Ieşirea Din MATRIX: INFORMATORUL - Scandal în industria tutunului

marți, 16 iunie 2015

INFORMATORUL - Scandal în industria tutunului

INSIDER (1999)

Continuăm astăzi lista FILMELOR  DE SUFLET cu un alt film de excepţie, pe nume INSIDER (Informatorul), un film bazat pe fapte reale, care redă povestea lui Jeffrey Wigand, un director la o companie de tigari, care a aparut la o emisiune, unde a recunoscut ca firmele ce produc tigari erau constiente de pericolul reprezentat de acestea, dar au urmarit chiar sa le sporeasca puterea de dependenta asupra consumatorilor.

El este dat afara de la locul de munca, dar continua in efortul sau de a face ca adevarul sa iasa la lumina. Un film despre un adevărat erou al zilelor noastre care isi risca viata, cariera, familia in numele adevărului.
In film apar Al Pacino si Russel Crowe, deci este un film "greu" la propriu şi la figurat şi prin mesaj şi prin distribuţie, unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile.

"Jeffrey Wigand (RUSSELL CROWE) a fost martorul-cheie in procesele intentate de statul Mississippi si alte 49 de state americane industriei tutunului care a fost obligata sa plateasca 246 miliarde $. 

Wigand, fost sef al departamentului de cercetari si dezvoltare al companiei Brown & Williamson, era un foarte apreciat om de stiinta si ultimul deconspirator datorita functiei sale inalte. Nici unul aflat in postura lui nu a mai dat in vileag ceea ce cunostea.
Lowell Bergman (AL PACINO), reporter si producator al emisiunii-ancheta "60 Minutes" lucra pentru Mike Wallace (CHRISTOPHER PLUMMER) si i-a luat un interviu faimosului Wigand in care acesta facea niste dezvaluiri senzationale, si a angajat o echipa de avocati pentru a-l proteja pe Wigand. Între timp, conducerea postului de televiziune CBS ii va suspenda lui Bergman emisiunea-ancheta "60 Minutes", in ciuda succesului inregistrat pâna atunci, segmentând drepturile de difuzare catre alte posturi TV. 

Curînd, Wigand se va trezi dat in judecata, incriminat intr-o campanie nationala murdara, divortat, amenintat cu moartea si posibil condamnat la inchisoare. 

Wigand care a mizat atât de mult pe aflarea adevarului, dar era incapabil sa relateze marturia sa natiunii americane, iar Bergman, care a infruntat acea campanie murdara luptindu-se pentru ca CBS sa difuzeze interviul, sunt doi oameni obisnuiti aflati in circumstante neobisnuite. Ei se trezesc implicati intr-o lupta inegala din care amandoi vor avea de suferit si nimic nu va mai fi ca la inceput.  "

SURSA: http://www.cinemagia.ro

Nota noastră: Filmul acesta este un clasic exemplu despre modul cum mariile corporaţii pot influenţa mass media şi guvernele prin şpăgi, presiuni şi ameninţări şi despre cum fiecare dintre noi putem avea un rol important în răsturnarea măreţului domino.  Vedeţi AICI modul cum o piesă f f micuţă din Domino poate influenţa un gigant.

VEDEŢI FILMUL "Insider" TRADUS AICI 
(CALITATE HD 720p):


Dorim să profităm de această ocazie să mai aducem nişte clarificări şi informaţii noi pe marginea subiectului.

Acum 6 ani descopeream cu naivitate că foarte mulţi dintre cititorii blogului nostru încă fumează tutun şi am scris un articol destul de moderat sau aşa ni se părea nouă, la acea vreme, pe marginea subiectului, un articol intitulat: "Fumatul, un apel la bun simţ"... Atunci ni se părea aproape ireal ca un om conştient cât de cât de sine, orientat către dezvoltare personală, orientat către un trai sănătos, care este conştient de conspiraţia din spatele industriei tutunului, să mai poată băga în el acea otravă (sau "vitamină" după cum se autohalucinează pozitiv unii fumători doxaţi), atât de conştiincios şi consecvent, însă între timp am descoperit cu mare surprindere că aproape jumătate dintre cei care doresc un trai mai sănătos, mai conştient, fumează. Deci da, am întâlnit şi lideri spirituali, şamani, oameni profund ancoraţi în trăirea spirituală, şamd ca fiind fumători, însă aceştia integrează altfel acest viciu şi despre asta dorim să vorbim mai jos. O mare parte din "prietenii" noştrii şi ai blogului de la acea vreme au fugit împuşcaţi în cele 7 zări, reacţiile au fost extrem de virulente şi vehemente, iar argumentele aduse de ei adeseori ridicole. 

