RUGĂMINTE!

RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

joi, 30 aprilie 2015

ETAJUL 13 (29.04.2015)

THE THIRTEENTH FLOOR (1999)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALEcu un alt film de referinţă pentru noi, un film cu profunde înţelesuri la care ne raportăm şi-l evocăm adeseori. Este un film mai puţin cunoscut şi trâmbiţat, părând a fi unul mai de duzină aşa, cu buget mai redus şi actori mai la mâna a doua, însă de un impact colosal pentru cunoscători. Marele lui dezavantaj a fost că a apărut cam în aceaşi perioadă cu filmul Matrix, cu care a şi concurat pentru cea mai bună peliculă sf la acea vreme (în 2000). 

„Etajul 13” (1999) (titlu original The Thirteenth Floor) este un film științifico-fantastic regizat de Josef Rusnak inspirat de romanul Simulacron-3 (1964) scris de Daniel F. Galouye (un alt film bazat pe acest roman este filmul german scurt Welt am Draht - Lumea pe un fir din 1973). În film interpretează actorii Craig Bierko, Gretchen Mol, Armin Mueller-Stahl, Vincent D'Onofrio și Dennis Haysbert. În 2000, filmul Etajul 13 a fost nominalizat la Premiul Saturn pentru cel mai bun film științifico-fantastic, dar Matrix a câștigat premiul."

Tot mai multe indicii ne spun că realitatea pe care o experimentăm este o hologramă (află aici, de ex. , mai multe detalii), iar filmul de astazi ne prezintă o perspectivă tulburătoare. Cine a creat această hologramă şi care este scopul ei, este greu de spus. Mulţi spun că această realitate este Lila, jocul cosmic, visul lui Dumnezeu, iar Maya este iluzia cosmică pe care fiecare dintre noi o experimentăm. Sau poate că nu există decât un spirit unic care experimentează totul prin noi, iar noi nu existăm cu adevărat decât ca nişte vise efemere, valuri efemere pe suprafaţa oceanului eternităţii. Privind lucrurile din această perspectivă, ce mai înseamnă evoluţia spirituală a unui val, sau după ce dispare un val, se reîncarnează ca alt val ca să-şi înţeleagă menirea de val? Lol ... Dacă toate valurile sunt in realitate OCEAN, unde este acea individualitate, acel EU, EGO, falsă identitate, care să experimenteze mai departe şi să înveţe, să evolueze, după ce valul se reintoarce in Ocean?
Este oare posibil ca întreaga noastră realitate (sau poate doar Pământul, sau Sistemul Solar, sau poate toată galaxia, sau acest Univers) să fie un fel de realitate virtuală tehnologică în care cineva (poate nişte oameni din viitor,  poate nişte extratereştrii, poate nişte fiinţe interdimensionale sau de ce nu, fiinţe gen îngeri şi/sau demoni, archoni sau alte astfel de entităţi) se poate conecta (ca în filmul de astăzi) prin intermediul oricăruia din noi, cei aflaţi aici, ca să experimenteze această realitate 3d? Să fie oare această realitate doar un joc virtual cosmic (eventual unul de strategie) pentru nişte Zei capricioşi, puşi pe şotii? Sau poate că este un fel de tehnologie gen AVATAR, noi fiind nişte marionete animate când şi când de diverse alte entităţi. Ar putea fi ... de ce nu? Pare o perspectivă terifiantă pe de-o parte şi pe de alta eliberatoare ... depinde cum te plasezi. Cum ar fi să înţelegi cu adevărat că tu nu exişti cu adevărat, că povestea ta, imaginea ta despre tine însuţi, frământările tale, chinurile tale, suferinţa, stresul, zbuciumul zilnic, dar şi aspectele pozitive, iubirile, succesele, sunt praf în vânt, lipsite complet de orice valoare, importanţă şi sens, fiind doar nişte programe de calculator, în SECOND LIFE-ul unui Dumnezeu singuratic şi plictisit, dornic să doarmă, să viseze şi să uite cine este cu adevărat?
Filmul este o capodoperă ce oferă nenumărate motive de reflexie. Ne-am bucura să existe printre voi persoane care nu au văzut acest film.

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI - link 1

sau AICI - link 2

 

În completare studiaţi cartea "Universul Holografic" de Michael Talbot.

BONUS:
Iată nivelul atins de tehnologie în privinţa creării unor realităţi virtuale:
Spectacol Holografic 7D la un Mall din Dubai(stim ca exista si niste costume care puse pe tine, ofera senzatii tactile, deci din ce in ce mai mult se creaza realitati virtuale tot mai complexe si mai apropiate de realitatea virtuala pe care o experimentam cu totii)

Studiati si: Secret beyond matter

miercuri, 29 aprilie 2015

Medicine of Mind - Centru de Meloterapie

Centrul de Meloterapie si consiliere Medicine of Mind

"Muzica este o lege morala. Ea da suflet universului, aripi gandirii, avant inchipuirii, farmec tineretii, viata si veselie tuturor lucrurilor. Ea este esenta ordinii, inaltand sufletul catre tot ce este bun, drept si frumos .” (Platon)
Muzica este o minune a lumii deoarece trezeste spiritul , induce starea de libertate, patrunde in adancul fiintei si stimuleaza constiinta, indeparteaza frica, pesimismul si melancolia, imbunatateste calitatea somnului si creste creativitatea, reducand starile de stres si depresie. Acestea sunt doar cateva dintre efectele muzicii.
Terapia prin muzica (sau meloterapia) este o forma a psihoterapiei in care muzica este folosita ca mijloc de exprimare (in loc de vorbire). 

Sunetele au asupra noastră o putere de care, de multe ori, nici nu suntem conştienţi. Trăim într-o mare de sunete, prea adesea asurzitoare, stridente, stresante, patogene. Dar există şi sunete care, alese cu grijă, ascultate cu atenţie sau „emise” sub o supraveghere pricepută, au însuşirea miraculoasă de a face bine. De aici, s-a născut o veche artă/ştiinţă – cea a alinării suferinţelor prin muzică. Mult timp practicată de om, apoi în mare măsură uitată, azi redescoperită, dar niciodată dispărută, terapia prin muzică a devenit azi un captivant subiect de studiu în domeniul sănătăţii minţii şi a corpului, fiind investigată cu mijloace tehnologice performante, în speranţa desluşirii felului misterios în care muzica acţionează asupra noastră.

Meloterapia poate lua doua forme: o modalitate activa (prin practicarea unui instrument muzical) si o modalitate pasiva (prin ascultarea muzicii).
Scopul meloterapiei prin muzica este acela de a reduce stresul psiho-fiziologic, durerea, starile psihice negative. Este desigur foarte simplu pentru fiecare din noi sa practicam o asemenea terapie. Putem sa renuntam de exemplu intr-o anumita situatie la a lua un analgezic in favoarea ascultarii muzicii care ne place. Totusi, trebuie sa avem in vedere ca preferintele noastre sa fie in acord cu energia reala pe care sunetele respective o poarta in mod obiectiv. Sunetele pe care terapeutii acestui domeniu le folosesc sunt in general sunete pure ale caror efecte au fost studiate experimental.
Meloterapia ca stiinta bazata pe principii solide exista inca din cele mai vechi timpuri. Astazi ea este destul de bine expusa de principiile psihanalizei moderne. Repetivitatea armoniilor sonore creaza stari modificate ale constiintei. Este vorba in special de muzica pura, armonioasa, elevata. O muzica zgomotoasa gen rock, metal sau jazz induce chiar stari negative, depresie, angoasa pentru ca rezoneaza cu energii de joasa frecventa.
Amerindienii aveau asa numitele dansuri sfinte cu ajutorul carora vindecau bolnavii prin modulatii melodice repetate. La triburile africane vracii vindecau de asemenea in ritmul magic al tobelor. In Tibet sunetele scoase de clopote, mici trompete ori tobe speciale erau folosite pentru vindecarea migrenelor, a bolilor psihice ori dezechilibrelor metabolice.

