luni, 30 martie 2015

Povestea lui Rene Caisse si a tratamentului minune Essiac (30.03.2013)

THE STORY OF RENE M. CAISSE AND ESSIAC (2010)

Dorim sa va prezentam astazi ceva mai pe larg, cazul asistentei Rene Caisse si a unui tratamentului anti-cancer (si a multor altor boli), facut cunoscut de aceasta, deoarece am aflat ca exista si pe piata din Romania aceasta formula naturala miraculoasă. 
Despre Rene si tratamentul ei ati mai auzit probabil in cadrul documentarului CANCER - The Forbidden Cures, daca l-ati urmarit (il gasiti pe blog, tradus, AICI). Noi stim insa ca documentarele prea lungi nu prea mai sunt vizionate, de aceea va prezentam astazi doar acest mic fragment, deoarece consideram ca Rene merita mai multa atentie.
"In 1922, o pacientă de la spitalul unde lucra, i-a dezvaluit asistentei canadiene Rene M. Caisse formula indiana Ojibwa pe baza de plante, cu care aceasta se vindecase de cancer in urma cu 30 de ani. Asistenta Caisse a preparat o formula originala sub forma unei bauturi, numita Essiac, care reprezinta numele sau scris invers.

sâmbătă, 28 martie 2015

MOOJI - Aceasta ar putea fi ultima ta viaţă (28.03.2015)

 "ÎN FIECARE DIMINEAŢĂ TE TREZEŞTI DIN VIS; DAR, CA SĂ FII LIBER, TREBUIE SĂ TE TREZEŞTI ŞI DIN STAREA DE VEGHE." (MOOJI)


În ceea ce-l priveşte pe Mooji cred că este singurul caz în care găsim enorm de multe filme traduse, însă prea puţine informaţii scrise. Şi poate e mai bine aşa, deoarece modul cum transmite informaţiile prin intermediul filmelor este mult mai puternic decât prin articole sau cărţi.

miercuri, 25 martie 2015

ISTORIA ASCUNSĂ A RASEI UMANE - Klaus Dona intervievat de Bill Ryan (25.03.2015)

KLAUS DONA - The Hidden History Of The Human Race (2010)

Iată ce spune Bill Ryan despre materialele prezentate astăzi:
"L-am intalnit prima oara pe Klaus Dona, un arheolog austriac in iulie 2009. Proiectul sau numit Project Camelot a fost bine primit si foarte multi oameni au dorit o continuare. Sunt incantat sa va aduc mai multe date. Aici este un material video cu 45 de minute de slideshow, cu unele comentarii personale facute de Klaus. Este bogat in informatii, detaliat, captivant, intens si poate contine informatii uimitoare despre istoria rasei umane adunate intr-un singur loc, asa cum nu ati mai vazut niciodata.
Este momentul sa descoperim mai multe despre Atlantis, reptilieni, Anunnaki, simbolismul antic, stiinta antica, o limba foarte veche la nivel mondial, si mult mai multe.
Acest material uimitor are tot suportul si recomandarea mea.
0

Istoria ascunsa a rasei umane
(Klaus Dona intervievat de Bill Ryan)
Acesta este Bill Ryan de la Project Camelot si Project Avalon.
Este data de 20 februarie 2010, si am marele privilegiu de a-l intalni din nou pe Klaus Dona. Aceasta prezentare video va fi ceva diferit, deoarece nu mi-am propus sa vorbesc aproape deloc.
Klaus va fi asemanator unui comentator special, neobisnuit si fascinant , prezentand imagini cu diapozitive adunate in timp , descoperiri, investigatii personale peste tot in lume despre Istoria ascunsa a rasei umane.
bill ryan

Ce spui despre aceasta prezentare , Klaus ?

Klaus Dona (KD): Este o expunere buna, da.
klaus dona2

Am de gand sa fac un pas inapoi si sa va las sa urmariti in liniste aceasta prezentare. Klaus isi propune sa va ia in calatoria sa prin trecut, insotind-ul in descoperirile lui. Sa pornim la drum.

Ce vedem aici ? Eu pot vedea o serie de piramide. Care este semnificatia lor ?
1

KD: Semnificativ este faptul ca puteti gasi piramide in toata lumea, pe fiecare continent. Intrebarea este cand si cine a construit aceste piramide ? De ce toate aceste piramide din toata lumea sunt foarte, foarte asemanatoare ?

O alta intrebare este daca a existat candva o civilizatie globala. Cred ca multe dintre cercetarile noastre ne spun ca odata, cu mult timp in urma, a exista o civilizatie globala, probabil cu mii de ani in urma, dar cati ani nu stim exact.
Cea mai mare audienta a Project Camelot a fost povestea despre o piramida construita din piatra si gasita in 1984, la 25 de metri sub nivelul marii, in Japonia, langa insula Yonaguni, insula situata in sud estul arhipelagului japonez Ryukyu.
2

Exista inca o lupta de opinii intre mai multi arheologi internationali care spun ca aceste monumente au fost create de.. Natura.

Prietenul meu, profesorul Masaaki Kimura, a facut multe cercetari in zona descoperind in apropiere si alte monumente asemanatoare. In partea dreapta jos aveti un astfel de model.
Cu siguranta Natura nu face un astfel de lucru… in partea de sus a acestei platforme aflata pe monument, exista o imensa broasca testoasa si o pasare uriasa de piatra ce seamana cu un vultur. Natura nu face astfel de lucruri precise, aproape perfecte.
3a

O alta intrebare este de unde provin aceste pietre ? In cazul in care Natura a creat acest monument, unde sunt pietrele ? Exista deasemeni strazi si a fost gasit un stadion din piatra, asemanator Colosseumului roman, cu scaune si scari din piatra. Natura este uimitoare , face multe lucruri, dar nu astfel de cladiri perfecte.
3
Aici aveti o strada cu scari ce merg in sus.
4

Aici aveti o imagine marita, pentru a observa indeaproape acest monument imens.

Aici puteti vedea niste harti antice.
In partea de sus dreapta puteti vedea harta lui Piri Reis, care a fost folosita deja, cu mult timp inainte de Cristofor Columb, si puteti vedea cum in aceasta harta apar inca din secolul 16 -o parte a Europei, Spania, Portugalia, o parte din vestul Africii si o parte din America de Sud. Nu stim inca cine a fost capabil sa produca o harta atat de bine realizata cu secole in urma.
Piri reis world map 01

Pe harta lui Piri Reis care nu apare in aceste imagini, puteti vedea Antarctica fara gheata. In 1956 cercetatorii au descoperit ca sub calota glaciara de sub Antarctica, pamantul arata exact ca in harta lui Piri Reis, astfel incat vechimea ei ar trebui sa fie de peste 10.000 – 12.000 de ani.

Urmatorea intrebare ar fi : Cine a reusit sa creeze o astfel de harta detaliata, cu mii de ani in urma ?
5

Puteti vedea Atlantida si pe harta inversata, facuta de Althanasius Kircher. El a facut-o invers si puteti vedea Europa, Africa si America.

