Ieşirea Din MATRIX: Lucy - filmul de weekend

sâmbătă, 6 februarie 2016

Lucy - filmul de weekend


LUCY (2014)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend interesant care se doreste a fi un fel de imaginare a intruparii unei fiinte cu calitati divine, insa ca si in alte filme de acest gen, este evident ca imaginatia scenaristului este limitata de propria conceptie despre lume, esentialmente materialista.

Ca de obicei in filmele holywoodiene, aspectele ce tin de suflet, conștiință sunt ignorate, filmul concentrându-se doar pe aspectele materiale. Oricum, chiar și așa este o explorare fascinantă a acestui plan care ne poate ajuta să ne imaginăm cam cum ar fi să avem anumite potențialități latente trezite, o fantezie bine realizata.

Mai întâi , despre ce este vorba in film:

" Ideea centrală a acestuia este aceea că oamenii, deși au un creier complex, nu sunt capabili a descifra și utiliza întreaga capacitate a lui, astfel pierzându-se în plăcerile vieții și uitând de tot ideea de evoluție.

Scarlett Johansson, protagonista filmului, ce ia înfățișarea lui Lucy, trece de la o viață plictisitoare, în care trebuia să învețe pentru examene și să piardă timpul cu prietenii și familia, la una nebună, în care luptă pentru a supraviețui și pentru a apăra ceva foarte prețios de niște răufăcători, fiind nevoită chiar să omoare.

Lucy, care trăiește o viață monotonă alături de prieteni și de familie, este atrasă într-o cursă de către prietenul sau, Richard, pe care-l cunoscuse cu o săptămână în urma. Acesta o obligă să livreze o servietă, unui anumit domn Jang.

După ce aceștia se conversează prin intermediul unui traducător, tânăra este obligată să deschidă servieta cu codul înmânat de către Jang. Într-un final, aceasta o deschise, iar înauntru se aflau droguri, dar puțin știa ea ce vor face ei cu acelea.

Acel drog, fiind un prăfuleț de culoare violet, este numit CHP4, care are puterea de a spori capacitatea intelectuală a creierului unui om așa de mult, astfel încât acesta să-și poată folosi 100% din puterea lui, un om normal folosind aproximativ 10%.

Astfel, personajul nostru principal, Lucy, fiind deja trecută de limita normală a capacității intelectuale a unui om, dobândește anumite calități, ce o ajută să se apere de oamenii lui Jang care o urmăresc și încearcă s-o ucidă, pentru că aceasta s-a întors împotriva lor.

Lucy, știind situația în care se află, apelează la profesorul Norman, om specializat în domeniul funcționării creierului uman, pentru a o ajuta să poată lăsa mai departe ceea ce experimentează ea și celor care vor încerca în viitor să facă experimente pe creierul uman pentru a ști la ce să se aștepte când vor atinge un anumit nivel în utilizarea acestuia. Jang încearcă din răsputeri să o împiedice pe Lucy să atingă limita maximă a capacității cerebrale, dar aceasta reușește să iasă din toate situațiile dificile în care este pusă.

Cu o idee excelentă, ce captează fascinația multor oameni, Lucy, este un film excepțional ce ne arată că ar trebui să ne concentram mai mult pe „a fi“ decât pe „a avea“, deoarece a deține cât mai multe lucruri nu-ți îmbogățește capacitatea intelectuală a creierului, din contră, se întâmplă chiar inversul, deoarece pierzi din vedere adevăratul sens al vieții.

Sursa: http://www.thescene.ro

Nota noasta: ideea ca anumite susbstante ne pot trezi potentialul latent este extrem de populara in ultima vreme, idee intens dezbatuta in filmul si serialul LIMITLESS, dar si in serialul THE 4400. Personal nu cred intr-o astfel de varianta si o parte din motive le gasiti in articolul de dupa film.

Cred ca mai degraba trezirea potentialului latent are legatura cu evolutia spirituala, cu detasarea si non identificarea cu mintea, cu trezirea lui Kundalini Shakti, aspecte care cred ca nu pot fi trezite prin anumite susbstante, decat poate, intr-un mod partial, intamplator si cu sechele.

