RUGĂMINTE!

RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

luni, 29 iunie 2015

CORRADO MALANGA - interviuri oferite pe FaceBook (29.06.2015)

Va prezentam astazi alte informatii fascinante venite de la Corrado Malanga si astfel, incet incet ne apropiem de finalul odiseei Corrado Malanga,  insa inainte de a le parcurge , va invitam sa treceti prin celelalte informatii despre Corrado si scrierile sale de la noi de pe blog, deoarece ne-am straduit sa le prezentam intr-o ordine, dupa modul cum au si aparut in mod natural si in calea lui Corrado, dand astfel o mai mare cursivitate mesajului. Lucrurile devin din ce in ce mai complexe, iar pentru a le intelege este nevoie sa intelegeti primii pasi facuti in aceasta directie. Asadar, inainte de a merge mai departe cu noile informatii, studiati cu atentie categoria CORRADO MALANGA de pe blogul nostru (pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS).
Astazi mergem mai departe in procesul de autoexplorare si eliberare cu un nou articol si un film tradus.

Mai intai articolul:

Mai jos găsiţi un nou interviu video tradus cu Corrado Malanga: AICI - link 1 sau AICI - link 2


Corrado Malanga briefing din 26 02 2015 FB (RO)

Multumim Alexandra pentru traduceri!

P.S. Nu uitaţi că dacă vă abonaţi la blogul nostru (şi urmăriţi până la capăt procesul de înregistrare cu atenţie, veţi avea acces la nişte linkuri de descărcare rapidă a tuturor filmelor şi scrierilor lui Corrado Malanga de pe blog).

sâmbătă, 27 iunie 2015

PACT CU DIAVOLIŢA (27.06.2015)

BEDAZZLED (2000)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, deosebit de comic şi înţelepciune. 

Mai întâi câteva cuvinte despre film: 

"BEDAZZLED este o comedie romantică delicioasă în care programator inhibat, Elliot Richards (Brendan Fraser), se străduieşte fără succes să fie băgat în seamă de o colegă de serviciu. Când Elliot imploră disperat: “Doamne, aş da orice ca să fiu cu femeia asta!”, Diavolul, care probabil trăgea cu urechea, îi apare sub o înfăţişare super-sexy (Elizabeth Hurley) şi îi propune următorul pact: prestarea a şapte dorinţe arzătoare în schimbul a una bucată suflet beneficiar. Elliot are însă o unică dorinţă: să fie alături de frumoasa Allison (Frances O’Connor). E adevărat că diavoliţa – îmbrăcată în roşu, cu decolteu adânc şi cu tocuri cui – i-o împlineşte de fiecare dată, având grijă să-şi strecoare coada şi să i-o distrugă de fiecare dată cu câte un mic detaliu… În şapte apariţii (deghizări, mai degrabă) foarte hilare, printre care mare traficant de droguri, star NBA sau poet ultrasensibil, Brendan Fraser merge din dezastru în dezastru spre pierzanie, manipulat cu graţie de diabolica Hurley până când, la ultima dorinţă, va trebui să ia diavolul de coarne…" SURSA


Notă: Mesajul de fond al filmului este clar: AI GRIJĂ CE-ȚI DOREȘTI CĂ S-AR PUTEA SĂ SE ÎNTÂMPLE! 
Deci un film care să ilustreze mai clar modul în care putem greși atunci când ne dorim ceva nu cred că există. De aceea se spune că atunci când iti dorești, sau mentalizezi ceva, e bine să fi cât mai explicit, cât mai în detaliu și în același timp detașat, cerând sinelui tău mai înallt ceea ce este cel mai bine pentru tine și evoluția ta și având starea interioară de "Doamne facă-se voia ta!" 
Este foarte amuzantă imaturitatea emoțională a personajului și modul extrem de copilăresc cum își formulează dorințele , dar jocul actorului este de Oscar, iar modul cum reușește să intre in pielea atator personaje diferite, magnific.
Dincolo de comedia spumoasă mesajul de final este foarte înălțător.: sufletul nu e al nostru cu adevărat, ci e de la Dumnezeu, iadul și raiul sunt aici și acum pe Pământ și depinde de noi, prin alegerile pe care le facem , unde ne plasăm. Gesturile de iubire, altruism ne pot mântui, iar jocul dintre bine și rău, doar o punere în scenă plină de efecte speciale, menite să ne impresioneze, a lui Dumnezeu, în care diavolul are rolul lui și acesta fiind doar un ajutor în tot acest film.

VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI - link 1:

 

vineri, 26 iunie 2015

THOMAS RAY - Ce este non-dualitatea ? (24.06.2015)


Thomas Ray este biolog și a cercetat lucruri diferite, în decursul anilor. A început ca ecolog specializat în plante tropicale, lucrând 16 ani în pădurea tropicală apoi lucrând 10 ani cu forme artificiale de viață, acum studiind mintea umană.   
Interviul cu  Thomas Ray, cuprinde următoarele întrebări : * Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ? Care este metoda dumneavoastră de cercetare ? Ce droguri produc o experiență non-duală ?  Oare substanțele chimice sunt responsabile de conștientizarea non-duală ?   Oare acest lucru oferă o explicație pentru conștiință ?  Oare conștiința este tot ceea ce există ?  De ce mintea cognitivă "ego-ul"  a devenit un asemenea obstacol ? "

VEDEŢI INTERVIUL TRADUS AICI:


In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE),Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha DipikaESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.
De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne,"Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .
 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

miercuri, 24 iunie 2015

MOOJI şi ATMAJI - Spiritualitate trăită sau închipuită? Detaşare sau indiferenţă, nesimţire crasă şi indolenţă? (26.06.2015)

ATMAJI - Un nou guru al României?

De curând am descoperit un alt "eliberat" în viaţă , un tip pe nume Atmaji, din Iaşi, un foarte prolific traducător al filmelor cu Mooji (căruia i-am şi mulţumit în trecut pe blogul nostru pentru efortul depus),  care în ultima vreme a început să posteze o grămadă de filmuleţe cu el însuşi, pe canalul lui, vorbind despre calea spirituală, dând dovadă de o stăpânire foarte bună a textelor de gen. Nu am simţit niciun fel de atracţie faţă de el, l-am lăsat în "banii lui" şi pe calea lui, bucuros fiind că poate mai există şi pe la noi vre-un spirit mai treaz, care cum necum mai saltă nivelul vibraţional al ţărişoarei ăsteia. Întâmplarea face că am descoperit un filmuleţ tradus de el, în care o activistă de mediu îi pune nişte întrebări concrete lui Mooji, şi de bun simţ, despre ce face el pentru protecţia mediului în care trăieşte şi dacă impulsionează în vre-un fel discipolii în această direcţie. 
Poate că tipa care a pus întrebările dă dovadă de aroganţă şi ignoranţă, poate că tonul mai puţin pupincurist cu care i se adresează lui Mooji, deşi respectuos, dar şi un pic mai puţin servil şi umil, îi deranjează pe adepţii lui Mooji din sală şi chiar şi pe Mooji, care se vede că este un pic deranjat că i se contestă într-un fel autoritatea de netăgăduit pe care implicit şi-o arogă (că doar nu te duci la Mooji să-l iei în bombeu ... majoritatea merg acolo considerându-l un înţelept, un eliberat, un sfânt, un Dumnezeu) . Aşa că Mooji a preferat din punctul meu de vedere, să o tragă în discuţie pe tipă doar pe partea spirituală şi de redescoperire de sine (deşi tipa evident nu asta ceruse şi nu asta dorea să ştie), iar aici cel puţin pentru mine au început să apară anumite întrebări.
Îmi place de Mooji, are o stare faină şi răspunsuri inteligente pentru multe dintre întrebările care i se pun, deşi am observat că adeseori nu răspunde clar şi concis la întrebările care i se pun ci o dă în texte ameţitoare, care mai mult zăpăcesc decât răspund la întrebări. Dincolo de texte emană ceva fain şi până la urmă textele mentale, vorbăria poate fi doar un pretext pentru a simţi ceva mai profund de dincolo de ele, dacă există cu adevărat ceva de simţit. Presupun că există căci altfel  de ce i-ar căuta atâţia oameni prezenţa? Încă nu am participat la un Satsang cu el să pot percepe în direct anumite lucruri, aşa că nu mă pronunţ mai departe în ceea ce-l priveşte pe Mooji.
În schimb doresc să abordez întrebările din titlu: unde se termină detaşarea şi începe indiferenţa, unde se termină eliberarea, iubirea, compasiunea şi începe frica mascată? Unde începe eroismul, curajul şi unde porneşte frica mascată în detaşare?
Nu o să vă ţin prelegeri pe această temă, în schimb vă invit să citiţi  o discuţie purtată cu Atmaji în comentariile filmuleţului cu Mooji despre Salvarea Planetei. Discuţiile le considerăm savuroase, iar limbajul uneori destul de grafic. În principiu evit să conving proştii de ceva şi îi las să fiarbă în suc propriu aruncând pastile sau comentarii scurte, însă în cazul de faţă am simţit să fac o excepţie deoarece vorbeam cu un închipuit eliberat în viaţă. Sunt curios ce părere aveţi.

Dar mai  întâi filmul:


Iată şi întrebările mele din comentarii şi răspunsurile primite de la Atmaji (Johny John) si ca nu existe confuzie intrebarile si raspunsurile mele le voi marca cu albastru.

 Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)  întreabă:

Sunt curios ce ar face Mooji daca o firma de fractare hidraulica ar avea treaba prin jurul ashramului sau casei sale si ar lua foc apa de la robinet, iar casa ar incepe sa se clatine. Ce ar face daca ar vedea ca firma austriaca si tiganii din zona ar defrisa munti intregi de pe langa casa lui, sau ar defrisa padurile ca sa faca camp pentru cresterea animalelor sau sonde de titei, sau ce ar face daca o companie minera ar vrea sa-i faca un lac cu cianuri langa casa si un crater cat 4 munti ... ce ar face daca centrala nucleara care ii asigura curent ar suferi ceva asemanator cu ce se intampla la Fukushima .. ar fi la fel de detasat si impacat cu mizeria din jurul lui? Aceasta mizerie exista in lume ..sa asteptam pasiv ca oamenii sa se trezeasca pentru ca lumea sa se schimbe de la sine sau noi cei mai treziti sa urmarim sa ne implicam mai activ? ... Sa ne doara la basca daca habiatul in care traim este o mizerie si o ruina, caci noi oricum nu suntem corpul, mintea, si lumea din jur e oricum un vis? Asta ne face un om liber si spiritual?


Johnny John Acum o lună (editat) răspunde:

Dragul meu, sunt uimit că, deși ți-ai luat numele metaforic de „Ieşirea Din Matrix (FreeYourMind)”, se pare că ești doar pentru încarcerarea în Matrix...  Ieșirea Din Matrix nu este  „ (FreeYourMind)” ci  Free from Mind...  Nu poți elibera mintea, te poți doar elibera de/din minte. Nu poți ieși din Matrix fără să vezi, că tu nu ești corpul-minte care poate sau nu poate să facă ceva. Cel care crede că face este ego-ul, el este cel care se crede o formă plecată în salvarea celorlalte forme și, firește, speră să obțină prin asta balada mântuirii... Ca să îți spun altfel, starea de veghe și starea de somn sunt în esență unul și același lucru, pe care mintea sau maya însăși le definește ca fiind două, hrănindu-le din plin din nesecatul ei izvor, al dualității și separării. Altfel spus, tu dormi și mintea ta visează lumea, în somn tu nu te îndoiești, ca nici în veghe, de faptul că ești un înger plecat în misiunea sau omisiunea de a salva planeta, lumea etc.
De fapt, tu ești foarte convins, în vis, că ai salvat un oraş întreg de la moarte, dar dimineaţa vezi că nu ai salvat decât patul. :) Nebunia minții umane nu este că ea ne învață separarea de „tu și eu”,  „noi şi voi”, ci că noi, naivi fiind, chiar credem mintea care ne învaţă că suntem separaţi de Dumnezeu... Aceeași nebunie a minții uită că nici măcar un fir de praf sau un tahion, atom, nu se mișcă fără voia Supremului sau a lui Dumnezeu Tatăl. EL permite astfel de manifestări demente, cum sunt gazele de șist, întreaga politică a lumii, bomba atomică etc., tocmai ca ființa umană să își reamintească efemeritatea formelor și adevărata lor natură, Sinele, care este intangibil, imperceptibil,nepieritor și invizibil.
Chiar dacă întregul macrocosmos s-ar face praf și pulbere, Non-starea Supremă pe care o sunt nu poate fi atinsă pentru că nu aparține formei, eu însumi fiind Inima Nenăscutului, în care se naște și moare tot născutul.
Premisa greșită de la care pornești, aceea că ești corpul-minte care poate să facă ceva, și nu Sinele care este Pura Existență Etern Intangibilă, îl trimite pe Dumnezeu în concediu și îl face pe ego-ul tău măreț să salveze lumea. Așadar, cât privește salvarea planetei, dacă insiști, atunci eu zic să îl cauți pe Tom Cruise, sigur te va ajuta, veți face „Misiune imposibilă 7 - salvarea Mayei”... :) Dincolo de glumă, trebuie să vezi că această memă cu „salvarea planetei” este o simplă cioacă, pe care ți-o vinde mintea de mic, pentru a-ți da valoare și validare...  Vorbind din fricile formei și ale egoului, tu uiți că Dumnezeu Tatăl poate face în doar o fracțiune de secundă miliarde de lumi ca aceasta... Pentru că tu te crezi o formă, uiți un lucru pe care și copilul din videoul de mai sus i-l arată mamei, atunci când aceasta pune întrebările acelea atât de delirante lui Mooji, și anume; îi face semn să privească în inimă, și nu în minte...
Atâta timp cât te crezi corpul-minte, frica de anihilare este mai puternică decât orice raţiune și totul o rezumi la ea, reducându-te pe tine, Sinele Veșnic Nelimitat, la o persoană înghesuită într-un corp și supusă fricilor efemere ale minții... Îți place atât de mult să fii la discreția ei? a minții.  Oare, înainte să insiști în astfel de comentarii, nu ar fi mai bine să afli cine și ce ești tu? Cine scrie toate aceste comentarii, îl cunoști pe comentator? Vezi dacă „eu-l” pe care îl afirmi cu atâta siguranță și mândrie este real, pentru că dacă el este ireal, tot ceea ce spune sunt doar frici lovite de nulitate.
Paradoxul paradoxurilor este că mintea ta, mintea în genere, vrea să salveze lumea/corpurile, dar cine a văzut vreodată această fantomă care bântuie prin capul nostru?! Oamenii pe care îi vezi au corpuri, dar cât de palpabilă este mintea și cum vei salva această lume în somnul profund fără vise, când acest hoț penibil, numit „mintea”, este de negăsit?!... Jumătate din viață, în somn, lumea formelor dispare, cum de nu ai văzut niciodată asta până acum?... Tot ceea ce încarcă mintea ta ziua somnul descarcă noaptea pentru că altfel ne-am surmena.
Așadar, urgența este să afli mai întâi cine și ce ești tu, ca ce exiști tu, chiar Acum, chiar Aici, fără să cumperi cuvinte ieftine și imagini despre tine de la magazinul numit mintea și apoi vei vedea ce anume poate fi salvat sau nu?... Fără să știi cine ești, cum îți permiți să pretinzi că îi salvezi pe alții?  Mai întâi ieși din Matrix, transcende capcana corpului-minte și apoi te cred... Poți face asta chiar Acum, chiar Aici, doar nu atinge mintea și spune-mi ca ce și cum exiști tu?...


Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)

+Johnny John As vrea sa cred ca vei fi la fel de spiritual si plin de texte cand tiganii iti vor taia padurea de langa casa si o sonda hidraulica iti va baga gaz pe teava de la chiuveta , iar Gold Corporation va rade 4 dealuri de langa tine si langa casa vei avea un lac de cianura... as vrea sa o vad si pe asta . Sau poate ca asa isi justifica lenea, frica de a actiona si de a lua atitudine, (cu toata iubirea , compasiunea si demnitatea) ca multi new age-isti de  vizuina , care doar stau si doar filozofeaza din fotoliu , accepta cu o detasare inchipuita (de fapt din frica) sa se intample chestii in jurul lor  ...  Cred ca e o cale de mijloc aici ... Inainte de a-ti gasi acea stare interioara de care vorbesti cred ca faci curatenie in casa, iti speli vasele, faci baie, iti maturi gradina, ai grija de locul in care traiesti.  Sau pe tine nu te intereseaza locul in care traiesti? Stai in cocina si meditezi? Nu-ti pasa cum arata locul din jurul tau? Nu are nimeni pretentia ca sa salvezi planeta, dar daca nimeni nu actioneaza in niciun fel si se dau detasatii de Maya ai lui peste prajit, se duce totul de rapa.  E plina Romania de spirituali ..d-aia ii merge tarisoarei asteai asa cum ii merge. Plini de detasare, iubire, compasiune si iubire putem sa actionam , asa cum si Iisus a actionat in templu impotriva bisnitarilor de acolo. Cred ca tocmai oameni  asa de detasat ca tine sau cum te pretinzi a fi, constienti de iluzie pot actiona mai in forta, mai cu curaj, daca vor sa o faca, daca vor sa nu traiasca in cocina si sa faca din acest loc de joaca un rai. Este vreamea sa demonstrati ca puteti actiona cu curaj, cu iubire, cu detasare si nu numai sa filozofati din caldurica fotoliului.
·
 Johnny John

+Iesirea DinMatrix :) :) :)
Trebuie să vină din inimă dragul meu chiar trebuie să vină din inimă și nu din minte. Altfel cum ne vom putea prinde nu că ne intoxicăm viața noastră ci pe a copiilor noștri A ACELORA PE CARE TOCMAI PRETINDEM CĂ-I IUBIM, cu astfel de scenarii funebre...  Trebuie să fii uluitor de onest cu tine și să vezi ce vrei de fapt: SĂ SALVEZI MAYA SAU SĂ TE SALVEZI PE TINE DIN MAYA?... La vârsta de 9 ani un unchi amabil i-a spus mamei că vine sfârșitul lumii și eu chiar am crezut-o, apoi cred că nu au trecut 3 ani și auzeam o altă gogoriță pe această temă. După care am ajuns la yoga unde oamenii erau salvatori profesioniști...cutremur, asteroid, marțienii, sirienii și egiptenii toți vroiau să distrugă lumea și noi nu o salvam cu patos... :) Apoi 2012 sfârșitul lumii...  Și eu la toate acestea am mers să fac ceva să salvez Maya... :) Spirale, meditații ștafetă, vegetarian, etc. etc. ABSOLUT TOATE ÎN VAN. Nici măcar nu bănuim că niciuna dintre astea NU ARE LEGĂTURĂ CU CINE ȘI CE EȘTI TU?

