Ieşirea Din MATRIX: Lisa Cairns: Esenta Dualitatii si Non-Dualitatea

miercuri, 1 octombrie 2014

Lisa Cairns: Esenta Dualitatii si Non-Dualitatea

The Essence of Duality and Non-duality (2014)

Acest interviu (video tradus) a fost realizat de către Sabina cu Lisa Cairns în ianuarie 2014 în apropiere de München (Jetzt-TV, Lisa Cairns).
 
In urmatorul interviu sunt abordate urmatoarele idei:

Sfârşitul suferinţei; să nu cunoşti; viaţa care răsare cine ştie de unde; fără graniţe; fără control; fără graniţe între percepţii şi scopurile lor; nu oricine poate înţelege; gândurile impun interpretări mai presus de senzaţiile care apar în spaţiul nelimitat; nici tu, nici eu, în marea masă a aparenţelor; întreaga suferinţă provine de la o personalitate inventată, care se bazează pe presupuneri; să nu ştim ce suntem; să nu avem capacitatea de a trece cu vederea; opoziţia se diminuează; totul este incognoscibil; drama din jurul presupunerii existenţei liberului arbitru; de unde provin gândurile ?

Totul apare spontan din neant; programarea corporală; problemele apar când totul este luat la modul personal; anterior limbajului nu exista decât acţiunea; odată cu limbajul totul a fost atribuit cine ştie căror entităţi; aceste entităţi au devenit din ce în ce mai puternice; societăţile care pun cel mai mare accent pe individualism par să aibă cea mai mare rată a depresiilor; gândurile ar trebui să apară spontan, în loc să fie părtinitoare, bazate pe credinţa în entitate şi povestea ei în timp; entităţile par a fi programate să evite tăcerea – care este ca şi moartea; impulsul cuiva de a face ce doreşte se situează în domeniul imaginaţiei; să nu ştii ceea ce doreşte cineva să facă; să nu găseşti niciodată locul perfect în care să poţi face ceea ce doreşti; să nu existe eul, care ar putea face orice; viaţa e un dezastru, dar e frumoasă; totul este liber să apară sau să dispară; nu mai există ‚trebuie să fii astfel’; minunea fără margini şi libertatea eului se estompează; totul indică, ţipător, această prezenţă şi iluminarea; societatea pare să predea individualismul şi credinţa că nu am fi suficient de buni; esenţa tuturor lucrurilor este iubirea; relaţia dintre bărbat şi femeie; fără suflet individual; karma este în principal cauză şi efect şi există o mulţime de confuzii în privinţa karmei în cercurile ‚spirituale’; totul există aici, acum; adevărata experienţă este cea care apare cine ştie de unde." 

SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.com.es

VEZI  FILMUL TRADUS AICI

"Ce este Advaita, sau non-dualitatea? Advaita inseamna non-dual sau “nu doi”. Aceasta unicitate este calitatea fundamentala pentru orice. Orice este parte din si facut dintr-o constiinta non-duala. Deseori se naste intrebarea: “Daca totul este un lucru, de ce nu il experimentam in acest fel?” Acest lucru se intampla pentru ca se incurca unicitatea cu aparenta asemanarii. Lucrurile pot parea diferite fara a fi separate. Priviti-va spre exemplu mana pentru o clipa. Degetele voastre sunt toate diferite, unul fata de celalalt, insa sunt ele separate? Ele toate pornesc din aceiasi mana. In mod similar, obiectele, animalele, plantele si oamenii de pe Pamant sunt toate diferite in mod clar ca aparenta si functionalitate, insa toate sunt conectate la sursa lor proprie – provin din aceiasi sursa. Acesta Fiinta unica ce este in spatele intregii vieti are un numar infinit de exprimari diferite pe care le experimentam ca pe obiecte diferite.