 Despre proiect:

De mic copil am fost fascinat de muzica si de tot ceea ce este sunet in jurul meu.Eram vrajit si incepeam sa dansez pierzandu-ma si devenind una cu unduirile muzicii.Ceva mai tarziu am simtit brusc dorinta de a deveni chiar eu un canal prin care muzica sa se manifeste.Asa am inceput sa compun muzica terapeutica.Acum visul meu este de a infiinta un centru de meloterapie si consiliere in care oamenii vin si se lasa purtati de sunetele magice ale muzicii sau isi creeaza singuri muzica alegandu-si un instrument sau mai multe cu care sa experimenteze singuri sau alaturi de meloterapeuti,infinitele beneficii ale muzicii.

Ce va oferi centrul:

-Explorarea si trairea naturii Tale Divine prin meloterapie individuala sau asistata
-Consiliere psihologica
-Masaj de relaxare pe muzica terapeutica
-Relaxare prin ASMR(Autonomous sensory meridian response)
-Sesiuni de meloterapie prenatala pentru viitoarele mamici
-Sesiuni de terapii pentru copiii cu dizabilitati

  Toti investitorii proiectului meu, vor AVEA posibilitatea pe VIATA:

- Sa depuna GRATS ORICE proiect pe platforma WeShare crowdfunding;
- Sa foloseasca GRATIS, back office-ul si instrumentele primite;
- Sa obtina aprobarea PROIECTULUI in maxim 24 ore;
- Sa obtina 2 Tipuri de finantare pentru Proiectul depus;
- Sa obtina procente DIN finantarile cunoscutilor îngrijire isi depun si EI Proiectul pe platformaWeShare Crowdfunding.
- Voi oferi gratuit muzica de relaxare si vindecare compusa de mine

Multumesc celor care mi-au vizitat proiectul si celor care il vor sustine spre materializarea lui!
Project By
Mihai Pana
                                      
SURSA: https://wesharecrowdfunding.com/MichaelFeather

Nota noastra: Despre prietenul nostru Mihai Pană am mai vorbit AICI. În completare dorim să mai adăugăm un citat, care simţim că i se aplică foarte mult şi lui Mihai:

"Cântăreţii şi muzicienii sunt unii dintre cei mai determinaţi şi curajoşi oameni de pe faţa pământului. Ei au de a face cu mai multă respingere într-un an decât majoritatea oamenilor într-o viaţă întreagă. În fiecare zi, ei înfruntă provocarea financiară de a trăi un stil de viaţă liber, lipsa de respect a celor care cred că ei ar trebui să-şi ia o slujbă adevărată şi propriile lor frici că nu vor mai munci niciodată. În fiecare zi ei trebuie să ignore posibilitatea că viziunea căreia ei şi-au dedicat viaţa este o iluzie. Cu fiecare notă, ei se încoredează fizic şi emoţional, riscând critica şi judecata. Cu fiecare an ce trece, mulţi dintre ei observă cum alţi oameni de vârsta lor au reuşit să atingă ţelurile predictibile ale unei vieţi normale: maşina, familia, casa, cuibarul, iar ei nu. De ce? Deoarece muzicienii şi cântăreţii sunt dispuşi să-şi dăruiască viaţa unui moment - acelei melodii, acelor versuri, acelui acord  sau interpretare care va tulbura sufletul audienţei.
Cântăreţii şi muzicienii sunt fiinţe care au gustat nectarul vieţii din acel moment de cristal în care ei au turnat din ei spiritul creativ şi au atins inima altora. În acele momente, ei au fost mai aproape de magie, Dumnezeu şi perfecţiune pe cât ar putea fi cineva. Iar în sufletul lor ei ştiu că acel moment merită o mie de vieţi."
 - David Ackert, LA  Times

marți, 28 aprilie 2015

KABIR HELMINSKI - Ce este non-dualitatea ? (28.04.2015)

"Kabir Helminski  este co-director al Threshold Society (sufism.org), o fundație educațională non-profit care a dezvoltat programe care oferă o structură de practică și de studiu în sufism și psihologie spirituală. El a tradus mai multe volume de literatură sufi, printre care multe opere de Rumi și este autorul a două cărți despre sufism: Living Presence și The Knowing Heart . Cartea sa cea mai recentă este Love's Ripening, Rumi and the Journey of the Heart .     
Kabir a început studiul a sufismului cu Suleyman Loras de Konya și a fost recunoscut oficial ca un Șeic al Ordinului Mevlevi al sufismului în 1990, de către Celalettin Celebi, Șef al Ordinului Mevlevi. Din 1980 până în 1999 a fost director la Threshold Books, una dintre cele mai importante edituri de literatură sufi. Între 1994 si 2000 a făcut turul cu dervișii rotitori  din Turcia, aducând cultura spirituală a Mevlevis la mai mult de 100.000 de oameni. Cărțile sale au fost traduse în spaniolă, italiană, olandeză, germană, rusă, indoneziană, și turcă. El are un master în studii transpersonale și un doctorat onorific în literatura de specialitate de la Universitatea Selçuk, Konya, Turcia.    
Pentru mai mult de treizeci de ani, domnul Helminski s-a concentratat pe dezvoltarea și difuzarea unei abordări contemporane a conceptelor și practicilor islamice, atât în cadrul comunității islamice și în afara ei. În 2001 a fost primul musulman ce a ținut în cadrul prestigioasei Harold M. Wit prelegeri despre spiritualitate în viața contemporană la Harvard Divinity School. 
Helminski locuiește cu familia sa în apropiere de  Santa Cruz, California, iar acum se concentrează pe muzica Sufi, scrierea, predarea, precum și elaborarea unui program de educație spirituală cu o echipă internațională de cercetători. El este fondatorul și directorul Institutului Baraka (barakainstitute.org) și, de asemenea, un membru al facultății centrale al Institutului Căi Spirituale  (spiritualpaths.net).    Kabir a fost directorul muzical  a apreciatului documentar difuzat de PBS, Muhammad: Legacy of a Prophet (2002), produs de către Unity Productions Foundation.  
În 2009, Kabir a fost numit ca fiind unul dintre cei 500 de musulmani mai influenți din lume de către Royal Islamic Strategic Studies Center  în asociere cu Universitatea Georgetown. 
El este şi unul dintre semnatarii "Un cuvânt comun între noi și voi", o scrisoare deschisă către liderii creștini scrisă de către oamenii de știință islamici , chemând la pace și înțelegere.  
 Interviul cu Kabir Helminksi, cuprinde următoarele întrebări :   * Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ?  Oare există un făptuitor ?  Ce anume este realitatea ? *

SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

VEZI FILMUL TRADUS AICI:


In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE), Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha Dipika, ESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.
De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne, "Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .
 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

duminică, 26 aprilie 2015

RĂZBOI PRIN TELECOMANDĂ - Viitorul confruntărilor prin roboţi teleghidaţi (26.04.2015)

