Ieşirea Din MATRIX: Ultimele Dorințe - filmul de uichend

sâmbătă, 11 februarie 2017

Ultimele Dorințe - filmul de uichend


THE BUCKET LIST (2007)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend de suflet, o tragi-comedie plină de substrat care ne îndeamnă să reflectăm mai mult la ce facem cu viața noastră și că niciodată nu e prea târziu să visăm și să ne ducem la împlinire visele.
Despre ce e vorba?
"In urma cu multi ani, profesorul de filosofie al lui Carter Chambers (Morgan Freeman) daduse drept tema studentilor sai alcatuirea unei liste cu tot ceea ce si-ar dori sa faca si sa vada inainte de a-si da obstescul sfarsit. Insa realitatea vietii de adult i-a schimbat planurile. Casatoria, copiii, miile de griji zilnice si cei 46 de ani de serviciu ca mecanic auto au transformat treptat aceasta lista de dorinte intr-o amintire cu gust amar, reducand-o la un exercitiu mental prin care Carter facea ca timpul sa treaca mai repede in timp ce repara masini.   Pe de alta parte, miliardarul Edward Cole (Jack Nicholson) n-a vazut in viata lui o lista care sa contina altceva decat cifre. De cand se stie, a fost prea ocupat cu afacerile si construirea propriului sau imperiu financiar pentru a se gandi vreodata, intre doua achizitii si numeroase cafele, ce si-ar dori cu adevarat in viata.   Insa viata ii trezeste brusc la realitate. Carter si Edward ajung amandoi intr-un salon de spital, cu foarte mult timp la dispozitie pentru a se gandi la ceea ce ii asteapta si la ceea ce au realizat pana atunci. Desi aparent foarte diferiti unul de celalalt, ei descopera ca au doua puncte comune: nevoia neimplinita de a se impaca cu ei insisi si deciziile pe care le-au luat in viata si dorinta intensa de a-si petrece timpul care le-a mai ramas facand tot ceea ce si-au dorit candva. Lista de dorinte inceteaza sa mai fie un simplu exercitiu mental.  

Ca urmare, ignorand dispozitiile medicilor si bunul simt elementar, cei doi pleaca de la spital si pornesc la drum in cea mai mare aventura din viata lor. Ei strabat tari si continente, de la Taj Mahal la parcul tanzanian Serengeti, de la restaurante rafinate la cel mai nenorocit salon de tatuaj, la volanul unei masini de curse de colectie sau la bordul unui avion de parasutism, manati de setea de viata, adaugand sau bifand cate o linie din lista de dorinte. Cei doi se vad confruntati cu dificilele intrebari si raspunsuri ale vietii si, fara sa-si dea seama cum, devin buni prieteni. Uneori, e nevoie ca viata sa ne dea un ultimatum pentru a ne pune in miscare…" SURSA

Notă: Atitudinea plina de entuziasm, de traire a vietii la maxim, cu bucurie, în care să ierte și să iubească și să se ierte, cred că ar fi fost suficientă pentru o vindecare a celor 2, fără niciun fel de citostatice. 

VEZI FILMUL TRADUS, CALITATE HD AICI:

LINK 1 - Seriale BIZ

Un comentariu:

  1. Atunci cand a aparut acest film toata lumea l-a laudat. Si spre rusinea mea, la 10 ani dupa ce a aparut eu inca nu l-am vazut, cred ca a venit vremea!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...