Ieşirea Din MATRIX: LUPTĂTORUL PAŞNIC - filmul de weekend

vineri, 14 august 2015

LUPTĂTORUL PAŞNIC - filmul de weekend

PEACEFUL WARRIOR (2006)


Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend deosebit de inspiraţional, motivaţional şi profund, un alt film de referinţă din viaţa noastră.

"Filmul artistic 'The Peaceful Warrior' (Luptătorul Pasnic) regizat de Victor Salva dupa cartea 'The Way of the Peaceful Warrior' (Calea Luptătorului Pasnic) de Dan Millman este o adevarata revelatie, pentru milioane de oameni din intreaga lume.


Vei afla despre viata personala, profesionala, sociala si spirituala a unui gimnast de performanta care vrand nevrand, din cauza unui grav accident, se vede nevoit sa asimileze intelepciunea din spatele evenimentelor pe care le traverseaza. De la banal la extraordinar, diferenta o face atitudinea in fata provocarilor vietii. Este cu adevarat un film deosebit si incarcat de mesaje profunde.

Dan Millman, care are o activitate variata si bogata, a antrenat, la sfarsitul anilor '60, echipa de gimnastica a Universitatii Standford, ajungand in atentia publica. Acum este speaker motivational, iar munca si personalitatea sa dinamica, cu greu pot fi descrise, dar este un om angrenat foarte mult in tot ceea ce inseamna provocarea potentialului din oameni.

In traducerea romaneasca, cartea lui Millman se numeste "Calea Luptatorului Pasnic" si este un succes. Filmul este la fel de puternic, mesajul este clar si accesibil oricui, de aceea il apreciem cu atat mai mult.

Ecranizarea cartii "Calea luptatorului pasnic" de Dan Millman este un film metafora a călătoriei iniţiatice. El povesteste despre un gimnast talentat care sufera un accident, dar se ambitioneaza sa revina in arena sportiva, folosindu-si puterea mintii pentru a realiza acest adevarat miracol. De fapt, filmul ne vorbeste despre noi insine, fiecare spectator! Noi suntem - sau ar trebui sa fim - luptatorul pasnic, cel care se lupta cu limitele si nefericirea propriului ego. Eroul nostru se intalneste cu un maestru spiritual care incearca sa il invete regulile intelepciunii, deseori contrare stilului de viata "normal". Acest maestru pare coborat din legendele Orientului indepartat, intruchipand o perfectiune mascata de multa modestie. Dialogurile dintre ei pot fi considerate discutii intre mintea comuna, limitata si Mintea iluminata, vizionara".


Iată şi câteva citate din cartea "Calea Luptătorului Pasnic", care a schimbat viata a milioane de oameni :

⚓ Calatoria este cea care ne aduce fericirea si destinatia. 
⚓ Trezeste-te! Daca ai sti ca ai o boala irecuperabila – daca ti-ar mai ramane doar putin timp sa te folosesti de viata si sa afli cine esti, nu ti-ai mai pierde timpul plangandu-ti de mila si in frica, letargie sau ambitii. Fii fericit acum, fara motiv - sau nu vei fi niciodata. 
⚓ „Viata are trei reguli: Paradoxul, Umorul si Schimbarea.  Paradox: Viata este un mister; nu iti pierde timpul incercand sa descifrezi acest mister. Umorul: Pastreaza-ti un sens al umorului, mai ales cu privire la tine insuti. Este cea mai mare putere. Schimbarea: Trebuie sa accepti ca nimic niciodata nu ramane la fel.”  
⚓ „… Actiunea se intampla mereu in prezent, pentru ca este o expresie a corpului, care nu poate exista decat aici si acum. Dar mintea este precum o fantoma care traieste doar in trecut sau in viitor. Singura sa putere asupra ta este aceea de a-ti atrage atentia de la prezent.”  
⚓ “Unde esti? Aici Ce ora este? Acum Ce esti tu? Acest moment.”