Remote Control War (2011)
- The future of unmanned combat


 „Implicarea în luptă a primei armate de roboţi, în Irak, este ultimul pas făcut pe o cale periculoasă – intrăm ca nişte somnambuli într-o ‚minunată lume nouă’ în care roboţii decid pe cine, unde şi când să ucidă. Deja, Coreea de Sud şi Israel folosesc armate de roboţi ca grăniceri, iar China, Singapore şi Marea Britanie se numără printre acele ţări care folosesc, din ce în ce mai mult, roboţii militari. Cel mai mare jucător rămâne, totuşi, SUA: roboţii fac parte integrantă din proiectul sistemelor de luptă ale viitorului, în valoare de 230 miliarde dolari, un plan de dezvoltare masivă a vehiculelor autonome care pot lovi din aer, de sub apă şi terestru. Congresul şi-a stabilit drept ţel ca o treime din numărul vehiculelor terestre ale armatei să fie telecomandate până în 2015. Peste 4.000 de roboţi sunt în serviciu în Irak, în prezent, iar alţii în Afganistan. Şi acum sunt, cu toţii, înarmaţi.”
Noel Sharkey
Profesor de inteligenţă artificială şi robotică
la Universitatea din Sheffield

Difuzat în august 2011 de postul canadian CBC-Tv, documentarul Remote Control War, regizat de Leif Kaldor, pune în discuţie aspectele evident malefice ale robotizării accentuate a armatelor marilor puteri ale lumii, tendinţă prezentată laudativ de propaganda corporatistă, şi nu la modul realist şi onest, ca pe o manifestare a unui „progres” ce tinde să excludă elementul uman din lanţul decizional al acţiunilor de luptă, cărora oricum le era străină omenia, atât timp cât în zonele de conflict de pe mapamond sunt reprezentate numai interesele meschine ale elitei sionist-financiare mondiale. [...]

In documentar se vorbeste in esenta despre automatizarea crimei în masă (cu ajutorul dronelor, robotilor si a altor dispozitive ghidate de la distanţă) idealul sociopaţilor care conduc această lume din vremuri imemoriale, şi fireşte că, dacă n-o vor face pe faţă, simultan, în întreaga lume, consolidând minciuna, ca de obicei, cu ajutorul mass-media, fiindcă nu vom fi îndreptaţi către abator în secunda imediat următoare, noi, (in)conştienţii acestei lumi, vom proceda ca de obicei, aşteptând năuci o mântuire miraculoasă care să se producă sub orice formă, dar în nici un caz printr-o implicare conştientă şi prin manifestarea responsabilităţii noastre individuale.

„Soldaţii umani au la dispoziţie protocoale, cum ar fi convenţiile de la Geneva, după care se ghidează. Roboţii autonomi se supun numai legilor conflictelor armate în care se folosesc arme convenţionale. Dar roboţii autonomi nu seamănă cu nici o altă armă. Suntem pe cale să lăsăm decizia de a ucide pe mâna maşinilor, care nu sunt suficient de inteligente nici măcar pentru a fi numite proaste. Din moment ce costurile lor sunt în scădere, iar tehnologia devine tot mai accesibilă, vom fi în curând martorii unei curse a înarmării robotice care va fi greu de stopat. Este imperativă crearea unei legislaţii internaţionale şi a unui cod etic pentru roboţii de luptă autonomi, până nu va fi prea târziu.”

SURSA şi mai multe gânduri pe marginea acestui documentar găsiţi pe site-ul traducătorului filmului, Marian Matei http://antiiluzii.blogspot.com

Nota Noastră: Consideram jocurile de genul Counter Strike si alte shootere, un antrenament deosebit de bun pentru cei care ghideaza de la distanta aceste dispozitive  de ucis. Implicarea emotionala a celor care ucid este minima si poate, se simt cumva mai putin responsabili. Se intampla poate un fenomen asemanator cu cei care desi nu ucid animalele, aleg totusi sa manace din carnea lor. Daca ar fi sa ucida ei insisi, majoritatea carnivorilor ar deveni vegetarieni peste noapte. Cumva, cedand responsabilitatea altora pentru ucidere, pare mai ok sa mananci carnea animalelor. Esti mai putin implicat emotional, de fapt, alegi sa nu te gandesti la procesul mizerabil prin care acea bucata de carne a ajuns la tine in farfurie. Se produce o falsa detasare,  o neimplicare emotionala ... poate este o comparatie fortata, insa credem ca atunci cand chiar esti fata in fata cu inamicul si ii tragi un glont in cap, asta are un impact mult mai puternic asupra ta decat daca stai la un monitor undeva la mii de km distanta si impusti in stanga si in dreapta  ... Consideram ca devine mult mai usor sa ucizi prin intermediul acestor dispozitive decat daca esti implicat fizic, emotional, in conflict.

VEZI FILMUL TRADUS AICI:

In completare studiati categoria MILITARE, pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

joi, 23 aprilie 2015

CETĂŢEANULPATRU - Povestea lui Edward SNOWDEN (23.04.2015)

CITIZENFOUR (2014)     

"Citizenfour" este un documentar care a luat premiul Oscar in acest an, un film in care ni se prezinta portretul lui Edward Snowden, fost analist al Agenţiei Naţionale pentru Securitate (NSA), care a publicat zeci de mii de documente secrete. Filmul prezintă zilele tensionate pe care Snowden le-a trăit într-un hotel din Hong Kong, întâlnirile cu jurnaliştii care au publicat detalii despre NSA şi despre spionajul electronic efectuat de Statele Unite ale Americii, căruia i-ar fi căzut victime şi lideri politici ai lumii, precum preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff şi cancelarul german Angela Merkel.
La One World România, "Citizenfour" face parte din secţiunea intitulată "Demo +/- Craţie", alături de şase alte titluri: "Euromaidan. Rough Cut", "Second Chance", "Pixadores", "The Term", "Iranian" şi "Killswitch".
Secţiunea "Demo +/- Craţie" ridică întrebarea "ce a mai rămas din democraţie?" şi demască guverne democrate doar în aparenţă, arată cetăţeni de rând care devin disidenţi şi acţiuni individuale transformate în mişcări de masă cu ajutorul noilor mijloace de comunicare. Selecţia de filme din această secţiune îşi propune să ofere un prilej de reflecţie care să pună mişcările de stradă din România într-un context global şi să ofere, poate, puncte de pornire strategice pentru viitor. "
SURSA: http://www.mediafax.ro

"In ianuarie 2013, regizoarea de film documentar Laura Poitras a primit o serie de e-mail-uri incriptate de la o sursa anonima care s-a indentificat doar ca „CitizenFour”. In iunie 2013, Poitras, impreuna cu jurnalistul de investigatie Glenn Greenwald si cu reporterul veteran de la The Guardian Ewen MacAskill, a zburat la Hong Kong sa se intalneasca cu sursa: un tanar care s-a prezentat ca Edward Snowden. 
Citizenfour pune spectatorii direct in cele opt zile extraordinare care au urmat, timp in care Snowden isi lasa in urma cariera comfortabila de analist de securitate in schimbul unei vieti de fugar si decide sa informeze intreaga lume despre progamele de colectare de date si urmarire a populatiei ale guvernelor occidentale. Citizenfour e un thriller psihologic care exploreaza existenta singuratica a celor care trag semnalul de alarma, in contextul erodarii dreptului la viata privata si al derivei democratiilor populare. In acelasi timp, filmul este o meditatie asupra relatiei dintre jurnalismul de investigatie si arta cinematografica a documentarului. 
 Citizenfour este ultimul film dintr-o trilogie despre rolul Americii in lume dupa 11 septembrie 2001, care a inceput cu My Country, My Country (nominalizat la Oscar in 2007), despre viata irakienilor dupa invazia americana si a continuat cu The Oath (castigator la Sundance in 2010 si prezentat  la One World sub titlul Juramantul), care exploreaza prin intermediul a doua destine yemenite extraordinare noul univers concentrationar care se intinde din Afghanistan pana la Guantanamo Bay."

SURSA: http://oneworld.ro
VEDEŢI FILMUL TRADUS AICI:"Edward Joseph Snowden (n. 21 iunie 1983, Elizabeth City, Carolina de Nord, SUA) este un avertizor de integritate nord-american.

