RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

ULTIMUL SAMURAI (21.01.2017)

18:23 Posted In Edit This 0 Comments »
THE LAST SAMURAI (2003)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend de suflet, un film care ne aminteste ca atunci cand simtul onoarei, verticalitatea si adevarul sunt urmate pana la capat, cu riscul pierderii propriei vieti, cu zambetul pe buze, se naste o poveste eroica, emotionanta.
Despre ce este vorba pe scurt:
"Cãpitanul Nathan Algren este un om în derivã. Luptele pe care le-a purtat odatã par acum distante si frivole. Odatã si-a pus viata în pericol pentru onoare si pentru tarã - la Antietam (Maryland) si Gettysburg (Virginia) - dar în anii care au urmat Rãzboiului Civil, lumea s-a schimbat.   Pragmatismul a înlocuit curajul, propriul interes a luat locul sacrificiului si onoarea nu poate fi gãsitã nicãieri - în special în zona de apus, unde rolul sãu în Campaniile Indiene s-a încheiat cu deziluzie si durere.   
Undeva în câmpiile neiertãtoare de lângã bancurile Râului Washita, Algren si-a pierdut sufletul.   Mai departe cu un univers, un alt soldat îsi cautã drumul într-o viatã care se va distruge imediat. El este Katsumoto, ultimul conducãtor al unei strãvechi semintii de rãzboinici, veneratii Samurai. În perioada în care ideile moderne s-au impus în vestul Americii, încoltindu-i si condamnându-i pe Nativii Americani, acestea au pus stãpânire si pe Japonia traditionalã. Liniile telegrafului si cãile ferate care au adus progresul amenintã acum aceste valori si codurile prin care Samuraii au trãit si au murit timp de secole.   
Dar Katsumoto nu va pleca fãrã sã lupte.  Drumurile acestor doi luptãtori se întâlnesc atunci când tânãrul Împãrat al Japoniei, atras de interesele americane care doresc cu înfocare piata japonezã în curs de dezvoltare, îl angajeazã pe Algren sã antreneze prima armatã modernã, încorporatã, a Japoniei.. Dar, întrucât sfãtuitorii Împãratului încearcã sã elimine Samuraii în încercarea de a se pregãti pentru un guvern mai apropiat de vest si cu intentii comerciale, Algren este impresionat si influentat pe neasteptate de întâlnirile lui cu Samuraii.   
Aruncat acum într-un teritoriu aspru si neprietenos, cu viata, si probabil si mai important cu sufletul în cumpãnã, tulburatul soldatul american se gãseste în centrul unei lupte epice si violente dintre douã perioade si douã lumi, doar cu simtul onoarei care îl ghideazã." SURSA

Notă: Acest film exemplifică la modul magistral ce înseamnă să trăiești liber și fără frică, ce înseamnă să-ți aperi libertatea și adevărul cu pretul vieții, abrupt și fără compromisuri. Un film epic, plin de învățăminte pentru sărmanii care se cred daci. Așa trăiau dacii fraților și mureau cu zâmbetul pe buze știind că moartea e o iluzie, iar viața asta un joc. Cât de dac te mai simți acum române? Ești gata să-ți aperi libertatea, principiile, identitatea, valoriile, calea, idealurile cu propria viață? Dacă nu, înseamnă că te-ai corcit și ți-ai uitat identitatea spirituală .. nu te mai păcali. Ai devenit doar un corp pierdut în spațiu și timp.

VEZI FILMUL TARDUS, AICI, CALITATE HD 720p:
Post Comment

GANGAJI - Despre timp, atemporalitate,percepții, emoții, experimentare (20.01.2017)

17:01 Posted In , , Edit This 0 Comments »

"Gangaji este un profesor și autor care călătorește prin lume vorbind oamenilor de toate categoriile. Mesajul ei de bază este că pacea adevărată și împlinire de durată sunt nu numai dreptul nostru din naștere, ci sunt natura esențială a ființei noastre.

Gangaji, născută Toni Roberson, a crescut în Statele Unite, în Mississippi. La fel ca mulți dintre contemporanii ei, a cautat împlinire prin relații, carieră, maternitate, activismul politic, și practica spirituală. Ea nu a vrut un guru, nu a planificat să meargă în India, și cu siguranță nu a vrut un nume indian. Cu toate acestea, a fost pe malurile râului Gange ca o căutare încheiată, atunci când, în 1990, ea și-a întâlnit profesorul, Sri H.W.L. Poonja.

Interviul cu Gangaji , cuprinde următoarele întrebări : 

* Oare povestea "eului" are vreo legătură cu timpul ? Cum rămâne cu paradoxul timpului care răsare din atemporalitate ? Cum se poate integra teoria non-duală în existența zilnică ? Oare este o percepție eronată faptul că emoțiile ne definesc ego-ul ? Când se transformă emoțiile într-o suferință psihologică ? Oare încercarea de a ne stăpâni emoțiile poate conduce la mai multă suferință ? Oare acceptarea manifestării emoțiilor poate conduce, de asemenea, la suferință ? Cum a evoluat, în timp, relația cu propriile tale emoții ? Oare este posibil să recunoști emoțiile când te afli într-o stare atemporală ? Oare emoțiile tale sunt mult mai intense în prezent ? Oare simți nevoia sau tânjești să împărtășești ceva cu alții ? Cine ești tu ? "
SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

VEDETI INTERVIUL TRADUS, AICI:

 sau AICI

In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE),Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha DipikaESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.
De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne,"Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert 
 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS. 

Post Comment

„CELĂLALT PĂMÂNT AL ZEILOR” – Un film de excepție realizat de FRANCEZI despre istoria, enigmele și legendele din ROMÂNIA (18.01.2017)

00:07 Posted In , , , Edit This 0 Comments »
L'Autre Terre des Dieux (2016)
- les mysteres de la Roumanie

"După doi ani de muncă, echipa franceză de documentariști condusă de DEIMIAN a finalizat și lansat un film care, cu siguranță, va ajunge pe marile posturi internaționale de televiziune.

