RUGĂMINTE!

RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

luni, 27 februarie 2017

Zoketsu Norman Fischer - Despre zen, budism, timp, iluminare


Zoketsu Norman Fischer este un poet și preot budist Zen. Timp de mulți ani el a predat la Centrul Zen San Francisco, cea mai veche și cea mai mare dintre noile organizații budiste din Occident, unde a servit ca co-stareț între 1995 - 2000. El este în prezent un profesor Senior Dharma acolo, precum și director fondator și spiritual al Fundației Zen în fiecare zi, o organizație dedicată adaptării învățăturilor budiste Zen pentru cultura occidentală.

sâmbătă, 25 februarie 2017

MOANA - Vaiana


MOANA (2016)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend care cel putin noua ni s-a parut sublim, cel putin in partea de final.
Este un desen animat deosebit de frumos, cu peisaje superbe, umor, eroism si mult mult suflet.

Dar despre ce este vorba (atente la spoilere):

"Adesea criticată pentru modul cum fixează standardul feminin de frumuseţe (talia neverosimilă din Frozen, de exemplu) sau comentează pe seama obligaţiei femeilor de a-şi forma o familie, compania Disney compensează cu Moana, care va fi cu siguranţă pe gustul copiilor, dar îi va cuceri şi pe părinţii îngrijoraţi că fiicele lor visează, datorită animaţiilor Disney, la prinţul din poveste în stare să le salveze de cruzimea lumii înconjurătoare cu eficientul lor sărut. Pe lângă că refuză categoric povestea de dragoste, Moana chiar reechilibrează rolurile, oferind o eroină ce înfruntă cu dârzenie provocările vieţii şi este încontinuu conştientă că succesul depinde exclusiv de propriile-i puteri.

joi, 23 februarie 2017

Cancerul este Vindecabil Acum


Cancer Is Curable Now (2011)

"Industria cancerului este o industrie de multe miliarde de euro. Acest documentar combină informațiile de la mai multi experți din întreaga lume, aceștia făcând un front comun pentru a spune adevărul despre cancer, și modul în care acesta poate fi vindecat
Pot spune cu mâna pe inimă că această boală, Cancer(ul), nu mai este o boală, este o adevărată industrie, o industrie de 100 de miliarde de euro. Cancerul este curabil, așa cum dezvăluie Marcus și Sabrina Freudenmann, în acest documentar, ce a apărut în anul 2011. Documentarul cumulează o cantitate de informații de la mai mult de 30 de experți în vindecarea holistica și medicină naturistă, care și-au folosit toată pasiunea și priceperea în domeniul tratamentelor alternative de cancer, printre ei regăsindu-se medici, oameni de știință, cercetători și scriitori dinîntreaga lume.

luni, 20 februarie 2017

CALOGERO GRIFASI - 4 interviuri revelatoare (20.02.2017)

Va prezentăm astazi 4 interviuri cu Calogero Grifasi, traduse in limba română care in total se apropie de 6 ore (de vizionare). 

Primul interviu este cel din Argentina (Interviu realizat de Pablo Cano si Silvana Cano - Human Etheric in 2016), al 2-lea este cel oferit lui Grisel Santa (Noiembrie, 2016), al 3-lea este realizat de de Stop Mensonges (Mai, 2016), iar al 4-lea interviu este o sesiune de "Întrabari si Raspunsuri" dedicate grupului de facebook  CALOGERO GRIFASI din Romania, de aceea vom prezenta intrebarile din el, insa de vizionat raspunsurile, va fi posibil doar pentru cei care vor intra pe pagina de facebook a lui Calogero pentru Romania.

Despre Calogero am vorbit pe larg in articolele dedicate acestuia din categoria CALOGERO GRIFASI de pe blogul nostru (categorie pe care o puteți explora mai ușor în CUPRINS).

AICI gasiti transcriptul interviului din Argentina (pentru a va deschide apetitul sa aflati mai mult), iar la final intrebarile de la interviul pentru grupul de facebook al lui Calo. (Multumim Otilia Mazilu si Aniela Ze Sase Tri).

VEDEȚI CELE 3 INTERVIURI TRADUSE AICI (PLAYLIST)


Interviul 4 este primul interviu Calogero Grifasi pentru grupul român. Iată întrebările:

Dragos Peter Coroset Am observat ca regresia practicata de dumneavoastra are efect imediat la unele persoane,dar poate avea un efect peste cateva luni la alte persoane. Dar daca trece si acel timp si problema persista?
Armencea Liana rezolvarea problemei ezoterice prin eliminarea de entitati este un proces ireversibil? avand in vedere ca deja stii cum sa te protejezi totusi pot sa mai apara chiar daca tu nu le dai acceptul?

___Protectie/frecvente

Carmen-Florizeta Ilie Drosou Cum putem sa ne ridicam frecventele, in mod constient fireste, astfel incat sa ne cream o protectie impotriva acelora ce ne fura energia ? Cum sa oprim acest lucru ? Multumesc mult, apreciez efortul tau si faptul ca ai provocat o adevarata " trezire" in sufletele noastre.
Radvanszky Alina Cum ne protejam de entitatile care vor sa se foloseasca de noi prin intruziuni si implanturi?
Naty Cri Multumesc pentru aceasta oportunitate.Intrebarea mea este care este modalitatea de a ne ridica si a ne mentine frecventele ridicate?
Roxana Catalina Alupoaie In materialul video cu Barbara, demonstratie la cursul tinut de Calogero, ei vorbesc despre a-si face Barbara protectii, despre Claudia ca are o sfera mare de protectie in jurul ei. Ce sint aceste protectii si cum si le fac? Cum se protejeaza Calogero, incit sa nu il manipuleze nimeni , nici ziua, nici in timpul somnului, noaptea? Si, cum putem face sa ne crestem vibratia si sa o mentinem? multumesc!
Olaru Marius Se spunea in timpul unui video ca energiile pe care cei de "dincolo" le papa sunt fie joase ca frecventa(provenind din tensiuni, emotii negative, frici, frustrari, etc...) sau energii "gourmet"....care desi sunt mai inalte ca frecventa, de ex. provenind din adunari religioase, intalniri spirituale, etc... totusi reprezinta si ele "papa bun"... :)...Cum trebuie sa fie energia noastra si la ce frecventa trebuie sa o aducem, in asa fel incat sa nu mai fie asimilata deloc de "aceia"....sa ramana pur si simplu a noastra, pt uzul personal, sa fie de neasimilat...Si daca se poate da o metoda /sfat pentru a realiza aceasta treaba:)..
Badea Edy Marcel Prin voință, fără a folosi hipnoză, putem fi liberi de orice entitate consumatoare de energie?
Adriana Bendis Hathors Care-i calea Omului constient, al zilelor noastre, sa poata fi independent energetic din toate punctele de vedere (viata, hrana, empatie)?
Layla Carmen Am observat ca in fiecare sesiune intrebi prin care parte a corpului iese spiritul/sufletul in momentul mortii corpului sau a unei entitati ce a posedat un corp ! Intrebare : de ce pui aceasta intrebare,ce inseamna fiecare alt loc de iesire (piept, cap, picioare... )? Multumesc!
Ofelia Aldea Este posibil sa traiesti karma altcuiva in loc de a ta? Daca da, de ce se intimpla asta?
Adi Buna Energie Judecata de apoi. Credinta ca la un moment dat vei fi judecat, rasplatit sau pedepsit, pentru tot ceea ce ai facut in viata este o idee bine inradacinata in subconstientul colectiv. Cat este de real acest concept?
Aurelia Asan Care este diferenta intre Spirit, Suflet si Sine? Multumesc!
Violeta Ciobotaru De ce, daca sufletul nu are varsta si are acces la toate informatiile acumulate de el cat si la totalitatea informatiilor din univers, atunci cand se comunica cu sufletul/partea inconstienta a unui copil acesta pare sa aiba nivelul informational al unui copil?
Mihai Ambrozie Cum au aparut/ au luat nastere sufletele? Tinand cont ca ele exista in afara timpului si spatiului asa cum il percepem noi am putea spune ca ele nu au inceput si nu au sfarsit?

