Ieşirea Din MATRIX: ANDREAS MORITZ - Extraordinara Curățare a Ficatului și a Vezicii Biliare (7.06.2013)

vineri, 7 iunie 2013

ANDREAS MORITZ - Extraordinara Curățare a Ficatului și a Vezicii Biliare (7.06.2013)

The Amazing Liver and Gallbladder Flush

„V-aţi gândit vreodată la ficatul dumneavoastră şi la curăţarea lui de toxine. De ce nu? Doar ne spălăm zilnic, ne curăţăm dinţii, urechile,etc. Corpul este casa sufletului. Ori fiecare dintre noi cred ca vrea să aibe o casă curată. Omul are, datorită modului de viaţă modern, canalele hepatice atât de înfundate, încât de multe ori doar mai puţin de jumătate din fiere ajunge până în vezica biliară. O „acţiune de curăţire”  canalelor mici ale ficatului susţine curgerea (transferul) de fiere către bilă, fapt ce are foarte mare importanţă pentru sănătatea Dumneavoastră. Trebuie mai întâi să înţelegem cât de important este ficatul pentru buna funcţionare a organismului. Printre principalele sale sarcini ficatul se ocupă de:
- producerea a 95% din proteinele din sânge;

- controlează nivelul zajărului (glicemia) prin producerea şi consumul de glucoză;

- reglează schimbul de grăsimi (colesterolul);

- depozitează fierul;

- producere fierea;

- elimină atât toxinele proprii corpului cât şi pe cele străne acestuia;

    Iar acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante funcţii ale ficatului. Acest organ este poate cel mai importan şi mai puternic din tot organismul, putând îndeplini până la 500 de activitâţi diferite simultan! Ficatul primeşte sângele plin cu substanţe nutritive din intestin şi prelucrează toate aceste substnaţe, punându-le la dispoziţia organismului pentru a putea fi folosite în procesele metabolice.
   Trebuieşte însă avut în vedere faptul că printre aceste substanţe, ficatul primeşte spre prelucrare şi substanţe rele, nu numai bune. Mai ales în zilele noastre, datorită modului contemporan de nutriţie, cu alimente conservate, cu substanţe aditive, coloranţi, întăritori, cu diferite toxine chimice sau din mediul înconjurător poluat. Substanţele bune, folositorare, sunt transmise, după prelucrare, prin vene în întregul organism. Iar substanţele rele, nefolositoare, sunt trimise cu ajutorul fierei în bilă şi apoi mai departe în tractul intestinal pentru a fi eliminate priun scaun. Astfel că ficatul joacă extrem de importantul rol al unui filtru pentru organism.

   Şi nu numai atât, dar ficatul se ocupă şi cu eliminarea sbustanţelor „folosite” cum ar fi hormonii, lucru ce se petrece de asemenea prin intermediul fierei şi a căilor hepatice care o deversează pe aceasta în vezica biliară. Fierea nu serveşte însă doar la eliminarea substanţelor nefolositoare, ci este extrem de importantă şi pentru prelucrarea grăsimilor. Fierea „desface” grăsimile din alimentele ingurgitate, astfel încât ele să poată fi folosite de organism. De asemenea fierea este responsabilă şi cu resorbţia vitaminelor A, D, E şi K, substanţe care sunt solubile în grăsimi.

   Fierea, produsă de ficat, este colectată prin canale fosrte subţiri care se întâlnesc şi se ramifică asemănător rădăcinii unui arbore, adunând astfel fierea care în cele din urmă trece prin canalele hepatice în vezica biliară. În cele ce urmează este vorba de curăţirea acestor căi de colectare şi transmiterea a fierei către vezica biliară.

    Circa 25% dintre persoanele de peste 60 de ani prezintă, la o analiză cu ultrasunete, aşa-numitele „pietre” în vezica biliară. Desigur, prin această metode de analiză se pot vedea doar pietrele mari, în timp ce aşa-numitul „nisip” rămâne „invizibil”. În cazul unei persoane sănătoase, din ficat se scurge către bilă circa un litru de fiere zilnic! Doar că, aşa cum spuneam mai sus, datorită modului modern de nutriţie şi de viaţă în general, deseori doar mai puţin de jumătate din această cantitate ajunge în vezica biliară. Aceasta în primul rând datorită faptului că aceste canale colectoare sunt foarte adesea îngustate sau chiar înfundate cu acest aşa-zis „nisip”.

