Ieşirea Din MATRIX: ERIN BROCKOVICH - povestea adevărată a unei eroine a zilelor noastre

vineri, 11 noiembrie 2016

ERIN BROCKOVICH - povestea adevărată a unei eroine a zilelor noastre

ERIN BROCKOVICH (2000)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, de data asta unul inspirat din realitate, cazul unei eroine a zilelor noastre care s-a luptat cu sistemul și a caștigat ... paradoxal este ca Julia Roberts care a interpretat rolul ei, a castigat de vreo 20 de ori mai mult decat eroul in sine in viata de zi cu zi.

Dar despre ce este vorba ... iata un articol din revista Magazin din 2000: "Erin Brockovich este numele real al unei femei din Statele Unite care a devenit celebra pentru ca dovedeste ca stie intotdeauna sa obtina ceea ce vrea; gratie energiei si tenacitatii sale, a câstigat cel mai mare proces din istoria Americii, intentat companiei de electricitate Pacific Gazs & Electricity.

„Erin Brockovich” este numele filmului inspirat din biografia acestei femei si semnat de regizorul Steven Soderbergh, film care se anunta a fi un succes rasunator de box-office; dupa numai o luna de la lansare, a inregistrat incasari de peste 100 milioane de dolari, doar in America.

Erin Brockovich este cel de-al 25-lea rol interpretat de Julia Roberts, actrita cea mai scumpa de la Hollywood, platita cu 22 milioane de dolari pentru prestatia din acest film. Si totusi, cine este Erin Brockovich?

42 de ani, 1,75 inaltime, picioare lungi si perfect desenate, bust opulent, par bogat blond-roscat, tinuta vestimentara socanta, menita sa puna in valoare cu aroganta atuurile fizice. Mezina unei familii cu patru copii, termina bacalaureatul in 1978, trece un an prin universitatea din Kansas, obtine o diploma de marketing in domeniul modei si alta in arta la Wade Bussiness College, se angajeaza stagiara la K.Mart din Newport Beach – California, moare de plictiseala si, la insistentele prietenilor, se prezinta la un concurs de frumusete. Este aleasa Miss Pacific Coast 1981. Avea 21 de ani.

In anul urmator, se casatoreste cu Shawn Brown, director de restaurant si curatator de mochete in momentele de criza financiara. Il urmeaza la Reno unde naste doi copii, azi in vârsta de 16 si 15 ani. In 1987 divorteaza iar in 1989 se casatoreste cu Steven Brockovich. Niciodata acceptata de copiii acestuia, cei doi soti se despart de comun acord in 1990. Cu numai câteva zile inaintea pronuntarii divortului, Erin afla ca este insarcinata. Incapabil sa-si asume noi responsabilitati, Steven renunta in 1995 la orice drept parintesc asupra copilului si astfel scapa de plata pensiei de intretinere.

Un „detectiv” foarte sexy

In 1992, Erin lucra intr-un mic cabinet de avocatura, cu un salariu de 1000 de dolari pe luna. Din intâmplare, uitându-se prin documente, descopera ca o companie de servicii publice, reprezentând Pacific Gazs & Electricity, contamineaza rezerva de apa de la Hinkley, un orasel cu 3500 locuitori, situat in desertul Mojave, la distanta de 150 km de Los Angeles. Se hotaraste sa anunte locuitorii acestei asezari de probabilitatea existentei unei legaturi intre Crom VI – o substanta cancerigena folosita in scopul reducerii corodarii instalatiilor sistemului de racire a apei – si aparitia unor probleme de sanatate cum ar fi sângerari nazale, malformatii ale oaselor, cancere pulmonare... Nu ezita sa bata din poarta in poarta si sa socheze lumea nu doar cu tema de gândire pe care le-o ofera, ci si cu aparitia destul de sexy in rochii bine mulate pe trup, cu decolteuri provocatoare. Epatat de ideea ei, Ed Masry, un avocat care o angajase ca secretara in 1991, o incurajeaza sa tina sub observatie cazul si i se alatura in demersuri, in ciuda lipsei lui de experienta in domeniu... In 1994, Erin afla ca o alta filiala a companiei de gaz si electricitate, din Kettleman City, California, risca sa provoace o poluare identica. Reuseste sa-l determine pe patronul firmei s-o insoteasca la fata locului si constata prezenta acelorasi semne ucigase pe care le intâlnise si la Hinkley in natura. Neobosita, continua investigatiile pe cont propriu, coboara si urca in puturi de apa, strânge broaste in agonie din piscine, ia probe din rezervoarele de apa, aduna praful alb de pe copaci, ramas in urma evaporarii apei... Analizele spun mereu acelasi lucru: apa e contaminata.

