Ieşirea Din MATRIX: ADAM CURTIS - Puterea Coşmarurilor - Puterea Manipulantă A Fricii

luni, 28 iulie 2014

ADAM CURTIS - Puterea Coşmarurilor - Puterea Manipulantă A Fricii


THE POWER OF NIGHTMARES (2004)
(The Rise Of The Politics Of Fear)
- Ascensiunea Politicilor Fricii

Un documentar BBC, de bun simţ, care ne poate trezi la realitate. Razboiul rece, razboiul contra terorismul international, Al'Qaeda, şi alte chestii din astea sunt produsul unor minciuni, produsul fanteziei şi filozofiei unor oameni, cel putin bolnavi psihic! Parerea mea ...

Acest documentar oferă o remarcabilă pătrundere în realitatea climatului de frică actual. Veţi înţelege poate, mai bine de ce este necesară frica ca să se conducă prostimea.

Adam Curtis face o cronică a ascensiunii neo - conservatorismului şi a schimbării rezultate în agenda politică mondială orchestrată de aceia care cred în ideea filozofică a necesităţii unui rău care să unească ţara.

Totuşi, deşi apreciez enorm munca acestor jurnalişti care ne oferă aceste informaţii remarcabile, trebuie să remarc lipsa de imparţialitate. Ei dau vina doar pe neo-conservatori pentru situaţia actuală, democraţii, liberalii fiind cumva mieluşei fără de prihană. Din punctul meu de vedere atât democraţii cât şi republicanii (liberalii şi conservatorii) sunt mână în mână, ca pe la noi, liderii acestor partide îşi dau mâna când se întâlnesc pe la Clubul Bilderberg, pe la Consiliul Pentru Relaţii Externe, pe la Comisia Trilaterală, ş.a.m.d. şi pun la cale agenda ezoterică (agenda ascunsă) de dominare globală. Personal nu cred în ideea unei filozofii a răului necesar pentru a unii poporul în faţa agresiunii. Nu cred că toţi neo conservatorii sunt fanii lui Strauss (vedeţi în film) , iar conexiunile dintre ei sunt cam forţate. Cumva se încearcă o disculpare a neo conservatorilor (în fundal este ideea că ei de fapt doresc binele, dar mijloacele de a atinge acest bine sunt prea radicale).

Aşadar atenţie mare!

Deşi am tradus acest documentar şi vă ofer aceste informaţii şi vouă, din punctul meu de vedere, acest filmul este o combinaţie de adevăr şi minciună. Cred că faptele prezentate sunt reale. Cred că războiul rece a fost artifical susţinut. Cred că Al'Qaeda este o fantomă, o ameninţare 100% inventată. Cred că teroriştii sunt fabricaţi şi atacurile teoriste programate şi acţionate din interior, de CIA şi alte servicii secrete din lumea asta. Cred că atacul "terorist" de la 11 septembrie e fabricat în totalitate (de cei care conduc această lume din umbră şi trebuie să apreciez curajul jurnaliştilor BBC de a ieşi în faţă şi a demasca acest lucru (totuşi spun adevărul pe jumătate). Luaţi ceea ce este adevărat din acest documentar, cruciţi-vă şi daţi la oparte "neghina" minciunii înţelegând că BBC-ul este, totuşi, un canal principal de media în lumea asta, un canal respectat, care nu-şi permite să prezinte adevărul aşa cum este, care îşi lasă portiţe juridice de scăpare în caz de procese. Este mai uşor să dai vina pe o filozofie anume (a lui Strauss) decât pe o agendă ascunsă, pusă la cale de ocultiştii de elită care ne conduc destinele în acestă lume materială. Iar comparaţia dintre neo conservatori şi frăţia musulmană e cel puţin forţată, dar foarte convenabilă pentru producătorii acestui documentar. E foarte greu să dovedeşti agenda ascunsă, iar demersul jurnalistic ar fi colosal, mult prea mare şi îmbârligat.

VEZI FILMUL TRADUS, AICI 
(ca de obicei, cu subtitrare în română şi în premieră pe ţară) 

PRIMA PARTE: Baby It's Cold Outside
Baby este frig afară 

A II-A PARTE: The Phantom Victory
Victoria Fantomă

A III-A PARTE: The Shadows In The Cave
Umbrele din pestera

Dacă doriți să vedeți cele 3 episoade, oferiți o donație!
Vă mulțumesc!

Acest film face parte din seria de reluare a unor documentare care cel putin pe noi, ne-au marcat insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi nu ati descoperit blogul in 2008 cand a fost creat. De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru. Reluam incepand cu 2008 , cel de astazi fiind un documentar publicat initial in 18.10.2008, apoi ne apropiem incet incet de anul curent.

3 comentarii:

  1. va rog, pentru conformitate literara,NU cosmare, caci nu sunt cosuri mari de dus la piata, ci COSMARURI.cu drag, cineva care va citeste,

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect ...aveţi dreptate. Îmi cer scuze . Am făcut modificarea. Mulţumesc de atenţionare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru prezentarea facuta.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...