   În cele ce urmează vom descrie o metodă de curăţare a acestor canale colectoare, care astfel libere fiind, vor putea pune la dispoziţia vezicii biliare, respectiv a organismului, cantitatea de fiere necesară pentru metabolism. 




   ATENŢIE: Dacă aţi mai suferit din cauza pietrelor la vezica biliară sau dacă ştiţi că pietre din vezică se află „în mişcare”, trebuie să efectuaţi această curăţare doar sub controlul unui medic. Deoarece aceste pietre” se pot desprinde, pune în mişcare şi pot profoca o blocare complectă a căilor biliare.

   În general este recomandabil ca înaintea unei astfel de curăţări să discutaţi cu medicul Dumneavoastră.

   Deşi o complectă blocare a căilor de acces nu îmi eswte cunoscută personal, în ciuda a mai multor mii de astfel de acţiuni de curăţare pe care le-am efectuat, totuşi aşa ceva se poate întâmpla, de aceea este recomandabil a se discuta cu un terapeut înainte de a se trece la acţiunea concretă de curăţare. Tocmai persoanele la care sunt prezente pietre mai mari (deci vizibile la Röntgen sau ultrasunete) au în mod cert şi nisip sau pietricele mici care nu apar vizibile prin aceste metode de investigare.

   O curăţare a cţilor hepatice este imperios necesară şi recomandabilă ăn următoarele cazuri:

- hipercolesterol;

- valoare mare a bilirubinei;

- digestie deficitară a grăsimilor;

- îngălbenirea pielii sau ochilor;

- balonare;

- dureri în umăr, partea superioară a braţului sau a spatelui;

- oboseală cronică;

- deranjamente de somn;

    Curâţarea ficatului este o metodă eficientă pentru îmbunătăţirea stării Dumneavoastră de sănătate. Metoda constă în anumite măsuri de pregătire, precum şi a unor măsuri ce se întreprind în ziua curăţării. Măsurile pregătitoare au rolul de a preântâmpina complicaţiile precum şi de a optimiza eficacitatea curăţării. Deoarece căile de colectare a fierei sunt lungi, este necesar ca această „curăţare” a ficatului să fie efectuată de mai multe ori, la interval de câte o lună, până când dispar simptomele neplăcute care existau înainte de începerea curăţării. Şi în cazul unor valori mari de colesterol sunt necesare 3-5 acţiuni de curăţare. Uneori se întâmplă ca abea la a treia sau a parte curăţare să apară o cantitate mare de nisip şi de pietre în scaun şi deci să se resimtă o eliminare a simptomelor neplăcute anterioare.

Măsurile pregătitoare

   Trebuiesc începute cu 1-3 săptămâni înainte de ziua aleasă pentru curăţare:

-o dată pe zi, 2 linguriţe de păpădie, frunză sau radacină tăiate marunt se pun într-o cana cu apă rece şi se lasă 8 ore să stea. Apoi se fierbe timp de 10 minute şi se filtrează. Se bea peste zi cu înghiţituri mici.

-de 2-3 trei ori pe zi Leurdă. Ori se procura primăvara, proaspătă şi se consuma ca atare, sau se procura o tinctură de Leurdă. Din planta proaspata sunt suficiente 2 mâini de planta. La o tinctura de concentraţie puternică, sunt suficiente de 3 ori pe zi câte 5 picaturi. Consultaţi-va cu un farmacist asupra concentraţiei tincturii.

   Păpădia stimulează, prin substanţele amare pe care le conţine, producţia de fiere şi măreşte activitatea ficatului. Leurda este în general apreciată în fitoterapie pentru stimularea activităţii vezicii biliare. Pe deasupra reglează şi digestia (contra balonărilor, de exemplu) şi mai este considerată a fi un bun mijloc contra viermilor intestinali şi contra fungiilor.

Cum putem susţine curăţarea ficatului prin alimentaţie

   Pregătirea curăţăroo ficatului constă în renunţarea la almente care solicită producţia de fiere (de ex. uleiuri, grăsimi, hidruri de carbon, condimente, mai ales cele iuţi, arome şi întăritori de gust cum ar fi sarea, zahărul, etc.) respectiv care solicitp puternic ficatul în acţiunile sale principale, menţionate mai sus. De asemenea trebuie să renunţăm la substanţe suplimentare străine organismului, cum ar fi conservanţii, aromele sintetice, intăritoarele de gust, etc. Consultaţi de fiecare dată lista ingredientelor de pe produsele pe care intenţionaţi să le consumaţi (cumpăraţi).

