Ieşirea Din MATRIX: MOOJI şi ATMAJI - Spiritualitate trăită sau închipuită? Detaşare sau indiferenţă, nesimţire crasă şi indolenţă?

miercuri, 24 iunie 2015

MOOJI şi ATMAJI - Spiritualitate trăită sau închipuită? Detaşare sau indiferenţă, nesimţire crasă şi indolenţă?

ATMAJI - Un nou guru al României?

De curând am descoperit un alt "eliberat" în viaţă , un tip pe nume Atmaji, din Iaşi, un foarte prolific traducător al filmelor cu Mooji (căruia i-am şi mulţumit în trecut pe blogul nostru pentru efortul depus),  care în ultima vreme a început să posteze o grămadă de filmuleţe cu el însuşi, pe canalul lui, vorbind despre calea spirituală, dând dovadă de o stăpânire foarte bună a textelor de gen. Nu am simţit niciun fel de atracţie faţă de el, l-am lăsat în "banii lui" şi pe calea lui, bucuros fiind că poate mai există şi pe la noi vre-un spirit mai treaz, care cum necum mai saltă nivelul vibraţional al ţărişoarei ăsteia. Întâmplarea face că am descoperit un filmuleţ tradus de el, în care o activistă de mediu îi pune nişte întrebări concrete lui Mooji, şi de bun simţ, despre ce face el pentru protecţia mediului în care trăieşte şi dacă impulsionează în vre-un fel discipolii în această direcţie.
Poate că tipa care a pus întrebările dă dovadă de aroganţă şi ignoranţă, poate că tonul mai puţin pupincurist cu care i se adresează lui Mooji, deşi respectuos, dar şi un pic mai puţin servil şi umil, îi deranjează pe adepţii lui Mooji din sală şi chiar şi pe Mooji, care se vede că este un pic deranjat că i se contestă într-un fel autoritatea de netăgăduit pe care implicit şi-o arogă (că doar nu te duci la Mooji să-l iei în bombeu ... majoritatea merg acolo considerându-l un înţelept, un eliberat, un sfânt, un Dumnezeu) . Aşa că Mooji a preferat din punctul meu de vedere, să o tragă în discuţie pe tipă doar pe partea spirituală şi de redescoperire de sine (deşi tipa evident nu asta ceruse şi nu asta dorea să ştie), iar aici cel puţin pentru mine au început să apară anumite întrebări.

Îmi place de Mooji, are o stare faină şi răspunsuri inteligente pentru multe dintre întrebările care i se pun, deşi am observat că adeseori nu răspunde clar şi concis la întrebările care i se pun ci o dă în texte ameţitoare, care mai mult zăpăcesc decât răspund la întrebări. Dincolo de texte emană ceva fain şi până la urmă textele mentale, vorbăria poate fi doar un pretext pentru a simţi ceva mai profund de dincolo de ele, dacă există cu adevărat ceva de simţit. Presupun că există căci altfel  de ce i-ar căuta atâţia oameni prezenţa? Încă nu am participat la un Satsang cu el să pot percepe în direct anumite lucruri, aşa că nu mă pronunţ mai departe în ceea ce-l priveşte pe Mooji.

În schimb doresc să abordez întrebările din titlu: unde se termină detaşarea şi începe indiferenţa, unde se termină eliberarea, iubirea, compasiunea şi începe frica mascată? Unde începe eroismul, curajul şi unde porneşte frica mascată în detaşare?

Nu o să vă ţin prelegeri pe această temă, în schimb vă invit să citiţi  o discuţie purtată cu Atmaji în comentariile filmuleţului cu Mooji despre Salvarea Planetei. Discuţiile le considerăm savuroase, iar limbajul uneori destul de grafic. În principiu evit să conving proştii de ceva şi îi las să fiarbă în suc propriu aruncând pastile sau comentarii scurte, însă în cazul de faţă am simţit să fac o excepţie deoarece vorbeam cu un închipuit eliberat în viaţă. Sunt curios ce părere aveţi.

Dar mai  întâi filmul:


Iată şi întrebările mele din comentarii şi răspunsurile primite de la Atmaji (Johny John) si ca nu existe confuzie intrebarile si raspunsurile mele le voi marca cu albastru.

 Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)  întreabă:

Sunt curios ce ar face Mooji daca o firma de fractare hidraulica ar avea treaba prin jurul ashramului sau casei sale si ar lua foc apa de la robinet, iar casa ar incepe sa se clatine. Ce ar face daca ar vedea ca firma austriaca si tiganii din zona ar defrisa munti intregi de pe langa casa lui, sau ar defrisa padurile ca sa faca camp pentru cresterea animalelor sau sonde de titei, sau ce ar face daca o companie minera ar vrea sa-i faca un lac cu cianuri langa casa si un crater cat 4 munti ... ce ar face daca centrala nucleara care ii asigura curent ar suferi ceva asemanator cu ce se intampla la Fukushima .. ar fi la fel de detasat si impacat cu mizeria din jurul lui? Aceasta mizerie exista in lume ..sa asteptam pasiv ca oamenii sa se trezeasca pentru ca lumea sa se schimbe de la sine sau noi cei mai treziti sa urmarim sa ne implicam mai activ? ... Sa ne doara la basca daca habiatul in care traim este o mizerie si o ruina, caci noi oricum nu suntem corpul, mintea, si lumea din jur e oricum un vis? Asta ne face un om liber si spiritual?


