Ieşirea Din MATRIX: ELISABET SAHTOURIS - Universul este in mod fundamental Constiinta

marți, 18 august 2015

ELISABET SAHTOURIS - Universul este in mod fundamental Constiinta

Dr. Elisabeth Sahtouris: Universul este in mod fundamental Constiinta

"Dr. Elisabeth Sahtouris este un biolog evolutionist si futurolog american de origine greaca cunoscut pe plan international, scriitor, lector si consultant pentru Living Systems Design. A predat la University of Massachusetts si M.I.T., a fost consultant pentru Natiunile Unite in probleme ce privesc populatiile bastinase si este membru al United Religions Initiative. In ultima perioada s-a concentrat pe posibilitatile pe care le ofera biologia evolutionista ca model pentru schimbarile organizationale.
Dr. Elisabeth Sahtouris transforma viziunea clasica, mecanicista asupra universului si respinge bazele teoriei Darwiniste a selectiei naturale, propunandu-ne o revizuire unica a biologiei, evolutiei – si chiar a insusi actului de creatie – ca produs al auto-organizarii sistemelor inteligente. In viziunea dr. Sahtouris, evolutia nu este o chestiune de mutatii aleatoare si nu se datoreaza inconstientului ca produs secundar al instinctelor de supravietuire ghidate de lipsuri, ci expresia directa a unui dinamism intrinsec comun intregii creatii. Aceasta „inteligenta” se indreapta catre nivele mai inalte de cooperare bazate pe prosperitatea reciproca a vietii insasi mai curand decat prin atitudini combative ale unei forme impotriva celeilalte. Dr. Sahtouris aplica aceleasi principii ale biologiei evolutioniste in colaborarea sa cu diverse organizatii sociale, folosind capacitatea ei de intelegere pentru a crea in mod intentionat „sisteme vii” elastice si stabile pretutindeni in societatea umana.


In dialogul meu cu Willis Harman, publicat sub titlul „Biology Revisioned” (North Atlantic Publishers, Berkeley 1998), am inversat povestea stiintifica pe care am invatat-o despre constiinta ca fiind un ultim produs al evolutiei, cu aceea in care constiinta devine sursa evolutiei. Cu alte cuvinte, pentru mine, universul este in mod fundamental Constiinta – viu, constient de sine si inteligent. Aceasta constiinta este non-locala, adica pretutindeni, si inseamna Dumnezeu, adica ceea ce diferite culturi personifica atat de variat si sub diverse nume. Este, de asemenea, ceea ce fizicienii denumesc „energia punctului zero” – energia infinita care exista in fiecare punct din spatiu.

S-a descoperit faptul ca universul este constient si ca inregistreaza non-local toata informatia produsa vreodata. Aceasta Energie constienta atemporala si aspatiala este mult mai mare decat universul nostru local. Poate sa se transforme (si chiar se transforma) alternativ cand in energie electromagnetica si cand in materie, creind universuri precum cel al nostru, in acelasi timp putandu-se transforma in alte forme de energie pura infatisate noua intr-o infinitate de moduri (inclusiv in lumi angelice, de exemplu, si in lumile in care noi existam intre vieti sau in eternitate).

Aceasta Sursa Divina A Tot Ceea Ce Exista este perceputa ca Eu Sunt din perspectiva unei constiinte locale constituita in fiinte ca noi, atunci cand aceasta intra in meditatie si isi extinde constiinta minuscula la cea ubicua din care facem cu totii parte. In aceasta stare, nu numai ca percepem o unire cu Dumnezeu, dar transcendem fiinta noastra, recunoscandu-ne pe noi insine ca fiind Dumnezeu.

Universul nostru apare ca fiind un univers care invata permanent. Imi place sa afirm ca principiul de baza al acestui univers este ca „Orice se poate intampla” , astfel incat acesta poate invata ceea ce functioneaza si ce nu. Evolutia este ca un dans improvizat, in care pastram pasii care se potrivesc si ii modificam pe cei care nu se potrivesc. Deoarece nu pot separa Dumnezeu – ca si constiinta cosmica, de Dumnezeu – cel care se transforma in universuri materiale, cred ca acest univers care invata permanent implica un Dumnezeu care invata permanent pentru a-si putea cunoaste natura Sinelui prin explorarea tuturor posibilitatilor pe care le are si pentru a putea invata sa reflecteze la acest Sine. Exact asa cum noi, reflexia umana a lui Dumnezeu, invatam sa facem! Cu alte cuvinte, Constiinta Cosmica exista ca o Unitate si ca o suma de Complexitati in acelasi timp – cel putin din perspectiva noastra temporala liniara – si, datorita intruchiparii intr-o imensa varietate de forme energetice si materiale, toate posibilitatile exista impreuna intr-o complexitate inimaginabila pentru noi, oamenii.