Hai să îți dau un exemplu concret:
Astăzi mergeam cu masina și înaintea unui pod pe malul Bahluiului este o intersecție în T unde e o pantă mare, se intră greu și se iese greu... pe contrasens o masină astepta  cu semnalizarea pusă. Eram față în față. încetinesc mă uit în oglinda retrovizoare un alt cârd de mașini în spatele meu. Îmi zic să opresc ca să deblochez cealaltă bandă și să îi fac un bine oamenilor (poate obosiți de la muncă)  printru un gest simplu de amabilitate... Deci opresc și îi fac semn omului cu farurile să treacă. El dă să treacă prin fața mea  dar cu o viteză dementă doi motocicliști care au depașit pe line continuă și pe pod dă să se izbească în el. Unul mai avea pe cineva în spate și fiind mai în urmă a avut timp să oprească celalalt singur a trecut razant a facut o curbă ca in filme punând piciorul pe asfalt...  Erau asa cum bine spui țigani...

Acum întrebarea mea este: am făcut bine sau rău? :) Nu o să îți fac vreun scenariu: că dacă se izbea și murea... prostii! Eu îți spun doar atât și ți-o spun cu tot dragul, daca vrei să ajuți pe alții scapă tu mai întâi de nevoia de ajutor, că altfel întregul tău ajutor este doar frica minții camuflată în curaj.... Este doar egoism mascat dragul meu. Atâta timp cât crezi că poți oferi ajutor doar îi ții pe alții în sclavie cu cele mai bune intenții și tu te crezi Dumnezeu. Ego-ul tău este salvator profesionist.  Întreaga politică a minții acestei lumi pretinde asta... A reușit ei de 2000 de ani încoace?... Nu ȘI NICI O MINTE NU O VA FACE. TREBUIE SĂ VEZI CĂ TU NU EȘTI MINTEA.  Și atunci coșmarul sau demonul altruistului va înceta să te mai chinuie pentru veșnicie...
Pare dureros de valid scenariul de groază al minții pe care îl descrii, nu-i așa?... :) :) :) Mintea când nu are ce face scrie un astfel de scenariu și tu sclavul, urmându-l doar te pierzi în Maya adică în credința că ești o formă neputincioasă și tocmai de aceea trebuie neapărat să se valideze să facă ceva. Firește întrebarea mea când vine mintea să îți scrie câte un astfel de scenariu este: POȚI SĂ FACI SĂ NU MAI FACI? Pentru că mintea știe totul despre lene și facere dar nu știe nimic despre faptul că ea nu există este doar un banal vis... Dacă poți tu să faci inima să bată și plămânii să respire în somnul adânc mă poți convinge că tu poți să faci, altfel toate facerile tale de veghe sunt doar prefaceri de vis... Suntem nebuni de egoiști, iată de ce l-am trimis pe Dumnezeu în concediu și noi FACEM LUMEA!... Nici măcar nu bănuim cât de hilar este asta. Noi nu știm cine suntem noi dar știm cum să îi ajutăm pe alții, oare?...   Nici măcar nu bănuim că mintea ne scrie seara scenarii și dimineața noi trudim la ele ca sclavii pe moșie...  Așadar trebuie să vezi exact că asta e problema minții, bagă pe țeava puștii constructe imaginare, adică propriile ei frici și tu îți împuști copilul cu el, iar apoi scrii filozofii despre acțiune!.... Nu are nici o legătură, nu are nici o legătură! SINELE ESTE DINCOLO- ȘI ÎNAINTEA CORPULUI-MINTE!  Și ți-o spun cu tot dragul, e doar mintea ta la cumpărat frici planetare care tu le înfuleci fără să  privești măcar în jur... Mă întreb dacă ai citit ce am scris mai sus sau dacă ai văzut filmul cu Mooji? Dar nu din ipostaza minții ci din cea a Conștiinței fără formă pe care noi toți o suntem și deci implicit fără frici sau constructe imaginare pentru că e tot una.
NU E DESPRE CORPUL-MINTE, tot ceea ce este despre corpul-minte este Maya și iată de ce; în seara asta te culci, și visezi acest măreț construct ceaușist ( de ce îți spun că e ceaușist pentru că așa eram crescuți atunci cu frici imaginare neghioabe). În visul tău țiganii vin îți taie pădurea, îți bagă gaz pe țeavă etc. Tu  crezi visul copleșitor de real nu? Nu te îndoiești nu-i așa? Noi niciodată nu ne îndoim de mintea noastră. FERICE DE OMUL CARE SE ÎNDOIEȘTE DE PROPRIA-I MINTE, EL ESTE UN BINECUVÂNTAT PENTRU CĂ DE ABIA DE ACUM ÎNCEPE SĂ CERCETEZE „EU-L”! Dacă „eu-L” care pretinde că face și desface este o făcătură? Atunci iluziile lui sunt reale?...
Și acum fii atent: oare nu cumva una și aceiași minte care definește veghea definește și visul? Ba da, așadar de unde știi că nu sunt amândouă identice adică fie că îi spui veghe, fie că îi spui vis vegheat este tot vis? E una și aceiași minte care le definește, oare înțelegi strategia? O mamă stearpă pretinde ca are doi copii pe  unul îl cheamă Visul și pe celălalt Veghea...  De unde știi?... În vis dacă vin nu țigani, nu ei ne-au tăiat pădurile ci românii noștri....  firma respectiva pentru gaze de șist Cevron sau cum se numesc,  vin în vis și tu chiar esti convins că salvezi copacii, pământul, oamenii etc.
Ce anume este real în ireal?.Pentru că tot ceea ce îmi spui sunt fricile minții vândute la prețul vieții pe care ea nu a cunoscut-o și nu o va cunoaște în veci. Doar cumperi frici funebre de la magazinul numit mintea și apoi crezi că știi neștiutul pentru că îi manipulezi pe ceilalți prin tragedii. Nici măcar nu bănui că de fiecare dată când mintea vine cu un astfel de jalnic construct îți toarnă otrava fricilor ei în creierii, nu-i așa?... :) Vorbești despre Iisus ca și cum l-ai cunoaște dar tocmai mintea uită în nebunia ei că Hristosul este chiar acum chiar aici. Hristos nu este un om el este Conștiința, acest atât de sacru ”Eu-Sunt” este chiar Hristosul.
Sri Nisargadatta Maharaj, Ramana Maharishi, Papaji, IIsus, Buddha nu au pretins că salvează nimic, tocmai de aceea ei încă salvează lumea din ghearele celei mai cumplite boli planetare Maya, ignoranța.... TOT CEEA CE SPUI ESTE EXTERIORITATE ȘI FRICĂ DAR ÎN INIMA TA CÂND VEI VREA SĂ PĂTRUNZI?... Pentru că mintea o să îți spună: Dar asta însemnă să fii în inimă să salvezi pe Tanța.... Dar eu îți spun cercetează mintea nu urma mintea și vei avea o șansă, SĂ-ȚI CUNOȘTI INIMA :) E atât de simplu!
Dacă vrei să-i ajuți pe alții descoperă-te mai întâi pe tine. Este cel mai onest așa! Dacă ești interesat în introspecție și cercetare de Sine o să îți răspund cu drag, dacă tu crezi că vrei să te faci un salvator de profesie o să îți spun că orice profesie este o mască nu trăi cu măști.... și nu îți voi mai răspunde.
Ce face un înțelept dacă vine Cevronu, habar nu am  dar cu siguranță poate fi un ARJUNA sau un IISUS. :)  :)  :)
Știai că lui Mooji i-a murit un copil, crezi tu că el nu ar fi vrut să îl salveze?...
Noi chiar credem basmul minții noastre că ceilalți oameni sunt într-un fel sau altul. Nici măcar nu bănuim că noi nu suntem separați de nimeni și că ceea ce disprețuiesc la „celălalt” este EXACT UMBRA CARE NU O POT IUBI LA MINE!

 Iesirea DinMatrix (FreeYourMind) 

+Johnny John Deci nu pot citit aceasta lunga polologhie metafizica. Poate tu o crezi interesanta si te crezi foarte special, insa pe la jumate m-am oprit ... Frate tu te stergi la cur sau spui ca e o iluzie totul si nu are sens? Nu stiu..ma intreb si eu ... tu faci curatenie prin casa? Serios acum...sau stai si meditezi si nu te intereseaza ca e un cotet locul in care locuiesti? Eu ti-am dat niste scenarii posibile, dar chiar acum se intampla multe din aceste scenarii ACUM..da ACUM. Acum muntii nostrii sunt jupuiti de copaci, ACUM apele sunt poluate la greu, ACUM aerul este imbacsit din cauza unor tehnologii extrem de poluante de care ne-am fi putut descotorosii inca de acum 100 de ani. Eu personal ii consider pe oamenii treziti spirituali care nu se implica absolut de loc in a face curatenie in propria ograda, (asta implicand si comunitatea din care fac parte, vecinatatea lor imediata cat si planeta noastra, locul de joaca de aici ), mai responsabili decat ametititi ignoranti care sunt asa cum sunt, printre care ma numar si eu, recunosc. Ti-ai gasit pretextele perfecte sa nu actionezi in niciun fel in a face curatenie in propria ograda si preferi sa gasesti pretexte spirituale inalte pentru a nu actiona. VOI ELIBERATILOR ce sunteti eliberati, SUNTETI CEI MAI IN MASURA SA ACTIONATI CONSTIENT, CU CURAJ, CU FORTA, CU IUBIRE in a face din acest dintr-un vis de cosmar, un vis frumos, daca alegeti sa o faceti ...Daca voi nu actionati, atunci cine? Linia de demarcatie intre nesimtire , indiferenta si detasare e foarte fina aici. Pe mine personal nu ma mai inspira eliberatii de fotoliu care doar vorbesc si atat si nu dovedesc nimic, in afara de faptul ca stapanesc foarte bine niste texte. Cand e vorba de fapte dau bir cu fugitii ..demonstreaza lasitate, prefacatorie, minciuna si multe alte calitati ale omului obisnuit. Frate pomul se cunoaste dupa roade si omul dupa fapte, nu dupa texte metafizice menite sa ameteasca mai mult decat sa dovedeasca ceva.
   