----Religie

Raisa Scurtu Buna ziua. Daca dupa o sedinta de hipnoza in care se anuleaza toate pactele cu varii entitati, se scot implante, cipuri, etc, persoana continua practice rugaciuni colective sau individuale, se redeschid canalele pt entitati?.. pentru care anume? Cuvintele incluse in rugaciuni sunt coduri de acces pt entitati? Este de preferat sa se renunte la practicile religioase? Multumesc.
Dragos Peter Coroset Am observat ca regresia practicata de dumneavoastra are efect imediat la unele persoane,dar poate avea un efect peste cateva luni la alte persoane. Dar daca trece si acel timp si problema persista?
Armencea Liana rezolvarea problemei ezoterice prin eliminarea de entitati este un proces ireversibil? Avand in vedere ca deja stii cum sa te protejezi totusi pot sa mai apara chiar daca tu nu le dai acceptul??
Ada Puni Buna Calo, imi pun aceiasi intrebare pe care ti-ai pus-o si tu in interviul cu Grisel Santa: Daca inainte de a intra in sistemul de control, cand eram conectati cu toata informatia, si cand nu aveam filtre, am hotarat totusi sa venim in acest sistem stiind ca o data intrati ne-ar fi foarte greu sa iesim, de ce am facut-o, totusi? Daca vointa noastra era libera si nemanipulata? Ma intreb daca ai ajuns la vreo concluzie in legatura cu aceasta cautare? Multumesc.

VEDEȚI RĂSPUNSURILE AICI.


vineri, 17 februarie 2017

DOCTOR STRANGE (17.02.2017)


DOCTOR STRANGE (2016)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend absolut fabulos, un film aflat poate în top 5 în topul preferințelor noastre din toate timpurile, un film care vazut la cinema 3D ni s-a parut urmatorul pas in cinematografie ca efecte insa nici mesajul nu e lasat mai prejos. Am asteptat varianta HD, iar astazi avem placerea sa vi-l putem prezenta la rezolutie 1080p.

Dar despre ce este vorba (atentie la spoilere):

"Odată cu „Doctor Strange”, putem spune fără rezerve prea mari că Marvel s-a autodepășit, întrucât filmul despre unul dintre cei mai mari vrăjitori din acest univers se debarasează de anumite clișee întâlnite până acum în filmele cu super-eroi, fiind însă și primul dintre ele, lucru care, e drept, se datorează și faptului că vorbim deja de magie, în care se justifică realmente folosirea CGI.

miercuri, 15 februarie 2017

John Hagelin - Despre timp, percepție, conștiință, unificare, diversitate (15.02.2017)


Pe John Hagelin l-ati putut cunoaste pe larg in cadrul articolului John Hagelin - Este Conştiinţa câmpul unificat ?, dar și în articolul: "Schimbarea de paradigmă s-a produs! - Demascarea Falsei Filozofii A Ştiinţei Moderne". De asemenea a aparut in documentarele din seria "What the Bleep Do We Know" si in filmul "Despre produsele Modificate Genetic".

Dr. John Hagelin este fizician, specializat în cuantică, de trei ori candidat la preșidenția SUA (1992, 1996 și 2000) din partea Natural Law Party și, în același timp, director al mișcării Meditația Transcedentală. 
Hagelin a fost unul dintre cercetătorii Organizației Europene pentru Cercetări Nucleare (CERN) și ai Centrului Acceleratorului Liniar Stanford (SLAC) iar, actualmente, este profesor de fizică și director al Institutului de Știință, Tehnologie și Politici Publice, la Universitatea Maharishi.
Contribuțiile sale științifice în domeniul unificării forțelor slabe și a celor electromagnetice, în teoria marii unificări, super simetrie și cosmologie sunt printre cele mai citate în domeniu și poate fi considerat ca fiind unul dintre cei ce au împlinit visul lui Einstein, descoperind formularea matematică a teoriei unificate a câmpurilor, pe baza supercorzilor.

Interviul video, tradus, de astăzi cu John Hagelin , cuprinde următoarele întrebări : 

Ca fizician, ce înseamnă timpul pentru dumneavoastră ? Oare timpul își face apariția din atemporalitate ? Oare există vreo ierarhie în starea unificată ? Deci de ce există viață ? Oare meditația este un mecanism al minții, creat pentru a atinge Iluminarea ? Care este evoluția omenirii în viziunea dumneavoastră ? Oare reîncarnarea este o metaforă ? Oare, în procesul trezirii, eul trebuie să realizeze ceva anume ? Care este relația dintre conștiință și emoțiile noastre ? Cine ești tu? "
SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

VEDEȚI INTERVIUL TRADUS, AICI:

luni, 13 februarie 2017

Ceremonia satanista de la inaugurarea Tunelului Gotthard Base (13.02.2017)


"Liderii europeni, inclusiv cancelarul german Angela Merkel, președintele francez François Hollande, premierul italian Matteo Renzi, premierul din Liechtenstein Adrian Hasler și cancelarul austriac Christian Kern au participat la inaugurarea celui mai lung tunel din lume, care parcurge o distanță de 57 km sub Alpii Elvețieni.

Evenimentul istoric a fost umbrit de ceremonia de deschidere, care a conținut elemente satanice și explicit sexuale.