Puteti vedea o harta imensa facuta pe aceasta piatra.
6

Piatra ce contine harta lumii a fost gasita in 1984, de cautatorii de aur ce sapau un tunel subteran in Cueva de Los Tayos, Ecuador.
cueva tayos8

Tot acolo au fost gasite peste 350 de artefacte, ce nu seamana cu nimic cunoscut din cele descoperite in America de Sud sau cultura pre-columbiana.
7
7b
Pe aceasta piatra este o linie de cuart alb natural. Aceasta este partea din fata a hartii de pe piatra si puteti distinge Orientul Apropiat, aproape de Arabia Saudita. Puteti vedea si un ochi incrustat in piatra si de la el pleaca spre dreapta si spre stanga o fasie de cuart natural care ajunge pana in India si Tailanda. Deasemenea puteti observa o insula lunga in partea dreapta, despre care profesorul Kimura spune ca ar fi fost parte a unui imens continent disparut. Harta ar trebui sa aiba o vechime de peste 10.000-12.000 de ani.
8

Pe spatele pietrei puteti observa in partea dreapta fasia de cuart ce trece in Oceanul Atlantic peste Atlantida, care astazi nu mai exista. Apoi linia alba de cuart ajunge pana in America de Sud.
9

Aici aveti un prim plan si puteti vedea inscrptionat golful Guayaquil si un cerc unde au fost gasite aceste artefacte. Acolo se gaseste dealtfel apa de cea mai buna calitate, dintre tot ce exista la nivel mondial.

Ecuador
Un artefact extrem de interesant a fost gasit in acelasi loc, in Ecuador si este asa zisa Piramida cu ochi.
Ochiul este incrustat in piramida facuta din pietre albe si gri. Imaginea piramidei ecuadoriene arata exact ca cea inscriptionata pe banconta americana de 1 $.
10

10a

10b

10x

Daca puneti aceasta piramida in intuneric, ochiul incepe sa straluceasca puternic si chiar daca seamana cu un ochi, nu aduce cu unul uman. Aveti un prim plan pe ochiul stralucitor si puteti observa incrustatia culorilor.

In partea de jos a piramidei aveti incrustate cu placute de aur constelatia Orion si un scris necunoscut.
12

Profesorul Kurt Schildmann, care a fost presedintele Asociatiei de lingvistica din Germania si cunostea perfect 40 de limbi a tradus aceasta scriere. El a numit-o pre-sanscrita, pentru ca este mai veche decat cea mai veche scriere . Traducerea acestor 4 litere in opinia lui este:

“Fiul Creatorului vine”.
Acest tip de scris a mai fost gasit pe acelasi tip de pietre in Columbia, Illinois (SUA), Glozel (Franta), Malta, Ecuador, Turkmenistan, Australia si in sudul Calabriei (Italia) cu putin timp in urma.
Intotdeauna este piatra din ceramica sau teracota si acelasi tip de scris.
13

14


Asta inseamna ca acest tip de scris a fost utilizat candva la nivel global, ceea ce inseamna ca ar fi trebuit sa existe o civilizatie veche de peste 6.000 de ani, ce folosea acest tip de scriere.
Să-i spună cineva lui Dona de tăbliţele de la Tărtăria, vechi de 7500 de ani . Noi credem că seamănă scrisul (n.n.)
Profesorul Schildmann mi-a spus ca exista similitudini intre acest tip de scris si cel folosit in zona Indusului si cel din Insula Pastelui. El a spus ca scrierea este mai veche decat sanscrita, de aceea a numit-o pre-sanscrita.
15

Pe aceasta piatra puteti vedea in partea de sus doi ochi si apoi mana dreapta tinand piramida si mana stanga asezata pe partea superioara a piramidei. Asta ar fi modul de folosire al Piramidei cu ochi.
16

Pe aceasta piatra puteti observa o gravura: un om stand pe o piatra si tinand piramida exact ca in desenul incrustat pe artfactatul de mai sus.

Din ochii lui ies niste raze si in partea dreapta, doua persoane care pleaca. Pe cap are un fel de casca mica prevazuta cu antene si un obiect ciudat.
17

Aici aveti o fotografie cu o casca. Nu s-a facut inca o cercetare aprofundata asupra metalului din care este facuta, dar puteti observa ca ii lipseste ceva, poate un fel de antena cum aparea in desenul gravat pe piatra descrisa mai sus."

( Adaptare dupa un interviu video facut de Bill Ryan cu Klaus Dona)
( Traducere si adaptare – Elena)

SURSA şi restul transcriptului filmului: http://portal.tfm.ro

VEDEŢI PREZENTAREA VIDEO TRADUSĂ, AICI - link 1 sau AICI - link 2 sau AICI - link 3
 COMPLETARE 
(pentru cunoscătorii de limbă engleză)

marți, 24 martie 2015

AMERICA - De la Libertate La Fascism (24.03.2015)

Continuam astazi seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.  De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru sau a unei imprtante pe care o simtim noi la un moment dat. Reluam incepand cu 2008, documentarul de astazi fiind unul publicat initial in 30.11.2008, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

AMERICA - Freedom To Fascism (2006)

America: Freedom to Fascism este un documentar realizat de Aaron Russo, in care se incearca aflarea adevarului intr-un mod obiectiv despre bancile private si sistemul de taxe la nivelul populatiei de rand. Prin interviuri costisitoare cu experti si autoritati, regizorul scoate la iveala faptul uimitor ca Guvernul Federal si bancile ii prostesc pe americanii de rand, punandu-i sa plateasca taxe si impozite care ajung in buzunarele celor bogati.
Acesta nu este un documentar bazat pe opinii, banuieli sau comentarii din presa. Este un documentar real, cu un scop, acela de a instiinta fiecare salariat despre banci, taxe, cum a inceput totul si unde se duc banii.
"In 1913, America era o tara libera. Apoi, o clica de bancheri a atins telul inaintasilor lor. America n-a mai fost aceeasi, si in curand lumea nu va mai fi aceeasi. Cine face banii, face regulile!
Cine conduce in realitate guvernul SUA?
Va invitam sa urmariti varianta finala a documentarului semnat de Aaron Russo, America: Freedom To Fascism. Regizorul a ascultat opiniile si reactiile primite dupa lansarea filmului si a decis incarcarea acestuia pe serverele Google Video (acum si in limba romana), pentru a fi vizionat de cat mai multa lume. In doar 10 zile, documentarul a fost deja urmarit de circa 141.000 de ori! Dorinta lui Russo a fost ca americanii sa se trezeasca la realitate - pentru a nu cadea definitiv prada fortelor care incearca sa-si supuna intreaga umanitate.
Principalul scop al documentarului se poate rezuma in cateva cuvinte simple: SHUT DOWN THE FEDERAL RESERVE SYSTEM! (INCHIDETI SISTEMUL FEDERAL DE REZERVE! - institutia care tine loc de “banca centrala” a SUA, pentru amanunte vezi serialul Creatura de la Jekyll Island de Edward G. Griffin)
Pentru detalii despre film, abonare la buletine etc. vizitati www.freedomtofascism.com."

