Ieşirea Din MATRIX: BILL HICKS - Revelaţii

duminică, 15 martie 2015

BILL HICKS - Revelaţii

BILL HICKS - Revelations (1993)


"Acesta este unul dintre ultimele spectacole cu Bill Hicks, inregistrat in 1992 la London's Dominion Theater, cu cateva luni inainte de a fi diagnosticat de cancer pancreatic, care intr-un final la şi ucis la varsta de 32 de ani.

Către sfârşitul vieţii sale, simţind şi apropierea morţii, Bill a atins culmea profunzimii creativităţii lui. Spectacolul "Revelations" a provocat audienţa mai mult decât oricare din actele sale de pe scenă pe teme legate de politică, religie, sex şi cultură populară. Adăugaţi acestui fapt o decadă petrecută lucrând cu cele mai ostile audienţe, în fel şi fel de cluburi rău famate, care i-au lustruit abilităţile de comediant stand up şi l-au făcut să se simtă confortabil în faţa oricărui public imaginabil.


După o decadă petrecută în obscuritatea ţării natale, SUA, el a devenit un performer popular şi respectat în Marea Britanie, unde a avut turnee regulate după 1991. Mulţimile britanice au întâmpinat foarte bine umorul tipic al lui Hicks şi în acest context a înregistrat "Revelaţiile" în Noiembrie 1992.
Materialele lui Hicks, deşi bazate în mare măsură pe evenimentele din anii 90, au îmbătrânit cu graţie, fiind valabile în mare parte şi astăzi. "Revelations" a fost filmat la câteva zile după alegrea lui Clinton, iar Hicks era entuziasmat (în mod naiv n.n.) să vadă sfârşiţi 12 ani de conservatorism fundamentalist. El de asemenea abordează tematica Primului Război din Golf (sursa unora dintre cele mai bune materiale ale lui) , revoltele din LA, asasinarea lui JFK, samd. El de asemenea atacă ceea ce consideră a fi starea jalncă a culturii americane exprimată în filme ca "Instinct Primar" şi "Gladiatori Americani" şi maşina de marketing din spatele lor. 


În ciuda faptului că stările lui interioare tindeau adesea către mizantropie, mesajul de fond a rămas mereu optimist şi pozitiv. Cuvintele lui de despărţire ("Viaţa este doar o călătorie") rămâne una dintre cele mai bune şi mai citate alegorii descriid modul cum un poet sau mistic ar vedea sensul vieţii.

Una peste alta, Revelaţiile lui Bill Hicks sunt cea mai bună dovadă filmată a motivului pentru care chiar şi acum la 22 ani după moartea lui, steaua lui încă străluceşte."

Traducerea şi adaptarea de aici: http://www.imdb.com


Mai multe informaţii despre viaţa lui Bill Hicks  găsiţi în articolul şi documentarul: Povestea lui Bill Hicks.

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI

Pentru a viziona acest film subtitrat, FĂRĂ RECLAME oferiți-ne o DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (doar la acest film)
prin Paypal, Revolut (pe id-ul @stefanrmsv), TransferGo sau transfer bancar 
Mai multe detalii AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...