Ieşirea Din MATRIX: ROBERT LANZA - Biocentrismul

luni, 23 mai 2016

ROBERT LANZA - Biocentrismul

ROBERT LANZA - BioCentrism (2014)

Despre BIOCENTRISM am vorbit pe larg în articolul dedicat acestui subiect intitulat "BIOCENTRISMUL ŞI VIAŢA VEŞNICĂ" însă la vremea respectivă nu am avut un interviu tradus cu autorul cărții prezentate atunci, Robert Lanza, însă acum avem.

"Robert Lanza este doctor în științe și șeful echipei de cercetare la Institutul Advanced Cell Technology, este de asemenea profesor asociat la Wake Forest University School of Medicine.

Iată în esență cam care sunt ideile lui Lanza:

Am fost învățați că suntem doar o aglomerație de celule și că murim atunci când corpul nostru se învechește. Și de aici ... sfârșitul poveștii. O serie de experimente științifice sugerează însă că de fapt, credința noastră în moarte pornește de la o premisă falsă.

Potrivit Biocentrismului, spațiul și timpul nu sunt ceea ce credem noi. Tot ceea ce experimentezi acum nu este decât un vârtej de informații care se întâmplă în creierul tău. Spațiul și timpul sunt doar instrumente care te ajută să ordonezi totul ... Imortalitatea nu presupune o existență perpetuă în timp, fără sfârșit, ci mai degrabă înseamnă existența în afara timpului :


„Nu ești un simplu obiect, ești o ființă specială”, afirmă Robert Lanza. 

Potrivit Biocentrismului, nimic nu există fără conștiință. Spațiul și timpul nu sunt obiecte, ci mai degrabă niște instrumente pe care mintea noastră le folosește pentru a da un sens existenței. Moartea nu există într-o lume fără spațiu și timp.


Este interesantă legătura care există între această teorie și spiritualitate. Cunoscutul lider spiritual Deepak Chopra a apreciat că această teorie a biocentrismului este congruentă cu tradițiile și viziunea înțeleaptă a populațiilor antice despre lume. Conștiința concepe, guvernează și se transformă în lumea fizică. Ea este terenul Existenței, unde atât realitatea obiectivă, cât și cea subiectivă iau naștere.

Interviul cu Robert Lanza, cuprinde următoarele întrebări :

* Ce anume este biocentrismul ? Cum poate biocentrismul să facă asta ? Oare este vremea unei noi paradigme ? Ce anume sunt spațiul și timpul ? Oare realitatea depinde de spațiu și timp ? Oare viața este ceva predeterminat ? Oare conștiința apare în creier sau este încorporată în Univers ? Oare putem depăși logica spațio-temporală ? Ce anume este viața ? Oare numai oamenii percep conștiința ? Oare observatorul și obiectul observării sunt separați ? Cum rămâne cu cercetarea dumneavoastră asupra celulelor stem ? Cum v-ați început cariera academică ? *


Pentru mai multe detalii despre teoria biocentrista va invitam sa studiati cartea "BIOCENTRISMUL de Robert Lanza și Bob Berman" (transport gratuit prin Libris.ro) si articolul anterior de pe blogul nostru "BIOCENTRISMUL ŞI VIAŢA VEŞNICĂ".

VEDEȚI INTERVIUL TRADUS AICI 
Robert Lanza - Despre Biocentrism 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...