Îi mulţumeasc şi pe această cale lui Dănuţ Ursu pentru colaborarea sa cu mine la acestă subtitrare.Nota Noastră: Este primul documentar care ne demonstrează clar că TOATE TAXELE şi IMPOZITELE sunt ILEGALE ... Cel puţin în America. Cum noi copiem modelul american,  este posibil ca şi la noi să fie valabil acest lucru. Deci, ni se demonstrează fără dubiu sau urmă de îndoială că sistemul de taxare este de fapt o SIMPLĂ TAXĂ DE PROTECŢIE mafiotă, ilegală, pe care cetăţenii o plătesc din frică şi din obişnuinţă! Există procese câştigate de diverşi cetăţeni americani în diverse state americane,  contra statului, existând astfel precedente juridice pe care statul mafiot american le ţine băgate sub preş în loc să modifice sistemul criminal de taxare, cum ar fi normal şi firesc.

VEZI FILMUL TRADUS, AICI - link 1 sau AICI - link 2
(cu subtitrare în limba română)
DACĂ SUBTITRAREA NU PORNEŞTE AUTOMAT, PORNIŢI FILMUL, DAŢI CLICK PE CC ŞI APOI SELECTAŢI RO.

ACTUALIZARE (24.03.2010)

Banca Centrala a Germaniei admite : creditele sunt create "din nimic"


În completare vedeţi şi:

AARON RUSSO - Architecture Of A Prison Planet - Arhitectura unei Planete Închisoare

sâmbătă, 21 martie 2015

Istoria strămutării şi a genocidului nativilor americani şi confederaţia Irocheză, un model de societate umană (21.03.2015)

"Istoria relaţiilor dintre Statele Unite şi indienii americani este profund conflictuală: un amestec de jocuri de interese, deposedări teritoriale, trădare, violenţă. De fapt, chiar de la începutul proiectului de colonizare a Americii de Nord, conflictul dintre europeni şi populaţiile băştinaşe era inevitabil, iar sfârşitul acestuia previzibil. El a însemnat dezrădăcinarea a milioane de băştinaşi şi chiar exterminarea unor naţiuni indiene.
În perioada colonială, după o scurtă etapă iniţială caracterizată prin relaţii comerciale paşnice, conflictele au luat amploare, unele dintre ele devenind adevărate războaie, cum ar fi cel cu Confederaţia Powhatan (1622-1644), cu tribul Pequot din 1637, cu indienii Narragansett (1643-1645), sau Războiul Regelui Filip (1675-1676). În secolul următor, cele mai tensionate momente ale relaţiei coloniştilor cu indienii americani s-au consumat în cadrul conflictelor dintre puterile europene, cel mai reprezentativ fiind războiul dintre Marea Britanie şi Franţa pentru supremaţie în America de Nord (1756-1763), când puternica confederaţie Iroquois a luptat alături de francezi.
În aproape toate războaiele cu coloniştii americani, diferitele triburi, atât de variate din punct de vedere cultural şi, în unele cazuri, mânate de vechi resentimente, au luptat unele împotriva celorlalte. La începutul secolului al XIX-lea, ca urmare şi a încălcărilor repetate ale tratatelor şi drepturilor de proprietate, tot mai mulţi indieni îşi dădeau seama cine le erau adevăraţii duşmani. Prea târziu, însă. Războiul început în 1812 de Tecumseh, care reuşise să unească mai multe triburi mari – Shawnee, Delaware, Miami, Ojibwa, Wyandot – şi să-i inspire şi pe cei din neamul Creek, în Sud (împotriva cărora avea să se distingă viitorul preşedinte Andrew Jackson), a însemnat şi sfârşitul visului de unitate.
În primele decenii de după formarea Statelor Unite s-a trecut la distrugerea sistematică a comunităţilor indiene şi a modului lor de viaţă. Într-o scrisoare adresată lui Andrew Jackson în 1817, Preşedintele Monroe exprima în termeni clari criteriile care stăteau la baza politicii americane faţă de populaţiile băştinaşe: „Condiţia de vânător sau sălbatic impune nevoia unui teritoriu mai mare decât s-ar cuveni pentru progresul şi cerinţele normale ale vieţii civilizate şi trebuie să cedeze în faţa acesteia.” În realitate, chiar şi atunci când triburile au adoptat modelul de viaţă agrar şi s-au organizat într-un stat suveran paşnic, au fost supuse unei şi mai mari presiuni să-şi părăsească terenurile. Acesta era cazul tribului Cherokee, care deţinea o suprafaţă substanţială de teren în Georgia. Temându-se că-şi vor pierde pământul, indienii Cherokee au adoptat o constituţie scrisă şi i-au cerut ajutor proaspătului Preşedinte Jackson. Acesta nu a fost dispus să rişte un nou conflict între drepturile statelor şi puterile federale şi, în schimb, a propus ca soluţie strămutarea tribului Cherokee la vest de Mississippi, unde, spunea el, indienii vor fi feriţi de contactul cu albii şi vor beneficia de „grija părintească” a guvernului federal. Astfel s-a născut ideea Legii strămutării indienilor din 1830, care urma să le afecteze şi pe celelalte aşa numite Triburi Civilizate (Cele Cinci Triburi Civilizate – Cherokee, Chickasaw, Choctaw, Creek şi Seminole – numite astfel pentru faptul că adoptaseră sistemul economic şi politic al Statelor Unite). Ca urmare a acestei legi, indienii urmau să-şi abandoneze pământurile, de bună-voie sau nu, contra unor terenuri în Teritoriul Oklahoma, primind şi importante sume de bani, care urmau să fie folosite de adunările lor legislative pentru şcoli şi autoguvernare. Totuşi, strămutarea a zeci de mii de oameni a lăsat urme adânci în memoria băştinaşilor. Mulţi şi-au pierdut viaţa în acest marş forţat spre un teritoriu străin, rămas în istorie sub numele de „Drum al lacrimilor” (Trail of Tears).
Problemele indienilor nu aveau să se sfârşească aici. Valul de colonizare avea să-i ajungă din urmă, trecând peste Mississippi, astfel că alte triburi au căzut victime aceleiaşi politici de strămutare, cu toţii fiind concentraţi în „rezervaţii” tot mai reduse. Această situaţie avea să ducă la numeroase conflicte între armată şi unele triburi, cele mai cunoscute fiind războaiele cu neamul Seminole (1835-1842), bătălia de la Little Bighorn (1876) şi masacrul de la Wounded Knee (1890). În plan cultural, strămutarea indienilor americani a însemnat desăvârşirea procesului de decimare prin aculturalizare.
(O istorie documentară a SUA, Iulian Cănănău – Editura Agatha)

LEGENDA IROCHEZĂ A “CERCULUI VORBIRII”

