Ieşirea Din MATRIX: PETER BAUMANN - Despre Non - Dualitate

vineri, 13 noiembrie 2015

PETER BAUMANN - Despre Non - Dualitate

Cine si unde este Peter Baumann ?

"Tangerine Dream nu mai este de mult grupul care în anii '70 și '80 exercita un rol pivotal în evoluția muzicii electronice.  Personal, am considerat întotdeauna că forța creativă din spatele succesului inițial s-a datorat mai ales contribuțiilor individuale ale membrilor, fapt resimțit cu fiecare modificare componistică. Nu doresc să extind aici aceasta opinie ci doar să evoc personalitatea lui Peter Baumann, cel care în 1971 îl înlocuia pe organistul Steve Schroyder în Tangerine Dream. Alături de emblematica trupa a rămas până în 1981, înregistrând în paralel și câteva discuri solo memorabile (Romance '76, Trans Harmonic Nights, Repeat Repeat).



  Având studiile făcute la Școala Comunității Germano-Americane din Berlin, mutarea sa la New York în 1982 nu a fost surprinzătoare. Aici a creat casa de discuri Private Music în al cărei catalog aveau sa figureze nume importante ale muzicii new age: Patrick O'Hearn, Yanni, Suzanne Ciani, John Tesh și colegii de la Tangerine Dream. Vreme de 10 ani compania a avut o activitate notabilă concretizată în multiple premii Grammy și o largă recunoaștere în lumea divertismentului și documentarelor de televiziune. Baumann părăsește fotoliul de CEO în 1994, o dată cu vânzarea Private Music către RCA. Acesta a fost momentul în care a dispărut atât ca artist cât și ca antreprenor muzical. Așadar, unde este el? Poate mai potrivită ar fi întrebarea cine este el acum ?

  Răspunsul implică o metamorfoză personală a cărei poveste o putem doar schița. Trăiește în San Francisco, împreună cu soția sa și cei 3 copii, unde a inițiat un think-tank consacrat studiilor interdisciplinare care contribuie la o mai bună înțelegere a experienței umane. Sub umbrela "The Baumann Foundation" se desfășoară cercetări și dezbateri asupra potențialului uman dezvoltat "dincolo de identificarea cu concepte mentale".

 Obiectul preocupărilor acestei organizații este relația vieții meditative cu paradigma științifică modernă circumscrisă teoriei evoluționiste. În anul 2011, Baumann și colaboratorii săi au publicat o carte intitulată "The Enlightenment Revolution", iar în primăvara lui 2012 fundația a găzduit simpozionul "Being Human", eveniment care s-a dorit un forum pentru cele mai noi teorii despre natura experienței umane și conștiință. Printre apropiații săi se află Adyashanti și Mokshananda, doi mistici contemplativi populari în cercurile spirituale alternative. Activismul de care dă dovadă Peter Baumann nu e străin și nici singular între foștii componenți Tangerine Dream. De reținut colaborarea lui Steve Schroyder cu autoarea de literatură neo-tantrica Margot Anand la proiectul "Sky Dancing Tantra: A Call to Bliss" și înregistrările pe care Christopher Franke le-a facut cu Deepak Chopra pentru albumul multi-media Transformation of Mind și cu James Redfield pentru ilustrarea muzicală a volumului "Profețiile de la Celestine".

Mai multe detalii despre misiunea și programele The Baumann Foundation găsiți aici:
http://www.thebaumannfoundation.org

 Interviul tradus cu Peter Baumann  , cuprinde următoarele întrebări :  

*  Oare știința ne poate spune ce este realitatea și cine suntem de fapt ?  Oare se naște o nouă știință, care validează cunoașterea misticilor antici ?   Oare auto-identificarea este principala cauză a suferinței umane ?  Oare putem abandona auto-identificarea ?  Oare trăsăturile evolutive reprezintă motivația suferinței ?   Oare evoluăm spre conștientizare ?  Oare perceperea noastră asupra suferinței evoluează ?   Oare căutarea este o funcție evoluționistă ?  Unde ne conduce evoluția ?   Care este domeniul dumneavoastră de cercetare ?   Oare toată lumea va fi iluminată, într-o bună zi ?  *"
SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

VEDEŢI INTERVIUL TRADUS AICI


Nota Noastra: Muzica formatiei Tangerine Dream a fost una de referinta pentru viata mea. Nu ma mir si ma bucur sa vad ca au evoluat firesc toti membrii formatiei apropiindu-se tot mai mult de spiritualitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...