Ieşirea Din MATRIX: DON JUAN DE MARCO

sâmbătă, 26 decembrie 2015

DON JUAN DE MARCO

Don Juan De Marco (1995)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend deosebit de simpatic, o comedie  romantica plina de substrat. Dar mai intai cateva cuvinte despre film. 

Atentie spoiler:

"Don Juan DeMarco este un film romantic american din 1995, în care Johnny Depp interpretează rolul lui John Arnold DeMarco, un om care crede că este Don Juan, cel mai mare amant din întreaga lume. Îmbrăcat într-o pelerină și purtând o mască domino, DeMarco este supus unui tratament psihiatric de către dr. Jack Mickler, personaj interpretat de Marlon Brando, care încearcă să-l vindece de aparentul său delir.

Dar ședințele psihiatrice au un efect neașteptat asupra personalului de la secția de psihiatrie, unii dintre ei fiind și ei inspirați de iluzia lui DeMarco; cel mai profund afectat este chiar dr. Mickler, care reaprinde dragostea în căsătoria sa monotonă.

Filmul se inspiră din două surse diferite; povestea de azi se bazează pe povestirea Don Juan DeMarco and the Centerfold (titlul original al filmului, înainte ca studioul să-l schimbe cu scurtă vreme înainte de premieră) a regizorului și scenaristului Jeremy Leven, în timp ce în flashback-urile care descriu povestea anterioară a lui DeMarco se bazează pe mai familiara legendă a lui Don Juan, mai ales cea povestită de Lordul Byron în versiunea sa a legendei.
Psihiatrul Jack Mickler (Marlon Brando) descurajează de la sinucidere un tânăr de 21 ani, costumat ca Zorro și pretinzând că este Don Juan (Johnny Depp). Acesta din urmă este internat pentru zece zile de analize într-un spital de boli mintale. Mickler, care este pe cale să se pensioneze, insistă să realizeze evaluarea pacientului și o face fără a-l trata pe tânăr cu medicamentație. "Don Juan" își spune povestea -nașterea în Mexic, moartea tatălui său, doi ani într-un harem și găsirea dragostei adevărate (dar fiind respins) pe o insulă îndepărtată. Ascultând povestea tânărului, relația dr. Mickler cu soția sa, Marilyn (Faye Dunaway), devine din nou însuflețită. Pe măsură ce trec cele zece zile și presiunea asupra dr. Mickler de a sprijini internarea pe termen nedeterminat a tânărului crește, găsirea realității de către dr. Mickler în imaginația romantică a lui Jack devine ultima sa provocare profesională.

Pe coloana sonoră a filmului se află cântecul "Have You Ever Really Loved a Woman?" al lui Bryan Adams; versurile includ citate ale personajului interpretat de Johnny Depp, iar melodia este folosită ca un motiv muzical pe tot parcursul filmului. În plus, piesa în sine este interpretată de trei ori, o dată cu o trupa de mariachi care cântă personajelor o serenadă în spaniolă, o dată de către Jose Hernandez și Nydia, ca muzică de fundal (din nou în spaniolă) și încă o dată de Bryan Adams, în timpul derulării genericului de final. Piesa este, de asemenea, disponibilă pe albumul care conține coloana sonoră a filmului. Cântecul a fost nominalizat pentru un Oscar pentru cea mai bună melodie originală la cea de-a 68-a ediție a Premiilor Oscar, dar a pierdut în fața melodiei "Colors of the Wind" din Pochahontas." SURSA

Nota noastră:  Ne-am intrebat adesea daca este posibil cu adevarat sa iubesti romantic, profund si transfigurator mai multe persoane, in cazul de fata femei. Ce anume determina focalizarea si atasamentul nostru fata de o singura femeie sau un singur barbat? Cand ai o stare de profunda tranfigurare fata de oameni si reusesti, chiar reusesti, sa vezi principiul feminin sau masculin in plina manifestare in femei sau barbati, mai poti fi considerat o curva? Cred ca acesta este chestiunea morala, aparent de nezdruncinat, pe care filmul o ridica la fileu. Mai poti fi considerat usuratec, fluturas, instabil, nimfoman cand ai o astfel de stare transfiguratoare, divina chiar, fata de sexul opus? Pana la urma desi manifestarea ta exterioara pare lipsita de fidelitate, poate in interiorul tau esti fidel unei viziuni mai inalte despre ce inseamna iubire, divin, frumos. Insa acest aspect poate lasa loc si la pacaleala, caci putini pot vedea, inclusiv tu insuti, (daca nu esti suficient de sincer cu tine insuti) daca simti cu adevarat asa ceva, sau esti pur si simplu posedat de instincte sexuale debordante, datorate unei continente prost realizate (de exemplu), sau a unei posedari cu fiinte de acesta frecventa care te imping sa faci sex "in draci", la propriu si la figurat. 

Nu avem un raspuns la intrebarea initiala, deoarece in momente cand am simtit o asa stare de transfigurare fata de cineva, cum simte Don Juan in film pentru mai multe femei, era focalizata pe o singura fiinta. Posibil ca la un nivel mai avanasat de elevare si evolutie spirituala sa poti sa ajungi sa simti asa ceva. Poate ca atunci cand iti mai extinzi constienta un pic si mai dizolvi cate ceva din structuriile efemere ale egoului sa fie posibil cu adevarat. Voi ce credeti, este posibil?

VEDETI FILMUL HD 720p TRADUS, AICI:

Server 1

Server 2

P.S. Ne-a venit incap un final amuzant: "Există unele femei care în loc să-i facă să sufere pe mai mulţi bărbaţi, aşa cum e firesc, se concentrează asupra unuia până îl extermină. Acestea se numesc “fidele”.

P.P.S.Ca o posibila completare si raspuns pe marginea acestui subiect, vedeti si filmul "SEX DIN COMPASIUNE".

Un comentariu:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...