Verdict: Vinovat

Dupa noua luni de investigatii, Erin si Masry considera ca au adunat suficiente probe pentru a fi prezentate in fata justitiei, asa ca deschid proces impotriva companiei Pacific Gazs & Electricity, sub acuzatia ca polueaza apa cu un produs cancerigen. In 1996, s-a dat verdictul: compania a fost obligata sa plateasca 333 milioane de dolari unui numar de 600 muncitori din propriile uzine care facusera plângeri ca s-au imbolnavit din cauza Cromului VI, firma de avocatura a lui Masry a primit 40 milioane de dolari, din care Erin a incasat, net, un milion. Dupa ce a inapoiat parintilor sai banii pe care acestia ii cheltuisera de-a lungul anilor pentru intretinerea fiicei lor si a copiilor acesteia, Erin si-a cumparat o casa cu cinci camere in Agoura Hills, California, unde locuieste impreuna cu actorul de 34 de ani Eric Ellis, care i-a devenit sot in martie 2000.

Santaj sub ochii F.B.I.

Succesul repurtat in proces, ca si cel al filmului care-i evoca viata i-au adus lui Erin si ceva probleme; in complicitate, doi fosti barbati din viata ei (primul ei sot si Jorg Halaby, un fost amant) s-au gândit sa scoata ceva bani de la aceasta, sub amenintarea ca, in caz contrar, vor da publicitatii aspecte inedite, deloc laudabile, din viata lui Erin. Solicitarea s-a facut la telefon. Pe 26 aprilie, foarte siguri ca au dat lovitura, cei doi barbati, insotiti de avocatul lor, s-au prezentat la biroul prietenului si avocatului lui Erin, acelasi Ed Masry care i-a fost alaturi in marele proces, pentru a-si ridica banii. In schimbul unui acord semnat prin care se garanta tacerea in schimbul banilor, barbatii au ridicat doua cecuri, unul de 30000 de dolari, altul de 280000 de dolari... dar sub supravegherea camerelor video instalate in incapere de agentii FBI pe care Erin ii prevenise. 
In prezent, Erin Brockovich este director de cercetari la cabinetul de avocatura al lui Ed Masry, unde munceste 15 ore pe zi, in atentie având 7 noi litigii privind poluarea cu Crom VI. Acum, Erin nu mai poate bate din poarta-n poarta ca o necunoscuta, pentru a vorbi cu oamenii. Celebritatea ii stânjeneste uneori munca de cercetare si adunare a probelor.