Cam aşa ar trebui să arate regimul Dumneavoastră alimentar

-cu trei zile înainte de curaţarea propriu-zisă, regim vegetarian şi hrană naturală;

-cu două zile înainte de curăţare: renunţarea la condimente cum ar fi sarea, zahărul, dulciurile, piper;

-o zi înainte de curăţare: renunţaţi la uleiuri, grăsimi şi hidruri de carbon (pâine, paste fainoase etc.)

-în primul rând reducem producţia de fiere prin aceea că evităm toate acele alimente care solicită puternicfuncţiile ficatului. Prin suplimentarea unei cantităţi mari de ulei vom sulicita atât de puternic producţia de fiere, încât vom putea ca prin aceasta să curăţăm căile hepatice.

Curaţarea propriu-zisă a ficatului

   Aveţi nevoie de :

-4 linguri de sare amară

-125 ml de ulei de măsline (presat la rece, de buna calitate)

-2 grapefruit (cel puţin 175 ml de suc de grapefruit)

   (Deseori se mai recomandă Ornitin sau Arginin. Acestea însă, după experienţa mea, nu sunt absolut necesare pentru succesul unei curăţări. Mult mai importante sunt măsurile pregătitoare curăţării, care din păcate deseori sunt neglijate.)

   Efectuaţi curăţarea ficatului cel mai bine la sfarşitul săptămânii, astfel ca a doua zi să vă puteţi odihni şi reface. Cea mai eficientă curăţare este în perioada de descreştere a Lunii. Nu luaţi în perioada pregatitoare sau în timpul curăţării propriu-zise nici un fel de medicamente sau suplimente nutritive cum ar fi vitaminele, atâta timp cât acest lucru nu este absolut necesar.

Până la ora 14:00 : mâncaţi un mic dejun şi o masă de prânz alimente libere de proteine şi de grăsimi (fructe şi legume, fără dessing şi altele de genul acesta). Cel  mai bine este să beţi doar suc din mere, sfeclă roşie şi morcovi;

De la ora 14:00 : nu mai mâncaţi şi beţi nimic (doar apa este permisă);

La ora 18:00 : beţi 200 ml de apă cu o lingură de sare amară;

La ora 20:00 : beţi din nou 200 ml de apă cu o lingură de sare amară;

La ora 21:45 : pregătiţivă pentru culcare; mai mergeţi o dată la toaletă;

La ora 22:00 : amestecaţi uleiul de măsline cu sucul de grapefruit (eventual cu un shaker). Acest lucru este posibil doar cu sucul de grapefruit proaspăt stors! După ce aţi băut, băgaţi-vă imediat în pat. Ficatul lucrează cel mai bine atunci când corpul este în poziţia culcat. Intindeţi-vă pe spate, cu o pernă mică sub cap. Suplimentar puteţi plasa o sticlă cu apă caldă (sau o pungă specială) pe zona ficatului. Rămâneţi astfel pe spate cel puţin 20 de minute, căci acuma se „desprind” pietrele şi nisipul. După aceea încercaţi să dormiţi, lucru care este şi el o condiţie a succesului curăţării.

A doua zi dimineaţa: beţi din nou 200 ml apă cu o lingură de sare amară, dar nu înainte de ora 6 dimineaţa. Va puteţi din nou întinde în pat. Dacă aveţi diaree, puteţi renunţa la cele două porţii de sare amară de dimineaţa;

Două ore mai târziu: beţi din nou 200 ml de apă cu o lingură de sare amară; după alte 2 ore puteţi să începeţi, uşor, să mâncaţi diu nou; începeţi cu fructe, legume şi mâncăruri uşoare;

Puteţi verifica succesul curăţării: este foarte probabil ca a doua zi dimineaţă veţi avea diaree. Uitaţi-vă în scaunul Dvs. în toaletă să vedeţi dacă este prezent nisipul verzui, ca dovadă că este vorba despre material eliminat din căile hepatice, şi nu de resturi ale digestiei. Doar fierea din ficat este verde (asemănător culorii mazărei). Nisipul va pluti la suprafaţă, datorită conţinutului său de colesterol. Deseori sunt căile hepatice pline cucristale de colesterol, care nu s-au format încă în pietricele rotunde. Ele apar ca un fel de „pleavă” de culoare maro, care plutesc la suprafaţă. Eliminarea acestei „pleve” maro este la fel de importantă ca şi cea a nisipului sau pietrelor.



