Ieşirea Din MATRIX: EI TRĂIESC - filmul de uichend

sâmbătă, 30 ianuarie 2016

EI TRĂIESC - filmul de uichend

THEY LIVE (1988)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend plin de adeavar, un film clasic printre conspirationisti, un film care nu are cum sa lipseasca de pe blogul nostru.

"They Live (Ei trăiesc, 1988) este un film SF/horror regizat de John Carpenter, care a scris și scenariul filmului sub pseudonimul Frank Armitage (acesta fiind numele unuia dintre personajele filmului). Filmul prezintă povestea unui bărbat, care, după ce găsește o pereche de ochelari de soare, descoperă, cu ajutorul acestora, că mulți oameni sunt de fapt extratereștri care au preluat controlul Pământului. Parte științifico-fantastic-de groază, parte comedie neagră, filmul reflectă fără ironie numeroasele temeri contemporane legate de o economie în scădere, în cadrul unei culturi a lăcomiei de bani și de consum în rândul majorității americanilor. În acest film, clasa conducătoare împreună cu cea din elita monetară sunt, de fapt, extratereștri care administrează afacerile social-umane prin utilizarea unor semnale transmise prin emisia TV care ascunde aspectul lor și prin folosirea unor mesaje subliminale în mass-media.

Mai jos gasiti rezumatul filmului:

Povestea se învârte în jurul un om fără nume, „Nada” (Roddy Piper), un șomer liniștit care-și găsește de muncă pe un șantier din Los Angeles. Unul dintre lucrători, Frank Armitage (Keith David), îl duce într-o suburbie locală. Noaptea, Nada observă ceva ciudat legat de mica biserică din zonă. După ce se strecoară în biserică, descoperă că vocea care predică și corul din interior sunt de fapt o înregistrare. El găsește aparatură științifică într-o cameră din spate și cutii de carton sunt stivuite peste tot, inclusiv unele într-un compartiment secret pe care îl descoperă din întâmplare, după ce s-a împiedicat.

În acea noapte, poliția înconjoară biserica, forțându-i pe cei din interior să fugă. Poliția se îndreaptă apoi spre suburbie, distrugând-o cu buldozere și bătându-l pe predicatorul orb al bisericii. Nada se întoarce a doua zi în acest loc și cercetează biserica din nou, care între timp a fost golită de forțele de ordine. Totuși el caută în compartimentul secret de unde ia o cutie pe care o deschide pe o alee. Spre uimirea lui constată că aceasta conține doar ochelari de soare. Păstrează o pereche pentru el și restul cutiei o aruncă într-un container de gunoi.


„Nada” își pune ochelarii de soare speciali pentru a vedea adevărata realitate din jurul său

Privind prin ochelarii de soare, Nada realizează că toate reclamele și mass-media din lume conțin de fapt mesaje subliminale folosite pentru a controla populația umană; panourile cu reclame, programele de televiziune, revistele dar și produsele de pe rafturile magazinelor pur și simplu prezintă doar comenzi totalitare cum ar fi „Supune-te”, „Consumă”, „Nu gândi independent!”, „Căsătoriți-vă și reproduceți-vă”, iar pe bancnote se vede mesajul „Acesta este Dumnezeul tău.”

În plus, el descoperă curând că mulți oameni sunt de fapt extratereștri, care au aspect uman cu excepția feței care se aseamănă cu un craniu. Extratereștrii sunt de obicei cei bogați din clasa superioară a membrilor societății, precum și politicienii, în timp ce oamenii sunt cei mai defavorizați. Când extratereștrii își dau seama că el îi poate vedea ceea ce sunt ei cu adevărat, poliția apare brusc. Nada observă prin ochelari că cei doi polițiști sunt tot extratereștri așa că după o scurtă luptă scapă și le fură o pușcă; în timp ce încearcă să se ascundă de poliție, el intră accidental într-o bancă locală plină de extratereștri. Dându-și seama că este prins și nu are nicio urmă de scăpare, el proclamă, „am venit aici să mestec gumă și să dau șuturi... și am rămas fără gumă!” Începe să împuște mortal mai mulți extratereștrii, dar unul dintre ei răsucește cadranul unui ceas (care seamănă cu un Rolex) și dispare înainte ca Nada să-l omoare. Fuge din bancă, forțând-o pe Holly Thompson (Meg Foster) sub amenințarea armei să-l ducă în casa ei din Hollywood Hills. Dându-și joc ochelari își dă seama că este foarte obosit. Holly îl lovește cu o sticlă și Nada cade afară prin fereastră, iar ochelarii rămân în casa lui Holly. Poliția se apropie de casă așa că el fuge fără ochelari, grav rănit.


