Ieşirea Din MATRIX: EXMATRICULAT - Inteligenta Nu Este Permisă

luni, 20 aprilie 2015

EXMATRICULAT - Inteligenta Nu Este Permisă

Continuam astazi seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate de voi, desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.  De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru sau a unei importanţe pe care o simtim noi la un moment dat. Reluam incepand cu 2008, documentarul de astazi fiind unul publicat initial in 17.04.2009, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.


EXPELLED - No Inteligence Allowed (2008)

PROBLEMA:

Libertatea de a provoca în mod legitim ortodoxia "marii ştiinţe" ... fără a fi persecutat pentru asta.

Dezbaterea pe tema evoluţiei este tulburatoare şi poate unii se vor întreba :"Oare asta nu a fost deja stabilit cu anii în urma?!" Raspunsul la aceasta întrebare bagă în "ceaţă" in aceasi masura : "Da ... şi nu".

Adevărul este că au apărut enorm de multe dovezi ştiinţifice de la data apariţiei teoriei lui Darwin despre evoluiţie şi originea vieţii acum 150 de ani. Darwin nu avea nici o idee despre ADN, microbiologie, Big Bang, Teoria Relativităţii lui Einstein sau despre genomul uman.

Toate aceste noi descoperiri, într-un fel sau altul a condus la apariţia unui număr tot mai mare de oameni de ştiinţă care reconsideră viziunea simplistă a lui Darwin potrivit căreia viaţa este întămplătoare şi fără scop. Universul şi viaţa însăşi se dovedeşte a fi mult mai complexă şi misterioasă decât şi-ar fi putut imagina Darwin.

Teoria lui Darwin nu este o singura idee. Ea este formată din câteva idei interconectate, fiecare susţinută de argumente specifice. Din cele 3 idei de mai jos, doar prima poate fi "susţinută" cu adevărat, ştiinţific.

* 1) În primul rând, evoluţia poate însemna schimbări minore în caracterisiticile speciilor individuale pe parcursul a unei perioade destul de scurte (relativ) de timp.

* 2) Teoria unui strămoş comun universal aflat undeva într-un trecut îndepărtat : această teorie zugrăveşte o imagine a unei istorii a vieţii pe Pământ ca un mare arbore cu ramuri, care porneşte de la o singură celulă, "materializată" cumva, nu se ştie încă în ce fel, dar se presupune că dintr-un amestec aleator de componenţi organici în supa primordială şi aduse la viaţă de un curent electric, eventual de la un fulger.

* 3) Darwin a crezut că este responsabil pentru acest arbore al evoluţiei o anumită cauză sau un mecanism al schimbării procesului biologic. Darwin argumenta că selecţia naturală ar putea avea puterea de a produce noi forme de viaţă. Împreună, ideile unui strămoş universal comun şi selecţia naturală, formează miezul teoriei evoluţioniste darwiniene. Teoria Neo - Darwiniană combină cunoştinţele noastre despre ADN şi genetică pentru a susţine că mutaţiile din ADN oferă acea variaţie asupra căreia selecţia naturală acţionează.

Aşadar, când întâlniţi termenul "evoluţie", întrebaţi-vă "care dintre aceste 3 definiţii sunt folosite?" , deoarece argumentele şi doveziile care susţin teoria 1 nu susţin 2 şi 3.

Ce este Designul Inteligent (DI)?

Teoria designului inteligent, este pur şi simplu un efort de a determina într-un mod empiric, dacă "aparentul design" din natură observat de toţi biologii, este un proiect real (produsul unei cauze inteligente) sau este pur şi simplu, produsul unui proces neintenţionat, cum ar fi selecţia naturală care acţionează conform unor variaţii întâmplătoare.

“Expelled: No Intelligence Allowed” respinge ideea conform căreia “cazul este închis,” şi expune persecuţia la scară largă a oamenilor de ştiinţă şi a diverşilor profesori, învăţători sau educatori, care într-un mod legitim, se opun viziunilor ştiinţifice otodoxe dominatoare.