   Dacă doriţi să efectuaţi mai multe curăţări, este util ca între acestea să luaţi permanent tinctură de Leurdă. Aceasta, pe lângă stimularea fierei, are suplimentar şi o serie de alte acţiuni benefici, cum am prezentat mai sus. Pe deasupra Leurda este folosită şi în eliminarea metalelor grele (pune în mişcare metalele grele din depozitele unde s-au adunat în organism). Multe dintre acestea sunt depozitate chiar în ficat, ceea ce contribuie la o deficienţă a producţiei de fiere, deci implicit şi la deficienţe digestive.

   Curăţarea ficatului poate părea la prima vedere mai complicată decţt este în realitate. Daţi organismului Dumneavoastră şansa de a se elibera de balast şi „gunoi” şi apreciaţi singuri, în timp, binefacerile acestei curăţări. Merită!



   Folosirea acestor informaţii se face pe propria răspundere şi nu înlocuiesc un control medical. Consultaţi-vă mai întâi cu medicul sau terapeutul Dumneavoastră. În cazul problemelor de sănătate sau a unor probleme psihice, este imperios necesară o discuţie cu medicul, terapeutul sau psihoterapeutul Dumneavoastră.

           Dipl. hol. en. med. Dominik Golenhofen  (traducere Qui bono)

Curăţarea ficatului şi a vezicii biliare
//event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=eab7d11be&unique=9a6f02fef&redirect_to=http%253A%252F%252Fwww.libris.ro%252Fscapa-de-pietre-la-ficat-si-fiere-andreas-moritz-BEN978-606-92754-8-1--p609692.html%253Fgclid%253DCKqJlaip5ccCFQEIwwodal0KQg

traducerea procedurii de curăţare aşa cum este descrisă în cartea Doctorului Andreas Moritz
(De aici puteti cumpara cartea lui Andreas Moritz - Scapa de pietre la ficat si fiere )

    Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii Dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare.
    Acestă procedură durează 6 zile, şi culminează cu faza de eliminare propriu-zisă, ce se întinde pe o perioadă de 16-20 de ore. Cu aceasta, procedura de curăţare este încheiată.
    Pentru eliminarea pietrelor biliare sunt necesare următoarele:

-       Suc de mere – cel puţin 6 litri
-       Sare amară – 4 linguri diluate în 720 mililitri de apă 

                    (Atenţie: de multe ori în farmacii se vinde Sulfat de natrium, care are aproximativ acelaşi efect diuretic ca şi sarea amară. Sarea amară este însă Sulfat de magneziu. Sulfatul de natriu nu este folositor procedurii noastre, deoarece nu are acţiunea suplimentară de lărgire a căilor biliare, aşa cum o are Sulfatul de magneziu!!! Deci atenţie, cereţi Sulfat de magneziu, nu doar simplu Sare amară).

-       Grapefruit proaspăt, cel mai buneste cel de culoare roz (sau la nevoie lămâie şi portocală-efectul este acelaşi) – aveţi nevoie de o cantitate din care să rezulte 180 de mililitri de suc
-       Ulei de măsline presat la rece – 120 de mililitri.
-       Două recipiente de câte o lumătate de litru, unul dintre ele cu capac.

