sâmbătă, 29 martie 2014

Dimensiunea a 4-a cu Alexandra Coman la TVR (29.03.2014)

Astazi continuam sa va prezentam inca una din multitudinea de emisiuni "ciupercuta" aparute in ultimii ani, pe marginea subiectelor dezbatute si de noi pe acest blog. Cea pe care vi-o prezentam astazi se pare ca a disparut din grila de programe a TVR Iasi , TVR 3 sau TVRi  (noi nu am reusit sa gasim nimic despre aceasta emisiune in grila oficiala de programe de pe aceste site-uri) si nu stim daca mai este prin alta parte in afara de internet, desi emisiuni vedem ca tot apar, ultima fiind filmata in 23.03.2014. Suntem curiosi de ce nu apare aceasta emisiune in lista emisiunilor de la TVR. Oricum nu conteaza, e bine ca sunt si pe net si sunt tone de emisiuni de urmarit ... timp sa aveti. 
Emisiunea este moderata de Alexandra Coman, o astroloaga despre care puteti citi mai multe AICI.
Puteti vedea AICI un mic playlist cu cateva emisiuni, insa restul celor peste 100 de emisiuni le puteti urmari pe canalul youtube ale Alexandrei Coman sau pe site-ul ei AICI.

joi, 27 martie 2014

Un interviu cu Stanislav Grof (realizat de Horia Turcanu) 27.03.2014


De curand ne-am amintit de Horia Turcanu (care are si o categorie dedicata pe blogul nostru) si am inceput sa purtam un dialog despre subiectului sacrificarii mieilor de Pasti pe marginea unui articol publicat recent de acesta pe site-ul lui Calatoria Inimii. Articolul se numeste Tacerea Mielului si ne-ar bucura sa participati si dvs. la dialog, desi acesta pare mai degraba un monolog, caci nu a parut prea deschis la dialog. Poate gresim si noi, insa poate si Horia mai are cate ceva de invatat. Voi ce credeti?

Ii apreciem munca, gandirea, insa din punctul nostru de vedere inca manifesta uneori naivitate, dar si aroganta, cel putin pe marginea acestui subiect. Ne-ar interesa si parerea altora pe marginea subiectului sacrificarii mieilor. Poate oferiti un comentariu si la postarea lui Horia de AICI.

Ca sa-i demonstram ca nu-i purtam pica, dimpotriva, il indragim in continuare, o sa publicam un material realizat de Horia, un interviu realizat cu Stanislav Grof si un fragment dintr-un articol publicat de Horia cand Stanislav Grof a implinit 80 de ani.

Respect Horia pentru munca ta de pionierat din Romania!

"Sarbatoarea unui explorator al Constiintei


Era prin anii 50, undeva, în Europa de Est. Mai precis în fosta Cehoslovacie. Până la un punct tânărul bărbat crezuse că va deveni artist. Poate pictor. Desena cu talent. Cumva, porţile a ceea ce se numeşte “inspiraţie” se deschideau pentru el şi atunci el avea acces la o lume a viziunii. O lume miraculoasă care exista undeva, în el însuşi. Era un miracol, un mister nedesluşit dar fascinant. Atât de fascinant, încât a hotârât că merită toată atenţia sa. S-a apucat să studieze. În mod evident, aceste stări de inspiraţie făceau parte din psihismul omenesc, din universul interior al fiecăruia. Dar ştiinţa cunoştea prea puţine despre aceste fenomene interioare care păreau să ţină mai curând de domeniul misticii decât de cel al psihologiei tradiţionale. Potenţialul pictor a devenit un tânăr psihiatru. Curiozitatea sa era insaţiabilă atunci când era vorba despre misterele
lăuntrice ale fiinţei. Într-o bună zi i s-a ivit ocazia să experimenteze anumite stări ale conştiinţei induse cu ajutorul unor substanţe noi şi aproape necunoscute. Universitatea care derula programul căuta voluntari pentru acest proiect. Simptomele induse de această substanţă erau stranii.
Părea că întregul interior al fiinţei, toate trăirile se expansionau cumva, percepţiile deveneau mai largi, înţelesurile mai cuprinzătoare, semnificaţiile mai evidente. Timpul şi spaţiul dispăreau şi în conştiinţă apăreau conţinuturi care aparent nu aveau nici o logică, dar care apoi se dovedeau de o profunzime uluitoare. Instituţia trata toate acestea din perspectivă medicală. Ieşirea din “normalitate” era semnul unei patologii, a unei nebunii, iar voluntarii, tineri medici psihiatri, aveau misiunea să studieze această “nebunie” din interior. Să trăiască ceea ce trăiesc pacienţii lor. Numai că tânărul nostru personaj recunoscuse deja în aceste stări de conştiinţă ceva ce avea legătură cu marile stări de inspiraţie ale artiştilor, cu stărilede conştiinţă ale marilor mistici, cu relatările acelora care trecuseră prin transformări importante şi care avuseseră ceea ce se numeşte “revelaţii”. Părea mult mai mult decât o stare de nebunie, depăşea cu mult cadrul patologiilor psihice despre care vorbeau cărţile de medicină.

Istoria unui psihiatru nonconformist

Tânărul acesta se numea Stanislav Grof. Substanţa psihedelică era LSD-ul. Destinul său avea să-l conducă apoi în SUA unde avea să-şi continue cercetările în spaţiul academic american. Descoperirile sale erau atât de uluitoare încât, pur şi simplu tindeau să reconfigureze complet imaginea pe care ştiinţa o avea despre psihicul omenesc. Arhitectura interioară a conştiinţei părea să înglobeze tot ceea ce există. Formulările sale erau atât de curajoase şi atât de neconvenţionale, încât tradiţionaliştii nu au putut înghiţi aceste noi perspective, aceasta în ciuda faptului că alte ştiinţe, precum fizica cuantică şi biochimia confirmau această viziune. Esenţa abordărilor sale era în esenţă aceasta: ceea ce numim
“conştient” este doar o mică parte din ceea ce suntem. 

