Ieşirea Din MATRIX: Știrile ca spălare de creier ”Jurnaliști cumpărați”: cum acționează propaganda globaliștilor

vineri, 23 ianuarie 2015

Știrile ca spălare de creier ”Jurnaliști cumpărați”: cum acționează propaganda globaliștilor



ACTUALIZARE

Udo Ulfkotte, jurnalistul german care a susținut pe bună dreptate că a fost plătit de CIA timp de 17 ani să dezinformeze, a fost asasinat mișelește în 13 ianuarie 2017, iar oficial s-a spus că a murit datorită unui „atac de cord”. http://meritocratia.ro


JURNALISTI CUMPARATI – Germania este zguduita de best-seller-ul „Gekaufte Journalisten”, in care ziaristul Udo Ulfkotte de la FAZ demasca aparatul de propaganda proamericana si coruptia din presa: „Lucratori ai serviciilor secrete compun texte, publicate apoi sub semnatura unor jurnalisti consacrati... 'Stirile' sunt de cele mai multe ori curata spalare de creier... Bratul extins al biroului de presa al NATO pregateste mediatic razboaiele”. Pe cand astfel de dezvaluiri si in Romania?


Dezvaluiri devastatoare ale unui fost ziarist de la Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), una dintre cele mai prestigioase publicatii nemtesti, capteaza in aceste zile atentia opiniei publice germane. Este vorba despre
Udo Ulfkotte (foto), care, in cartea sa „Gekaufte Journalisten” („Jurnalisti cumparati”), publicata la 11 septembrie 2014, a avut curajul de a destainui publicului ca a fost mituit pentru a scrie articole de presa proamericane si de a devoala, in premiera, intregul mecanism prin care coruptia a pus stapanire pe mass-media germana.

Marturisirile sunt cu atat mai credibile cu cat ele apartin unui om din interior, aspect esential pentru corecta intelegere a faptelor cutremuratoare devoalate in cele 336 de pagini ale volumui catalogat best-seller: „Autorul a fost primit in reteaua organizatiilor americane de elita si i-a fost acordata, drept recompensa pentru relatari pozitive, chiar si o cetatenie de onoare in SUA”.

Este evident ca lucrurile petrecute in Germania, demascate de jurnalistul Udo Ulfkotte, pot fi intalnite si in alte state din Europa. Inclusiv la noi. Ceea ce ne determina sa ne intrebam: pe cand astfel de dezvaluiri si in Romania?

Lumeajustitiei.ro va prezinta in continuare o scurta descriere a lucrarii, apartinand Editurii Kopp. Asa cum reiese din prezentarea editorului, in timp ce dezvaluie campaniile mediatice pregatite in laboratoarele NATO si propagate in spatiul public german de jurnalisti cumparati, autorul isi face o riguroasa autocritica, care atinge apogeul atunci cand acesta isi exprima rusinea ca a lucrat timp de 17 ani pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.




Prezentam integral traducerea scurtei descrieri care insoteste best-seller-ul "Jurnalisti cumparati":


"Jurnalistii ne manipuleaza in interesul celor puternici


Aveti si dumneavoastra sentimentul ca sunteti adeseori manipulati si mintiti de presa? Daca da, insemna ca vi se intampla precum majoritatii germanilor. Pana acum, conta ca 'teorie a conspiratiei' faptul ca presa de top manipuleaza premeditat cetatenii, prin tehnici de propaganda. Acum, un 'om din interior' (insider) dezvaluie ce se intampla de fapt in culise.

Jurnalistul Udo Ulfkotte se rusineaza astazi pentru faptul ca a lucrat, timp de 17 ani, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Inainte sa devoaleze retelele secrete ale Puterii, autorul isi face o temeinica autocritica. Apoi documenteaza, in premiera, cum a fost mituit pentru relatarile sale si cum s-a instapanit coruptia. In plus, dezvaluie de ce formatori de opinie fac relatari tendentioase si cum bratul extins al biroului de presa al NATO pregateste mediatic razboaiele. In acest context, autorul a fost primit in reteaua organizatiilor americane de elita si i-a fost acordata, drept recompensa pentru relatari pozitive, chiar si o cetatenie de onoare in SUA.

In aceasta carte aflati care jurnalisti sunt cooptati in organizatii de lobby si care sunt aceste organizatii. Autorul insira sute de nume si priveste si in culisele acelor organizatii care influenteaza presa germana propagandistic si unilateral, intre care: Podul Atlantic, Comisia Trilaterala, Fundatia Marshall din Germania, Consiliul American pentru Germania, Academia Americana, Institutul Aspen si Institutul pentru Politica Europeana. De asemenea, sunt dezvaluite implicatiile serviciilor secrete in activitatea organizatiilor de lobby, tehnicile de propaganda si formularele, prin care se pot accesa fonduri pentru proiecte de influentare tintita a opiniei publice in Germania.