Johnny John

+Iesirea DinMatrix Nu fii Stupid! Tot îi dai cu casa! Care casă? Ai tu o casă? Ai tu o casă?Ești cumva posesorul unei astfel de infamii psihologice? Tu ești Casa lui Acasă, care naiba e casa ta?...  Te reduci la un purice fricos, când tu ești ditamai elefantul.   Este exact cum spui: te crezi foarte special, pentru că porți ochelarii de cal ai iluziei. Despre care Acum vorbești? Spui numai tâmpenii cu pretenții de salvare, nici măcar nu bănui egoismul cutremurător pe care îl crezi a fi ca și sfințenie! Da, după ce tu faci tot pământul asta  plin cu „egoismul salvatorului„ îl vei vedea mort și pustit de propria-ți nărozie... Vrei să-i salvezi pe alții ca să fugi de pustiul și goliciunea dinăuntrul propriului tău suflet.. bună strategie... Află mai întâi cine și ce ești tu pentru că tot ceea ce spui este frica minții de a-și salva formele de vis. Faptul că ești atât de convins de mintea ta și că ei falsul drept real nu însemnă nici măcar cunoaștere darmite recunoaștere. Află cine ești tu, căci vânturile minții sunt ucigătoare chiar pentru cei care pretinzi că-i iubești. Tot ceea ce scrii este doar gândul fricii zidit în capcana memoriei, se pare că ești tot un fel de meșter Manole. :) După cum am spus; noroc de tine și Tom Cruise ca ați salvat planeta ești noul meu idol la care mă închin.... Hai, nu-mi ocupa timpul cu fricile paranoice și labile ale minți devenite salvatori planetari...
·
 Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)

+Johnny John Costele..te dai eliberat, dar iti lipseste minimul bun simt ... esti varza din punctul meu de vedere.

 Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)

+Johnny John Inca ceva ... Tu ai un cur? Ma intreb si eu? Pe bune acum ... Ai un cur sau e o forma iluzorie ... cand te caci te stergi sau e un vis din Maya? Iti speli vasele sau ai o sclava care are grija de maretul Atmaji? Daca nu ai casa de ce te ingrijesti de ea? Sau nu ai casa? E o casa de vis, in care tu cu corpul tau de vis traiti si tastati la un net de vis ...lol ... Este grotesc de penibil modul cretin in care voi eliberatii lui peste prajit va justificati frica, nesimtirea si neimplicarea. Esti un gandacel de bucatarie doar care-si justifica micimicia prin texte spirituale. Atat.
   
Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)

+Johnny John Si inca ceva ... la modul fundamental sunt de acord cu textele spirituale pe care evident le stapanesti la perfectie. Pana una alta mai exista si aspecte concrete, legate de acest loc de joaca in care si tu si eu ne gasim, pentru a face experienta mai frumoasa..daca alegem sa o facem. Daca nu, tu poti alege sa ramai in cocina, fericit de cosmarul din jur.


 Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)

+Johnny John De fapt nu ma pot opri. Chiar am un exemplu de spiritual de vizuina, de grota asa cum cred ca esti si tu. Ma plimbam cu unul dintre "prietenii" spirituali dintr-o anumita perioada prin Herastrau. La un moment dat mancam ceva si beam pe malul lacului. Uimit observ ca prietenul meu arunca ambalajele in apa si petul la fel. Oripilat ii spun ca e de minim bun simt sa arunce la cos. Foarte defensiv individul incepe sa-mi verse texte spirituale asemanatoare cu cele oferite din belsug de tine mai sus. Cam asa inteleg unii spiritualitatea si asa isi justifica jegul interior, nesimtirea, imputirea, lenea ... de aia spun : una e detasarea , alta e nesimtirea crasa acoperita de justificari spirituale. 

Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)

+Iesirea DinMatrix Si mai am un caz ... tot cu niste spirituali care aruncau mizerii..deoarece am fost mai ferm cu ei si am avut un ton mai ridicat, au inceput sa ma intrebe de ce ridic tonul la ei si sa ma acuze ca dau dovada de lipsa de iubire, intelegere si iertare. Si in loc sa ridice hartiile, ceea ce m-au enervat si mai tare, au inceput sa-mi tina polologhiile eliberatilor ca tine, ca sa-si justifice din nou, nesimtirea. Deci am podul plin si-mi vine sa vars cand dau de specimene ca tine.
·
   
Johnny John

+Iesirea DinMatrix  Iată cum adevărata ta față iese la lumină?... Îți mulțumim că în sfârșit ești tu însuți. :)  Salvarea planetei hai, dar tu nu poți să te salvezi de demoni de dinăuntru iată de ce îți pui măști de salvator pe dinafară... :)  Noi vorbim de salvarea planetei și de alte idealuri utopice ale minții dar când cineva nu e de acord cu noi, infecția putridă a minții noastre iese la iveală și tocmai ea; cea care pretinde salvarea, este cea care îmbolnăvește întreg pământul.   În speranța de a ne vindeca de demonii propriei noastre minți. :)  Nici nu bănuim cât de egoiști suntem când îi manipulăm pe alții în interesele noastre meschine. Vorbești cu emfază despre casa dar tu ești primul care intri și încalci în picioare opiniile celorlați. Cum ai putea să le respecți casa?.. Egoismul tău ți-a umbrit rațiunea. Dualitatea minții tale și egoismul rapace tocmai a ieșit la iveală, cel care vrea să salveze planeta este exact cel ce o va distruge....  Iată de ce vroiai să mă salvezi ca apoi tu mărețul salvator să mă ucizi mișelește pentru că nu sunt de acord cu tine. Se pare că tu și cu Ceaușescu sunteți cei mai mari salvatori... Firește aștept să îți verși tot gunoiul aici, în aceste comentarii. Nu-ți face griji Acela care e totul din întreg acceptă că soarele strălucește la fel peste o prințesă dar și peste o bucată de rahat... Frica ta de inferior tocmai îl cheamă la tine doar îmi confirmi ceea ce am spus: Ești ditamai elefantul care trăiește fricile infantile a uni bit purice... :) După cum firește vezi când înțeleptul nu e de acord cu mintea. mintea îl sfâșie sau îl crucifică exact ca și pe IIsus... Tocmai IIsus  a intrat în templul inimii tale istețule!... :)
   
Johnny John

+Johnny John  Dacă vreodată simți nevoia de a face diferența între înțelepciune și mișto, deși are dreptate: Doar aroganța omului îl face să se creadă superior la tot ceea ce există deja și să lase mintea să își bage coada peste tot. .


Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)

+Johnny John Lol ... Tipule esti irecuperabil :)))

În concluzie: Eu nu am spus că sunt eliberat, nu mă dau guru de fotoliu, ci îmi văd lungu nasului şi chiar urmăresc să practic în măsura posibilului, cele pe care Mooji le recomandă. Eu încă cercetez, încă mai caut, încă explorez. Nu pot spune că am toate răspunsurile şi vă fac şi pe voi părtaşi la această cercetare. Recunosc, mai am frici, mă mai târâi şi cred că mă cunosc suficient de bine să-mi dau seama când anumite persoane se fofilează, se mint pe sine. Faptul că acest individ nu mi-a răspuns practic direct la nicio întrebare, fofilându-se şi dându-mi explicaţii adiacente savante , metafizice pe care nu i le-am cerut, îmi spune că este un păcălici. Poate de la oameni mai adormiţi cum mă consider, nu am pretenţi, însă de la indivizi care se dau iluminaţi, eliberaţi da .. şi tai în carne vie. Cine să vină cu nişte soluţii care să ajute şi la modul concret lumea în care trăim dacă nu nişte fiinţe iluminate, eliberate spiritual? Dacă ei nu se implică şi aleg să lase lucrurile să curgă, la îndemâna maimuţelor umane , planeta asta se va duce de râpă. Sigur, una dintre infinitele lumi dispare, deoarece mega eliberaţii ăştia stau cu mâinile în sân.  Îi consider pe ei infinit mai responsabiuli decât sunt adormiţii de duzină, zombişorii de serviciu.
Sunt de acord că este bine să punem accent pe propria evolutie mai intai si asta am spus-o mereu si mereu pe acest blog, insa odata atins un nivel de evolutie inalt, de ce nu te implic frate si in lumea asta sa schimbi ceva? Ok, am inteles, te-ai rEvolutionat maxim, te dai iluminat, eliberat ... bun. Acum demonstreaza asta!

În altă ordine de idei, să nu uitaţi de Satsangul de mâine (25.06.2015) cu Mooji,  din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj. Cei din Iaşi îl puteţi întâlni şi pe "măreţul" Atmaji în persoană la Satsang, căci el găzduieşte chestiunea. Deci aveţi şansa de a beneficia la dublu de graţia unor "eliberaţi" în viaţă.

Mai multe detalii despre eveniment găsiţi AICI.