Snowden a lucrat în serviciul de pază[1] și sectorul tehnic al serviciului de spionaj american al CIA și NSA. Până în mai 2013 a lucrat ca agent secret în sistemul de administrație și consultare al firmei Booz Allen Hamilton. Prin funcția de colaborator tehnic deținută avea acces la informațiile strict secrete ale serviciului de spionaj american, între care se remarcă cele obținute prin programul agenției NSA PRISM de supraveghere și spionare a rețelelor de Internet. Încă din 2007 începe să considere că moralmente munca de spionaj generalizat pe care o desfășoară nu este în acord cu valorile personale, însă decide să nu treacă la dezvăluiri publice întrucât își pune speranțe într-o modificare de politică în materie de spionaj o dată cu câștigarea alegerilor prezidențiale de către Barak Obama, însă în 2013 e forțat să admită că speranțele au fost deșarte.[1]
El a furnizat date secrete lui Glenn Greenwald, care era jurnalist la revista britanică The Guardian, și care fără a divulga sursa de informații, a publicat în 2013 datele obținute de la Snowden. La data de 9 iunie 2013 în Hong Kong, Snowden face cunoscut în mod oficial că el este cel care a furnizat gazetei engleze informațiile secrete. În prezent el este urmărit de serviciul secret american, fiind acuzat de înaltă trădare[1][2][3][4][5]. Refugiat în Hong Kong, el a părăsit China la 23 iulie 2013, după ce autoritățile chineze au acceptat să-l extrădeze. El a călătorit fără pașaport, care i-a fost revocat de către guvernul SUA.
Ajuns în Rusia în aceeași zi, Snowden s-a stabilit în zona de tranzit a aeroportului Sheremetyevo din Moscova. El și-a angajat un avocat rus, Anatoly Kucherena, și a cerut azil politic în peste 20 de țări. A rămas blocat în zona de tranzit a aeroportului respectiv și a refuzat să părăsească aeroportul, în ciuda declarațiilor președintelui rus, Vladimir Putin, conform cărora ar fi liber să părăsească aeroportul deoarece nu a comis nici o crimă pe teritoriul Rusiei, până ce nu va primi azil într-un stat. La 1 august 2013, Rusia i-a acordat azil politic lui Snowden pe durata a un an. Acesta a părăsit aeroportul, după ce a rămas blocat timp de 1 lună și 1 săptămână."

 SURSA: http://ro.wikipedia.org

Nota Noastra: Cazul lui Snowden si a lui Asange (de la Wikileaks) sunt cele mai cunoscute cazuri de indivizi maltratati, haituiti, ostracizati de sistemul "demo(n)cratic" occidental. Cam asta patesc toti cei care au indrazneala sa spuna adevarul despre mafia planetara. Genul acesta de oameni sunt eroii zilelor noastre si posibil viitorii martiri, pe care aceasta planeta nu prea ii merita. Omenirea isi cam merita soarta, din pacate ...

marți, 21 aprilie 2015

NOI NU VACCINĂM - un documentar despre mitul și realitatea campaniilor de vaccinare (21.04.2015)

WIR IMPFEN NICHT (2014)

"V-ati injecta de bunăvoie copilul cu una din substanțele următoare: otrava celulară și neurotoxina numită aluminiu, sau neurotoxina cancerigenă numită formaldehidă? Sau eventual compuși organici de mercur precum Thimerosal? Sau o grămadă de microorganisme modificate genetic și cultivate pe celule embrionare sau pe piure de țânțari?
Chiar nu vreți?
Atunci, la urmatorul rapel, cereți de la medic prospectul și întrebați medicul despre ingredientele și adjuvanții vaccinurilor!
 VEŢI AVEA UN ŞOC!
"Protecție față de boli periculoase? Vaccinarea este considerată cea mai bună metodă de prevenție a medicinei moderne. Cu toate acestea, tot mai multe dovezi arată că relația beneficiu-risc la vaccinuri nu arată deloc în favoarea beneficiilor.
Din 1976, numărul de doze de vaccin administrate bebelușilor a crescut de la 6 la 34 (sau chiar 36) în primul an de viață! Paralel a explodat numărul de boli cronice la copii: reumatism, diabet, astm bronșic, cancer, dar mai ales alergii, sensibilitate mărită la infecții, precum și tulburări comportamentale.
Cauzele sunt -printre altele- adjuvanții din vaccinuri, în special compușii de aluminiu. Calculat la greutatea corporală, un vaccin pentru bebeluși conține de 23 de ori mai mult aluminiu decât un vaccin pentru adulți!
Acest film arată cum se trișeaza în lumea vacciniștilor, de la punerea pe piață a vaccinurilor până la admiterea vătămărilor postvaccinale.
Pentru sănătatea copiilor nu este important un carnet de vaccinare plin, ci posibilitatea de a crește și a se dezvolta într-un mediu cât mai natural, cu alimentație sănătoasă și echilibru sufletesc."

Un film de Michael Leitner
Producția: Daniel Trappitsch
Traducerea și subtitrarea: Felicia Popescu
Narator: Gabriel Petrescu

Informarea corectă este crucială!
Acest documentar a fost sponsorizat de peste 300 de părinți.
Versiunea în limba română a fost finanțată de: Asociația pentru Protecția Consumatorilor, Lion Mentor Association precum și de mulți părinți!
Mulțumim tuturor!"

VEDEŢI FILMUL TRADUS AICI

 In completare studiati categoria ANTIVACCIN pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

luni, 20 aprilie 2015

EXMATRICULAT- Inteligenta Nu Este Permisă (20.04.2015)

Continuam astazi seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate de voi, desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.  De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru sau a unei importanţe pe care o simtim noi la un moment dat. Reluam incepand cu 2008, documentarul de astazi fiind unul publicat initial in 17.04.2009, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

EXPELLED - No Inteligence Allowed (2008)

PROBLEMA:

Libertatea de a provoca în mod legitim ortodoxia "marii ştiinţe" ... fără a fi persecutat pentru asta.

Dezbaterea pe tema evoluţiei este tulburatoare şi poate unii se vor întreba :"Oare asta nu a fost deja stabilit cu anii în urma?!" Raspunsul la aceasta întrebare bagă în "ceaţă" in aceasi masura : "Da ... şi nu"

Adevărul este că au apărut enorm de multe dovezi ştiinţifice de la data apariţiei teoriei lui Darwin despre evoluiţie şi originea vieţii acum 150 de ani. Darwin nu avea nici o idee despre ADN, microbiologie, Big Bang, Teoria Relativităţii lui Einstein sau despre genomul uman.

Toate aceste noi descoperiri, într-un fel sau altul a condus la apariţia unui număr tot mai mare de oameni de ştiinţă care reconsideră viziunea simplistă a lui Darwin potrivit căreia viaţa este întămplătoare şi fără scop. Universul şi viaţa însăşi se dovedeşte a fi mult mai complexă şi misterioasă decât şi-ar fi putut imagina Darwin.

Teoria lui Darwin nu este o singura idee. Ea este formată din câteva idei interconectate, fiecare susţinută de argumente specifice. Din cele 3 idei de mai jos, doar prima poate fi "susţinută" cu adevărat, ştiinţific.

* 1) În primul rând, evoluţia poate însemna schimbări minore în caracterisiticile speciilor individuale pe parcursul a unei perioade destul de scurte (relativ) de timp.

* 2) Teoria unui strămoş comun universal aflat undeva într-un trecut îndepărtat : această teorie zugrăveşte o imagine a unei istorii a vieţii pe Pământ ca un mare arbore cu ramuri, care porneşte de la o singură celulă, "materializată" cumva, nu se ştie încă în ce fel, dar se presupune că dintr-un amestec aleator de componenţi organici în supa primordială şi aduse la viaţă de un curent electric, eventual de la un fulger.