Nu negăm ceea ce am spus în acel articol însă am devenit între timp mai echilibraţi (credem noi), mai toleranţi şi în plus am descoperit şi partea pozitivă a fumatului. Da, credem că există. Însă ca la orice DROG există o serie lungă de indicaţii şi contraindicaţii, sau ar trebui să fie.

În continuare credem că este o nesimţire (şi asta am descoperit că este un aspect firesc pentru mulţi fumători) să fumeze în nasul altui om, indiferent că e nefumător sau nu, fără să-i întrebe dacă e ok, însă am ales să-i acceptăm şi să-i respectăm şi pe oameni care chiar dacă ne dau cu fum sau cu "fumuri" în nas, temporar, îi privim cu compasiune şi înţelegere, deoarece sunt efectiv ca nişte copilaşi (emoţional vorbind) inconştienţi şi egoişti, centraţi doar pe fiinţa lor, neatenţi la ceilalţi cu adevărat, care nu se pot dezvăţa de suzetă şi cu astfel de copilaşi nu ai ce să discuţi, să argumentezi, ci le acepţi slăbiciunea de moment, deoarece nu cu forţa, cu supărarea, cu gesturi radicale îi ajuţi să nu mai fumeze, să conştientizeze ce fac cu adevărat. Noi cel puţin nu am reuşit nici cu vorba frumoasă, nici cu înţepături, bătaie de joc, iritare, nervozitate sau cu propriul exemplu de sănătate... Doar dorinţa lor reală de a renunţa, deoarece înţeleg că nu-i mai ajută în ceea ce doresc să facă în viaţă şi/sau că este o formă dezgustătoare de adicţie la un drog îi poate ajuta. Atât.

Ştim că există multe droguri şi adicţii, însă astăzi vorbim în special de tutun. Legiile statului s-au înăsprit oricum pentru fumători între timp, preţul tutunului s-a dublat de acum 6 ani, iar sistemul profită maxim de dependenţa omului. Asta e ... Fiecare cu viciile sale şi fiecare plăteşte pentru asta, într-un fel sau în altul.

Am înţeles totuşi că fumatul poate fi un factor agravant, dar nu neapărat cauza cancerului la plămâni sau a altor probleme de sănătate determinate de toxinele din fum. De ce nu toţi fumătorii înrăiţi fac cancer la plămâni sau nu au probleme grave cu plămânii? De ce există atâţia nefumători care deşi nu intră în contact cu alţi fumători, la modul pasiv, fac cancer la plămâni? Deoarece cauzele sunt de natură emoţională şi psihologică în primul rând (după cum explică Noua Medicină Germanică - frica de moarte profundă, cronică, respingerea unei vieţii care ni se pare sufocantă, care nu ne oferă suficientă esenţă vitală, lipsa unei bucurii de viaţă şi a recunoştinţei pentru viaţă, a respingerii vieţii şi a suflului vital dătător de viaţă, pot fi cauzatoare de cancer, apoi pe acest fond de stres psihologic, fumul poate fi un obstacol în procesul de vindecare, după rezolvarea conflictelor emoţionale). 

Am spus că poate fi un factor agravant, iar asta implică idea că nu neapărat ... depinde cum foloseşti acest fum şi despre ce fel de fum vorbim. Dacă e vorba de fumul de marijuana, dmt, salvia divinorum samd, aici e altă discuţie, de care vom aminti un pic mai încolo, însă acum ne focalizăm pe tutun. 

Tutunul este o plantă sacră, o plantă maestru, care are un spirit deosebit de puternic, iar folosit în mod înţelept, respectuos, ceremonios, conştient, acest spirit al plantei tutunului (Domnul Tabaco, după cum îi spun şamanii din spaţiul Amazonian) poate fi de mare ajutor în vindecare şi un maestru spiritual puternic.