Cand CIA dicteaza ce trebuie scris

Va puteti imagina ca lucratori ai serviciilor secrete compun texte, care apoi sunt publicate sub semnatura unor jurnalisti consacrati? Stiti care jurnalisti de la care 'organe' de presa au fost mituiti pentru materialele lor de presa? Si aveti vreo idee despre cum se acorda cele mai reputate distinctii pentru jurnalism? Practic, aceasta se intampla precum odinioara, in cazul titlurilor de 'Erou al muncii socialiste' din fosta RDG – este premiata munca de propaganda. De la jurnalist la propagandist nu este o distanta prea mare. Daca veti citi aceasta carte, veti citi ziarele noastre cu alti ochi, veti inchide mai des televizorul si veti sti mai bine ce sa credeti din ceea ce auziti la radio: aproape nimic! Pentru ca Ulfkotte ofera si informatiile penibile despre fiecare post, carui partid politic ii apartine si care jurnalisti sunt influentati si cum. La sfarsit devine limpede: diversitatea opiniilor este doar mimata. Caci 'stirile' sunt de cele mai multe ori curata spalare de creier".

Cine este Udo Ulfkotte

Udo Ulfkotte (44 ani), jurnalist si publicist german, a studiat drept si stiinte politice la Freiburg si Londra, unde i-a avut ca profesori pe criminologul elvetian Ruediger Herren si pe Dieter Oberndoerfer, fost consilier al Cancelariei lui Helmuth Kohl. A lucrat pentru departamentul de politica externa al cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung incepand cu 1986, pana la sfarsitul lui 2003. Printre domeniile de activitate de care s-a preocupat se numara managementul securitatii, spionajul economic, concurenta, dar si monitorizarea gruparilor teroriste islamice. In perioada 1986-1998, jurnalistul a calatorit in peste 60 de tari si chiar a trait in cateva state islamice (Irak, Iran, Afganistan, Arabia Saudita, Oman, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Iordania). Ulfkotte a fost analist pentru tarile din bazinul mediteranean, Africa si Orientul Mijlociu, context in care a ajutat la dezvoltarea unui Ghid pentru Investitii in Orientul Apropiat, in cadrul Institutului FAZ.

Cariera publicistica cuprinde numeroase lucrari, avand ca tematica, printre altele, securitatea si spionajul industrial: "Heiliger Krieg in Europa" ("Jihadul in Europa"), "Der Krieg im Dunkeln. Die wahre Macht der Geheimdienste" ("Razboiul in intuneric. Adevarata putere a serviciilor secrete"), "Grenzenlos kriminell" ("Criminal fara limite), "Marktplatz der Diebe" ("Piata de hoti").


A contribuit la dezvoltarea revistei "Park Avenue", a mai scris pentru "Capital" si pentru "Cicero" si a fost corespondent pentru agentia de stiri DDP. In prezent, fostul jurnalist FAZ ofera consultanta unor intreprinderi si este invitatul mai multor posturi de televiziune. 

Ulfkotte este membru al "Marshall Memorial Fund" din SUA si fost membru al Fundatiei "Konrad Adenauer".

AICI PUTETI VEDEA DECLARATIA TRADUSA A LUI UDO DE LA POSTUL RT:


NOTA NOASTRA: Multi vor spune: "nimic nou", insa noi dorim sa evidentiem fiecare gest de curaj de acest fel, deoarece astfel de oameni sunt eroii acestor vremuri ... Vorba lui Orwell "A spune adevarul in aceste vremuri ale minciunii, este un act revolutionar". Sigur, o greseala marturisita este pe jumatate iertata. Omul in mod normal ar trebui sa si sufere niste repercursiuni pentru faptele sale din trecut, fapte care au facut mult rau atat de multa vreme. Poate ca a facut avere din mita, poate acum ar fi cazul sa returneze ce a primit si sa revina pe caile cinstei. Poate ca e agent al rusilor, dupa cum spun alti, sau de ce am crede un pacalici care ne-a mai dus de bot in trecut? Noi alegem sa-l credem deoarece nu face altceva decat sa vina ca o intarire a ceea ce stiam deja. Omul pare mai labil un pic si poate ca este acea veriga slaba din lantul de jurnalisti corupti care nu a mai putut suporta stresul. Pentru noi este evident ca asa stau lucrurile ....

In completare vedeti si: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...