* 3) Darwin a crezut că este responsabil pentru acest arbore al evoluţiei o anumită cauză sau un mecanism al schimbării procesului biologic. Darwin argumenta că selecţia naturală ar putea avea puterea de a produce noi forme de viaţă. Împreună, ideile unui strămoş universal comun şi selecţia naturală, formează miezul teoriei evoluţioniste darwiniene. Teoria Neo - Darwiniană combină cunoştinţele noastre despre ADN şi genetică pentru a susţine că mutaţiile din ADN oferă acea variaţie asupra căreia selecţia naturală acţionează.

Aşadar, când întâlniţi termenul "evoluţie", întrebaţi-vă "care dintre aceste 3 definiţii sunt folosite?" , deoarece argumentele şi doveziile care susţin teoria 1 nu susţin 2 şi 3.

Ce este Designul Inteligent (DI)?

Teoria designului inteligent, este pur şi simplu un efort de a determina într-un mod empiric, dacă "aparentul design" din natură observat de toţi biologii, este un proiect real (produsul unei cauze inteligente) sau este pur şi simplu, produsul unui proces neintenţionat, cum ar fi selecţia naturală care acţionează conform unor variaţii întâmplătoare.

“Expelled: No Intelligence Allowed” respinge ideea conform căreia “cazul este închis,” şi expune persecuţia la scară largă a oamenilor de ştiinţă şi a diverşilor profesori, învăţători sau educatori, care într-un mod legitim, se opun viziunilor ştiinţifice otodoxe dominatoare.

CONTROVERSA

Teoria Neo - Darwiniană spune că viaţa este rezultatul unui proces întâmplător şi fără scop. Această teorie este predată în şcoli ca şi cum ar fi singura explicaţie ştiinţifică plauzibilă despre cum a apărut viaţa şi dezvoltarea ei ulterioară. Totuşi teoria DI a apărut recent pentru a provoca teoria Neo Darwiniană.
Ambele sunt teorii ştiinţifice, aşa că dezbaterea este legitimă. Şi totuşi, de ce este această dezbatere suprimată?

Există două viziuni ale existenţei la mijloc: este viaţa fără scop şi întîmplătoare sau nu?
Care sunt consecinţele pe termen lung dacă le predăm copiilor noştrii doar viziunea neo-darwinsită ca pe un fapt decât mai degrabă, ca o teorie?

* Cum se schimbă ideile noastre despre moralitate dacă ni se tot spune că viaţa nu are sens şi este neintenţionată şi deci, că individul este responsabil doar pentru el însuşi. Cum se va schimba rolul "ştiinţei" dacă doar "Marea Ştiinţă" determină viziunea noastră despre lume?
Cine este în spatele impunerii Neo-darwinismului în societate? Şi de ce?

“Expelled: No Intelligence Allowed” priveşte problema din punctul de vedere al tuturor părţilor problemei şi ne dă, uneori, nişte răspunsuri cu adevărat şocante ... " - un articol preluat de pe siteul oficial al filmului (http://www.expelledthemovie.com/), tradus şi adaptat de noi.

Nota noastra: Poate ca el mai interesant aspect al filmului, momentul culminant, este acela cand Richard Dawkins, buldogul lui Darwin, recunoaşte că nu ştie cum a apărut viaţa totuşi şi admite că poate fi o intervenţie divină, extraterestră sau de origine necunoscută încă de ştiinţă.

VEDEŢI DOCUMENTARUL AICI:


Vă mai recomandăm să urmăriţi şi celalte documentare din Categoria Origini, în special conferinţele lui BRUCE LIPTON ("Where mind and matter meet" şi "Nature, nurture and the power of love") şi documentarul dedicat Designului Inteligent, "Unlocking the mistery of life"), unde ne-am exprimat pe larg, părerea legată de această dezbatere.

vineri, 17 aprilie 2015

CORRADO MALANGA - PNL (Ceea ce nu v-au spus) 17.04.2015

PNL - CIO CHE NON VI HANNO DETTO (2009)

Va prezentam astazi alte informatii fascinante venite de la Corrado Malanga, insa inainte de a le parcurge , va invitam sa treceti prin celelalte informatii despre Corrado si scrierile sale de la noi de pe blog, deoarece ne-am straduit sa le prezentam intr-o ordine, dupa modul cum au si aparut in mod natural si in calea lui Corrado, dand astfel o mai mare cursivitate mesajului. Lucrurile devin din ce in ce mai complexe, iar pentru a le intelege este nevoie sa intelegeti primii pasi facuti in aceasta directie. Asadar, inainte de a merge mai departe cu noile informatii, studiati cu atentie categoria CORRADO MALANGA de pe blogul nostru (pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS).
Astazi mergem mai departe in procesul de autoexplorare si eliberare cu un articol si un nou film tradus.

Mai jos puteti vedea si un nou film tradus  intitulat "CORRADO MALANGA - PNL, CEEA CE NU V-AU SPUS"

 PRIMA PARTE - Link 1 sau Link 2


CORRADO MALANGA - PNL, CEEA CE NU V-AU SPUS...

PARTEA A II-A - Link 1 sau Link 2

 

Mai multe infrmatii puteti gasi pe forumul din facebook (in limba romana). 

Multumim Alexandra pentru traduceri!

P.S. Nu uitaţi că dacă vă abonaţi la blogul nostru (şi urmăriţi până la capăt procesul de înregistrare cu atenţie, veţi avea acces la nişte linkuri de descărcare rapidă a tuturor filmelor şi scrierilor lui Corrado Malanga de pe blog). 

miercuri, 15 aprilie 2015

JOHN PRENDERGAST - Dialoguri despre Non-Dualitate (15.04.2015)

"John  J. Prendergast este nativ din San Francisco, a primit diploma de licență la UC Santa Cruz, masteratul și Ph.D. de la California Institute of Integral Studies. Este licentiat în Marriage and Family Therapist, căsătorit și tatăl unui fiu adult. Deține un cabinet de psihoterapie privată în San Rafael și a fost profesor de psihologie la California Institute of Integral Studies.  
Interesul său în "spiritualitate", a precedat studiile sale formale în psihologie. A început o practică  de meditație regulată în 1970 și a avut o carieră scurtă ca un profesor de Transcendental Meditation înainte de a părăsi această organizație. 
Un vis neașteptat cu Sri Nisargadatta Maharaj, pe  care nu-l cunoştea, s-a întâmplat cu o lună înainte de moartea sa în 1981. Acest lucru l-a determinat să citescă dialogurile sale celebre din cartea "Eu sunt acela", ceea ce a devenit un moment de schimbare a vieții şi în orientarea şi investigația sa spirituală față de sine .  Doi ani mai târziu s-a întâlnit cu Jean Klein, un medic European și muzicolog, care a fost un maestru al Advaita Vedanta și al Shaivismului Kashmirian. A studiat îndeaproape cu Jean până la moartea sa, 15 ani mai târziu.   În 2001 a început să studieze cu Adyashanti, a cărui prezență și învățături au fost un catalizator esențial pentru o serie de deschideri profunde care continuă să se manifeste.   
Alte invatatori importanti pentru el au fost Sri Ramana, Byron Katie și Mata Amritanandamayi (Ammachi).  
Interviul cu  John Prendergast , cuprinde următoarele întrebări : * Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ?  Deci, ce se întâmplă, de fapt  ?  Oare există un făptuitor ?  Oare există vreo cale de urmat de către căutător ?  De ce ni se par toate acestea atât de dificile ?  Oare tot ce se întâmplă în viață ne-a condus către acest moment  ? Cum oare am putea folosi limbajul, pentru a descrie non-dualitatea ?  Cum distingeți terapia convențională de cea non-duală  ? Puteți cuantifica eficiența psihoterapiei non-duale ?".

