miercuri, 30 ianuarie 2013

Teoria Athene-i despre Tot (30.01.2012)

ATHENE'S THEORY OF EVERYTHING (2012)

"O abordare stiintifica despre ceea ce suntem: O expresie de moment a unei unitati in continua schimbare fara nici un centru. Consecintele psihologice ale acestui sistem de credinta obiectiv permit constienta de sine fara atasament de un sine imaginat, cauzand cresteri dramatice in claritate mentala, constienta sociala, autoreglare si ceea ce este des descris ca "a fi in moment". 
O credinta culturala obisnuita a fost mai mult ca in mare parte, avem nevoie de o viziune asupra vietii mai narativa, mai diacronica (cronologica), pentru a stabili valori morale. Dar cu actualele noastre intelegeri despre natura empatica si sociala a creierului, acum stim ca o privire pur stiintifica, fara vreun atasament de identitatea sau "povestea" noastra, tinteste catre o paradigma cu mult mai exacta, pe inteles sau etica decat valorile noastre anecdotice. Acest punct este logic, din moment ce tendinta noastra traditionala de a ne defini ca fiind constante imaginare individualiste "cableaza" si aranjeaza in mod neuronal creierul catre procese cognitive disfunctionale, precum etichetarea compulsiva si nevoia psihologica de a impune asteptari. Etichetarea practica sustine toate formele interactiunilor noaste in vietile noastre de zi cu zi. Dar prin etichetare psihologica a sinelui ca fiind interior si a mediului ca fiind exterior, ne constrangem propriile noastre procese neurochimice si experimentam o deconectare amagitoare. Cresterea si efectele sale secundare evolutionare, precum fericirea sau implinirea, sunt stimulate cand nu suntem etichetati in interactiunile noastre. Putem avea multe puncte de vedere diferite si sa nu fim de acord unul cu celalalt pe multe subiecte, dar interactiuni care ne accepta fara doar si poate ca ceea ce suntem, fara judecata, sunt catalisti neuropsihologici care "cableaza" creierul uman astfel incat sa recunoasca pe altii si sa accepte rational si fara disonanta sisteme de credinta verificate. Stimuland acest tip de activitate si interactiune neuronala te elibereaza de nevoia de distragere si distractie si creaza cicluri de comportament constructive, in mediul nostru. Suntem o retea globala de reactii neurochimice. Si ciclul auto-amplificat de acceptare si recunoastere, sustinut de deciziile noastre zilnice din interactiunile noastre este o reactie in lant care va defini in mod ultim si definitiv abilitatea noastra colectiva de a depasi diferentele imaginate si de a privi viata dupa imaginea de ansamblu.
In mecanica cuantica, am invatat sa abordam realitatea diferit si sa vedem totul ca probabilitati in loc de convingeri. Intr-un sens matematic, orice este posibil. La fel ca in stiinta asa si in vietile noastre de zi cu zi, gradul capacitatii prin care putem calcula sau stabili probabilitatile este determinat de capacitatea noastra intelectuala de a recunoaste sabloane. Pe cat suntem mai putin partinitori, pe atat putem identifica mai clar aceste sabloane si putem baza actiunile noastre pe probabilitati rezonabile. Din moment ce se afla in natura emisferei cerebrale stangi sa respinga idei care nu se incadreaza in paradigma noastra curenta, cu cat suntem mai atasati de un anumit sistem de credinte, cu atat mai putin suntem capabili sa facem alegeri constiente pentru noi insine. Dar prin observarea acestui proces, noi ne putem amplifica\dezvolta constienta\vigilenta si ne putem intarii liberul arbitru." 
Multumim Maria Magdalena pentru traducerea articolului si multumim Criss pentru semnalarea lui.
De asemenea ii multumim lui Cristi Muresan pentru traducerea documentarului.

VEDETI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI :
Daca subtitrarea nu porneste automat, dati click pe CC in fereastra filmului. 
DOWNLOAD RAPID
 
FILMULE ESTE OPEN SOURCE

luni, 28 ianuarie 2013

FALUN DAFA si FALUN GONG - Atrocitatile continua (28.01.2013)

In 26.01.2010 (exact acum 3 ani) publicam un articol despre atrocitatile indreptate impotriva miscarii Falung Dafa din China.  Unele lucruri s-au schimbat de atunci, altele nu. Astazi va prezentam mai multe filmulete care vin cu noi dovezi si argumente in sprijinul acestei miscari spirituale incredibil de persecutate si de terorizate intr-o lume „civilizata”. Aceasta este una dintre marile bile negre date guvernarii chineze, un mare avertisment si motiv de reflexie oferit celor care inca mai cred ca in China lucrurile se misca intr-o directie absolut pozitiva.

 Martiri din trecut si din prezent

O paralela intre persecutia Falun Dafa din prezent si persecutia crestinilor din secolele 2 si 3. Martirii crestini sunt binecunoscuti pentru verticalitatea, credinta si spiritul de non-violenta de care dadeau dovada cand se confruntau cu persecutorii lor. Acelasi lucru se observa si la practicantii Falun Dafa care sufera azi persecutia din China.Falun Dafa, sau Falun Gong este o practică străveche a corpului, minții și spiritului, profund înrădăcinată în cultura tradițională chineză. În centrul acestei învataturi stau trei principii si dorinta de a se alinia cu acestea în gând și acțiune - Adevăr, Compasiune și Toleranță, la care se adaugă un set de exerciții line.