Johnny John Acum o lună (editat) răspunde:

Dragul meu, sunt uimit că, deși ți-ai luat numele metaforic de „Ieşirea Din Matrix (FreeYourMind)”, se pare că ești doar pentru încarcerarea în Matrix...  Ieșirea Din Matrix nu este  „ (FreeYourMind)” ci  Free from Mind...  Nu poți elibera mintea, te poți doar elibera de/din minte. Nu poți ieși din Matrix fără să vezi, că tu nu ești corpul-minte care poate sau nu poate să facă ceva. Cel care crede că face este ego-ul, el este cel care se crede o formă plecată în salvarea celorlalte forme și, firește, speră să obțină prin asta balada mântuirii... Ca să îți spun altfel, starea de veghe și starea de somn sunt în esență unul și același lucru, pe care mintea sau maya însăși le definește ca fiind două, hrănindu-le din plin din nesecatul ei izvor, al dualității și separării. Altfel spus, tu dormi și mintea ta visează lumea, în somn tu nu te îndoiești, ca nici în veghe, de faptul că ești un înger plecat în misiunea sau omisiunea de a salva planeta, lumea etc.

De fapt, tu ești foarte convins, în vis, că ai salvat un oraş întreg de la moarte, dar dimineaţa vezi că nu ai salvat decât patul. :) Nebunia minții umane nu este că ea ne învață separarea de „tu și eu”,  „noi şi voi”, ci că noi, naivi fiind, chiar credem mintea care ne învaţă că suntem separaţi de Dumnezeu... Aceeași nebunie a minții uită că nici măcar un fir de praf sau un tahion, atom, nu se mișcă fără voia Supremului sau a lui Dumnezeu Tatăl. EL permite astfel de manifestări demente, cum sunt gazele de șist, întreaga politică a lumii, bomba atomică etc., tocmai ca ființa umană să își reamintească efemeritatea formelor și adevărata lor natură, Sinele, care este intangibil, imperceptibil,nepieritor și invizibil.

Chiar dacă întregul macrocosmos s-ar face praf și pulbere, Non-starea Supremă pe care o sunt nu poate fi atinsă pentru că nu aparține formei, eu însumi fiind Inima Nenăscutului, în care se naște și moare tot născutul.

Premisa greșită de la care pornești, aceea că ești corpul-minte care poate să facă ceva, și nu Sinele care este Pura Existență Etern Intangibilă, îl trimite pe Dumnezeu în concediu și îl face pe ego-ul tău măreț să salveze lumea. Așadar, cât privește salvarea planetei, dacă insiști, atunci eu zic să îl cauți pe Tom Cruise, sigur te va ajuta, veți face „Misiune imposibilă 7 - salvarea Mayei”... :) Dincolo de glumă, trebuie să vezi că această memă cu „salvarea planetei” este o simplă cioacă, pe care ți-o vinde mintea de mic, pentru a-ți da valoare și validare...  Vorbind din fricile formei și ale egoului, tu uiți că Dumnezeu Tatăl poate face în doar o fracțiune de secundă miliarde de lumi ca aceasta... Pentru că tu te crezi o formă, uiți un lucru pe care și copilul din videoul de mai sus i-l arată mamei, atunci când aceasta pune întrebările acelea atât de delirante lui Mooji, și anume; îi face semn să privească în inimă, și nu în minte...

Atâta timp cât te crezi corpul-minte, frica de anihilare este mai puternică decât orice raţiune și totul o rezumi la ea, reducându-te pe tine, Sinele Veșnic Nelimitat, la o persoană înghesuită într-un corp și supusă fricilor efemere ale minții... Îți place atât de mult să fii la discreția ei? a minții.  Oare, înainte să insiști în astfel de comentarii, nu ar fi mai bine să afli cine și ce ești tu? Cine scrie toate aceste comentarii, îl cunoști pe comentator? Vezi dacă „eu-l” pe care îl afirmi cu atâta siguranță și mândrie este real, pentru că dacă el este ireal, tot ceea ce spune sunt doar frici lovite de nulitate.

Paradoxul paradoxurilor este că mintea ta, mintea în genere, vrea să salveze lumea/corpurile, dar cine a văzut vreodată această fantomă care bântuie prin capul nostru?! Oamenii pe care îi vezi au corpuri, dar cât de palpabilă este mintea și cum vei salva această lume în somnul profund fără vise, când acest hoț penibil, numit „mintea”, este de negăsit?!... Jumătate din viață, în somn, lumea formelor dispare, cum de nu ai văzut niciodată asta până acum?... Tot ceea ce încarcă mintea ta ziua somnul descarcă noaptea pentru că altfel ne-am surmena.

Așadar, urgența este să afli mai întâi cine și ce ești tu, ca ce exiști tu, chiar Acum, chiar Aici, fără să cumperi cuvinte ieftine și imagini despre tine de la magazinul numit mintea și apoi vei vedea ce anume poate fi salvat sau nu?... Fără să știi cine ești, cum îți permiți să pretinzi că îi salvezi pe alții?  Mai întâi ieși din Matrix, transcende capcana corpului-minte și apoi te cred... Poți face asta chiar Acum, chiar Aici, doar nu atinge mintea și spune-mi ca ce și cum exiști tu?...


Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)

+Johnny John As vrea sa cred ca vei fi la fel de spiritual si plin de texte cand tiganii iti vor taia padurea de langa casa si o sonda hidraulica iti va baga gaz pe teava de la chiuveta , iar Gold Corporation va rade 4 dealuri de langa tine si langa casa vei avea un lac de cianura... as vrea sa o vad si pe asta . Sau poate ca asa isi justifica lenea, frica de a actiona si de a lua atitudine, (cu toata iubirea , compasiunea si demnitatea) ca multi new age-isti de  vizuina , care doar stau si doar filozofeaza din fotoliu , accepta cu o detasare inchipuita (de fapt din frica) sa se intample chestii in jurul lor  ...  Cred ca e o cale de mijloc aici ... Inainte de a-ti gasi acea stare interioara de care vorbesti cred ca faci curatenie in casa, iti speli vasele, faci baie, iti maturi gradina, ai grija de locul in care traiesti.  Sau pe tine nu te intereseaza locul in care traiesti? Stai in cocina si meditezi? Nu-ti pasa cum arata locul din jurul tau? Nu are nimeni pretentia ca sa salvezi planeta, dar daca nimeni nu actioneaza in niciun fel si se dau detasatii de Maya ai lui peste prajit, se duce totul de rapa.  E plina Romania de spirituali ..d-aia ii merge tarisoarei asteai asa cum ii merge. Plini de detasare, iubire, compasiune si iubire putem sa actionam , asa cum si Iisus a actionat in templu impotriva bisnitarilor de acolo. Cred ca tocmai oameni  asa de detasat ca tine sau cum te pretinzi a fi, constienti de iluzie pot actiona mai in forta, mai cu curaj, daca vor sa o faca, daca vor sa nu traiasca in cocina si sa faca din acest loc de joaca un rai. Este vreamea sa demonstrati ca puteti actiona cu curaj, cu iubire, cu detasare si nu numai sa filozofati din caldurica fotoliului.
·
 Johnny John

+Iesirea DinMatrix :) :) :)

Trebuie să vină din inimă dragul meu chiar trebuie să vină din inimă și nu din minte. Altfel cum ne vom putea prinde nu că ne intoxicăm viața noastră ci pe a copiilor noștri A ACELORA PE CARE TOCMAI PRETINDEM CĂ-I IUBIM, cu astfel de scenarii funebre...  Trebuie să fii uluitor de onest cu tine și să vezi ce vrei de fapt: SĂ SALVEZI MAYA SAU SĂ TE SALVEZI PE TINE DIN MAYA?... La vârsta de 9 ani un unchi amabil i-a spus mamei că vine sfârșitul lumii și eu chiar am crezut-o, apoi cred că nu au trecut 3 ani și auzeam o altă gogoriță pe această temă. După care am ajuns la yoga unde oamenii erau salvatori profesioniști...cutremur, asteroid, marțienii, sirienii și egiptenii toți vroiau să distrugă lumea și noi nu o salvam cu patos... :) Apoi 2012 sfârșitul lumii...  Și eu la toate acestea am mers să fac ceva să salvez Maya... :) Spirale, meditații ștafetă, vegetarian, etc. etc. ABSOLUT TOATE ÎN VAN. Nici măcar nu bănuim că niciuna dintre astea NU ARE LEGĂTURĂ CU CINE ȘI CE EȘTI TU?

Hai să îți dau un exemplu concret:

Astăzi mergeam cu masina și înaintea unui pod pe malul Bahluiului este o intersecție în T unde e o pantă mare, se intră greu și se iese greu... pe contrasens o masină astepta  cu semnalizarea pusă. Eram față în față. încetinesc mă uit în oglinda retrovizoare un alt cârd de mașini în spatele meu. Îmi zic să opresc ca să deblochez cealaltă bandă și să îi fac un bine oamenilor (poate obosiți de la muncă)  printru un gest simplu de amabilitate... Deci opresc și îi fac semn omului cu farurile să treacă. El dă să treacă prin fața mea  dar cu o viteză dementă doi motocicliști care au depașit pe line continuă și pe pod dă să se izbească în el. Unul mai avea pe cineva în spate și fiind mai în urmă a avut timp să oprească celalalt singur a trecut razant a facut o curbă ca in filme punând piciorul pe asfalt...  Erau asa cum bine spui țigani...

Acum întrebarea mea este: am făcut bine sau rău? :) Nu o să îți fac vreun scenariu: că dacă se izbea și murea... prostii! Eu îți spun doar atât și ți-o spun cu tot dragul, daca vrei să ajuți pe alții scapă tu mai întâi de nevoia de ajutor, că altfel întregul tău ajutor este doar frica minții camuflată în curaj.... Este doar egoism mascat dragul meu. Atâta timp cât crezi că poți oferi ajutor doar îi ții pe alții în sclavie cu cele mai bune intenții și tu te crezi Dumnezeu. Ego-ul tău este salvator profesionist.  Întreaga politică a minții acestei lumi pretinde asta... A reușit ei de 2000 de ani încoace?... Nu ȘI NICI O MINTE NU O VA FACE. TREBUIE SĂ VEZI CĂ TU NU EȘTI MINTEA.  Și atunci coșmarul sau demonul altruistului va înceta să te mai chinuie pentru veșnicie...