În Amazon există un tip de tutun mult mai puternic (de 9 ori mai concentrat în Nicotină, deci cu potenţial de dependenţă şi mai mare, dar şi bogat în anumiţi alcalozi pe care tutunul obişnuit nu-i mai are) numit Mapacho , un tutun care este cel mai adesea pufăit, deoarece este extrem de tare şi este folosit de majoritatea şamanilor pentru purificarea energetică a spaţiilor şi a persoanelor. Mulţi şamani au pipe cu care pufăie acest fum în jurul lor cât mai des, având intenţia clară de protecţie energetică şi purificare subtilă. 

Am avut ocazia să stăm de mai multe ori într-un spaţiu efectiv sufocant şi plin de acest tip de fum, de mai multe ori câteva ore. Iniţial am respins şi ne-am revoltat, condiţionaţi fiind mental să respingem fumul de tutun, însă după cum am descoperit mai târziu, nu am rămas îmbâcsiţi aşa cum se întâmplă cu fumul obişnuit, hainele aveau după aceea chiar un iz plăcut de tutun ca un parfum delicat, iar starea generală ok şi nu am simţit că ne face să tuşim, aşa cum ne face tutunul obişnuit. Ba chiar l-am şi pufăit simţind clar în anumite momente că poate fi de mare ajutor, mai ales în ceremoniile cu ayahuasca, când ai nevoie de un plus de purificare sau concentrare. Am înţeles aşadar că depinde cât de curat este tutunul, intenţia cu care-l foloseşti şi respectul faţă de spiritul plantei. Avem cunoscuţi care au intrat în contact cu spirtul plantei (Domnul Tabaco) şi au avut experienţe spirituale extrem de profunde. Tutunul folosit însă la modul "recreativ", distractiv, egotic, lipsit de conştienţă, din dependenţă, din prostie, orgoliu, frică de ce cred ceilalţi din anturaj, din spirit de turmă, poate fi dacă nu lipsit de efecte, foarte nociv, mai ales dacă este un tutun aproape complet alterat, cum este cel de la ţigările comerciale. Nu există nimic absolut bun şi absolut rău pe lumea aceasta, iar tutunul nu face excepţie de la regulă. 

Tutunul este un instrument şi depinde cum îl foloseşti. Exisă şi unele studii care subliniază aspectele pozitive ale nicotinei şi ale fumatului. Nicotina ca substanţă în sine, poate fi benefică în multe cazuri, însă dacă este luată într-un ambalaj de fum toxic, poate fi mai mult nocivă decât benefică. Nu întâmplător i se mai spune tutunului şi IARBA DRACULUI ... aveţi mare grija! Folosit în mod necorespunzător, vă poate deschide şi către fenomene de posesie astrală. Fumatul poate produce o breşă aurică în dreptul lui Anahata Chakra (zonă corespondentă inimii şi plămânilor). Puteţi ajunge să fiţi parazitaţi sau căpuşaţi de diverse entităţi şi să puteţi fi atacaţi energetic prin acea breşă. 

Atenţie şi la majoritatea filmelor americane, în special, care fac reclamă mascată la tutun şi alcool. În ultima vreme mai mult decât oricând parcă, vedem în multe filme actori celebrii fumând, iar alcoolul este nelipsit mai ales dacă personajele trec prin perioade de depresie sau devalorizare de sine. Cum au un stres, un hop, o nelinişte, o mică problemuţa hop ţop pun mâna pe paharul de alcool, de whiskey în special sau se afundă (la propriu şi figurat) în ţigări. Este un tipar de comportament şi mental care poate fi preluat inconştient.

De aceea recomandarea noastră, dacă vreţi neapărat să fumaţi, este să găsiţi o sursă de tutun curat, bio (eventual ca cel de la mama lui din America Centrală sau de Sud, care însă este extrem de greu de găsit), iar acesta să nu-l mai rulaţi în hârtie (chiar dacă voi credeţi că e o hârtie bio) deoarece şi hârtia arsă , oricât de bio este, conţine numeroase substanţe toxice pentru plămâni. Folosiţi mai degrabă un bong (pipă cu apă) , narghilea sau cel mai bine un vaporizator . 