În completare vedeţi filmul "KUMARE - Povestea adevărată a unui fals guru" şi articolul aferent.

sâmbătă, 20 iunie 2015

UNU - Filmul - Suntem cu totii una (20.06.2015)

ONE: The Movie (2005)

"ONE: The Movie, este un documentar independent, despre sensul vieţii, produs şi regizat de producătorii de film din Michigan, Scott Carter, Ward M. Powers şi Diane Powers.
Producătorii filmului ONE au pus 20 de întrebări mai multor învăţători religioşi şi spirituali, deasemenea unor artişti, scriitori, atei şi oamenilor de pe stradă. Răspunsurile date de aceştia sunt intrepătrunse cu imaginile unui "călător fără nume" a cărui oboseală a crescut odată cu suferinţa şi negativitatea din lume şi care a început o căutare a scopului şi a adevărului.
Documentarul acoperă o arie largă de teme spirituale şi filozofice cum ar fi sursa fricii, iluminarea, spiritul, sensul vieţii, compasiunea, viaţa de după moarte, diversitatea, natura lui Dumnezeu şi a Raiului şi religia (incluzând aici Islamismul, Iudaismul, Creştinismul, Budismul, Hinduismul, Sufismul, Taoismul, New Age - ismul, Noua viziune spirituală, Hare Krishna, Spiritualitatea Nativilor americani, catolicismul, protestantismul si fundamentalismul creştin). ONE explorează deasemenea tema contemporană a războiului, a conflictului, a terorismului, a păcii, a schimbării globale, a responsabilităţii sociale şi îngrijorările legate de mediu.
Înainte de a edita filmul, producătorii filmului s-au consultat cu filozoful contemporan american, Ken Wilber, fondatorul Institutului Integral.

Cele 20 de întrebări puse participanţilor au fost:

1) De ce există sărăcie şi suferinţă în lume?
2) Care este relaţia dintre ştiinţă şi religie?
3) De ce sunt aşa de mulţi oameni depresivi?
4) De ce ne este nouă aşa de frică?
5) Când este războiul justificabil?
6) Cum ar vrea Dumnezeu ca noi să răspundem agresiunii şi terorismului?
7) Cum poate cineva să obţină pacea adevărată?
8) Ce înseamnă să trăieşti în momentul prezent?
9) Care este cea mai mare distragere a noastră?
10) Religiile actuale îşi implinesc menirea?
11) Ce se întâmplă după ce mori?
12) Descrieţi raiul şi cum se poate ajunge acolo?
13) Care este scopul vieţii?
14) Descrieţi-l pe Dumnezeu ...
15) care este cea mai mare calitate pe care o are omenirea?
16) Ce-i împiedică pe oameni să-şi trăiască întregul potenţial?
17) Fără cuvinte, doar prin mişcări şi gesturi, exprimaţi ceea ce credeţi legat de condiţia lumii în prezent.
18) Care este unica voastră dorinţă pentru lume?
19) ce este înţelepciunea şi cum o putem obţine?
20) Suntem cu toţii una?

Participanţi :

Deepak Chopra, Ram Dass, Thich Nhat Hanh (Thay), Thomas Keating, Barbara Marx-Hubbard, Riane Eisler, Robert Thurman, Sadhguru Jaggi Vasudev, Llewellyn Vaughan-Lee, Mantak Chia, the late B.T. Swami, Richard Rohr, Sister Chan Khong, Hasan Qazwini, Wayne Teasdale, Rabbi Arnie Sleutelberg şi alţii ... " - un articol tradus şi adaptat de pe http://en.wikipedia.org

VEDEŢI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI - link 1 SAU AICI - link 2



Dacă subtitrarea nu porneşte automat, porniţi filmul, apăsaţi CC şi apoi RO

BONUS
AICI - link 1 SAU AICI - link 2



Acesta este un film din seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate de voi, desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.  De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, uneori venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru sau a unei importanţe pe care o simtim noi la un moment dat. Reluam incepand cu 2008, documentarul de astazi fiind unul publicat initial in 24.08.2009, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

marți, 16 iunie 2015

INFORMATORUL - Scandal în industria tutunului (16.06.2015)

INSIDER (1999)

Continuăm astăzi lista FILMELOR CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de excepţie, pe nume INSIDER (Informatorul), un film bazat pe fapte reale, care redă povestea lui Jeffrey Wigand, un director la o companie de tigari, care a aparut la o emisiune, unde a recunoscut ca firmele ce produc tigari erau constiente de pericolul reprezentat de acestea, dar au urmarit chiar sa le sporeasca puterea de dependenta asupra consumatorilor.
El este dat afara de la locul de munca, dar continua in efortul sau de a face ca adevarul sa iasa la lumina. Un film despre un adevărat erou al zilelor noastre care isi risca viata, cariera, familia in numele adevărului.
In film apar Al Pacino si Russel Crowe, deci este un film "greu" la propriu şi la figurat şi prin mesaj şi prin distribuţie, unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile.
"Jeffrey Wigand (RUSSELL CROWE) a fost martorul-cheie in procesele intentate de statul Mississippi si alte 49 de state americane industriei tutunului care a fost obligata sa plateasca 246 miliarde $.
Wigand, fost sef al departamentului de cercetari si dezvoltare al companiei Brown & Williamson, era un foarte apreciat om de stiinta si ultimul deconspirator datorita functiei sale inalte. Nici unul aflat in postura lui nu a mai dat in vileag ceea ce cunostea.
Lowell Bergman (AL PACINO), reporter si producator al emisiunii-ancheta "60 Minutes" lucra pentru Mike Wallace (CHRISTOPHER PLUMMER) si i-a luat un interviu faimosului Wigand in care acesta facea niste dezvaluiri senzationale, si a angajat o echipa de avocati pentru a-l proteja pe Wigand. Între timp, conducerea postului de televiziune CBS ii va suspenda lui Bergman emisiunea-ancheta "60 Minutes", in ciuda succesului inregistrat pâna atunci, segmentând drepturile de difuzare catre alte posturi TV.
Curînd, Wigand se va trezi dat in judecata, incriminat intr-o campanie nationala murdara, divortat, amenintat cu moartea si posibil condamnat la inchisoare.
Wigand care a mizat atât de mult pe aflarea adevarului, dar era incapabil sa relateze marturia sa natiunii americane, iar Bergman, care a infruntat acea campanie murdara luptindu-se pentru ca CBS sa difuzeze interviul, sunt doi oameni obisnuiti aflati in circumstante neobisnuite. Ei se trezesc implicati intr-o lupta inegala din care amandoi vor avea de suferit si nimic nu va mai fi ca la inceput.  "
SURSA: http://www.cinemagia.ro

Nota noastră: Filmul acesta este un clasic exemplu despre modul cum mariile corporaţii pot influenţa mass media şi guvernele prin şpăgi, presiuni şi ameninţări şi despre cum fiecare dintre noi putem avea un rol important în răsturnarea măreţului domino.  Vedeţi AICI modul cum o piesă f f micuţă din Domino poate influenţa un gigant.

Însă înainte de film, dorim să profităm de această ocazie să mai aducem nişte clarificări şi informaţii noi pe marginea subiectului.