Numit CELĂLALT PĂMÂNT AL ZEILOR, filmul dedică o oră și patruzeci de minute istoriei de pe meleagurile noastre, de la cultura Cucuteni până la cea a Geto-Dacilor, explorând în același timp locuri și artefacte enigmatice, povești și legende locale despre evenimente misterioase care s-ar fi putut petrece cândva aici.

Realizat la un nivel artistic excepțional, cu un montaj, o grafică și o secțiune de sunet cu care s-ar mândri posturi de televiziune de calibrul BBC, Discovery sau National Geographic, filmul face servicii majore imaginii României.

La realizarea lui am fost invitat să particip și eu (prezența mea în film este destul de consistentă), dar și alte persoane din România, pe lângă realizatorii și cercetătorii francezi…

Filmul atinge și o serie de subiecte controversate precum Tăblițele de la Sinaia, Tăblițele de la Tărtăria sau legendele uriașilor (Jidovilor), însă realizatorii le tratează într-o manieră echilibrată. Chiar dacă sunt și câteva locuri în care nu împărtășesc interpretarea dată de realizatori, filmul este, în ansamblul său. o realizare remarcabilă care va aduce beneficii majore României și va atrage în țara noastră mulți turiști străini.

În acest moment, filmul este disponibil pe internet în limbile Română, Franceză, Engleză și Spaniolă. Așa că, dacă aveți prieteni vorbitori ale celor trei limbi străine enumerate, este o ocazie foarte bună să îi invitați să descopere lucruri deosebite despre România.

Mai jos puteți vedea primele 22 de minute în limba română… Pe contul de VIMEO al filmului există și varianta gratuită de 22 de minute în franceză, engleză și spaniolă.

Pentru vizionarea integrală a filmului trebuie plătit, dar vă asigur că merită! Dar asta apreciați dumneavoastră, după ce vizionați fragmentul gratuit de 22 de minute, postat la sfârșitul articolului.

Varianta integrală aici: https://vimeo.com/198659081

Daniel Roxin

CELĂLALT PĂMÂNT AL ZEILOR – primele 22 de minute. Folosiți butonul CC pt a alege butonul în limba română:

Post Comment

SALVAT DE LUMINĂ - povestea adevărată a experienței din apropierea morții a lui Dannion Brinkley (14.01.2017)

17:28 Posted In , , Edit This 0 Comments »
SAVED BY THE LIGHT (1995)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend foarte interesant, de data asta inspirat din povestea reală a lui Dannion Brinkley.
"Dannion Brinkley este un caz faimos pentru experienţele sale tip "dincolo de moarte". El a avut o moarte de 28 minute, descrisă pe larg în cartea "Salvat de Lumină". 
În 17 septembrie 1975, el vorbea la telefon în timpul unei furtuni. Un trăsnet a lovit linia telefonică, astfel că mii de volţi au ajuns în corpul lui. Inima s-a oprit şi a murit. El a înviat la morgă dupa 28 de minute, dar era îmbogăţit cu o experienţă incredibilă.
După ce a fost traversat de curentul electric, s-a trezit plutind deasupra corpului său, apoi a început să avanseze printr-un tunel în spirală către o lumină strălucitoare. Acolo a fost întâmpinat de o fiinţă luminoasă care radia iubire. Apoi şi-a re-trăit viaţa întocmai ca la cinematograf, s-a judecat singur pentru propriile greşeli, simţind toată durerea pe care el a provocat-o celorlalţi dar şi sentimentele pozitive pe care el le-a dăruit pe parcursul vieţii sale. El a fost dus apoi într-un oraş cristalin de lumină, în faţa a 13 fiinţe luminoase, câte una pentru fiecare zodie şi un conducător care prezida pe cei 12. 
Fiecare dintre aceştia s-a apropiat de el cu câte un mic obiect, care semăna cu un televizor în miniatură. Au apărut scene din viitor, şi s-au mărit până când Dannion s-a regăsit în mijlocul lor. Au fost peste 300 de astfel de viziuni, iar 117 dintre ele se spunea că se vor petrece până în 2012. Peste 100 dintre aceste evenimente deja s-au produs (accidentul de la Cernobâl, destrămarea URSS, războiul din Golf, etc). 
După ce a primit instrucţiuni pentru a construi centre speciale, Brinkley s-a întors în corpul fizic care între timp fusese dus la morgă. După dureri şi paralizie, el a descoperit că avea capacităţi telepatice şi de previziune. 
În cartea Salvat de lumină, disponibilă și pe piaţa românească, Brinkley ne împărtăşeşte uimitoarea sa poveste, ne revelează adevărul legat de lumea de dincolo şi ne învaţă cum ar trebui să ne trăim viaţa. Cartea Salvat de lumină este relatarea cea mai detaliată şi mai ieşită din comun a unei experienţe în apropierea morţii din câte am citit vreodată."
SURSA: http://adevarul2012.blogspot.ro

PUTEȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI 
(Transport Gratuit pentru comenzi mai marei de 30 de lei)

Notă: Acum știm mai multe despre această lumină de după moarte. Nu se știe ce ființe a întâlnit cu adevărat și care este scopul acestora, însă este un caz ce merită menționat. Știm acum ca reptilienii și alte entități pot îmbrăca false corpuri de lumină (lumină parazitată de la alte ființe, nu lumină proprie). De aceea recomandăm circumspecție.