Publicația creștină TruNews a prezentat prima știrea (link-ul trimite la un articol care conține un videoclip cu comentarii, istoricul proiectului tunelului și lista completă a liderilor politici participanți), și numeroase bloguri precum Vigilant Citizen au comentat de atunci spectacolul tulburător, care a costat 8,8 milioane de franci elvețieni (8 milioane de euro).

adorationofdemon_645_309_55
Spectacolul extravagant, desfășurat parțial în interior pentru demnitari și parțial afară, a inclus apariția și adorarea diavolului de către personaje sumar îmbrăcate, care s-au prosternat în repetate rânduri în fața lui. Personajul satanic cu cap de țap apare cu urlete oripilante și se aud țipete în sistemul audio. Personajul demonic simulează acte sexuale cu mai mulți dansatori bărbați și femei, dintre care mulți au un aspect androgin.

Pe un ecran mare, fața personajului satanic este afișată în mod clar demonic și un cerc de ochi care privește în afară generează o senzație stranie.
screendemon_645_308
Prima călătorie a trenurilor prin tunel și ceremonia au marcat încheierea a 17 ani de lucrări, cu un cost de 12 miliarde franci elvețieni (11 miliarde de euro).

AVERTISMENT: Scenele sunt extrem de tulburătoare și conțin imagini sexuale și satanice."


NOTĂ: Este interesant ca acest tunel este destul de aproape de CERN. In articolul CERN - Conspiratia oculta am prezentat niste informatii care ridica la fileu ideea deschiderii unui portal interdimensional , sau poate a unei gauri de vierme de contact cu alte zone ale spatiului prin care sa patrunda "zeii" din vechime sau satanele extraterestre (asa zisii demoni, diavoli - reptilienii, cenusii, insectoizii, aviari sau ce-or mai fi). Acest show pare a fi un spectacol elogiu adus acestor entitati.
Este interesanta si corelatia dintre Vechiul Testament scris sub inspiratia diversilor archoni din vechime (gen Yahweh, Elohim) si evenimentele curente prin care trece umanitatea ... Am putea sa spunem ca asa zisele profetii "divine" din Vechiul Testament sunt practic profetii auto-implinite, sunt agenda acestor Satane milenare care au sunt aproape implinite in totalitate. 

VEDEȚI SPECTACOLUL AICI:

duminică, 12 februarie 2017

Curs NLP Practitioner, Bucuresti 12-14 mai 2017


Se spune ca vapoarele se afla in siguranta in porturi, dar nu pentru asta sunt ele construite (John Shedd). De aceea va propunem sa nu va economisiti viata, ci sa o traiti din plin. Iar pentru aceasta venim in intampinarea dumneavoastra cu cel mai complet si complex program de dezvoltare personala si formare profesionala NLP din Romania – program in care practica si teoria sunt echilibrate si adaptate la experienta personala a fiecarui cursant in parte.

Beneficiile parcurgerii cursului de NLP Practitioner : 
 • imbunatatirea comunicarii cu cei din jur si cu tine insuti,
 • cresterea stimei de sine si a increderii personale,
 • gestionarea si autocontrolul emotiilor prin cresterea inteligentei emotionale,
 • eliminarea stresului, frustrarilor si convingerilor limitative,
 • stabilirea obiectivelor si dobandirea rezultatelor dorite,
 • descoperirea zonelor de excelenta personala prin dezvoltarea abilitatilor personale,
 • rezultate imediate si de impact in viata profesionala si personala la nivelul performantelor, relatiilor si dinamicii interioare,
 • experimentarea lucrului cu ceilalti pentru a-i ajuta sa se dezvolte,
 • dobandirea a numeroase tehnici si metode de consiliere in arta coachingului,
 • imbogatirea cu noi cunostinte despre psihologia umana,
 • posibilitatea insusirii profesiei de consilier NLP,
 • materiale didactice si suport de curs consistente,
 • trainer cu experienta vasta in domeniu – Maria Cotoi, etic si orientat spre manifestarea valorii umane la cel mai inalt nivel,
 • …si multe surprize frumoase!
Inscrieri si informatii NLP Practitioner: contactati-ne telefonic la numarul 0745 968 900 (Maria Cotoi) sau scrieti-ne pe adresa de e-mail: contact@mariacotoi.ro.
ATENTIE: locurile sunt limitate!
Diplome primite la absolvirea formarii:
 • diploma recunoscuta international cu standarde si sigiliu IANLP (Asociatia internationala de Programare neuro-lingvistica) cu titulatura de NLP Practitioner IANLP,
 • diploma recunoscuta national cu standarde si sigiliul ARONLP (Asociatia romana de Programare neuro-lingvistica) cu titulatura de NLP Practitioner ARONLP,
 • diploma recunoscuta national cu standarde si sigiliul Asociatiei Profesionale de NLP Integrativ® cu titulatura de Practician NLP Integrativ®.
Durata cursului de NLP Practitioner: 7 module a cate 3 zile, structurate astfel: vineri 16.00 – 20.00, sambata 9.00 – 19.00, duminica 9.00 – 18.00.
Programarea modulelor:
 • Modul 1: 12-14 mai 2017
 • Modul 2: 9-11 iunie 2017
 • Modul 3: 30 iunie-2 iulie 2017
 • Modul 4: 28-30 iulie 2017
 • Modul 5: 8-10 septembrie 2017
 • Modul 6: 29 sept.-1 octombrie 2017
 • Modul 7: 27-29 octombrie 2017
Traineri:
Maria Cotoi, Master Trainer in Programare Neuro-Lingvistica, acreditat si recunoscut de asociatia internationala de NLP si asociatia romana de NLP. Din anul 2012 este presedinta Asociatiei Profesionale de NLP Integrativ®. Lucreaza de peste 7 ani in acest domeniu si a organizat si sustinut 23 grupuri de formare NLP in 8 din marile orase ale tarii. Este un om deschis, curios, creativ si care valorizeaza oamenii foarte mult. Ca profesionist se descrie ca si creator de contexte in care cei pe care ii intalneste au ocazia sa treaca prin experiente puternice si prin intermediul carora ajung sa se descopere si sa se dezvolte personal si profesional. Are studii de psihologie si sociologie si a absolvit Scoala de Terapie – Psihodrama Clasica. Profilul complet al trainerului il gasiti aici.

