RUGĂMINTE!

RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

joi, 30 iulie 2015

Oare cum ar putea arăta lumea ? (30.05.2015)

What Would It Look Like ? (2009)

 
"Societatea noastră este condusă de nişte oameni nebuni care au obiective nebuneşti. Cred că suntem conduşi de nişte maniaci, către nişte ţeluri demente şi cred că este posibil să fiu ostracizat, ca fiind nebun, numai pentru că m-am exprimat astfel. Tocmai în asta constă nebunia !”
John Lennon
(1940 ÷ 1980)
În februarie 2009, regizorul şi compozitorul Emmanuel Vaughan-Lee prezenta prin acest mini documentar, „What Would It Look Like ?”, bazat pe interviuri luate unor personalităţi contemporane, o pledoarie pentru sănătatea lumii, un demers în favoarea evoluţiei spirituale a omenirii, de fapt, în condiţiile în care structurile actuale ale societăţii, aşa-zis moderne, sunt pe cale să se năruie, uzate fiind de repetarea la infinit a aceloraşi erori de către aceeaşi clasă politică, incapabilă să gestioneze destinele noastre, deşi declară emfatic că ne conduce către o nouă perspectivă globală, uşor de identificat, însă, cu aceeaşi sclavie milenară, re-cosmetizată propagandistic.
Nu vă voi plictisi cu prea multe amănunte, fiindcă, aşa cum am mai spus-o, situaţia social-politică globală a fost dezbătută, pe larg, pe acest site şi detest să mă repet, filozofând, la nesfârşit, pe marginea aceloraşi subiecte, dar este interesant, fireşte, că tocmai noi suntem cei care ne plângem de starea precară a planetei, fiindcă, de fapt, Terra ar putea fi foarte sănătoasă, dacă n-am exista noi, „bipezii gânditori” ai lui Pascal.
Bine, e adevărat că el ne comparase cu trestiile, dar cred că ar fi o insultă pentru orice plantă să fie comparată cu cea mai barbară fiinţă care a păşit vreodată pe suprafaţa acestei planete nefericite.
Când am dat prima dată peste opinia acelui mogul al Big Pharma care-şi dorea să ne vândă tuturor, la grămadă, pilulele lui otrăvitoare, argumentând că nu există oameni sănătoşi, ci numai indivizi nediagnosticaţi, încă, recunosc că m-am cam sufocat de indignare, în primele clipe.
Apoi, am râs în sinea mea, şi mi-am dat seama că, deşi aveam motivaţii diferite, ajunsesem la concluzii identice, fiindcă numai despre sănătate psihică a omenirii n-am putea vorbi, dacă am ţine cont de comportamentul nostru invaziv, aberant, fiindcă fie facem tot posibilul pentru a transforma biosfera într-un deşert toxic, fie zăcem inerţi, aşteptând ca alţii să ia atitudine în acest sens.
De asemenea, nu vreau să mai combat teoriile mincinoase promovate de mass-media, cum ar fi cea a suprapopulării lumii – cândva am lansat provocarea, pe acest site, ca cineva să calculeze suprafaţa agricolă pe cap de locuitor al lumii, pentru a ilustra falsitatea acestei teorii şi desigur că nimeni nu s-a înghesuit să facă o simplă împărţire – sau cea a resurselor limitate.
Nu există resurse limitate, fiindcă, pe de o parte, există soluţii energetice neconvenţionale sau cele catalogate ca „free energy”, perfect funcţionale, dar nepuse în aplicare pentru a nu ameninţa monopolul petrolier impus de elitele lumii.
Pe de altă parte, se adună din ce în ce mai multe dovezi care contestă originea biotică a petrolului, demonstrând că, de fapt, este un lichid produs continuu în scoarţa planetei şi că zăcăminte declarate a fiind epuizate, cu ceva timp în urmă, s-au regenerat de la sine, de atunci încoace, revenind la cotele de producţie de vârf.
Toate aceste teorii sunt susţinute, furibund, de „aristocraţia planetei” pentru a-şi justifica practicile eugenice menite să ne reducă la un număr uşor controlabil de sclavi planetari.
Copil fiind, mă uluia opacitatea unui profesor de istorie care se străduia să mă convingă că existau diferenţe fundamentale între sclavii antichităţii şi iobagii epocii feudale, de exemplu, când, pentru mine era clar că acei oameni continuau să-şi poarte ghiuleaua legată de gleznă, fiind permanent afectaţi de toanele aceleaşi aristocraţii demente, care putea dispune discreţionar până şi de viaţa lor.
Unde naiba era diferenţa ?
Într-o etichetă, într-un simplu nume ?
Mă miră şi acum faptul că astfel de oameni, care duc o existenţă oribilă, în esenţă – chiar şi în ziua de azi, când sunt denumiţi „muncitori”, şi nu sclavi sau iobagi – existenţa unui hamster care învârte la nesfârşit rotiţa angrenajului muncii, mai pot fi speriaţi de alţi demagogi tembeli, „fustoşii” îndoliaţi care-i ameninţă cu un iad iluzoriu într-o ipotetică viaţă de apoi, dacă nu-şi acceptă cu umilinţă statutul de robi în această lume.
