Ieşirea Din MATRIX: Căutarea Libertăţii

joi, 3 decembrie 2015

Căutarea Libertăţii

THE SEARCH FOR FREEDOM (2015)

Documentarul "The Search for Freedom"  ne prezintă povestea unei revoluții culturale alimentată de dorința omului de a trăi în prezent și de a face ceea ce il face sa se simtă cel mai viu. Acest documentar, scris și regizat de Jon Long, este o experienţă vizuala  vazuta prin ochii unora dintre cei mai stralucitori pioneri ai sporturilor extreme, legende, campioni de surfing, snowboarding, schi, skateboarding, ciclism montan și multe altele. Puteţi vedea imagini absolut inedite, modul excepţional cum au fost făcute multe dintre filmări, curajul şi ingeniozitatea unora dintre fotografi, samd.
De multe ori ne-am uitat cu inima stransa la cascadoriile, bravada, nebunia unor pasionati de sporuri extreme, oameni care te forteaza sa-ti pui intrebari si sa privesti viata printr-o perspectiva unica, poate mai putin serioasa decat in mod obisnuit. Acesti oameni par sa nu puna mare pret pe propria viata fizica, riscandu-si sanatatea si viata, pentru o clipa de glorie si un plus de adrenalina. Unii ii numesc drogati, dependenti de adrenalina, altii ii considera niste fiinte eliberate de frici, plini de curaj si capabili sa-si exploreze limitele mult mai mult decat o face un om obisnuit intr-o viata.


Conteaza credem, intentia aflata in spatele celor care practica sporturi extreme. Unii o fac pentru bani, bravada, epatare, dorinta de prestigiu, competitie, iar altii fac din acest gen de experienta o traire spirituala, o traire completa in prezent, in care mintea nu mai sare in trecut si nu se mai proiecteaza in viitor, o experienta extrem de intensa care le ofera senzatia ca sunt mai vii si ca doar astfel merita viata traita. Oricum ar fi, acesti oameni ne arata cat de frumosi putem fi, cat de extraordinari, cat de nelimitati, continuand mereu si mereu sa depaseasca aceste limite intr-un mod exceptional. Este nevoie de astfel de oameni pentru a ne inspira si a nu ramane plafonati in cutia propriilor limite.

Am mai avut si noi parte de unele experiente extreme legate de lumea exterioara si nu o spunem doar noi, ci chiar unii practicanti ai unor astfel de sporturi, nu exista expereinta mai intensa, mai provocatoare, mai dificila, mai tulburatoare pe cat sunt cele de explorare a conştiinţei extinse, in special cele cu plante psihodinamizante cum ar fi ayahuasca sau iboga de exemplu. Vreti adrenalina la limita nebuniei,  tensionarea la limita a capacitatilor fizice si psihice si nu numai pentru cateva minute cat poti obtine in sporturile extreme, ci pentru ore, luati iboga sau ayahuasca. Aia incercare ce merita incercata de toti acesti bravi exploratori ai sporturilor extreme. Vreti provocari extreme? Incercati ayahuasca si faceti diferenta ... bungee jumping spiritual fara coarda, in inuneric, in necunoscut ... asta da curaj.

Căutarea în exterior a libertăţii poate fi o amăgire, dar mulţi realizează că această căutare exterioară este în realitate una interioară, exteriorul fiind doar o oglindire a ceea ce este în interiorul nostru, o reflexie care îndeamnă la reflecţie.

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI
 (CALITATE HD 720p)

2 comentarii:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...