum, dar merită să investiți câțiva zeci de lei să-l vedeți 3D la un cinema sau și mai bine IMAX. Merită 100%. 
Vă recomand un ecran mare!

VEZI FILMUL TRADUS, HD, CU RECLAME 
AICI sau AICI 
Pe DisneyPlus fără reclame, contra cost
Dontorii pot cere acces la filmul trads, HD (720p), fără reclame


Filmul va continua cu partea a 3-a, în 2024 și a 4-a în 2026 ... posibil și a 5-a în 2028.

3 comentarii:

  1. Din pacate, la țară unde locuiesc, nu voi avea ocazia sa văd prea curând filmul, dar ma multumesc si cu filmele de pe Netflix. Unele sunt uimitoare daca stii sa privesti dincolo de aparente, in lumea reala, acolo unde multe din temele filmelor chiar se petrec.
    Tocmai am văzut un interviu dat de dl Colceag Dianei Șoșoacă. Ne-a urat la sfârșit de an sa avem mai multi eroi si mai putine oi!
    Asa imi doresc si eu! Oaia e oaie...E lunară, dependenta de un baci care sa o fereasca de lup si de toate baubaurile acestei lumi. Cand i se da putere, oaia face prostii, crezandu-se baci. Vezi nenumaratele asa zise initieri date oamenilor din tiparul " oaie".
    Când spun erou, nu ma refer la o sinucidere colectiva in batalia cu sistemul dement in care ne-am născut. Ma refer la curajul de a vedea adevarul si la curajul de a schimba lumea in care trăim. Un sistem inchisoare poate fi facut sa
    " explodeze" si din interior. Crescandu-ne Lumina.
    Cred ca masonii sunt victimele propriului sistem. De ce? Ar trebui sa se intrebe singuri. Izolați fiind de acest Tot in care traim, in grupuri elitiste, e posibil sa nu primeasca niciun răspuns. Dumnezeu tace atunci când omul se crede atoatestiutor si creeaza singur sisteme dupa mintea lor țuguiată. Oblio nu avea țugui, dar avea inima curată, inima e laboratorul sacru in care sunt alchimizate mesajele Universului.
    La masoni e curat murdar. Si prefer sa nu mai vorbesc nici pe tema masonerie. Mi-e lehamite ca avem atat de multe loji masonice in Romania si din ce in ce mai putine păduri si copii.
    Va multumesc pentru informatii!🌝

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,
      Multumesc mult pentru tot ceea ce faceti pe acest site exceptional. Va recomand un film interesant, nu stiu daca ati auzit de el, se numeste "Infinity Chamber". Din pacate nu am gasit subtitrarea in romana.
      https://www.youtube.com/watch?v=Nw3z8toRpkE&ab_channel=MovieStation

      Ștergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...