Pentru numele lui Dumnezeu, veniţi-vă în fire !
După traiul pe fundul acestei gropi de gunoi a universului, numită Pământ, mă îndoiesc sincer că ar putea exista ceva mai rău.
În opinia lui Noam Chomsky nu este decât pură demagogie să susţii că oamenii sunt liberi, atât timp cât nu există libertate economică, financiară, atât timp cât acei oameni nu posedă nici măcar minimul de venit necesar subzistenţei.
Ce hal de libertate poate fi asta ?
Libertatea doar de a saliva, nestingherit, în faţa unor vitrine strălucitoare, fiindcă îţi fluieră vântul prin buzunarele tale „pline” cu „venitul minim”, garantat de un guvern psihopat ?
Libertatea de a circula în picioarele goale pe acostament, ferindu-te de noroiul împroşcat de roţile limuzinelor trântorilor politici ?
Dacă vă întrebaţi, cumva, ce anume este acel zid imens care apare în film, către final, să ştiţi că nu este nici marele zid chinezesc şi nici cel al Berlinului – a cărui „doborâre”, în 1989, încă o mai sărbătorim ca năucii, anual – ci este zidul între ale cărei limite unul dintre cele mai violente şi asasine regimuri din lume, cel israelian, a încarcerat nevinovatul popor palestinian, pentru a-l putea bombarda periodic într-un areal foarte bine delimitat, un popor al cărui calvar se apropie cu paşi repezi de „sărbătorirea” centenarului, apropo, dacă tot suntem puşi pe celebrat victorii himerice.
Trebuie să distrugem, în întregime, sistemele ierarhice actuale, fără violenţă, desigur, aplicând poate principiile filozofice anarhiste atât de dragi lui Chomsky, fiindcă altfel nu vom avea de-a face decât cu simple cosmetizări de faţadă, aşa cum s-a întâmplat cel puţin în ultimele două milenii.
Din acest motiv am afirmat întotdeauna că ieşitul în stradă pentru probleme punctiforme, distincte, nu înseamnă decât cedare în faţa manipulării mediatice, o risipire inutilă şi ridicolă de energii şi resurse, din moment ce sistemul putred care generează, continuu, toate aceste probleme rămâne intact şi, în cel mai bun caz, nu reuşim decât să-i forţăm mâna, numai temporar, de fiecare dată, ca să ne „acorde”, cu mare greutate, răsplata anumitor concesii ridicole.
Sfântul dicton „Drumul spre iad este pavat cu bune intenţii !” îşi găseşte ilustrarea perfectă şi în acest film, în care realizatorii ne oferă ocazia de a „savura” discursul de un cinism sinistru şi nesimţirea abjectă a lui Bombama, care are tupeul de a vorbi despre idealuri umanitare şi despre drogurile din Afganistan, în condiţiile în care contribuţia  acestei ţări la producţia de droguri, pe plan mondial, a crescut de la 4% la peste 80% sub stăpânirea imperiului satanei.
Ne vorbeşte, într-un limbaj demagogic infect, despre pace şi comuniune globală, în condiţiile în care corporaţia iadului, SUA, şi-a amplificat bugetul militar la cote de neimaginat şi, fireşte, a invadat orice ţară care a îndrăznit să nu-i pună pe tavă propriile resurse, totul sub sintagma imbecilă a „răspândirii democraţiei” în lume.
Ne sfidează, folosind drept pretext pentru teroarea imperialistă pe care o răspândeşte pe planetă tocmai „sărăcia şi violenţa din Somalia” şi „genocidul din Darfur” provocate şi întreţinute, la nesfârşit, de armele americane şi consilierii CIA care susţin acele regimuri criminale, africane.
În concluzie, am putea teoretiza la infinit, am putea continua să ne plângem neputincioşi, aşa cum o şi facem, de soarta noastră vitregă, am putea urma îndemnurile la inerţie socială, promovate insidios de militanţii New Age, cu ai lor idioţi „lucrători în lumină”, am putea aştepta să ne mântuie vreo zeitate oarecare, la care se închină bigoţii lumii, sau am putea conştientiza, o dată pentru totdeauna, că schimbarea planetei nu se poate produce fără o evoluţie lăuntrică a fiecărei fiinţe umane, prin abandonul apatiei noastre native şi, mai ales, al egocentrismului impus prin educaţie, militând, in corpore, pentru edificarea unei noi societăţi, a iubirii, a compasiunii şi, în special, a colaborării.
„Când ne aducem aminte că suntem, cu toţii, nebuni atunci misterele dispar şi viaţa noastră se clarifică. […] Fiindcă, prin bunăvoinţa lui Dumnezeu, în ţara noastră dispunem de acele trei lucruri nespus de preţioase: libertatea de exprimare, libertatea conştiinţei ... şi prudenţa de a nu practica niciuna, vreodată.”