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:Fragmente din cartea „Salvat de lumină”:


Ființa de Lumină se afla chiar în fața mea. În timp ce îi priveam esența, am văzut prisme colorate, de parcă ar fi fost alcătuită din mii de diamante minuscule care sclipeau în culorile curcubeului.
M-am uitat apoi în jurul meu. Sub noi se aflau alte ființe, care arătau la fel ca mine. Păreau rătăcite și aveau o frecvență de vibrație mult mai lentă decât a mea. În timp ce le priveam, am observat că frecvența mea de vibrație și-a încetinit la rândul ei viteza. Acest lucru mi-a cauzat o senzație de neplăcere, așa că mi-am mutat privirea de la ele.
Am privit atunci deasupra mea. Şi aici se aflau mai multe ființe, care străluceau mai puternic decât mine. Am simțit și de această dată un disconfort, întrucât am început să vibrez imediat mai rapid decât puteam suporta. Mă simțeam de parcă aș fi băut prea multă cafea, după care am intrat într-o stare de trepidație. Mi-am mutat privirea și de la aceste ființe și m-am uitat în fața mea, la Ființa de Lumină, care se afla acum chiar lângă mine. În prezența ei m-am simțit confortabil. Avea ceva familiar, care mă făcea să cred că a simțit toate senzațiile trăite de mine încă de când m-am născut pe pământ și până când am fost lovit de trăsnet. Privind-o, am trăit sentimentul că nimeni nu m-ar fi putut iubi vreodată mai mult decât ea și că nimeni nu ar fi putut da vreodată dovadă de mai multă simpatie, empatie, încurajare și compasiune lipsită de prejudecăți față de mine ca această Ființă.

Deși mă voi referi la această Ființă de Lumină ca la o persoană de gen masculin, realitatea este că nu am remarcat să aibă vreun gen, fie el masculin sau feminin. De atunci, am revăzut de multe ori scenele pe care le-am trăit atunci în mintea mea și trebuie să mărturisesc că niciuna din aceste Ființe de Lumină nu avea gen; doar o putere foarte mare.
Ființa m-a absorbit în lumina ei, iar eu am început să îmi revăd întreaga viață, toate evenimentele care mi s-au întâmplat vreodată, inclusiv ceea ce am simțit în timpul lor. Era ca și cum s-ar fi rupt un baraj și toate amintirile pe care le-am trăit vreodată au năvălit în mintea mea.

Această recapitulare a vieții mele nu s-a dovedit deloc plăcută. De la început și până la sfârșit, a trebuit să recunosc deschis trista realitate că am fost o persoană foarte agresivă, egocentrică și rea.
Singura lume care avea sens pentru mine în acea perioadă era cea din timpul somnului. Dacă lumea din timpul stărilor mele de veghe era complet „incoerentă” pentru mine, după cum s-a exprimat un medic, cea din timpul viselor era perfect coerentă. Ori de câte ori adormeam, mă trezeam înapoi în Orașul de Cristal și eram antrenat să fac numeroasele lucruri pe care mi le-a solicitat ultima viziune. Printre altele, eram învățat să înțeleg în ce constau circuitele electronice și cum pot recunoaște  

componentele necesare pentru a confecționa patul special din centrul pe care urma să îl construiesc.
Aceste vise au continuat timp de câteva ore zilnic, cel puțin 20 de zile la rând. Din punctul meu de vedere, erau absolut minunate. Lumea din timpul stării de veghe mi se părea dureroasă și iritantă, dar în cea din timpul somnului nu simțeam altceva decât libertate, cunoaștere și pasiune. Când eram treaz, oamenii din jurul meu păreau să nu aștepte altceva decât să mor. În mod paradoxal, atunci când dormeam, ființele din visele mele mă învățau cum să trăiesc o viată rodnică.
Atunci când spun că oamenii din spital nu așteptau altceva decât să mor, nu doresc să fiu cinic. Pur și simplu nimeni nu se aștepta ca eu să supraviețuiesc, considerându-mă un fel de mister medical.
Oamenii de știință sunt de acord la ora actuală că experiențele în apropierea morții nu sunt vise. Visele apar numai în cazul oamenilor adormiți și lor le corespund anumite unde cerebrale specifice. Oricum, afirmația medicului l-a deranjat pe omul nostru, care cunoștea perfect diferența dintre vise și realitate. Experiența lui a fost reală, și abia acum i se confirma acest lucru, în această sală în care era înconjurat de alți oameni la fel ca el.

Am ascultat de asemenea relatările multor asistente medicale. Deși medicii tind să ignore experiențele în apropierea morții, asistentele îi ascultă cu mult mai multă atenție pe pacienți și se folosesc de experiențele acestora pentru a-i ajuta să se vindece.
Am lăsat mâna femeii și i-am povestit ce am văzut. Ochii ei s-au umezit imediat și mi-a spus că așa era: mama ei era bolnavă de cancer. Desigur că era îngrijorată și trăise multe nopți precum cea descrisă de mine, în care a discutat cu mama ei despre viitor.
Am ales apoi alte cinci persoane cărora le-am spus diferite lucruri, inclusiv unde locuiau, ce tip de mașină aveau, cine erau prietenii lor, care era situația lor financiară și cu ce probleme se confruntau.
Oamenii au reacționat diferit în timp ce mă uitam la „filmele” lor. Un cuplu a făcut ochii mari și cei doi și-au dus mâinile la gură. Un bărbat mi-a spus furios să mă opresc. Altul dorea să audă mai multe, în timp ce o femeie a roșit și mi-a spus că se simțea de parcă ar fi goală în fața mea.
În cele din urmă, Moody s-a convins că asista la un fenomen cu totul neobișnuit. Niciunul dintre noi nu am înțeles însă cum funcționa acest mecanism, lucru dificil îndeosebi pentru mine, întrucât eu eram cel care trebuia să trăiască cu aceste capacități.