Cred ca noi existam ca fiinte non-fizice care se reincarneaza intentionat, in functie de intentile foarte exacte pe care le avem in ceea ce dorim sa invatam in fiecare viata si ca „sinele nostru superior” non-fizic este prezent pe tot parcursul vietii. Tesem linia vietii de la nastere si pana la moarte printre nesfarsitele posibilitati prin alegerile pe care le facem in fiecare clipa, fiecare determinand o succesiune de alte alegeri. Din perspectiva universului atemporal si non-spatial, toate vietile noastre sunt precum o floare de lotus, fiecare viata fiind o petala, o cale de a interpreta o tema aleasa de entitatea spirituala sau „sinele superior” care suntem. Unele reincarnari pot fi simultane intr-un sistem referential temporal linear, altele sunt secvente istorice. Fiecare „petala” este intr-o comunicare spirituala cu cealalta; in acest fel, multiplele noastre vieti se pot influenta unele pe celelalte.

Amintiti-va ca Crestinismul timpuriu includea credinta in reincarnare. Cred ca biserica a schimbat acest lucru pentru a castiga mai mult control asupra vietilor oamenilor, asa cum si Iisus a spus ca Il putem gasi pe Dumnezeu in mod direct, iar Biserica a inventat preotii nu ca pe niste asistenti, ci ca pe niste canale obligatorii de comunicare cu Dumnezeu.

Din perspectiva mea, natura in intregul ei este constienta si are acces la universul atemporal si non-local; natura in totalitatea ei este o expresie a lui Dumnezeu. Ghinda stie ca va deveni stejar. Numai noi, oamenii formati in cultura occidentala, am jucat jocul separarii de Grandioasa conversatie pe care chiar si celulele noastre pot s-o auda! Pamantul, apa, organismele, ecosistemul, Pamantul, chiar si ADN-ul, toate isi cunosc compozitia si mai apoi Intregul, asa cum celulele corpului se cunosc unele pe celelalte si cunosc intregul nostru organism, comportandu-se cu inteligenta pentru a se sustine unele pe celelalte si, astfel, pentru a sustine intregul (din aceasta cauza corpul nostru functioneaza!).

Scopul nostru ca oameni, in acest moment, este sa ne trezim si sa ne recunoastem ca parti sau expresii ale lui Dumnezeu-ca-Natura si sa ne comportam ca atare. Toti suntem Unul, stricaciunile pe care le producem ne afecteaza pe fiecare in parte, la fel cum si fericirea noastra este binecuvantatoare pentru fiecare dintre noi. Ce perspectiva asupra oportunitatilor pecare le avem! Strasmosii nostri stiau acest lucru si invatau din acest lucru. Dar Dumnezeu, prin noi, incearca cel mai periculos joc dintre toate, jocul uitarii propriei noastre firi. Un risc enorm, dar care trebuie asumat pentru a putea incerca toate posibilitatile!

Ma rog ca oamenii de stiinta carora li s-a oferit si calitatea de preot – dreptul de a ne spune „cum stau lucrurile”, vor recunoaste in curand in mod oficial ca exista un univers viu si inteligent in care spiritul si materia nu sunt separabile. Ma rog ca acei oameni care nu au separat niciodata spiritualitatea de stiinta sa fie onorati pentru acest lucru. Este timpul pentru o comuniune care sa poata sa salveze specia noastra si toate celelalte specii, care sa ne aduca aproape de posibila lume perfecta la care visam cu totii – o lume care sa inteleaga ca suntem varful creativ al lui Dumnezeu."

SURSA: https://sufleteeterne.wordpress.com


 "Interviul video tradus de astazi cu Elisabet Sahtouris , cuprinde următoarele întrebări : Ce este biologia evoluționistă ? Ce anume a dat naștere vieții, conform perspectivei biologiei evoluționiste ? Cum ați explica dezbinarea și separarea aparentă ?  Ce anume este știința indigenă ?  Oare evoluția este un proces al cooperării ? Oare există legi constante în Univers ? Oare conștiința evoluează ?" SURSA

VEDEŢI INTERVIUL TRADUS, AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...