Marele rest este atât de colosal încât cuprinde totul. Aceste intuiţii mai fusesără formulate şi de către alţi cercetători, dar niciodată nu fuseseră susţinute cu un studiu în canoanele academice. Pentru prima dată în acest cadru, ştiinţific, îşi făceau loc perspective ce părea să aibă mai degrabă legătură cu metafizica şi cu spiritualitatea decât cu ştiinţa. Joncţiunea era făcută.Proiectul a fost oprit. Explicaţiile au fost unele oarecare. Astăzi ştim însă că asemenea experienţe de conştiinţă extinsă conduc în cele din urmă la o eliberare  interioară faţă de diferitele sisteme de credinţe pe care le-am adoptat fără să le chestionăm niciodată cu adevărat. Această libertate interioară venită pe calea “revelaţiei” nu putea să convină nici unui sistem. Substanţa magică a fost declarată ilegală şi toate proiectele de cercetare asupra conştiinţei de acest tip au fost sistate. Pentru ursul cehoslovac însă, obişnuit cu opreliştile diferitelor sisteme – venea din Europa de Est! – aceasta n-a fost decât un pas înainte pe calea destinului său. Căci aşa a găsit calea regală.

Respiraţia Holotropică, calea regală către adâncuri

Observase un lucru interesant: că într-o stare de conştiinţă extinsă, indusă în orice fel, respiraţia subiectului se modifică. A făcut conexiunea cu străvechi tehnici shamanice, cu diferite tehnologii ale sacrului şi a descoperit un lucru de o simplitate extremă. Procesul de expansiune al conştiinţei putea fi declanşat de un anumit tip de respiraţie. Porţile fuseseră deschise. Ceea ce ştiau misticii din toate timpurile şi de pe toate continentele pătrundea acum în mediul ştiinţific şi putea fi studiat cu adevărat. Stanislav Grof a avut curajul de a continua pe un teritoriu luat în deriziune de lumea din care făcea parte. A avut tenacitatea şi inspiraţia de a folosi mijloacele acceptate de ştiinţă, respectiv experimentarea cu mii şi mii de subiecţi, în aşa fel încât concluziile sale să fie luate în seamă. Experimentele sale se dovedeau repetabile şi măsurabile. Mii de oameni intrau în stări de onştiinţă extinsă cu ajutorul respiraţiei şi astfel teritoriile necunoscute ale inconştientului puteau fi explorate, aduse în zona conştienţei ordinare. S-a dovedit că oricine putea avea acces la această uluitoare lume interioară, că informaţiile, intuiţiile, imaginile conştiinţei se află undeva, într-un spaţiu atemporal şi că putem avea în orice clipă acces la toate acestea. dar cel mai mportant lucru a fost faptul că s-a dovedit existenţa unor niveluri colective de conştiinţă, aparţinând umanităţii în anasamblul său. Viziunea spirituală asupra întregii Creaţii începuse să-şi facă loc în lumea ştiinţei. Se născuse deja acea aripă reformatoare a psihologiei, numită “psihologie transpersonală”. Adică o psihologie extinsă a fiinţei, dincolo de ceea ce am crezut că suntem. Abordarea practică pe care a pus-o la punct Grof a primit numele de “Respiraţie Holotropică”. Adică respiraţia care ne conduce către trăirea stării noastre de întregire.

Au trecut 50 de ani de când tânărul Grof a decis că a desluşi misterele conştiinţei omeneşti este o misiune pe măsura sa. Multe lucruri s-au schimbat de atunci. Umanitatea nu mai este ceea ce a fost şi asta şi datorită lui. A făcut pentru psihologie ceea ce Einstein sau Bohr au făcut pentru fizică. A reconfigurat tot ceea ce se ştia despre adâncurile noastre. Adevărurile misticilor de pretutindeni şi-au făcut loc lumea ştiinţei moderne. În ultimii ani se vorbeşte mult despre transformările extraordinare care se petrec la nivelul conştiinţei în ansamblu, despre schimbarea completă a paradigmei în care trăim. Universul şi noi înşine nu suntem ceea ce a crezut ştiinţa mecanicistă că suntem. Iar la schimbarea acestei viziuni a contribuit din plin “generaţia LSD”, aşa cum au fost numiţi ”visătorii” anilor 60-70. Această extraordinară deschidere către lumile interioare, această formidabilă explozie a înţelegerii substratului subtil al creaţiei la care asistăm în zilele noastre, nu ar fi fost posibilă fără călătoriile interioare ale acestei generaţii deschizătoare de drumuri."

SURSA si restul articolului pot fi citite AICI.

Mai multe articole si documentare cu Stanislav Grof pot fi gasite explorand categoria STANISLAV GROF (si cel mai usor puteti face asta, dand click pe aceasta in CUPRINS).

VEDETI INTERVIUL TRADUS AICI:

marți, 25 martie 2014

360 de Grade cu Alina Badic (25.03.2014)

Va prezentam astazi o alta emisiune TV din genul alternativ, ezoteric, dezvoltare personala, samd aflata de mai mult timp in spatiul mass media.
Probabil ca majoritatea dintre voi stiti deja de aceasta emisiune pe care si noi am mai mentionat-o pe blog uneori, dar nu i-am dedicat un articol separat deoarece multe dintre emisiuni vorbesc despre astrologie, sunt dedicate unor figuri ale crestinismului ortodox sau numerologiei, subiecte cu care noi nu prea rezonam.
Desi nu toate emisiunile ne plac, dorim sa-i dedicam totusi articolul de astazi si sa o felicitam pe Alina Badic pentru perseverenta si rezistenta de a modera aceasta emisiune de atata timp.

