Ieşirea Din MATRIX: MONȘTRII - 2 povești animate pline de tâlc

sâmbătă, 29 octombrie 2016

MONȘTRII - 2 povești animate pline de tâlc

MONSTERS UNIVERSITY (2013)
 și MONSTERS, INC (2001)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu 2 desene animate pline de mesaj pentru cine mai știe câte ceva despre lumea în care trăiește.

Practic, de fapt doar filmul MONSTERS, INC (Compania Monștrilor) ne-ar fi interesat să-l publicăm deoarece acesta este filmul cu mesaj, însă MONSTERS UNIVERSITY, deși este apărut cu 12 ani mai târziu decât primul, este practic ca și cronologie, desfășurat înaintea celui din 2001, însă am considerat că merită postat și acesta de dragul personajelor și pentru a se face o imagine mai completă asupra poveștii.

Așadar, pentru cei care nu ați văzut deja filmele, vă recomandăm să le vedeți în ordinea următoare : Monsters University mai întâi și apoi Monsters, Inc.

Dacă Monsters University vi se pare prea lipsit de substrat puteți să treceți să vedeți direct Monsters, INC.

Pe foarte scurt, Monsters University prezinta povestea celor 2 buni prieteni, monstrii Mike Wazowski (cel mic si verde cu 1 singur ochi) și James P. Sullivan (Sully - cel mare albastru cu cornite) din filmul MONSTERS INC, cum s-au cunoscut, cum au devenit prieteni, samd. Este o comedie animată draguta atat pentru adulti cat si pentru copii.
Acum, pe scurt despre ce este vorba în MONSTERS, INC : "Acțiunea filmului se petrece în Monstropolis, unde își are sediul o companie unde lucrează monstruleți de toate formele și mărimile. James P. Sullivan (Sully, pentru prieteni) și bunul său prieten Mike lucrează și ei la această companie ale cărei obiect de activitate este obținerea de energie pentru orașul monștrilor, energie pe care o obțin prin inducerea fricii la copii mici, iar țipetele copiilor speriați cu cât sunt mai puternice, mai intense, cu atât le încărcau rezervoarele mai repede. Acești monștrii ajung la copii prin anumite portaluri ("porta" - ușă - uși dimensionale) ...

Toți membrii acestei companii cred că toți copiii sunt toxici, orice contact direct cu ei fiind interzis. Dar într-o zi, dintr-o greșală a lui Sully, o fetiță pe nume Boo îl urmărește pe acesta în lumea monștrilor din companie. Astfel, pentru a nu-și pierde slujba, Sully trebuie să găsească o cale de a repara greșală făcută și de a o trimite pe fetiță înapoi în lumea ei.

Din fericire langă el este bunul prieten Mike care îl va ajuta. Împreună, ei vor avea parte de aventuri cum nici nu gândeau vreodată că vor întâlni." SURSA

Notă: Dincolo de comic, de drăgălășenia monstruleților, de aparenta lor inocență și candoare, care mai că te face să-i îndrăgești, dincolo de aparențe, există un mesaj direct care spune că există niște ființe, entități parazite care trăiesc din energia noastră. Sigur, în film, inițial era energia fricii, energia groazei, energii de frecvență joasă, care într-un final se transformă și devin energii din bucurie, râs, fericire și iubire ... Frumos, ai putea spune, însă în ultimă instanță acei monștrii tot parziți rămân și tot cu energia noastră se hrănesc, indiferent ce formă îmbracă.

Sigur, e de preferat să fii stimulat să râzi, să te bucuri ca să poți fi supt, decât invers, dar în ultimă instanță tot supt ești și tot într-o amăgire simpatică trăiești.

Din ceea ce mai știm și noi, varianta cu suptul de energii înalte nu prea funcționează, căci pe acele frecvențe înalte, dorința de supt cam dispare, ființele parazite nu prea sălășluiesc în frecvențe înalte ... nu foarte înalte (deși ființe gen Ashtar Sheran - vezi articolul despre el, pot parazita și la frecvențe mai înalte)  ...

Apoi noi știm acum că nu e vorba numai de copii, nu e vorba de sperieturi ici colo, ci de menținerea unui intreg sistem al fricii, al stresului, al terorii, al depravarii, al lenei, al complacerii, al furiei, al bolii, care sa mentina oile intr-o continua stare buna de muls, 24/7, intr-o stare de uitare de sine in care oamenii se identifica doar cu oaia si nu cu sufletul suveran si nemuritor ce sunt.

Este drăguță și intenția de a ne pune în pielea monștrilor, să-i înțelegem și pe ai săracii că se chinuie și suferă și sunt pur și simplu niște victime ale propriilor condiționări ... Ei ce să facă acum? Să se schimbe? Lol ..

In fine ... 
VEDEȚI AICI MONSTERS UNIVERSITY
iar AICI MONSTERS, INC (HD 720p)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...