Nota noastră: Filmul nu se ridică nici măcar la degetul mic al cărţii, care este complet diferită faţă de film, poate nu prin mesajul de fond, mesajul esenţă, însă prin restul da. Chiar şi aşa filmul este foarte bun, printre cele mai bune dintre filmele văzute în această viaţă. Însă nu vă opriţi aici şi nu vă păcăliţi cu ideea că dacă aţi văzut filmul cunoaşteţi cartea. Nici pe departe ... În mod normal  filmul ar avea rostul de a vă deschide apetitul pentru carte, care credeţi-mă, merită citită. Iar după ce citiţi prima carte, citiţi şi continuarea acesteia. (mai jos găsiţi indicaţii)

VEDEŢI FILMUL TRADUS , AICI

Dacă doriți filmul în Calitate Full HD 1080p, fără reclame,
oferiți o donație.


Citiţi de asemenea şi "Calea sacră a luptătorului paşnic" de Dan Millman, practic continuarea primei carti. "Citind această carte, veţi afla răspunsuri la multele întrebări lăsate fără răspuns în "Calea luptătorului paşnic", însă pregătiţi-vă să fiţi surprinşi de răspunsurile oferite.

Această carte este despre a trăi experienţa descoperirii de sine în fiecare zi, despre aţi păstra starea de pace fiind totuşi conştient de mulţimea de probleme ce ne înconjoară în fiecare zi, despre a conştientiza experienţa sacrului în toate acţiunile noastre aparent profane. 


Acţiunea ei este plasată în interiorul acţiunii descrise în "Calea luptătorului paşnic" în această carte fiind de fapt descris modul în care reuşeşte personajul principal să se descopere. 


Simţind că direcţia în care merge viaţa lui nu este cea care ar trebui să fie, personajul nostru pleacă într-o călătorie în jurul lumii pentru ca, pe parcurs, în Hawaii să o întâlnească pe Mama Chia, un alt tip de învăţător spiritual decât Socrate, mesajul ei urmărind să umple golurile lăsate de misteriosul Socrate. 


Uşor de citit, cartea ne lasă cu un sentiment plăcut şi revigorant, dându-ne impulsul necesar pentru a ne regândi priorităţile din viată, făcându-ne să medităm la aspectele în care merită cu adevărat să investim timp şi energie, putând astfel să ne alegem un nou drum în viaţă, un drum care, de astă dată, are o semnificaţie. 


Dacă v-a plăcut prima carte cumpăraţi fără ezitare şi pe această sui-generis continuare a ei deoarece aventurile descrise în ea vă vor capta atenţia, vă vor trezi apetitul pentru a cunoaşte mai multe despre evoluţia spirituală şi vă vor face să doriţi să aflaţi cum se va termina povestea. 


Scrisă cu entuziasm şi cu atenţie la detalii cartea ne dă impulsul necesar pentru a ne bucura de viaţă şi ne aduce inspiraţia necesară într-o perioadă de criză.

Citat din carte:


„Mă consider un războinic paşnic pentru că bătăliile importante sunt în interior,” îmi spusese cândva Socrate. Acum mă confruntam cu propria bătălie interioară – o perioadă de deznădejde, cinism şi paralizie mentală. Mă simţeam îngheţat, prins între două lumi, fără să aparţin cu adevărat niciuneia. Voiam să mă întorc din drum, însă văzusem deja prea multe şi nu vedeam nicio cale să merg înainte.

În timp ce spiritul meu trecea printr-o perioadă de reorganizare, eu treceam printr-o perioadă de suferinţă şi dezorientare profunde, cum e cea prin care trec bolnavii mintali. Aceasta era noaptea întunecată a sufletului meu, după cum e numită în diverse tradiţii spirituale. Noaptea întunecată a sufletului poate fi o perioadă de însingurare. S-ar putea să ne fie greu să comunicăm cu ceilalţ. Din afară, vieţile noastre pot părea normale sau chiar plăcute, însă să le simţim cu totul altfel dinăuntru.

Totuşi, dacă înfruntăm nopţile întunecate cinstit şi răzbatem prin ele, o asemenea experienţă poate să ducă la o nouă iluminare şi un simţământ de compasiune. Putem învăţa lecţii importante în urma acestor probe şi încercări. Printre altele, am învăţat că există o fază naturală în evoluţia noastră spirituală care cere să îţi îndrepţi aproape obsesiv atenţia către sine – amintire de sine, observare de sine, reflexie asupra sinelui. Trebuie să cunoaştem sinele înainte să-l putem transcende."


SURSA: Libris.ro

Amele cărţi le puteţi cumpăra de AICI (şi în română şi în engleză). 

Un comentariu:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...