''Emisiunea este structurată în două părți. În prima oră, sunt abordate, alături de diverși specialiști, cele mai importante teme ale săptămânii care tocmai se încheie (domeniile preponderente sunt social, economic, financiar si politic). În cea de-a doua oră, se ating teme privind diferite probleme de sănătate, metode clasice sau alternative de tratament pentru multe afecțiuni, nutriție, detoxifiere, dezvoltare personală. Emisiunea oferă telespectatorilor ocazia de a afla un răspuns la întrebarea: “Mă îndrept, oare, în direcția corectă?” „360°” dă această direcţie, de la care fiecare să poată apoi să-și analizeze propriile trăiri și gânduri.''

SURSA: http://www.b1.ro/emisiuni/read/360.html

In completare va invitam sa cititi articolul urmator: 

Alina Bădic (emisiunea ”360 de grade”, B 1 TV), EXCLUSIV pentru Mediaddict.ro
”Ar trebui să tratăm cu mai mult respect ideea de luptă între bine și rău”

Emisiunea poate fi vazuta in direct Sambata de la ora 13 la B1TV, iar inregistari puteti gasi pe youtube sa pe site-ul b1tv.

VEDETI AICI O MICA LISTA DE EMISIUNI CARE NI S-AU PARUT MAI INTERESANTE:

sâmbătă, 22 martie 2014

JUSTIȚIA RECE CA PIATRA


STONE COLD JUSTICE (2014)

Va prezentam astazi un nou documentar tradus despre atrocitatile care continua sa se desfasoare in Israel, un adevarat genocid impotriva palestinienilor. Filmul este scos in februarie 2014, deci este de data foarte recenta. In acest film ni se dezvaluie un aspect si mai subtil al metodelor prin care incet incet, israelienii (de fapt elita jidanilor khazari) obtin pe zi ce trece, din ce in ce mai mult teren, furat de la palestinieni si toate astea sub pretextul fanatico-religios, ca acel pamant le-a fost oferit de Dumnezeu si este al lor, ca ei sunt poporul „ales” si cui nu-i convine sa plece.
Daca este asa de ce oare, in atotputernicia lui, satanicul Yahweh nu le ofera pe tava acel pamant? De ce trebuiesc ucisi milioane de oameni pentru a implini acest vis bolnav, inspirat dintr-o culegere de scrieri izvorate dintr-o gandire cu parfum satanic, cum este Tora (Pentateuhul).  Si sa nu uitam ca acel pamant le-a fost oferit evreilor cu anumite conditii pe care poporul „ales” (de dracu se pare) le-au incalcat de nenumarate ori de-a lungul istoriei dovedind ca au fost extrem de neascultatori si necrediciosi.

miercuri, 19 martie 2014

Omraam Mikhael Aivanhov - Respiraţia, cheia ritmurilor UniversuluiLa respiration, clé des rythmes de l'univers (1981) 


Va prezentam astazi un nou film tradus cu Omraam Mikhael Aivanhov, un material OPEN SOURCE, o cuvantare sustinuta de Omraam in 8.02.1981. Insa inainte de film, va prezentam cateva randuri despre acest maestru spiritual.


„O   CALE   SPRE  LUMINĂ viaţa lui OMRAAM   MIKHAEL   AIVANHOV

 „Oamenii nu se vor putea transforma citind cărţi dintr-o bibliotecă. Ca să se transforme, ei au nevoie de cărţi vii care să-i stimuleze, să-i antreneze şi  să-i orienteze pe drumurile vieţii.”

  Născut în Macedonia în 1900, Omraam Mikhael Aivanhov devine, de la vârsta de 17 ani, discipolul Maestrului Peter Deunov în Bulgaria, fondatorul mişcării spirituale Fraternitatea Albă Universală. În 1937, Peter Deunov îl trimite în Franţa unde ţine conferinţe publice vreme de aproape 50 de ani, până la moartea sa în 1986. La ora actuală, mii de oameni din întreaga lume se consideră discipolii săi şi se străduiesc să-i pună în practică învăţătura.

„De la naştere, am avut o înclinare spre foc; mai târziu, am înţeles că nu trebuia să mă ocup atât de mult de focul exterior, ci trebuia să aprind mai întâi inima mea, apoi pe cea a altora.”


 Din copilăria petrecută într-un sat sărac din Macedonia îi rămâne în special în amintire descoperirea pe care a făcut-o la 4-5 ani într-un loc apropiat de casă: apa limpede şi curată a unui mic izvor care îl fascina şi lângă care privea ore întregi. Mai existau şi copaci foarte înalţi în care îi plăcea să se caţere cât mai sus şi să privească zările. La vârsta de 16 ani, ca urmare a meditaţiilor şi a exerciţiilor de respiraţie, tânărul Mihail trăieşte o experienţă mistică ce îl marchează profund:  el aude Muzica Sferelor.

„Există o lume a armoniei, o lume a veşniciei de unde au ieşit toate formele, toate culorile, întreaga muzică, iar eu am pătruns în această lume.  Cu mulţi ani în urmă,  am  ieşit din corp şi am ascultat armonia sferelor… Timp de câteva secunde, am trăit, am văzut, am auzit cum cânta întreg Universul. Pietrele, copacii, munţii, oceanele, stelele, sorii şi toate creaturile cântau într-o armonie atât de măreaţă, atât de sublimă… De atunci, aceasta a rămas ca un criteriu, o mostră, un model, o măsură absolută, un punct de reper pentru a înţelege şi a situa toate lucrurile. Totul în viaţa mea a fost determinat de această iluminare.”

Între 1917-1937 este discipol al Maestrului Peter Deunov în Bulgaria şi face primii paşi pe Calea Luminii.

„Adesea, atunci când mă gândesc la anii petrecuţi lângă Maestru, cred că cel mai important lucru pentru mine a fost acela de a trăi în aura sa.”

