Ieşirea Din MATRIX: SEX DIN COMPASIUNE - filmul de weekend

vineri, 28 august 2015

SEX DIN COMPASIUNE - filmul de weekend


Sexo por compasión (2000)
Compassionate Sex 

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend interesant, o comedie simpatica cu un mesaj catre bigotii crestini. 

Dar mai intai cateva cuvinte despre film:

Dolores este o femeie matura si extrem de grijulie, generoasa, atenta, daruita, iubitoare, dar pe care soţul ei o părăseşte deoarece u mai suporta starea ei de curăţenie sufletească. Disperată să-şi aducă soţul înapoi şi sfătuită de preotul invidios pe sfinţenia ei, hotărăşte să păcătuiască şi astfel îşi dedică viaţa făcând acte de caritate care implică acte sexuale cu cei care recunosc că au probleme sufleteşti sau că sunt păcătoşi pentru a-i ajuta să-şi depăşească problemele, devenid astfel un fel de consilier psihologic care foloseşte sexul ca o formă de vindecare. Dolores devine Lolita şi ajunge foarte faimoasă. În scut timp, toţi bărbaţii încep să-i caute "ajutorul". 

Notă: Filmul este cumva simbolic, căci prin retrezirea energie sexuale din oraş, prin sexul ei curat şi compasiv, oraşul recapătă viaţă şi culoare, lumea regăsindu-şi fericirea după o lungă perioadă de scufundare în amărăciune şi tristeţe. 

Filmul ridică la fileu problema adulterului ca păcat major în creştinism, fiind unul din cele 10 păcate din DECALOG. Este adulterul 100% un păcat dacă intenţia cu care este făcut acest adulter implică caritatea, ajutorul, bunăvoinţa, compasiunea? Şi prostituţia poate astfel căpăta o sacralitate, o virtute, dacă este făcută cu intenţia potrivită cu inima la locul potrivit.

Filmul este totuşi un gen de comedie care nu poate fi luat în serios, un film care face un mişto foarte fin de bigoţii creştini, care în cazul filmului de faţă sunt reprezentaţi de un preot excentric.Bănuim că filmul poate avea şi un sens simbolic mai adânc pe care nu reuşim să-l descifrăm cu exactitate, căci fiecare simbol poate avea multiple înţelesuri aşa că nu ne batem capul cu ele.

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI

Dacă doriți filmul oferiți o donație! Mulțumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...