Ieşirea Din MATRIX: Despre vacuitate - esența realității și liantul interconectării (18.08.2014)

luni, 18 august 2014

Despre vacuitate - esența realității și liantul interconectării (18.08.2014)

UN INTERVIU CU VINCENT KEISEN VUILLEMIN SI ANDREI DOROBANTU

"În fiecare moment al istoriei umanității ne-a urmărit o întrebare. Marea întrebare, total abstractă dar profundă este: 'De ce există ceva când ar putea să nu existe nimic?'" 
- Mario Sergio Cortella - începutul filmului "Sinele Suprem" (postat aici-link). 

Deși omenirea nu a găsit un răspuns acceptabil la această întrebare, știința face pași mari către găsirea răspunsului privind esența a tot ceea ce există iar acest lucru este unul foarte important pentru noi toți chiar dacă această importanță nu este foarte vizibilă la prima vedere. Vă amintiți desigur cercetările care s-au făcut și continuă la Laboratorul European pentru Fizica Particulelor Elementare din Geneva (CERN), despre care am mai vorbit pe blog. Toate studiile de la Geneva au fost centrate pe căutarea dovezilor existenței bosonului Higgs (link-1, link-2) despre care se crede că face parte din mecanismul care conferă masă celorlalte particule elementare (confirmat în 2013), iar acum sunt centrate pe căutarea și înțelegerea proprietăților acestuia. Reamintesc că denumirea de boson Higgs și câmp Higgs vine de la numele fizicianului scoțian - Peter Higgs - care a lansat teoria și a fost distins pentru aceasta cu Premiul Nobel în 2013 împreună cu François Englert.
Am găsit acum ceva vreme un interviu pe care îl consider prețios deoarece conține numeroase paralele între definirea câmpului Higgs unde există toate lucrurile în mod potențial (latent) și ceea ce în unele tradiții numesc "vacuitate" - care are aceleași caracteristici. Interviul este realizat de domnul Matei Georgescu cu doi invitați remarcabili: Vincent Keisen Vuillemin - maestru zen și director al Departamentului de Inginerie al Laboratorului European pentru Fizica Particulelor Elementare din Geneva (CERN) și Andrei Dorobanțu - fizician de renume internațional, profesor invitat la Institutul de Fizica din Trieste și Jülich, secretar al Euroscience România, autor si producatorul show-lui "Pașaport pentru știință" de la Radio București." SURSA  si mai multe pareri despre acest interviu (click aici)



Nota Noastra: Noi credem mai degraba in conceptul de singularitate despre care vorbeste Nassim Haramein, aceasta fiind cea care confera masa particulelor elementare si nu o particula "ultima" iar vacuitatea este legata direct de acest concept al singularitatii omniprezente, mai degraba decat de particula Higgs. De fapt in interviu chiar se spune de acest camp Higgs pe care orientalii il numesc akasha, iar Ervin Lazlo campul A. Despre acest subiect se discuta pe larg si in documentarul DUMNEZEUL LAUNTRIC publicat AICI.
VEDETI INTERVIUL TRADUS, AICI:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...