Ieşirea Din MATRIX: V DE LA VENDETĂ - Amintiţi-vă de 5 Noiembrie!

luni, 30 noiembrie 2015

V DE LA VENDETĂ - Amintiţi-vă de 5 Noiembrie!

V For Vendetta (2005)

Deoarece se apropie 1 Decembrie, o dată suspect de trâmbiţată şi în mass media principală, o dată când oamenii se vor întâlni din nou în stradă să "dea jos guverne" ne-am gândit că ar în ton filmul de astăzi. Aşadar,  vom continua astazi lista de  FILME INTERESANTE, cu unul aşa zis motivaţional, un film menit cică să trezească în masele de oameni curajul, conştiinţa turmelor de sclavi, un alt film făcut de fraţii Wachowski, imediat după realizarea celebrei serii MATRIX
Noi suntem tare circumspecţi legat de folosirea măstilor Guy Fawkes si indemnul la schimbare violenta a sistemelor. Este adevarat ca prin violenta sunt tinute oile in linie, dar nu credem ca violenta este solutia iesirii din cercul vicios al agresivitatii.
Si nu credem că trebuie să apară nu ştiu ce erou cu superputeri, mânat de răzbunare sau vendetism să dea tonul revoluţiei. Nu credem în astfel de revoluţii. Credem că răsturnarea puterii actuale se poate realiza paşnic, de la sine, dacă fiecare dintre noi încetăm să mai susţinem acest sistem, iar apoi dacă mai dorim un sistem de cooperare şi coordonare între noi ca oameni şi ca naţie, dacă vom fi suficient de mulţi, uniţi în cuget şi simţire şi organizaţi putem înlocui actualul sistem cu unul mai evoluat, cum ar fi cel meritocrat, de ex.

Dar mai întâi câteva cuvinte despre film:

"În anul 2030 lumea se află într-o degringoladă şi război, în timp ce Regatul Unit rămâne stabil sub conducerea regimului fascist al partidului Norsefire. Prizonierii politici, homosexualii şi alţi indezirabili sunt plasaţi în lagăre de concentrare. Evey Hammond, o femeie care lucrează la Televiziunea Britanică, este salvată din mânile unor membri ai poliţiei care doreau s-o violeze de un justiţiar c-o mască a la Guy Fawkes, care-şi spune „V”. El o duce pe un acoperiş pentru a privi distrugerea „Old Bailey”. Norsefire încearcă să muşamalizeze atacul spunând că a fost o „demolare controlată” a unei clădiri nesigure, dar V preia controlul asupra televiziunii pentru a-şi asuma acest atac.


El le cere britanicilor să se răscoale împotriva guvernului lor şi să se întâlnească cu el peste un an, fix în data de 5 Noiembrie, în faţa Palatului Parlamentului, pe care promite că-l va distruge. Evey îl ajută pe V să fugă, dar este prinsă în învălmăşeală şi îşi pierde cunoştinţa. V o ia şi o duce în ascunzătoarea lui, „the Shadow Gallery”, unde îi spune că trebuie să rămână ascunsă acolo până pe data de 5 Noiembrie, noaptea lui Guy Fawkes, anul viitor. Când află că V omoară oficialităţi guvernamentale, Evey fuge din ascunzătoare şi se duce acasă la şeful ei, Deitrich. După ce acesta face o satiră despre guvern în emisiunea sa, casa lui este ţinta unei razii, iar Evey este capturată. Ea este încarcerată şi torturată zile în şir pentru a oferi informaţii despre V." SURSA