Ființa de Lumină mi-a explicat însă că trebuia să îi iert dacă doream să evoluez pe un nivel spiritual mai înalt. În caz contrar, aș fi rămas blocat pe cel actual.
Ce puteam face? Pe lângă progresul spiritual, aceste mici supărări terestre par mărunte și triviale. Am simțit cum iertarea și smerenia îmi inundă inima. Abia atunci am început să urcăm.
Ființa de Lumină vibra puternic. Cu cât ne înălțam mai mult, cu atât mai intensă devenea vibrația sa, iar sunetul pe care îl emana devenea din ce în ce mai ascuțit. Am trecut prin câmpuri dense de energie care și-au schimbat culoarea de la un albastru foarte închis la un bleu deschis, după care ne-am oprit. În acest moment, Ființa de Lumină și-a redus puțin frecvența de vibrație și am început să ne deplasăm înainte (nu în sus). La fel ca în cazul primei experiențe, am zburat pe deasupra unui lanț de munți maiestuoși, după care am aterizat pe un platou.

Pe acesta se afla o clădire masivă care arăta ca o seră. Era construită din panouri mari de sticlă umplute cu un lichid în toate culorile curcubeului.
Când am trecut prin sticlă, am trecut implicit prin aceste culori, care aveau substanță și pe care le-am simțit ca pe un fel de ceață.

În interior se aflau patru rânduri de flori, unele mai frumoase decât celelalte. Toate aveau petale în formă de cupă și consistența mătăsii. Florile aveau toate culorile imaginabile și erau acoperite cu rouă de culoarea ambrei.
Printre aceste flori se plimbau ființe spirituale care purtau robe argintii. Nu erau Ființe de Lumină, ci oameni la fel ca mine, dar care străluceau. Se plimbau printre rândurile de flori și emanau un fel de putere care făcea ca lumina colorată a florilor să devină mai intensă. Ea emana din flori sub forma unor raze și ajungea la panourile de sticlă, pe care le încărca cu acele nuanțe ale curcubeului pe care le văzusem mai devreme. Mă simțeam de parcă încăperea ar fi fost înconjurată de zece mii de prisme colorate de lumină.
Acest mediu mi s-a părut extrem de relaxant. Culorile și frumusețea mediului se combinau perfect cu zumzetul emis de Ființa de Lumină, eliminând orice urmă de stres din ființa mea. Îmi amintesc că m-am gândit: „Iată-mă aici, fie mort, fie pe moarte, dar simțindu-mă cât se poate de bine.”
Ființa de Lumină s-a apropiat de mine.
- Acesta este sentimentul pe care ar trebui să îl creezi în interiorul centrelor terapeutice, mi-a spus ea. Prin crearea energiilor și tonalităților potrivite, îi poți ajuta pe oameni să se simtă exact așa cum te simți tu acum.
Am devenit conștient de mirosul florilor. În timp ce îl inspiram, am auzit o incantație care rezona în întreaga clădire: A-L-L-A-H-O-M, A-L-L-A-H-O-M.
"Din fericire, în jurul meu se aflau de regulă oameni care mă ajutau să mă ridic. Sandy nu mă părăsise, şi nici alţi prieteni precum David Thompson, Jan Dudley sau Jim şi Kathy Varn. Când leşinam în public, aceştia se aflau de regulă lângă mine şi mă ajutau.
Medicii se temeau că inima mea va degenera şi mai mult în timp, devenind o problemă reală. în ceea ce mă privea, o consideram deja o problemă reală.
De bună seamă, aveam mai multe opţiuni. Puteam sta fără să fac nimic, sperând ca inima mea să se vindece înainte de a începe să lucrez din nou, sau puteam să mă întorc la muncă fără a mai aştepta recuperarea deplină. M-am decis pentru a doua variantă. Datorită viziunilor mele legate de centrele terapeutice, am devenit obsedat de electronică şi am început trei afaceri în acest domeniu.
De pildă, am început să vând echipamente special concepute pentru a preveni defectarea aparatelor casnice în timpul fluctuaţilor de curent electric. De bună seamă, eram un vânzător perfect pentru aceste produse, viaţa mea ilustrând perfect ce se poate întâmpla atunci când un echipament uman primeşte prea multă electricitate!
Am reînceput de asemenea să lucrez pentru guvern, producând şi instalând aparatură electronică pentru depistarea microfoanelor miniaturale în clădirile guvernului SUA din întreaga lume. Cunoscute sub numele de „sisteme de mascare", funcţia acestora era de a împiedica alţi spioni să tragă cu urechea la conversaţiile oficiale.
A treia afacere pe care am început-o se referea la producerea unui echipament electronic care mi-a fost arătat în viziunile mele, menit să împiedice ataşarea crustaceelor de coca vaselor şi să diminueze consumul suplimentar de combustibil necesar pentru deplasarea acestei „încărcături".
Această invenţie, pe care am creat-o împreună cu doi prieteni, servea inclusiv pentru protejarea mediului înconjurător. Până atunci, singura metodă cunoscută pentru împiedicarea ataşării crustaceelor de coca vaselor era folosirea unei vopsele extrem de toxice. Invenţia noastră consta în transmiterea unor semnale electrice de către aparatele instalate pe cocă. Invenţia avea avantajul de a creşte eficienţa motoarelor navelor şi de a reduce infectarea apei cu substanţe toxice.
Am lucrat de asemenea cu surzii. Am modificat anumite aparate audio astfel încât acestea să permită conversia vorbirii în vibraţii. Aparatele puteau fi ataşate pe orice suprafaţă, inclusiv pe corpul uman. Atunci când muzica sau un sunet trece printr-un astfel de aparat, acesta intră în vibraţie şi transmite un semnal către un microfon. El poate fi ataşat în spatele urechii, permiţând unei persoane surde să „audă" prin intermediul vibraţiilor. Helen Keller folosea o metodă similară atunci când îşi punea palmele pe gâtul persoanelor pentru a le auzi vorbind.
îmi mai amintesc încă de o femeie surdă care părea înspăimântată atunci când i-am prins aparatul după ureche. Mama ei îi repeta într-una că va fi bine, dar ea era speriată, întrucât era surdă din naştere şi nu ştia la ce trebuia să se aştepte. După ce am pornit aparatul, i-am vorbit, iar ea a început să plângă.
- Pot auzi ce spui. Este pentru prima dată în viaţa mea când pot auzi ce spun oamenii."