SURSA: viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

VEZI FILMUL TRADUS AICI:In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE), Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha Dipika, ESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.
De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne, "Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .
 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

duminică, 12 aprilie 2015

101 Contradictii Biblice (12.04.2015)


Hristos este o stare de spirit si un apelativ ce desemneaza o calitate a omului Iisus, nu este numele lui Iisus. E ca si cum am spune ca numele lui Stefan al III-lea (numit si Cel Mare - si Sfant, apelativ adaugat f recent dupa canonizarea voievodului) este de fapt "si Sfant" ... lol. Asadar cand spuneti "Hristos a inviat" e ca si cum ati spune "si Sfant" a facut nu stiu ce ... La fel si in cazul lui Buddha ... Numele lui e de fapt Gautama Siddharta. Apelativul de Buddha este dat tuturor celor de pe calea spirituala de dinaintea lui Gautama si de dupa el, care au trait revelarea sinelui. Hristos, ca si Buddha, sunt niste denumiri ale unei stari de spirit nu sunt numele lor real si asa cum nu putem spune "si Sfant" a facut nu stiu ce, la fel nu putem spune nici de Hristos. 
Corpul lui Iisus o fi murit si o fi inviat (posibil ... in privinta asta diversele versiuni Biblice se contrazic), insa caliatea de Hristos, uns de Dumnezeu, o calitate a constiintei nu a murit si nu a inviat, ci este o caliate a tuturor celor care se unesc cu Dumnezeu si traiesc in spiritul invataturii lui Iisus. Incercati sa ganditi si nu mai preluati mecanic traditii fara sa le intelegeti.

Se spune ca Biblia este cuvantul lui Dumnezeu, neschimbat, coerent, imuabil, de neatins, insa chiar in clipa aceasta exista diverse traduceri ale acestui cuvant, adica Biblia, unde puteti gasi numeroase contradicitii. Mai jos o sa va insiram vreo 101 , insa chiar prima contradictie daca o verificati , o sa gasiti o traducere in varianta ortodoxa, care difera complet de varianta in limba engleza (varianta regelui James). Nu am stat sa  verificam toate contradictiile, insa daca voi gasiti vre-una gresita sa ne spuneti, si o sa ne uitam pe diversele variante ale acestui cuvant de "nezdruncinat" al lui Dumnezeu ... lol
O mare parte din aceste contradictii au fost scoase la iveala si de Leo Taxil in cartea lui intitulata "Biblia Hazlie", insa mai jos le puteti gasi fara incarcatura ironica si plina de tendentioizitate cu care Leo a incarcat cartea lui. Le gasiti asa cum sunt si sunteti liberi sa trageti singuri propriile concluzii fara a fi influentat de  nimeni, in afara de Biblie (in diversele ei variante) ...

Contradicția 1:


Cine l-a făcut pe David să numere bărbații apți pentru război din Israel şi din Iuda?
„Domnul S-a aprins de mânie din nou împotriva lui Israel; şi a stârnit pe David împotriva lor, zicând: Du-te şi fă numărătoarea lui Israel şi a lui Iuda” (II Samuel, 24:1)
„Satana s-a sculat împotriva lui Israel, şi a aţâţat pe David să facă numărătoarea lui Israel.” (I Cronici, 21:1)

Nota Noastră:
Noi nu am verificat decat cateva dintre aceste contradictii, aceasta fiind una din ele si dorim sa facem cateva observatii. Samuel este de fapt Cartea Regilor I si II din varianta Bibliei Ortodoxe de AICI. Ca sa intelegeti discrepanta intre diversele traduceri, iata ce spune varianta regelui James, la Cartea Regilor II , adica Samuel II, 24.1 " 1 And again the anger of the Lord was kindled against Israel, and he moved David against them to say, Go, number Israel and Judah." ceea ce corespunde aproximativ traducerii de la punctul 1. Insa in Biblia Ortodoxa textul e tradus complet diferit si da un sens complet diferit acestui text: "Mânia Domnului s-a aprins iarăşi asupra Israeliţilor, pentru că cineva din ei îndemnase pe David, zicând: "Mergi de numără pe Israel şi pe Iuda!". Deci in Biblia varianta regelui James intr-adevar Dumnezeu il pune pe David sa-i numere, nu doar un neicanimeni, un oarecare, un cineva ... Acel cineva care se dovedeste a fi Satana de fapt ... vezi in Cronici I 21.1 ... lol ... am zis noi de mai multe ori ca Vechiul Testament e Biblia Satanei, insa iata ca exista acest adevar spus chiar in Biblie, pentru cine are timp, chef sa citeasca aceasta colectie de inscrisuri :))

Contradicția 2:

În aceasta numărătoare, câți bărbați apți s-au găsit în Israel?
„Ioab a dat împăratului numărul poporului: erau în Israel opt sute de mii de oameni de război care scoteau sabia” (II Samuel, 24:9)
„Ioab a dat lui David cartea numărătorii poporului: în tot Israelul erau o mie de mii şi o sută de mii de bărbaţi în stare să scoată sabia” (I Cronici, 21:5)

Contradicția 3:

Câți bărbați apți pentru război s-au găsit în Iuda?
„… şi în Iuda cinci sute de mii de oameni.” (II Samuel, 24:9)
„… iar în Iuda erau patru sute şaptezeci de mii de bărbaţi în stare să scoată sabia.” (I Cronici, 21:5)

Contradicția 4:

Dumnezeu l-a trimis pe profetul Său Gad pentru a-l amenința pe David cu câți ani de foamete?
„Gad s-a dus la David, şi i-a făcut cunoscut lucrul acesta, zicând: Vrei şapte ani de foamete în ţara ta, sau să fugi trei luni dinaintea vrăjmaşilor tăi, care te vor urmări, sau să bântuie ciuma trei zile în ţară? Acum alege, şi vezi ce trebuie să răspund Celui ce mă trimete” (II Samuel, 24:13)
„Gad s-a dus la David, şi i-a zis: Aşa vorbeşte Domnul – Primeşte: sau trei ani de foamete, sau trei luni în timpul cărora să fii nimicit de protivnicii tăi şi atins de sabia vrăjmaşilor tăi, sau trei zile în timpul cărora sabia Domnului şi ciuma să fie în ţară şi îngerul Domnului să ducă nimicirea în tot ţinutul lui Israel. Vezi acum ce trebuie să răspund Celui ce mă trimete” (I Cronici, 21:11-12)

Contradicția 5:


Ce vârstă avea Ahazia când s-a urcat pe tronul Israelului?
„Ahazia avea douăzeci şi doi de ani când a ajuns împărat şi a domnit un an la Ierusalim. Mamă-sa se chema Atalia, fata lui Omri, împăratul lui Israel.” (II Regi, 8:26)
„Ahazia avea patruzeci şi doi de ani, când a ajuns împărat, şi a domnit un an la Ierusalim. Mamă-sa se chema Atalia, fata lui Omri.” (II Cronici, 22:2)

Contradicția 6:

Ce vârstă avea Ioiachin când a devenit regele Israelului?
„Ioiachin avea optsprezece ani când a ajuns împărat” (II Regi, 24:8)
„Ioiachin avea opt ani când a ajuns împărat” (II Cronici, 36:9)

Contradicția 7:


Cât timp a durat domnia lui Ioiachin?
„…şi a domnit trei luni la Ierusalim. Mamă-sa se chema Nehuşta, fata lui Elnatan, din Ierusalim.” (II Regi, 24:8)
„…şi a domnit trei luni şi zece zile la Ierusalim. El a făcut ce este rău înaintea Domnului.” (II Cronici, 36:9)