"Filmul este inspirat de cartea de benzi desenate „V for Vendetta” a lui Alan Moore şi se desfăşoară în viitorul apropiat în Marea Britanie. Conform scenariului, în acele vremuri puterea va fi în mâinile unui partid de factură nazistă care conduce ţara prin teroare. V este un personaj mascat, misterios, care reuşeşte să-i omoare rând pe rând pe cei aflaţi la conducere şi inspiră populaţia să se revolte împotriva tiraniei, făcând aceasta chiar cu preţul vieţii.
Aparent, V este un erou ce se sacrifică pentru binele celorlalţi, dar în realitate – aşa cum se petrece de multe ori în aceste vremuri – el nu este decât un „lup în blană de oaie”.
Principala sursă de inspiraţie a lui Moore în crearea lui V este Guy Fawkes, unul dintre cei care au plănuit Complotul Prafului de Puşcă din 1605. Complotiştii, un grup de restauraţionişti catolici, despre care se crede chiar că ar fi fost agenţi iezuiţi, vizau să reintroducă catolicismul în Anglia. În opinia lor, violenţa era singura soluţie. Prin urmare, şi-au propus nici mai mult nici mai puţin, decât să arunce în aer clădirea parlamentului englez în timp ce înăuntru se aflau Regele James I şi întreaga nobilime protestantă. Planul lor nebunesc a eşuat, fiind descoperit doar cu o oră înainte de a fi pus în practică. La vremea respectivă, acest fapt a fost privit ca o intervenţie miraculoasă a divinităţii pentru a-l salva pe rege, astfel că, în memoria acelor evenimente, pe 5 noiembrie s-a introdus o sărbătoare numită Noaptea Focului sau Noaptea lui Guy Fawkes.
Portretizare a acestor idei extremiste, V nu este nicidecum un simbol al luptei paşnice pentru libertate, împotriva unui regim opresiv, ci un simbol al terorismului, al crimei şi al haosului. (De altfel, cuvântul vendetta, cel de la care V îşi trage numele, înseamnă răzbunare sângeroasă, ură puternică sau sete de răzbunare nestăpânită.)
Guy Fawkes nu este, însă, singura sursă de inspiraţie a lui Alan Moore pentru personajul său V, aşa cum putem observa din replicile acestuia. O alta este un cântec faimos al trupei rock Rolling Stones, numit Sympathy For The Devil (Compasiune pentru Diavol). Piesa se vrea un monolog rostit ironic de către Satana, în care el aminteşte despre diverse momente de-a lungul istoriei în care şi-a băgat coada. Versurile de început sunt: „Allow me to introduce myself / I am a man of wealth and taste” (Permiteţi-mi să mă prezint/ Sunt un om bogat şi cu bun-gust), iar dl. Moore a fost foarte atent ca, în romanul său, personajul V să se prezinte chiar în acest fel, ceea ce sugerează că acest personaj – prezentat în mod semnificativ ca erou salvator – ar fi chiar diavolul sau un instrument al acestuia. Să avem în vedere că romanul este scris în 1982, iar cântecul a fost lansat în 1968, deci nu există loc pentru coincidenţă (sic!). De altfel, ilustraţia de mai jos înlătură orice dubiu în această privinţă.

    

În imaginea din dreapta, pe capul lui V se pot observa două coarne
De asemenea, printre dialogurile cărţii regăsim legea infamă a lui Crowley - „Fă ceea ce vrei şi fie ca aceasta să fie întreaga lege!” – ca îndemn adresat de V protejatei sale, cea pe care o „formează” pentru a-i continua mesajul.



În concluzie, V nu este nicidecum un simbol al dreptăţii – aşa cum cred unii – ci un simbol al „libertăţii” luciferice şi al haosului, introdus într-un mod dibaci pentru a deturna încă din start acţiunile benefice de protest împotriva tiraniei şi a nedreptăţii impuse de elita satanică. Cei iniţiaţi ştiu că simbolul deţine o mare forţă – fiind o poartă către realităţile subtile, nevăzute, el face să se manifeste, acolo unde este prezent, aspectele pe care le desemnează. Prin urmare, atunci când oamenii inconştienţi se afişează cu strania mască a lui V, se deschide o poartă pentru tendinţele haotice, luciferice, ceea ce perverteşte aspiraţiile lor sincere către autentica libertate şi nonviolenţă (care sunt exact la polul opus). " SURSA