Julia Roberts, tratata ca un barbat

Revista americana „Forbes” spune despre Julia Roberts ca este „cea mai puternica personalitate a showbiz-ului de pe planeta”. Mai ales ca a incasat pentru „Erin Brockovich” suma istorica de 22 milioane de dolari. „Ii merita din plin. Gratie prezentei ei, filmul va aduce incasari cu mult peste ce a costat realizarea lui”, spune regizorul Steven Soderbergh. „Asta din cauza surâsului Juliei, adauga, fascinat si coplesit de succesul imediat al filmului, un reprezentant al companiei Columbia TriStar. Când râde ea, filmul câstiga multi bani. Asa este Julia pe care publicul o iubeste.”
Practici, americanii stiu pe cine sa rasplateasca; ei stiu ca in urma bilantului care a avut in vedere incasarile obtinute de pe urma celor 24 de filme in care a jucat Julia Roberts de-a lungul carierei sale, s-au inregistrat... 180 miliarde de dolari. Nici o alta actrita de la Hollywood n-a atins o asemenea performanta, dupa cum nici o alta actrita nu a primit pentru un rol 22 milioane de dolari. La aceste sume numai actorii-barbati aveau dreptul sa viseze si, bineinteles, numai câtiva dintre ei: Tom Hanks, Tom Cruise, Jim Carrey, Harisson Ford... Desi Julia Roberts se afla de multi ani pe locul I in privinta onorariilor primite de actrite, era greu de crezut ca va atinge nivelul sumelor rezervate doar barbatilor. Dar iata ca, dupa „Erin Brockovich”, Julia Roberts este prima femeie care are acces la „Boy’s Club”, destinat doar actorilor platiti cu cel putin 20 milioane de dolari pentru un rol..

Viata personala, un alt record

Julia Roberts a declarat de multe ori ca nu are noroc in dragoste. Asta, poate ca sa explice numeroasele relatii sentimentale care s-au succedat in viata ei. In 1993 se casatorea cu actorul Lyle Lowett si declara ca este barbatul vietii ei. Dar, dupa mai putin de doi ani, avea sa urmeze divortul. Disperata sa-si gaseasca perechea potrivita, Julia a pornit intr-o cautare frenetica, spre deliciul revistelor de scandal care au avut de anuntat fie logodnici dupa logodnici, fie iubiti, fie prieteni ai celebrei actrite. Printre acestia, adesea s-au numarat partenerii din filme, de care Julia are obiceiul sa se indragosteasca. Actorii Liam Neeson, Dylan McDermott, Kiefer Sutherland, Jason Patric, Richard Gere, Daniel Day-Lewis, Ethan Hawke, Mathew Perry, dar si un profesor de aerobic, dar si un simplu barman... au facut popas in viata actritei cu zâmbet fermecator. Ultima ei cucerire este tot un actor, Benjamin Pratt, si povestea de iubire pare mult mai serioasa de vreme ce dureaza de peste doi ani si, din când in când, se vorbeste si despre casatorie. Se poate spune fara nici un dubiu ca pentru Julia numai sentimentele conteaza, nu celebritatea sau câstigurile partenerilor ei de viata. Benjamin Pratt, de exemplu, este platit cu maximum l milion de dolari pentru un rol." SURSA

Notă: Intre timp se pare ca viata actritei s-a schimbat mult, e casatorita de vreo 14 ani, are vreo 3 copii. A trecut la religia hindusa maturizandu-se frumos, echilibrat si armonios.
In ceea ce priveste filmul si aici si in altele publicate de noi pe blogul nostru gasim oameni eroi, oameni frumosi, oameni puternici, curajosi care pentru adrevar si dreptate sunt capabili de orice, sa-si sacrifice viata, siguranta, familia, totul, pentru asta. Acestia sunt liderii adevarati, acestia sunt oamenii de care aceasta lume are nevoie, nu popandaii, sobolanii care tremura de frica in fata sefilor, in fata fortelor pe care ei le considera autoritati superioare lor ... Este uimitor totusi ca mai exista si astfel de specimene in marea de lasi a umanitatii, in marea de zombi aserviti si umili, de obedienti orbi ... Se pare ca in mijlocul mlastinei, nuferii sunt mai stralucitori, fac un contrast mai puternic.

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI (HD 720p)

Un comentariu:

  1. In fiecare saptamana ma uit pe blogul tau pentru un nou film. Erin Brockovich mi-a placut la nebunie!! Iubesc filmele in care este arata perseverenta oamenilor si a femeilor.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...