Ieşirea Din MATRIX: Deschide Ochii - filmul de uichend

sâmbătă, 12 septembrie 2015

Deschide Ochii - filmul de uichend

ABRE LOS OJOS (1997)
OPEN YOUR EYES

Continuam astazi lista de FILME DE SUFLET , cu un alt film de weekend interesant, un film care poate fi considerat pe buna dreptate o muză, o inspiraţie şi un punct de plecare pentru toate filmele apărute după 1997 încoace, care într-un fel sau altul, ne-au sugerat că această realitate poate fi un vis sau doar o simulare virtuală. Filmul nu este la fel de spectaculos ca cele ce au urmat după el: Dark City, Matrix, The 13-th Floor, Vanila Sky , Inception şamd, însă este suficient de remarcabil ca şi sf realizat de spanioli, iar la vremea lui putea fi considerat o revelaţie. 

"Abre los ojos (1997, română: Deschide ochii!) este un film spaniol regizat de Alejandro Amenábar după un scenariu scris de el împreună cu Mateo Gil. În rolurile principale interpretează actorii Eduardo Noriega, Penélope Cruz, Fele Martínez și Najwa Nimri."

Desi VANILA SKY (versiunea americana si imbunatatita a filmului de astazi) este mult mai bine realizat dorim sa aducem un omagiu acestor 2 spanioli care chiar AU DESCHIS OCHII spectatorilor si realizatorilor de film din toata lumea.
Cei care nu aveti timp sau chef sa vedeti filmul puteti gasi o scurta descriere mai jos. Cei care nu ati vazut filmul va recomandam sa sariti peste textul de mai jos, vedeti filmul si nota noastra de la final:

"Din celula unei închisori din Madrid, César (Eduardo Noriega), un tânăr de 25 de ani cu o mască-proteză pe față, spune povestea sa psihiatrului Antonio (Chete Lera). Flashbackuri dezvăluie câteva evenimente anterioare: arătosul și bogatul César este atras de o femeie. La petrecerea zilei sale de naștere, el flirtează cu Sofía (Penélope Cruz), recenta iubită a celui mai bun prieten al său Pelayo (Fele Martínez). Mai târziu, după ce Pelayo se îmbată și se duce singur acasă, César o conduce pe Sofía acasă unde rămâne peste noapte, dar nu se culcă împreună. Dimineața următoare, fosta iubită obsesivă a lui César, Nuria (Najwa Nimri), apare în fața acestuia când iese din blocul unde stătea Sofia și-l ia cu ea cu mașina pentru a face sex în apartamentul ei. Pe drum, din gelozie, Nuria provoacă intenționat un accident de mașină, sinucigându-se. César scapă cu viață dar este oribil desfigurat, având nevoie de mai multe intervenții chirurgicale. Sofía nu poate dori să-l vadă în așa hal, astfel încât ea se întoarce la Pelayo.

După desfigurarea lui César, începe să aibă o serie de experimente ciudate. Beat, César adoarme pe stradă după ce iese dintr-o discotecă. Când se trezește, totul pare să se fi schimbat: Sofía pretinde acum că-l iubește și operațiile au reușit în refacerea feței sale. Dar în timp ce face dragoste cu Sofía într-o noapte în apartamentul lui, ea pare a se schimba în Nuria. Îngrozit, César o lovește și o leagă de pat, face reclamație la poliție, mai târziu îi astupă fața cu o pernă; totuși toată lumea crede că Nuria este într-adevăr acea femeie, toți zicându-i Sofía.

În timp ce se află la închisoare, fragmente din trecutul său revin ca un vis. Își dă seama că la scurt timp după desfigurarea feței sale în accident a luat legătura cu Life Extension. Aceasta este o companie specializată în criogenie, care se ocupă cu prelungirea vieții celor declarați legal morți: aceștia erau înghețați și menținuți așa până când medicina viitorului ar fi în stare să-i vindece. Compania oferă și servicii diferite, cum ar fi o viață ca un vis într-o realitate virtuală, ca o alternativă la viața într-un viitor în care cel înviat nu s-ar putea adapta. Sub supravegherea poliției, César și psihiatrul său se duc la sediul companiei, unde descoperă că a semnat un contract cu Life Extension pentru prelungirea vieții ca un vis într-o realitate virtuală. În viața reală, după ce a dormit beat pe trotuar, a semnat contractul și apoi s-a sinucis.

Compania l-a introdus în starea de suspensie criogenică și lui i s-a părut că viața a mers mai departe normal, trezindu-se la câteva sute de ani în viitor pe trotuar fără a mai ști nimic din ceea ce s-a întâmplat înainte de a adormi. Totuși Life Extension a încurcat ceva și Sofía a fost înlocuită de Nuria. César se sinucide din nou pentru a ieși din realitatea virtuală în care se afla. Filmul se termină cu o voce care îi spune lui César să deschidă ochii." SURSA

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI 
(CALITATE HD 1080p):

Dacă doriți filmul oferiți o donație! Mulțumim!


Nota Noastră: Unul dintre aspectele care ne-au rămas în memorie legat de acest film, este ceva ce ne-a făcut să reflectăm adeseori şi anume faptul că singura ieşire din acea lume virtuală (pusă ca un fel de obstacol suprem, ultimul test de curaj şi detaşare) era să mori sau să te sinucizi, arătând astfel că ai înţeles complet, plenar faptul că lumea în care trăieşti este o iluzie. Ne-am întrebat adeseori după ce am vizionat acest film, dacă nu cumva ne vom trezi şi noi la un alt nivel al visului din visul cosmic, după ce vom muri pentru realitatea asta. Sau poate ne vom trezi în mintea utilizatorului nostru care ne foloseşte ca pe un post de avatar, din filmul Etajul 13.

2 comentarii:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...