A fost făcută publică în luna mai 1992 în China, iar de atunci Falun Dafa s-a răspândit rapid, de la om la om, atât în China, cât și în străinătate. În prezent este practicată în 110 țări, de către aproximativ 100 de milioane de oameni. Este complet gratuită, se practică în parcuri sau acasă, nu are liste de membri și nu acceptă donații de nici un fel.

Falun Dafa a primit peste 1000 de premii și onoruri, inclusiv în China  înainte de începerea persecuției, iar Maestrul școlii, domnul Li Hongzhi, a fost de cinci ori nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, între anii 2000 - 2012, datorită aportului adus omenirii prin principiile și beneficiile şcolii.

Beneficiile practicii deveniseră  vizibile în China, un număr mare de oameni își redobândeau sănătatea și își îmbunătățeau caracterul moral, această masă de oameni începând să stabilizeze societatea chineză. 

Din 1992 în 1999, în doar șapte ani, 1 din 12 chinezi practicau Falun Dafa. Potrivit Guvernului Chinez numărul era cuprins undeva între 70 și 100 de milioane de oameni și era în continuă creștere. Deja fusese depășit numărul membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC). 

Un numar prea mare pentru a fi tolerat. Asa ca s-a decis eradicarea acestei miscari care nu avea si nu are nimic de a face cu politica, religia sau cu orice alte ratiuni de ordin economic si social. Prin eradicare se intelege : trimitere in lagare de munca fortata, tortura, spalare pe creier, recoltare forțată de organe.

Peste 87 000 de cazuri de tortura au fost documentate pana in prezent la ONU.
In martie 2006 au fost facute primele dezvaluiri potrivit carora in China existau 36 de lagare de concentrare, unde se efectuau zeci de mii de operatii de recoltare de organe pentru transplant de la practicantii Falun Dafa in scopul vanzarii pentru profit. Astazi, in conformitate cu marturisirile unor martori oculari, numarul practicantilor omorati pentru transplanturi se ridica la peste 65000.


ONU a cerut Chinei sa investigheze persoanele vinovate de transplanturile ilegale de organe de la practicantii Falun Dafa si sa ia masurile imediate pentru ca responsabilii sa fie judecati si pedepsiti.
La sfarsitul anului 2009, Jiang Zemin, si alti oficiali chinezi au fost pusi sub acuzare pentru genocid si crime impotriva umanitatii de tribunale din Spania si Argentina, in alte 17 tari fiind de asemenea inaintate peste 50 de plangeri penale impotriva lor pentru aceleasi acuzatii.
Se spune ca singurul lucru necesar pentru triumful raului este ca oamenii buni sa nu faca nimic. 
 
 Puteti cere incetarea acestor atrocitati prin semnarea petitiilor de la:


Documentar: Un deceniu de curaj


In completare studiati si
 1) CHINA VS US - Empires At War
2) THE 10 CONDITIONS OF LOVE - un documentar tradus, despre problema chineza a uigurilor
3) FALUN GONG  - O scoala spirituala decimata in China
4) Dalai Lama: China minte pe toată lumea despre Tibet
5) Problema Chineza

joi, 24 ianuarie 2013

DIN INIMA LUMII - Avertismentul Fratilor Mai Varstnici (24.01.2012)

FROM THE HEART OF THE WORLD (2012)
The Elder Brother's Warning

Ne bucuram sa auzim ca mai exista inca pe Pamant comunitati umane, inteligente si evoluate spiritual care au scapat de nefasta influenta a „civilizatiei” occidentale. Iata niste oameni mai normali la cap si la suflet, mai in armonie cu viata si natura, fiind pentru toti, poate, un model de urmat.

Kogi sunt ultima civilizaţie supravieţuitoare a popoarelor incaşe şi aztece.

Kogi Jacinto Zarabata, un reprezentant al ultimei civilizaţii supravieţuitoare a popoarelor Inca şi Aztec, rămasă neatinsă de civilizaţia modernă, vorbeşte pentru prima dată în faţa unui public din occident.

Kogi sunt ultima civilizaţie supravieţuitoare a popoarelor Inca şi Aztec, iar oraşele lor sunt neatinse de lumea noastră. Liderii lor spirituali numiţi Mamos sunt crescuţi într-un mediu complet întunecat primii 18 ani din viaţă. Acolo sunt învăţaţi să comunice cu “ALUNA”, considerate de ei a fi forţele guvernante ale planetei. Astfel ei devin Mamos (Iluminaţi). Unii lucrează în locuri izolate pe care le numesc “hot spots” (puncte fierbinţi), unde se consideră că se află sursa energiei vitale care se revarsă în lume. Ei păzesc secretele şi izolarea în care se află pentru a-şi putea continua munca. Acum consideră că munca lor a devenit imposibilă din cauza lăcomiei distructive şi că planeta în sine se află în faţa colapsului apocaliptic.

luni, 21 ianuarie 2013

In Tranzitie - versiunea 1.0 (21.01.2012)

IN TRANSITION 1.0 (2012) 
From oil dependence to local resilience
De la dependenta de petrol la o rezistenta locală