Prima etapă – pregătirea curăţării

    Beţi timp de 6 zile, în fiecare zi câte un litru de suc de mere (puteţi bea şi mai mult dacă suportaţi). Acizii din sucul de mere „înmoaie“ calculii (pietrele) biliare şi astfel facilitează eliminarea lor prin căile biliare. La persoanele sensibile pot apare balonări în primele zile, sau uneori, rar însă, diaree. Diareea este în principal provocată de ficat sau bilă (se poate recunoaşte datorită culorii maro/gălbui a scaunului). Fermentarea provocată de sucul de mere are ca efect lărgirea căilor biliare. Sucul de mere poate fi băut şi diluat cu apă, dacă vă simţiţi mai bine aşa. Beţi sucul de mere împărţit peste zişi numai între mese (evitaţi să beţi sucul în timpul mesei, la puţin timp înaintea mesei sau mai devreme de 2 ore după o masă). Sucul de mere nu trebuie să înlocuiască cantitatea de lichide pe care o consumaţi în mod normal zilnic. Desigur, se recomandă folosirea sucului de la mere Bio, dar soiurile diferite de mere nu au nici o importanţă (nu trebuie să căutaţi un anumit soi de mere).
    Deoarece sucul de mere conţine mulţi acizi, care eventual pot dăuna danturii, vă recomandăm ca după ce aţi băut sucul de mere, să vă clătiţi gura cu o apă de gură sau să vă spălaţi pe dinţi de câteva ori pe zi (în această prioadă). Pentru cazul în care aveţi o intoleranţă sau alergie la sucul de mere, vom reveni mai târziu la această problemă.
Recomandări pentru dieta alimentară în timpul acestor 6 zile
   Pe perioada celor 6 zile pregătitoare este recomandabil să renunţaţi la alimente şi băuturi recisau răcite. Temperatura scăzută îngreunează activitatea ficatului şi prin aceasta şi succesul curăţării. Toate alimentele şi băuturile trebuie să fie calde sau cel puţin la temperatura camerei. Pentru a putea pregăti optimal ficatul pentru eliminarea pietrelor este recomandat a fi evitate următoarele produse: alimentele de origine animală, lactatele şi alimentele coapte şi/sau prăjite. De asemenea este contraindicată consumarea alcolului şi a alimentelor excentrice sau exotice.
Alegerea momentului optim pentru eliminarea pietrelor
   Cel mai potrivit moment pentru eliminarea propriu-zisă a pietrelor este un sfârşit de săptămână, atunci când aveţi liber şi nu sunteţi sub stress. Este important să aveţi timp şi linişte pentru Dumneavoastră. Deşi puteţi efectua o curăţare oricând, ea este cu atât mai eficientă atunci când este efectuată în perioada de descreştere a Lunei, deci între Luna Plină şi Luna Nouă. Deci calculând cele 6 zile pregătitoare, o cură poate începe cam cu 5-6 zile înainte de o Lună Nouă.
În cazul în care luaţi medicamente
   Evitaţi să luaţi medicamente, suplimente nutritive sau vitamine pe perioada celor 7 zile. În privinţa medicamentelor, luaţi-le doar pe acelea care sunt absolut necesare. Este important ca ficatul, pe parcursul celor 6-7 zile, să fie cât mai mult uşurat în activităţile sale permanente, iar printre acestea desigur că se încadrează şi prelucrarea unor astfel de substanţe, fie de sinteză chimică, fie suplimente nutritive şi vitamine. O uşurare a activităţii ficatului va duce la o mai mare şansă de reuşită a eliminării pietrelor.
Curăţarea intestinului, înainte şi după curăţarea ficatului – spălătură intestinală
    Un scaun regulat nu presupune automat faptul că intestinul, respectiv colonul este curat (curăţat). O spălătură intestinală (clismă) în perioada pregătitoare a curăţării propriu-zise, sau şi  mai bine în cea de-a a şasea zi a procedurii poate ajuta la eliminarea sau diminuarea unei senzaţii neplăcute sau a greţiei care poate apărea în timpul eliminării pietrelor. Curăţarea intestinului de asemenea împiedică o „scurgere înapoi” a amestecului cu ulei de măsline sau a mucusului intestinal. De asemenea ajută la o mai bună şi rapidă eliminare a pietrelor. Hidroterapia colonului este deci cea mai rapidă şi eficace metodă pentru a pregăti intestinul în vederea eliminării (evacuării) pietrelor, iar o astfel de hidroterapie o puteţi efectua la orice cabinet medical. Dar desigur şi acasă, cu ajutorul unui recipient special pentru clismă. Desigur că puteţi efectua o clismă şi după terminarea eliminării pietrelor, lucru care nu poate cu nimic dăuna, ci dimpotrivă.
Ce anume trebui să facem în cea de-a şasea zi a pregătirii eliminării pietrelor
    Dacă în dimineaţa celei de-a şasea zile vă este foame, mâncaţi un mic dejun uşor, cel mai bine un terci de ovăz (Porridge). Evitaţi zahărul şi înlocuitorii acestuia (zaharina de exemplu), condimentele, laptele şi produsele derivate ale acestuia (unt, brânză, iaurt, etc.), şunca, ouăle, nucile, biscuiţii, fulgii de porumb, etc. Fructele şi sucurile proaspete ale acestora nu prezintă nici un preicol pentru procedura noastră. La prânz puteţi mânca legume fierte împreună cu orez fiert (cel mai bun este orezul de tip Basmati) pe care le puteţi uşor săra cu sare de mare nerafinată.
    Încă o dată, pentru a fi foarte clar înţeleşi: pentru a evita senzaţiile şi stările neplăcute, nu mâncaţi (în această a şasea zi în mod deosebit) proteine sau grăsimi. Începând cu ora 14:00 nu mai mâncaţi sau beţi nimic în afară de apă (deci nici măcar ceai de nici un fel), căci altfel este foarte posibil că nu veţi elimina nici o piatră. După ora 14 (ora 2 după-amiaza din cea de a şasea zi) nu mai consumaţi nimic în afară de apă plată!!!