Toiagul Vorbirii este esenţial pentru ceea ce numim “cercul vorbirii”, un sfat convocat de bătrâni pentru a discuta problemele şi deciziile importante. Potrivit obiceiului, cercul nu reprezintă o adunare pentru dezbateri. Dr. Carol Locust îl descrie astfel: “Cercul este convocat pentru a-i permite fiecărei persoane să spună adevărul într-un loc unde se simte încrezătoare şi în siguranţă. (…) Nimeni nu iese mai mult în evidenţă decât ceilalţi, toţi sunt egali şi nu există început sau sfârşit, astfel încât toate cuvintele rostite sunt acceptate şi respectate în mod egal.”
Originile tradiţiei cercului vorbirii se pierd în negura timpului, dar ea îşi găseşte expresia în miturile care stau la baza Confederaţiei Irocheze. [*1] Timp de secole, cele cinci naţiuni din regiunea joasă a Marilor Lacuri din America de Nord au purtat lupte sângeroase între ei, fiecare trib dorind să aibă poziţia dominantă. Probabil că, prin secolul al XII-lea un tânăr străin, cunoscut în legenda drept Deganawidah, Aducătorul de Pace, a venit şi a transformat totul între naţiuni.
Legenda spune că Aducătorul de Pace l-a căutat pe războinicul însetat de sânge care ducea o viaţă plină de violenţă şi care era atât de înfricoşător şi izolat de ceilalţi, încât nimeni nu îi dăduse vreun nume. Într-o noapte, Aducătorul de Pace s-a furişat până la locuinţa războinicului şi s-a căţărat în vârful acesteia, acolo unde fumul ieşea printr-o gaură. Înăuntru, războinicul medita deasupra ceaunului aflat pe foc. Văzând faţa străinului reflectată din adâncurile apei, a fost uimit de frumuseţea acestuia şi a început să mediteze la râul pe care-l făcuse.
Când străinul s-a dat jos de pe acoperiş şi a intrat în coliba, războinicul l-a îmbrăţişat. “Am fost surprins că un bărbat se uită în sus de pe fundul ceaunului. Frumuseţea acestuia m-a uimit profund… M-am gândit că poate eu însumi sunt cel care se uită în sus. Apoi m-am gândit: "Obiceiul meu de a ucide oameni nu se potriveşte
S-a eliberat de povara în faţa străinului. Şi-a spus povestea, iar străinul l-a ascultat cu respect. În final războinicul a spus: “Acum am terminat. Povestea mea este în mâinile tale. La rândul meu, voi asculta mesajul pe care îl porţi cu tine.”
Aducătorul de Pace i-a răspuns: “Tocmai ţi-ai schimbat viaţa. Ai primit acum o nouă cale numită Dreptate şi Pace.” S-a uitat apoi împreună în apă şi au văzut cât de tare semănau. Aducătorul de Pace i-a dat un nume războinicului, Hiawatha, apoi cei doi bărbaţi au “dus împreună o bătălie spirituală şi intelectuală care a durat mulţi ani” pentru a uni triburile Mohawk, Oneida, Onondaga, Cayuga şi Seneca în ceea ce astăzi cunoaştem drept Confederaţia Irocheză.

Dakamawida si Marea Pace
Fiind numită de unii “cea mai veche democraţie participativă din lume” Confederaţia a promovat pe baza celei de-a treia căi stoparea războiului, pe de o parte, şi a supunerii celui mai puternic, pe de alta. Cele Cinci Naţiuni nu au mai purtat niciodată războaie între ele. Sistemul constituţional irochez, cunoscut ca Marea Lege a Păcii, există şi azi, guvernat de un consiliu format din şefi de trib, iar cele mai multe decizii sunt luate prin consens şi fiecare reprezentant are dreptul egal de a vorbi. Deşi este important, acest consiliu se ocupă doar de chestiuni majore, în timp ce problemele locale sunt discutate în consilii de trib, într-un sistem federal de guvernare unic. Interesant este faptul că există consilii ale femeilor care au dreptul de veto asupra deciziilor liderilor masculini.


Deşi istoricii nu au căzut de acord în legătură cu influenţa sa, Confederaţia Irocheză se pare că a fost modelul pentru crearea Statelor Unite. Cu zece ani înainte de Revoluţia Americană, Benjamin Franklin a propus pentru prima dată o uniune similară pentru coloniile britanice din America. El a fost impresionat de “schema Uniunii” ingenioşilor irochezi. “A rezistat timp de secole şi pare indisolubila.” Dacă ei au putut, a întrebat Franklin, de ce n-ar putea şi coloniile?”
Aceasta este marea moştenire lăsată în urmă de primul cerc al vorbirii format în momentul în care Hiawatha a văzut în apă reflexia să şi a seamănului sau. Rezultatul, după cum a spus Aducătorul de Pace, a fost un nou mod de gândire”: paradigmele “Mă văd pe mine” şi “Te văd pe tine”, care i-au schimbat viaţa lui Hiawatha. Pentru a răspândi această nouă paradigmă printre naţiuni, cei doi bărbaţi au pus în aplicare paradigma “Caut să te înţeleg” convocând cercuri ale comunicării oricând doreau, construind Marea Lege a Păcii printre cele Cinci Naţiuni. Toiagul vorbirii a devenit simbolul Marii Legi a Păcii.
Sursă: A treia cale: Cum să rezolvăm cele mai dificile probleme ale vieţii/COVEY, Stephen R. Bucureşti: ALL, 2013, pp. 49-51.


[*1] Confederaţia irocheză sau Liga irocheză (Haudenosaunee, de fapt, sau „poporul casei lungi”)este o uniune a cinci (ulterior şase) triburi de amerindieni din partea de N a statului New York, care a jucat un rol major în conflictul dintre britanici şi francezi în secolele XVII-XVIII, pentru dobândirea supremaţiei în America de Nord. Iniţial, cele cinci triburi erau mohawk, oneida, onondaga, cayuga, şi seneca; acestora li s-a alăturat tuscarora în 1722. Potrivit tradiţiei, confederaţia a fost întemeiată între 1570 şi 1600 de Dekanawidah, de origine huronă, care a pus în aplicare ideile lui Hiawatha, din tribul Onondaga. Animate de dorinţa comună de a lupta împotriva invaziilor, triburile s-au unit printr-un consiliu comun format din 50 de sachemi (şefi de trib). Fiecare trib avea dreptul la un vot şi se aplica regula unanimităţii. (Sursa: http://www.crispedia.ro/Confederatia_irocheza )

 „Înainte ca fraţii noştri albi să vină să ne civilizeze, noi nu aveam puşcării. Prin urmare, nu aveam infractori. Nu poţi avea infractori fără o închisoare. Nu aveam încuietori sau chei şi, ca atare, nu aveam hoţi. Dacă un om era atât de sărac încât nu avea propriul său cal, cort sau pătura, cineva îi dăruia toate aceste lucruri…

Nu exista lege scrisă, nici avocaţi, nici politicieni, ca atare n-am fi putut înşela. Chiar că ne aflam într-o stare jalnică, înainte de venirea omului alb, şi nu ştiu cum de ne-am putut descurca fără aceste lucruri "importante", care ni se spune că sunt absolut esenţiale pentru a putea constitui o societate.”  