Mark Twain
(1835 ÷ 1910)

VEZI DOCUMENTARUL  "What Would It Look Like ?" TRADUS, AICI

marți, 28 iulie 2015

A Doua Venire A ... Științei (28.07.2015)

DR. BRIAN O' LEARY
The Second Coming Of Science (1999)


Dr. O’Leary este un om de știință planetolog și astronaut al SUA, programat să meargă pe Marte încă din anul 1967, înainte ca misiunea umană către Marte să fie anulată de NASA.
El deține un doctorat (Ph. D) în astronomie de la Universitatea Berkeley din California și un M.A. în astronomie în Georgetown.
El este un fost membru al facultății de fizică din Liga Ivy și este autorul lucrăriilor “The Second Coming of Science”,“Exploring Inner and Outer Space” (Explorând spațiul interior și exterior) și “Miracle In The Void” (Miracol în vid).

THE SECOND COMING OF SCIENCE conține mărturisiri unice legate de vizitele doctorului O'Leary la laboratorul fostului său coleg de la Princeotn, care a șocat lumea cu cercetările sale pozitive legate de telekinezie (mintea deasupra materiei). De asemenea sunt incluse colaborăriile cu Marcel Vogel legate de puteriile vindecătoare și purificarea fluidelor prin cristale, îndoirea lingurilor cu mintea; călătorii în India și Brazilia pentru a fi martorul unor materializări de obiecte, aparent incredibile, realizate de Sai Baba și Thomas Green Morton. Conține deasemenea descrieri ale unor fenomene neobișnuite în lanurile din Anglia , întâlniri de gradul al 5-ea cu extratereștrii și interviuri cu oameni de știință de top care au propus teorii care subliniază realitatea conștiinței și a tehnologiilor de energie gratuită, care vor schimba în curând, lumea ....

VEZI CONFERINȚA, TRADUSĂ, AICI: 


Acesta este un film din seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate de voi, desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo. De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, uneori venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru sau a unei importanţe pe care o simtim noi la un moment dat. Reluam incepand cu 2008, documentarul de astazi fiind unul publicat initial in 28.11.2009 (între timp Brian a și părăsit acest plan în 28.07.2011, iar ce e mai interesant ca republicam acest documentar la fix 4 ani de atunci - pura sincronicitate, asta a fost sa fie, fara nicio programare prealabila si tot intr-o zi de 28, asa cum a fost publicat prima data, acum 6 ani pe 28 oct), apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

sâmbătă, 25 iulie 2015

Avocatul Diavolului (25.07.2015)

The Devil's Advocate (1997)

Continuam astazi lista de  FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALEcu un alt film de weekend  extrem de profund, care ne arata, cat de misterioase si insidioase sunt caile raului si cat de usor poti pica in capcanele sale daca nu ti-ai depasit egoul. 

Dar mai intai cateva cuvinte  despre film:

Film ingenios care îmbină ocultul cu senzualul, Pact cu Diavolul poate fi tratat drept o adaptare modernă a mitului faustic. Această producţie foarte stilizată cu efect halucinatoriu asupra privitorului neobişnuit cu asemenea plăceri cinematografice vinovate nu ar fi cucerit, probabil, o asemenea faimă, dacă nu i-ar fi avut în distribuţie pe Al Pacino şi Keanu Reeves. (parerea lor ... n.n.)
Cel de-al doilea joacă rolul lui Kevin Lomax, un avocat invincibil din Gainesville, Florida, soţul frumoasei Mary Ann (Charlize Teron). Cum orăşelul său devine din ce în ce mai mic pentru gloria inepuizabilă care-l înconjoară, tânărul Kevin nu stă mult pe gânduri când primeşte oferta de a lucra pentru o mare firmă de avocatură din Manhattan. Boss-ul firmei, John Milton (Al Pacino), îi oferă un salariu de 400 de dolari pe oră şi pune la dispoziţia cuplului un apartament luxos chiar în clădirea sa de pe Fifth Avenue, proprietate personală.
După ce Kevin câştigă un caz aparent imposibil de rezolvat, el începe să investigheze presupusa crimă a unui bogat afacerist care a bulversat New York-ul. Neglijată de Kevin, aflat aproape de apogeul său profesional şi cu vanitatea permanent exploatată de către Milton, frumoasa Mary Ann este pe punctul de a-şi pierde minţile după ce intră în influenţa nefastă a bizarei sale vecine, Jackie. În timp ce soţia sa devine victimă a tot felul de halucinaţii, Kevin este sedus de roşcata Christabella. Chiar în momentul în care începea să simtă că are lumea la picioare, Kevin este frapat de o presimţire sumbră.
Ceea ce părea a fi drumul spre Paradis este oare intrarea în Iad? Când excentricul magnat John Milton îşi va dezvălui malefica identitate, sufletul lui Lomax ar putea fi deja în contul Diavolului".