 • intreaga formare costa 4200 lei si se plateste in 7 rate egale de cate 600 lei/modul,
 • cei care doresc sa achite taxa integral, au o reducere de 10%,
 • cei care mai inscriu alte persoane la curs, au o reducere de 5% pentru fiecare persoana inscrisa. Reducerile se cumuleaza!
Inscrieri si informatii: contactati-ne telefonic la numarul 0745 968 900 (Maria Cotoi) sau scrieti-ne pe adresa de e-mail: contact@mariacotoi.ro .
Tematica generala a cursului NLP Practitioner
1. Gaseste implinirea in viata personala si profesionala!
Obiective: familiarizarea participantilor cu formarea in NLP (istorie, fundamente de baza, principii), descoperirea a noi modalitati de comunicare intre facilitatorul NLP si client, construirea increderii si relatiei terapeutice intre cei doi.
 • “Regulile jocului”: mod de desfasurare, timp, nevoi, obiective, dorinte, alte provocari organizatorice;
 • Introducere in Programarea Neuro-Lingvistica;
 • Relatia dintre starea actuala, starea dorita, actiuni si feedback;
  Descoperirea resurselor si utilizarea acestora pentru atingerea obiectivelor;
 • Elemente de psihologie clasica: ancorarea si cainele lui Pavlov;
 • Concepte: resurse, ancorare, principii, harta-teritoriu,V A K O G, asociere-disociere.
2. Descopera lumea din jurul tau!
Obiective: insusirea tehnicilor de baza in construirea empatiei, dezvoltarea abilitatilor de comunicare senzoriala la mai multe nivele (verbal, non-verbal, paraverbal), exersarea abilitatii de explorare a hartii mentale a clientului (metamodelul), explorarea solutiilor potrivite pentru problemele clientului cu ajutorul comunicarii si sistemelor de reprezentare senzoriala.
 • Empatia: respect si responsabilitate pentru ceilalti;
 • Contactul cu ceilalti prin calibrare, raport, pacing, leading;
 • Sistemele senzoriale de reprezentare: limbaj multisenzorial, indici oculari, acuitate senzoriala;
 • Metamodelul: distorsiuni, omisiuni, generalizari;
 • Trecerea de la structura superficiala a lingvisticii la structura profunda a acesteia si cum anume influenteaza psihicul uman;
 • Concepte: calibrare, raport, pacing, leading, metamodel, sisteme de reprezentare senzoriala.
3. Implineste-ti visele!
Obiective: insusirea abilitatii de stabilire a obiectivelor cat mai precise si arhitectura viitorului dorit; exersarea limbajului hipnotic (Modelul Milton) pentru schimbarea terapuetica a clientului si, implicit, a facilitatorului NLP; insusirea abilitatii de recadrare a problemelor pentru gasirea de solutii optime.
 • Stabilirea obiectivelor: declansatori motivationali, factori volitivi, arhitectura viitorului dorit;
 • Ecologia: pilon de baza in NLP;
 • Limbajul hipnotic: inconstientul vazut ca rezervor de resurse, transa, hipnoza;
 • Modelul Miltonian de mobilizare a inconstientului;
 • Recadrarea, cadrare: modalitatea de percepere a altor fatete ale realitatii;
 • Concepte: hipnoteraut Milton Erickson, obiective SMART, OMUN, cadrare de contrast, de relevanta, backtrack
4. Traieste viata asa cum vrei tu!
Obiective: exersarea modelelor de comunicare dupa Virginia Satir si depistarea lor in procesul obisnuit de comunicare; dobandirea abilitatii de lucru cu submodalitaile hartilor interioare si imbogatirea experientelor senzoriale; vindecarea rapida a fobiilor; rezolvarea constructiva a conflictelor cu ceilalti exersand cele 5 pozitii perceptuale.
 • Modelul partilor persoanei: comunicarea dupa Virginia Satir si elemente de psihoterapie sistemica; Submodalitatile: control, dirijare, arhitectura elementelor emotionale;
 • Vindecarea rapida a fobiilor;
 • Pozitiile perceptuale: realitatea vazuta din cele 5 unghiuri esentiale universale;
 • Alinierea pozitiilor perceptuale;
 • Concepte: psihoterapie sistemica, submodalitati, fast fobia cure, pozitiile perceptuale, swish visual, actiuni, perceptii, reprezentari.
5. Afla cine esti!
Obiective: explorarea strategiilor de actiune in viata personala si profesionala pentru obtinerea rezultatelor dorite; utilizarea nivelurilor neurologice pentru identificarea identitatii si misiunii personale, construirea si utilizarea metaforelor, astfel incat sa faciliteze schimbarea.
 • Strategii: de testare, elicitare, utilizare, instalare, modelul TOTE, ROLE, BAGEL;
 • Elicitarea diferitelor strategii de invatare;
 • Strategia Disney: modalitatea creativa de gasire a solutiilor;
 • Nivelurile neurologice: mediu, comportament, capacitati (abilitati), convingeri, valori, identitate, misiune.
 • Metafora: metoda, construire, utilizare.
 • Concepte: strategia Walt Disney, nivelurile neurologice, metaforele.
6. Ai curajul sa te schimbi!
Obiective: exersarea capacitatii de utilizarea a metamodelului si ascultarii active pentru obtinerea de informatii in ceea ce priveste tehnica „linia timpului”; identificarea cauzei unei probleme din trecut si gasirea solutiilor vindecatoare pentru viitor; identificarea convingerilor limitatoare si mobilizarea resurselor necesare pentru schimbarea acestora; familiarizarea participantilor cu procesul de coaching si dobandirea abilitatii de sustinere a unei sedinte de choaching;
 • Liniile Temporale: descoperirea cauzei unei probleme;
 • Arhitectura si sprijinirea obiceiurilor sanatoase;
 • Lucrul cu emotiile negative: necesitate si ameliorare;
 • Reimprinting: terapia/reconstituirea trecutului, constientizarea prezentului si optimizarea viitorului;
 • Convingeri: schimbarea convingerilor limitative;
 • Coachingul – definire, instrumente, atitudini;
 • Concepte: liniile temporale, reimprinting, convingeri, coach, modelul SCORE.
7. Evolueaza!
Obiective: exersarea capacitatii de modelare a excelentei umane intr-un anumit domeniu; dezvoltarea abilitatii de comunicare provocatoare; recapitularea integrativa a tuturor instrumentelor NLP invatate pana acum; dovedirea abilitatii de folosire a tehnicilor NLP (evaluarea finala).

 • Integrare: inventarierea instrumentelor si abilitatilor dobandite de-a lungul formarii ca si Practitioner NLP;
 • Modelarea: cheia excelentei in tot ceea ce va propuneti;
 • Comunicarea provocatoare – tehnica Farrelli;
 • Dovedirea cunostintelor teoretice prin proba scrisa;
 • Dovedirea abilitatilor si atitudinilor specifice unui NLP Practitioner prin proba practica;
 • Concepte: modelare, matricea invatarii, evaluare."
SURSA: http://www.mariacotoi.ro


ACEST ARTICOL ESTE ŞI O RECLAMĂ

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME

sâmbătă, 11 februarie 2017

Ultimele Dorințe (11.02.2017)


THE BUCKET LIST (2007)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend de suflet, o tragi-comedie plină de substrat care ne îndeamnă să reflectăm mai mult la ce facem cu viața noastră și că niciodată nu e prea târziu să visăm și să ne ducem la împlinire visele.
Despre ce e vorba?

vineri, 10 februarie 2017

SPAȚIUL LIBERTĂȚII - Documentar despre Sri Mooji în Rishikesh (10.02.2017)


SPACE OF FREEDOM (2016)
"Filmul documentar despre satsang cu Sri Mooji în Rishikesh

"Ce e satsang? Ce e fericirea? Ce e libertatea? Există ceva neschimbător? Care e rolul unui guru în căutarea adevărului? Acestea sunt niște întrebări la care documentarul „Spațiul Libertății” încearcă să răspundă cu ajutorul lui Sri Mooji și al altor căutători intervievați. Documentarul a fost filmat în 
Februarie și Martie 2015 în Rishikesh, India, pe parcursul a 5 săptămâni de Satsang Deschise cu Sri Mooji. Conține înțelepciunea neîntrecută a Maestrului, minunate imagini și o muzică ce atinge inima.