Exista si mesaje codate, sau de neinteles momentan cum ar fi faza de final in care Lucy devine chestia aceea neagra, iar in momentele de expansiune a constiintei in cosms trece prin anumite portaluri, apar si niste forme ca niste spermatozoizi, celule care fuzioneaza sau se divid, porti stelare, este greu de inteles ce anume se intampla.


VEZI FILMUL CALITATE HD 720p

Link 



SECRETE, ERORI, DEZINFORMARE SI MANIPULARE IN MASA IN FILMUL LUCY (2014) 

"Filmului Lucy (2014) i se potriveste proverbul "Un prost arunca o piatra intr-o balta si nu au putut sa o scoata o mie de destepti". Articolul prezent nu are difuzarea necesara pt a combate prostiile, sabloanele si dogmele lansate drept informare de catre masina de propaganda in masa reprezentata de cinematografie. Cineva care nu stie foarte multe lucruri poate fi inselat de aparenta de adevar, pe care o au povestile credibile pe care le foloseste manipularea. Filmul Lucy (2014) este o actualizare a cartii si filmului "Alice in tara minunilor"[5], intr-o noua impachetare. Filmul Lucy (2014) are multe similitudini cu The Matrix (1999), Limitless (2011), Watchmen (2009), The Tree of Life (2011, în special imaginile abstracte ale Universului si ale planetei noastre), Her (2013) si Transcendence (2014). Abilitătile pe care Lucy le posedă au multe asemănări cu cele ale personajului Dr. Manhattan din filmul Watchmen (2009) si sunt aceleasi cu cele decrise in Partea despre Puterile Extraordinare din Yoga Sutra, Book III: Portion on the Extraordinary or Supernatural Powers (Vibhuti Pada) [19]

X: Impresionat de filmul Lucy 2014; prima data as dori sa va intreb ce parere aveti si cat este de adevarata afirmatia: " Creierul nostru functioneaza la o capacitate de 10%, jumatate din neuronii nostrii fiind inactivi sau adormiti. " ?

Mirahorian: Am vazut filmul Lucy (2014) [13]. In film sunt cateva sabloane eronate: 

1. accesul la capacitatile supranaturale[3] [4] cu ajutorul drogurilor este cunoscut din antichitate (Carlos Castaneda) si se datoreaza eliberarii din minte ( vedeti Patanjali Yoga Sutra 4.1)[7]. Ceea ce se popularizeaza azi prin carti si filme este insa o eroare conceptuala emisa de William Blake si sustinuta de Aldous Huxley, care a fost prezentata in articolul de mai jos [8]. Intalnim aceasta eroare conceptuala in filmul Matrix (discutat in articolul [9]) . Chiar temelia conceptuala a celor care au facut propaganda utilizarii drogurilor (William Blake, Aldous Huxley, Stanislav Grof), pentru acces la capacitatile supranaturale de cunoastere si de actiune este eronata, fiindca niciodata nu se realizeaza deschiderea portilor perceptiei prin curatarea simturilor (prin actiuni la nivelul realitatii virtuale reprezentata de minte) [8]. Obsesia celor centrati in minte este sa faca mintea altceva decat este (adaugandu-i etaje si dimensiuni noi: subconstient, inconstient, supraconstient), in timp ce strategia in toate traditiile mistice este gasirea cailor de iesire din minte .[15.2]