Nota noastra: Acesta este un alt film de referinta la care ne zboara gandul adeseori. Un film pe care toti avocatii ar trebui sa-l vada si nu numai, pentru a intelege cum la propriu, dar si la figurat, isi omora accesul la suflet, de fiecare data cand isi calca constiinta in picioare facand jocurile satanelor ce misuna pe acest pamant. 
Nu o sa va povestim filmul deoarece sunt altii care au facut-o deja aici, de ex. Desi nu am mai vazut filmul de cel putin 10 ani dorim sa subliniem cateva aspecte si replici din film, care poate, pentru cei care nu l-au vazut, le va capta interesul:
Diavolul stie Biblia la perfectie si te poate aburi cu texte biblice pana te zapaceste de tot; aviz celor batuti in cap cu Biblia lor, filmul facand un misto subtil de pocaitii care se cred atat de destepti cand recita capitole si paragrafe, de parca asta i-ar face mai spirituali. Iar ca mistoul sa fie maxim, diavolul are un fiu tocmai cu o pocaita din asta bigota. Fiul acestuia este chiar avocatul, Kevin. 
In ciuda lipsei de constiinta pe care o are diavolul el emana o forta reala si aici este de admirat. Manifesta calitatile omului puternic: este calm, nu epateaza, nu simte nevoia sa iasa in evidenta neaparat. Are lumea la picoare si stie asta. Cat de usor se vand oamenii, cat de usor isi calca sufletul in picioare pentru bani, onoruri, putere, prestigiu, iar toate aceste slabiciuni sunt exploatate maxim si cu multa usurinta de orice reprezentant al SISTEMULUI DE CONTROL AL MATRICEI, in cazul de fata , presupusul diavol.
Este deosebit de fascinant dialogul de la punctul culminant al filmului, cand diavolul incearca sa-i ia de pe suflet povara constiintei incarcate de faptele sale reprobabile ca si avocat. Superb modul cum il discrediteaza diavolul pe Dumnezeul crestinilor si al iudeilor, ceea ce nu poti sa nu-i dai dreptate ca este un Dumnezeu SADIC, BATJOCORITOR, NEPASATOR (cred ca e vorba de Dumnezeul Vechiului Testament) si chiar si la final cand trage concluzia ca Diavolul este de fapt un UMANIST, poate ultimul . Pai, da, comparativ cu Dumnezeul Vechiului Testament, da ...lol .. normal, el tine la sclavii lui, dragutul de el. Nu mai poate de dragul lor. 
Adevarul este ca la vremea cand am vazut filmul, prin 98 cred, argumentele aduse de Pacino in film, au fost poate printre primele care la vremea aceea m-au facut sa vad pe Dumnezeul biblic cu alti ochi. La acea vremea inca mai credeam in Biblie la modul absolut. 
Apoi ideea ca iubirea este doar ceva chimic, ca un drog sau ca euforia produsa de ciocolata ramane de studiat. Daca stai sa te gandesti bine, pana la un anumit nivel, multe stari pot fi induse artifical de diversi sau diverse substante care te pot amagi si deturna de pe cale, dandu-ti impresia ca esti deosebit , ca ai stari, ca simti, ca  percepi chestii si de fapt sa fie o alta capcana a egoului. 
Spune diavolul la un moment dat ca prin avocati fortele raului reusesc sa cucereasca lumea, avokktii fiind astfel principalul instrument de control si manipulare. Vedem cu toate firmele mari, corporatiile multinationale, indiferent cat sunt de abjecte, au o droaie de avokkti care le apara interesele si care dau de pamant cu oricine, bine stiut fiind ca orice lege este interpretabila daca este pusa in contextul potrivit si daca stii sa gasesti reversul medaliei, asta daca nu reusesc sa mituiasca judecatorii mai intai. De aceea trebuie sa fi un foarte bun sofist, care astazi sa demonstrezi ca albul e alb, iar maine sa spui ca albul e negru. Putem spune astfel, ca taramul mintii care minte, mintea duala este terenul de desfasurare a acestor forte. 
Interesant este modul cum reuseste diavolul sa il determine intr-un mod foarte smecheresc , prin psihologie inversa in special, pe Kevin, sa continue sa mearga pe calea aleasa de acesta (diavol). Pe de-o parte ii respecta liberul arbitru, e detasat in aparenta, dar pe de alta face tot posibilul, incalcand liberul arbitru al altor fiinte, sa distruga totul in jurul lui Kevin pentru a-l atrage de partea lui si sa i-o bage pe sor-sa in pat. Totul in jurul diavolului are un parfum diabolic, grotesc, dar fascinant totodata 
Si nu in ultimul rand, intregul film se invarte de fapt in jurul replicii geniale de la final:

"Vanitatea este cu siguranta, pacatul meu favorit."

VEDETI FILMUL TRADUS, AICI:

joi, 23 iulie 2015

PUTEREA INTELIGENŢEI COLECTIVE - Despre programarea Neurolingvistică cu Corrado Malanga (23.07.2015)

SCIENCE POLIS - Corrado Malanga în dialog cu Ing. Fabio Sipolino (2015)

Va prezentam astazi alte informatii fascinante venite de la Corrado Malanga si astfel, incet incet ne apropiem de finalul odiseei Corrado Malanga,  insa inainte de a le parcurge , va invitam sa treceti prin celelalte informatii despre Corrado si scrierile sale de la noi de pe blog, deoarece ne-am straduit sa le prezentam intr-o ordine, dupa modul cum au si aparut in mod natural si in calea lui Corrado, dand astfel o mai mare cursivitate mesajului. Lucrurile devin din ce in ce mai complexe, iar pentru a le intelege este nevoie sa intelegeti primii pasi facuti in aceasta directie. Asadar, inainte de a merge mai departe cu noile informatii, studiati cu atentie categoria CORRADO MALANGA de pe blogul nostru (pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS).
Astazi mergem mai departe in procesul de autoexplorare si eliberare cu un nou articol si un film tradus.

Mai intai articolul:

Mai jos găsiţi un nou interviu video tradus cu Corrado Malanga: AICI - link 1 sau AICI - link 2


Multumim Alexandra pentru traduceri!

P.S. Nu uitaţi că dacă vă abonaţi la blogul nostru (şi urmăriţi până la capăt procesul de înregistrare cu atenţie, veţi avea acces la nişte linkuri de descărcare rapidă a tuturor filmelor şi scrierilor lui Corrado Malanga de pe blog).

miercuri, 22 iulie 2015

Se va întâmpla ceva în septembrie 2015 ? (22.07.2015)

RABBI CAHN la "Its Supernatural", 
gazda Sid Roth (iulie 2015)