Dându-și seama că cineva îi „vede” extratereștrii raportează incidentul prin intermediul ceasurilor de la mână

După ce își revine, Nada se întoarce la containerul cu gunoi, unde a aruncat cutia cu ochelari de soare și, după ce scotocește într-o mașină care ridicase gunoiul, găsește o altă pereche. El merge pe șantier pentru a vorbi cu Frank despre ceea ce a descoperit. Frank inițial nu este interesat de povestea lui Nada, deoarece a aflat că Nada este un criminal în serie care împușcă „oameni” obișnuiți. Cei doi duc o lungă și brutală luptă, în timpul căreia Nada încearcă să-l convingă pe Frank să pună la ochi ochelarii de soare. În cele din urmă, după ce amândoi sunt numai vânătăi, Nada îi pune forțat ochelarii și Frank începe să vadă extratereștrii din jurul lui, precum și panourile cu mesaje subliminale. Frank se alătură lui Nada și amândoi sunt contactați de cineva din grupul de la biserică, grup catalogat ca fiind comunist și terorist de către guvern. Participă în aceea seară la o întâlnire secretă organizată a acestui grup. Membrii grupului ascultă un seminar plin de idei radicale. De exemplu, extratereștrii sunt acuzați pentru creșterea dioxidului de carbon și a emisiilor de metan din atmosferă: „Ei transformă atmosfera noastră în atmosfera lor!” Cu ajutorul colaboratorilor umani etichetați trădători de către acest grup, extratereștrii, de asemenea, sunt responsabili pentru epuizarea atât de rapidă a resurselor planetei (așa cum este de fapt și tendința actuală a economiei globale): „Suntem Lumea a Treia a lor”. Holly apare și ea, pretinzând că acum îl crede pe Nada, și oferă unele informații rebelilor.


La această întâlnire, cei doi află că extratereștrii controlează mintea oamenilor printr-un semnal transmis de televiziune, acesta fiind motivul pentru care publicul larg nu poate vedea adevărata față a extratereștrilor. Un inventator necunoscut, dar genial, a creat o lentilă numită „lentila Hofmann”. Această lentilă arată lumea așa cum este ea cu adevărat. Ochelarii de soare, care conțin acceste lentile, interferează cu semnalul hipnotic al extratereștrilor. Ochelarii sunt înlocuiți cu o versiune mai bună: lentile de contact. În cele din urmă apare poliția, care începe imediat să omoare toți oamenii, indiferent că erau înarmați sau nu. Nada și Frank reușesc să scape cu ajutorul unui dispozitiv în formă de ceas care se punea pe încheietura mâinii, folosit de extratereștrii pentru a dispărea. Cei doi ajung într-o rețea de pasaje subterane care leagă părțile ascunse ale societății extraterestre, printre care și un portal pentru călătorii spațiale prin teleportare pe baza unor lentile necunoscute. Mergând prin aceste pasaje cei doi ajung într-o cameră unde are loc o petrecere dată de extratereștrii în cinstea colaboratorilor lor umani.

Alte pasaje îi duc la subsolul unei stații TV locale (Cable 54) care transmitea semnalul extratereștrilor. Holly, care lucrează la stație, se întâlnește cu Frank și Nada și merge cu ei spre acoperiș, la antenă. Nada aleargă pe acoperiș unde aștepta să apară Holly și Frank care erau în spatele lui. Dar Holly îl împușcă mortal pe Frank. Prin lentilele speciale Nada vede antena specială deghizată ca o antenă normală de satelit. Holly ajunge pe acoperiș și-i dezvăluie rolul ei de colaborator secret al extratereștrilor și, amenințându-l cu arma sa, îi spune să arunce pușca și să se îndepărteze de antenă. Nada aruncă pușca, dar apoi scoate un pistol ascuns în haina sa cu care o ucide pe Holly. Nada se întoarce înapoi la antenă, dar este împușcat mortal de extratereștrii aflați într-un elicopter, dar reușește să distrugă antena, înainte de a muri Nada ridică către extratereștrii degetul mijlociu.

Nemaiexistând semnalul, oamenii din jur observă prezența extratereștrilor în mijlocul lor. Sunt prezentate două scene: în prima oamenii își dau seama că un extraterestru bea împreună cu ei la un bar și în a doua scenă o femeie observă la televizor că președintele este extraterestru, apoi realizează că la fel este și bărbatul cu care făcea sex."

SURSA: https://ro.wikipedia.org

VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI 
(CALITATE HD 720p)

Link 1 - Filme HD

Link 2 - VoxFilme Online

2 comentarii:

  1. Ciudat este că atunci când dau click pe film, pot vedea doar 4 secunde din el. S-a mai întâmplat şi altădată la alte filme şi a trebuit să-l caut în alte surse de pe internet. Este ceva la dvs sau la PC-ul meu?! Folosesc Mozilla, cu Windows XP SP3, Intel Dual Core 1,8Gz, HDD 500Gb, Video GeForce 210 1MB, RAM 2 Gb.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand dati play pe film nu va apare un mic mesaj in care vi se recomanda sa folositi Chrome sau Opera? Asadar, folositi Chrome ... Succes!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...