Ieşirea Din MATRIX: EGIPTUL MAGIC - Un tur simbolist al Egiptului antic (COMPLET)

joi, 29 ianuarie 2015

EGIPTUL MAGIC - Un tur simbolist al Egiptului antic (COMPLET)

Continuam astazi seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.  De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru sau a unei imprtante pe care o simtim noi la un moment dat. Reluam incepand cu 2008, documentarul de astazi fiind unul publicat initial in 8 episoade separate, de-a lungul unui an intreg, incepand cu sfarsitul lui aprilie 2009 si inceputul lui mai 2010, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Simtim ca EGIPTUL MAGIC merita reamintit, iar cele 8 episoade reunite intr-unul singur. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

 
MAGICAL EGYPT


- A Symbolist Tour Of Ancient Egypt (2006)  
 
Part I - The Invisible Science
Ştiinţa Invizibilă

Această serie de documentare se bazează pe cercetările originale ale lui John Anthony West.

"Există o altă latură a Egiptului care nu este aşa de larg cunoscută. Egiptul este de asemenea tărâmul secretelor. O altă istorie, o istorie secretă, vorbeşte despre Egipt ca fiind un deţinător al unei înţelepciuni profunde şi ale unor abilităţi magice care au legătură cu o civilizaţie încă şi mai veche decât cea egipteană. Această istorie alternativă are paralele şi ecouri şi cu alte mituri şi culturi străvechi şi deasemenea cu multitudinea de societăţi secrete şi surse oculte. Aceast număr impresionant de paralele între istoriile care vorbesc despre alte civilizaţii ne ajută să avem o perspectivă unică a acestui alt Egipt."

Un nou fel de contra-curent apare în jurul unor descoperiri surprinzătoare ale unui grup mic, dar în creştere, de oameni de ştiinţă, autori şi cercetători. Punctul central al acestei mişcări contra-curentului oficial, îl reprezintă ideea conform căreia Egiptul antic nu reprezintă ieşirea dintr-un privitivism, ci se pare că era o civilizaţie complet dezvoltată şi inexplicabil de avansată, ale cărei realizări ştiinţifice şi metafizice abia acum, încep să fie apreciate la adevărata lor valoare.

Un număr tot mai mare de dovezi ne sugerează că un capitol din istoria umanităţii, lipseşte. Autorul simbologist şi egiptolog John Anthony West, explorează doveziile unei ştiinţe sofisticate aflate în spatele realizăriilor inexplicabile ale Egiptului Antic.

A fost Egiptul moştenitorul unei cunoaşteri ştiinţifice şi spirituale care au aprţinut unei civilizaţii şi mai avansate şi mai timpurii?

Autorul de cărţi şi matematicianul Michael S. Schneider, ne vorbeşte în acest episod, despre geometria organică şi despre rolul numărului lui Fibonacci (proporţia de aur, secţiunea de aur, sau numărul de aur, 1,61803 ...) în ceea ce priveşte viaţa.

Apoi West demonstrează prezenţa numărului de aur, în construcţiile de la Karnak - cunoscute deasemenea ca şi "Casa Vieţii".

Pentru mai multe informaţii puteţi vizita şi site-ul oficial al filmului:

VEDEȚI PRIMA PARTE AICI 
Știința invizibilă 

Part II - The Old Kingdom and the Still Older Kingdom
Vechiul Regat şi Încă Cel Mai Vechi Regat

Vă prezentăm în premieră pe ţară, ca de obicei, această a doua parte a documentarului, cu traducere în limba română. Mulţumim Daniela!

În acest episod, John Anthony West explorează nişte anomalii arhitecturale şi alte dovezi ale unei civilizaţii avanasate care au existat înaintea civilizaţie egiptene antice.

De-a lungul Egiptului, majoritatea minunilor ştiinţifice, artistice, inginereşti şi arhitecturale nu au nici un fel de explicaţie.