2. dogma ca la fiinta umana functioneaza doar 10% din creier este falsa, desi in film se sustine a fi adevarata (Professor Norman: "cu 10% din creier am realizat asta- sunt aratate avioane, orase, nave cosmice ; delfinul foloseste 20%") pentru a sustine o progresie cantitativa credibila (20% cerebral capacity , we can control our own body. At 24%, she can control the cells in her own body. At 40%, she can control matter. At 62%, she can control other people. dolphins use 15% of their brain and they have sonar powers, so I theorize unlocking more of the HUMAN brain will turn you into Dark Phoenix, Dr. Manhattan, or Q from Star Trek! ), dar fara legatura cu realitatea (degeaba amplificam cantitativ partea care functioneaza din creier, daca noi suntem absenti, daca noi suntem ingropati in corpuri si minte, daca in locul nostru traieste mintea; fara practica constientei impartiale noi folosim nimic, fiindca noi nu existam ) . Dogma ca folosim 10 % din creier a fost demitizata; tot ce avem este folosit ( vedeti articolele "A Peek at Powers in Lucy [15.1.] si "Concise Explanation about Lucy abilities and other details"[15.2.]). Azi unii cercetatori care au folosit electro-encefalo grafia (EEG), scintigrafia pozitronica (PET- Positron Emission Tomography) si imagistica functionala prin Rezonanţă Magnetică (fMRI- functional Magnetic Resonance Imaging ) in investigarea activitatii creierului au dovada experimentala ca toti neuroni functioneaza (daca nu ar functiona 90% acesti neuroni s-ar atrofia si ar muri), iar ceea ce conteaza este modul lor coerent de functionare, fiindca altfel efectul macroscopic al emisiilor lor se anuleaza, ca si in cazul campul magnetic macroscopic la un corp feromagnetic, care este incalzit la o temperatura situata peste punctul Curie ( cand din cauza agitatiei termice se pierde alinierea campurilor magnetice individuale microscopice de la nivelul domeniilor, cristalelor si atomilor). Cercetarile privind inducerea coerentei impulsurilor din creier au aratat ca aceasta se realizeaza tot prin scaderea agitatiei mentale, ca si in stategia de stingere sau de golire a mintii de fluctuatii psihoafective (in skrt. :vrittis) folosita in toate caile mistice (linistire, golire de ganduri, cultivarea tacerii); acest subiect a fost abordat in "Instructiunile de aliniere"( Yoga Sutra) ale lui Patanjali [16] si in doua articole: "Rupeţi ciclul acţiunii şi reacţiunii ( guvernat de Legea Karmei sau de Legile oglinzii) /Break the cycle of Action and Reaction (Law of Karma; Law of Mirrors) [6] si "Tăcerea cultivată nu este decat vorbire (interioară; gălăgie) reprimată"[10]

3. Dogma puterii gandurilor, vorbelor este intretinuta in mod deliberat de cei centrati in minte pt ca noi oamenii sa credem ca puterea apartine mintii. "Daca suntem identificati si centrati in minte atunci este firesc sa afirmam ca "mintea este cea mai mare forta din univers" si cum mintea nu este un obiect, ci un proces numit "gandire", un trafic de ganduri vom exprima acest lucru sub forma: "Gândul, cea mai puternică forţă din univers". Adica mintea sau slujitorul nostru a devenit mai importanta decat noi insine-stapanii ei. Daca insa suntem identificati si centrati in inima, atunci vom spune ca iubirea si sentimentele reprezinta cea mai puternică forţă din univers. In realitate cele doua centre secundare (capul si inima) prin care se manifesta gandurile si sentimentele nu reprezinta centrul existential al fiintei noastre, care este ombilicul (centrul de echilibru somatic, psihic si afectiv al fiintei umane) . Cei centrati in cap(identificati cu mintea) sustin ca "devenim ceea ce gândim", iar cei centrati in inima afirma ca "devenim ceea ce iubim" sau ca "suntem ceea ce iubim" (Nichita Stanescu). "[1]

In alegoria carului [11] mintea a fost asemanata cu o musca la urechile cailor, iar alteori cu haturile, birjarul ori soferul. Ati vazut vreodata o musca (haturile, birjarul ori soferul) sa traga carul (camionul) in locul cailor (motorului camionului) . Mintea este un calculator care prelucreaza informatiile (impulsurile senzoriale) provenite din mediu prin intermediul terminalelor receptoare (simturi; convertori optici, termici ,chimici, mecanici), care apoi sunt trimise ca semnale de raspuns catre terminalele efectoare (muschi). Daca luam de pilda calculatorul care comanda un excavator gigantic este eronat sa cautam puterea in semnale intrate si iesite din calculator sau in comenzile operatorlui uman , cand in realitate puterea se afla in motoarele, care sunt comandate de aceste semnale. Capacitatile supranaturale nu sunt obtinute de creier. Puterile extraordinare nu apartin corpului fizic, creierului, mintii , ci noua, chiar daca au fost botezate puterile mintii (mental superpowers). [14]. Vedeti doua articole despre acest subiect [3][4]