Constructia bongului si principiul de functionare este similar narghilelei. Datorita sistemului de filtrare cu apa reduce considerabil inhalarea substantelor nocive din tutun reducand astfel riscul unor boli de plămâni sau inimă. Cu bong-ul, fumul este racit inainte de a intra in plamani astfel fiind mai usor si mai sanatos de fumat.  Recomandate sunt bongurile  cu elemente din sticlă sau metal, doarece plasticul în contact cu sursele de căldură mare poate emana la rândul lui substanţe nocive.

Un vaporizator este un dispozitiv pentru evaporarea componentelor active din plante. Materialul vegetal este încălzit numai în măsura în care se vaporizează doar uleiurile dorite. Substantele nocive si/sau nedorite sunt diminuate aproape la 0 datorita reducerii arderii, asadar nu va mai fi inhalat fum, ci doar vaporii substantelor active din plante.

Ştim că dacă nu sunteţi stresaţi, corpul poate face faţă substanţelor toxice şi poluante mai uşor, inclusiv fumatului, iar tutunul are şi un uşor efect calmant, anestezic, eliberând o parte din stres, însă din păcate, majoritatea oamenilor suportă doze de stres imense la modul cronic (frici diverse continue) , iar în astfel de momente garda este jos şi pot apărea efecte nocive, deci mare grijă.

Mai ştim că majoritatea credeţi că bongurile, narghilele sau vaporizatoarele pot fi folosite doar pentru plante gen marijuana, salvia divinorum, dmt, samd, dar nu e aşa. Că tot veni vorba de alte substanţe decât tutunul şi acestea, indiferent că vorbim de marijuana sau altceva, pot fi mult mult mult mai benefice dacă sunt fumate prin bong sau vaporizator. Pe net există nenumărate mărturii ale celor care au zeci de ani de experienţă în fumatul plantelor sacre, oameni care nu au mai revenit niciodată al fumatul clasic (cu hârtie sau pipă). Vaporizatoarele şi chiar şi bongurile le-au schimbat complet experienţa, devenind dintr-o experienţă cu potenţial nociv uriaş, într-una chiar vindecătoare. Fumatul marijuanei este dovedit deja şi clinic că este foarte bun pentru cancer, însă este şi mai bună când este fumată din bong şi/sau vaporizator. Se pare că efectul calmant, profund relaxant şi destresant al marijuanei este foarte vindecător, iar în această stare de profundă relaxare (stoned - uşoară "împietrire" fizică sau uşoară anesteziere generală) contrabalansează şi ajută corpul să elimine toxinele fumului mai uşor. Totuşi chiar şi folosirea abuzivă a marijuanei, fără respect, fără discernământ, fără o intenţie înaltă de evoluţie, vindecare, autocunoaştere, samd poate fi nocivă în timp şi de asemenea poate da un fel de dependenţă psihologică.

VEDEŢI AICI ŞI UN FILM EXTREM DE SUGESTIV, plin de bun simţ, sinceritate, umor şi claritate, intitulat "De ce fumeaza tinerii / Cum te poti lasa de fumat?" realizat de un personaj pe care il admirăm foarte mult, un tanar pe nume LEVENTE ELEKES (Levi). Bravo Levi!

Aşadar, cei care însă doriţi să renunţaţi la fumat sau cochetaţi cu ideea, dar nu aveţi voinţa nici măcar să perseveraţi în a vă propune să vă lăsaţi, vă recomandăm câteva lucruri pe care mulţi dintre prietenii noştrii ex-fumători, le-au folosit pentru a renunţa, fără sevraj, fără efort de voinţă, fără plasturi, şi alte căcaturi diverse.

Una dintre cele mai eficiente căi de a renunţa la fumat, din ce am observat, este citirea şi/sau ascultarea cărţii "În sfârşit nefumător - Metoda Uşoară" a lui Allen Carr ... Metoda nu implică un efort de voinţă, ci implică doar un plus de dorinţă, de a asculta sau citi o carte, care poate fi folositoare în procesul de autocunoaştere şi dezvoltare personală. Credeţi-ne că nu aveţi absolut nimic de pierdut dacă investiţi 6 ore din viaţa voastră, în ascultarea audiobook-ului. Chiar şi cei care nu fumează au de beneficiat din ascultarea acestei cărţi, deoarece şi pe voi vă ajută să înţelegeţi anumite mecanisme subtile, psihologice care ne definesc ca indivizi şi ne determină să facem anumite lucruri sau să avem anumite vicii, la care nu putem renunţa.