Misteriosul Oserion pare a fi deja o ruină antică când a fost "descoperită" de Seti I în timpul construcţiei Templului lui Abydos, în prima dinastie.

Apar noi evoluţii în dezbaterea "vârsta Sfinxului". Se pare că acesta a fost construit în era Leului (acum aprox 12 000 de ani în urmă).

VEDEŢI PARTEA A 2-A TRADUSĂ AICI


 
Part III - Descent
Descendenţa



"Secretele zeilor savanti
de Vasile Surcel
27/02/2008

Big-bang, vârsta si evolutia ciclica a Universului, lumi paralele, zboruri spatiale si vehicule sofisticate ori razboaie apocaliptice izbitor de asemanatore cu atacurile nucleare. Scenarii SF? Nu! Programe de cercetare stiintifica? Nici atât! Oricât par de actuale, toate aceste ciudatenii fac parte din scripturile unor religii vechi de când lumea.

Scrierile religioase antice sunt locul de taina unde se pastreaza urmele a ceea ce, fara sa exageram prea mult, am putea numi “stiintele secrete” ale zeilor. Urme ciudate, vechi de mii de ani, ies la iveala în mitologia Indiei antice, din textele sacre Purana ori din poemele epice Ramayana si Mahabharata. Si India nu e singura. Vechiul Testament descrie viziuni ceresti extrem de ciudate. Iar în Noul Testament imaginea razboiului final, purtat cu niste arme neconventionale, constituie “nucleul dur” al Apocalipsei lui Ioan.

Majoritatea acestor izvoare sacre de cunoastere au îmbracat haina scrisa în perioada cuprinsa între ultimul mileniu de dinaintea erei nostre si primele secole ale erei crestine.

Savantii specializati în istoria religiilor considera însa ca informatiile înscrise în ele sunt cu mult mai vechi.

Stiinta revelata

Care este vârsta Universului? “Între 15 si 30 de miliarde de ani” raspund astrofizicienii. Cum a aparut? “Prin explozia unui nucleu superdens, o «singularitate», fenomen pe care-l numim Big-bang. Probabil cândva, în viitor, actuala expansiune se va opri. Apoi va urma o perioada de contractie, pâna la reaparitia «singularitatii». Dupa care ciclul se va relua, printr-un nou Big-bang. Si tot asa… la infinit.” Simplificata la extrem, cam aceasta ar fi pozitia stiintei actuale în privinta evolutiei Universului. Gânditorii Indiei antice nu-si propuneau însa dobândirea unei stiinte similare celei din zilele noastre. Rafinati mânuitori de concepte, ei se multumeau doar sa “aproximeze” metaforic adevarurile fundamentale. Adevaruri subtile, de neatins prin observare directa. Dar accesibile printr-o alta modalitate de cunoastere: intuitia. Mirati parca ei însisi de ceea le iesea de sub condei, cei din vechime spuneau ca si-au primit “informatiile” prin revelatie divina, direct de la zei. Zei care, daca tinem cont de nivelul cunostiintelor pe care le comunica, par mai curând niste savanti adevarati. [...]"
SURSA SI RESTUL ARTICOLULUI http://zoom.jurnalul.ro/

VEDEŢI PARTEA A 3-A AICI
Decăderea 


Part IV
 
(The Temple in Man - Unexplained Egypt)

TEMPLUL DIN OM - Egiptul Neexplicat
 


Continuăm astăzi epopeea noastră printre misterele Egiptului Antic cu acest episod de astăzi, care ne prezintă o cu totul altă imagine, una surprinzătoare, despre Templul din Luxor şi nu numai.


Ni se spune, de exemplu, că în templul din Luxor nu numai că se făceau diverse iniţieri, ci însăşi templul era învăţătura.


După mai mult de 17 ani petrecuţi la faţa locului, la Templul din Luxor, enigmaticul matematician, filozof şi alchemist modern R.A. Schwaller de Lubics, a descoperit o cheie care descifrează o învăţătură nemuritoare încodată în piatră.


