Ieşirea Din MATRIX: ATLASUL NORILOR

sâmbătă, 28 mai 2016

ATLASUL NORILOR


CLOUD ATLAS (2012)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend foarte spectaculos, un film facut de fratii Wachowsky, producatorii trilogiei MATRIX.

Iata cateva cuvinte despre film:
"Cloud Atlas (2012) este un film german, dramatic și științifico-fantastic scris, produs și regizat de Lana Wachowski, Tom Tykwer și Andy Wachowski. O adaptare după romanul omonim din 2004 de David Mitchell, filmul prezintă mai multe întâmplări petrecute în șase epoci diferite. Rezumatul oficial al filmului Cloud Atlas îl descrie ca fiind "o explorare a modului în care acțiunile din viața unui individul au impact atât în trecut, în prezent cât și în viitor, așa cum un suflet poate transforma un criminal într-un erou, iar un act de bunătate poate provoca valuri de-a lungul secolelor pentru a inspira o revoluție."

De-a lungul a patru ani de dezvoltare, proiectul a întâmpinat dificultăți în asigurarea sprijinului financiar; filmul a fost în cele din urmă realizat cu un buget de 102 milioane dolari americani proveniți din surse independente, făcând Cloud Atlas unul dintre cele mai scumpe filme independente din toate timpurile. Producția a început în septembrie 2011, în Studioul Babelsberg din Potsdam-Babelsberg, Germania.

Filmul a avut premiera la 9 septembrie 2012 în cadrul celui de-al 37-lea Festival Internațional de Film de la Toronto și a fost lansat la 26 octombrie 2012 în cinematografele convenționale și IMAX.
Cloud Atlas a polarizat criticii de film, fiind inclus ulterior în diferite liste cu cele mai bune sau cu cel mai proaste filme. Filmul a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cea mai bună muzică originală pentru Tykwer, Johnny Klimek și Reinhold Heil. A primit numeroase nominalizări la Premiul Saturn, câștigând Premiul Saturn pentru cel mai bun machiaj." SURSA

Poza de mai jos poate fi folosita pentru a intelege mai bine evolutia personajelor din film.


Notă: Poate cartea lui David Mitchell este mai explicita, mai clar conturata, nu am citit-o, insa cel putin la o prima vizionare, eu personal nu am vazut o reala interconexiune destinica intre personajele filmului, adica nimic care sa ne dea de inteles de ce anumite fapte din trecut ale personajelor i-a propulsat pe diversele trasee destinice in viitor, sau poate ca nu exista un traseu liniar al personajelor, ci o interconexiune in eternul ACUM, (trecut, prezent si viitor ca UNA), nu stiu, insa filmul nu cred ca este atat de profund ca si semnificatie (daca este cineva printre voi care a citit-o ne-am bucura sa ne confirme sau infirme cele spuse aici). Prezentam totusi acest film, deoarece aduce in discutie subiectul reincarnarii (in ciuda lipsei unei claritati in aceasta directie) si a faptului ca este un film spectaculos prin imagini, o adevarata capodoperă. Poate ca filmul este facut pentru cei care au citit cartea si care cunosc mai bine despre ce e vorba, nu stiu, dar senzatia mea este ca este un pic de manatuiala facut si poate nu intamplator a primit atatea critici negative. 

VEDETI FILMUL TRADUS HD 720p  AICI 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...