VEDEŢI/ASCULTAŢI AUDIOBOOK-UL AICI - link 1 (pe capitole) sau AICI - link 2 (varianta completă)

Cartea o puteţi  DOWNLOADA de AICI (in format pdf si audio book mp 3), iar cine o doreşte în format carte de hârtie sau ambalată frumos pentru a fi oferită cadou, o/le poate cumpăra de AICI.

O altă variantă care am observat că a funcţionat în cazul unora din fumători este ŢIGARA ELECTRONICĂ. Mulţi vapează ţigări electronice ce au sau nu nicotină şi sunt foarte fericiţi. Iată AICI şi un videoclip care ne arată diferenţa de efecte între ţigara clasică şi ţigara electronică.

Există şi studii care spun că procesul de vaporizare poate genera formaldehidă, o altă substanţă ce poate bloca procesul de vindecare în cazul cancerului. Sigur noi nu suntem chimişti, iar studiile în această direcţie, a demonizării ţigărilor electronice, pot fi sponsorizate de mahării industriei ţigărilor normale. Cert este un lucru, în cazul acestor ţigări , dacă există un efect nociv, acesta este doar pentru tine şi nu şi pentru ceilalţi. Iar pentru a evita orice risc, poate mai bine pentru voi ar fi să nu mai fumaţi deloc.  LOL

Unii care au renunţat la fumat s-au folosit şi de un medicament pe nume CHAMPIX (varenicline, care nu poate fi eliberat decat pe baza de prescriptie medicala)  ... Am citit un pic despre el, si ca si in cazul altor medicamente, pot exista si efecte "secundare" nedorite cum ar fi depresia si tendinta de sinucidere... Deci mare grija.

Şi mai există şi persoane care au depăşit diverse dependenţe (de cocaina, heroina, alcool, tutun, samd), participând la diverse ceremonii şamanice cu plante sacre psihotrope, gen AYAHUASCA, ciupercute magice, cactusi samd ... Daca asta va este intentia in acele ceremonii, sa renuntati la diversele dependente, inclusiv de tutun, atunci sunt sanse mari sa traiti anumite experiente care va vor ajuta sa va maturizati emotional si astfel sa depasiti faza de sugar (sau sugaci). In plus se produc anumite purificari aurice care elimina paraziţii şi căpuşele astrale care va indeamna sa fumati si sa tot fumati tigări fără număr, fără număr într-o stare interioară de zombişor mecanic, dependent psihic de gest.

Şi da, ştim că în fiecare zi mor milioane de nefumători de asemenea, cunoaştem şi cazuri celebre cum este cel al lui Jeanne Calment, care a murit la 122 şi până la 119 a fumat şi a băut vin roşu zilnic (care a dus însă o viaţă activă, lipsită de stres şi a avut tot ce i-a trebuit să se bucure de o existenţă îmbelşugată) ... Cunoaştem majoritatea ideilor şi a exemplelor motivaţionale pentru fumat, însă cu toate astea vă rugăm să nu mai continuaţi acest obieci, iar dacă îl continuaţi, făceţi din acest obicei o oportunitate de a deveni mai conştienţi, mai sensibili la spiritul plantei, mai prezenţi (ceea ce poate părea o contradicţie in termeni deoarece majoritatea fumatorilor fac acest gest mecanic, inconstient).


În compltare vedeţi şi:

1) CONSPIRAŢIA TUTUNULUI - un documentar care demască adevărul din spatele industriei de tutun
2) THANK YOU FOR SMOKING (2005) - un film care vă face să înţelegeţi modul deosebit de parşiv şi manipulator al şpăgarilor şi avocăcaţilor firmelor de tutun din această lume pentru a continua să existe şi să perpetueze această industrie a morţii.

Un comentariu:

  1. Insider este unul dintre cele mai reusite filme pe care le-am urmarit si va spun asta din postura de cinefila declarata!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...