Ieşirea Din MATRIX: POARTA STELARĂ - Filmul inițiator al odiseei

sâmbătă, 21 mai 2016

POARTA STELARĂ - Filmul inițiator al odiseei


STARGATE (1994)

Dorim sa pornim astazi o odisee pe care am evitat-o pana acum, deoarece volumul de munca este destul de mare, insa fiind unul dintre filmele si serialele noastre de suflet, credem ca merita sa existe si pe acest blog. Pentru noi acest film si serialele conexe ce au urmat, sunt poate, cele mai bune productii sf din toate timpurile.

Filmul, dar mai ales serialele sunt arhimediatizate, insa in ciuda acestui fapt nu am reusit sa le gasim pe net cu usurinta asa ca am zis sa ne aducem si noi contributia in promovarea acestora.

Este o serie care ne-a marcat si ne-a ridicat la fileu sute de intrebari, o epopee care poate deschide mintea catre noi posibilitati, un film care abordeaza idei stiintifice de frontiera si aduce o viziune asupra religiei si spiritualitatii extrem de ofertanta ...
Din punctul nostru de vedere poate exista mult adevar in aceste filme si le consideram ca oferind o versiune destul de posibila asupra istoriei acestui Pamant, cu unele diferente mai mici sau mai mari, dar in esenta destul de adevarata. Acest film este unul care a descatusat un univers, universul StarGate, un univers extrem, dar extrem de complex pe care speram sa-l putem zgaria un pic la suprafata, in miciile prezentari oferite la fiecare serial si documentar ce va sa vina.

Odiseea a inceput in 1994 cu filmul de astazi, fiind urmata apoi de serialul StarGate Sg-1 (10 sezoane, intre anii 1997 - 2007), StarGate Atlantis (5 sezoane intre 2004 - 2009) si StarGate Universe (2 sezoane, 2009 - 2011). Am calcuat aproape 400 de episoade, plus documentarele aferente. Deci un film cu care am crescut practic, care ne-a marcat existenta pe parcursul celor aproape 15 ani de difuzare, un serial caruia ii ducem dorul sincer, un serial pe care ne-am dori sa avem timpul sa-l mai revedem odata in viata asta, acum si in calitate mai buna, HD. Este un film care merita vizionat odata in viata cel putin.


Asadar cateva cuvinte pe foarte scurt despre filmul initiator al acestei odisei pe care vi-l prezentam astazi (Atentie spoilere!):

"Poarta Stelară,  este un film științifico-fantastic-de acțiune apărut în 1994, regizat de Roland Emmerich, scenariul fiind scris de Dean Devlin și Roland Emmerich, cu coloana sonoră de David Arnold. Formează baza universului science-fiction Stargate.

Filmul Stargate, scris de Dean Devlin și regizat de Ronald Emmerich, a fost lansat în 1994. Filmul a fost de la bun început gândit pentru a putea fi continuat, dar Emmerich a trecut ulterior la crearea filmelor Ziua Independenței și Godzilla. Din această cauză filmul nu a fost urmat de celelalte trei serii ale trilogiei (Stargate SG-Stargate Atlantis si Stagate Universe), așa cum a fost gândit inițial, dar povestea a fost ulterior detaliată de alți scriitori.


Bugetul filmului a fost estimat la aproximativ 55 milioane dolari. Filmul a reușit să strângă din încasări la nivel global aproximativ 196 milioane dolari, cu încasări de 16 milioane dolari la premieră. Reacțiile de la lansarea filmului au fost oarecum diferite. În timp ce unii critici nu au fost deloc impresionați de intriga condusă de efectele speciale pe lângă un început oarecum lent și un sfărșit slab, alții au fost impresionați de devierea filmului de la clișeele science fiction și de subiectul unic al acestuia. De asemenea, Emmerich și Devlin au fost acuzați de plagiat. Filmul a câștigat premiul Saturn pentru "Cel mai bun film science-fiction" și premiul "BMI Film Music Award" pentru coloana sonoră.


Tema principală a filmului este teoria conform căreia ființe extraterestre au influențat civilizația umană încă de la începuturile sale. Intriga acestui film stă la baza universului Stargate. Un arheolog strălucit, Daniel Jackson (James Spader), este renegat de lumea academică datorită teoriilor avansate ale sale privind Piramida lui Keops. Catherine Langford îl angajează pentru a descifra un număr de simboluri găsite pe un artefact antic (Poarta stelară) găsit la Giza în 1928. Jackson descoperă că simbolurile sunt de fapt constelații, și că 6 simboluri identifică de fapt un punct în spațiu (o posibilă "destinație"); al șaptelea simbol identifică punctul de origine. Această descoperire scoate la iveală secretul utilizării porții stelare pentru călătorii interplanetare.


Colonelul Jack O'Neil (Kurt Russell) din aviația Statelor Unite ale Americii, împreună cu Daniel Jackson, conduc o expediție prin poarta stelară către planeta Abydos. În film se presupune că există numai două porți stelare (cele care interconectau Pământul și planeta Abydos), așadar scopul misiunii este de a determina dacă Abydos constituie un pericol pentru Pământ, iar în caz afirmativ, trebuia distrusă poarta de pe Abydos pentru a proteja Pământul. Extensiile filmului, precum SG-1 au modificat această premisă, considerând că există o întreagă rețea de porți stelare.


Pe Abydos, echipa condusă de O'Neil intră în conflict cu un extraterestru care se considera Ra (zeul soarelui la egipteni). Ra deținea un număr mare de sclavi care lucrau în minele sale. Sclavii erau de fapt descendenți ai oamenilor care au fost transportați prin poarta stelară pe Abydos din Egiptul Antic, pentru a extrage un minereu necesar pentru a-l susține pe Ra. Echipa lui O'Neil se împrietenește cu oamenii de pe Abydos iar Jackson se îndrăgostește și căsătorește cu o femeie numită Sha'uri, care îi fusese inițial dăruită de oamenii de pe Abydos în semn de pace. Echipa scoate la iveală păcăleala lui Ra și conduce oamenii de pe Abydos la răscoala împotriva lui.


Înainte ca O'Neil să poată detona un focos nuclear pentru a sigila calea către Pământ, Ra fură bomba și utilizează același minereu folosit la construirea porții pentru ai crește puterea destructivă cu intenția de a trimite bomba înapoi pe Pământ. O'Neil nu mai reușește să dezamorseze bomba dar o transportă în naveta spațială a lui Ra, distugând astfel naveta și omorându-l pe Ra. O dată cu distrugerea lui Ra, sclavii de pe Abydos sunt eliberați.

O'Neil și ceilalți supraviețuitori ai misiunii se întorc pe Pământ, însă Jackson rămâne pe Abydos pentru a-și trăi viața alături de soția sa." SURSA 

Notă: Ca la orice film de impact exista mereu conspirationisti care aduc argumente solide ca filmul este o manevra a ocultei de spalare pe creier samd si s-ar putea sa aiba dreptate, insa noi avem incredere in discernamantul cititorilor blogului si in faptul ca inima fiecaruia va stii ce este adevar si ce nu in aceasta serie colosala de filme.


Vom aborda intr-un articol si Conspiratia STARGATE ca o completare la aceasta odisee, dar moment, bucurati-va de film.



VEDETI FILMUL TRADUS VARIANTA EXTINSA HD 720P AICI:


Un comentariu:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...