marți, 29 martie 2016

TOM SHADYAC - Eu sunt (29.03.2016)

I AM (2011)


"I am (Eu Sunt) este un film documentar scris, narat si regizat de Tom Shadyac. Documentarul exploreaza calatoria personala a lui Shadyac din urma unui accident cu bicicleta din 2007, “natura umanitatii/dimensiunea omului” si “dependenta de materialism mereu crescanda a lumii”.


Filmul realizat de Shadyac cu o echipa de patru oameni, contrasteaza brusc cu lucrarile umoristice anterioare ale lui. In urma accidentului cu bicicleta Shadic sufera de “sindromul post traumatic” experimentand luni de zile dureri de cap si hipersensibilitate la lumina si zgomot. Sindromul a a urmat efectelor cumulative ale ranilor la cap capatate anterior la surfing, biciclism montan si basket.

In 2011 un articol din New York Times sustinea: 
“simptomele unei comotii nu dispar”.

sâmbătă, 26 martie 2016

1000 de ani post Terra (26.03.2016)


AFTER EARTH (2013)


Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un film de weekend foarte interesant si palpitant, in care "un mezin care pleacă într-un drum iniţiatic, unde încercările sunt la tot pasul. Mezinul are o serie de probe pe care trebuie să le treacă în acest drum al maturizării. 


Nota noastra: in ciuda criticilor (poate bine intemeiate datorita dorintei de promovare a fiului sau, a lui Will Smith, in ciuda faptului ca nu este cine stie ce talent deosebit) filmul are niste mesaje puternice reale care poate, au fost trecute cu vederea. Mesajele despre frica sunt de-a dreptul initiatice si merita amintite si traite de fiecare din noi. Mai jos va prezentam cateva dintre aceste idei insotite de fragmentele respective, iar la final cei care doresc, pot vedea intregul film.

"Pericolul este real, frica este doar o alegere"

"Filmul After Earth (2013), este o calatorie in interiorul fiintei umane, o lupta cu sentimentul care a inrobit omul si a reusit sa il aduca pe calea controlului, initierea avea loc pentru a reusi sa depasesti acest sentiment care este o creatie a minti pentru a te proteja de o posibila distrugere a corpului. Un instinct animalic, o lupta cu regnul animal, care este adanc inradacinat in subconstientul uman. Odata ce ai fost initiat, totul este vazut in alt fel. In multe filme se prezinta acest mesaj, frica poate fi invinsta atunci cand ea este pusa fata in fata cu moartea.

Am selectat patru clipuri din filmul After Earth, in care se prezinta eliberarea sufletului si calatoria lui spre eliberare.

“Invizibilitatea” sau “Initierea” este cand nu mai exista nici o urma de teama in tine. Cei mai multi dintre tipi ingheta de frica. Este din cauza cortexului cerebral care cauta un raspuns pe care nu-l are. (vezi pana si creierul tau stie ca esti terminat). Chiar acum sangele tau se umple cu adrenalina, indiferenta ca stii asta sau nu. Inima iti bate mai repede. Iti este putin mai greu sa respiri. Sistemul tau neurologic iti spune sa fugi, dar genunchii iti sunt prea slabi ca sa se miste. Si oricum este prea tarziu. Porii pieli tale s-au deschis deja. Secreta o cantitate imperceptibila de feromoni in aer. Si tot la ce poti gandi, este cand o sa te ucida. Te vede pustiule.”

Vezi clipul selectat AICI


Urmatorul clip este despre accesul in lumea dupa moarte prin vis, este prezentat in film foarte clar.
Se foloseste o soapta pe care o auzi in vis, dupa care esti trezit in vis. Aceasta scena din film este pe o pluta (sufletul), care pluteste pe un rau (raul vietii). Este timpul sa se trezeasca, dar el este inca in vis, el este treaz in vis. 
Intrebarea din scena este urmatoarea: Esti speriat (frica) ? Nu sunt o doar obosit. E bine. Ti-ai umplut inima cu altceva. Am memorat o parte din “Moby Dick” – Balena i-a distrus barca căpitanului Ahab și i-a mâncat un picior, iar acum acesta vrea răzbunare.
“Tot ce inebuneste si chinuie mai mult.. Tot ce tulbura linistea lucrurilor. Tot adevarul cu rautatea din el. Toate crapaturile care inebunesc.”