Contradicția 8:


Câți oameni a omorât dintr-o singură lovitură de suliță căpitanul soldaților lui David?
„Iată numele vitejilor care erau în slujba lui David. Ioşeb-Basşebet, Tahchemonitul, unul din fruntaşii căpeteniilor. El şi-a învârtit suliţa peste opt sute de oameni, pe care i-a omorât dintr-o dată.” (II Samuel, 23:8)
„Iată, după numărul lor, vitejii care erau în slujba lui David. Iaşobeam, fiul lui Hacmoni, unul din căpitanii de seamă. El şi-a învârtit suliţa peste trei sute de oameni, pe care i-a omorât dintr-o singură lovitură” (I Cronici, 11:11)

Contradicția 9:


Când a adus David chivotul lui Dumnezeu în Ierusalim? Înainte sau după ce i-a învins pe filisteni?
Ȋnainte (II Samuel, capitolele 5 şi 6)[1]
După (I Cronici, capitolele 13 şi 14)

Contradicția 10:


Câte perechi de animale i-a poruncit Dumnezeu lui Noe să bage în arcă?
„Din tot ce trăieşte, din orice făptură, să iei în corabie câte două din fiecare soi, ca să le ţii vii cu tine: să fie o parte bărbătească şi o parte femeiască. Din păsări după soiul lor, din vite după soiul lor, şi din toate târâtoarele de pe pământ după soiul lor, să vină la tine înlăuntru câte două din fiecare soi, ca să le ţii cu viaţă.” (Geneza, 6:19-20)
„Ia cu tine câte şapte perechi din toate dobitoacele curate, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască; o pereche din dobitoacele care nu sunt curate, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască” (Geneza, 7:2). Dar în ciuda acestei porunci, Noe a introdus doar două perechi din fiecare animal: „Din dobitoacele curate şi din dobitoacele necurate, din păsări şi din tot ce se târăşte pe pământ, au intrat în corabie la Noe, două câte două, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască” (Geneza, 7:8-9)

Contradicția 11:

Când David l-a învins pe regele din Soba, câți călăreți a capturat?
„David i-a luat o mie şapte sute de călăreţi şi douăzeci de mii de pedeştri.” (II Samuel, 8:4)
„David a luat o mie de cară, şapte mii de călăreţi, şi două zeci de mii de pedestraşi.” (I Cronici, 18:4)

Contradicția 12:

Câte grajduri avea Solomon?
„Solomon avea patruzeci de mii de iesle pentru caii de la carăle lui, şi douăsprezece mii de călăreţi.” (I Regi, 4:26)
„Solomon avea patru mii de iesle pentru caii de la carăle lui, şi douăsprezece mii de călăreţi pe care i-a aşezat în cetăţile unde îşi ţinea carăle şi la Ierusalim lângă împărat.” (II Cronici, 9:25)

Contradicția 13:

În al câtelea an al domniei lui Asa a murit Baeşa, regele Israelului?
„În al douăzeci şi şaselea an al lui Asa, împăratul lui Iuda, a început să domnească Ela, fiul lui Baeşa. El a domnit peste Israel la Tirţa. A domnit doi ani.” (I Regi, 16:8) – de aici reiese ca Baeşa a murit în al douăzeci şi şaselea an al domniei lui Asa
„În al treizeci şi şaselea an al domniei lui Asa, Baeşa, împăratul lui Israel, s-a suit împotriva lui Iuda; şi a întărit Rama, ca să nu lase pe ai lui Asa, împăratul lui Iuda, să iasă şi să intre.” (I Cronici, 16:1) – de aici reiese că în al treizeci şi şaselea an al domniei lui Asa, Baeşa încă mai trăia

Contradicția 14:

Câți supraveghetori a folosit Solomon la construcția templului?
„Solomon a numărat şapte zeci de mii de oameni, ca să ducă sarcinile, optzeci de mii ca să taie pietre pe munte, şi trei mii şase sute ca să-i privegheze.” (II Cronici, 2:2)
„Solomon mai avea şaptezeci de mii de oameni care purtau poverile şi optzeci de mii care tăiau pietrele în munţi, afară de căpeteniile, în număr de trei mii trei sute, puse de Solomon peste lucrări şi însărcinate cu privegherea lucrătorilor.” (I Regi, 5:15-16)

Contradicția 15:


Câte băi avea palatul lui Solomon?
„Grosimea ei era de un lat de mână; şi marginea ei era ca marginea unui potir, făcută ca floarea crinului. Avea o încăpere de două mii de vedre.” (I Regi, 7:26)
„Grosimea ei era de un lat de mână, şi marginea, ca marginea unui pahar, era făcută în felul unei flori de crin. Puteau să încapă în ea trei mii de baţi.” (II Cronici, 4:5)

Contradicția 16:

Dintre israeliții eliberați din Babilonia, câți erau copii de Pahat-Moab?
„… fiii lui Pahat-Moab, din fiii lui Iosua şi lui Ioab, două mii opt sute doisprezece” (Ezra, 2:6)
„… fiii lui Pahat-Moab, din fiii lui Iosua şi ai lui Ioab, două mii opt sute optsprezece” (Neemia, 7:11)

Contradicția 17:


Câți erau copii de Zatu?
„… fiii lui Zatu, nouă sute patruzeci şi cinci” (Ezra, 2:8)
„… fiii lui Zatu, opt sute patruzeci şi cinci” (Neemia, 7:13)

Contradicția 18:

Câți erau copii de Azgad?
„… fiii lui Azgad, o mie două sute douăzeci şi doi” (Ezra, 2:12)
„… fiii lui Azgad, două mii trei sute douăzeci şi doi” (Neemia, 7:17)

Contradicția 19:

Câți erau copii de Adin?
„… fiii lui Adin, patru sute cincizeci şi patru” (Ezra, 2:15)
„… fiii lui Adin, şase sute cincizeci şi cinci” (Neemia, 7:20)

Contradicția 20:

Câți erau copii de Haşum?
„… fiii lui Haşum, două sute douăzeci şi trei” (Ezra, 2:19)
„… fiii lui Haşum, trei sute douăzeci şi opt” (Neemia, 7:22)

Contradicția 21:

Câți erau din Betel şi din Ai?
„… oamenii din Betel şi Ai, două sute douăzeci şi trei” (Ezra, 2:28)
„… oamenii din Betel şi din Ai, o sută douăzeci şi trei” (Neemia, 7:32)

Contradicția 22:

Ezra 2:64 şi Neemia 7:66 coincid în faptul că numărul total al israeliților era de 42.360. Dar suma totală a cantităților menționate în cele două capitole nu se apropie de acest număr. Această sumă este[2]:
29.818 (Ezra)
31.089 (Neemia)

Contradicția 23:

Câți cântăreți însoțeau grupul israeliților?
„Între ei se aflau două sute de cîntăreţi şi cîntăreţe.” (Ezra, 2:65)
„Printre ei se aflau două sute patruzeci şi cinci de cîntăreţi şi cîntăreţe.” (Neemia, 7:67)

Contradicția 24:

Care era numele mamei regelui Abia?
„Mamă-sa se numea Micaia, fata lui Uriel, din Ghibea… ” (II Cronici, 13:2)
„După ea, a luat pe Maaca, fata lui Absalom. Ea i -a născut pe Abia, pe Atai, pe Ziza şi pe Şelomit.” (II Cronici, 11:20)

Contradicția 25:

Au cucerit Ierusalimul Iosua şi israeliții?
„Iosua a bătut astfel toată ţara, muntele, partea de miazăzi, câmpia şi costişele, şi a bătut pe toţi împăraţii; n-a lăsat să scape nimeni, şi a nimicit cu desăvîrşire tot ce avea suflare, cum poruncise Domnul, Dumnezeul lui Israel.” (Iosua, 10:40) – de aici reiese că au cuceritIerusalimul
„Fiii lui Iuda n-au putut izgoni pe Iebusiţii care locuiau la Ierusalim; şi Iebusiţii au locuit cu fiii lui Iuda la Ierusalim până în ziua de azi.” (Iosua, 15:63) – de aici reiese că nu au cuceritIerusalimul

Contradicția 26:

Cine era tatăl lui Iosif, bărbatul Mariei?
„Iacov a născut pe Iosif, bărbatul Mariei” (Matei, 1:16)
„Isus avea aproape treizeci de ani, cînd a început să înveţe pe norod; şi era, cum se credea, fiul lui Iosif, fiul lui Eli.” (Luca, 3:23)

Contradicția 27:


Din care fiu a lui David descinde Isus?
„Împăratul David a născut pe Solomon, din văduva lui Urie.” (Matei, 1:6)
„… fiul lui Natan, fiul lui David” (Luca, 3:31)

Contradicția 28
:

Cine era tatăl lui Salatiel?
„Iehonia a născut pe Salatiel…” (Matei, 1:12)
„… Salatiel, fiul lui Neri” (Luca, 3:27)

Contradicția 29:

Care din copiii lui Zorobabel a fost predecesorul lui Isus?
„Zorobabel a născut pe Abiud…” (Matei, 1:13)
„… Resa, fiul lui Zorobabel” (Luca, 3:27)

Contradicția 30:

Cine era tatăl lui Ozia?
„Ioram a născut pe Ozia…” (Matei, 1:8)
„Tot poporul din Iuda a luat pe Ozia, care era în vârstă de şasesprezece ani, şi l-a pus împărat în locul tatălui său Amaţia.” (II Cronici, 26:1)

Contradicția 31:

Cine era tatăl lui Iehonia?
„Iosia a născut pe Iehonia şi fraţii lui” (Matei, 1:11)
„Fiii lui Ioiachim: Iehonia, fiul său…” (I Cronici, 3:16)

Contradicția 32:

Câte generații au trecut de la deportarea în Babilonia până la Isus?
Matei spune ca au fost 14: „de la strămutarea în Babilon până la Hristos, sunt patrusprezeceneamuri.” (Matei, 1:17)
După o numărătoare minuțioasă a generațiilor, reiese că de fapt au fost doar treisprezece (vezi Matei 1, de la 12 la 16)

Contradicția 33:

Cine era tatăl lui Sala?
„…Sala, fiul lui Cainam…” (Luca, 3:35-36)
„La vârsta de treizeci şi cinci de ani, Arpacşad a născut pe Sala…” (Geneza, 11:12)

Contradicția 34:

Era Ioan Botezătorul Ilie, cel care a fost anunțat că va veni?
„Ucenicii I-au pus întrebarea următoare: Oare de ce zic cărturarii că întâi trebuie să vină Ilie? Drept răspuns, Isus le -a zis: Este adevărat că trebuie să vină întâi Ilie, şi să aşeze din nou toate lucrurile. Dar vă spun că Ilie a şi venit, şi ei nu l-au cunoscut, ci au făcut cu el ce au vrut. Tot aşa are să sufere şi Fiul omului din partea lor.Ucenicii au înţeles atunci că le vorbise despre Ioan Botezătorul.” (Matei, 17:10-13) – de aici reiese că Ioan Botezătorul este Ilie
„Iată mărturisirea făcută de Ioan, cînd Iudeii au trimes din Ierusalim pe nişte preoţi şi Leviţi să-l întrebe: Tu cine eşti? El a mărturisit şi n-a tăgăduit: a mărturisit că nu este el Hristosul. Şi ei l-au întrebat: Dar cine eşti? Eşti Ilie? Şi el a zis: Nu sînt! Eşti proorocul? Şi el a răspuns: Nu!” (Ioan, 1:19-21) – de aici reiese că Ioan Botezătorul nu este Ilie

Contradicția 35:


Trebuia să moştenească Isus tronul lui David?
„Îngerul i-a zis: ,,Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu. Şi iată că vei rămînea însărcinată, şi vei naşte un fiu, căruia îi vei pune numele Isus. El va fi mare, şi va fi chemat Fiul Celui Prea Înalt; şi Domnul Dumnezeu îi va da scaunul de domnie al tatălui Său David.” (Luca, 1:30-32) – de aici reiese că Isus trebuia să moştenească tronul lui David.
Având în vedere că era descendent din Ioiachim (vezi Matei 1:11 şi I Cronici 3:16) şi că Ioiachim a fost blestemat de Dumnezeu astfel încât nici unul din descendenții săi să nu poată ocupa tronul lui David (vezi Ieremia 36:30 şi 23:30), Isus nu putea să moştenească tronul lui David.

Contradicția 36:

Câte animale a călărit Isus la intrarea în Ierusalim?
„Au adus măgăruşul la Isus, şi-au aruncat hainele pe el, şi Isus a încălecat pe el.” (Marcu, 11:7) – un animal
„Au adus măgăriţa şi măgăruşul, şi-au pus hainele peste ei, şi El a şezut deasupra.” (Matei, 21:7) – două animale

Contradicția 37:

Cum a aflat Simon Petru că Isus era Hristosul?
„Simon Petru, drept răspuns, I-a zis: Tu eşti Hristosul! Isus a luat din nou cuvântul, şi i-a zis: Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindcă nu carnea şi sângele ţi-a descoperit lucrul acesta, ci Tatăl Meu care este în ceruri.” (Matei, 16:16-17) – prin intermediul unei revelații divine
„Unul din cei doi, care auziseră cuvintele lui Ioan şi merseseră după Isus, era Andrei, fratele lui Simon Petru. El, cel dintâi, a găsit pe fratele său Simon, şi i-a zis: Noi am găsit pe Mesia (care, tâlmăcit însemnează Hristos).” (Ioan, 1:40-41) – i-a spus fratele său, Andrei

Contradicția 38:


Unde s-a întâlnit Isus pentru prima oară cu Simon Petru şi Andrei?
„Pe când trecea pe lângă marea Galileii, Isus a văzut doi fraţi: pe Simon, zis Petru, şi pe fratele său Andrei, care aruncau o mreajă în mare; căci erau pescari.” (Matei, 4:18)
„Aceste lucruri s-au petrecut în Betabara (Sau: Betania.), dincolo de Iordan, unde boteza Ioan….” (Ioan, 1:28-42)

Contradicția 39:
Când Isus s-a întâlnit cu Iario, fata acestuia era moartă?
„Fiica mea adineaori a murit…” (Matei, 9:18) – era moartă
„Fetiţa mea trage să moară…” (Marcu, 5:23) – nu era moartă

Contradicția 40:

Le-a permis Isus apostolilor să ia un toiag pentru drum?
„Le-a poruncit să nu ia nimic cu ei pe drum decât un toiag…” (Marcu, 6:8) – da
„Să nu luaţi nici aur, nici argint, nici aramă în brâele voastre, nici traistă pentru drum, nici două haine, nici încălţăminte, nici toiag, căci vrednic este lucrătorul de hrana lui.” (Matei, 10:9-10) –nu [...]

SURSA şi restul contradicţiilor : http://conspiratii.ro/101-de-contradictii-biblice


Vedeti aici cateva filmulete comice si sugestive pe aceasta tema:
Cele zece porunci

DACĂ SUBTITRAREA NU PORNEŞTE AUTOMAT, PORNIŢI FILMUL, APOI DAŢI CLICK PE CC ŞI SELECTAŢI RO.

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...