Pare dureros de valid scenariul de groază al minții pe care îl descrii, nu-i așa?... :) :) :) Mintea când nu are ce face scrie un astfel de scenariu și tu sclavul, urmându-l doar te pierzi în Maya adică în credința că ești o formă neputincioasă și tocmai de aceea trebuie neapărat să se valideze să facă ceva. Firește întrebarea mea când vine mintea să îți scrie câte un astfel de scenariu este: POȚI SĂ FACI SĂ NU MAI FACI? Pentru că mintea știe totul despre lene și facere dar nu știe nimic despre faptul că ea nu există este doar un banal vis... Dacă poți tu să faci inima să bată și plămânii să respire în somnul adânc mă poți convinge că tu poți să faci, altfel toate facerile tale de veghe sunt doar prefaceri de vis... Suntem nebuni de egoiști, iată de ce l-am trimis pe Dumnezeu în concediu și noi FACEM LUMEA!... Nici măcar nu bănuim cât de hilar este asta. Noi nu știm cine suntem noi dar știm cum să îi ajutăm pe alții, oare?...   Nici măcar nu bănuim că mintea ne scrie seara scenarii și dimineața noi trudim la ele ca sclavii pe moșie...  Așadar trebuie să vezi exact că asta e problema minții, bagă pe țeava puștii constructe imaginare, adică propriile ei frici și tu îți împuști copilul cu el, iar apoi scrii filozofii despre acțiune!.... Nu are nici o legătură, nu are nici o legătură! SINELE ESTE DINCOLO- ȘI ÎNAINTEA CORPULUI-MINTE!  Și ți-o spun cu tot dragul, e doar mintea ta la cumpărat frici planetare care tu le înfuleci fără să  privești măcar în jur... Mă întreb dacă ai citit ce am scris mai sus sau dacă ai văzut filmul cu Mooji? Dar nu din ipostaza minții ci din cea a Conștiinței fără formă pe care noi toți o suntem și deci implicit fără frici sau constructe imaginare pentru că e tot una.

NU E DESPRE CORPUL-MINTE, tot ceea ce este despre corpul-minte este Maya și iată de ce; în seara asta te culci, și visezi acest măreț construct ceaușist ( de ce îți spun că e ceaușist pentru că așa eram crescuți atunci cu frici imaginare neghioabe). În visul tău țiganii vin îți taie pădurea, îți bagă gaz pe țeavă etc. Tu  crezi visul copleșitor de real nu? Nu te îndoiești nu-i așa? Noi niciodată nu ne îndoim de mintea noastră. FERICE DE OMUL CARE SE ÎNDOIEȘTE DE PROPRIA-I MINTE, EL ESTE UN BINECUVÂNTAT PENTRU CĂ DE ABIA DE ACUM ÎNCEPE SĂ CERCETEZE „EU-L”! Dacă „eu-L” care pretinde că face și desface este o făcătură? Atunci iluziile lui sunt reale?...

Și acum fii atent: oare nu cumva una și aceiași minte care definește veghea definește și visul? Ba da, așadar de unde știi că nu sunt amândouă identice adică fie că îi spui veghe, fie că îi spui vis vegheat este tot vis? E una și aceiași minte care le definește, oare înțelegi strategia? O mamă stearpă pretinde ca are doi copii pe  unul îl cheamă Visul și pe celălalt Veghea...  De unde știi?... În vis dacă vin nu țigani, nu ei ne-au tăiat pădurile ci românii noștri....  firma respectiva pentru gaze de șist Cevron sau cum se numesc,  vin în vis și tu chiar esti convins că salvezi copacii, pământul, oamenii etc.

Ce anume este real în ireal?.Pentru că tot ceea ce îmi spui sunt fricile minții vândute la prețul vieții pe care ea nu a cunoscut-o și nu o va cunoaște în veci. Doar cumperi frici funebre de la magazinul numit mintea și apoi crezi că știi neștiutul pentru că îi manipulezi pe ceilalți prin tragedii. Nici măcar nu bănui că de fiecare dată când mintea vine cu un astfel de jalnic construct îți toarnă otrava fricilor ei în creierii, nu-i așa?... :) Vorbești despre Iisus ca și cum l-ai cunoaște dar tocmai mintea uită în nebunia ei că Hristosul este chiar acum chiar aici. Hristos nu este un om el este Conștiința, acest atât de sacru ”Eu-Sunt” este chiar Hristosul.

Sri Nisargadatta Maharaj, Ramana Maharishi, Papaji, IIsus, Buddha nu au pretins că salvează nimic, tocmai de aceea ei încă salvează lumea din ghearele celei mai cumplite boli planetare Maya, ignoranța.... TOT CEEA CE SPUI ESTE EXTERIORITATE ȘI FRICĂ DAR ÎN INIMA TA CÂND VEI VREA SĂ PĂTRUNZI?... Pentru că mintea o să îți spună: Dar asta însemnă să fii în inimă să salvezi pe Tanța.... Dar eu îți spun cercetează mintea nu urma mintea și vei avea o șansă, SĂ-ȚI CUNOȘTI INIMA :) E atât de simplu!

Dacă vrei să-i ajuți pe alții descoperă-te mai întâi pe tine. Este cel mai onest așa! Dacă ești interesat în introspecție și cercetare de Sine o să îți răspund cu drag, dacă tu crezi că vrei să te faci un salvator de profesie o să îți spun că orice profesie este o mască nu trăi cu măști.... și nu îți voi mai răspunde.
Ce face un înțelept dacă vine Cevronu, habar nu am  dar cu siguranță poate fi un ARJUNA sau un IISUS. :)  :)  :)

Știai că lui Mooji i-a murit un copil, crezi tu că el nu ar fi vrut să îl salveze?...