Nota noastră: In istoria americana se spune ca majoritatea indienilor au murit de fapt din cauza epidemiilor ... Probabil ca si despre palestinienii se va spune la fel peste ceva vreme.

VEDETI AICI UN SCURT FILMULET DESPRE CONFEDERATIA IROCHEZĂ 


În completare studiaţi articolul şi documentarul EFECTUL CANAR - Tragedia nativilor americani.

vineri, 20 martie 2015

Un interviu despre non-dualitate cu Robert Dittler (20.03.2015)

ROBERT M. DITTLER este un călugăr benedictin în vechea tradiţie a bisericii catolice.

"Ordinul călugărilor Sf. Benedict are misiunea de a servi toţi acei oameni ale căror nevoi spirituale nu pot fi împlinite de bisericile lor de origine. Credinţa noastră este că Dumnezeu, oricine ar fi el, ne iubeşte pe toţi şi noi nu ne implicăm chiar atât de mult în detalii."

In interviul de astazi, Robert raspunde la urmatoarele intrebari:

"Cum putem distinge religia de spiritualitate? Oare am putea împăca creştinismul cu non -dualitatea? Oare există un făptuitor? Există oare un lucru numit iluminare? Ce anume există anterior conştiinţei? Oare conştiinţa poate apărea din nou prin reîncarnare?Încotro se îndreaptă evoluţia? Oare există măcar o cale de urmat? 

VEDEŢI INTERVIUL TRADUS AICI:In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE), Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha Dipika, ESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.
De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne, "Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .
 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

miercuri, 18 martie 2015

CORRADO MALANGA - Geneza şi un interviu video tradus (18.03.2015)

Va prezentam astazi alte informatii fascinante venite de la Corrado Malanga, insa inainte de a le parcurge , va invitam sa treceti prin celelalte informatii despre Corrado si scrierile sale de la noi de pe blog, deoarece ne-am straduit sa le prezentam intr-o ordine, dupa modul cum au si aparut in mod natural si in calea lui Corrado, dand astfel o mai mare cursivitate mesajului. Lucrurile devin din ce in ce mai complexe, iar pentru a le intelege este nevoie sa intelegeti primii pasi facuti in aceasta directie. Asadar, inainte de a merge mai departe cu noile informatii, studiati cu atentie categoria CORRADO MALANGA de pe blogul nostru (pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS).
Astazi mergem mai departe in procesul de autoexplorare si eliberare cu un articol, broşură sau carte (are 137 de pagini) si un nou film tradus.
 Articolul GENEZA I , II, III scris de Corrado Malanga vorbeste despre originea omului si a Universului, despre Suflet, Spirit si Minte, dar si despre Constiinta Integrata, care este obtinuta prin unificarea celor trei componente ale triadei umane.

Mai jos puteti vedea si un nou film tradus  de Alexandra Blanaru intitulat "Un interviu cu Corrado" din data de 30.10.2014. LINK 1 sau LINK 2


BONUS
  CORRADO MALANGA - Cum ti se fură sufletul

  

Mai multe infrmatii puteti gasi pe forumul din facebook (in limba romana). 

Multumim Alexandra pentru traduceri!

P.S. Nu uitaţi că dacă vă abonaţi la blogul nostru (şi urmăriţi până la capăt procesul de înregistrare cu atenţie, veţi avea acces la nişte linkuri de descărcare rapidă a tuturor filmelor şi scrierilor lui Corrado Malanga de pe blog). 

duminică, 15 martie 2015

BILL HICKS - Revelaţii (15.03.2015)

BILL HICKS - Revelations (1993)


"Acesta este unul dintre ultimele spectacole cu Bill Hicks, inregistrat in 1992 la London's Dominion Theater, cu cateva luni inainte de a fi diagnosticat de cancer pancreatic, care intr-un final la şi ucis la varsta de 32 de ani.
Către sfârşitul vieţii sale, simţind şi apropierea morţii, Bill a atins culmea profunzimii creativităţii lui. Spectacolul "Revelations" a provocat audienţa mai mult decât oricare din actele sale de pe scenă pe teme legate de politică, religie, sex şi cultură populară. Adăugaţi acestui fapt o decadă petrecută lucrând cu cele mai ostile audienţe, în fel şi fel de cluburi rău famate, care i-au lustruit abilităţile de comediant stand up şi l-au făcut să se simtă confortabil în faţa oricărui public imaginabil.

După o decadă petrecută în obscuritatea ţării natale, SUA, el a devenit un performer popular şi respectat în Marea Britanie, unde a avut turnee regulate după 1991. Mulţimile britanice au întâmpinat foarte bine umorul tipic al lui Hicks şi în acest context a înregistrat "Revelaţiile" în Noiembrie 1992.
Materialele lui Hicks, deşi bazate în mare măsură pe evenimentele din anii 90, au îmbătrânit cu graţie, fiind valabile în mare parte şi astăzi. "Revelations" a fost filmat la câteva zile după alegrea lui Clinton, iar Hicks era entuziasmat (în mod naiv n.n.) să vadă sfârşiţi 12 ani de conservatorism fundamentalist. El de asemenea abordează tematica Primului Război din Golf (sursa unora dintre cele mai bune materiale ale lui) , revoltele din LA, asasinarea lui JFK, samd. El de asemenea atacă ceea ce consideră a fi starea jalncă a culturii americane exprimată în filme ca "Instinct Primar" şi "Gladiatori Americani" şi maşina de marketing din spatele lor. 

În ciuda faptului că stările lui interioare tindeau adesea către mizantropie, mesajul de fond a rămas mereu optimist şi pozitiv. Cuvintele lui de despărţire ("Viaţa este doar o călătorie") rămâne una dintre cele mai bune şi mai citate alegorii descriid modul cum un poet sau mistic ar vedea sensul vieţii.
Una peste alta, Revelaţiile lui Bill Hicks sunt cea mai bună dovadă filmată a motivului pentru care chiar şi acum la 22 ani după moartea lui, steaua lui încă străluceşte."

Traducerea şi adaptarea de aici: http://www.imdb.com


Mai multe informaţii despre viaţa lui Bill Hicks  găsiţi în articolul şi documentarul: Povestea lui Bill Hicks.