Vezi clipul selectat AICI


Urmatorul clip este despre telepatie, ea are loc si in prezent si se poate folosi pe cale emotionala, in special cand esti legat sentimental de cineva.

Vezi clipul selectat AICI


Urmatorul clip este cel in care omul invinge frica prin moartea finala, el transcende spre ceva nou. Frica de moarte, nu se mai poate atinge de el.

“Concentreaza-te asupra momentului prezent, ACUM. Vaz, sunet, miros. Ce simti? 
( el a trecut dincolo, este mort )

I se reveleaza soapta din scena de mai sus: Esti in continuare in cutia aia. (creierul uman, mintea, corpul uman). Este timpul sa iesi. Urmeaza lupta finala cu frica, iar noi cu toti vom invinge. Noi vom trece dincolo, iar frica de moarte nu va mai putea sa ne simta.

Vizioneaza clipul selectat AICI


SURSA: http://www.trezireainteligentei.ro


Nota noastra: Deci, trairea completa in momentul prezent, ne ajuta sa transcendem frica. Trairea in corp, in aici si acum, nu in trecut, nu in viitor, este o modalitate spirituala exceptionala de depasire a fricii, iar acesta consideram a fi cel mai puternic mesaj al filmului.


În continuare, vedeti filmul HD tradus AICI - link 1 


joi, 24 martie 2016

INTERVIURILE TVH - Cu Matei Georgescu (24.03.2016)


De-a lungul timpului am mai publicat cate un interviu de la aceasta emisiune, insa simtim ca e putin comparativ cu numarul de emisiuni existent deja, asa ca dorim sa va readucem in vedere mai multe emisiuni odata si sa va invitam sa urmariti emisiunea si live, daca e cazul.

Iata ce spune Matei Georgescu despre aceasta emisiune si despre sine insusi:

"Interviu: convorbire între o personalitate politică, culturală etc. şi un ziarist, în cursul căreia acesta îi pune întrebări spre a afla părerile personalităţii în diverse probleme, în vederea publicării lor în presă sau a difuzării lor la radio şi televiziune.  Interviurile TVH: Sondare de suflete, introspecţie, căutare, aventură cu lumini şi umbre, sentimente şi trăiri la superlativ, alături de invitaţi surprinzători care oferă mostre fascinante din trăirea lor interioară.  Toate acestea în fiecare duminică, începând cu ora 18:00, sub atenta supraveghere a doctorului în psihopatologie fundamentală, psihanaliză şi filozofie Matei Georgescu.  Printre cei care au păşit în platoul nostru îi putem enumera pe Maia Morgenstern, Marcel Iureş, Ioan Gyuri Pascu, Marilena Chelaru, Ion Haiduc, Cristian Greţcu, Olga Delia Mateescu, iar lista marilor personalităţi care ne-au călcat pragul nu se opreşte aici. Nume rezonante din lumea ideilor şi a artei şi-au lăsat amprenta vieţii lor prezente de-a lungul numeroaselor ediţii realizate la TVH.


URMĂTOARELE DIFUZĂRI  Duminica, 27 martie 2016, ora 18:00 Luni, 28 martie 2016, ora 08:00 Duminica, 03 aprilie 2016, ora 18:00


Matei Georgescu

Sunt profesor universitar, doctor în psihopatologie fundamentală şi psihanaliză (Universitatea Paris 7), doctor în filosofie (Universitatea din Bucureşti), psihoterapeut (psihanaliză) şi autor.

Cele de mai sus mă recomandă în virtutea manierei actuale, obiective, ştiinţifice, de cunoaştere "a adevărului". Uneori însă toate aceste "bunuri identiţiare" m-au înstrăinat de mine însumi, de ceilalţi, astfel încât "aproapele" meu a ajuns la distanţe considerabile. Poate tocmai atunci am avut întâlniri care au marcat evoluţia destinului, care mi-au permis să mă văd mai bine, poate pentru că cei pe care i-am întâlnit au văzut mai bine ceea ce este important în călătoria denumită "viaţă".

Calitatea şi mesajele acestor oameni sunt preţioase şi această emisiune s-a născut, neaşteptat, din dorinţa de a le împărtăşi." SURSA : http://tv-h.ro


MAI JOS PUTETI VEDEA O MICA PARTE DINTRE EMISIUNI:
Restul emisiunilor pot fi urmarite pe canalul youtube al lui Matei Georgescu.

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...