CONTROVERSA

Teoria Neo - Darwiniană spune că viaţa este rezultatul unui proces întâmplător şi fără scop. Această teorie este predată în şcoli ca şi cum ar fi singura explicaţie ştiinţifică plauzibilă despre cum a apărut viaţa şi dezvoltarea ei ulterioară. Totuşi teoria DI a apărut recent pentru a provoca teoria Neo Darwiniană.
Ambele sunt teorii ştiinţifice, aşa că dezbaterea este legitimă. Şi totuşi, de ce este această dezbatere suprimată?

Există două viziuni ale existenţei la mijloc: este viaţa fără scop şi întîmplătoare sau nu?
Care sunt consecinţele pe termen lung dacă le predăm copiilor noştrii doar viziunea neo-darwinsită ca pe un fapt decât mai degrabă, ca o teorie?

* Cum se schimbă ideile noastre despre moralitate dacă ni se tot spune că viaţa nu are sens şi este neintenţionată şi deci, că individul este responsabil doar pentru el însuşi. Cum se va schimba rolul "ştiinţei" dacă doar "Marea Ştiinţă" determină viziunea noastră despre lume?
Cine este în spatele impunerii Neo-darwinismului în societate? Şi de ce?

“Expelled: No Intelligence Allowed” priveşte problema din punctul de vedere al tuturor părţilor problemei şi ne dă, uneori, nişte răspunsuri cu adevărat şocante ... " - un articol preluat de pe siteul oficial al filmului (http://www.expelledthemovie.com/), tradus şi adaptat de noi.

Nota noastra: Poate ca el mai interesant aspect al filmului, momentul culminant, este acela cand Richard Dawkins, buldogul lui Darwin, recunoaşte că nu ştie cum a apărut viaţa totuşi şi admite că poate fi o intervenţie divină, extraterestră sau de origine necunoscută încă de ştiinţă.

VEDEŢI DOCUMENTARUL AICI:


Vă mai recomandăm să urmăriţi şi celalte documentare din Categoria Origini, în special conferinţele lui BRUCE LIPTON ("Where mind and matter meet" şi "Nature, nurture and the power of love") şi documentarul dedicat Designului Inteligent, "Unlocking the mistery of life"), unde ne-am exprimat pe larg, părerea legată de această dezbatere.

9 comentarii:

  1. Am sa va pun o intrebare interesanta!
    Cum ar arata lumea fara o existenta anterioara a oamenilor, fara modificarile facute de oameni pe Pamant?
    Probabil ca ar exista numai ceea ce noi numim natura.
    Tot ce este in plus fata de natura este facut de om, omul reprezentand o entitate special pe aceasta planeta (in aceasta lume). Cum tot ceea ce exista, exceptand natura, are un creator pe care il stim, este omul, rezulta ca nici ceea ce nu apartine omului nu a aparut ca din senin.
    A fost creat de cineva, pe care puteti sa vi-l imaginati cum vreti, daca nu unii probabil a-ti si inteles ce este, ce reprezinta, de ce a facut ceea ce a facut.
    Cum nimic din ceea ce avem (obiecte) nu a aparut fara o entitate creatoare(omul), e logic sa spunem ca si ceea ce exista dar nu a fost creat de om are un creator, chiar daca noi nu putem sa intelegem acea entitate, sau de cele mai multe ori suntem atat de orbi pentru a o vedea de fapt.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este.
    Multumesc mult pentru acest documentar. De mult va urmaresc blogul. Este unul foarte interesant si deschide multi ochi. Toate aceste lucruri ne deschid ochii. Pentru ca noi nu suntem oameni de stiinta, noi suntem niste oameni simpli. Vedem, ascultam...judecam. Dar pur si simplu, oricat de dobitoci am fi, unele lucruri chiar nu se leaga. Acesti oameni care au curajul sa infrunte "entitatea suprema" impusa , sunt niste oameni incredibili. Oameni buni, nu va indoiti de existenta Lui Dumnezeu. El chiar exista. Trebuie doar sa deschideti ochii si sufletul catre EL.
    Inca o data, multumesc pentru toate materialele voastre de pe blog. Era nevoie de asa ceva. Eu am recomandat in nenumarate randuri blogul vostru, atat in conversatiile de pe net, comentarii pe youtube cat si prin propriul meu blog. Sunt atatia oameni care nu stiu despre noua ordine mondiala, despre tot ce ne inconjoara. Au dreptul sa stie!
    Va salut cu respect!

