Ieşirea Din MATRIX: Povestea Craciunului este o poveste şamanica inspirata de ciuperca Amanita Muscaria

joi, 18 decembrie 2014

Povestea Craciunului este o poveste şamanica inspirata de ciuperca Amanita Muscaria


Deoarece in curand incepe sacrificarea brazilor si ciopartirea porcilor, in numele Saturnalilor si a  renasteri Soarelui pe cer dupa Solstitiul de iarna, scuze, a nasterii Mantuitorului, ca niste "buni" cre(s)tini ce sunt romanii, dorim sa readucem in atentie o simbolistica a Craciunului si a bradului cu globuri si a multora dintre povestile dragute ce tin sa sublinieze spiritul sarbatorilor de iarna, una din acele explicatii care ni se pare cea mai pertinenta si coerenta. 

"V-ați întrebat vreodată de ce de Crăciun tăiem și ducem un brad verde în casele noastre, îl decorăm, iar sub el așezăm diferite cadouri frumos ambalate în roșu și alb pentru cei dragi nouă; și ca și manifestare a iubirii noastre față de Dumnezeu și pruncul Isus?...


Ei bine, este pentru că sub brazi este exact locul in care se găsește cea mai sacră substanță, ciuperca Amanita Muscaria. - "‘Most Sacred' Substance, the Amanita muscaria, in the wild." - James Arthur, "Mushrooms and Mankind"

 Muscărița, este ciuperca magică, roșie cu pete albe ce crește in principal sub conifere. 

 Bradul de crăciun este piesa centrală în jurul căreia s-a construit Crăciunul. Sub acest brad se găsesc cadourile celor ce au fost cuminți. Ciuperca crește sub același brad sub care ne căutăm cadourile de Crăciun. - James Arthur, "Mushrooms and Mankind"

Verde, roșu si alb sunt culorile Crăciunului, dar Crăciunul ca și concept originar vine din Egipteanul  KRST (uns, uleiat)  și Mes (prăjitira sacră făcută anual și ingerată de egitieni). De unde mai apoi denumirea de Crăciun din zilele noastre (Krst + Mes). Acest Eucharist a fost inițial făcut din Amanita Muscaria sau a întruchipat chiar ciuperca în sine. Iar tradiția a existat pretutindeni în lumea antică, cu toate că recunoscut simbolistic așa cum este ea astăzi, vine din perioada pre-Cristiană din nordul Europei,

Dar James Arthur nu este sigurul care face legături între Crăciun și Amanita muscaria, Dana Larsen,  "The Psychedelic Secrets of Santa Claus" Cannabis Culture, Marijuana Magazine, Dec 18th, 2003 unde spune așa: "Cu toate că majoritatea popoarelor asociază Crăciunul cu Crestinismul, majoritatea simbolurilor sunt derivate din ritualurile șamanilor tribulor nord Europene, ale căror ciupercă sacră era aceasta amanita roșie cu puncte albe... Acești oameni trăiau în iurte  făcute din piele de reni, iurte cu o singură gaură ce folosea și ca și cale de acces dar și ca horn. După cules, șamanii ce se întorceau cu cu sacul plin de ciuperci sacre, le împărțeau cu cei din interiorul iurtei ... Moș Crăciun se îmbrăca la fel ca și culegătorii de ciuperci. Când era vreme de cules, șamanii purtau haine roșii împodobite cu blană albă pe la margini și cizme negre."

Șamanii siberieni păstrează aceste obiceiuri chiar și în zilele noastre, ei se îmbracă în roșu cu alb când merg la cules ciuperci. Iar după cules, agață ciupercile proaspăt culese de crengile brazilor din apropiere, pentru a se usca și deveni mai ușor de ingerat. Acesta este motivul pentru care decorăm și noi bradul de crăciun, deoarece  am preluat inconstient o traditie samanica. Șamanul adună aceste ciuperci apoi merge din casă în casă să le împartă, iar cum zăpada siberiană acoperă de multe ori iurtele, șamanul e nevoit să escaladeze acești nămeți pentru a ajunge la fiecare și astfel el coboară prin singura cale de acces care este și horn și intrare. De aici conceptul cum că Mos Crăciun intră pe horn. (noi am spune ca hornul poate fi simbolul traseului respirator, deoarece am citit nu stiu pe unde, ca ciuperca fumata e posibil sa fie mai potenta .. deci Mosul, sub forma ciupercii, intra ca un fum pe horn si aduce darul spiritual al expandarii constientei n.n.) Iar apoi în final, acești credincioși, inșiră ciupercile primite pe ațe sau le pun în șosete care se agață în apropierea focului pentru uscare, iar dimineața la trezire, aceste cadouri primite de la șaman, sunt uscate și gata de consumare.

"În Siberia, stiința antică a consumului de Muscăriță este foarte veche și documentată; cu toate că guvernul face tot posibilul interzicerii practicilor șamaniste. Însă sunt foarte mulți care se opun acestuia și parctică în secret în continuare aceste ritualuri..." - James Arthur, "Mushrooms and Mankind"

Renul siberian de asemenea mănâncă muscărița, iar aceasta este de multe ori folosită pentru atragerea cirezilor de reni. Deoarece unul din efectele halucinogene create de muscăriță este viziunea de plutire, zbor, conceptul reniilor zburători ai lui Moș Crăciun probabil că se trage din aceste surse.