"FIŞETELE PATRU ŞI CINCI: CONFLICTE SI URĂ ÎN TARA SFÂNTĂ 9 9

Fişetele patru şi cinci conţineau scene din Orientul Mijlociu. Imaginile arătau cum acest ţinut al eternului conflict avea să ajungă la punctul de fierbere. Ca de obicei, religia avea să joace un rol decisiv în aceste conflicte, la care se adăugau şi problemele economice. Nevoia constantă de bani din afară a alimentat cea mai mare parte a urii şi a mâniei pe care le-am văzut în aceste două fişete.
In primul fişet am văzut semnarea a două înţelegeri.
Conform primei înţelegeri, arabii şi israelienii erau de acord asupra unui anumit proiect, dar detaliile îmi erau neclare.
Am putut vedea în schimb al doilea acord ceva mai detaliat. Diferit bărbaţi de stat îşi strângeau mâinile şi am înţeles ca se vorbea foarte insistent despre crearea unei tări noi. Am văzut apoi un colaj de imagini referitoare la Râul Iordan, o invazie a Israelului în această regiune şi o hartă a Iordaniei care îşi schimba culoarea. în timp ce priveam acest colaj misterios, Fiinţa de Lumină din faţa mea mi-a vorbit telepatic şi mi-a spus că Iordania nu va mai exista ca ţară. Nu am auzit însă numele noii ţări.


Acest acord nu a fost decât o acoperire pentru ca israelienii sa creeze o forţă poliţienească împreună cu arabii. Era o forţă extrem de puternică şi de o mare cruzime. Soldaţii purtau uniforme albastre cu argintiu şi îi controlau îndeaproape pe oamenii din această regiune. De fapt, controlul era atât de total încât Israelul a început să fie criticat de majoritatea liderilor mondiali. Mulţi colaboraţionist din ambele tabere îşi supravegheau semenii şi le raportau activităţile acestor forţe de poliţie. Populaţia a devenit astfel suspicioasă şi încrederea în societate a dispărut complet.
Am văzut apoi cum Israelul era izolat de restul lumii, în timp ce situaţia se înrăutăţea, am văzut cum Israelul se pregăteşte de război cu alte state, inclusiv cu Rusia şi cu un consorţiu chinezo-arab. într-un fel sau altul, Ierusalimul se afla în centrul acestui conflict, dar nu mi-am putut da seama în ce fel. Din titlurile ziarelor care mi-au apărut în această viziune am înţeles că un incident petrecut în oraşul sfânt avea să fie fitilul care urma să declanşeze războiul.
Şi aceste viziuni mi-au revelat acelaşi vid spiritual pe care l-am văzut mai devreme în America." 

PUTEȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI 
(Transport Gratuit pentru comenzi mai marei de 30 de lei)

Va recomandam sa vedeti si:

1) SPAŢIUL SPIRITULUI 
http://fymaaa.blogspot.com/2008/12/ce-este-contiina.html 
2) CARTEA TIBETANĂ A MORŢILOR
http://fymaaa.blogspot.com/2010/01/cartea-tibetana-mortilor-bardo-thodol-2.html
3) FALSA PLECARE - Cercetare Asupra Experientelor Din Preajma Mortii
http://fymaaa.blogspot.com/2012/01/faux-depart-2010-sur-les-experiences-de.html

IN COMPLETARE CITITI SI:

1) Viata dupa viata - Raymond A. Moody 
2) Destinul sufletelor - Michael Newton si restul cartilor lui de AICI
3) Cartile lui William Buhlman 
4) Calatoria Suprema - Robert Monroe si restul cartilor lui de AICI
5) JOCUL COSMIC si Calatoria ultima - Stanislav Grof  
6) Don Piper - 90 de minute in Rai 
7) Cartile lui James Van Praagh : Mesaje de dincolo de moarte si Rai si Pamant
8)  RAIUL EXISTA de Todd Burpo
9) Dovada Paradisului. Călătoria unui neurochirurg în viața de DINCOLO” - EBEN ALEXANDER
10)  Am murit si m-am descoperit pe mine insami - Anita Moorjani 
11) Cartile scrise de  Elisabeth Kübler-Ross
12)  Cartea tibetana a eliberarii prin ascultare - Bardo Thodol 
13)  Cartea tibetana a mortilor - Bardo Thodol 
14)  BIOCENTRISMUL - Robert Lanza, Bob Berman
15) Cartea egipteana a mortilor 
16)  Experimente privind viata de dupa moarte - Gary E. Schwartz, William L. Simon 
17) Cercetari oculte referitoare la viata dintre moarte si o noua nastere - Rudolf Steiner 
18) Viata dupa moarte in credintele omenirii - J.T. Addison
19) Moartea, Celalalt taram al vietii - Stephane Allix 
20) Mintea de dincolo - Dumitru Constantin Dulcan 
21) Dovezi referitoare la lumea de dincolo - Jeffrey Long, Paul Perry
22) Stiinta si experientele in pragul mortii - Chris Carter 
23) Copiii cei noi si experientele din preajma mortii - P.M. Atwater 
24) Imbratisata de lumina - Betty J. Eadie 
25) Sa vorbim cu mortii - Martina Kramer 
26) Ultima frontiera - Sam Parnia
27) De vorba cu Angel - Evelyn Elsaesser-Valarino 
28) Matei, vorbeste-mi despre Rai - O relatare directa despre viata de dincolo - Suzane Ward
29) Dezlegand misterele nasterii si mortii... si ale fenomenelor intermediare - Daisaku Ikeda
30) Spiritismul de Dr Paul Stefanescu, editura Phobos  