Peste tot in lume, din ce in ce mai multi oameni inteleg ca societatea actuala, sistemul, paradigma curenta incepe sa expire si apar fel si fel de solutii alternative. Astazi va prezentam un film care ne prezinta si  alte idei ce merita implementate in societatiile de tranzitie de la sistemul actual, la o noua viziune si abordare a vietii. 
Si in Romania apar tot mai multi oameni care vor sa se rupa de sistem si ca de obicei, cand vorbim de astfel de subiecte, va aducem noi informatii despre o alta comunitate, de data asta una in curs de aparitie si anume comunitatea de la Brasov. 
Dar mai intai cateva cuvinte despre acest film:
„Este un film despre mișcarea de tranziție, cu și despre cei care o înfăptuiesc.
Oameni de pe întreg globul răspund fenomenului Peak Oil și schimbărilor climaterice cu creativitate, imaginație și umor. Filmul documentar In Transition 1.0 prezintă modul în care țările dezvoltate promovează un nou tip de gândire sustenabilă, din ce în ce mai necesar în ziua de azi, ce poate fi implementat în anii ce urmează peste tot in lume. Mișcarea de tranziție se bazează pe crearea de comunități reziliente, cu soluții ce vin de la oamenii de rând, pentru a se dezvolta mai apoi și a atrage și autoritățile locale în schimbare. Soluțiile propuse în mișcarea de tranziție  implică permacultură și hrană locală, meșteșuguri vechi și noi, educație alternativă, biciclete, construcții ecologice, energii verzi, economie alternativă, și mai presus de toate, legături puternice între oameni.
Durata filmului: 50 minute”
SURSA: http://timisoara.intranzitie.org/ 
Mai multe despre tranzitia din Romania gasiti pe facebook in contul România În Tranziţie - Comunitatea Transition Towns România

In urma primului Festival al Comunitatilor Autosustenabile din Romania organizat la Brasov de Asociatia CESAN, in perioada 15-16 dec 2012 (puteti urmari toate prezentarile de la acest festival aici), au inceput sa se miste lucrurile si va invitam pe cei interesati in faurirea unei comunitati autosustenabile in zona Brasovului (si nu numai) la o intalnire unde sa aprofundam ideile discutate la festival. Dupa cum spune Flavian (organizatorul intalnirii) aici „va fi o intalnire mai putin formala decat cea de la festival si organizata doar cu persoanele interesate de implicarea efectiva in viitoarea comunitate.
La primele intalniri cred ca principalul scop ar fi sa ne cunoastem, sa aflam cine suntem si care este motivul pentru care vrem sa pornim impreuna pe acest drum, iar apoi sa facem un inventar al pasiunilor si intereselor fiecaruia. Sa aflam cu ce deprinderi sau resurse poate contribui fiecare si cum le putem utiliza mai bine la indeplinirea scopurilor propuse. Pentru discutii mai organizate se poate folosi un talking stick sau ceva de genul. Pentru cei din afara localitatii putem aranja sesiuni skype sau alte modalitati de videoconferinta. Ar fi util de ales in prima faza un nume pentru comunitate, poate ar merge construit un site sau forum sau grup de discutii. Putem apoi stabili un program al urmatoarelor intalniri sau macar care sa fie frecventa acestora si temele ce vor fi abordate. Sunt multe lucruri de luat in vedere si cred ca o sa iasa multe discutii interesante.” Mai multe detalii gasiti pe blogul lui Flavian.
Cu aceasta ocazie mai inauguram o categorie numita COMUNITĂȚI ECO fiind un termen generic dat tuturor informatiilor despre comunitatiile care exista sau sunt in curs de formare , comunitati care vin cu alternative sustenabile/autosustenabile, ecologice si/sau in armonie cu natura, informatii de pe acest blog, bineinteles. 

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:

SAU AICI - link 2
SAU AICI - link 3
DOWNLOAD RAPID
Subtitrare in limba română, februarie 2012,  Alexandru Gava. Multumim.

FILMUL ESTE OPEN SOURCE, DAR DACA VI S-A PARUT UTIL PUTETI SA SPRIJINITI INITIATIVA SI SA CUMPARATI DVD-UL DE AICI.

Cu aceasta ocazie dorim sa mentionam si un alt blog deosebit de bun, un blog axat pe informatii despre permacultura, locuinte ecologice si alte informatii necesare intr-o comunitate autosustenabila, un site intitulat Agricultura Sustenabila (felicitari creatorilor acestui blog),.
De asemenea va prezentam o carte deosebita intitulata "Nebunia aratului", scrisă de agronomul Edward H. Faulkner în anii '40!!! O carte care va spulbera multe mituri referitoare la sol și, mai ales, la atitudinea noastră față de el. Multumim grupului inimos de la TEI care a tradus aceasta carte.

De asemenea anuntam aparitia ultimului volum, al 10-lea, din Seria Cedrii Sunatori Ai Rusiei intitulat Anasta (pe  care o puteti cumpara cu 15% reducere de pe site-ul editurii daca folositi cand cumparati, voucherul-cod FYM1). Totodata salutam aparitia unui nou filmulet tradus despre o alta comunitate inspirata de cartile cu Anastasia ale lui Vladimir Megre. Multumim Editurii Dianusa pentru traducere.