4. dogma timpului este sustinuta de un personaj din film, care se doreste o autoritate stiintifica (Professor Norman), desi stim ca timpul este un alt nume pt. minte, iar adevaratelele autoritati din stiinta au semnalat aceasta iluzie ("Oameni ca noi, care cred în fizică, stiu că distincția dintre trecut, prezent si viitor este doar o iluzie care se încăpătâneaza sa persiste"/"People like us, who believe in physics, know that the distinction between past, present, and future is only a stubbornly persistent illusion"- Einstein ). Vedeti articolele dedicate timpului [12]

Lucy: "Timpul este singura unitate de măsură adevărată, conferă dovadă(mărturie) existentei materiei, fără timp, nu existăm."/"Time is the only true unit of measure, it gives proof to the existence of matter, without time, we don’t exist." 

Nota DM: fără timp (prin ancorare in acum si aici), incetam sa mai existăm ca minti si de aici calea de eliberare din minte prin ancorarea in acum la care se refera Eckhart Tolle in "Puterea lui ACUM/ The Power of NOW" [17]. Chiar si in film afirmatia de mai sus care sustine modelul timpului liniar macroscopic pe care il percepe mintea se prabuseste atunci cand Lucy este in stare sa-si vada propriul trecut, prezent si viitor simultan, ceea ce indica accesul la realitatea atemporala sincronica a lui Acum, pe care o cunoastem si in superpozitia cuantica. 

Professor Norman: "Pentru fiinte primitive ca noi, singurul scop al vietii este (câstigul de) timp."/ "For primitive beings like us, the soul purpose of life is (gaining) time."/"for primitive beings like us life seems to have only one purpose gaining time"(minut 21:27 )" 

Cele doua strategii de supravietuire ale fiintelor vii sunt: 1. nemurirea ( in mediu ostil) si 2. reproducerea ( multiplicarea in mediu favorabil) 

Nota DM: cele doua strategii sunt reale si le vedem aplicate in ciclul diurn somn -veghe, unde avem intoarcerea prin somn la 1. nemurire(ordine, armonie, negentropie) dupa incursiunea obositoare in taramul 2. multiplicitatii (dezordinii, entropiei) . Vedeti articolul : SOMNUL - MAESTRUL TUTUROR MAESTRILOR [18] 

5. Delocalizarea (omniprezenta) de la sfarsitul filmului Lucy (2014) nu se obtine cu ajutorul creierului 


FAZA DELOCALIZATA OMNIPREZENTA IN CARE ESTE UNA CU DUMNEZEU : "SUNT PESTE TOT/ I AM EVERYWHERE" 

"after reaching 100% of her neural capacities" 

Dogmele eronate din MATRIX (1999) sunt repetate ca sa fie considerate adevarate : 1. "Nu mintea se trezeste ci noi "[9]; 2. trezirea obtinuta din afara (cu droguri, impulsuri) inseamna moarte (sparte din exterior oul sau samanta sunt ucise fiindca este oprit procesul interior de desfasurare al realitatii potentiale care este intregul omniprezent ). 

"If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. " (Joseph Goebbels) 

"Mincinosii isi ispasesc, de obicei, pedeapsa pentru minciunile lor./Solent mendaces luere poenas maleficii" (Phaedrus, Fabulae)





BIBLIOGRAFIE 

1. Ceea ce mortii in viata (prizonierii in minte) numesc nebunie ("No great mind, has ever existed without a touch of madness") este eliberarea din minte; tot asa este etichetata de catre minte si iubirea (centrarea in inima) 

2. Despre ce ce nu trebuie sa stim si sa auzim vreodata? Care sunt cele doua regimuri de functionare accesibile fiintelor umane ? 
Care cunoastere aduce trezirea, eliberarea (moksha), cunoasterea de sine, vindecarea orbirii (avidya, ignorantei ) ? 