Post Comment

Lynne McTaggart - Despre știință, perspectivă, holistică, lansare de carte (12.01.2017)

19:56 Posted In , , , , Edit This 0 Comments »

"Lynne McTaggart este o jurnalistă de investigații din SUA. 
Dintre cărțile ei amintim: „The Field” (Câmpul)The Intention Experiment” (Experimentul Intenției) și "The Bond" (Legătura) - 2 dintre aceste carti sunt traduse si in limba romana.
Pe la mijlocul anilor 1980, ea s-a mutat în Marea Britanie și a înființat o publicație tip buletin intitulată: „What Doctors Don't Tell You” (Ce nu vă spun doctorii), care are acum un tiraj de mai multe sute de mii de exemplare, fiind apoi publicat și sub formă de carte, în 1999, de către Avon.
„Ceea ce credem că este universul nostru stabil, static, este de fapt un vârtej clocotitor de particule subatomice care plutesc apărând în și dispărând din existență. Deși cel mai celebru principiu al lui Heisenberg se referă la incertitudinea legată de măsurarea proprietăților fizice ale lumii subatomice, asta nu înseamnă altceva decât că nu putem cunoaște în același timp atât energia, cât și durata de viață a unei particule, fiindcă un fenomen subatomic, care se petrece într-un interval extrem de mic, implică o cantitate incertă de energie. în mare parte datorită teoriilor lui Einstein și celebrei sale ecuații E = mc2, care stabilește o relație între energie și masă, toate particulele elementare interacționează reciproc, făcând schimburi de energie cu alte particule cuantice, care se crede că apar de nicăieri, combinându-se și anihilându-se unele pe altele în mai puțin de o clipă - mai exact IO23 secunde - provocând fluctuații aleatorii ale energiei fără o cauză aparentă. Particulele efemere generate în cursul acelor momente infime sunt cunoscute sub numele de "particule virtuale". Ele se deosebesc de particulele reale deoarece există doar în cursul acestui schimb - timpul "incertitudinii" permise de principiul incertitudinii. Lui Hal îi plăcea să se gândească la acest proces ca fiind înrudit cu particulele minuscule de apă produse de o cascadă asurzitoare.
Acest tango subatomic, oricât ar fi de scurt, atunci când este cumulat din întregul univers, produce o energie enormă, mai multă decât cea conținută în întreaga materie existentă în toată lumea. Numit de fizicieni vid, Câmpul Punctului Zero a fost numit astfel din cauza faptului că fluctuațiile câmpului sunt încă detectabile la temperatura de zero absolut, cea mai joasă stare energetică...” Lynne McTaggart

Interviul cu Lynne McTaggart , cuprinde următoarele întrebări : 

Vă puteți descrie activitatea ? Oare știința începe să adopte o perspectivă mai holistică ? Oare putem folosi uneltele științifice la modul holistic ? "
SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

VEDEȚI INTERVIUL TARDUS AICI:
link 1

link 2

Post Comment

GĂSIND FERICIREA (9.01.2017)

22:06 Posted In , , , Edit This 1 Comment »

FINDING HAPPINESS (2014)

"Lumea este în criză: colaps economic, blocaj guvernamental, dezastre climatice, violență fără sens, coruptie generalizată, proteste, frustrare, deziluzie. În ciuda acestor aspecte, jurnalistei Julieta Palmer, un scriitor de top, specializat pe povești ce expun corupția, i se dă o însărcinare neobișnuită și nedorită de către șeful ei: să viziteze o comunitate spirituală din Californa care lucrează la soluții și alternative la traiul de viață obișnuit, de aproape 50 de ani și să-l intervieveze pe vizionarul fondator al acesteia. Reticentă și cu o porție echilibrată de scepticism amestecată cu un strop de curiozitate, Julieta pornește într-o călătorie profesională și personală către viața reală a comunității Ananda World Brotherhood Village (Satul Frăției Globale Ananda).

În cadrul acestor filmări de la fața locului din comunitățile Ananda din California, Italia și India, fictiva Julieta întâlnește oameni reali, care nu numai că răspund la întrebările ei, ci și îi deschid ochii către o lume pe care nu și-ar fi imaginat-o.

Povestea acestei comunități își are originea în anii 1920, când kria yoga a fost adusă pentru prima dată pe țărmurile Americii de Paramhansa Yogananda, care a devenit celebru ca autor al celei mai citite autobiografii din toate timpurile: Autobiografia unui yoghin. Acesta are două mesaje principale : schimbarea vine din interior și mediul influențează în mare măsură, experiențele noastre de viață și evoluția spirituală. Aceste idei au fost îmbrățișat de către unul dintre discipolii săi cei mai tineri și mai devotați, J. Donald Walters, mai târziu cunoscut sub numele de Swami Kriyananda, care în 1968 fondează prima "comunitate frățească mondială", imaginată de Yogananda.
Pe măsură ce Julieta cercetează această comunitate, se conturează gradat un portret al acesteia. Întâlnește persoane care, în propriile lor cuvinte spontane, spun că au plecat de la idealism, de la transformarea interioară, la soluții practice, viabile pentru un mod de viață durabil, armonios, pentru împlinirea vieții. 

In timpul interviurilor ei și în special a celor cu Kriyananda, ea vine față în față cu propria ei odisee prin viață și propria ei căutare a fericirii. Răspunsurile acestuia o conduc pe Julieta să descopere nu numai adevărurile despre comunitate, dar adevărurile universale care dețin puterea de a transforma propria ei viață.

Găsirea fericirii: te schimbi, totul se schimbă."
SURSA și mai multe despre această minunată comunitate:

Despre Paramahansa Yogananda va invitam sa studiati mai multe in articolul si documentarul dedicat acestuia pe blogul nostru: TREZIT - Viața lui Yogananda.