Acum 6 ani descopeream cu naivitate că foarte mulţi dintre cititorii blogului nostru încă fumează tutun şi am scris un articol destul de moderat sau aşa ni se părea nouă, la acea vreme, pe marginea subiectului, un articol intitulat: "Fumatul, un apel la bun simţ"... Atunci ni se părea aproape ireal ca un om conştient cât de cât de sine, orientat către dezvoltare personală, orientat către un trai sănătos, care este conştient de conspiraţia din spatele industriei tutunului, să mai poată băga în el acea otravă (sau "vitamină" după cum se autohalucinează pozitiv unii fumători doxaţi), atât de conştiincios şi consecvent, însă între timp am descoperit cu mare surprindere că aproape jumătate dintre cei care doresc un trai mai sănătos, mai conştient, fumează. Deci da, am întâlnit şi lideri spirituali, şamani, oameni profund ancoraţi în trăirea spirituală, şamd ca fiind fumători, însă aceştia integrează altfel acest viciu şi despre asta dorim să vorbim mai jos. O mare parte din "prietenii" noştrii şi ai blogului de la acea vreme au fugit împuşcaţi în cele 7 zări, reacţiile au fost extrem de virulente şi vehemente, iar argumentele aduse de ei adeseori ridicole. 
Nu negăm ceea ce am spus în acel articol însă am devenit între timp mai echilibraţi (credem noi), mai toleranţi şi în plus am descoperit şi partea pozitivă a fumatului. Da, credem că există. Însă ca la orice DROG există o serie lungă de indicaţii şi contraindicaţii, sau ar trebui să fie.
În continuare credem că este o nesimţire (şi asta am descoperit că este un aspect firesc pentru mulţi fumători) să fumeze în nasul altui om, indiferent că e nefumător sau nu, fără să-i întrebe dacă e ok, însă am ales să-i acceptăm şi să-i respectăm şi pe oameni care chiar dacă ne dau cu fum sau cu "fumuri" în nas, temporar, îi privim cu compasiune şi înţelegere, deoarece sunt efectiv ca nişte copilaşi (emoţional vorbind) inconştienţi şi egoişti, centraţi doar pe fiinţa lor, neatenţi la ceilalţi cu adevărat, care nu se pot dezvăţa de suzetă şi cu astfel de copilaşi nu ai ce să discuţi, să argumentezi, ci le acepţi slăbiciunea de moment, deoarece nu cu forţa, cu supărarea, cu gesturi radicale îi ajuţi să nu mai fumeze, să conştientizeze ce fac cu adevărat. Noi cel puţin nu am reuşit nici cu vorba frumoasă, nici cu înţepături, bătaie de joc, iritare, nervozitate sau cu propriul exemplu de sănătate... Doar dorinţa lor reală de a renunţa, deoarece înţeleg că nu-i mai ajută în ceea ce doresc să facă în viaţă şi/sau că este o formă dezgustătoare de adicţie la un drog îi poate ajuta. Atât.
Ştim că există multe droguri şi adicţii, însă astăzi vorbim în special de tutun. Legiile statului s-au înăsprit oricum pentru fumători între timp, preţul tutunului s-a dublat de acum 6 ani, iar sistemul profită maxim de dependenţa omului. Asta e ... Fiecare cu viciile sale şi fiecare plăteşte pentru asta, într-un fel sau în altul.
Am înţeles totuşi că fumatul poate fi un factor agravant, dar nu neapărat cauza cancerului la plămâni sau a altor probleme de sănătate determinate de toxinele din fum. De ce nu toţi fumătorii înrăiţi fac cancer la plămâni sau nu au probleme grave cu plămânii? De ce există atâţia nefumători care deşi nu intră în contact cu alţi fumători, la modul pasiv, fac cancer la plămâni? Deoarece cauzele sunt de natură emoţională şi psihologică în primul rând (după cum explică Noua Medicină Germanică - frica de moarte profundă, cronică, respingerea unei vieţii care ni se pare sufocantă, care nu ne oferă suficientă esenţă vitală, lipsa unei bucurii de viaţă şi a recunoştinţei pentru viaţă, a respingerii vieţii şi a suflului vital dătător de viaţă, pot fi cauzatoare de cancer, apoi pe acest fond de stres psihologic, fumul poate fi un obstacol în procesul de vindecare, după rezolvarea conflictelor emoţionale). 
Am spus că poate fi un factor agravant, iar asta implică idea că nu neapărat ... depinde cum foloseşti acest fum şi despre ce fel de fum vorbim. Dacă e vorba de fumul de marijuana, dmt, salvia divinorum samd, aici e altă discuţie, de care vom aminti un pic mai încolo, însă acum ne focalizăm pe tutun.
Tutunul este o plantă sacră, o plantă maestru, care are un spirit deosebit de puternic, iar folosit în mod înţelept, respectuos, ceremonios, conştient, acest spirit al plantei tutunului (Domnul Tabaco, după cum îi spun şamanii din spaţiul Amazonian) poate fi de mare ajutor în vindecare şi un maestru spiritual puternic.
În Amazon există un tip de tutun mult mai puternic (de 9 ori mai concentrat în Nicotină, deci cu potenţial de dependenţă şi mai mare, dar şi bogat în anumiţi alcalozi pe care tutunul obişnuit nu-i mai are) numit Mapacho , un tutun care este cel mai adesea pufăit, deoarece este extrem de tare şi este folosit de majoritatea şamanilor pentru purificarea energetică a spaţiilor şi a persoanelor. Mulţi şamani au pipe cu care pufăie acest fum în jurul lor cât mai des, având intenţia clară de protecţie energetică şi purificare subtilă. 
Am avut ocazia să stăm de mai multe ori într-un spaţiu efectiv sufocant şi plin de acest tip de fum, de mai multe ori câteva ore. Iniţial am respins şi ne-am revoltat, condiţionaţi fiind mental să respingem fumul de tutun, însă după cum am descoperit mai târziu, nu am rămas îmbâcsiţi aşa cum se întâmplă cu fumul obişnuit, hainele aveau după aceea chiar un iz plăcut de tutun ca un parfum delicat, iar starea generală ok şi nu am simţit că ne face să tuşim, aşa cum ne face tutunul obişnuit. Ba chiar l-am şi pufăit simţind clar în anumite momente că poate fi de mare ajutor, mai ales în ceremoniile cu ayahuasca, când ai nevoie de un plus de purificare sau concentrare. Am înţeles aşadar că depinde cât de curat este tutunul, intenţia cu care-l foloseşti şi respectul faţă de spiritul plantei. Avem cunoscuţi care au intrat în contact cu spirtul plantei (Domnul Tabaco) şi au avut experienţe spirituale extrem de profunde. Tutunul folosit însă la modul "recreativ", distractiv, egotic, lipsit de conştienţă, din dependenţă, din prostie, orgoliu, frică de ce cred ceilalţi din anturaj, din spirit de turmă, poate fi dacă nu lipsit de efecte, foarte nociv, mai ales dacă este un tutun aproape complet alterat, cum este cel de la ţigările comerciale. Nu există nimic absolut bun şi absolut rău pe lumea aceasta, iar tutunul nu face excepţie de la regulă. 
Tutunul este un instrument şi depinde cum îl foloseşti. Exisă şi unele studii care subliniază aspectele pozitive ale nicotinei şi ale fumatului. Nicotina ca substanţă în sine, poate fi benefică în multe cazuri, însă dacă este luată într-un ambalaj de fum toxic, poate fi mai mult nocivă decât benefică. Nu întâmplător i se mai spune tutunului şi IARBA DRACULUI ... aveţi mare grija! Folosit în mod necorespunzător, vă poate deschide şi către fenomene de posesie astrală. Fumatul poate produce o breşă aurică în dreptul lui Anahata Chakra (zonă corespondentă inimii şi plămânilor). Puteţi ajunge să fiţi parazitaţi sau căpuşaţi de diverse entităţi şi să puteţi fi atacaţi energetic prin acea breşă.
Atenţie şi la majoritatea filmelor americane, în special, care fac reclamă mascată la tutun şi alcool. În ultima vreme mai mult decât oricând parcă, vedem în multe filme actori celebrii fumând, iar alcoolul este nelipsit mai ales dacă personajele trec prin perioade de depresie sau devalorizare de sine. Cum au un stres, un hop, o nelinişte, o mică problemuţa hop ţop pun mâna pe paharul de alcool, de whiskey în special sau se afundă (la propriu şi figurat) în ţigări. Este un tipar de comportament şi mental care poate fi preluat inconştient.
De aceea recomandarea noastră, dacă vreţi neapărat să fumaţi, este să găsiţi o sursă de tutun curat, bio (eventual ca cel de la mama lui din America Centrală sau de Sud, care însă este extrem de greu de găsit), iar acesta să nu-l mai rulaţi în hârtie (chiar dacă voi credeţi că e o hârtie bio) deoarece şi hârtia arsă , oricât de bio este, conţine numeroase substanţe toxice pentru plămâni. Folosiţi mai degrabă un bong (pipă cu apă) , narghilea sau cel mai bine un vaporizator  
Constructia bongului si principiul de functionare este similar narghilelei. Datorita sistemului de filtrare cu apa reduce considerabil inhalarea substantelor nocive din tutun reducand astfel riscul unor boli de plămâni sau inimă. Cu bong-ul, fumul este racit inainte de a intra in plamani astfel fiind mai usor si mai sanatos de fumat.  Recomandate sunt bongurile  cu elemente din sticlă sau metal, doarece plasticul în contact cu sursele de căldură mare poate emana la rândul lui substanţe nocive.
Un vaporizator este un dispozitiv pentru evaporarea componentelor active din plante. Materialul vegetal este încălzit numai în măsura în care se vaporizează doar uleiurile dorite. Substantele nocive si/sau nedorite sunt diminuate aproape la 0 datorita reducerii arderii, asadar nu va mai fi inhalat fum, ci doar vaporii substantelor active din plante.
Ştim că dacă nu sunteţi stresaţi, corpul poate face faţă substanţelor toxice şi poluante mai uşor, inclusiv fumatului, iar tutunul are şi un uşor efect calmant, anestezic, eliberând o parte din stres, însă din păcate, majoritatea oamenilor suportă doze de stres imense la modul cronic (frici diverse continue) , iar în astfel de momente garda este jos şi pot apărea efecte nocive, deci mare grijă.
Mai ştim că majoritatea credeţi că bongurile, narghilele sau vaporizatoarele pot fi folosite doar pentru plante gen marijuana, salvia divinorum, dmt, samd, dar nu e aşa. Că tot veni vorba de alte substanţe decât tutunul şi acestea, indiferent că vorbim de marijuana sau altceva, pot fi mult mult mult mai benefice dacă sunt fumate prin bong sau vaporizator. Pe net există nenumărate mărturii ale celor care au zeci de ani de experienţă în fumatul plantelor sacre, oameni care nu au mai revenit niciodată al fumatul clasic (cu hârtie sau pipă). Vaporizatoarele şi chiar şi bongurile le-au schimbat complet experienţa, devenind dintr-o experienţă cu potenţial nociv uriaş, într-una chiar vindecătoare. Fumatul marijuanei este dovedit deja şi clinic că este foarte bun pentru cancer, însă este şi mai bună când este fumată din bong şi/sau vaporizator. Se pare că efectul calmant, profund relaxant şi destresant al marijuanei este foarte vindecător, iar în această stare de profundă relaxare (stoned - uşoară "împietrire" fizică sau uşoară anesteziere generală) contrabalansează şi ajută corpul să elimine toxinele fumului mai uşor. Totuşi chiar şi folosirea abuzivă a marijuanei, fără respect, fără discernământ, fără o intenţie înaltă de evoluţie, vindecare, autocunoaştere, samd poate fi nocivă în timp şi de asemenea poate da un fel de dependenţă psihologică.

VEDEŢI AICI ŞI UN FILM EXTREM DE SUGESTIV, plin de bun simţ, sinceritate, umor şi claritate, intitulat "De ce fumeaza tinerii / Cum te poti lasa de fumat?" realizat de un personaj pe care il admirăm foarte mult, un tanar pe nume LEVENTE ELEKES (Levi). Bravo Levi!

 

Aşadar, cei care însă doriţi să renunţaţi la fumat sau cochetaţi cu ideea, dar nu aveţi voinţa nici măcar să perseveraţi în a vă propune să vă lăsaţi, vă recomandăm câteva lucruri pe care mulţi dintre prietenii noştrii ex-fumători, le-au folosit pentru a renunţa, fără sevraj, fără efort de voinţă, fără plasturi, şi alte căcaturi diverse.
Una dintre cele mai eficiente căi de a renunţa la fumat, din ce am observat, este citirea şi/sau ascultarea cărţii "În sfârşit nefumător - Metoda Uşoară" a lui Allen Carr ... Metoda nu implică un efort de voinţă, ci implică doar un plus de dorinţă, de a asculta sau citi o carte, care poate fi folositoare în procesul de autocunoaştere şi dezvoltare personală. Credeţi-ne că nu aveţi absolut nimic de pierdut dacă investiţi 6 ore din viaţa voastră, în ascultarea audiobook-ului. Chiar şi cei care nu fumează au de beneficiat din ascultarea acestei cărţi, deoarece şi pe voi vă ajută să înţelegeţi anumite mecanisme subtile, psihologice care ne definesc ca indivizi şi ne determină să facem anumite lucruri sau să avem anumite vicii, la care nu putem renunţa.