 În 1937, cu doi ani înainte de declanşarea celui de-al doilea război mondial, Peter Deunov, presimţind tulburările ce vor veni,  îl trimite în Franţa pentru a ocroti şi păstra învăţătura sa. Dintre cei patruzeci de mii de discipoli ai lui Peter Deunov din Bulgaria,  numai el a fost considerat demn să o facă. La plecare, Maestrul îi spune:

„Îţi dau în dar o piatră preţioasă imensă, inestimabilă, dar cum trebuie să străbaţi o pădure plină de tâlhari şi de animale fioroase, această piatră trebuie să fie murdară ca să fie de nerecunoscut. Tâlharii se vor arunca asupra ta şi vor căuta să te fure, dar negăsind nimic preţios, te vor lăsa în pace. După ce vei reuşi să străbaţi pădurea cea plină de pericole, eu voi veni alături de tine ca să curăţăm piatra ce va străluci cu o putere fără asemănare.”


Din 1937 până în 1959 ţine conferinţe pe teme spirituale în diferite oraşe din Franţa şi din întreaga lume.

„Eu nu pretind că sunt un Maestru. Pentru moment, eu vă învăţ ceea ce am văzut şi am auzit de la Maestrul meu şi ceea ce am verificat eu însumi timp de douăzeci de ani lângă el. Despre ceea ce nu am verificat încă, nu vă voi vorbi deloc.”

În 1959 pleacă într-o călătorie în India şi în Tibet, vreme de un an de zile, unde are contacte deosebite în lumea spirituală. Reîntors în Franţa, între 1960 şi 1986, dezbate aici şi în conferinţele ţinute peste tot în lume marile teme spirituale ale învăţământului său, pe care îl numeşte şi yoga soarelui.

 „Am primit în India un nume extraordinar, magic şi plin de sens. Numele acţionează în chip misterios asupra persoanelor. Există o întreagă ştiinţă, apropiată de ştiinţa numerelor: număr şi nume înseamnă aproape acelaşi lucru. Noul meu nume este Omraam Mikhael. „Om”, acest sunet distruge tot ceea ce este negativ, el corespunde lui „Solve” din Ştiinţa Iniţiatică. Solve trimite lucrurile la originea lor, transformându-le în lumină. Sunetul „Raam” are puterea, prin vibraţiile sale,  de a condensa, de a coagula lucrurile divine şi de a le face palpabile, el este „Coagula”. Deci în numele meu se găsesc reunite cele două procese: Solve şi Coagula.”…
                                                *
„Aş dori să vă vorbesc despre o yoga care le depăşeşte pe toate celelalte: yoga soarelui. Ea a fost practicată în trecutul îndepărtat de numeroase popoare, dar acum a fost uitată, mai ales în Occident. Fiindcă în sanscrită la soare se spune „surya”, eu am denumit-o Surya-Yoga. Este yoga mea preferată fiindcă ea reuneşte şi rezumă toate celelalte tipuri de yoga.”

                                                *
  „Am gustat din calea mistică: inima, sentimentele, iubirea.
  Am gustat din calea spirituală: studiul, cunoaşterea.
  Am urmat totodată calea împlinirilor prin muncă şi voinţă.
  Şi totuşi, nu vreau să urmez o cale anume, ci pe toate trei împreună.
                                      
                                                *

   Omraam Mikhael Aivanhov mai compara învăţământul său cu o masă plină de bucate:

„Învăţământul meu este ca o masă pe care am pus tot ceea ce există ca fructe şi legume. Toate alimentele de pe pământ se găsesc aici, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să le mâncăm pe toate. Da, eu sunt obligat să vă prezint toate adevărurile, toate metodele, toate soluţiile, dar fiecare trebuie să-şi aleagă ceea ce îi prieşte stomacului său.”

Mulţi oameni îşi închipuie că într-un învăţământ spiritual este esenţial cuvântul Maestrului, înţelepciunea pe care acesta o transmite, iar atunci când el nu spune nimic, ei nu învaţă nimic. Şi totuşi, chiar dacă Maestrul nu vorbeşte, strălucirea care emană din el ne comunică câte ceva din lumina şi forţa fiinţei sale.

„Păstraţi-vă credinţa în bine. Astfel veţi învăţa să faceţi faţă încercărilor, să lucraţi asupra lor şi să le primiţi apoi binecuvântările. Vă veţi asemăna cu o vale adâncă străjuită de munţi; toate apele ce curg din vârf o udă, o transformă într-un teren roditor unde cresc cei mai buni pomi fructiferi. Suferinţa îl obligă pe om să coboare în adâncurile fiinţei sale. Neavând nici o altă ieşire, el este obligat să facă apel la puterile sufletului şi ale spiritului; şi atunci când reuşeşte, în loc să facă auzite gemete şi strigăte de revoltă, el va emana un parfum îmbietor.”


O   CALE   SPRE  LUMINĂ viaţa lui OMRAAM   MIKHAEL   AIVANHOV

 „Oamenii nu se vor putea transforma citind cărţi dintr-o bibliotecă. Ca să se transforme, ei au nevoie de cărţi vii care să-i stimuleze, să-i antreneze şi  să-i orienteze pe drumurile vieţii.”

  Născut în Macedonia în 1900, Omraam Mikhael Aivanhov devine, de la vârsta de 17 ani, discipolul Maestrului Peter Deunov în Bulgaria, fondatorul mişcării spirituale Fraternitatea Albă Universală. În 1937, Peter Deunov îl trimite în Franţa unde ţine conferinţe publice vreme de aproape 50 de ani, până la moartea sa în 1986. La ora actuală, mii de oameni din întreaga lume se consideră discipolii săi şi se străduiesc să-i pună în practică învăţătura.

„De la naştere, am avut o înclinare spre foc; mai târziu, am înţeles că nu trebuia să mă ocup atât de mult de focul exterior, ci trebuia să aprind mai întâi inima mea, apoi pe cea a altora.”