VEDEȚI FILMUL DE ASTĂZI , TRADUS, AICI:Despre alte comunitati de pe glob de acest gen si din Romania va invitam sa aflati studiind categoria COMUNITĂȚI ECO (pe care o puteți explora mai usor în CUPRINS).

Post Comment

Curs NLP Practitioner, Bucuresti 13-15 ianuarie 2017 - ULTIMA STRIGARE

20:45 Posted In , , Edit This 0 Comments »

Se spune ca vapoarele se afla in siguranta in porturi, dar nu pentru asta sunt ele construite (John Shedd). De aceea va propunem sa nu va economisiti viata, ci sa o traiti din plin. Iar pentru aceasta venim in intampinarea dumneavoastra cu cel mai complet si complex program de dezvoltare personala si formare profesionala NLP din Romania program in care practica si teoria sunt echilibrate si adaptate la experienta personala a fiecarui cursant in parte.

Beneficiile parcurgerii acestui curs :

-          imbunatatirea comunicarii cu cei din jur si cu tine insuti,
-          cresterea stimei de sine si a increderii personale,
-          gestionarea si autocontrolul emotiilor prin cresterea inteligentei emotionale,
-          eliminarea stresului, frustrarilor si convingerilor limitative,
-          stabilirea obiectivelor si dobandirea rezultatelor dorite,
-          descoperirea zonelor de excelenta personala prin dezvoltarea abilitatilor personale,
-          rezultate imediate si de impact in viata profesionala si personala la nivelul performantelor, relatiilor si dinamicii interioare,
-          experimentarea lucrului cu ceilalti pentru a-i ajuta sa se dezvolte,
-          dobandirea a numeroase tehnici si metode de consiliere in arta coachingului,
-          imbogatirea cu noi cunostinte  despre psihologia umana,
-          posibilitatea insusirii profesiei de consilier NLP,
-          materiale didactice si suport de curs consistente,
-          trainer cu experienta vasta in domeniu – Maria Cotoi, etic si orientat spre manifestarea valorii umane la cel mai inalt nivel,
-          …si multe surprize frumoase!

Inscrieri si informatii: contactati-ne telefonic la numarul 0745.96.89.00 (Maria Cotoi) sau scrieti-ne pe adresa de e-mail: contact@mariacotoi.ro .

ATENTIE: locurile sunt limitate!

Diplome primite la absolvirea formarii:
   - diploma recunoscuta international cu standarde si Asociatiei internationale de Programare neuro-lingvistica cu titulatura de NLP Practitioner IANLP,
- diploma recunoscuta national cu standarde si sigiliul Asociatia romane de Programare neuro-lingvistica cu titulatura de NLP Practitioner ARONLP,
- diploma recunoscuta national cu standarde si sigiliul Asociatiei Profesionale de NLP Integrativ cu titulatura Practician NLP Integrativ®.

Durata cursului: 7 module a cate  3 zile, astfel: vineri 16.00 - 20.00, sambata 9.00 – 19.00,  duminica 9.00 – 18.00.

Programarea modulelor:

Modul 1: 13-15 ianuarie 2017
Modul 2: 3-5 februarie 2017
Modul 3: 3-5 martie 2017
Modul 4: 31 martie-2 aprilie 2017
Modul 5: 5-7 mai 2017
Modul 6: 2-4 iunie 2017
Modul 7: 30 iunie-2 iulie 2017


Trainer:  Maria Cotoi, Master Trainer in Programare Neuro-Lingvistica, acreditat si recunoscut de asociatia internationala de NLP si asociatia romana de NLP. Din anul 2012 este presedinta Asociatiei Profesionale de NLP Integrativ. Lucreaza de peste 7 ani in acest domeniu si a organizat si sustinut 33 grupuri de formare NLP in 11 din marile orase ale tarii. Este un om deschis, curios, creativ si care valorizeaza oamenii foarte mult. Ca profesionist se descrie ca si creator de contexte in care cei pe care ii intalneste au ocazia sa treaca prin experiente puternice si prin intermediul carora ajung sa se descopere si sa se dezvolte personal si profesional. Are studii de psihologie si sociologie si a absolvit Scoala de Terapie - Psihodrama Clasica. Profilul complet al trainerului il gasiti aici.


Investitie:
- intreaga formare costa 4200 lei si se plateste in 7 rate egale de cate 600 lei/modul,
- cei care doresc sa achite taxa integral, au o reducere de 10%,
- cei care mai inscriu alte persoane la curs, au o reducere de 5% pentru fiecare persoana inscrisa in plus. Reducerile se cumuleaza!

Inscrieri si informatii: contactati-ne telefonic la numarul 0745.96.89.00 (Maria Cotoi) sau scrieti-ne pe adresa de e-mail: contact@mariacotoi.ro .

Tematica generala a cursului

1. Găseşte împlinirea în viaţa personală şi profesională!

Obiective: familiarizarea participantilor cu formarea in NLP (istorie, fundamente de baza, principii), descoperirea a noi modalitati de comunicare intre facilitatorul NLP si client, construirea increderii si relatiei terapeutice intre cei doi.
· “Regulile jocului”: mod de desfăşurare, timp, nevoi, obiective, dorinţe, alte provocări organizatorice; 
·  Introducere în Programarea Neuro-Lingvistică; 
·  Relaţia dintre starea actuală, starea dorită, acţiuni şi feedback; 
·  Descoperirea resurselor şi utilizarea acestora pentru atingerea obiectivelor;
·  Elemente de psihologie clasică: ancorarea şi câinele lui Pavlov; 
· Concepte: resurse, ancorare, principii, harta-teritoriu,V A K O G, asociere-disociere.