Noi chiar credem basmul minții noastre că ceilalți oameni sunt într-un fel sau altul. Nici măcar nu bănuim că noi nu suntem separați de nimeni și că ceea ce disprețuiesc la „celălalt” este EXACT UMBRA CARE NU O POT IUBI LA MINE!

 Iesirea DinMatrix (FreeYourMind) 

+Johnny John Deci nu pot citit aceasta lunga polologhie metafizica. Poate tu o crezi interesanta si te crezi foarte special, insa pe la jumate m-am oprit ... Frate tu te stergi la cur sau spui ca e o iluzie totul si nu are sens? Nu stiu..ma intreb si eu ... tu faci curatenie prin casa? Serios acum...sau stai si meditezi si nu te intereseaza ca e un cotet locul in care locuiesti? Eu ti-am dat niste scenarii posibile, dar chiar acum se intampla multe din aceste scenarii ACUM..da ACUM. Acum muntii nostrii sunt jupuiti de copaci, ACUM apele sunt poluate la greu, ACUM aerul este imbacsit din cauza unor tehnologii extrem de poluante de care ne-am fi putut descotorosii inca de acum 100 de ani. Eu personal ii consider pe oamenii treziti spirituali care nu se implica absolut de loc in a face curatenie in propria ograda, (asta implicand si comunitatea din care fac parte, vecinatatea lor imediata cat si planeta noastra, locul de joaca de aici ), mai responsabili decat ametititi ignoranti care sunt asa cum sunt, printre care ma numar si eu, recunosc. Ti-ai gasit pretextele perfecte sa nu actionezi in niciun fel in a face curatenie in propria ograda si preferi sa gasesti pretexte spirituale inalte pentru a nu actiona. VOI ELIBERATILOR ce sunteti eliberati, SUNTETI CEI MAI IN MASURA SA ACTIONATI CONSTIENT, CU CURAJ, CU FORTA, CU IUBIRE in a face din acest dintr-un vis de cosmar, un vis frumos, daca alegeti sa o faceti ...Daca voi nu actionati, atunci cine? Linia de demarcatie intre nesimtire , indiferenta si detasare e foarte fina aici. Pe mine personal nu ma mai inspira eliberatii de fotoliu care doar vorbesc si atat si nu dovedesc nimic, in afara de faptul ca stapanesc foarte bine niste texte. Cand e vorba de fapte dau bir cu fugitii ..demonstreaza lasitate, prefacatorie, minciuna si multe alte calitati ale omului obisnuit. Frate pomul se cunoaste dupa roade si omul dupa fapte, nu dupa texte metafizice menite sa ameteasca mai mult decat sa dovedeasca ceva.
   
Johnny John

+Iesirea DinMatrix Nu fii Stupid! Tot îi dai cu casa! Care casă? Ai tu o casă? Ai tu o casă?Ești cumva posesorul unei astfel de infamii psihologice? Tu ești Casa lui Acasă, care naiba e casa ta?...  Te reduci la un purice fricos, când tu ești ditamai elefantul.   Este exact cum spui: te crezi foarte special, pentru că porți ochelarii de cal ai iluziei. Despre care Acum vorbești? Spui numai tâmpenii cu pretenții de salvare, nici măcar nu bănui egoismul cutremurător pe care îl crezi a fi ca și sfințenie! Da, după ce tu faci tot pământul asta  plin cu „egoismul salvatorului„ îl vei vedea mort și pustit de propria-ți nărozie... Vrei să-i salvezi pe alții ca să fugi de pustiul și goliciunea dinăuntrul propriului tău suflet.. bună strategie... Află mai întâi cine și ce ești tu pentru că tot ceea ce spui este frica minții de a-și salva formele de vis. Faptul că ești atât de convins de mintea ta și că ei falsul drept real nu însemnă nici măcar cunoaștere darmite recunoaștere. Află cine ești tu, căci vânturile minții sunt ucigătoare chiar pentru cei care pretinzi că-i iubești. Tot ceea ce scrii este doar gândul fricii zidit în capcana memoriei, se pare că ești tot un fel de meșter Manole. :) După cum am spus; noroc de tine și Tom Cruise ca ați salvat planeta ești noul meu idol la care mă închin.... Hai, nu-mi ocupa timpul cu fricile paranoice și labile ale minți devenite salvatori planetari...
·
 Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)

+Johnny John Costele..te dai eliberat, dar iti lipseste minimul bun simt ... esti varza din punctul meu de vedere.

 Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)

+Johnny John Inca ceva ... Tu ai un cur? Ma intreb si eu? Pe bune acum ... Ai un cur sau e o forma iluzorie ... cand te caci te stergi sau e un vis din Maya? Iti speli vasele sau ai o sclava care are grija de maretul Atmaji? Daca nu ai casa de ce te ingrijesti de ea? Sau nu ai casa? E o casa de vis, in care tu cu corpul tau de vis traiti si tastati la un net de vis ...lol ... Este grotesc de penibil modul cretin in care voi eliberatii lui peste prajit va justificati frica, nesimtirea si neimplicarea. Esti un gandacel de bucatarie doar care-si justifica micimicia prin texte spirituale. Atat.
   
Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)

+Johnny John Si inca ceva ... la modul fundamental sunt de acord cu textele spirituale pe care evident le stapanesti la perfectie. Pana una alta mai exista si aspecte concrete, legate de acest loc de joaca in care si tu si eu ne gasim, pentru a face experienta mai frumoasa..daca alegem sa o facem. Daca nu, tu poti alege sa ramai in cocina, fericit de cosmarul din jur.


 Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)

+Johnny John De fapt nu ma pot opri. Chiar am un exemplu de spiritual de vizuina, de grota asa cum cred ca esti si tu. Ma plimbam cu unul dintre "prietenii" spirituali dintr-o anumita perioada prin Herastrau. La un moment dat mancam ceva si beam pe malul lacului. Uimit observ ca prietenul meu arunca ambalajele in apa si petul la fel. Oripilat ii spun ca e de minim bun simt sa arunce la cos. Foarte defensiv individul incepe sa-mi verse texte spirituale asemanatoare cu cele oferite din belsug de tine mai sus. Cam asa inteleg unii spiritualitatea si asa isi justifica jegul interior, nesimtirea, imputirea, lenea ... de aia spun : una e detasarea , alta e nesimtirea crasa acoperita de justificari spirituale. 

Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)

+Iesirea DinMatrix Si mai am un caz ... tot cu niste spirituali care aruncau mizerii..deoarece am fost mai ferm cu ei si am avut un ton mai ridicat, au inceput sa ma intrebe de ce ridic tonul la ei si sa ma acuze ca dau dovada de lipsa de iubire, intelegere si iertare. Si in loc sa ridice hartiile, ceea ce m-au enervat si mai tare, au inceput sa-mi tina polologhiile eliberatilor ca tine, ca sa-si justifice din nou, nesimtirea. Deci am podul plin si-mi vine sa vars cand dau de specimene ca tine.
·
   
Johnny John

+Iesirea DinMatrix  Iată cum adevărata ta față iese la lumină?... Îți mulțumim că în sfârșit ești tu însuți. :)  Salvarea planetei hai, dar tu nu poți să te salvezi de demoni de dinăuntru iată de ce îți pui măști de salvator pe dinafară... :)  Noi vorbim de salvarea planetei și de alte idealuri utopice ale minții dar când cineva nu e de acord cu noi, infecția putridă a minții noastre iese la iveală și tocmai ea; cea care pretinde salvarea, este cea care îmbolnăvește întreg pământul.   În speranța de a ne vindeca de demonii propriei noastre minți. :)  Nici nu bănuim cât de egoiști suntem când îi manipulăm pe alții în interesele noastre meschine. Vorbești cu emfază despre casa dar tu ești primul care intri și încalci în picioare opiniile celorlați. Cum ai putea să le respecți casa?.. Egoismul tău ți-a umbrit rațiunea. Dualitatea minții tale și egoismul rapace tocmai a ieșit la iveală, cel care vrea să salveze planeta este exact cel ce o va distruge....  Iată de ce vroiai să mă salvezi ca apoi tu mărețul salvator să mă ucizi mișelește pentru că nu sunt de acord cu tine. Se pare că tu și cu Ceaușescu sunteți cei mai mari salvatori... Firește aștept să îți verși tot gunoiul aici, în aceste comentarii. Nu-ți face griji Acela care e totul din întreg acceptă că soarele strălucește la fel peste o prințesă dar și peste o bucată de rahat... Frica ta de inferior tocmai îl cheamă la tine doar îmi confirmi ceea ce am spus: Ești ditamai elefantul care trăiește fricile infantile a uni bit purice... :) După cum firește vezi când înțeleptul nu e de acord cu mintea. mintea îl sfâșie sau îl crucifică exact ca și pe IIsus... Tocmai IIsus  a intrat în templul inimii tale istețule!... :)
   
Johnny John

+Johnny John  Dacă vreodată simți nevoia de a face diferența între înțelepciune și mișto, deși are dreptate: Doar aroganța omului îl face să se creadă superior la tot ceea ce există deja și să lase mintea să își bage coada peste tot. .


Iesirea DinMatrix (FreeYourMind)

+Johnny John Lol ... Tipule esti irecuperabil :)))

În concluzie: Eu nu am spus că sunt eliberat, nu mă dau guru de fotoliu, ci îmi văd lungu nasului şi chiar urmăresc să practic în măsura posibilului, cele pe care Mooji le recomandă. Eu încă cercetez, încă mai caut, încă explorez. Nu pot spune că am toate răspunsurile şi vă fac şi pe voi părtaşi la această cercetare. Recunosc, mai am frici, mă mai târâi şi cred că mă cunosc suficient de bine să-mi dau seama când anumite persoane se fofilează, se mint pe sine. Faptul că acest individ nu mi-a răspuns practic direct la nicio întrebare, fofilându-se şi dându-mi explicaţii adiacente savante , metafizice pe care nu i le-am cerut, îmi spune că este un păcălici. Poate de la oameni mai adormiţi cum mă consider, nu am pretenţi, însă de la indivizi care se dau iluminaţi, eliberaţi da .. şi tai în carne vie. Cine să vină cu nişte soluţii care să ajute şi la modul concret lumea în care trăim dacă nu nişte fiinţe iluminate, eliberate spiritual? Dacă ei nu se implică şi aleg să lase lucrurile să curgă, la îndemâna maimuţelor umane , planeta asta se va duce de râpă. Sigur, una dintre infinitele lumi dispare, deoarece mega eliberaţii ăştia stau cu mâinile în sân.  Îi consider pe ei infinit mai responsabiuli decât sunt adormiţii de duzină, zombişorii de serviciu.