Film de Žiga Stanovnik and Tomo Glažar

marți, 7 februarie 2017

SADHGURU & NASSIM HARAMEIN - Legătura dintre spiritualitate și știință (7.02.2017)

Sadhguru este unul dintre misticii actuali pe care-l simțim ca fiind unul dintre cei mai reali, lucizi si simpatici învățători spirituali. I-am mai dedicat cateva articole pe care le puteti studia in categoria SADHGURU, iar astazi dupa articol, gasiti un filmulet in 3 parti prin care se face legatura intre stiinta si spiritualitate printr-un colaj intre ceea ce spune Sadhguru si Nassim Haramein.

PROBLEMA IDENTIFICARII CU MINTEA

"Căutător: Mintea noastră chiar e împotriva noastră tot timpul – și dacă da, de ce?

Sadhguru: Bun, datorită minții ai auzit un cuvânt precum „spiritualitate”. Da? Datorită minții ești capabil să înțelegi ce îți spun acum. Așadar, nu face dușman din cineva care îți este prieten. Te rog să privești puțin la viața ta și să-mi spui – mintea ta îți e prieten, sau dușman? Tu ești cine ești doar datorită minții tale, nu-i așa? Te-ai făcut varză, dar asta e alegerea ta. Dacă vrei să fii fără minte, e foarte simplu: n-ai nevoie decât de o lovitură puternică în cap. Nu mintea e problema. Problema e că nu știi cum să o folosești. Așa că nu vorbi despre minte, ci doar ia aminte la modul nepotrivit în care încerci să o folosești. Dacă încerci să mânuiești un lucru fără să îl înțelegi, atunci o să îl faci varză.

Nu mintea este problema. Problema este că nu știi cum să o folosești.

De exemplu, să luăm cultivarea orezului. Crezi că e mare lucru? O face un simplu țăran. Își dau 100 de grame de boabe de orez, pământul necesar și tot ce-ți trebuie. Cultivă-mi orez pe un acru și adu-mi ce-ai obținut – și o să vezi ce dezastru o să fie. Nu pentru că e mare lucru să cultivi orez, ci pentru că tu nu înțelegi nimic despre cultivarea orezului; de-aia e așa de dificil. În același fel, a-ți menține mintea goală precum spațiul nu e mare lucru. E cel mai simplu lucru. Dar tu nu înțelegi nimic despre asta, așa că e atât de greu. Viața nu funcționează așa. Dacă vrei să ai capacitatea să folosești ceva așa cum trebuie, trebuie să înțelegi pe deplin ce este lucrul acela. Altfel, poate că o să reușești de câteva ori, accidental. Dar n-o să meargă de fiecare dată.

Într-o zi, la o biserică foarte fundamentalistă, pastorul se lua de copiii de la școala de duminică înainte de slujba efectivă. Știți cum sunt ei, persoane foarte energice, așa că chiar îi freca bine. Apoi și-a dat seama că micuții arată un pic descurajați, așa că s-a gândit că ar putea să facă lucrurile mai interesante pentru ei, spunându-le o ghicitoare. Așa că le-a spus: „Acum o să vă spun o ghicitoare. Ce strânge alune pentru iarnă, se cațără în copaci, sare de colo-colo și are o coadă înfoiată?”. O fetiță a ridicat mâna. „Spune-mi ce este.”. Fetița spuse: „Știu că răspunsul este Iisus, dar mie mi se pare că e o veveriță.”. Da? Ei bine, cam de asta ați avut parte până acum. Cea mai mare parte din educația pe care ați primit-o este în contextul ăsta. Ce e bine și ce e rău, ce e corect și ce e greșit, ce e Dumnezeu și ce e diavolul – totul se înscrie în contextul ăsta, nu vine din propria voastră experiență de viață.

Odată ce te-ai identificat cu ceva ce nu ești, mintea este un tren expres pe care nu poți să-l oprești. Poți să faci ce vrei; n-o să poți să-l oprești.

Așadar, cum poți să oprești această minte? Te-ai identificat cu lucruri care nu sunt tu. În clipa în care te identifici cu ceva ce nu ești, mintea o să meargă continuu. Să zicem că ai mâncat multă mâncare grasă și acum ai gaze la stomac. Încerci să le ții, dar nu poți. Dacă mănânci ce trebuie, nu trebuie să ții nimic, corpul e în regulă. La fel e și cu mintea – te-ai identificat în mod eronat cu lucruri care nu sunt tu. Odată ce ești identificat greșit, nu poți să oprești mintea.

Dacă te de-identifici de tot ce nu ești, o să vezi că mintea o să fie goală și limpede. Dacă vrei să o folosești, poți să o folosești; dacă nu, ea o să fie goală, pur și simplu. Așa ar trebui să fie, că n-are nicio altă treabă să fie în alt fel. Dar în clipa asta te-ai identificat cu atât de multe lucruri care nu sunt tu. Uită-te un pic și vezi cu câte lucruri te identifici – începând cu corpul fizic. Ești identificat cu atât de multe lucruri și încerci să oprești mintea, încerci să meditezi – păi n-o să meargă. Fie dezmembrezi identificările, fie o să o facă viața pentru tine. Indiferent cu ce te identifici, atunci când te înfruntă moartea, toate pică, nu-i așa? Așa că, dacă nu înveți în niciun alt fel, o să vină moartea și o să te învețe că nu asta era ideea. Dacă ai puțină rațiune, o să înveți chiar acum că nu asta e ideea. Dacă nu înveți acum, atunci o să vină moartea și o să te scoată din identificări.