Conţine oare Templul din Luxor o învăţătură străveche despre anatomia metafizică a omului?


Aşadar, în acest episod, J.A. West explorează aceste controversate descoperiri ale lui Schwaller de Lubics şi datele biometrice pe care acesta le-a descoperit ascunse în acest remarcabil templu.

Mulţumim încă odată Daniela Grigore şi pentru această nouă traducere şi că ne-ai adus la cunoştinţă acest articol despre Luxor : http://www.egiptul-antic.info/templulluxor.htm,



Vedeți PARTEA A 4-A tradusă, AICI 
Templul din Om


Part V - Navigating The Afterlife

Navigând prin viaţa de apoi


Ideile de fond ale acestui episod:


Oare tehnologia egipteană ajuta fiinţa să-şi stăpânească viaţa de apoi?


În Valea Regilor, mormintele lui Seti I şi a lui Tuthmosis III au fost închise publicului pentru mai bine de un deceniu. Texte funerare secrete acoperă pereţii mormintelor cu o listă tulburătoare de vrăji şi secrete, care-i permit decedatului să navigheze în viaţa de dincolo.



Dr. Rick Strassman, autorul cărţii "DMT: Molecula Spiritului" discută despre biochimia experienţei morţii şi de rolul misterioasei glande pineale în acest proces. Puternica noastră interacţiune cu DMT-ul (dimetiltriptamină - o substanţă psihedelică, prezentă în mod natural în corpul uman în anumite situaţii specifice de viaţă, substanţă prezentă în ayahuasca de exemplu) aruncă o nouă lumină asupra înţelegerii antice legate de cel de-al 3 lea ochi sau glanda pineală, ca fiind reşedinţa conştiinţei.



Lon Milo Duquette vorbeşte despre o ciudată formă de conştientienţă cunoscută ca "Visul Lucid" şi despre neaşteptata sa legătură cu experienţa din viaţa de apoi. " - un text tradus şi adaptat de pe site-ul oficial al filmului




VEDEŢI PARTEA A 5-A, TRADUSĂ, AICI 
Navigand prin viata de apoi


Part VI - Legacy/Initiation 
Moştenire/Inițiere

Ideile de fond ale acestui episod sunt următoarele:


" Vechiul nume arab pentru Egipt era  "Khemet", sau "Pământul negru". Continuarea vestică a artelor magice egiptene a fost numită  "Al-Khemet", asta însemnând " de pe Pământul negru".


Leagănul civilizației este deasemenea casa ancestrală a înaltei științe a magiei. Explorăm multe "încarnări" moderne ale anticei științe a perfecțiunii și transformarea "materiei primordiale" a alchimișilor.


De la Alchimie la Tarot și în multe societăți moderne  mistice și esoterice din ziua de azi, explorăm firul ascuns care conectează magia antică și modernă - ideea ocultă conform căreia : CONȘTIINȚA este Materia Primordială. Cărbunele ce se transformă în diamant. Plumbul ce devine aur."



VEDEȚI EPISODUL 6, TRADUS , AICI
Moştenire

 
Part VII - Illumination (Iluminare)


Am fost intrebati de mai multe ori care este legatura dintre istorie si spiritualitate? Sau ce rost au documentarele despre originile noastre cu prezentul? Cu ce ne ajuta aflarea adevarului? Si ce daca ar fi un alt adevar ascuns ... samd . Si ce daca ar fi manipulata istoria ? Cu ce ne ajuta sa aflam adevarul despre istoria omenirii? Istoria e istorie si nu se mai poate face nimic, nu? 


Surprinzator, datorita prietenei noastre Teodora G, am descoperit un articol pe un site al revistei descopera.ro (o revista cu prestigiu) care ofera raspunsul ideal la aceste intrebari. Citit articolul ISTORIE INTERZISĂ si veti intelge ce si cum.

Dar sa revenim la articolul de azi ....