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI:vineri, 13 martie 2015

Proiectul Avalon – Cronici ale trezirii umane – interviu cu Simon Parkes (13.03.2015)

SIMON PARKES : The Project Avalon Interview (2013)

Iata si alte pareri legate de fenomenul ET , al rapirilor venite din partea unui alt rapit pe nume Simon Parkes care insa vede lucrurile adeseori pe dos fata de Corrado Malanga (care si-a argumentat viziunea mult mult mai detailiat si profund). Avem mari suspiciuni in ceea ce-l priveste pe acest individ care vinde dintr-o familie cu puternice legaturi cu oculta si cu Illuminati si care in plus, este politician. Omul pare bine intentionat insa singur recunoaste ca e o treime om, o treime reptilian si o treime mantiz (specie extraterestra insectoidă asemanatoare calugaritelor). Personal credem ca poate fi spalat pe creier si indoctrinat in anumite idei cel putin ciudate (de ex. una dintre aceste idei este aceea ca dupa moarte este indicat sa nu mergem catre lumina deoarece ni se va sterge memoria si ne vom reincarna iar tabula rasa, lumina fiind o capcana pentru suflet, iar din mentinerea oamenilor in ignoranta profita doar reptilienii).
 In spiritul obiectivismului si al bunei credinte vi-l prezentam si pe acest individ si cine stie, poate unii dintre voi vor rezona si se vor simti impulsionati de informatiile oferite de el. Il mai prezentam  si pentru ca il apreciem pe Bill Ryan, fondatorul proiectului Avalon care pare un suflet bland si pur.

"Simon Parkes un  vechi membru al comunitatii Avalon fondata de Bill Ryan – interviu care a fost luat in 15 decembrie 2013 și unde Simon Parkes răspunde la întrebările ce vin din partea membrilor forumului Avalon si in final si la unele venite din partea lui Bill Ryan.

Întrebarile vizează următoarele directii:
– Care sunt principalele rase de extratereştri care au influenţat evoluţia umană.
– Cine au fost Adam şi Eva.
– Cine sunt cei care ne conduc din umbră.
– Cine populează bazele subterane existente pe Terra.
– Despre bazele de pe Lună şi Marte.
– Ce este şi de ce n-a funcţionat CERN.
– La ce ne putem aştepta în următorii ani.
– Când şi cum se va produce ascensiunea umanităţii.
Pentru mai multe informatii si interviuri vizitati secţiunea în limba română a Proiectului Avalon."

VEDETI INTERVIUL TRADUS AICI - link 1 sau AICI - link 2In completare studiati categoria PROIECTUL CAMELOT, pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

luni, 9 martie 2015

SURPLUS - Terorizaţi În A Fi Consumatori - Consumaţi De "Consumism" (09.03.2015)

Continuam astazi seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.  De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru sau a unei imprtante pe care o simtim noi la un moment dat. Reluam incepand cu 2008, documentarul de astazi fiind unul publicat initial in 2.01.2009, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

SURPLUS - Terrorized Into Being Consumers (2003)