Așadar, trebuie să te dez-identifici. Petrece-ți 10 minute în fiecare dimineață și vezi cu ce lucruri te identifici – cu ce lucruri care nu sunt tu. O să fii surprins să vezi în câte moduri ridicole și cu câte lucruri ridicole te identifici. Pur și simplu sparge, mental, toate lucrurile din jur, în casă și vezi – atunci o să știi toate lucrurile cu care te identifici. Lucruri mici, lucruri mari, casa ta, familia, totul – sparge-le mental și o să vezi. Toate lucrurile care te dor – este evident că te identifici cu ele. Și de îndată ce te identifici cu ceva ce nu ești, mintea devine un tren expres pe care nu mai poți să-l oprești. Poți să faci ce vrei, că n-o să o poți opri. Așadar, tu duci mintea la viteza maximă și apoi vrei să pui frână – nu merge așa. Înainte să frânezi, trebuie să iei piciorul de pe accelerație."Mult mai multe articole cu Sadhguru gasiti pe site-ul http://www.inspire-magazine.ro dar și pe https://magicinsight.wordpress.com

duminică, 5 februarie 2017

SOSIREA - Primul Contact (05.02.2017)

ARRIVAL (2016)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend de suflet, care surprinde prin starea transmisa atat de muzica cat si de mesajul pacifist.

Despre ce este vorba (atentie spoilere):

"Canadianul Denis Villeneuve continuă în forţă un deceniu început în stil mare cu Incendies/Scorched şi, după succese precum Prisoners şi Sicario, oferă o nouă surpriză plăcută cu inteligentul SF Arrival/Primul Contact. Cu siguranţă un candidat serios la Oscarurile de la anul, filmul tratează inedit o premisă familiară: sosirea pe Terra a unei civilizaţii extreterestre, evident mult mai dezvoltată tehnologic decât omenirea.

După nenumărate filme în care un prim contact cu extratereştrii se sfârşeşte prost, iar cele două rase îşi împart imediat rolurile de invadatori şi invadaţi, Arrival schimbă abordarea şi explorează următoarea premisă: ce-ar fi dacă, în loc de o bătălie pe viaţă şi pe moarte, un prim contact între oameni şi vizitatori ar fi unul paşnic, concentrat pe comunicare? Intră în scenă Louise Banks (Amy Adams, foarte bună), expert în lingvistică ce primeşte o misiune aparent imposibilă: să găsească mijloace de comunicare cu fiinţe a căror istorie nu coincide absolut deloc cu a noastră.

joi, 2 februarie 2017

DE LA DICTATURĂ LA DEMOCRAȚIE - Cum să porneşti o revoluţie (2.02.2017)

Deoarece momentele actuale din Romania o impun simtim sa readucem in atentia oamenilor care merg la proteste (si nu numai) anumite metode, modalitati pentru a preintampina metodele clasice de preluare, deturnare si spargere a unor manifestatii. 
Degeaba sunt 100 000 de mii de oameni care protesteaza daca nu stiu sa se protejeze de 30 de ghertoi cu petarde, sau nu stiu cum sa preintampine stimularea unui raspuns violent ghidat si dirijat tocmai din partea fortelor de ordine. Daca manifestatia nu devine una mai constienta, risca sa devina o masa de oi de manevra, iar anumiti "ciobani" impreuna cu cativa "caini" (caci de asta a fost vorba aseara) pot prelua cu usurinta, din nou, ca de obicei ... fraiele. 
Acest documentar a fost publicat pe blogul nostru prima data in 5.04.2012, insa cred ca trebuie vazut si revazut. De asemenea, cititi si cartea de la final.HOW TO START A REVOLUTION (2011)

"Întotdeauna vor flutura două drapele americane: unul pentru cei bogaţi şi altul pentru cei săraci. Cât timp flutură drapelul celor bogaţi, înseamnă că totul se află sub control, dar când flutură drapelul celor săraci, asta se traduce prin pericol, revoluţie şi anarhie."

Henry Miller  

How To Start A Revolution este un nou film, lansat în luna septembrie 2011, în regia unui amator deocamdată, Ruaridh Arrow, ce ne prezintă povestea unui cărturar nominalizat la premiul Nobel, Gene Sharp, expertul mondial în materie de revoluţii nonviolente, a cărui operă a furnizat, unei noi generaţii de lideri revoluţionari, "armele" paşnice necesare înlăturării unor regimuri opresive, în baza unei strategii ce cuprinde 198 de etape.

Regizorul, Ruaridh Arrow, are la bază o pregătire de jurnalist, cu o carieră prodigioasă de producător pentru Sky News şi programul Dispatches de la Channel 4, dar şi pentru alte posturi celebre de televiziune ca National Geographic, BBC News şi chiar pentru Financial Times.

După cum veţi constata şi din documentar, în timpul desfăşurării evenimentelor din Piaţa Tahrir din Cairo, în luna februarie a anului trecut, care au condus la eliminarea lui Hosni Mubarak, Ruaridh Arrow era corespondentul BBC care transmitea de la faţa locului.

Filmul a câştigat "Best Documentary" şi "The Mass Impact Award", la Boston Film Festival, din septembrie 2011, având premiera europeană la London's Raindance Film Festival, în luna octombrie, când a câştigat, de asemenea, premiul "Best Documentary" .
Documentarul a fost descris ca filmul neoficial la mişcării Occupy Wall Street, fiind difuzat în toate taberele acesteia, aflate în oraşele lumii.

Este interesant de amintit şi faptul că filmul a fost difuzat şi la Camera Lorzilor a parlamentului britanic, în data de 1 februarie 2012.

Gene Sharp a fost denumit "Machiavelli al nonviolenţei" şi "Clausewitz al războiului nonviolent", susţinându-se pe faţă influenţa exercitată de opera acestuia asupra multor organizaţii de rezistenţă din lume.

Manualul rezistenţei paşnice, al lui Sharp, publicat iniţial în Birmania, în 1993, a ajuns la a patra ediţie, publicată în 2010, fiind tradus între timp în cel puţin 31 de limbi.

A servit drept bază a campaniei Otpor din Serbia, Kmara din Gruzia, Pora din Ucraina, KelKel din Kirghizstan şi Zubr din Belarus.

Oleg Krykyenko, din Pora, afirma într-un interviu acordat în 2004 la Radio Netherlands:

"Biblia pentru Pora a fost cartea lui Gene Sharp, folosită de asemenea de Otpor şi anume 'From Dictatorship to Democracy', pe care activiştii Pora au tradus-o ei înşişi. I-am scris domnului Sharp pe adresa Albert Einstein Institute din SUA şi a devenit susţinătorul iniţiativei noastre, iar institutul ne-a furnizat fonduri pentru tipărirea a peste 12.000 de copii gratuite ale cărţii sale."

Înainte de toate, trebuie să afirm răspicat că nu sprijin în totalitate acest documentar şi mai ales "opera" lui Gene Sharp, fapt pentru care am şi ezitat ceva timp înainte de a începe traducerea filmului şi voi încerca să vă detaliez câteva dintre motivele mele, în mare parte contra şi prea puţine favorabile, deşi, paradoxal, cele favorabile au prevalat, altfel nu v-aş fi chinuit făcându-vă să citiţi aceste rânduri.


