Ieşirea Din MATRIX: Pact cu Diavolița - filmul de weekend

sâmbătă, 27 iunie 2015

Pact cu Diavolița - filmul de weekend

BEDAZZLED (2000)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, deosebit de comic şi plin de mesaj.

Mai întâi câteva cuvinte despre film:

"BEDAZZLED este o comedie romantică delicioasă în care programator inhibat, Elliot Richards (Brendan Fraser), se străduieşte fără succes să fie băgat în seamă de o colegă de serviciu. Când Elliot imploră disperat: “Doamne, aş da orice ca să fiu cu femeia asta!”, Diavolul, care probabil trăgea cu urechea, îi apare sub o înfăţişare super-sexy (Elizabeth Hurley) şi îi propune următorul pact: prestarea a şapte dorinţe arzătoare în schimbul a una bucată suflet beneficiar. Elliot are însă o unică dorinţă: să fie alături de frumoasa Allison (Frances O’Connor). E adevărat că diavoliţa – îmbrăcată în roşu, cu decolteu adânc şi cu tocuri cui – i-o împlineşte de fiecare dată, având grijă să-şi strecoare coada şi să i-o distrugă de fiecare dată cu câte un mic detaliu… În şapte apariţii (deghizări, mai degrabă) foarte hilare, printre care mare traficant de droguri, star NBA sau poet ultrasensibil, Brendan Fraser merge din dezastru în dezastru spre pierzanie, manipulat cu graţie de diabolica Hurley până când, la ultima dorinţă, va trebui să ia diavolul de coarne…" SURSA


Notă: Mesajul de fond al filmului este clar: AI GRIJĂ CE-ȚI DOREȘTI CĂ S-AR PUTEA SĂ SE ÎNTÂMPLE! 


Deci un film care să ilustreze mai clar modul în care putem greși atunci când ne dorim ceva nu cred că există. De aceea se spune că atunci când iti dorești, sau mentalizezi ceva, e bine să fi cât mai explicit, cât mai în detaliu și în același timp detașat, cerând sinelui tău mai înallt ceea ce este cel mai bine pentru tine și evoluția ta și având starea interioară de "Doamne facă-se voia ta!"

Este foarte amuzantă imaturitatea emoțională a personajului și modul extrem de copilăresc cum își formulează dorințele , dar jocul actorului este de Oscar, iar modul cum reușește să intre in pielea atator personaje diferite, magnific.

Dincolo de comedia spumoasă mesajul de final este foarte înălțător.: sufletul nu e al nostru cu adevărat, ci e de la Dumnezeu, iadul și raiul sunt aici și acum pe Pământ și depinde de noi, prin alegerile pe care le facem , unde ne plasăm. Gesturile de iubire, altruism ne pot mântui, iar jocul dintre bine și rău, doar o punere în scenă plină de efecte speciale, menite să ne impresioneze, a lui Dumnezeu, în care diavolul are rolul lui și acesta fiind doar un ajutor în tot acest film.

VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...