VEDETI FILMULETUL, TRADUS AICI:


vineri, 18 ianuarie 2013

Top top top RUȘINIIIICĂĂĂ ... la profetii, profeti si profitori (18.01.2013)

In randurile ce urmeaza ne vom stradui, asa cum am promis, sa punem la un loc toate profetiile si toti profetii ametiti/naivi/mincinosi/manipulatori care au imbacsit internetul, tv-ul, presa scrisa si mintea oamenilor, de-a lungul timpului cu fel si fel de predictii care mai de care mai mirobolante si/sau catastrofice. Am strans cateva nume, insa munca este titanica (lucram deja de cateva saptamani la acest articol) si avem nevoie si de ajutorul vostru. Chiar nu avem timp sa trecem in revista toate articolele si site-urile in care am intalnit profetii. Noua ne-au scapat multe nume, suntem siguri, de aceea va rugam trimiteti-ne in comentarii, pe facebook sau in email si alte nume de profeti insotite de un link si o mica descriere a minciunii promovate.
Multi dintre cei expusi de noi astazi spun si foarte multe lucruri adevarate (dupa umila noastra parere) in cartile si filmele lor asa ca nu picati in capcana de a respinge absolut totul la gramada, ci doar sa fiti circumspecti in ceea ce-i priveste pe viitor. Se stie ca oculta parazita a planetei imprastie adevar amestecat cu minciuna pentru a tine mintea omului in confuzie asa ca nu aruncati totul la gramada, ci indepartati doar neghina cu sita discernamantului.  Multi par buni in intentii, sinceri in inima lor si sufletisti si este posibil sa fi devenit instrumente inconstiente ale jocurilor ocultei, din pacate. Probabil ca o parte din ei fac acest joc murdar in cunostinta de cauza, iar acestia ar fi cel mai de blamat.

marți, 15 ianuarie 2013

ENERGIE DIN VID/PLENUUM - Episodul 7 - Tehnologia Impulsului conform lui Tesla - Dialoguri cu John Bedini

ENERGY FROM THE VACUUM (2007)
Episode 7 - Tesla's Impulse Technology
 Dialogues with John Bedini


In data de 23.12.2012 va prezentam  tradus in premiera, episodul 2 al acestei serii de documentare. Episodul de astazi este de asemenea tradus in premiera pentru blogul nostru si este adresat cunoscatorilor, celor care au cunostinte mai temeinice de electronica si fizica. Articolul de astazi vine in completarea celui prezentat la episodul 2, fiind chiar mai tehnicist si mai detailiat ca acela (multumim site-ului Energie Libera pentru munca deosebita depusa in conceperea acestor articole). Toata seria poate fi descarcata de aici. Ii multumim lui Victor Sam si pentru aceasta traducere si va invitam si pe voi ceilalti care simtiti sa contribuiti cu ceva, sa va implicati in traducerea altui episod din aceasta serie de documentare foarte importante pentru noi si lumea in care traim.  
Mai intai articolul:
„Tehnologiile lui Bedini - prima parte 

Negres1
 Opent Incepem acum la categoria Tehnologiile Vidului cu unul din cei mai cunoscuti cercetatori contemporani in domeniu energiei vidului si anume John Bedini. 
Bedini si cercetatorii din cadrul firmei Bedini Technology Inc. au  descoperit multe sisteme de producere a energiei, inca din anii 1970. Au oferit in mod deschis, in paginile acestui site, multe descoperiri stiintifice din domeniul energetic, inca de la inceputurile internetului. Un numar din ce in ce mai mare de oameni folosesc ideile lui Bedini in diverse aplicatii.

In continuare va vom explica termenul de rezistenta negativa, pentru a intelege mai bine modul in care se poate capta energia din vid. 
Pentru simplitate, procesul va fi produs in baterii plumb-acid  obisnuite. Pentru inceput va vom explica cateva notiuni de baza pentru a intelege acest fenomen. 
Un sistem termodinamic deschis cum ar fi un generator eolian, recepteaza energia din mediul ambiant. Un asemenea sistem  isi poate schimba energia potentiala in functie de taria vantului care se manifesta in paletele elicei generatorului eolian. Acesta se poate incarca singur si poate alimenta de exemplu o pompa de apa.  
Perfun3Un sistem deschis se poate reordona singur. El poate sa isi autogenereze miscarea de rotatie si/sau oscilatie. Poate sa genereze mai multa energie decat este necesara pentru a i-l pune in miscare deoarece sistemul furnizeaza extra-energie din mediul ambiant. Precum un generator eolian, sistemul deschis poate sa se autoalimenteze din mediul ambiant si in acelasi timp sa furnizeze energie unui consumator. El manifesta ceea ce se numeste negentropie sau entropie negativa. Aceasta inseamna ca sistemul isi amplifica propria energie pe masura ce primeste mai multa energie din mediul in care se afla. De exemplu, motorul eolian isi amplifica energia pe masura ce vintul sufla din ce in ce  mai tare in paletele elicei.
Facand o legatura cu sistemele electrice, putem sa ii atribuim motorului eolian fenomenul de rezistenta negativa deoarece preia o anumita  energie neutilizabila in mod obisnuit (vantul) si o transforma in cai putere pentru a  pune in miscare o sarcina  (de ex.: pompa de apa ). Cu alte cuvinte, rezistenta  negativa capteaza energia din mediul ambiant, intr-o  forma de energie neutilizabila de catre consumator. Ea transforma energia intr-o forma utilizabila prin reordonarea ei, iar dupa aceea furnizeaza energia utilizabila pentru a o pune in miscare si pentru a genera lucru mecanic.
Negres1De peste 100 de ani, sistemele electrice conventionale au fost proiectate ca sisteme in echilibru. Ele sunt simetrice cu mediul vidului activ in care  se afla. Ele returneaza vidului orice energie  pe care o primesc din acesta. In toate sistemele, trebuie sa introducem energia de care ele au nevoie pentru a functiona. In plus, trebuie sa introducem si energie suplimentara pentru a compensa unele pierderi care apar. Prin urmare cantitatea de energie  introdusa in sistem este mai mare decat energia furnizata de aparatul respectiv in timpul functionarii. Coeficientul de performanta al acestor aparate  sau COP este in acest caz mai mic decat 1. Adica au randament subunitar.
 