Pe scurt, acest documentar ne face să ne întrebăm de ce acest mod de viaţă al consumului exagerat (lucruri de care nu ai nevoie, snobia luxului, acel tip de consum innrobitor) este sursa atâtor violenţe şi ură, de ce nu suntem totuşi fericiţi cu atâta bunăstare, deşi avem acest mare privilegiu de a avea tot ce ne dorim la nas, de ce există aşa de multă goliciune interioară, în ciuda prosperităţii existente şi totodată, ne dă şi unele răspunsuri.
Vizionând acest documentar rămâi cu o senzatie apăsătoare că nimic nu mai este de făcut şi că soarta ne este pecetluită. Modul în care funcţionează sistemul actual, dominat de goana după putere şi profit, un sistem corporatocrat (condus de corporaţii lacome şi bolnave psihic - Corporaţia este o fiinţă (juridic asta este) psihopată, cum foarte bine ne-a arătat documentarul CORPORAŢIA, pus de noi pe blog cu ceva timp în urmă) , un sistem monetarist (ce se înârte în jurul banilor, vezi ZEITGEIST Addendum in acest sens) ne lasă impresia că un cancer metastazic a pus stâpânire pe societatea umană şi că nimic nu mai este de făcut, decât să ne aşezăm pe jos şi să aşteptăm moartea sau un cataclism ceva,  care să ne trezească la viaţă sau extratereştrii care să ne salveze.
Poate ăsta o fi adevărul, dar noi mai credem şi că speranţa moare ultima şi mai credem şi în miracole. Am auzit de persoane care s-au vindecat de cancer deşi li se spusese că nu mai au mult de trăit. Efectul Placebo, credinţa în ceva anume (Dumnezeu, Iisus, un talisman, un înger, în puterea vindecătoare a naturii, în plante, într-un doctor, un maestru, samd), meditaţia (Vipassana şi altele), rugăciunea (în special a inimii), postul negru însotit de curatarea colonului, autosugestia, iubirea şi multe altele, toate şi-au dovedit puterea de vindecare în nenumărate cazuri considerate fără ieşire.
Aşa cum foarte frumos, spune şi Bruce Lipton în conferinţele sale, este nevoie de o schimbare a credinţelor noastre fundamentale, a paradigmelor ca să putem ieşi cu bine din această cumplit făgaş, fără de întoarcere, pe care umanitatea se pare că păşeşte de prea mult timp deja.
Da, ne putem vindeca şi de cancer, dacă ne schimbăm credinţele fundamentale (care sunt predominat materialiste, separatiste, egoiste) să ne lărgim orizonturile şi să acceptăm şi alte idei (să depăşim faza determinsmului şi reducţionismului materialist îndreptându-ne atenţia către holism, de ex.)
Ecologia este poate, printre puţinele ştiinţe cu adevărat holistice, care ne aminteşte că trăim interconectaţi, într-o simbioză cu natura, cu tot ceea ce există în jurul nostru (mai nou, fizica cuantică ne spune acelaşi lucru). Sunt afirmaţii pe care marii maeştrii ai înţelepciunii universale le-au spus de mii de ani şi au fost consideraţi mistici, nebuni în cel mai bun caz, sau arşi pe rug, crucificaţi în cel mai rău caz. Într-un fel sau în altul, cu toţii au spus :
SUNTEM CU TOŢII UNA!
Formăm un organism complex şi în esenţă, cancerul este izvorât din senzaţia de separare care predomină în conştiinţa maselor şi a indivizilor. Celulele canceroase se separă de restul organismului dintr-un motiv sau altul şi astfel apare boala. Uitaţi-vă şi la conferinţele lui Bruce Lipton de aici de pe blog şi o să înţelegeţi mai bine ce vrem să spunem.
Noi nu credem că există boli fără leac ci doar o lipsă de deschidere faţă de supremul vindecător universal, mama natură, care are căile ei de echilibrare şi armonizare, doar să o lăsăm să-şi facă treaba, să-i dăm timp să se autovindece, căci puterea ei de autovindecare şi echilibrare este imensă şi aflată dincolo de înţelegerea noastră limitată momentană.
CONSUMISMUL , un termen inventat de noi, (ne referim la consumul exagerat, la un mod de viata, la o religie a consumului, a shoppingului extrem si nu la CONSUMERISM, care este o mişcare de mase care îşi propune apărarea intereselor consumatorului faţă de abuzurile specifice societăţii de consum, precum şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. (cf. engl. consumer, consumator), se pare că este doar unul dintre simptomele acestui cancer social ce a cuprins omenirea. Un pic mai multa cumpatare si bun simt in consum nu strica. Nu suntem de acord cu intoarcerea la cartele de ratie, ci intoarecrea la cumpatare, la bun simt.
Exista chiar o psihoza a consumului ... Suntem indemnati in toate felurile sa consumam, ni se stimuleaza dorinta continuu, continuu, continuu , reclamele sunt extrem de agresive si poate cei mai afectati sunt copii, care devin victime sigure ... Dupa cum spunea Buddha, dorinta inseamna suferinta.
Ne putem vindeca, dar vrem să o facem? Vrem să scoatem capul din nisip să acceptăm şi alte adevăruri despre viaţă? Vrem cu adevărat să ne depăşim comoditatea şi egoismul, lăcomia, autosuficenţa atotştiutoare? Adevărul adeseori doare ... suntem în stare să-l îmbrăţişăm, să trecem prin focul său purificator pentru a ne vindeca ? Sau ne vom complace în continuare într-o stare larvară, călduţă, egoistă, puturoasă, indiferentă atât faţă de noi, de sufletul şi corpul nostru cât şi de ceea ce există în jur.
Poate o întoarcere gradată la natură ar fi necesară şi ar fi o modalitate de a ne vindeca, dar nu brusc, asa cum sugereaza individul acela, John Zerzan , din documentar, deoarece omenirea nu este încă pregătită. Nu credem ca tehnologia este rea sau buna, ea este un instrument care in mâna unor constiinte iluminate, pozitiv orientate ne poate ajuta, dar momentan liderii omenirii, arhitecţii controlului şi păpuşile lor, opera lor de artă, oamenirea (în mare măsură) nu au aceasta constiinta, dimpotriva, tehnologia este folosita pentru exploatare si control, pentru a ne transforma in sclavi docili, in roboţei. Tehnologia astăzi este folosită pentru a suprima, pentru a îndobitocii, pentru a hipnotiza, condiţiona, îmbolnăvi şi chiar omorî marea majoritate a populaţiei, a goimilor (vorba unor elite), a prostimii (proşti da' mulţi spunea odată Silviu Brucan, parcă) şi doar o anumită parte "superioară"(după părerea lor) a omenirii să se servească de benficile ei, ale tehnologiei. Lipseşte momentan acel bun simţ necesar ca tehnologia să fie ceva benefic pentru acest pământ.
Însă, noi mai credem şi altceva: suprema tehnologie există deja şi a existat din totdeauna. Ea este natura şi corpul omenesc. Corpul omenesc nu este încă explorat , iar potenţialul său este uriaş. În loc să investim în tehnologii care mai de care mai diverse, mai bine am investi în institute de cercetare a acestui potenţial (există deja câteva), de trezire a acestui potenţial latent în om (sunt nenumărate cărţi, filme, documentare care ne prezintă oameni care prin exersare nu au mai avut nevoie de hrană, apă, aer, care nu dorm, care levitează, care au puteri telekinetice, telepatice, clarviziune, care rezistă oricât de mult în frig, se extracorporalizează, ba chiar se teleportează, se bilochează, şamd). Un astfel de om cu potenţialul latent perfect trezit nu ar mai avea nevoie de nici o tehnologie şi ar putea trăi în sânul naturii virgine fără probleme. O întoarcere pas cu pas, gradată către natură credem că este o soluţie mai bună decât a aspira către culmea tehnologiei (vă recomandăm să vedeţi riscurile tehnologiei şi unde ar putea ajunge o umanitate supertehnologizată în excepţionalul film de desene animate, Wall - E).
Vă recomandăm în acest sens să citiţi ciclul de cărţi din colecţia CEDRII SUNĂTORI AI RUSIEI , de Vladimir Megre, care ne prezintă o fiinţă, Anastasia care are acest potenţial trezit şi care trăieşte bine mersi în mijlocul naturii în Siberia, o fiinţă cu nişte calităţi dumnezeieşti. Noi aşa vedem viitorul omenirii. Există şcoli ascunse, ocultate, locuri unde copii care au capacităţi deosebite sunt antrenaţi şi pregătiţi pentru o lume nouă ce va veni curând. bine ar fi să se creeze cât mai multe şcoli de acest gen, să nu fie nevoie să existe numai pe ascuns ci la lumină. Poate asta ar fi pasul următor pentru ca civilizaţia umană să se poată vindeca.
De aceea credem mai mult într-un astfel de proiect decât în Proiectul VENUS atât de mult trâmbiţat în ultima vreme, datorită documentarului Zeitgeist II.
Este nevoie de un efort, de acţiune benefică către salvarea acestui pământ, de o trezire la bun simţ. Însă acest lucru nu se poate face cu forţa ci cu spirtul blândeţii echilibrat cu fermitate, cu iubirea unei mame care din dragoste mai dă câte o pălmuţă copilului pentru îndreptare. Să fim noi, fiecare din noi, schimbarea pe care vrem să o vedem în lume şi încet încet lumea se va schimba în jurul nostru. Încă de la primul articol de pe acest blog am spus că "Schimbarea începe din interior către exterior".
Apreciem iniţiativele tuturor celor care fac ceva în sens ecologic (deşi după cum am mai spus aici pe blog, nu ne dorim ca ecologia să devină unealta aceloraşi corporaţii şi factori de decizie şi putere din lume, a ocultei mondiale care se pare că se folosesc şi de ecologie pentru a impune taxe aberante şi a pune mâna pe suprafeţe uriaşe de pământ - în acest sens vă recomandăm documentarul ENDGAME).
Şi ca să încheiem într-un ton glumeţ, să facem un pic de haz "amar" de necaz, repetăm o glumă pe care am mai spus-o deja, dar care se merită amintită şi este legată de comportamentul parazitic al omului (care era asociat, pe buna dreptate, de agentul Smith din filmul MATRIX, cu un virus) :

" O planeta trecea pe langa planeta Pamant si o intreaba: -Ce mai faci, soro? ...
La care Pamantul zice: -Nu prea bine, sa stii …
Dar ce s-a întâmplat? Ce ai? întrebă cealaltă planetă.
Homo Sapiens ... răspunse Pământul.
Eh ... nu-ţi face griji. Trec repede - răspunse cela
lată planetă."

VEZI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI


sau AICI

   


In completare vedeti si:

1) STAREA DE SPIRIT - Psihologia Controlului
2) Lumina toxică - Latura întunecată a "becurilor eficiente energetic" 
3) COPII CONSUMATORI - Comercializarea copilăriei 
4) CAPUL DE PEŞTE - Psihopatul Corporatist Dopat
5) PIRAMIDA DEȘEURILOR - Conspiraţia uzurii morale planificate

duminică, 8 martie 2015

Un Cadou de 8 martie pentru toate femeile!

Acesta este un articol publicat prima data in 8.03.2012, insa credem ca merita readus in memoria noastra cat mai des, iar ziua de astazi este cea mai potrivita zi de rememorare. 