Nota noastră : Publicăm acest film totusi deoarece considerăm o sincronicitate interesanta faptul că şi la noi în Romania, culmea evenimentelor din noiembrie anul acesta a fost data de 5, dupa un eveniment ce miroase de la o posta a pucioasa (la propriu si la figurat, evenimentul de la Colectiv, unde tot mai multe voci vorbesc de premeditarea unor minti satanice a acelei jertfe prin foc),  iar mesajul filmului este : Amintiţi-vă de 5 Noiembrie!

De asemenea este foarte interesant faptul că în rolul dictatorului din acest film este acelaşi actor, John Hurt, care a jucat rolul rebelului în filmul Nineteen Eighty-Four (1984) făcut după celebrul roman al lui George Orwell. Este o "coincidenţă" neîntâmplătoare care închide un cerc pentru John Hurt. Personal consideram rebeliunea imaginata de Orwell mult mai adevarata decat cea din vendetism. Personajul Winston Smith din filmul 1984 urmărea să fie rebel, îndrăgostindu-se într-o lume de roboţei spălaţi pe creier. Asta da revoltă, căci în fond şi la urma urmei asta lipseşte lumii în care trăim: IUBIREA, nu violenţa, ura, răzbunarea. Vorba aceea : "Making war for peace is like fucking for virginity!" ... Make love not war! Din pacate si acum aceasta vorba este mai actuala decat oricand. Este strigator la cer cum de atata vreme de la revolta hippie lumea a ramas pe acelasi fagas, aratandu-ni-se inca odata daca mai era necesar ca "NOI NU CONTAM CU ADEVARAT PENTRU ELITA OCULTA!". 

Foarte interesant mai este si faptul ca si Guy Fawkes a avut aceasi soartă cu a lui William Wallace (personajul filmului BRAVEHEART prezentat de curand pe blog): metoda de execuţie consta în legarea victimei în poziţie verticală de o scară după care i se tăiau organele genitale şi erau aruncate într-un foc aprins la picioarele sale. Apoi era spintecat încet, astfel încât intestinele cădeau în acelaşi foc. Nefericitul murea abia când călăul îi scotea inima. După aceea, era decapitat, iar trupul său era tăiat în patru bucăţi. Cam asa se băga spaima in oile care priveau behaind murmurat si uneori bucurandu-se de chinurile altuia. In loc sa sara in ajutorul eroilor lor, oameni care au facut diferenta, au infruntat sistemul, au dat exemplu, oitele behaie tematoare, ba mai mult murmura de satisfactie.
Cei care doresc să ştie mai multe despre acum celebra mască a lui Guy Fawkes, repopularizată de filmul de astăzi, devenită un simbol mondial al celor de la Anonimus si a tuturor celor care doresc o schimbare la nivel planetar, vă invităm să studiaţi cu atenţie articolul "GUY FAWKES - Omul din spatele măştii" şi articolul "Adevăratele semnificaţii ale măştii lui V, devenită peste noapte simbol al protestelor populare". Atentie insa, desi masca cu aspect mefistofelic nu are legatura cu Guy Fawkes decat indirect, prin intermediul benzilor desente de David Loyd, insa inspiratia i-a venit de la Alan Moore, un satanist celebru. Deci mare grija la protestele din 1 decembrie ... sunt mari semne ca va fi deturnata. Puneti in practica ideile sugerate de GENE SHARP in cartea De la dictatura la democratie (click aici pt download) si veti fi mai in siguranta.

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI:
Calitate HD 720p

Server 1 - Vezionline


Server 2 - FilmeHD

Server 3 - Netflix


Un comentariu:

  1. nici că se putea o recomandare mai potrivită, având în vedere evenimentul național ce se apropie..rămâne de văzut cine ce înțelege din film, dar mai ales cum vor alege - sau nu - oamenii să acționeze..

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...