 Din copilăria petrecută într-un sat sărac din Macedonia îi rămâne în special în amintire descoperirea pe care a făcut-o la 4-5 ani într-un loc apropiat de casă: apa limpede şi curată a unui mic izvor care îl fascina şi lângă care privea ore întregi. Mai existau şi copaci foarte înalţi în care îi plăcea să se caţere cât mai sus şi să privească zările. La vârsta de 16 ani, ca urmare a meditaţiilor şi a exerciţiilor de respiraţie, tânărul Mihail trăieşte o experienţă mistică ce îl marchează profund:  el aude Muzica Sferelor.

„Există o lume a armoniei, o lume a veşniciei de unde au ieşit toate formele, toate culorile, întreaga muzică, iar eu am pătruns în această lume.  Cu mulţi ani în urmă,  am  ieşit din corp şi am ascultat armonia sferelor… Timp de câteva secunde, am trăit, am văzut, am auzit cum cânta întreg Universul. Pietrele, copacii, munţii, oceanele, stelele, sorii şi toate creaturile cântau într-o armonie atât de măreaţă, atât de sublimă… De atunci, aceasta a rămas ca un criteriu, o mostră, un model, o măsură absolută, un punct de reper pentru a înţelege şi a situa toate lucrurile. Totul în viaţa mea a fost determinat de această iluminare.”

Între 1917-1937 este discipol al Maestrului Peter Deunov în Bulgaria şi face primii paşi pe Calea Luminii.

„Adesea, atunci când mă gândesc la anii petrecuţi lângă Maestru, cred că cel mai important lucru pentru mine a fost acela de a trăi în aura sa.”

 În 1937, cu doi ani înainte de declanşarea celui de-al doilea război mondial, Peter Deunov, presimţind tulburările ce vor veni,  îl trimite în Franţa pentru a ocroti şi păstra învăţătura sa. Dintre cei patruzeci de mii de discipoli ai lui Peter Deunov din Bulgaria,  numai el a fost considerat demn să o facă. La plecare, Maestrul îi spune:

„Îţi dau în dar o piatră preţioasă imensă, inestimabilă, dar cum trebuie să străbaţi o pădure plină de tâlhari şi de animale fioroase, această piatră trebuie să fie murdară ca să fie de nerecunoscut. Tâlharii se vor arunca asupra ta şi vor căuta să te fure, dar negăsind nimic preţios, te vor lăsa în pace. După ce vei reuşi să străbaţi pădurea cea plină de pericole, eu voi veni alături de tine ca să curăţăm piatra ce va străluci cu o putere fără asemănare.”

Din 1937 până în 1959 ţine conferinţe pe teme spirituale în diferite oraşe din Franţa şi din întreaga lume.

„Eu nu pretind că sunt un Maestru. Pentru moment, eu vă învăţ ceea ce am văzut şi am auzit de la Maestrul meu şi ceea ce am verificat eu însumi timp de douăzeci de ani lângă el. Despre ceea ce nu am verificat încă, nu vă voi vorbi deloc.”

În 1959 pleacă într-o călătorie în India şi în Tibet, vreme de un an de zile, unde are contacte deosebite în lumea spirituală. Reîntors în Franţa, între 1960 şi 1986, dezbate aici şi în conferinţele ţinute peste tot în lume marile teme spirituale ale învăţământului său, pe care îl numeşte şi yoga soarelui.

 „Am primit în India un nume extraordinar, magic şi plin de sens. Numele acţionează în chip misterios asupra persoanelor. Există o întreagă ştiinţă, apropiată de ştiinţa numerelor: număr şi nume înseamnă aproape acelaşi lucru. Noul meu nume este Omraam Mikhael. „Om”, acest sunet distruge tot ceea ce este negativ, el corespunde lui „Solve” din Ştiinţa Iniţiatică. Solve trimite lucrurile la originea lor, transformându-le în lumină. Sunetul „Raam” are puterea, prin vibraţiile sale,  de a condensa, de a coagula lucrurile divine şi de a le face palpabile, el este „Coagula”. Deci în numele meu se găsesc reunite cele două procese: Solve şi Coagula.”…
                                                *
„Aş dori să vă vorbesc despre o yoga care le depăşeşte pe toate celelalte: yoga soarelui. Ea a fost practicată în trecutul îndepărtat de numeroase popoare, dar acum a fost uitată, mai ales în Occident. Fiindcă în sanscrită la soare se spune „surya”, eu am denumit-o Surya-Yoga. Este yoga mea preferată fiindcă ea reuneşte şi rezumă toate celelalte tipuri de yoga.”

                                                *
  „Am gustat din calea mistică: inima, sentimentele, iubirea.
  Am gustat din calea spirituală: studiul, cunoaşterea.
  Am urmat totodată calea împlinirilor prin muncă şi voinţă.
  Şi totuşi, nu vreau să urmez o cale anume, ci pe toate trei împreună.
                                       
                                                *
   Omraam Mikhael Aivanhov mai compara învăţământul său cu o masă plină de bucate:

„Învăţământul meu este ca o masă pe care am pus tot ceea ce există ca fructe şi legume. Toate alimentele de pe pământ se găsesc aici, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să le mâncăm pe toate. Da, eu sunt obligat să vă prezint toate adevărurile, toate metodele, toate soluţiile, dar fiecare trebuie să-şi aleagă ceea ce îi prieşte stomacului său.”

Mulţi oameni îşi închipuie că într-un învăţământ spiritual este esenţial cuvântul Maestrului, înţelepciunea pe care acesta o transmite, iar atunci când el nu spune nimic, ei nu învaţă nimic. Şi totuşi, chiar dacă Maestrul nu vorbeşte, strălucirea care emană din el ne comunică câte ceva din lumina şi forţa fiinţei sale.

