Ieşirea Din MATRIX: QiGong - câteva informații si prezentări video despre acestă cale spirituală, împreuna cu maestrul Jin Bodhi

luni, 16 mai 2016

QiGong - câteva informații si prezentări video despre acestă cale spirituală, împreuna cu maestrul Jin Bodhi


Ce este Qigong-ul?

"Qigong-ul reprezintã multitudinea tehnicilor din sistemul practicilor energetice tradiţionale chinezeşti. El este o disciplinã spiritualã, o practicã terapeuticã, o ştiinţã a vieţii.

În antichitate, Qigong-ul (cikung) era “învãţãtura contopirii omului cu Cerul”. Astãzi conţinutul sãu are urmãtoarele pãrţi importante:

1) prevenirea apariţiei bolilor, întãrirea sãnãtãţii, tratarea afecţiunilor,

2) întãrirea corpului şi a sufletului, prelungirea vieţii şi atingerea longevitãţii,

3) creşterea capacitãţii de cunoaştere,

4) armonizarea omului cu mediul înconjurãtor,

5) descoperirea capacitãţilor deosebite ale omului şi consolidarea lor

6) modelarea caracterului şi a moralei

La una din conferinţele despre fenomenele deosebite care apar în Qigong, Maestrul Yan Xin afirma:

“Privit în general Qigong-ul este o modalitate de exersare a corpului şi a “inimii” (sufletului), de cultivare a naturii şi a vieţii, o metodã idealã de transformare a organismului, de menţinere a unei bune stãri de sãnãtate, de vindecare a bolilor şi de atingere a longevitãţii, o artã demonstrativã, o “tehnicã de descãtuşare a înţelepciunii”. De asemenea, el este o ştiinţã ce înglobeazã mai multe ştiinţe, legatã îndeosebi de actualele ştiinţe naturale şi sociale, este “tehnica avansatã a tehnicilor avansate actuale.”

Principalele tipuri de Qigong sunt: Qigong-ul taoist, Qigong-ul budhist, Qigong-ul confucianist, Qigong-ul medical şi Qigong-ul artelor marţiale (wushu). Caracteristica lor comunã este punerea accentului pe moralã.

Qigong-ul are forme dinamice şi forme statice. Accentul se pune însã pe alternarea tehnicilor statice cu cele dinamice. Formele dinamice cresc energia şi vigoarea corpului, pe când cele statice acţioneazã asupra fluidelor corpului (sângele, saliva, sucurile gastrice, diversele secreţii ale glandelor, ş.a.m.d.) şi asupra stãrii interioare.


Caracteristicile Qigong-ului sunt: comod, benefic sãnãtãţii şi longevitãţii

“Comod” se referã la faptul cã nu sunt necesare condiţii speciale (aparaturã, loc sau îmbrãcãminte deosebitã) pentru a practica: se poate exersa indiferent de sex, vârstã, starea corpului, într-o încãpere sau în aer liber, pe vreme frumoasã sau urâtã, şezând, mergând, culcat, în timpul lucrului sau al repaosului ş.a.m.d.

Practica Qigong-ului duce la îndepãrtarea afecţiunilor, chiar şi la a celor existente în stare latentã, permite întãrirea sãnãtãţii şi în timp duce la atingerea longevitãţii. În acest fel omul poate trãi mult mai mult, iar bãtrâneţea sa va fi una decentã, plinã de înţelepciune, viaţa nu se va fi scurs fãrã de rost. Nu vor exista regrete şi neîmpliniri. Sufletul va fi liniştit şi energia în armonie.
Cele douã “chei” ce deschid poarta Qigong-ului sunt: morala şi înţelegerea

Aspectul moralei conţine: gândurile, acţiunile şi caracterul. Toate acestea trebuie sã fie conforme cu morala. Nu este suficient sã ai gânduri bune, trebuie sã şi faci fapte bune. De asemenea, nu te poţi schimba dacã te mulţumeşti sã faci câteva fapte bune: este necesar sã încerci ca toate acţiunile tale sã fie pozitive. În acest mod, treptat firea ta se va schimba şi vei putea fi “un om de caracter”.

Înţelegerea ce se dezvoltã prin Qigong este cea a sufletului şi nu a minţii. Practicantul va avea diferite experienţe ce îi vor permite sã înţeleagã ce este energia, cum poate fi ea adusã în interiorul corpului, cum poate fi cultivatã, transformatã, deplasatã de-a lungul meridianelor (şi nu numai), cum poate fi emisã în exteriorul corpului în scop terapeutic sau de apãrare ş.a.m.d. Într-o modalitate similarã, practica va conduce la înţelegerea modului în care energia se transformã în spirit, la felul în care spiritul se întoarce în starea sa naturalã: vidul.

Transformãrile interioare şi punerea accentului pe moralã vor duce la descãtuşarea sufletului, la descoperirea compasiunii şi a iubirii, ce fac posibilã comunicarea cu toate celelalte fiinţe. În acest fel va apare înţelegerea modului în care poţi realmente sã ajuţi o altã fiinţã. Viaţa ta se va schimba: vei realiza şi vei trãi din plin faptul cã faci parte din Univers. Vei simţi în interiorul tãu numai bunãtate, tandreţe, blândeţe, putere interioarã, compasiune şi iubire. Fiinţa ta se va schimba, cei din jurul tãu vor fi transformaţi, existenţa ta va fi o bucurie pentru toate fiinţele, pentru întregul Univers.

Qigong-ul permite cultivarea corpului şi a sufletului

Etapele ce pot fi parcurse de un practicant de Qigong sunt urmãtoarele:

1) exersarea esenţei corporale (jing) pentru a fi transformatã în energie (qi)

2) exersarea energiei (qi) pentru a fi transformatã în spirit (shen)

3) exersarea spiritului (shen) pentru a se întoarce în starea de vid (xu)

4) exersarea vidului (xu) pentru a te contopi cu Calea (dao)"

Mai jos il puteti vedea pe Maestrul Di Yu Ming (Jin Bodhi – este numele său de iluminat), creatorul formelor Iluminării, care a susţinut de-a lungul timpului o serie de conferinţe despre practica Qigong-ului, despre sănătate şi spiritualitate, despre fericire şi Iluminare. O parte dintre ele au fost înregistrate video şi au fost mediatizate, pentru ca toţi cei predestinaţi să le poată urmări. Pentru a vă da posibilitatea să le vizionaţi şi dumneavoastră, am tradus subtitrările în limba română şi le-am încorporat în înregistrările video. Vizionarea acestor înregistrări video are acelaşi efect cu cel pe care l-aţi obţine dacă aţi urmări aceste conferinţe ale maestrului Di Yu Ming în direct.

SURSA si mult mai multe detalii aici: https://www.qigong.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...