De curand am dat peste un filmulet care vine cu niste argumente religioase interesante in ceea ce priveste faptul ca in septembrie 2015 va avea loc un eveniment anume, deoarece ar fi un alt an Sabatic. 2001, anul evenimentelor de la 11 septembrie, a fost un an sabatic, anul 2008, când a pornit criza financiară, a fost alt an sabatic şi se spune că la fiecare 7 ani este an sabatic, deci în septembrie 2015 se preconizează a fi un alt eveniment, pedeapsă de la Dumnezeu, lol.
Rabinul Cahn, o posibilă portavoce a sioniştilor, zice ca in anii sabatici Dumnezeu a ordonat ca datoriile sa fie sterse, iar daca acest lucru nu se intampla, atunci urmeaza catastrofe. Deci cumva tipul încearcă să ne spună că de fapt, nu păpuşerimea ocultă e responsabilă pentru dezastrele planetare ci Dumnezeu, pe care nu-l ascultăm.
Acesta este un exemplu tipic de profeţie ocultă  manipulatoare care cumva încercă să redirecţioneze responsabilitatea ororilor făcute de oameni, de oculta malefică, în special, pe umerii lui Dumnezeu, de parcă pe Dumnezeu asta îl preocupă, să pedepsească oamenii. Se perpetuează aceleaşi idei limitatoare ale unui Dumnezeu răzbunător, care ucide, pedepseşte, şamd, idei transmise de Vechiul Testament, de Tora în special (Pentateuhul, primele 5 cărţí ale Vechiului Testament), la care se închină şi cre(ş)tinii şi iudeii. În cazul de faţă, tindem să credem de această dată că este posibil să ni se pregătească ceva şi nu de Dumnezeu ci de păpuşerime, care este obsedată de numerologie, astrologie, kabala şi alte texte oculte care îi determină să acţioneze în mod ritualic la anumite date, care lor probabil li se par că sunt conform voinţei divine să acţioneze, deşi este evident că este o voinţă demonică în joc. Sau poate tocmai de asta, atunci când se  presupune să se facă anumite gesturi divine ei fac exact pe dos, gesturi antihristice, cum ar spune creştinii. 
Noi sperăm să fie doar o altă manipulare, doar o mizerie ca multe altele de până acum, însă credem că este posibil să fie o altă spălare pe creier religioasă care să pregătească sclavii de ce-i mai rău, iar aceştia să dea vina pe ei înşişi, pe Dumnezeu, dar în niciun caz, pe păpuşari. Abia aşteptăm să-l trecem şi pe acest individ extrem de vocal în "TOP RUŞINICĂ la profeţii, profeţi şi profitori" . Publicăm acest film ca să fiţi pregătiţi interior să înţelegeţi din start, fără îndoială, în caz că se întâmplă ceva deosebit, că păpuşarii au acţionat din nou.

VEDEŢI FILMULEŢUL TRADUS, AICI:
luni, 20 iulie 2015

TIM FREKE - Ce este non-dualitatea ? (20.07.2015)

"Tim Freke s-a implicat toată viața în explorarea clipei prezente, a vieții și asta l-a făcut să scrie un număr mare de cărți, ce explorează filozofia perenă a unicității și, pur și simplu, toate tradițiile spirituale, diferite, ale lumii și a ajuns să se axeze pe creștinismul gnostic și pe studiul esenței tradiției creștine.    
De atunci încoace, și-a abandonat, de fapt, pasiunea care a motivat totul, inițial, privind modul nostru de a înțelege viața, în cel mai simplu mod posibil și într-un mod care transformă conștiința, încât să experimentezi niveluri profunde ale realității.  
Interviul cu  Tim Freke, cuprinde următoarele întrebări : 
* Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ?  Oare conștiința este tot ceea ce există ?  De ce este atât de greu de obținut conștientizarea non-duală  ?  Care este perspectiva dumneavoastră privind evoluția ?   Oare iubirea este o calitate de bază a Universului ?  Deci, ce anume se întâmplă, de fapt  ? "
SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

VEDEŢI FILMUL TRADUS AICI:


In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE),Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha DipikaESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.
De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne,"Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .
 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

vineri, 17 iulie 2015

FILMUL DE WEEKEND - Gândac (17.07.2015)

BUG (2002)

Continuam astazi lista de  FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALEcu un alt film de weekend   care ne arata, efectiv, ce mica e lumea si cum atingem viata celorlalti in moduri nebanuite, iar apoi, cum toate se intorc la noi in moduri la fel de nebanuite.


În acest film independent şi fermecător, un băieţel striveşte un gândac şi astfel pune în mişcare o serie de evenimente, mai mici şi mai mari (de ex. pierderea unei rezervări la restaurant, întreruperea serviciului prin cablu tv, mai multe relaţii care se destramă, şamd). Dezastrul unuia devine fericrea altuia şi vice versa: de exemplu, datorită faptului că un om îşi pierde slujba, o fetiţă devine balerina şefă în piesa de teatru şcolară, dar în schimb asta cauzează moartea porcuşorului de companie. Dincolo de comicul sau dramaticul situaţilor, Bug oferă o privire profundă asupra interconectării viului.

Privind acest film devine şi mai uşor de înţeles expresia "Atunci când un fluture a dat din aripi, se stârneşte un uragan în alt colţ din univers" sau expresia "Când se mişcă un fir de iarbă, întregul univers ştie asta". 
Putem afecta vieţile celor din jur în moduri nebanuite şi profunde şi adeseori involuntare şi inconştiente, cu gesturi simple: de ex. un zâmbet oferit cuiva aflat într-un moment de mare depresie şi în pragul sinucideri îi poate influenţa decizia, un simplu gest de bunavoinţă şi iubire necondiţionată oferit într-un moment cheie poate schimba multe destine. Chiar nu avem idee şi nu putem anticipa lanţul de efecte cauzate de faptele noastre, însă cert este un lucru: mai devreme sau mai târziu, efectul de bumerang al faptelor noastre se va întoarce la noi, iar asta este sugerat şi în filmul de astăzi şi în filmul oferit ca bonus la final.