„Păstraţi-vă credinţa în bine. Astfel veţi învăţa să faceţi faţă încercărilor, să lucraţi asupra lor şi să le primiţi apoi binecuvântările. Vă veţi asemăna cu o vale adâncă străjuită de munţi; toate apele ce curg din vârf o udă, o transformă într-un teren roditor unde cresc cei mai buni pomi fructiferi. Suferinţa îl obligă pe om să coboare în adâncurile fiinţei sale. Neavând nici o altă ieşire, el este obligat să facă apel la puterile sufletului şi ale spiritului; şi atunci când reuşeşte, în loc să facă auzite gemete şi strigăte de revoltă, el va emana un parfum îmbietor.”


Citeste mai multe despre OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV pe pagina www.mirabilys-magazin.roDespre Omraam Mikhael Aivanhov am discutat mai mult AICI (unde puteti vedea alte doua filme traduse cu el). O mare parte din cartile acestuia traduse in limba romana pot fi descarcate de AICI. Insa pentru cei care doresc sa sprijine editurile si/sau prefera cartea in format clasic aveti acum oportunitatea de a le cumpara mult mai ieftin (cu reducere de 25% pentru utilizatorii nou inregistrati) si TRANSPORT GRATUIT de AICI.

VEDETI FILMUL TRADUS AICI:

  

luni, 17 martie 2014

SINELE SUPREM (17.03.2014)
EU MAIOR (2013)
"Eu Maior" ("Sinele Suprem") este un minunat documentar brazilian lansat la finalul anului trecut, documentar ce prezintă o frumoasă și cuprinzătoare colecție de păreri privind cunoașterea de sine și căutarea fericirii. Deși s-au mai realizat filme de acest gen, consider că ceea ce face ca acesta să fie special este diversitatea persoanelor care au fost intervievate. Este vorba despre treizeci de personalități ce provin din medii și domenii foarte diferite, inclusiv lideri spirituali, intelectuali, artiști și sportivi profesioniști.
Dincolo de diferențele de orice fel, aceștia au în comun dorința de a împărtăși întrebările care i-au urmărit sau îi urmăresc și în prezent, răspunsurile personale și experiențele de viață care au lărgit percepția lor privind sinele și lumea. Poveștile lor de viață ating într-un fel aparte sufletul celui ce vizionează filmul și emoționează prin sinceritate și autenticitate. Iată o scurtă descriere a câtorva dintre cele 30 de personalități (îmi pare rău că a trebuit să aleg doar 12 dar descrierea de pe site-ul oficial ocupă 4 pagini word – o gasiti AICI):
***
- Sri Prem Baba - maestru  Sachcha, promovează tradițiile șamanice braziliene, construiște punți de legătură între știință și spiritualitate și a elaborat o metodă proprie de auto-dezvoltare pe care a numit-o Calea Inimii.
- Monja Coen Sensei - misionar oficial al budismului Zen Soto Shu în America de Sud, speaker ce promovează principiul nonviolenței și pacea la întâlniri inter-religioase.
- Mário Sérgio Cortella – filosof, doctor în educație, profesor la Departamentului Fundațiilor Educaționale la Universitatea Catolică Pontificală din São Paulo.
- Waldemar Niclevicz - primul brazilian care a escaladat Everest-ul, primul și singurul brazilian care a cucerit vârful K2, considerat cel mai dificil munte din lume și Seven Summits Mondial (cel mai înalt munte de pe fiecare continent).
- Ricardo Lindemann – a absolvit facultățile de Filosofie și Inginerie Civilă de la Universitatea Federală din Rio Grande do Sul, președinte al Societății Teozofice în Brazilia.
- Roberto Crema - antropolog și psiholog, membru al Colegiului Internațional al Terapeuților, a implementat cursul de formare pe bază holistică și cursul de Psihologie Transpersonală, pionier în transdisciplinaritate.
- Marcelo Gleiser - profesor de fizică și astronomie la Dartmouth College (SUA), pasionat de știință, are o capacitate aparte de a explica probleme complexe într-un mod accesibil pentru publicul larg autor a șapte cărți de succes.
- Flavio Gikovate - psihiatru cu peste 40 de ani de experienta clinică, autor a 30 de cărți, speaker activ la programe de radio și televiziune.
- Ari Raynsford - doctor în Inginerie Nucleară, MS în Inginerie Mecanică MIT și absolvent de Inginerie Navală la Școala Politehnică a Universității din São Paulo, specialist în Spiral Dynamics (model fascinant de percepție a nivelurilor de constiință umană).
- Leonardo Boff - exponent al teologiei eliberării, în urma persecuțiilor Vaticanului a renunțat la activitățile lui de călugăr franciscan în 1992, autorul a peste 60 de cărți, profesor de etică, filozofia religiilor și ecologie la Universitatea din Rio de Janeiro.
- José Hermógenes de Andrade Filho (Professor Hermógenes) – renumit profesor brazilian de Hatha Yoga, autor a peste 30 de cărți de succes în domeniu.
- Kaká Werá - scriitor, ecologist, lector și terapeut, fondator și președinte al Arapoty Institute-organizație dedicată diseminarii valorilor sacre și etice ale culturii indigene din Brazilia."SURSA si ai multe  informatii despre acest film gasiti aici: 
http://adinaamironesei.blogspot.ro

VEDETI FILMUL TRADUS AICI link 1
SAU AICI - LINK 2


 Developed by Freemake
FILMUL ESTE OPEN SOURCE 

sâmbătă, 15 martie 2014

DIRECT CU ROBERTO GROSA (15.03.2014)


Continuam sa va prezentam o alta emisiune TV cu format ezoteric, spiritual, o alta "ciupercuta" magica pentru minte, intitulata „Direct cu Roberto Grossa”.
Roberto Grossa a debutat pe postul de televiziune romanesc OTV, dupa o cariera de bioterapeut si autor.  Dupa debut a continuat sa practice terapiile neconventionale in direct la televizor pe mai multe posturi de televiziune, atit prin telefon fara contact direct cu subiectul sau dupa caz, la cabinetul personal.  In acest moment Roberto Grosa practica doar Vindecarea Reconectiva.