Argumente contra

1. Un prim motiv ar fi acela că nu a existat niciodată o "revoluţie", fiindcă toate evenimentele care au purtat acest nume, în decursul timpului, au fost orchestrate mai mult sau mai puţin vizibil de către masonerie - la 1789 şi 1848 au făcut-o chiar pe faţă, aruncând în circulaţie lozinca demagogică "libertate, fraternitate, egalitate" şi ştim cu toţii cât de liberi, fraţi şi egali am fost de atunci încoace - având drept unic scop crearea unui haos administrativ şi legislativ, menit promovării unor măsuri care să favorizeze transferul de putere şi mai ales de proprietate asupra terenurilor şi mijloacelor de producţie şi, eventual, financiare, în mâinile regizorilor din umbră ai evenimentelor.

Aşa cum argumentam pe larg şi într-un articol anterior, regula a fost valabilă şi pentru aşa-zisele "răscoale" generalizate la nivel de ţară:

"Francmasoneria a stimulat peste tot, începând de la 1848, iniţierea de false reforme agrare, pândind grijulie momentul când, după reforme, lipsită fiind de inventar agricol şi trebuind să plătească o gamă întreagă de impozite, impuse de mascotele politice masonice, ţărănimea era obligată să apeleze la capitalurile cămătarilor, arendaşilor şi băncilor, devenind, prin dobândă, sclava acestora."

2. Un a doilea motiv ar fi acela al nominalizării acestui "ilustru necunoscut" la premiul dinamită, Nobel, atât în 2009, cât şi în acest an - singurul element favorabil fiind faptul că nu l-a obţinut încă - fiindcă este o "distincţie" murdară, rezervată în exclusivitate obedienţilor elitei oculte mondiale.

3. Un al treilea motiv ar fi tocmai legătura dintre Gene Sharp şi Albert Einstein, una dintre cele mai negre figuri ale secolului trecut, implicat direct în proiectarea celei mai nenorocite arme inventate de om, vreodată: arma atomică.

Deşi a fost creditat cu locul doi în ierarhia proiectului Manhattan şi deşi Oppenheimer provenea dintr-o  dinastie fondatoare a ordinului Illuminati, rămân convins că Einstein era, de fapt, supervizorul principal, fiindcă un astfel de personaj nu ocupă niciodată poziţia de vârf.

Pe de altă parte, continui să cred că "teoria" lui Einstein i-a aparţinut, de fapt, lui David Hilbert şi că a fost denaturată pentru a impune noi limite cunoaşterii umane, o dată cu iminenta sfărâmare a acestora prin impunerea paradoxurilor fizicii cuantice.

Şi nu este mai puţin adevărat, că există destul de multe teorii care-l creditează pe Einstein ca fiind entitatea malefică însărcinată cu supravegherea şi trecerea în clandestinitate a operei genialului Nikola Tesla.

4. Un al patrulea motiv ar fi că, din perspectiva timpului, multe dintre aceste mişcări au fost confiscate de reprezentanţi ai elitei mondiale, care s-au insinuat în fruntea mişcărilor, anulând orice rezultat pozitiv obţinut prin sacrificiile maselor populare.

Să ne amintim că ascensiunea lui Iuşcenko la conducerea Ucrainei, în urma "revoluţiei portocalii", nu a reprezentat absolut deloc un eveniment pozitiv în istoria acestei ţări.

De ce ?

Fiindcă toată lumea a ignorat, de fapt, biografia lui Iuşcenko, deşi aceasta vorbea de la sine, din moment ce deţinuse funcţia de director al "băncii naţionale" a Ucrainei din 1997 până în 1999, când a devenit prim ministru, la fel cum a ignorat şi sprijinul furibund pe care i l-au acordat statele fasciste UE şi SUA, pentru a invalida rezultatul alegerilor, favorabil opozantului său, Viktor Ianukovici, ceea ce s-a şi reuşit prin decizia parlamentului, din 27 noiembrie 2004.

În aceeaşi ordine de idei, să nu uităm că anul 2004 a reprezentat anul de doliu pentru România, prin ascensiunea la putere a "sectei portocalii" condusă de bădăranul trădător pleşuv, care ne-a subordonat în totalitate intereselor sioniştilor, fapt demonstrat şi prin articolul anterior postat pe blog.

5. Un al cincilea motiv ar fi prezenţa în anturajul lui Gene Sharp a unui fost oficial al Departamentului Apărării al SUA, colonelul Bob Helvey, care pare să se fi convertit între timp, devenind partizanul tratării paşnice a conflictelor umane.

Destul de suspectă este şi afilierea acestuia la International Republican Institute, condus de mascota de "variantă electorală", John McCain şi înfiinţat pe principiile "nemuritoare" izvorâte din discursul din 1982 al preşedintelui fără creier, Ronald Reagan, rostit de la tribuna parlamentului britanic.

6. Un al şaselea motiv ar fi studiile lui Sharp de la Oxford şi apoi poziţia sa de profesor la Harvard, începând din 1972, fiindcă seria Oxford-Cambridge-Harvard-Yale este considerată de bază în recrutarea şi formarea slugilor rasate ale masonilor luciferici.

Cred că este suficient să ne amintim de "Skull & Bones" de la Yale, care ne-a furnizat "plămada minunată" a asasinilor Bush (Jonathan James, George H.W. şi George W.), John Forbes Kerry sau Robert William Kagan (apropo, deşi nu are legătură cu acest subiect, "bunul doctor" vegan din filmul "Forks over Knives", chirurgul Caldwell Blakeman Esselstyn Jr., este şi el membru, începând din 1956).

Ca să nu mai vorbesc de minunata şcoală de spioni sovietici de la Cambridge, care au infestat serviciile secrete, diplomaţia sau înalta societate britanică: "Kim" Philby, Donald Maclean, Guy Burgess, Anthony Blunt şi John Cairncross.

7. Al şaptelea motiv, ar fi tocmai reacţia preşedintelui Venezuelei, Hugo Chavez, principalul opozant al SUA în întreaga Americă Latină, împotriva căruia s-a înscenat o lovitură de stat, deghizată în "revoltă populară spontană", în data de 11 aprilie 2002, exact după standardele lui Gene Sharp.

Şi se pare că serviciile secrete iraniene împărtăşesc opinia incomodului preşedinte sud-american (al cărui cancer actual mă întreb cât de natural ar putea fi) şi, sincer vorbind (dincolo de paranoia antiamericană, deloc nejustificată însă, a preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad, a cărui ţară este zguduită de acelaşi gen de revolte, cum veţi vedea şi din film) mă îndoiesc că un serviciu secret i-ar acorda atâta atenţie unui neica nimeni, cum vrea să pară Gene Sharp, dedicându-i şi un film, dacă acesta nu ar reprezenta un pericol real.