VEDEŢI FILMUL TRADUS AICI:În completarea acestui film vă invităm să vedeţi un alt film, indian, numit "Right Here, Right now"cu subtitrare in engleza doar (din păcate) care din punctul nostru de vedere este şi mai intens, mai clar şi mai bine realizat ca BUG, mai ales datorită faptului că filmul este filmat doar din doua sau trei bucati  ceea ce poate fi consideat o capodoperă îm sine. Aproape 30  de minute de film realizate doar cu doua sau trei intreruperi de imagine şi cu atâtea personaje interconectate este aproape de neimaginat, dar iată că aceşti producători indieni au reuşit.


miercuri, 15 iulie 2015

Preluarea (15.07.2015)

THE TAKE (2004)

Deoarece exista multi oameni care confiunda anarhia cu haosul, violenta si dezordinea, simtim nevoia sa reulam prezentarea acestui documentar, pentru a intelege mai bine ce este de fapt Anarhismul.

In data de 25.05.2009 va prezentam documentarul intitulat "Colapsul Economic Al Argentinei", un film facut in 2003 despre evenimentele din Argentina din 2001, cand practic, un stat, a falimentat din cauza FMI.
Care este situatia in prezent din Argentina nu stim exact, insa documentarul de astazi, facut in 2004, ne arata cum unii oamenii au preluat fraiele unor fabrici sau companii falimentare si au inceput sa se autoguverneze (mai multe informatii pot fi aflate de pe site-ul oficial al filmului http://www.thetake.org/)
Efectiv, au inventat un alt sistem, fara lideri, fara patroni, fara sefi care sa le dicteze una alta, un sistem anarhic care pare mult mai uman si mai corect. Astfel au aratat lumii intregi ca se poate si altfel, ca aceasta ordine ierarhica, structurala, piramidala, existenta in societatea noastra de zi cu zi, in toate domeniile, nu este singura posibila sau functionala.

Acest film a fost difuzat si la TVR1 iar pe site-ul lor exista urmatoarea descriere:

"„Rezistaţi. Ocupaţi. Produceţi."

Sloganul muncitorilor argentinieni care au ocupat fabricile închise şi abandonate de patroni rezumă tema primului documentar de lung-metraj al regizorului canadian Avi Lewis. Lucrătorii concediaţi în urma închiderii unei fabrici producătoare de maşini transformă fostul lor loc de muncă într-o cooperativă pe care o controlează în mod anrhist, cu adevarat corect, asumându-şi toate riscurile şi complicaţiile ce decurg din această situaţie."

Multumim din suflet traducatoarei WannaHelp pentru efortul ei inimos. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate!


VEDETI FILMUL, TRADUS,  AICI 

 

În completare studiaţi categoria ANARHISM de pe blogul nostru (pe care o puteţi explora mai uşor în CUPRINS).

Acesta este un film din seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate de voi, desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.  De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, uneori venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru sau a unei importanţe pe care o simtim noi la un moment dat. Reluam incepand cu 2008, documentarul de astazi fiind unul publicat initial in 17.07.2009, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

luni, 13 iulie 2015

RAMESH BALSEKAR - Ce predau şi felul cum trăiesc (11.07.2015)

WHAT I TEACH (2008)

Ramesh S. Balsekar (Mai 25, 1917 – Septembrie 27, 2009) a fost un discipol al lui Sri Nisargadatta Maharaj, un maestru reînoit al Advaita Vedanta , a non - dualităţii.Încă din copilărie, Balsekar a fost atras de învăţăturile non dualiste ale lui Ramana Maharisi si de Wei Wu Wei. El a scris mai mult de 20 de cărţi, a fost  10 ani preşedintele Băncii din India, a fost activ şi primea vizite de la prieteni şi discipoli aproape zilnic în casa lui din Mumbai, până aproape de moartea fizică care a survenit la  92 de ani. Timp de 3 ani (1978-1981) Ramesh a fost unul dintre translatorii lui Sri Nisargadatta Maharaj (1897-1981).
Întâlnirea cu maestrul său Sri Nisargadatta Maharaj, i-a revelat în 1979 faptul că "nimeni nu face nimic", iar în  1982 a început şi el să predea, la sfătuirea gurului său. Ideile sale pornesc de la ideea unei Surse Ultime, Brahman, din care apare creaţia. După apariţia creaţiei aceasta funcţionează mecanic conform voinţei divine şi a legilor naturii şi cosmice. El spune că deşi oamenii au impresia că oamenii fac lucruri şi fac alegeri, liberul arbitru este de fapt o iluzie, deoarece tot ceea ce se petrece este cauzat de această unică sursă, iar identitatea acestei surse este pura conştiinţă  care este incapabilă de alegere şi facere. Această falsă identitate care se învârte în jurul ideii că "eu sunt corpul" sau "eu sunt cel care face" me opreşte să vedem că adevărata noastră identitate este libera conştiinţă. El spune că nu există în realitate separare între creator şi creaţie, deşi în aparenţă par aşa. El mai spune că viaţa se întâmplă, dar nu există cu adevărat un individ care să facă ceva.