VEDEŢI/ASCULTAŢI AUDIOBOOK-UL AICI - link 1 (pe capitole) sau AICI - link 2 (varianta completă)


Cartea o puteţi  DOWNLOADA de AICI (in format pdf si audio book mp 3), iar cine o doreşte în format carte de hârtie sau ambalată frumos pentru a fi oferită cadou, o/le poate cumpăra de AICI.

O altă variantă care am observat că a funcţionat în cazul unora din fumători este ŢIGARA ELECTRONICĂ. Mulţi vapează ţigări electronice ce au sau nu nicotină şi sunt foarte fericiţi. Iată AICI şi un videoclip care ne arată diferenţa de efecte între ţigara clasică şi ţigara electronică.
Există şi studii care spun că procesul de vaporizare poate genera formaldehidă, o altă substanţă ce poate bloca procesul de vindecare în cazul cancerului. Sigur noi nu suntem chimişti, iar studiile în această direcţie, a demonizării ţigărilor electronice, pot fi sponsorizate de mahării industriei ţigărilor normale. Cert este un lucru, în cazul acestor ţigări , dacă există un efect nociv, acesta este doar pentru tine şi nu şi pentru ceilalţi. Iar pentru a evita orice risc, poate mai bine pentru voi ar fi să nu mai fumaţi deloc.  LOL

Unii care au renunţat la fumat s-au folosit şi de un medicament pe nume CHAMPIX (varenicline, care nu poate fi eliberat decat pe baza de prescriptie medicala)  ... Am citit un pic despre el, si ca si in cazul altor medicamente, pot exista si efecte "secundare" nedorite cum ar fi depresia si tendinta de sinucidere... Deci mare grija.

Şi mai există şi persoane care au depăşit diverse dependenţe (de cocaina, heroina, alcool, tutun, samd), participând la diverse ceremonii şamanice cu plante sacre psihotrope, gen AYAHUASCA, ciupercute magice, cactusi samd ... Daca asta va este intentia in acele ceremonii, sa renuntati la diversele dependente, inclusiv de tutun, atunci sunt sanse mari sa traiti anumite experiente care va vor ajuta sa va maturizati emotional si astfel sa depasiti faza de sugar (sau sugaci). In plus se produc anumite purificari aurice care elimina paraziţii şi căpuşele astrale care va indeamna sa fumati si sa tot fumati tigări fără număr, fără număr într-o stare interioară de zombişor mecanic, dependent psihic de gest.
Şi da, ştim că în fiecare zi mor milioane de nefumători de asemenea, cunoaştem şi cazuri celebre cum este cel al lui Jeanne Calment, care a murit la 122 şi până la 119 a fumat şi a băut vin roşu zilnic (care a dus însă o viaţă activă, lipsită de stres şi a avut tot ce i-a trebuit să se bucure de o existenţă îmbelşugată) ... Cunoaştem majoritatea ideilor şi a exemplelor motivaţionale pentru fumat, însă cu toate astea vă rugăm să nu mai continuaţi acest obieci, iar dacă îl continuaţi, făceţi din acest obicei o oportunitate de a deveni mai conştienţi, mai sensibili la spiritul plantei, mai prezenţi (ceea ce poate părea o contradicţie in termeni deoarece majoritatea fumatorilor fac acest gest mecanic, inconstient).

VEDEŢI FILMUL "Insider" TRADUS AICI:


 În compltare vedeţi şi:

1) CONSPIRAŢIA TUTUNULUI - un documentar care demască adevărul din spatele industriei de tutun
2) THANK YOU FOR SMOKING (2005) - un film care vă face să înţelegeţi modul deosebit de parşiv şi manipulator al şpăgarilor şi avocăcaţilor firmelor de tutun din această lume pentru a continua să existe şi să perpetueze această industrie a morţii.

sâmbătă, 13 iunie 2015

Unde Malefice (14.06.2015)

LES MAUVAISES ONDES (2011)

Despre poluarea electromagnetică şi despre nocivitatea undelor emise de telefoane, routerele wifi samd , am mai vorbit in articolul de la documentarul "REZONANŢA - Fiinţele de frecvenţă" ... Astăzi venim cu informaţii noi deosebit de importante. 

Iata ce spune traducatorul documentarului despre acest film:
"Despre acest documentar as spune ca este made in France 100% : S-au folosit camere video ascunse in capacul diplomatelor, camere mascate in false butoniere sau microfoane sub mâneca... Cameramanul înregistra mereu cu câteva minute înainte de începerea interviurilor, dar si câteva minute dupa. S-au înregistrat conversatii private la distanta cu microfoane directionale sau ascunse. Într-un cuvânt, s-a facut munca de copoi sub acoperire, cu întrebari nepoliticoase si usturatoare. S-au pastrat integral opiniile omului de rand, cat si cele ale expertilor . 
Timp de doua luni am vizionat aproape toate documentarele aparute din 2005 încoace, iar acesta este documentarul cel mai incisiv si mai realist din spinosul domeniu al Undelor electromagnetice ( EM) Nu este un material care sa fie vizionat o singura data. Trebuie vazut si revazut, analizat si luat notite: Viitorul nostru si al copiilor nostri este in joc. Industria vizata a înteles potentialul exploziv al documentarului "Les mouvaise ondes"- Unde malefice: Pe 18 mai 2011, dupa difuzarea acestui documentar pe postul de televiziune France 3, a fost programata o dezbatere televizata cu titlul:" Pericolul antenelor GSM si al telefoanelor mobile". Nici un reprezentat al operatorilor telefonici nu a dorit sa participe, deci era prevazut un dialog intre realizatorii filmului si diverse asociatii. Iata insa ca se declanseaza cu doar 24 de ore înainte o greva spontana a celor care montau decorul !!! 

Vizionare curajoasa!"

VEDEŢI DOCUMENTARUL TRADUS AICI - link 1 sau AICI - link 2

 

Pe 15 mai 2015, 200 de savanţi din 35 de tari au lansat un apel către Naţiunile Unite, Statelor membre ale ONU, la Organizaţia Mondiala Sănătăţii OMS, in care se cere adoptarea unor directive mai protectoare in privinţa expunerii la campurile electromagnetice (CEM), emise de tehnologiile fara fir, in fata riscului din ce in ce mai evident. Mai multe detalii si numele semnatarilor AICI.

 În completare studiaţi şi articolul:

"Poluarea electromagnetica: Pisica alba - Pisica neagra"


Circulă din când in când informaţii precum ca tehnologiile de comunicare precum telefonia mobila, Wi-Fi, etc, ne per-turbeaza sănătatea. Unii dintre voi consideraţi ca este un pericol real, alţii nu. Si mie mi-au ajuns la ureche aceste informaţii si m-am interesat ce si cum.
Aici mai jos voi încerca sa va împărtăşesc concluzia la care am ajuns, într-un limbaj comun, întrucât nici eu nu sunt fizician sau electronist de profesie; am ceva pasiuni conexe care ţin de bio-electronica si muzica, dar asta e un alt subiect...
De ce Pisica alba-Pisica neagra ? Pentru ca sunt frecvente naturale si frecvente artificiale; cele naturale ne tin in viată, cele artificiale ne tin in lesă.

Acest capitol al poluării electromagnetice, un subiect  fierbinte, este abordat in general in doua maniere pe internet, iar România nu face excepţie:

Primo: Bombastic: Wi-Fi, GSM, ELF, = ciuma secolului XXI 

Secundo: hyper-specializat : http://fr.scribd.com

Articolul de mais sus este foarte bine documentat, si?  Din păcate, experţii hiper - specializaţi din domeniu (ca in toate domeniile) au o deformaţie profesionala: vorbesc chineza in  republica Moldova, fara să-şi dea seama ca nu-i înţelege nimeni ( doar ei intre ei). Apoi bietul om de rand, afectat de poluarea electromagnetica pendulează ca de la Ana la Caiafa, intre un expert hyper-specializat si un doctor dezinteresat, si va rămâne singur si nefericit cu afecţiunile lui "imaginare" ca Robinson Cursoe pe insula, cu ţipetele pescăruşilor.

Cu riscul sa cad in deriziune, voi folosi cele mai plastice comparaţii, in speranţa ca voi fi înţeles de majoritatea celor care vor citi acest articol. Odată stârnit interesul, fiecare va aprofunda subiectul după plac.
In general, toate tunurile trag in telefonia mobila si Wi-Fi, dar se omite faptul ca de la curentul alternativ 50-60 HZ, pana la monitorul cu tub catodic, avem campuri electromagnetice perturbante.

Am ajuns in situaţia asta din aceleaşi motive: goana noastră după confort tehnologic si goana firmelor după profit: doua elemente care produc dinamitarea discreta si cu efect întârziat a sănătăţii omenirii întregi. Trist, dar adevărat: din 1900 încoace s-au favorizat doar tehnologiile care aduc beneficiu industriaşilor, nu si consumatorului.

Precizez ca telul meu nu este sa provoc teama si nici sa acuz pe cei care lucrează in domeniu. Trei sferturi dintre ei nici nu stiu despre aceste efecte nocive, ca dovada ca se expun cu dezinvoltura acestor radiaţii, iar sfertul rămas crede ca SAR-ul are vreo semnificaţie.
Deţin personal un telefon mobil, si din pacate îmi petrec mult timp cu lecturile mele pe tableta sau calculator. Sa spunem ca de o vreme am găsit o protecţie fiabila, dar nu este o scuza ...