8. În fine, ultimul motiv ar fi că nu mă convinge deloc modestia afişată a Institutului Albert Einstein, fiindcă astăzi se ştie foarte bine că CIA şi MI-5 au apelat mereu la serviciile unor asemenea "instituţii", aparent modeste, cum ar fi Tavistock Institute of Human Relations, finanţat din plin de fundaţia Rockefeller, al căror rol este exact acela definit de termenul consacrat de "think tank", de generator anonim de politici şi strategii, menite să servească interesele elitei mondiale.

Curioşilor le recomand şi un film artistic, "Three Days of the Condor", în regia lui Sydney Pollack şi cu Robert Redford în rolul principal, care atrăgea atenţia, încă din 1975, asupra acestui fenomen.

Şi aş putea continua, desigur, această listă, dar sunt convins că vă veţi întreba de ce oare m-am mai străduit să traduc filmul, din moment ce nu-i văd decât "virtuţi" negative.

Ca să nu vă mai pun răbdarea la încercare, trec la a doua parte a listei.


Argumente pro

1. În primul rând, nu ar fi deloc o surpriză să mă şi înşel, fiindcă nu am nici un fel de dovezi concrete privind afilierea organizaţiei lui Gene Sharp la CIA şi n-ar fi deloc exclus ca serviciile secrete să se fi folosit de munca lui, fără ştiinţa sa, încercând pe de altă parte să-l discrediteze, tocmai prin filme "propagandistice" sau prin înscrierea pe lista nominalizaţilor Nobel.

2. În al doilea rând, nu este din nou exclus ca orice revoltă populară să aibă la bază motive cât se poate de reale, operaţiunea de "confiscare" a acesteia de către elite având loc undeva, pe parcurs, chiar dacă "spontaneitatea" iniţială a fost impulsionată de prezenţa grupurilor de agitatori profesionişti ai serviciilor secrete.

M-aş putea referi concret la exemplul egiptean, fiindcă revolta, dacă ar fi să dăm crezare mesajului optimist din film, ar fi trebuit să ia sfârşit în data de 11 februarie 2011, când Hosni Mubarak a acceptat să se lase detronat de mulţime, fapt care nu s-a întâmplat, deoarece continuă şi în prezent, chiar dacă nu se mai bucură de aceeaşi mediatizare.

Ca o mică paranteză, reamintesc că implicarea americanilor contra lui Mubarak s-ar putea datora trecutului acestuia de KGB-ist cu state de vechi, format la Academia Militară Frunze, care a urcat la putere din funcţia de vicepreşedinte, prin asasinarea preşedintelui în exerciţiu, Anwar El Sadat, ce urma linia politică a predecesorului şi mentorului său, Gamal Abdel Nasser, în special în problema Canalului Suez.

Nu am făcut referire la "loviluţia" noastră decembristă, fiindcă a fost creaţia exclusivă a serviciilor secrete (KGB, CIA, Mossad), încă de la început, implicarea maselor trebuind doar să confere o oarecare legitimitate ascensiunii la putere a cominterniştilor asasini şi a odraslelor acestora.

3. Şi ca să nu vă mai plictisesc, un ultim motiv - şi cel mai important dintre toate - este acela că, indiferent care au fost scopurile iniţiale ale generării unor asemenea strategii nonviolente de luptă politică, după ceea ce s-a întâmplat la noi în Piaţa Universităţii (când actele de violenţă transparentă, puse fără îndoială la cale de autorităţi, le-au oferit acestora pretextul de a interveni în forţă), ca răspuns întârziat la mişcarea Occupy Wall Street (ce pare să se fi generalizat acum, în toate oraşele continentului nord-american şi peste tot în lume), am realizat că suntem extrem de departe de a manifesta aceeaşi maturitate politică dovedită, surprinzător aş spune, de americani (a căror organizare este aproape impecabilă şi în mod cert complet nonviolentă, fără a ţine cont de provocările murdare ale organelor represive statale, gen G20 Toronto) şi că avem mare nevoie de lideri şi de strategii coerente de evoluţie a mişcării, dacă ne dorim într-adevăr să nu aibă aceeaşi soartă cu cea a răscoalei din 1989.

Nu este mai puţin adevărat că mişcarea Occupy se bucură de aportul unor personalităţi de marcă, de calibrul lui Noam Chomsky sau Chris Hedges, de exemplu, dar este intolerabilă prezenţa la vârful mişcării noastre a unor ploşniţe politice, indiferent de modul cum şi-au revopsit firma actuală, în USL sau partid al poporului condus de liderul salubrităţii, proprietarul televiziunii de tomberon, OTV şi vă rog să mă credeţi că-mi face o silă imensă, fiindcă mă văd obligat să le menţionez până şi acronimele murdare.

În speranţa că se vor ivi lideri oneşti şi cu bun simţ ai mişcării noastre iniţiate în luna octombrie a anului trecut, postez şi recomand lucrarea de bază a lui Gene Sharp, "From Dictatorship to Democracy", reiterând necesitatea unei evoluţii fundamental paşnice a mişcării, fiindcă este mai mult decât evident că nu există şansa câştigării nici unei confruntări violente cu iresponsabila şi criminala jandarmerie română, care se străduieşte să-şi revendice faima de odinioară a Securităţii, uitând că în ochii elitei politice jandarmii nu sunt decât slugi, care vor fi tratate la fel ca şi armata şi poliţia, cu un dispreţ suveran, putând fi aruncaţi din funcţii sau pensionaţi forţat, după bunul plac al nemernicilor portocalii.

Până când veţi înţelege că singura noastră cale de a scăpa din marasmul global constă în eliminarea sistemului financiar actual şi desfiinţarea totală a claselor şi partidelor politice, a căror existenţă se bazează în exclusivitate pe acceptarea tacită a unor convenţii sociale, ce pot fi negate în bloc (principiu care stă, de fapt, la baza tuturor strategiilor imaginate de Gene Sharp), cred că ar trebui să vă repet obsedant acest lucru, aşa cum făcea Cato cel Bătrân la finalul fiecărui discurs politic, când rostea inexorabil "Carthago delenda est".

"Metodele ideologice, care pretindeau că ne vor asigura conducerea lumii în numele revoluţiei, au devenit, în realitate, ideologii ale consensului şi nu ale rebeliunii."

Albert Camus

SURSA: http://antiiluzii.blogspot.com


VEZI FILMUL TRADUS, AICI:
How To Start A Revolution link 1... link2 


Sau AICI

Cum sa pornesti o revolutie?

 AICI puteti citi cartea lui "Gene Sharp - De la dictatura la democratie"
 (From Dictatorship To Democracy) tradusa. Iar de AICI, cumparata.


COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...