Convsy3 
Acum aproximativ 50 de ani, fizicienii au descoperit faptul ca simetria sistemelor electrice fata de vidul activ poate fi rupta. Prin urmare, un anumit tip de generator eolian care foloseste vantul vidului poate fi construit. Asadar, precum un generator eolian clasic este pus in miscare de vant, noul aparat despre care vorbim este pus in miscare de insasi energia provenita din vid. Fizicianul Wu si colegii sai, precum si fizicianul Lee au primit premiul Nobel pentru munca lor legata de acest domeniu. Prigogine a primit si el mai tarziu premiul Nobel pentru contributia pe care a adus-o sistemelor care folosesc energia vidului. Oricum, inginerii continua sa proiecteze sistemele electrice, folosind aceleasi teorii vechi de 136 de ani cu privire la electromagnetism. Aceste teorii nu includ si metodele de extractie si folosire a energiei din vidul activ.
Convsy5
Orice dipol reprezinta o simetrie rupta a fluxului de energie provenit din vid. Deci, dipolul obisnuit separa cele 2 incarcaturi, plusul si minusul (ca in cazul unei baterii), manifestand fenomenul de rezistenta negativa. Potentialul sau voltajul intre 2 terminale este o curgere neobisnuita de energie asa cum a aratat Whittaker in 1903. Energia din vid in aspect complex, sau ceea ce inginerii numesc putere reactiva, este in mod continuu absorbita de catre incarcatura electrica de la capetele dipolului. Incarcatura energetica transforma puterea reactiva absorbita in putere electrica reala care este disipata de catre dipol in toate directiile. Energia debordanta din vid se manifesta atat timp cat exista dipolul. Din punct de vedere energetic, trebuie sa cheltuim doar o data o anumita cantitate de energie pentru a produce fenomenul de dipol. De exemplu, dipolul din materia obisnuita raspandeste in mediul ambiant energie extrasa din vid de circa 15  miliarde de ani.
Convsy7
Bateriile si generatoarele nu alimenteaza circuitele electrice atasate de ele ! Ele utilizeaza energia interna de care dispun (miscarea de rotatie in cazul unui generator si energia chimica in cazul unei baterii) pentru a separa incarcaturile electrice din interior (sarcinile pozitive de cele negative) si in felul acesta sa creeze fenomenul de dipol. Aceasta este TOT ce fac generatoarele si bateriile sau acumulatorii! Ele nu furnizeaza nici macar un watt de putere circuitului atasat. In schimb, asa cum spunea si Whittaker in 1903, dipolul recepteza energia vacuum-ului (puterea reactiva) transformand-o in putere reala, raspandind aceasta energie dealungul intregului circuit, umpland spatiul din jur. Circuitul atasat bateriei sau generatorului recepteaza o mica cantitate din fluxul de energie provenit din vid si o furnizeza. Orice circuit, orice consumator, este, prin urmare, alimentat de catre energia provenita din vid.
Ioeps3
Toate hidrocarburile arse vreodata, tot combustibilul utilizat, toate constructiile (hidrocentrale, baraje, etc.)  ridicate pentru a roti generatoarele, nu au adus un singur watt de energie la reteaua de energie. Tot efortul depus in aceasta directie nu a avut ca rezultat decat producerea fenomenului de dipol. Culmea ironiei, inginerii au proiectat sisteme care distrug fenomenul de dipol mai rapid decat apuca acestea sa alimenteze circuitele electrice. Curgerea de energie din vacuum in planul fizic, este astfel inabusita, in fasa ca sa zicem asa, fiind intrerupta  in stadiul incipient, prin distrugerea fenomenului de dipol. Prin urmare cu aceste sisteme arhaice, noi continuam sa ardem combustibili, sa construim centrale nucleare, etc., pentru a reface fenomenul de dipol pe care sistemele noastre energetice il distrug.
 Motor3
Procesul descoperit de John Bedini, creaza fenomenul de rezistenta negativa intr-o baterie sau in alte sisteme de stocare a energiei, gratuit sau aproape gratuit. Odata ce fenomenul de rezistenta negativa este realizat pentru un moment, un suflu energetic este transferat din vid la sarcinile electrice din baterie si din circuit, care sunt incarcate intr-o fractiune, cu energie in exces. Bateria este reincarcata, simultan cu furnizarea energiei la consumator.
Leap1
Un sistem Bedini tipic reprezinta un aparat ce se alimenteaza de la o baterie, in timp ce o alta baterie sau un alt grup de baterii sunt incarcate prin  fenomenul de rezistenta negativa. Dupa consumarea primei baterii, aceasta este inlocuita cu una incarcata, prima fiind pusa la incarcat in grupul de baterii atasate circuitului.
Flsch
In acest fel, bateriile incarcate de catre aparatul in cauza pot fi conectate la un invertor care transforma curentul continuu din baterii in curent alternativ, ce poate fi folosit pentru a alimenta o casa. Prin urmare, sistemul Bedini anunta aparitia unei modalitati de a produce energie gratuita, folosind drept sursa vidul local activ. In acest fel o gospodarie se poate desprinde de sistemul centralizat de furnizare a energiei electrice.Tbs3