2. Descoperă lumea din jurul tău!

Obiective: insusirea tehnicilor de baza in construirea empatiei, dezvoltarea abilitatilor de comunicare senzoriala la mai multe nivele (verbal, non-verbal, paraverbal), exersarea abilitatii de explorare a hartii mentale a clientului (metamodelul), explorarea solutiilor potrivite pentru problemele clientului cu ajutorul comunicarii si sistemelor de reprezentare senzoriala.
· Empatia: respect şi responsabilitate pentru ceilalţi; 
· Contactul cu ceilalţi prin calibrare, raport, pacing, leading; 
· Sistemele senzoriale de reprezentare: limbaj multisenzorial, indici oculari, acuitate senzorială; 
· Metamodelul: distorsiuni, omisiuni, generalizări; 
· Trecerea de la structura superficială a lingvisticii la structura profundă a acesteia şi cum anume influenţează psihicul uman; 
· Concepte: calibrare, raport, pacing, leading, metamodel, sisteme de reprezentare senzorială.


3. Împlineşte-ţi visele!

Obiective: insusirea abilitatii de stabilire a obiectivelor cat mai precise si arhitectura viitorului dorit; exersarea limbajului hipnotic (Modelul Milton) pentru schimbarea terapuetica a clientului si, implicit, a facilitatorului NLP; insusirea abilitatii de recadrare a problemelor pentru gasirea de solutii optime.
· Stabilirea obiectivelor: declanşatori motivaţionali, factori volitivi, arhitectura viitorului dorit; 
· Ecologia: pilon de bază în NLP; 
· Limbajul hipnotic: inconştientul văzut ca rezervor de resurse, transa, hipnoza;
· Modelul Miltonian de mobilizare a inconştientului; 
· Recadrarea, cadrare: modalitatea de percepere a altor faţete ale realităţii;
· Concepte: hipnoteraut Milton Erickson, obiective SMART, OMUN, cadrare de contrast, de relevanţă, backtrack.


4. Trăieşte viaţa aşa cum vrei tu!

Obiective: exersarea modelelor de comunicare dupa Virginia Satir si depistarea lor in procesul obisnuit de comunicare; dobandirea abilitatii de lucru cu submodalitaile hartilor interioare si imbogatirea experientelor senzoriale; vindecarea rapida a fobiilor; rezolvarea constructiva a conflictelor cu ceilalti exersand cele 5 pozitii perceptuale.
· Modelul părţilor persoanei: comunicarea dupa Virginia Satir şi elemente de psihoterapie sistemică; 
·  Submodalităţile: control, dirijare, arhitectura elementelor emoţionale;
·  Vindecarea rapidă a fobiilor; 
·  Poziţiile perceptuale: realitatea văzută din cele 5 unghiuri esenţiale universale;
·  Alinierea poziţiilor perceptuale; 
· Concepte: psihoterapie sistemică, submodalităţi, fast fobia cure, poziţiile perceptuale, swish visual, acţiuni, percepţii, reprezentări.


5. Află cine eşti!

Obiective: explorarea strategiilor de actiune in viata personala si profesionala pentru obtinerea rezultatelor dorite; utilizarea nivelurilor neurologice pentru identificarea identitatii si misiunii personale, construirea si utilizarea metaforelor, astfel incat sa faciliteze schimbarea.
· Strategii: de testare, elicitare, utilizare, instalare, modelul TOTE, ROLE, BAGEL;
· Elicitarea diferitelor strategii de învăţare; 
· Strategia Disney: modalitatea creativă de găsire a soluţiilor; 
· Nivelurile neurologice: mediu, comportament, capacităţi (abilităţi), convingeri, valori, identitate, misiune. 
· Metafora: metodă, construire, utilizare. 
· Concepte: strategia Walt Disney, nivelurile neurologice, metaforele.


6. Ai curajul să te schimbi!

Obiective: exersarea capacitatii de utilizarea a metamodelului si ascultarii active pentru obtinerea de informatii in ceea ce priveste tehnica „linia timpului”; identificarea cauzei unei probleme din trecut si gasirea solutiilor vindecatoare pentru viitor; identificarea convingerilor limitatoare si mobilizarea resurselor necesare pentru schimbarea acestora; familiarizarea participantilor cu procesul de coaching si dobandirea abilitatii de sustinere a unei sedinte de choaching; 
· Liniile Temporale: descoperirea cauzei unei probleme; 
· Arhitectura şi sprijinirea obiceiurilor sănătoase; 
· Lucrul cu emoţiile negative: necesitate şi ameliorare; 
·Reimprinting: terapia/reconstituirea trecutului, conştientizarea prezentului şi optimizarea viitorului; 
· Convingeri: schimbarea convingerilor limitative; 
· Coachingul – definire, instrumente, atitudini; 
· Concepte: liniile temporale, reimprinting, convingeri, coach, modelul SCORE.

7. Evoluează!
Obiective: exersarea capacitatii de modelare a excelentei umane intr-un anumit domeniu; dezvoltarea abilitatii de comunicare provocatoare; recapitularea integrativa a tuturor instrumentelor NLP invatate pana acum; dovedirea abilitatii de folosire a tehnicilor NLP (evaluarea finala).
·  Integrare: inventarierea instrumentelor şi abilităţilor dobândite de-a lungul formării ca şi Practitioner NLP; 
·  Modelarea: cheia excelenţei în tot ceea ce vă propuneţi; 
·  Comunicarea provocatoare – tehnica Farrelli; 
·  Dovedirea cunoştinţelor teoretice prin proba scrisă;
· Dovedirea abilităţilor şi atitudinilor specifice unui NLP Practitioner prin proba practică; 
·  Concepte: modelare, matricea învăţării, evaluare. ACEST ARTICOL ESTE ŞI O RECLAMĂ

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME

Post Comment

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

ALTE FILME INTERESANTE

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din stânga și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1050 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...