"Renul era animalul sacru a semi-nomazilor, îi deservea cu hrană, adăpost, blănuri și alte cele. Renul deasemenea consumă această ciupercă și o caută, iar cât este sub efectul ciupercii chiar o face pe grozavul ... Efectul halucinogen de zbor al muscăriței respectiv de distorsiune a mărimilor, poate fi la baza legendei renilor zburători ..." - Dana Larsen, "The Psychedelic Secrets of Santa Claus" Cannabis Culture, Marijuana Magazine, Dec 18th, 2003

"Renii zburători, sania lui Moș Crăciun, intreagul mit al lui Moș Crăciun își are originea in Siberia, unde Sfânul Nicolae, apărătorul copiilor, este înlocuitorul șamanilor băștinași. Sfântul Nicolae este cel mai venerat dintre sfinții ruși, întrecut doar de către apostoli și este cel mai respectat șaman ... Șamanul e un om sfânt foarte familiarizat cu experiențele extracorporale bazate pe folosirea de substanţe entheogene, experienţe care sunt la limita dintre viață și moarte ..." - James Arthur, "Mushrooms and Mankind" (10)

"Unul dintre efectele consumului de muscăriță este acela că pielea și caracteristicile faciale primesc o nuanță de rumenire și strălucire. De aceea Moș Crăciun este reprezentat în totdeauna cu obrajii roșii și nasul roșu. Chiar și tradiționalul salut a lui Moș Crăciun: Ho, ho, ho! este un râs euforic a celui care a ingerat această ciupercă" - Dana Larsen, "The Psychedelic Secrets of Santa Claus" Cannabis Culture, Marijuana Magazine, Dec 18th, 2003


"Calatoria magică a lui Moș Crăciun, în urma căreia într-o singură noapte este în stare sa călătorească prin întreaga lume și să împartă cadourile sale, este în jurul conceptului de car ceresc. Carul lui Odin, Thor și chiar si egipteanul Osiris este cunoscut azi sub numele de Carul Mare și înconjoara Steaua Polară in 24 de ore. În versiuni diferite, carul era tras de reni sau cai, iar pe măsură ce aceștia oboseau, se extenuau, vărsau și scuipai sânge, care cădea pe pământ și devenea ciuperca sacră." - Dana Larsen, "The Psychedelic Secrets of Santa Claus" Cannabis Culture, Marijuana Magazine, Dec 18th, 2003

Santa (Moș Crăciun) este o anagramă pentru Satan (sau poate de la Saturn , citit Setan in engleza, daca tot e vorba de Saturnalii n.n.), îmbrăcat în roșu, având o listă cu copii răi, furând crăciunul de la Isus. Dar dacă căutăm în conceptul originar a ciupercii, Moș Crăciun nu este un complice, nu e un deținător a listei, el este un Entheogen, o plantă despre care se spune că trezește Dumnezeul în fiecare. Cuvântul Entheogen format din: En care semnifică interiorul, Theo pentru Dumnezeu iar Gen pentru geneză, vor trezi împreună Dumnezeul din fiecare. Dacă ați consumat vreodată ciuperci halucinogene, atunci stiți că această experianță nu e doar spirituală ci și religioasă, deoarece acest Entheogen te pune în legătură cu sclipirea divină din interiorul tău. Îți dă acces la o conștientizare superioară, îți deschide al treilea ochi, iar lumea materială se dizolvă, cele cinci simțuri se contopesc în una singură, cea a conștiinței.



 "Această experianță este atât de puternică, încât simt că ea este necesară în procesul evoluției fiecărui individ și al întregii omeniri"  - James Arthur, "Mushrooms and Mankind" (26)

Dar atenție mare, dacă sunteți o persoană rea sau cu secrete, entheogen-ul te va purta în propriul iad, însă dacă sunteți o persoană bună, iubitoare ce trăiește pentru adevăr, entheogen-ul te va înălța în ceruri, în paradis.

Când persoane cu dispoziție proastă au consumat această ciupercă, ei au avut în general doar experiențe slabe, chiar negative și invers, perosanele cu bună dispoziție, pozitive au avut doar de câstigat, exact ca și cu Moș Crăciun, cei buni primesc daruri și se bucură, pe când celor ce au fost răi li se ia orice bucurie sau cadou.
.........................................

Articolul originar il găsiți aici: Santa Claus the Magic Mushroom

Mai multe despre conexiunea intre mitologia crestina si ciuperca Amanita Muscaria gasiti in articolul si documentarul tradus INCHIZITIA FARMACRATICA.

VEDETI AICI si un scurt filmulet tradus de la BBC pe aceasta tema

Dacă doriți filmul oferiți o donație! Mulțumim!

Despre Craciun, ignat, simbologia Craciunului am vorbit pe larg in categoria CRACIUN, pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...