In imaginea de mai jos se ilustreaza cantitatea enorma de energie captata din vid pe care orice dipol o converteste la capetele sale. Putem observa unul din conductoarele atasate la terminalele unui generator sau baterii. In jurul acestui conductor radial, pe o distanta infinita se manifesta un flux mare de energie electromagnetica. Asa cum se vede, cea mai mare parte din aceasta energie este pur si simplu risipita, pierzandu-se in mediul ambiant. Doar o mica parte din ea alimenteaza circuitul... In conductor se pot observa electronii liberi care se misca in interiorul lui, care ajung la suprafata si intercepteaza o mica cantitate din curgerea de energie din afara sa,  la fel ca atunci cand scotand mana pe fereastra unui automobil in miscare, dirijam o mica cantitate de aer spre  interiorul automobilului. Prin urmare o foarte mica cantitate din fluxul energetic este deviat din exterior spre interiorul conductorului alimentand electronii liberi cu energie si facandu-i sa produca curentul electric care alimenteaza circuitele. Intregul flux de energie care se manifesta la capetele dipolului este extras de acesta din vid.
flow4
In urmatoarea imagine, se poate observa cum energia este captata de catre dipol din vid, ca putere reactiva. Sarcinile electrice, transforma apoi energia absorbita in putere reala utilizabila revarsand-o cu generozitate. Rezulta un enorm flux de energie electromagnetica. Acum, trebuie sa dispunem de un circuit care sa intercepteze si sa colecteze o parte din acest flux enorm de energie si sa disipe aceasta energie in consumatori. Asa cum se poate observa, daca facem acest dipol mai puternic, amplificam fluxul de energie. Daca diminuam si distrugem dipolul vom diminua implicit si curgerea de energie electromagnetica  din vid. Prin urmare, va trebui sa refacem acest dipol cheltuind energie.
Dipole
Urmatorul desen arata cum procesul Bedini formeaza fenomenul de rezistenta negativa intr-o baterie, care extrage energia din vid si o furnizeaza consumatorilor. In curgerea lor electronii se pot misca in exteriorul placilor din acumulator in/si prin circuitul exterior. Intre placi se manifesta o curgere de ioni grei care se deplaseaza foarte incet. Un puls de electroni se aglomereaza pe marginile placilor de plumb ale bateriei fortand ionii grei sa se miste in sensul de incarcare a bateriei.
Nr4
Deoarece ionii se misca foarte incet, electronii continua sa se aglomereze intre placi producind o crestere neasteptata de potential, generand dipolaritate. Aceasta dipolaritate genereaza o crestere brusca  a  fluxului electromagnetic vizavi de ioni, amplificindu-le energia. In acelasi timp, energia electromagnetica traverseaza circuitul extern, actionand electronii si facandu-i sa se miste intr-o anumita directie pentru a alimenta circuitele (consumatorii). Pe scurt, acest circuit de 12 volti este convertit intr-un circuit de 100 de volti. Puterea disponibila, este crescuta de cel putin 8 ori.
neg_rez
Deoarece pulsul de electroni care construiesc potentialul este intrerupt, legea lui Lenz intra in actiune. Acest fenomen determina o crestere a voltajului si mai mult, la circa 400 de volti, determinind o crestere a puterii in circuit de circa 32 de ori sau mai mult, in raport cu energia provenita din baterie initial. Aceasta energie in  exces, provenita din acest suprapotential, se manifesta asupra ionilor care incarca bateria si asupra electronilor din circuit care alimenteaza consumatorii. Sistemul devine unul deschis, receptand energia din vacuum prin intermediul dipolului care se manifesta ca o rezistenta negativa. Asa cum am mai spus, sistemul nostru poate fi comparat cu un motor eolian pus in miscare de catre vantul provenit din vid.
 Mg
Imaginea de mai sus ilustreaza functionarea unui generator Bedini care consta dintr-un rotor (in centru) care incarca un banc de acumulatori (deasupra) de la un singur acumulator (stanga). Fenomenul de rezistenta negativa care se manifesta in baterie, ilustrat  de bulinele albe, este declansat in permanenta. Energia este folosita pentru a declansa, mai departe, fenomenul de rezistenta negativa in fiecare acumulator din bancul de acumulatori al sistemului. Un invertor care transforma curentul continuu din baterii in curent alternativ, este atasat la terminalele de iesire al sistemului pentru a alimenta consumatorii. In plus, un mecanism de sincronizare si comutare foarte bine reglat, necesar pentru incarcarea acumulatorilor, este atasat la partea mecanica a sistemului.Mb
Aceasta imagine arata modul in care motorul/mecanismul de sincronizare/comutatorul poate fi aranjat pentru a amplifica caii putere obtinuti din rotatia axului. In acelasi timp, un alt set de acumulatori pot fi incarcati pentru a alimenta alti consumatori. De asemenea forta de rotatie a axului amplificata in acest fel de dispunerea in paralel a mai multor sisteme Bedini, poate fi folosita pentru a produce lucru mecanic de orice natura, in functie de necesitati. Printr-o adaptare corespunzatoare, in viitor acest principiu poate fi folosit pentru a propulsa  automobile sau alte vehicule.Mbg
In imaginea de mai jos se poate vedea o casa (macheta) in care s-a instalat un dispozitiv Bedini care foloseste bateriile care au rolul de rezistenta negativa si acumulatori de energie. Prin intermediul unui invertor, toti consumatorii din casa functioneaza in modul obisnuit. Aceasta locuinta este in afara accidentelor care apar in mod obisnuit intr-o retea electrica obisnuita din cauza furtunilor, defectiunilor pe reteaua de alimentare, etc.,  care pot sa lase locuintele fara curent electric. Totul in aceasta locuinta este alimentat de energia provenita din vid.
House 
O descriere aprofundata a modului de formare a rezistentei negative in acumulatori poate fi gasita aici si aici.”SURSA: http://energielibera.net