Pentru a continua analogia mainii, degetele voastre sunt toate facute din aceleasi substante. Ele au acelasi tip de tesut, celule, atomi si chiar si la cel mai profund nivel, acelasi tip de particule subatomice. In mod similar, atunci cand experienta voastra a realitatii devine mai subtila, descoperiti ca totul nu este decat o exprimare diferita a unui camp al unei Fiinte non-duale. Dedesubt este o mica poveste minunata in legatura cu insemnatatea si definitia non-dualitatii sau a Advaita, scrisa de catre Dennis Waite (advaita.org.uk), care exploreaza subiectul ceva mai profund.

Insa ce puteti spune despre experienta voastra din acest moment? Este posibil sa realizati aceasta unicitate subtila intr-o experineta ordinara? Intr-adevar este posibil, daca inlaturati asteptarile in legatura cu o trezire dramatica catre experienta unicitatii si puteti explora natura non-duala a realitatii pentru ceva timp.  Precum o singura picatura de apa este uda, la fel puteti experimenta unicitatea chiar si in cadrul celor mai simple experiente de zi cu zi, deoarece unicitatea este o calitate fundamentala a tot ceea ce exista.

Ca un experiment, observati-va degetele si palma mainii voastre. Puteti spune cu exactitate unde incepe una si se termina celelalte, sau sunt un singur lucru? Pentru a duce aceasta idee mai departe, unde vi se termina mana si incepe antebratul? Puteti experimenta unicitatea mainii si a antebratului vostru? Daca ele nu sunt separate, ce puteti spune despre celelalte parti ale corpului vostru? Sunt picioarele si urechile voastre una, chiar daca ele sunt atat de diferite? Acum observati daca exista o separare intre gandurile voastre si capul vostru. Unde se termina capul vostru si incepe altceva ce se cheama gand? Ce spuneti despre emotii sau dorinte? Sunt ele intr-adevar separate de corpul vostru?

Acum, observati senzatiile simple pe care le aveti: sunetele pe care le auziti, senzatia de atingere si obiectele sau evenimentele pe care le vedeti. Daca vedeti ceva, unde se termina vederea si incepe altceva care se chema ochi? Daca auziti sunete, unde incepe sunetul si unde se termina urechea? Poate ca sunetul si intreaga voastra ureche sunt un singur lucru. Da, urechea este diferita de sunet, insa in cadrul actului de a auzi, ele devin un singur lucru.

Apoi, unde se termina susrsa sunetului si unde incepe sunetul propriu zis? De exemplu, daca o pasare canta undeva afara, unde se etrmina pasarea si unde incepe cantecul ei? Sau sunt ele unul si acelasi lucru? Daca pasarea si cantecul ei sunt unul si acelasi lucru, iar auzul vostru si cantecul sunteti una, atunci este posibil ca voi si pasarea sa fiti de asemenea un singur lucru?

Constiinta non-duala este starea naturala

Adevarul Advaita a constiintei non-duale, a unicitatii Fiintei, a fost deseori privita ca ceva ascuns sau dificil de experimentat, cand de fapt este absolut obisnuit si disponibil in orice clipa. Constiinta non-duala este starea naturala. Desigur ca o experineta dramatica a unicitatii este un evenimnet rar. Dar de ce sa asteptam ceva atat de rar cand aceasta unicitate atat de dulce si satisfacatoare este chiar aici, chiar acum?

Intelesul sau Definitia Advaita, a Unicitatii sau a Non-dualitatii

Advaita este invatatura non-dualitatii, care a devenit bine cunoscuta in vest prin invataturile sfantului indian, Ramana Maharshi. El a spus ca realizarea sinelui, sau realizare unicitatii a cine suntem noi cu adevarat nu este un scop indepartat pe care doar cativa il pot atinge. Sinele este ceva care exista mereu si este prezent, ceva ce nu vine si pleaca. Iubirea, pacea si fericirea pe care noi cu totii le-am cautat exista deja acolo si de fapt sunt cine suntem noi cu adevarat. Prin auto-analiza simpla, ne putem trezi din visul unui sine separat la realitatea Unicitatii, a adevarului spiritual a cine suntem noi ca si constiinta non-duala.

In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA(despre NON DUALITATE), Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha Dipika, ESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.

De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne, "Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .

 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...