Ideile de fond ale acestui episod sunt :


"De doua ori pe an, la aniversarea zilei de nastere a lui Ramses si la aniversarea zilei incoronarii lui, soarele care rasare patrunde templul ca sa lumineze cei patru zei ai creatiei care se afla in centru templului lui Ramses.


Pe masura ce asistam la acest rar spectacol, obtinem o intelegere a anticului templu, ca fiind nu numai un loc de adorare, ci si un mecanism esential al practicilor antice de magie.


Weste este insotit de autorul de bestseller-uri, Robert Bauval la templul din Abu Simbel. Analizam templul, stauile si hieroglifele care sunt un exemple de tehnologie talismanica.



Lon Milo Duqette vorbeste despre aplicatiile moderne ale tehnologiei talismanice".
- traducerea si adaptarea de pe site-ul http://www.magicalegypt.com



Pentru a adanci si mai mult misterul si magia Egiptului, va recomandam sa cititi si articolul: "Camere Lipsa ale Marii Piramide" de James Collmer (2005), un articol preluat din revista Nexus Magazin din Romania, nr. 4 (dec. 2005 - ian. 2006).

VEDETI EPISODUL 7 TRADUS, AICI 

 Iluminare
Dacă doriți filmul oferiți o donație! Mulțumim!

Part VIII - ultima parte  - Cosmology (Cosmologie)



Ideile de fond ale acestui episod sunt următoarele:



"Se prezinta o comparatie intre niste modele antice si moderne ale structurii universului, ce ne releveaza similaritati neasteptate. 

Pe masura ce intelegerea noastra stiintifica din prezent devinde tot mai cuprinzatoare si mai clara in ceea ce priveste realitatiile subatomice, lumea ciudata a mecanicii cuantice si teoria stringurilor gasesc un ecou consistent si remarcabil in cosmologia si miturile creatiei egiptenilor antici.

Ar putea exista informatii stiintifice complexe , ascunse in anticele hieroglife? Autorul si cercetatorul Laird Scranton demonstreaza ca exista o descriere inexplicabil de exacta a structurii subatomice, a fizicii cuantice, a biologiei celulare chiar si a teoriei stringurilor , ascunsa in inregistrarile antice ale formarii universului.

Daca aceasta descoperire a lui Scranton se dovedeste a fi adevarata, ar putea fi cea mai importanta descoperire in egiptologie de la descoperirea pietrei Rosetta." - traducerea si adaptarea de aici http://www.magicalegypt.com/

 Pentru o mai buna documentare in ceea ce priveste subiectele dezvoltate in acest episod va recomandam sa studiati si urmatoarele articole si documentare:

1) Urmaşii africani ai creaturilor de pe Sirius

2) MISTERUL SIRIUS - Din acest sistem stelar au venit extraterestrii in vechime?
http://www.almeea.com/misterul-sirius-de-pe-aceasta-stea-au-venit-in-vechime-extraterestrii/

VEDETI PARTEA A 8-A, TRADUSĂ, AICI
Cosmologie

Dacă doriți filmul oferiți o donație! Mulțumim!

Vă recomandăm de asemenea, să mai vizionaţi, pentru a vă completa imaginea legată de istoria Egiptului şi a umanităţii, următoarele documentare:

CODUL PIRAMIDELOR
REVELAŢIA PIRAMIDELOR

2 comentarii:

  1. Te rog, poti pune undeva subtitrarile la partea a VII-a si a VIII-a?

    Este foarte util sa avem acces si la subtitrare, deoarece filmele pot fi sterse de pe unde le uploadezi, asa ca multi preferam sa le downloadam de pe torrente.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru a downloada orice video de pe internet aveti nevoie de un mic programel acesta se numeste Internet Download Manager si se gaseste pe torrenti sau il puteti achizitiona de pe site-ul programelului. La mine a mers cu succes si ma pot bucura de vizionarea documentarelor oricand. Video-urile se download-eaza foarte rapid, in cateva minute.Succes

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...