VEDETI FILMULT TRADUS, AICI - link 1: 


DOWNLOAD RAPID
  
Daca informatia obtinuta din acest documentar v-a fost de folos va rugam sa cumparati dvd-ul de aici.
Mai multe despre Tesla si energia gratuita puteti gasi studiind categoria FREE ENERGY in special si categoria NIKOLA TESLA in particular si in special: 

1) TESLA - Stăpânul fulgerului
2) Secretele disparute ale lui Nikola Tesla
3) Energia libera - cursa catre punctul zero 
 
Va invitam de asemenea sa cititi si urmatoarele carti:
5) Tesla si energia libera - de Commander X

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

VENITUL DE BAZA (minim garantat) - Un Impuls Cultural (12.01.2013)

Grundeinkommen - ein Kulturimpuls (2008)
 The Basic Income - A Cultural Impulse

Ideea unui venit minim neconditionat, garantat tuturor fiintelor umane, este ceva minunat care ar putea fi baza unei societati mai sanatoase din toate punctele de vedere. Exista deja unele tari foarte bogate care asigura acest venit minim garantat cetatenilor ei (Kuweit, Qatar, Norvegia si poate or mai fi si altele), insa credem ca daca o astfel de viziune ar fi implementata la nivel planetar, ar fi primul pas catre o societate umana cu adevarat civilizata, spirituala si libera. Este o idee de transformare sociala prin iubire de semeni si este surprinzator ca promotorii unei astfel de idei sunt germanii (sau austriecii) care sunt recunoscuti oarecum pentru raceala lor sufleteasca. Speram sa ajungem sa traim aceste vremuri. Ne bucuram sa descoperim ca nu suntem singurii visatori ...
„ Avand in vedere continua degradare a sistemului capitalist si a democratiei reprezentative actuale, devine inevitabil ca o noua abordare a modului de gestionare economico-sociala sa fie gandita. Desi deloc noua, abordarea implementarii unui venit garantat in societatea actuala devine o sursa de discutii serioase in anumite medii academice. Filmul de fata, care este in esenta un eseu si o pledoarie in acelasi timp pentru un nou tip de organizare sociala, reprezinta punctul de vedere al scolii de gandire economice austriece cu privire la o posibila solutie a problemelor de astazi.
Constituindu-se intr-o succesiune logic argumentata de informatii, studii si fapte, autorii doresc reliefarea posibilitatii de implementare a unui venit garantat primit in mod neconditionat de toti cetatenii unei tari, venit asigurat in mod practic ca o returnare a taxelor si impozitelor catre cetatean. Provenienta acestui venit vine tocmai din dezvoltarea tehnologica si din automatizarea cvasi-totala a operatorilor economici.
    Filmul nu numai ca prezinta viabilitatea economica a unui astfel de sistem dar scoate in evidenta si adevaratele piedici in implementarea lui, piedici care nu au nici o legatura cu o eventuala ineficienta a lui ci doar cu dorinta celor care detin cu adevarat puterea de a nu da maselor de oameni o reala libertate economica, politica, culturala si sociala.
    Demontand prin argumente logice si studii asupra psihologiei si a comportamentului uman, toate prejudecatile pe care un om neinformat le ridica la auzul unui astfel de concept si a eventualului impact negativ produs in societate, cercetatorii economici demonstreaza prin filmul de fata ca exact contrariul este valabil, permitand oamenilor sa se redescopere, sa aleaga in mod real ce vor sa faca cu viata lor, sa aleaga unde si cand sa munceasca.
    Filmul vine ca un raspuns la afirmatia lui Enno Scmidt: "Ne-am straduit in ultima suta de ani sa eliberam omul de munca fizica, automatizand toate fabricile doar pentru ca acum sa ne plangem ca nu avem locuri de munca pentru toti". 
    In concluzie: un film care merita a fi vazut, discutat si privit ca o solutie reala la rezolvarea problemelor actuale si mai ales viitoare.

Destovi”
Iti multumim  draga Destovi  si pentru articol si pentru traducerea acestui film deosebit.

VEZI FILMUL TRADUS, AICI:

DOWNLOAD RAPID
FILMUL ESTE OPEN SOURCE

ACTUALIZARE!

Am primit un mesaj de la altruistii.ro:
„Avem plăcerea să vă recomandăm să semnați și voi această inițiativă cetățenească la nivel european. Ea urmărește instituirea unui nou drept uman (ca dreptul la opinie, la vot, la libera asociere, etc), respectiv dreptul la un venit de bază necondiționat pentru fiecare cetățean european. Aici este saitul unde poți găsi mai multe informații și unde poți semna. http://basicincome2013.eu/ubi/
Fii iubire!  

luni, 7 ianuarie 2013

GRAS, BOLNAV SI APROAPE MORT (7.01.2013)

FAT, SICK AND NEARLY DEAD (2010)

 „Gras, bolnav si aproape mort este un film documentar american din anul 2010, care urmeaza calatoria de 60 de zile a unui australian, Joe Cross, prin Statele Unite cat el urmeaza un post cu sucuri (numai din fructe si vegetale) sub ingrijirea Dr.-lui Joel Fuhrman, directorul de cercetare la Fundatia de Cercetare a Nutritiei. Robert Mac, director executiv al Fundatiei de Cercetare in Nutritie este creditat în calitate de co-creator al filmului. Cross face parte din consiliul consultativ al Fundatiei de Cercetare a Nutritiei. Acesta este un film motivant ce urmareste povestea lui Joe in incercarea acestuia de a-si regastiga starea de sanatate. Intrucat medicii si medicamentele conventionale nu-l mai puteau ajuta pe termen lung, Joe se intoarce la singura optiune ramasa, si anume capacitatea organismului de a se vindeca. Cu doar un storcator de fructe si un generator in remorca, pleaca la drum si promite sa bea suc de fructe si legume proaspete pentru urmatoarele 60 de zile.