Sa purcedem la treaba !
O mica introducere in lumea frecventelor:
Frecventa este o mărime ce exprima numărul de repetiţii ale unui fenomen in unitatea de timp,  respectiv pe durata unei secunde. Frecventa este o caracteristica folosita si în multe alte domenii pe lângă cele  legate strict de fizica : în calculul statistic si probabilistic, în domeniul medical, etc


Priviti cu atentie acest tabel, caci totul este frecventă: sunetul , lumina, gândul...



Camp Electromagnetic si Unde Electromagnetice

Suntem scăldaţi in campuri electromagnetice , solare, cosmice, terestrei.
Începând cu impulsurile electrice din sinapsele creierului pana la fulgere, oriunde circula un impuls electric( sarcini electrice) avem si camp electromagnetic( CEM).
Daca consideram celulele ca pe nişte mini-baterii electrice care alimentează cu energie pe un om care aleargă, corpul uman va elibera căldură si un miros datorat transpiraţiei: căldură/transpiraţie = electro/magnetic (camp).
Cablul unei lămpi branşate in priza emite doar un camp electric (căldură), dar când aprinzi lampa, si electronii iau viteza pe fir, apare si campul magnetic( transpiraţia). Acum intervine si frecventa: daca atletul creste frecventa paşilor, rezulta mai multa căldură si transpiraţie (camp electromagnetic mare) ; Daca sta pe loc, avem doar căldura normala de 37°, fara transpiraţie (doar camp electric). Ca fapt divers, ritmul cardiac al omului are o frecventa de 60 de bătăi/min, cel al unui colibri are 1250 bătăi/min , deci un CEM foarte diferit.
Mai plastic vorbind, sa spunem ca daca tuşeşti, halena emisa ( temperatura si miros) ii va afecta pe cei din fata ta, iar daca "tuşeşti"cu spatele, vor fi afectaţi cei din spatele tau :).
Intervine Frecventa: Daca tuşeşti odată pe minut, nu-i deranjezi pe cei din autobuz, dar daca tuşeşti de 30 de ori pe minut o sa creadă ca eşti turbat.
Totul tine de măsura si de frecventele " fireşti" ale spaţiului unde se produce perturbarea: daca toţi ar tuşi de 30 de ori pe minut, nici tu n-ai deranja pe nimeni.

De aceia este instructiv sa cunoşti direcţia si intensitatea campurilor electromagnetice: înveţi cine, ce, si cat emite, si ca atare ştii de cine sa te fereşti :).
Cam atât cu alegoriile despre campul electromagnetic (CEM).

UNDELE ELECTROMAGNETICE  "EM"
O unda electromagnetica are frecventa de 2 Hz va avea doua perioade de repetiţie pe perioada unităţii de timp (1 s).


Undele EM  exprima maniera in care campurile electromagnetice variază, in spatiu. Undele electromagnetice EM se propaga in vid, nu au nevoie de materie pentru deplasare precum undele mecanice( sunetul).
O reprezentare a undelor EM este cea a cercurilor create la suprafaţa apei prin aruncarea unei pietre: se va crea o mişcare si un sunet direct proporţional cu dimensiunea pietrei si cu viteza( intensitate) cu care a fost aruncata.
La undele EM intervine si frecventa:  o cadenţă  normala a valurilor care se sparg  de ţărm, ne linişteşte, ne relaxează. Închipuiţi-vă ca valurile ar avea o cadenţă de 217  bătăi pe secunda ( telefon mobil)  ,  v-ar mai relaxa sunetul valurilor?

Sa ne apropriem si de oile noastre, ca si ciobanul are aifon acum.
Citez in introducere o fraza de pe situl http://www.ancom.org.ro/spectru-radio_2749 :

 "Spectrul radio este o resursa naturala limitata si, de aceea, trebuie administrata eficient si raţional, cu asigurarea satisfacerii interesului public, social si de apărare a tarii, precum si un maximum de beneficii pentru utilizatorii de spectru, fie ei furnizori de reţele si/sau de servicii de comunicaţii electronice, operatori privaţi sau utilizatori finali."

Pe româneşte, imaginaţi-vă ca sunteţi 10 persoane într-un submarin la 10 m sub apa, si puteţi comunica (respira) cu cei de pe vapor prin 10 de tuburi de plastic ( benzi de frecventa). Nu ai vrea ca cineva din exterior să-ţi sufle pe ţeavă si nici să-ţi toarne apa.( măcar de-ar fi bere rece :) ...

Aşadar fiecare domeniu are frecventele lui (ţevile lui)  :
 - Aviaţia / Armata / Politia /Pompierii / Televiziunile / Radio / Sonerii de tir :) / etc...Nimeni nu interferează pe frecventa celorlalţi, pentru a nu le perturba comunicarea (excepţie fac serviciile de spionaj :) .
Imaginaţi-vă ca toate aceste instituţii sunt organele corpului nostru si ca aviatorii, pompierii sau poliţiştii sunt celulele acestor organe. Sa spunem ca frecventele lor de comunicare sunt cele naturale.

Oare ce se va întâmpla daca apar nişte Extratereştri (noi oamenii)  cu nişte aparate numite "Telefon mobil", "Router Wi-Fi", " Antene GSM", si încep sa lanseze nişte sunete ciudate si sacadate ( undele pulsate ) pe ce frecventa vrea muşchii lor si de 1 MILION DE ORI MAI PUTERNICE !!!
Ce se va întâmpla cu bieţii aviator-celulă, pompier - celula, doctor-celulă, etc ?
In primul rand se va crea o debandada totala. Unele celule vor " surzi", altele vor " muti", altele se vor "adapta" cu riscul de a deveni mutante ( cancer).
Un mic exemplu audio:
Deja cred ca aţi înţeles in mare cum ne afectează aceste tehnologii sănătatea. Sa detaliem:
De ce am spus ca extratereştrii folosesc "sunete ciudate si sacadate (undele pulsate) ? Sa ma explic:

Pana acum un secol nu existau decât frecvente si unde naturale. Intre timp omul a creat aceste microundele pulsate.
Dar ce înseamnă " pulsate" ?
Ei bine, după cum aţi văzut mai sus, industria telefoniei mobile are alocata o banda de frecventa stricta( o ţeavă din submarin spre vapor), unde ea trebuie sa "comprime" milioane de convorbiri simultane, iar daca la 2 G era vorba doar trasmiterea conversatiilor  vocale, la 4 G este vorba de muzica, fişiere video: un volum enorm de date !
In plus, ea trebuie sa facă si profit (ca sa mănânce si gura ei); ca atare aplica o tehnica ingenioasa: TDMA
 
Semnalele transmise (audio, video) sunt numerizate si " hăcuite" prin sistemul TDMA (Time Division Multiple Access), aşa încât aceaşi banda de frecventa este utilizata de mai multi utilizatori odată. Fiecare utilizator "vorbeşte" pe sincope de 1/8 dintr-o miime de secunda !...aşa încât 8 utilizatori diferiţi pot vorbi simultan pe acelaşi canal (frecventa).
E ca si cum ar vorbi 8 bâlbâiţi in acelaşi timp, si pana primul zice Cicero, ceilalţi spun 7 sunete intre fiecare litera a cuvântului sau, adică cam aşa ceva:
   C*******I*******C*******E*******R*******O ...:)

Putin mai tehnic vorbind, informaţia este transmisa in "pulsaţii" de 0.58 miimi de secunda, rezultând 217 de "strănuturi" cu microunde pe secunda (deci o pulsaţie din 4.6 miimi de secunda in 4.6 miimi de secunda !). Deci informaţia este transmisa prin 217 sunete intercalate cu 217 de "pauze" pe secunda.
Vi se pare natural acest model de comunicare ?

Acest Babel de frecvente artificiale (care este omniprezent pe orice colt al planetei) poarta  denumirea de Electrosmog. Consecinţa Electrosmogului?  Comunicarea celulara a organismelor vii intra in ceata.  Măsurarea SAR-ului ( Debitul de absorbţie specific) este o gluma de prost gust: nu de la 1°C de plus sau de minus suntem noi afectaţi ! O simpla şapcă de şmecher, purtata invers, creste temperatura capului cu 3°C !

Din pacate mai avem surprize: curentul electric alternativ are frecventa  50 Hz, ceea ce înseamnă ca într-o secunda polaritatea tensiunii trece de la plus la minus si înapoi de 50 de ori... iar campul sau electromagnetic îşi schimba direcţia de 100 de ori pe secunda !
Vi se pare natural?
Natural este doar curentul continuu, de unde si utilizarea sa (curentul galvanic) in electroterapie.

 Concluzie :

Exista o discrepanta enorma intre aceste tehnologii moderne care emit pe frecvente artificiale pulsate, (respectiv unde electromagnetice sincopate) si modul energetic de funcţionare a Viului, care comunica doar pe frecvente continue, armonioase. Este un BRUIAJ si o SABOTARE indecenta a comunicării celulare. Exista si unele mijloace de protecţie despre care vom vorbi in curând, dar ele nu trebuie sa fie o scuza sau o încurajare pentru un uzaj exagerat al acestor tehnologii.

Depinde de fiecare din noi sa utilizam cu responsabilitate aceste tehnologii, si astfel, vom sensibiliza si pe cei subjugati de aceste tehnologii, care din ignoranta si nepăsare îşi risca sănătatea lor si a celor din jurul lor.

Sa fiţi sănătoşi.

...Va urma"
SURSA şi mai multe informaţii pe această temă: abcul.sanatatii.ro

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...