Ieşirea Din MATRIX: SADHGURU - un maestru simpatic

miercuri, 5 august 2015

SADHGURU - un maestru simpatic


Acum o lună vă aduceam la cunoştinţă câteva informaţii despre un maestru spiritual deosebit de simpatic şi interesant, pe nume SadhGuru pe care dorim să-l promovăm cât de mult, deoarece simţim o afinitate cu el, o rezonanţă ... Din păcate nu am apucat să-i aprofundăm învăţătura mai mult, însă ne bucurăm să vedem că există persoane care s-au simţit mai intens marcaţi de cele prezentate de noi pe blog şi l-au cercetat cu mai multă pasiune decât noi. Este foarte posibil ca în curând SadhGuru să vină în Romania ... vă ţinem la curent cu noutăţile.

Până una alta vă prezentăm un scurt articol şi alte câteva filmuleţe traduse cu Sadhguru.

Nu mai trăi în frică [Sadhguru]

traducere de magicInsight

Î: Observ că frica mă schilodeşte şi mă împiedică să fac multe lucruri. Dar frica îmi slujeşte şi ca mecanism de auto-protecţie. Cum să creez un echilibru, ca să mă pot proteja, dar fără a fi restricţionat?
Sadhguru: Pentru mulţi, frica e singurul lucru care îi salvează şi îi protejează, pentru că n-au investit nicio clipă în a îşi ascuţi simţurile. Ei cred că simţul pur şi simplu ţi se întâmplă şi că IQ-ul e ceva natural. Poate că ai un IQ ridicat, dar poate că eşti total varză în cap. Sunt aşa de mulţi oameni cu un IQ ridicat care intră mereu în tot soiul de belele. Dacă n-ai investit niciun pic de timp, niciun soi de resurse şi niciun fel de energie ca să îţi ascuţi simţurile, singurul lucru care te va salva este frica. Frica pune graniţe în jurul tău. Frica este cea care te face să pui graniţe tot timpul. Dacă pui graniţe şi îţi restricţionezi zona vieţii, poate că vei fi în siguranţă, dar problema e că vei fi în siguranţă chiar şi faţă de viaţă. Vei fi protejat de viaţa însăşi. Asta da protecţie!
Mintea care halucinează
Frica ta are întotdeauna de a face cu viitorul…
Să îţi fie frică înseamnă să suferi din cauza a ceva ce nu există.
Trebuie să te hotărăşti dacă ai venit aici ca să trăieşti viaţa sau ca să eviţi viaţa. Dacă ai venit ca să trăieşti viaţa, un lucru de care este nevoie este intensitatea. Dacă nu ai intensitate, viaţa pe care o vei trăi va fi una săracă. În clipa în care foloseşti frica drept instrument pentru a te proteja, intensitatea ta va scădea. Odată ce scade, capacitatea ta de a trăi viaţa s-a dus. Devii un caz psihologic. Singurul lucru care mai rămâne este ceea ce se întâmplă în mintea ta. N.o să trăieşti niciodată lucruri fantastice sau extatice pentru că, atunci când îţi e frică, nu ai sentimentul de abandon. Nu poţi să cânţi, nu poţi să dansezi, nu poţi să râzi, nu poţi să plângi, nu poţi să faci nimic din ce înseamnă viaţă. Poţi doar să stai şi să te jeleşti despre viaţă şi despre toate riscurile ei.


Dacă te uiţi atent, cu ce are legătură frica ta? Frica ta nu are niciodată legătură cu ceea ce s-a întâmplat. Frica are întotdeauna legătură cu ceea ce s-ar putea întâmpla. Frica ta are întotdeauna de a face cu viitorul. Viitorul încă nu s-a întâmplat. Încă nu s-a întâmplat. Asta înseamnă că nu există încă. Aşadar, să îţi fie frică înseamnă să suferi din cauza a ceva ce nu există. Dacă suferi ceva ce nu există, ar trebui să spunem că eşti sănătos la cap sau nebun? Singura ta consolare este că „toţi sunt ca mine”. Ai majoritatea de partea ta! Dar asta tot nu înseamnă nimic, pentru că tu suferi din cauza a ceva ce nu există.
Ce naiba poate să se întâmple, la urma urmei?
Frica nu este un produs al vieţii. Frica este un produs al unei minţi care halucinează. Suferi de ceva ce nu există pentru că rădăcinile tale nu sunt în realitate, ci în mintea care rumegă mereu trecutul şi îl excretă ca viitor. De fapt, nu ştii nimic despre viitor. Tu doar iei o bucată din trecut, pui nişte machiaj pe ea şi crezi că e viitorul.
Poţi să-ţi plănuieşti ziua de mâine, dar nu poţi să trăieşti în ziua de mâine. Însă chiar în acest moment, oamenii trăiesc în ziua de mâine – şi de asta există frică. Singurul lucru pe care îl poţi face în sensul ăsta este să revii la realitate. Dacă reacţionezi pur şi simplu la ceea ce este aici şi acum, fără să îţi imaginezi ceva ce nu există, nu mai e loc pentru nicio frică. Odată ce halucinaţia s-a dus, unde mai e frica? N-o să-ţi mai imaginezi ceva ce nu există, ci o să răspunzi la ceea ce există acum.


 În cel mai rău caz o să mori, nimic mai mult. Măcar trăieşte înainte să mori, pentru că de murit mori oricum.
Hai să aruncăm o privire şi să vedem – ce naiba poate să se întâmple, la urma urmei? În cel mai rău caz o să mori, nimic mai mult. Măcar trăieşte înainte să mori, pentru că de murit mori oricum. Asta nu e ceva ce ne dorim noi. Planul nostru e să trăim mulţi ani, dar se poate întâmpla, nu-i aşa? Chiar nu există nicio siguranţă în viaţă. E doar o chestiune de cum ţi-ai trăit viaţa, cu câtă graţie şi cu câtă libertate ai făcut-o. Dacă ai trăit, o să merite să mori. Altfel viaţa o să fie un regret, moartea o să fie un regret."


VEDEŢI AICI UN SCURT PLAYLIST

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...