De-a lungul a 3000 de mile Joe are un singur scop in minte: sa scape de pastile si sa ajunga sa aiba un stil de viata echilibrat. In tot acest timp vorbeste cu mai mult de 500 de americani despre produsele alimentare, sanatate si longevitate, iar intr-o parcare din Arizona, Joe intalneste un sofer de camion care sufera de aceeasi afectiune rara. Phil Staples este obez cu o greutate de 195 kg; la un cheeseburger distanta de un atac de cord.

Motivat fiind de faptul ca Joe isi reface starea de sanatate, Phil incepe propria lui calatorie pentru a se face bine. Ceea ce rezulta este uimitor - o poveste inspiratoare de vindecare si de conectare umana.

Filmul GRAS, BOLNAV SI APROAPE MORT sfideaza formatul traditional de film documentar prin prezentarea unei povesti neconventionale si inaltatoare a doi oameni din lumi diferite, in care fiecare isi da seama ca singura persoana care poate le poate salva viata sunt ei insusi.”

DOWNLOAD RAPID

VEZI FILMUL TRADUS, AICI:


 Daca subtitrarea nu porneste automat dati click pe CC in partea de jos a ferestrei filmului.

FILMUL ESTE OPEN SOURCE, DAR DACA INFORMATIILE V-AU FOST DE FOLOS, CUMPARATI DVD-UL DE AICI.

Dieta Reboot

dieta regim de slabit Reboot suc 04„Ati auzit pana acum de dieta Reboot? Dar de diete de detoxifiere bazate pe sucuri de fructe? Dieta Reboot e o astfel de dieta, insa care are si o poveste fascinanta in spate. E povestea lui Joe Cross, regizorul documentarului Gras, bolnav si aproape mort (Fat, Sick and Nearly Dead). Cu patru ani in urma, Joe si-a propus sa slabeasca, pentru a nu-si pierde viata. A reusit sa piarda 45 de kilograme pe cantar, a documentat tot procesul si a transformat experienta intr-o afacere profitabila – dieta Reboot, cu cele trei variante personalizate, in functie de stilul dvs. de viata.
Varianta Reboot Expres
dieta regim de slabit Reboot suc 01


Dureaza cinci zile, timp in care n-ai voie sa bei sau sa mananci altceva in afara de fructe sau legume, fie sub forma de sucuri, pasate, crude sau gatite. Ti-o recomand daca te atrage conceptul, insa inca nu esti complet convinsa ca vrei sa te angajezi la un program complex, care dureaza 15 zile. E perfecta si pentru cei care au tinut deja aceasta dieta si vor o cura simpla, scurta, de detoxifiere rapida.
Varianta Reboot Entry

dieta regim de slabit Reboot suc 02


Reboot Entry e o dieta foarte buna pentru cei neinitiati. Conceptul de baza e sa transformi orice fructe sau legume preferi in sucuri. Le poti pasa, le poti manca gatite sau crude—oricum vrei tu, ca sa te adaptezi treptat la un regim alimentar bazat exclusiv pe vegetale. Versiunea avansata a programului, cu focus exclusiv pe sucuri de fructe sau legume, necesita o astfel de pregatire. Se mai recomanda sa tineti acest regim de slabire timp de cinci zile in cazul in care ati mai tinut dieta Reboot si vreti doar un „refresh” nutritiv rapid si sanatos.
Varianta Reboot Standard

dieta regim de slabit Reboot suc 03


Programul clasic, cel caruia i s-a supus si Joe Cross insusi, e o dieta complexa, bazata in primul rand pe consumul de alimente de provenienta vegetala. In primele cinci zile vei consuma legume si fructe pasate sau sub forma de suc. Urmatoarele cinci zile sunt exclusiv pentru sucuri, iar urmatoarele cinci repeta experienta primei parti.

Beneficii

dieta regim de slabit Reboot suc 05


Daca nu te atrage vegetarianismul, trebuie sa tii, totusi, cont de faptul ca e o alternativa sanatoasa de alimentatie. Corpul tau isi va lua proteinele, lipidele si carbohidratii necesari din alte surse decat lactate, carne sau oua, iar intre timp tu:
  • Vei beneficia de un „reset” complet al stilului tau de viata si alimentatie;
  • Iti vei reprograma organismul sa simta nevoia de fructe si legume;
  • Tine greutatea sub control;
  • Iti vei reduce riscul de boli cardiace, atac cerebral, diabet, cancer, probleme cognitive cauzate de imbatranire sau depresie.
  • Vei avea in scurt timp piele, unghii si par mai sanatoase.
E, ce-i drept o dieta soc, nerecomandata carnivorelor convinse. Pe de alta parte, nu te obliga nimeni sa renunti complet si definitiv la carne. Doar sa iti purifici organismul si, ca bonus, sa si slabesti.”

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...