Nota noastră: Iată un alt individ care spune că e iluminat sau cel putin asta reiese din cuvintele foarte maiastre pe care le ofera din belsug in filmul de astazi. Nu suntem in masura sa confirmam ca cele spuse de individ sunt adevarul insa putem sa ne exprimam parerea si indoielile. pe marginea unor subiecte discutate in film, cel putin in  primele 30 de minute vizionate pana acum. Nu am avut starea sa-l urmarim pana la capat, dar cert este ca ne-a atras atentia si cred ca merita aprofundat ce spune omul. Poate că cele 30 de minute pe care i le-am acordat nu sunt suficiente pentru a sări la concluzii, insa poate exista unii dintre voii care-l cunoasteti mai bine si ne puteti lamuri. 
Am observat ca exista vreo 4-5 carti traduse si pe la noi, de editura Daksha , deci exista interes pe ceea ce are el de spus, neffind doar un neicanimeni, un guru de Iasi, de ex.
Primul lucru care ne-a atras atentia este starea emisa. Prima impresie se spune ca este importanta. Seamna cu Krishnamurti si pare destul mental si nefericit. Este totusi de admirat ce minte lucida si ce coerent este la varsta la care ofera interviul de astazi.
Dincolo de aparente sa analizam un pic ce spune: pe de-o parte nu crede ca dupa moarte mai ramane ceva din individualitate, din ego, dar pe de alta parte crede in reincarnare si ca ceva se transmite dupa moarte. Nu stie exact ce, dar crede ca se transmite, Desi el spune ca individulaitatea noastra dispare complet ... Asadar ce se transmite, cui si cine se reincarneaza? Deci cumva se contrazice singur.
Buddha spune ca dupa moarte se transmit 2-3 seminte, sankhare, sau acele tipare de reactie de la niste evenimente care ne-au marcat cel mai profund in viata, iar de la aceste seminte , roata dharmei merge mai departe. Daca in clipa mortii reusim sa observam cu detasare chiar si acele 2-3 momente care ne-au marcat profund in viata, putem sa iesim din cercul vicios. Filozofia orientala, yoghina, tantrica, budhista, hindusa samd spune ca avem mai multe corpuri, iar la disparitia corpului fizic dispar o gramada de aspecte ale individualitatii noastre asociate cu corpul fizic, insa ramân aspecte subtile care se transera de la o viata la alta. 
Daca ar fi adevart ce spune Ramesh, atunci dedublarea astrala sau proiectia astrala nu ar putea fi posibila. Este bine stiut ca dublul energetic astral, pastreaza o mare parte din memoria individului si o poarta dincolo de granitele corpului fizic in calaltoriile sale. 
Apoi el spune ca SURSA, UNICA FIINTA, DUMNEZEUL, BRAHMAN este singura fiinta care experimenteaza prin fiecare din noi, care suntem doar niste instrumente, mecanice, fara liber arbitru, si ca totul se intampla conform VOINTEI DIVINE si LEGILOR COSMICE, si astfel dispare atat Victima cat si Calaul, dispare orice responsabilitate si orice vina, dispare karma, singura noastra responsabilitate fiind sa urmarim sa nu ne mai identficam cu aceste roluri , sa le acceptam, sa le imbratisam total. Personal nu rezonez cu acest mesaj in totalitate si il consider un adevar partial. Nu cred ca lumea asta este asa cum este din vointa divina. Cred ca Dumnezeu ar face o treaba mai buna daca tot ce se intampla pe lume ar fi doar vointa divina si nu ar exista liber arbitru pentru scanteile divine individuale. Consider ca majorittatea aspectelor dizarmonioase, urate, abjecte din lumea asta sunt datorate exercitarii liberului arbitru al fiintelor umane si nu al exercitarii vointei divine. Animalele par a fi mai aliniate cu aceasta vointa divina, dar noi, oamenii nu prea ... Deci dragilor, daca e sa ne luam dupa Ramesh, puteti sa faceti orice: oricum nu voi actionati, nu aveti nicio vina, puteti sa omorati, sa violati, sa talhariti , orice ... totul e Vointa divina si lege cosmica. Daca mai era in viata va propuneam sa incepeti cu Ramesh ... pe la el sa-i dati o bastârcă peste ochi, sa-i violati fiica, sa-l jefuiti şi apoi să vedeţi dacă e la fel de detaşat.
Apoi el spune ca omul nu-si poate controla reactiile, ca nu poate cu adevarat sa devina constient de ele, iar aici Buddha l-ar contrazice si de asemenea multi psihologi. Este adevarat ca este dificil sa actionezi, sa nu reactionezi, insa pe masura ce iti linistesti mintea si te ancorezi in sinele tau  mai inalt, reusesti sa te pandesti din ce in ce mai bine si sa te observi, iar cea mai buna priza o ai pe corpul fizic ... acolo se pot observa senzatiile tuturor gandurilor si emotiilor noastre.  Este adevarat ca majoritatea oamenilor sunt mecanici, complet identificati cu mintea si corpul lor, ca niste animalute sau ca niste robotei cu sclipiri de constienta de sine, insa nu toti sunt asa. 
Apoi el spune ca niciun sfant, niciun eliberat nu scapa de ego cat timp se afla in corpul fizic. Este adevarat acest lucru, corpul in sine fiind o falsa identitate a sinelui suprem, una din triliardele de triliarde de forme  insa poti sa nu te mai identifici cu acesta , cel putin nu in halul in care o face omul obisnuit. Apoi el spune ca deoarece omul nu poate scapa de ego nici nu poate fi una cu sursa. Personal cred ca omul isi exprima pur si simplu propriile credinte limitate. Sunt atatia oameni care spun ca si-au depasit limitele constiintei egotice, mentale si corporale si au accesat mintea divina, au accesat Akasha, mintea cosmica, identificandu-se cu aspecte ale sinelui lor mai inalt, iesind din identificarea cu corpul, manifestand plenar divinitaea in corp fizic. Sigur, nici noi nu am intalnit astfel de fiinte, dar asta nu inseamna ca nu credem ca poate fi posibil sa existe ... deci omul ori vorbeste doar de la nivel super transcendent si nu prea il intelegem noi, ori e confuz si el. Voi ce credeti?