    RăspundețiȘtergere
  3. binevenita precizarea de la sfarsit referitoare la Isus.
    poate ar trebui si un text mare permanent pe blog in care sa le spuneti oamenilor de Dumnezeu nu e un batran care sta printre nori si ne spioneaza si care desi ne bate nu o face cu toiagul. Am intrebat recent vreo zece cunoscuti cum il vad ei pe Dumnezeu si toti au in cap o astfel de imagine. Mai mult sau mai putin detaliata.

    RăspundețiȘtergere
  4. E greu Dan...societatea din ziua de azi ... dar daca fiecare dintre noi nu Il cauta el insusi si nu observa schimbarile din viata lui ca fiind ceva absolut fantastic...

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut,
    Va urmaresc blogul de multa vreme, si trebuie sa recunosc faptul ca unele materiale m-au ajutat sa vad lucrurile asa cum sunt, nu cum mi-ar placea sa fie.

    Sunt de acord ca Dumnenzeu exista, insa religia este un exemplu foarte prost care sa justifice existenta sa. Conform descrierilor "biblice" Dumnezeu are niste trasaturi putin cam umane.. ca sa nu mai vorbim de modul in care s-a impus pe "piata"..

    "Pe partea" stiintifica iarasi apar probleme, deoarece am constatat ca destui "cercetatori" sunt foarte inradacinati in "descoperirile" lor, ceea ce ii face putin cam "incapatanati".

    Dupa parerea mea singura certitudine pe care o putem avea este schimbarea.
    Dintotdeauna au avut loc schimbari in toate laturile vietii, insa "inertia" in care suntem tinuti mai mult sau mai putin voit este cea care ne trage in jos.

    Interesant documentar!

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari si pentru acest documentar!!!!!!!!Am vazut documentarul acesta acum cateva luni bune in urma. Este interesant de remarcat ca ni se baga aceasta teorie a evolutiei pe gat cu tot inadinsul !?!?!?!?!!?!?Teoria lui Darwin a facut posibila aparitia a inca trei aberatii in lume;Eugenia , Nazismul si Comunismul.Se bate moneda tare pe libertatea de opinie etc...dar e clar ca scopul celor ce conduc este o imbecilizare generala inca din gradinita !

    RăspundețiȘtergere
  7. mamaie Yin si bunicul Yang23 aprilie 2009 la 20:43

    Inca n-am apucat sa vad documentarul ( o voi face curand) Va felicit insa pentru playlist. Am plutit - o data cu piesele - intr-o reverie demna de reveriile ludice ale copilariei, all day long. Thx

    RăspundețiȘtergere
  8. Macar Darwin incearca si probabil si reuseste sa explice ceva...altfel, daca la toate necunoscutele dam eplicatia ~D-zeu a facut-o ~ ramanem in acelasi stadiu de imbecilizare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate fi Dumnezeu, inteligenta cosmica oronatoare si constienta aflata la fiecare nivel al universului, poate fi o civilizatie extrterestra mai avansata care a pornit motorul vietii in celule, iar doveziile stiintifice ale teoriei designului inteligent ne demonstreaza cu prisosinta acest lucru. De ce sa inghitim doar propaganda evolutionista predata atat de agresiv in scoli si in toate mediile cand exista si alte explicatii la fel de stiintifice la fel de bune? Pana la urma orice forma de fanatism, chiar e e darwinista, evolutionista sau creationista este o forma de imbecilizare...De ce nu ar putea coexista si evolutionismul si creationismul impreuna? Eu cred ca pot coexista Personal tind sa cre ca impulsul initial al vietii organice a fost si este dat de sufletul universal omniprezent, asa numitul suflu de viata, poate ca unele specii au fost create si modelate prin inginerie genetica de alte specii inteligente din univers, sau aduse din diverse locuri din Univers, altele au evoluat natural pe Pamant, adaptandu-se la mediul in care au fost nevoite sa traiasca ... Cert este ca evolutionismul explica doar o mica parte din acest proces care este mult mult mai complex decat si-a putut imagina Darwin.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...