Ieşirea Din MATRIX: Wall-E - desenul animat de week - end

sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Wall-E - desenul animat de week - end

WALL-E (2008)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET, cu un film animat, deosebit de inteligent, emotionant si plin de mesaj.

Mai intai cateva cuvinte despre film. Atentie , descrierea de mai jos este un spoiler:

WALL-E (promovat cu un interpunct ca WALL•E), este un film de animatie sf din 2008 produs de Pixar Animation Studios și regizat de Andrew Stanton. Scenariul prezintă povestea unui robot pe nume WALL-E, care este proiectat pentru a curăța deșeurile care acoperă Pământul în viitorul îndepărtat. El se îndrăgostește de un alt robot, Eve, care este programat să găsească surse de viață pe pământ. Ambii roboți au emoții similare oamenilor care se dezvolta odată cu evoluția filmului. 
Wall-e (nume provenit de la Waste Allocatin Load Lifter - Earth Class sau pe româneşte Ridicător Încărcător Alocat Deşeurilor , clasa Pământ ) au fost lăsați în urmă pentru a comprima gunoi în cuburi mici, pe care le-au folosit pentru a construi imense blocuri.
Toate acestea făceau parte din operațiunea recolonizare, care presupunea întoarcerea oamenilor pe Pământ după ce planeta ar fi fost complet curată. Planul a eșuat, iar Pământul a fost prea toxic pentru a fi iar locuit.
Ultimul Wall-e activ pe Pământ a continuat aceeași rutina zilnică timp de sute de ani. El se trezea în fiecare dimineață, se încărca la soare și pleca să-și îndeplinească sarcina. Singurul său prieten era un gândac care îl urma peste tot. El colecționează diferite lucruri rămase de la oameni, inclusiv o casetă cu un cântec ,,Hello Dollyceea ce-i dezvoltă pasiunea pentru film și muzică.

Într-o zi, el descoperă ceva ce nu mai văzuse până atunci și anume un răsad de plantă. Lovit de frumusețea și aspectul ei delicat, o pune cu atenție într-un pantof vechi și o ia acasă. După un timp observă un punct roșu care se mișcă și decide să-l urmărească. Se pare că punctul era un laser de urmărire a unei nave care urma să aterizeze. Din navă se arată o capsulă albă în curs de dezvoltare. Capsula se deschide și se mișcă dezvoltând un model de artă feminină, care începe imediat să scaneze zona. EVE, căci așa se prezintă capsula, arată, după scanarea celor doi, semne de prietenie.

Ea este fascinată de obiectele adunate de Wall-e, el învățând-o să danseze și exprimându-și dragostea. Din păcate, ea nu înțelege prea multe fiind ocupată cu misiunea ei. Wall-e decide să-i arate planta și scanând-o sistemul ei inițiază automat un mod de închidere, care sigilează planta în interiorul ei.

Wall-e încearcă să o deschidă fără succes și are grijă de ea, apărând-o de toate pericolele elementare ale Pământului pustiu.

În cele din urmă, ajunge pe o navă (Wall-e o urmărește) unde, se pare, oamenii locuiau de 700 de ani. Toți se deplasau cu anumite aparate, fiind asistați de roboți în toate activitățile, de aici și corpul lor supraponderal.

Eve începe să se îndrăgostească și ea de Wall-e, mai ales când acesta este rănit. Căpitanul navei vede un filmuleț ascuns de roboți și astfel descoperă toate frumusețile vremii de altă dată. Deși robotul malefic de pe navă îl ține captiv pentru a nu reîncepe planul de naștere al Pământului, Wall-e și Eve reușesc să ducă la bun sfârșit misiunea.

După mai multe peripeții prin care trec roboțeii, oamenii se întorc pe Pământ cu scopul de a crea o viața nouă." SURSA https://ro.wikipedia.org
 
 Nota noastră: acest desen animat minunat ne arată direcţia în care se îndreaptă umanitatea în prezent. O lume plină de gunoaie, distrusă de o societate de consum sălbatică ca un rezultat nefast al dezvoltării tehnologiei şi al îndobitocirii accentuate a populaţiei. Oamenii devin tot mai comozi, totul le este adus la nas de această tehnologie, iar sufletul este uitat. Acea mică plăntuţă vie de pe Pământ poate fi un simbol al sufletului renăscut. Dezvoltarea tehnologică fără evoluţia conştienţei de sine a oamenilor, poate fi reteta dezastrului. 

VEDTI FILMUL TRADUS, AICI
Calitate HD 720p

Server 1
Server 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...