Ieşirea Din MATRIX: LARRY DOSSEY - Medicină, Rugăciune, Non-dualitate

luni, 25 iulie 2016

LARRY DOSSEY - Medicină, Rugăciune, Non-dualitate


Larry Dossey este doctor în medicină și o autoritate în domeniul vindecării spirituale. Ţine conferinţe în toată America şi este un invitat frecvent la Oprah, Good Morning America, CNN. A scris numeroase cărți de referință în domeniu, dintre care menționăm: Power of Premonitions (Puterea premonițiilor, Ed. Lifestyle, Bucureşti, 2011), Reinventing the Medicine (Reinventând Medicina), Healing Words: The Power of Prayer And the Practice of Medicine (Cuvinte tămăduitoare. Puterea rugăciunii şi practica medicinei, Ed. Lifestyle Publishing, București, 2014) și ONE MIND (Singura Minte) .

“ Nu ar trebui să echivalăm aceste moduri de a fi cu inacțiunea. Sub starea de calm, seninătate și acceptare se află un tip de acțiune care seamănă prea puțin cu activitatea vizibilă în exterior și bătătoare la ochi cu care suntem obișnuiți.Această acțiune liniștită, îndreptată către interior este recunoscută în multe tradiții spirituale ca fiind forma cea mai înaltă de activitate în care se pot angaja ființele umane și e aproape identică cu anumite tipuri de rugăciune.

Rugăciunea, după cum vom vedea, are multe expresii. Mulți oameni urmează formalitățile marilor religii și se roagă în mod explicit pentru producerea unor evenimente specifice. Unii oameni se roagă unui Dumnezeu sau unei Zeițe, Atotputernicului sau unei Ființe Supreme, alții unui Univers sau Absolut impersonal. Alții nu se roagă într-o manieră convențională, însă trăiesc cu un sentiment al sacrului profund interiorizat. Atitudinea lor poate fi numită spirit de rugăciune, un sentiment de a fi pur și simplu armonizat sau aliniat cu „ceva superior”.

Rugăciunea formală tinde să urmeze instrucțiuni enunțate de marile tradiții religioase; atitudinea rugătoare nu face acest lucru. Aceasta reprezintă un sentiment de unitate cu întregul, mai degrabă decât cu lideri religioși specifici, tradiții și cărți sfinte. Rugăciunea cu caracter de mijlocire are tendința de a cere rezultate bine definite, de a structura viitorul, de „a-i spune lui Dumnezeu ce să facă”, așa cum ar fi, de exemplu, îndepărtarea cancerului. Atitudinea rugătoare, pe de altă parte, acceptă fără să fie pasivă, este recunoscătoare fără să se dea bătută. Ea este mult mai dispusă să se situeze în mister, să tolereze ambiguitatea şi necunoscutul. Onorează corectitudinea a tot ceea ce se întâmplă, chiar și a cancerului.


Mulți oameni orientați către acțiune echivalează atitudinea rugătoare cu inactivitatea, resemnarea și renunțarea. (Mai târziu, vom vedea că această atitudine pare să-și aibă originea în tendințele native rigide de personalitate și are prea puțin de-a face cu spiritualitatea). Ei pot chiar să acuze oamenii orientați către interior și către rugăciune că „nu fac nimic” în fața bolii și a crizei.Majoritatea oamenilor contemplativi au suportat povara acestei critici la un anumit moment din viața lor. Cel mai greu le este când ei sunt bolnavi. Atunci când se confruntă cu boala de inimă, cancerul sau cu problemele medicale ale altcuiva, prietenii orientaţi către acţiune încep să se înghesuie cu sfaturi burduşite de acţiune. Ei par preocupaţi doar de ceea ce ar trebui să facă persoana bolnavă, nu de cum ar trebui să fie ea.

Asta nu e ceva nou. Pare să fi existat dintotdeauna o prăpastie de netrecut care îi separă pe activii orientați spre exterior de contemplativii orientați către interior. O descriere a acestei diferențe perene este dată în The Cloud of Unknowing, un document religios influent, scris sub anonimat, care a apărut în Anglia secolului al XlV-lea:

La fel ca atunci când Marta s-a plâns de Maria, sora ei, tot așa activii se plâng, până în prezent, de contemplativi. Oriunde găsești pe cineva… care se simte motivat prin grația și îndrumarea lui Dumnezeu să abandoneze întreaga activitate exterioară și să trăiască o viață contemplativă… imediat vei vedea că frații, surorile, prietenii săi cei mai buni și diverse alte persoane, care nu cunosc nimic despre chemarea lui interioară sau despre viața contemplativă în sine, încep să se plângă zgomotos și să-l critice că-și pierde vremea. Iar ei vor spune tot soiul de povești, unele false, altele adevărate, descriind felul în care bărbații și femeile care s-au abandonat unei astfel de vieți în trecut au eșuat. Nu există niciodată vreo poveste despre aceia care reuşesc.

Totuși, activitatea și eforturile de vindecare sunt și ele naturale. Multe creaturi sălbatice cunosc plantele sau ierburile potrivite pe care să le mănânce atunci când sunt bolnave. Onorarea prin rugăciune a locului ocupat de cineva în ordinea naturală nu înseamnă în mod necesar acceptarea pasivă a bolii fără nici o luptă."

(Fragment din cartea Cuvinte tămăduitoare. Puterea rugăciunii şi practica medicinei apărută la Editura Lifestyle Publishing, București, 2014)

Interviul cu Larry Dossey, cuprinde următoarele întrebări : 

* Ne puteți face un rezumen al activității dumneavoastră ? Aveți date care să vă susțină descoperirile ? Care ar fi rostul acestei aptitudini în decursul evoluției ? Oare ne putem dezvolta capacitatea de-a avea premoniții ? Cum poate ajuta meditația ? Oare există o nouă paradigmă în medicină ? *

VEDEȚI INTERVIUL TRADUS, AICI 
LARRY DOSSEY - Medicină, Rugăciune, Non-dualitate 

În Romania există traduse următoarele cărți scrise de Larry Dossey: 
(pe care le puteti achizitiona de AICI - TRANSPORT GRATUIT)
"Recuperarea sufletului. O cautare stiintifica si spirituala"
(TRANSPORT GRATUIT doar in reteaua Pickup Elefant)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...