VEZI UN SCURT PLAYLIST AICI:Va invitam sa vizionati si alte emisiuni de la 6TV explorand categoria in CUPRINS.

miercuri, 12 martie 2014

Oamenii care se hrănesc cu Lumină (12.03.2014)

In the Beginning There Was Light (2010)

Va prezentam astazi un documentar tradus despre anumiti indivizi care traiesc cu lumina (prana, soare, aer). Ii multumim Adinei de la blogul Universul Meu pentru publicarea lui si pentru articolul ce urmeaza:

"Documentarul ce urmează reprezintă un fel de punere față în față a scepticilor din diverse domenii (medici, cercetători, biologi, etc.) cu cei ce practică acest mod de alimentație cu lumină (prană). Frumusețea filmului constă în faptul că este realizat într-un mod echilibrat, nepărtinitor, astfel încât cel ce îl vizionează poate să-și formeze o părere proprie despre subiect. Pentru realizarea filmului au fost intervievați numeroși oameni remarcabili din ambele tabere, enumăr doar câțiva:
  
"Mataji" Prahlad JANI - YOGI – (83 de ani) a petrecut zeci de ani meditând într-o peșteră de munte, nu a mâncat și nu a băut de la vârsta de 8 ani; a fost investigat-link (și supraveghiat video în timpul testărilor) de către o echipă de cercetători a Ministerului Indian al Apărării condusă de Prof. Dr. Sudhir Shah (neurolog) – care este și el intervievat în film; 

Prof. Dr. Brian David Josephson - fizician britanic, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 1973 pentru descoperirea efectului care-i poartă numele, încă din anii ’70 acesta a început să studieze meditația transcedentală și să exploreze relația dintre mecanica cuantică și conștiință, punând bazele Mind–Matter Unification Project.

 Prof. Dr. Gerhard W. Hacker – autor a peste 300 de articole științifice și căteva cărți, conduce Institute for Frontier Questions of Life, a pus la punct sistemul GDV de detectare a energiei vitale umane și a reacțiilor produse de stres;

 Hira Ratan Manek – profesor de meditație, trăiește cu energie solară (sungazing) și apă din anul 1995, a fost investigat medical de două ori;

 Dr. Ruediger Dahlke - de peste 30 de ani medic, autor si trainer, consideră că boala este un simbol, un mod prin care sufletul ne vorbește. Promovează psihosomatica holistică, care se extinde în dimensiuni mitice și spirituale și încurajează responsabilizarea, cu scopul de a dezvolta strategii de viață; 

Tian Ying - Maestru Qigong trăiește din 1993 fără alimente solide, a fondat Institutul Gong Tian în Berlin; 

Dr. Dean Radin - cibernetician la Institutul de Științe Noetice, studiază structura și caracteristicile conștiinței umane,  aptitudinile excepționale și fenomenele PSI (telepatia și percepția extrasenzorială). Este autor sau co-autor a peste 200 de lucrări științifice, articole și cărți, cunoscut și din alte documentare (mai ales din What the Bleep do We Know - link);

....și mulți alții.
Dincolo de importanța informațiilor pe care le conține, filmul:
aduce o mare doză de conștientizare asupra capacităților nebănuite ale ființei umane și
- reflectă cât de dificil este drumul noilor modele de gândire până la a fi recunoscute pe plan "oficial".
 SURSA si mai multe informatii pe marginea filmului de astazi: 
http://adinaamironesei.blogspot.ro

VEDETI FILMUL TRADUS AICI:(*Pentru a evita întreruperile în timpul vizionării: deschideți filmul, apoi dați click pe "pauză" pentru 2-3 minute până se încarcă suficient, apoi click pe "play" din nou.)

Nota Noastra: In ceea ce-l priveste pe Hira Ratan Manek acesta a fost descoperind mancand la restaurant. Deci poate ca omul nu este 100% "sungaziac" ci mai papa si lumina solida ... Caci asta e un adevar, toata materia este energie, lumina condensata.

Iar in ceea ce o priveste pe Jasmuheen i-am analizat cazul in alt articol dedicat acestor persoane: AUTOTROFII - Oameni care traiesc fara mancare

Deci cercetati cu rigoare  aceste cazuri de autotrofi, deoarece este posibil sa nu fie ceea ce spun ca sunt. Unii mint cu nonsalanta si candoare si chiar cred ce spun, tin conferinte, vand carti samd ... Deci mare grija.  

Exista multe alte cazuri de autotrofi sau oameni care nu au mancat cu luniile sau anii. O parte din acestia sunt descrisi de Paramahansa Yogananda  in cartea lui "Autobiografia unui yoghin". Alte cazuri sunt cele ale unor yoghini celebri care au meditat ani de zile incontinuu, gen Balayoghi sau Micul Buddha din Nepal. 

In concluzie: consideram ca asa ceva este posibil, insa cazurile de sarlatani dau o nota proasta acestei idei si duc in derizoriu idea. 

luni, 10 martie 2014

ACTUALITATEA ROMANEASCA (10.03.2014)