VEDEŢI INTERVIUL TRADUS AICI:


AICI găsiţi câteva din cărţile lui ramesh în engleză, iar AICI, câteva în limba română.

sâmbătă, 11 iulie 2015

Precum în Cer (11.07.2014)

Sa som i Himmelen (2004)
- As it is in Heaven

Continuam astazi lista de  FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALEcu un alt film de weekend deosebit de emoţionant ,o capdoperă aflat în top în sufletul nostru, o bijuterie care ne bucurăm să vedem că este destul de cunoscută şi apreciată, iar mai jos vă prezentăm descrierea acestuia prin ochii cuiva pentru care pelicula este pe locul 1 în sufletul lui. Pentru noi, filmul este o bijuterie şi o capodoperă ce ar fi meritat toate premiile.

"Într-o mica asezare in nordul Suediei, o mana de oameni obisnuiti sa traiasca intr-o ordine sociala conventionala, lipsiti insa de inaltimea zborului,  apare un dirijor de renume mondial, interpretat magistral de catre Michael Nyqvist, care se intoarce in singurul "acasa" pe care-l cunoaste. Fusese "baiatul cu vioara", multi ani in urma. Batut si batjocorit de unii dintre colegi.Intr-un decor minimalist, cu personaje sclipitoare, astfel a fost conceput"As it is in heaven" in regia lui Kay Pollak. Personaje vibrant creionate, imagini aspre, dure pe alocuri, contrabalansate de secvente pline de candoare si de gingasie. Cautarea propriei voci, unice, definitorii, urmata de apropierea unii fata de ceilalti, descoperirea propriului eu.


Fiecare dintre personajele principale trece prin propriul iad. Fie ca trebuie sa-si infrunte trecutul, fie ca invata sa-si imblanzeasca orgoliul sau lasa in urma o viata de abuzuri, isi descopera in final propria voce, isi accepta fragilitatea umana si prin cantec, isi lumineaza privirile si sufletul.

Nu as fi crezut vreodata ca simplele vocalize, pot emotiona in asa mare masura. Pofta de viata, fericirea in starea cea mai pura, izbucneste in fiecare sunet, intr-o muzica care nu are nevoie de cuvinte. Vibreaza si ingenuncheaza cu uimire si recunostinta sufletul.

Centrat pe sentimente, pe emotii, regizorul isi poarta personajele pe un drum aproape initiatic. Printre asteptari, dezamagiri, gesturi simple, secvente obisnuite de viata se transforma in momente de-o frumusete rascolitoare, dand nastere acelui echilibru si acelei armonii fara de care nici muzica, nici fericirea nu sunt posibile. 
Muzica are nevoie de suflet la fel de mult pe cat sufletul are nevoie de muzica. Ea imblanzeste orgolii, apropie oamenii si-i face atata de buni inca reusesc sa-si vada unii altora aripile. 


"-Crezi in ingeri?
-Cand ma uit cu coada ochiului, le vad uneori aripile. Am vazut aripi la Olga si la Arne… la ultimul cantec. Le-am vazut si la Tore. Si le-am vazut si la tine. Esti pregatit cand le vezi la toata lumea."


Da, acesta e filmul care ocupa primul loc in topul personal. Am inchis cu totul in suflet si cantecul Gabriellei, si rasul frumos al Lenei, si dorul de viata al Ingai, si frumusetea sufletului si a trairilor lui Daniel, greu de descris in cuvinte, undeva intre sfasiere sufleteasca si cer. Cu bratele aruncate in aer, dansand cu fulgii de zapada si simtind sub picioarele goale pamantul rece. La marginea cerului, la marginea lumii, asa-si traieste fericirea.

Pe tot parcursul filmului, am simtit acel flux de energie, de emotie, care te absoarbe si te poarta cu el, si tu esti fericit ca exista asa ceva si convins, foarte convins, ca alaturi de cei care ne iubesc si-i iubim, pe pamant, poate fi"Precum in cer".
Nota noastră: Titlul filmului nu este ales întâmplător. Dirijorul este ca un înger venit din ceruri. Cum ar arăta un înger încarnat pe pământ? Cum ar face faţă un înger lumii nebune, fanatizată de religii, de îngrădiri, de limite? Filmul aduce unele răspunsuri ... 


Minunata si povestea de iubire din film.

Credem că în acest film este surprins egregorul poporului suedez în cea mai frumoasă formă.

Printre altele este savuros  dialogul purtat între clericul localităţii şi soţia acestuia, Inger (Înger n.n.), iar memorabilă este replica pe care aceasta i-o dă constipatului şi ipocritului cleric pe marginea păcatului:

"Soţia:
Iti voi spune ceva ce voiam sa spun de multa vreme. Ceva ce ma roade de 20 de ani. Nu exista pacat. La dracu cu toata vorbaria asta despre pacat! Nu e decât în capul tau!

Popa:
- Ce-ai spus?

Soţia:
- Nu exista pacat.

Popa:
Nu exista pacat?

Soţia:
- Exact, nu exista pacat!

Popa:
- Gândeste-te ce spui!

Soţia:
M-AM GÂNDIT ce spun! BISERICA a inventat pacatul. Da pacatul cu o mâna ca sa ofere iertare cu cealalta. E o minciuna, vorbe goale, sa asupreasca oamenii si sa câstige putere.

Popa:
- Taci! Cere-i iertare lui Dumnezeu.

Soţia:
- Dumnezeu nu iarta. Nu ti-ai dat seama? Dumnezeu nu iarta nimic, pentru ca nu a condamnat nimic."

Minunat este ce urmeaza după acest dialog, dar vă lăsăm pe voi să descoperiţi singuri ...


VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI:


COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...