Sunt de acord că este bine să punem accent pe propria evolutie mai intai si asta am spus-o mereu si mereu pe acest blog, insa odata atins un nivel de evolutie inalt, de ce nu te implic frate si in lumea asta sa schimbi ceva? Ok, am inteles, te-ai rEvolutionat maxim, te dai iluminat, eliberat ... bun. Acum demonstreaza asta!

În altă ordine de idei, să nu uitaţi de Satsangul de mâine (25.06.2015) cu Mooji,  din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj. Cei din Iaşi îl puteţi întâlni şi pe "măreţul" Atmaji în persoană la Satsang, căci el găzduieşte chestiunea. Deci aveţi şansa de a beneficia la dublu de graţia unor "eliberaţi" în viaţă.

Mai multe detalii despre eveniment găsiţi AICI.

În completare vedeţi filmul "KUMARE - Povestea adevărată a unui fals guru" şi articolul aferent.

21 de comentarii:

  1. Dragilor,amindoi suferiti si va gasiti prinsi in ghearele iluziei mintii voastre (ca si altii si ca si mine,de fapt).Acea iluzie se numesti "EU STIU" (eu=freeyoutmind,eu-johny).Din pacate,nu gasesc pe nimeni care intelege din practica,care este iluzia.Toata lumea intelege din citit,din "STIU" care e tot o iluzie.Imi bat gura degeaba.Intrebarea care trebuie pusa este urmatoarea "cum fac sa NU MAI STIU".Trageti tare ca "STITI" demonstrind prin scris asta.Cind veti disparea,doar atunci o sa stiti cu adevarat.Capacitatea de a disparea tot ce sti,se creaza prin efort in mod voluntar iar atractia catre asa ceva NU VA APARTINE nici nu va poseda.Din acest punct de vedere,nu sinteti altceva decit niste oameni FOARTE BINE INFORMATI.Insa acest "FOARTE BINE INFORMATI" nu este altceva decit un MARE obstacol raspunzator de caile dvs pe care rataciti (si-i mai rataciti si pe altii).Amin (ce bine ma simt)

    RăspundețiȘtergere
  2. Lol..si am afirmat eu altceva? Intreg articolul pune sub semnul intrebarii aceasta presupusa stiinta, in care ma includ si pe mine. Eu nu ma dau eliberat ... Prin ce cai ratacim noi prietene? Noi oferim foarte multe cai de ales tuturor si nu ne cramponam in vre-una. Nu am pretentia ca stiu ceva, dar consider ca am dreptul sa pun intrebari, sa-mi exprim opinia , sa cercetez si astfel sa fac partasi si pe altii la cautarile mele ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mooji, face ce are de facut, FreeYourMind, face ce are de facut, Johnny John, face ce are de facut, eu fac ce am de facut. Sa ai asteptari de la altii sa faca ceea ce crezi tu ca trebuie facut e o mare prostie, o mare inselare. Vedeti-va nene, fiecare, de treburile voastre, faceti-le asa cum trebuie, nesuparand, nederanjand si neranind pe cei de langa voi. Fii tu exemplul bun pe care ai vrea sa-l vezi in lume si poate lumea iti va urma exemplul fara sa fie nevoie sa obligi pe cineva, sa creada, sa gandeasca si sa actioneze intr-un anume fel.
    Toate au o ordine, totul este perfectiune, indiferent ca mintile, persoanele nu pot accepta sau intelege. Fii linistit daca e sa fii linistit, lupta-te daca e sa lupti!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Radu LOL ... mi-ai zis-o ... nu ai inteles nimic din ce spun pe aici ... pace!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare ce e de inteles? Chiar sunt curios...

    RăspundețiȘtergere
  6. In ultima instanta nu este relevant cu cata claritate spunem ceea ce spunem ci claritatea interpretarii. Interpretarea tine de interpret. Daca interpretul se identifica cu un rol, interpretarea va fi limitata de acel rol.
    Ca sa putem schimba rolurile celor din jur si chiar filmul in care jucam e necesar sa ne "dezbracam" de rol. "Dezbracandu-ne" de rol evident schimbam tot filmul.
    Doamna ii spune lui Mooji, ca este ok cu cine este ea, si ca problema ar fi alta. Mooji ii spune doamnei ca daca ar cunoaste cu adevarat cine este ea, problema ei nu ar mai fi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa o fi ..in ultima instanta suntem Dumnezeu, suntem tot universul si dincolo de el, suntem totul si nimicul, asa ca ce mai conteaza ce se intampla pe planeta asta, in corpul asta, ce mai conteaza ca tre sa ne mai sis tergem corpurile la fund, ca uneori mai trebe sa facem curatenie in casa accestui corp ..nu mai conteaza..nimic nu mai conteaza!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum ar putea mintea limitata sa cuprinda Adevarul,cum ar putea mintea limitata sa cuprinda Infinitul,cum ati putea intelege Constiinta Pura[Mooji]daca nu sunteti in ea.E usor sa arunci cu praf in ochii celor ce cauta Adevarul.Stergeti tu praful din ochi,sa vezi gunoiul din sufletul tau,daca nu-l vezi inseamna ca esti orb,fa curatenie in sufletul tau,deschide ochii sa vezi Adevarul si lumea se va curata instantaneu.Poti tu pune Adevarul[Dumnezeu] la treaba,il puteti pune pe Dumnezeu sa va curete casele,cum ii puteti cere lui Mooji sa se implice in mizeria pe care voi o faceti,tot ce se intimpla acuma pe planeta e pentru trezirea voastra,treziti-va si lasati acest om sa duca lucrarea Adevarului mai departe,nu-i in competenta ta sa judeci ce e adevarat sau fals,pentru ca nu te cunosti pe tine,daca te-ai cunoaste,l-ai cunoaste si pe Mooji,l-ai cunoaste si pe Dumnezeu,pentru ca el nu judeca si nu se implica in mizeria nimanui