Va prezentam astazi o alta emisiune insa de data asta, realizata pe internet, intitulata ACTUALITATEA ROMANEASCA cu Laurentiu Primo (prezentator al emisiunii MERITOCRATIA de pe NASUL TV). 
Omul cunoaste multe, stie multe, insa la fel ca si in cazul lui Alex Jones, este blocat la un nivel intermediar al aparentelor. Omul vede conspiratia oculta, vede imbarligatura, conecteaza punctele, insa ii lipseste perspectiva mai profunda asupra lucrurilor, dimensiune pe care David Icke  o aduce mereu si mereu in discutie: dimensiunea spirituala. Fara cunoasterea experientiala a propriei identitati omul va ramane la fel de ancorat in materialism, in frica, in lacomie, in viclenie, in separare, in orgoliu, in reactii oarbe instinctuale. Orice sistem promovezi, orice sistem crezi tu ca va functiona, acesta va fi menit  esecului si disparitiei, deoarece oamenii sunt la fel ...sistemul este constituit si gandit de oameni si prin oameni, nu e ceva ce e separat. 
In plus, desi ii apreciem curajul, omul e plin de pesimism si viziuni negative: prin toamna a vorbit despre cometa ISON si despre iarna glaciara ce va urma datorita ei. A fost o iarna neobisnuit de calda. ... lol
Acum crede si trambiteaza sus si tare ca va fi un al 3-lea razboi mondial. Oare?
Din pacate prin aspectul asta de raspandac (din ce in ce mai penibil) de zvonuri alarmiste si negative, care vor sa starneasca frica, nu face altceva decat sa faca jocul ocultilor. I-am sugerat in mai multe comentarii sa fie mai atent cu genul acesta de mentalitate, deoarece acum prin portavocea postului Nasul TV face mult mai mult rau decat crede, caci poate influenta mase mult mai mari de oameni si cu cat sunt mai multi care gandesc ca el cu atat sunt mai multe sanse ca acea realitate sa se intample. 
Haideti sa credem ca orice conflict poate fi rezolvat pe cale amiabila, haideti sa vizionam un viitor mai luminos la care putem ajunge fara varsari de sange, fara zvarcolire si zbucium, fara a mai trece prin alte iaduri, ci gradat, natural, firesc, de la sine, prin oameni treziti care incet incet se rup de acest sistem bolnav si nu-l mai sustin, nu mai participa la jocurile acestuia, indiferent de cate provocari exista in jurul nostru. Sa ne concentram pe ceea ce putem face constructiv, sa urmarim sa ne trezim iubirea in suflet, sa avem initiative pozitive, sa ne straduim pe cat posibil sa fim schimbarea pe care dorim sa o vedem in lume, in spatiul nostru, sa devenim noi insine exemple de echilibru, frumusete, armonie, pace, vindecare, samd.
In ciuda obiectiunilor pe care le avem la adresa lui Laurentiu Primo, va prezentam totusi aceasta emisiune deoarece sunt prezentate si informatii noi, adeseori antisistem, sau nespuse in mass media, fiind mai reale decat celelalte. Insa priviti-o cu detasare si discernamant..

Vedeti AICI un playlist scurt:

sâmbătă, 8 martie 2014

PUTERILE SECRETE (8.03.2014)


Se pare ca televiziunea 6TV (sau TV6) este una in care pot fi gasite cele mai multe emisiuni de genul spiritual, ezoteric, dezvoltare personala, puteri paranormale, samd. Astazi va prezentam alta emisiune de la acest post tv intitulata PUTERILE SECRETE. In semn de apreciere pentru acest post de televiziune am creat categoria 6TV.  Bravo domnilor! Jos pălăria!
Postul poate fi vizionat live aici: http://www.tv6.ro/

Vedeti AICI un playlist cu cateva emisiuni:


 Pentru a vedea si alte emisiuni studiati categoria 6TV (pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS)

BONUS

UN CADOU DE 8 MARTIE pentru toate superbitatile iubibile, alintabile si jiujiulibile de pe planeta : FEMEILE.  La multi ani frumoaselor!

Un filmuleț in care mai mulți bărbați își cer scuze în numele tuturor bărbaților, într-un mod frumos, transfigurator, spiritual pentru toate nedreptățile și răutățile îndurate de femei de-a lungul timpului din partea bărbaților. Mesajul este gândit de Gay Handricks (un indrumator spiritual, iar în Romania exista cartea Cinci Dorinte scrisa de el) si Arjuna Ardagh (un alt scriitor si indrumator spiritual).

miercuri, 5 martie 2014

Posedare astrala, liber arbitru, manipulare, control mental si HOPIUM pentru prosti (5.03.2014)


De curand am abordat intr-un articol ideea liberului arbitru si printre multe alte intrebari se nascuse si aceasta: ce se intampla cu liberul arbitru in cazul posesiei astrale? Mutora le este frica sa nu fie posedati de demoni in timpul calatoriilor astrale de ex. sau in timpul ceremoniilor cu ayahuasca, ciupercute, meditatii profunde samd. 

Aparent „intamplator” am dat de curand peste anumite informatii noi despre aceste aspecte. 

luni, 3 martie 2014

PRIVIRE IN VIITOR (03.03.2014)


Astazi continuam ciclul de emisiuni TV despre stiinte de granita, medicina complementara, psihologie si parapsihologie, extrasenzorial , spiritualitate, samd ,  prezentandu-va o „ciupercuta” mai veche, iesita pe piata in decembrie 2012, o emisiune al carei motto este „Ceea ce credeti ca nu este, nu inseamna ca nu exista" ... Este o emisiune diversa cu un format diferit : cand sunt interviuri format obisnuit , cand fel si fel de mini-documentare pe diverse subiecte. In playlistul prezentat de noi astazi veti gasi cateva informatii despre Ayahuasca, dar si interviuri cu Valentina - clarvazatoarea oarba, povestea unui medic care a fost bolnav de cancer si care s-a vindecat prin procedee naturale, aopi niste informatii despre hipnoza, si altele despre extraterestrii cu Florin Gheorghita ... restul emisiunilor pot fi gasite pe canalul youtube PRIVIRE IN VIITOR

duminică, 2 martie 2014

TAINELE VIEŢII CU PROSPERIO - NASUL TV (1.03.2014)


Va prezentam astazi o noua emisiune „ciupercuta” (de spiritualitate, dezvoltare personala, dezvaluiri, samd), care merita studiata cu atentie.
Un lucru e cert: lumea se trezeste. Enjoy!

VEDETI AICI, CATEVA EMISIUNI:

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...