Bărbați Care-și Cer Scuze Pentru Greșita Tratare a Femeilor

În filmulețul de astăzi, mai mulți bărbați își cer scuze în numele tuturor bărbaților, într-un mod frumos, transfigurator, spiritual pentru toate  nedreptățile și răutățile îndurate de femei de-a lungul timpului din partea bărbaților.  Mesajul este gândit de Gay Handricks (un indrumator spiritual, iar în Romania exista cartea Cinci Dorinte scrisa de el) si Arjuna Ardagh (un alt scriitor si indrumator spiritual, care are un eseu in cartea Misterul anului 2012).
Vor exista bineînțeles voci care vor spune : „Fapte, fapte, nu vorbe!” și le vom da dreptate însă tot e un pas înainte,  pentru reconcilierea amiabilă dintre bărbați și femei, dacă este să ținem cont de o altă zicală „ o greșeală conștientizată este pe jumătate iertată”. Bineînțeles că nu toate femeile sunt victime si/sau ușă de biserică, însă cel puțin astăzi, dorim să vedem dincolo de rolurile, pozitive sau negative, pe care femeile le-au jucat de-a lungul timpului în viețile noastre, să vedem esența divină, sufletul frumos, minunat, ascuns sau revelat din fiecare femeie, așa cum filmulețul o face.
La Mulți ani Femeie! Te îmbrățișăm cu drag!>:D< big hug>:D< big hug

VEDEȚI FILMULEȚUL TRADUS,  AICI - link 1 sau AICI - link 2:


În completare, dacă v-a plăcut filmulețul de mai sus și dacă tot a venit vorba de îmbrățișări o să vă trimitem și mai multe prin următorul articol intitulat ÎMBRĂȚIȘAREA! (l-am primit prin email și îi mulțumim lui Cristian L. pentru el - nu stim daca exista pe undeva pe net).

Imbratisarea >:D< big hug>:D< big hug>:D< big hug 

“Milioane si milioane de ani si tot nu mi-ar putea da jumatate din timpul suficient pentru a descrie acea mica clipa de eternitate cand iti pui bratele in jurul meu si eu imi pun bratele in jurul tau.” - Jacques Prevert
 
Imbratisarea…. un gest mic, banal, facut doar pe jumatate sau din obisnuinta, un gest pe care il luam de cele mai multe ori ca atare… Dar acest gest mic poate face minuni mari pentru fiecare dintre noi. Lasati-va imbratisati cand simtiti nevoia. Acordati o imbratisare daca cel de langa voi are nevoie de ea. Imbratisarea este un medicament universal. Uneori o raza de soare. O consolare... O mangaiere... O speranta... Un gest usor prin care ii amintesti celuilalt ca ii esti alaturi, la bine si  la rau ...
Imaginati-va ca doua inimi isi strig mainile cu caldura... Este ceea ce se intampla in timpul unei imbratisari. Distanta dintre oameni si inimi se scurteaza considerabil in timpul unei imbratisari autentice. Suntem cel mai aproape de latura noastra umana. Imbratisati cu sinceritate si din toata inima! Imbratisati fara un motiv anume. Imbratiseaza pe cineva cel putin o data pe zi. Imbratiseaza de doua ori intr-o zi ploioasa. Imbratiseaza cu un zambet. A tine ochii inchisi este optional. ‘Cuibareala’ este o imbratisare prelungita. Imbratisarile de dinainte de culcare alunga visele rele.  Nu imbratisa niciodata maine o persoana pe care ai putea sa o imbratisezi astazi.   Nu poti da o imbratisare fara sa primesti una inapoi. 

De ce sa oferim si sa primim imbratisari? Beneficiile imbratisarii si ale atingerii: 
Imbratisarea reuseste, mai pregnant si mai vizibil decat multe din lucrurile care ne inconjoara, sa ne imbunatateasca starea de spirit si sa scada in schimb nivelul de stres. Conform unui studiu efectuat in cadrul Universitatii Carolina de Nord, nivelul cortizolului, un hormon secretat de glandele suprarenale in conditii de stres si tensiune, a scazut semnificativ cand persoanele participante la studiu au fost imbratisate de partenerii lor pentru minim 20 de secunde. Un nivel mare al cortizolului poate determina cresterea tensiunii si a nivelului de zahar din sange.  
 

Imbratisarea reduce tensiunea arteriala, avand astfel un efect benefic asupra inimii si prevenind instalarea anumitor boli ale inimii. Studii recente au demonstrat ca in timpul imbratisarii are loc o eliberare semnificativa de oxitocina, hormonul atasamentului si al iubirii, cel care determina sentimentul de afectiune si de apropiere fata de cineva. Tot oxitocina joaca un rol esential in relatia dintre mama si copil, creand legatura unica dintre cei doi.
Imbratisarea are un efect calmant, avand rolul de a regla bataile inimii. Conform unui alt studiu, frecventa cardiaca a celor care se imbratiseaza se reduce cu 5-10 batai pe minut. Un alt studiu efectuat in 2000 arata ca bebelusii care au fost imbratisati in timp ce li se efectuau anumite teste la sange au plans mai putin si au avut un ritm al inimii mai regulat decat cei care nu au fost imbratisati.
- Obiceiul de a imbratisa o persoana si de a-i freca usor spatele faciliteaza circulatia sangelui catre organele vitale, contribuind astfel la prevenirea atacurilor de inima. 
-Imbratisarea are un efect stimulant pozitiv si asupra sistemului nervos, fiind folosit de multe ori ca si tehnica terapeutica de catre multi psihologi.
-In timpul imbratisarii, se elibereaza in mod natural si alte substante chimice benefice, dopamina fiind una dintre ele. Dopamina este o substanta secretata de creier, responsabila de starea de bine si de buna dispozitie a unei persoane.
 
IMBRATISAREA...
... ne face sa ne simtim bine
... risipeste sentimentul de singuratate
... ne ajuta sa ne depasim fricile
... ne ajuta sa ne construim stima de sine
... favorizeaza altruismul

... controleaza apetitul
... scade tensiunea arteriala
... ne ajuta sa luptam impotriva insomniei
... ne confirma existenta noastra fizica
... scade riscul aparitiei bolilor de inima
... ajuta la scaderea nivelului de cortizol, mai ales in cazul femeilor
... regleaza productia de hemoglobina
... ofera o alternativa sanatoasa si sigura la alcool si droguri
... transmite sentimentul de ‘a apartine’

... efectele imbratisarii au loc chiar si atunci cand imbratisarea inceteaza. Imbunatatirile fizice si emotionale pe care imbratisarea le aduce organismului dureaza mai mult decat imbratisarea in sine
...ajuta la eliberarea durerii fizice
... imbratisarea vindeca
Imbratisarea, acest schimb minunat de afectiune, caldura si sprijin, nu este specific doar fiintei umane. Gesturi similare au fost observate si la alte specii de animale. Insa alte animale precum cainii, au tendinta de a se bucura mai putin decat oamenii sau alte primate de placerea pe care o ofera o imbratisare. Cainii, spre exemplu, interpreteaza asezarea unei labute peste alt caine drept semn de dominanta si nu ii acorda aceeasi semnificatie de protectie, afectiune si sprijin.
O simpla imbratisare poate face din aceasta lume un loc mai bun.


COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...