3. Puterile supranaturale Supernatural powers Ce sunt? Care sunt caile de acces ? 

4. La ce este util acum un interviu despre puterile paranormale, care ignora caile de acces la puterile paranormale ? 

5. Trecerea prin oglinda sau eliberarea din lumea mintii, oglinzilor, a cauzalitatii si a actiunii si reactiunii/ Passing Through the Looking Glass or escaping from the realm of mind, mirrors, causality and of action and reaction 

Alice în Tara Minunilor şi cunoaşterea ascunsă ( ştiinţele oculte )/ Alice in Wonderland and the Occult Sciences 

Motto: "Principiul cauzalitătii este doar un vechi si puternic program, care operează in Matrix ( personificat de Merovingian, numit uneori Francezul). Celor care doresc să rămână prizonieri in realitatea secundă vă spun : " Vedeti că există doar o singură constantă. Una universală. Există doar un singur adevăr veritabil. Cauzalitatea. Actiune si reactiune. Cauză si efect"/ " You see there is only one constant. One universal. It is the only real truth. Causality. Action, reaction. Cause and effect." ( discursul "programului cauzalitatii" din Matrix despre iluzia libertatii de alegere )" [in Anexa 3 Alegerea este un efect (Choice is an effect) /Iluzia alegerii (The illusion of choice) se afla intregul pasaj de unde este extras acest motto] 

6. "Rupeţi ciclul acţiunii şi reacţiunii ( guvernat de Legea Karmei sau de Legile oglinzii) /Break the cycle of Action and Reaction (Law of Karma; Law of Mirrors) 

7. Textul operei lui Patanjali (Yoga Sutra ) 

8. Eroarea deschiderii portilor perceptiei /L'Erreur d'ouvrir les portes de la perception/ The Error of Opening the Doors of Perception 

9. Decodificarea citatului din filmul Matrix (The Matrix, 1999) si două sloganuri derivate, utilizate eronat pentru a indica trezirea /Two slogans incorrectly used to indicate awakening / Deux slogans utilisés incorrectement pour indiquer l'éveil 

10. Tăcerea cultivată nu este decat vorbire (interioară; gălăgie) reprimată. Cultivated silence is nothing but repressed speech 

Alegoria carului / The Allegory of the Chariot 

11. Componentele fiintei umane prezentate in introducerea lucrarii Constienta/Awareness [1] 

12. SECRETUL LUI ACUM / THE SECRET OF NOW 


14. "Puterea apartine sufletului dumneavoastra, iar nu fluctuatiilor mintii si inimii (in skrt.: vrittis; gandurilor, cuvintelor, imaginatiei, emotiilor), cum vor sa va faca sa credeti cei ce va vor vesnic sclavi " (Mirahorian). Doar pentru cei centrati in cap gandul e cea mai mare forta creatoare. Pentru cei centrati in inima iubirea (sentimentul) este cea mai mare forta creatoare. Vedeti in articolul de mai jos radacina centrilor secundari (cap, inima) in centrul existential 


16. MIRAHORIAN: INSTRUCTIUNILE DE ALINIERE ALE LUI PATANJALI /YOGA SUTRA OF PATANJALI " CARTEA CEA MAI IMPORTANTA DE PE TERRA" / "THE MOST IMPORTANT BOOK ON EARTH ( HENRI COANDA; NIKOLA TESLA ); 

17. Despre traducerea eronata a cartii "Puterea lui ACUM/ The Power of NOW" de Eckhart Tolle 

18. SOMNUL - MAESTRUL TUTUROR MAESTRILOR [18] 

19. Partea despre Puterile Extraordinare din Yoga Sutra Book III: Portion on the Extraordinary or Supernatural Powers (Vibhuti Pada) 

Un comentariu:

  1. Staţi puţin şi nu mânaţi, păi Huxley nu a avertizat prin distopia 'Minunata lume nouă' asupra pericoului utilizării medicamentelor pe post de droguri? A susţine că acesta a promovat drogurile psihotrope e ca şi când am spune că Orwell a promovat gularurile comuniste.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...