    RăspundețiȘtergere
  9. Oare acest Dumnezeu din corpul lui Mooji se sterge la fund? De ce? Mananca? De ce? Isi spala vasele? Nu? Face curatenie in casa? Duce gunoiul? Daca da, atunci de ce nu ar incuraja si la scara mai mare pe oameni sa faca asta? Daca acest Dumnezeu, Mooji, isi tine casa curata si corpul curat, nu ar putea oare sa ajute oamenii sa inteleaga rostul mentinerii unui loc curat, al unei planete curate? Acestui Dumnezeu, de dincolo de corp, pare sa-i pese totusi de locul in care traieste. Nu traieste numai in Absolut, traieste si in corp.

    RăspundețiȘtergere
  10. Esti intr-o mare eroare, omule. Confunzi corpul cu Absolutul, cu Dumnezeu...corpul isi face treburile lui si atat. Mooji e o constuctie corp minte cum esti si tu. FreeYourMind, pe naiba :))))

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu confund corpul cu nimic ..spun doar ca acest absolut se manifesta prin corp, iar in cazul de fata prin corpul lui Mooji ... Esenta lui Mooji care este absoluta se manifesta, prin acest corp al lui Mooji ...Dumnezeu exista si in manifestare, chiar de este dincolo de aceasta. Corpul fizic este templul scanteii divine, templul lui Dumnezeu cum s-ar spune ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Pai daca nu confunzi atunci de ce nu vrei sa intelegi ca Mooji nu vorbeste despre cum sa fim cetateni si contribuabili model, nici nu da lectii de caritate si bun comportament in societate ci indica spre Absolut, dincolo de toate aceste manifestari grosiere, oricum ar fi ele, mai bune sau mai putin bune, indica spre natura noastra Reala, Suprema Realitate. Lectiile de balet si bune maniere pot fi gasite in alta parte. Daca tu vrei sa vorbesti despre corp-minte, necesitati fiziloogice, societate, etc, nu trebuie sa-l asculti sau sa citesti ce zice Mooji. Poti aborda scrierile Maicii Tereza, Papa Ioan Paul al doilea si altii care vorbesc despre cum sa fii generos, iubitor si cum sa faci bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu ai inteles nimic din demersul meu. Sictir.

    RăspundețiȘtergere
  14. De aceea il prefer pe Sadhguru ...un om mai complet, mai implicat in viata neabsoluta a planetei. Pe de-o parte iti vorbeste despre absolut, pe de alta te ajuta sa intelegi ca e important trupul, locul in care traiesti.
    Iata-l pe Sadhguru de exemplu, implicat in plantarea copacilor http://isha.sadhguru.org/blog/social-impact/environment/project-greenhands-23-million-trees-and-counting/

    Avem nevoie de mai multi oameni implicati si in viata efemera de pe aceasta planeta, sa nu ne mai doara la basca de acest corp si de planeta pe care traim.

    Toate aceste texte pe care le aveti in cap va deresponsabilizeaza si va acopera lenea, inertia, lipsa de umanism in fond de care dati dovada, invocand texte despre absolut, filozofii inalte. Sunteti dezradacinati!

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu as fute ceva chiar înainte de a incepe o conversație pe teme spirituale penyrp că mai mare eliberează de minte .as dialoga chiar în timpul futaiului daca as putea,hm sigur as parea iluminat.))) E doar o teorie dar s au găsit multe asemănări comportamentale un maestru/o maestra care ține un discurs și o persoană care vorbește în timp ce face sex.)))

    RăspundețiȘtergere
  16. @Chaos ... Sigur te cam doar in p...a de vorbit si argumentat dupa un sex sau in timpul sexului ... Oricum esti mai putin agresiv si taios ... esti mult mai chill ... Insa asta e o stare de spirt in lumea in care traim, o stare care apare si dispare, ca toate celelalte.

    RăspundețiȘtergere
  17. ))) .Ambii aveti dreptate doar că sunt subiecte care ar trebui discutate separat

    RăspundețiȘtergere
  18. Dacă ne luam stric după ce zice Atmanji ," ne mâncă cainii din traista" .E putina cam multa ipocrizie că un maestru sa nu accepta și aspectul materialiștic ,existenta duală ...nu zic mai multe , frază din comentariu " tu cand te caci nu te ștergi la cur?" (Lol) eu am înțeles o din prima că nu are legătură cu statul pe buda ci cu aspectul material.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...