Ieşirea Din MATRIX: Extraterestrul PK - filmul de weekend

vineri, 5 iunie 2015

Extraterestrul PK - filmul de weekend

PK (2014)


Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, deosebit de interesant, plin de comic şi înţelepciune.

Avem o respingere instantanee faţă de filmele indiene. Mereu le-am găsit a fi extrem de copilăreşti şi adeseori naive (şi prin jocul actoricesc de 2 bani şi prin tematicile de grădiniţă, din punct de vedere al maturităţii emoţionale abordate şi prin accentul exagerat pus pe dansurile lor specifice, care nu lipsesc din niciun film şi pe siropoşenia dusă la paroxism în majoritatea filmelor şi din cauză că încearcă să imite adeseori comportamente occidentale într-un mod de-a dreptul ridicol şi din cauza faptului că-i asociem cu ţiganii faţă de care avem iarăşi unele chestii de vindecat, şamd). 

Una peste alta, nu rezonam cu majoritatea filmelor indiene pe care le-am văzut. Doar "Oh my God", "Slumdog Millionaire" si "Black" ne-au impresionat în ultimii 30 de ani, in rest cam nema. Nici nu am avut starea de spirit sa exploram mai mult triliardele de filme de la BollyWood, este adevarat. In copilarie cred ca plangeam cu totii (cei peste 35 de ani) la "O floare si doi gradinari" sau la "Vagabondul", dar asta era atunci cand eram copii si astfel de filme prindeau, aveau priza, deoarece erau pe nivelul nostru de intelegere si dezvoltare emoţională. 

Acestea fiind spuse poate părea o surpriză să vă prezentăm un film indian. Este şi pentru noi. Deşi multe dintre clişeele tipic idiene sunt surprinse şi în acest film, iar actorul principal, din rolul extraterestrului PK (numit şi TIPSY cherchelitul) joacă de-a dreptul infantil, exagerând penibil de mult aspectul aparent de nebun al extraterestrului, filmul este totuşi, dincolo de comicul până la lacrimi al unor situaţii din film, extrem de profund şi cu un mesaj minunat. Am râs şi am plâns, ne-am emoţionat într-un mod neaşteptat de puternic la un film care părea de duzină, zile în şir răsunându-ne în cap diversele ritmuri muzicale şi replici din acest film care, una peste alta, îl considerăm extrem de reuşit.

Dar despre ce este vorba pe f f scurt:

" Un extratestru humanoid aterizeaza pe Pamant intr-o misiune de cercetare, in Rajasthan, India, insa este blocat pe Pamant dupa ce cheia de acces la nava, o telecomanda cristalina, aflata la gatul sau, ii este furata. In aceeasi zi in Bruges, Jaggu (o indiancă modernă şi botoxată) se indragosteste de un barbat pe nume Sarfaraz. Familia lui Jaggu nu este de acord cu aceasta relatie deoarece Sarfaraz este un musulman din Pakistan. Acesta apeleaza la serviciile unui guru hindus medium pe nume Tapasvi Maharaj care ii spune ca va fi tradat de Sarfaraz. Hotarat sa ii demonstreze ca se inseala, Sarfaraz o cere in casatorie pe Jaggu. Insa, in fata altarului, Jaggu primeste o scrisoare in care este informata ca nunta se anuleaza din cauza diferentelor dintre ei. Profund dezamăgită, Jaggu se reîntoarce în India, unde la scurt timp, da peste extraterestrul ratacit pe Pamant si aici incepe aventura vietii ei ..." SURSA http://www.filmeindiene.info

Bineinteles că scurta prezentare de mai sus nu surprinde nici o sutime din adevaratul mesaj al filmului.  Nu dorim sa va rapim din placerea de a descoperi singuri acest mesaj, insa pe foarte scurt, este vorba de a redescoperi lumea prin ochii unui adult-copil extrem de inteligent şi telepat, de a redescoperi din altă perspectivă cărămizile care stau la baza societăţii noastre, a tabuurilor sociale şi religioase, a multor tradiţii, pe care majoritatea oamenilor le înghit, din cauza presiunii sociale a spiritului de turmă, fără să se mai întrebe de ce şi cum, pe nemstecate. Desi filmul se adreseaza in special zonei indiene, putem extrapola cu usurinţă pentru a intelege că la fel fac si fanaticii din zona noastră. Separatismul etnic şi religios, fanatismul, teorismul în numele acestora, sunt nişte probleme la nivel mondial şi sunt la fel de greşite peste tot. Mercantilismul spiritual este de asemenea o plagă a tuturor religiilor, doar că în fiecare zonă îmbracă forme diferite. Filmul reuseste sa puna intrebari delicate intr-o maniera extrem de inteligentă, comică, neserioasă şi neagresivă, iar pentru asta am da premiul Oscar scenaristului.

P.S. Aamir Khan , actorul principal din film , a fost expulzat din India dupa acest film.
El era si un militant pt drepturile femeilor.

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI 
Calitate HD 720p

Link I - VeziOnline

Link II - X-Filme-online

Ii multumim prietenului Buzea Radu Florin din facebook care ne-a adus la cunostinta acest film.

5 comentarii:

  1. Nu as fi crezut ca voi spune vreodata asa ceva despre un film indian, dar uite ca o spun... este genial. Total atipic si surprinzator. Foarte tare. Multumiri celor care l-au produs, tradus, descoperit, postat si orice altceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Legat de filmele indiene, imi permiteti sa va recomand un film senzational, care mi-a ramas intiparit in minte ? Numele filmului este " My name is Khan " . Vizionati-l si o sa imi dati dreptate. Are un mesaj superb :)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am auzit sa fi aparut ...pe net e doar un trailer cu secvente din primul film. Daca ai tu informatii suplimentare , te rog sa ne spui.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...