     Eliminarea propriu-zisă a pietrelor din vezica biliară şi ficat
În seara celei de a şasea zi
    Ora 18:00
Dizolvaţi 4 linguri de sar amară (sulfat de magneziu) în 720 mililitri de apă minerală plată. Această cantitate este suficientă pentru patru porţii de câte 180 mililitre (circa ¾ dintr-un pahar de apă, dar cel mai bine este să măsuraţi cu un pahar gradat). Beţi prima porţie de 180 de mililitri. După ce aţi băut prima porţie, puteţi bea ceva apă, pentru a sterge gustul neplăcut. Sau puteţi adăuga la cele 180 de ml de soluţie de sare amară un pic de zeamă de lămâie proaspătă pentru a îmbunătăţi un pic gustul. Unele persoane preferă să bea soluţia cu un pai, pentru a evita contactul foarte direct cu papilele gustative ale limbii. După ce aţi băut soluţia puteţi să folosiţi un pic de apă de gură de calitate pentru a vă clăti gura, sau să vă spălaţi pe dinţi.
    Efectul principal al soluţiei de sare amară este acela de a lărgi căie biliare şi astfel de a favoriza eliminarea blândă a pietrelor. Pe deasupra soluţia de sare amară curăţă intestinul şi astfel împiedică o blocare a pietrelor în acesta. În cazul în care sunteţi alergici la sarea amară, sau pur şi simplu nu o puteţi înghiţi din cauza gustului, puteţi folosi citrat de magneziu în cantităţi mici.
   Ora 20:00
Acuma beţi cea de a doua porţie din soluţie, deci încă 180 de mililitri.
   Ora 21:30
Dacă până la această oră nu aţi avut încă în ultimele 24 de ore scaun şi nu aţi efectuat în ultimele 24 de ore nici o spălătură intestinală (clismă), efectuaţi acuma o spălătură intestinală (cu cel puţin un litru de apă). În acest mod veţi goli intestinul, deci veţi face drum liber eliminării pietrelor.
   Ora 21:45
Spălaţi un grapefruit (sau o lămâie şi o portocală). Stoarceţi sucul şi filtraţi (separaţi) pulpa fructului din suc. Aveţi nevoie de 180 deml de suc. Amestecaţi puternic sucul de grapefruit cu 120 de ml de ulei de măsline până obţineţi un amestec apos, omogen. În mod normal trebuie să beţi acest amestec la ora 22:00. Dacă aveţi senzaţia că trebuie să mai mergeţi la toaletă, puteţi amâna băutul amestecului respectiv cu maximum 10 minute.
   Ora 22:00
Plasaţi-vă lângă pat, dar încă nu vă întindeţi în el. Beţi amestecul respectiv de grapefruit şi ulei de măsline, pe cât posibil dintr-o singură înghiţitură. Pentru cei mai sensibili, şi acest amestec poate fi eventual băut cu ajutorul unui pai, astfel încât gustul să nu deranjeze prea tare. Marea majoritate a oamenilor însă nu au probleme cu băutul acestui amestec. Perioada în care trebuie să beţi amestecul respectiv nu trebuie să fie mai lungă de 5 minute.
   După ce aţi băut tot lichidul respectiv, ÎNTINDEŢI-VĂ IMEDIAT ÎN PAT. Acest lucru este DEOSEBIT DE IMPORTANT pentru a putea elimina pietrele din vezica biliară. Stingeţi lumina şi întindeţi-vă pe spate cu 1-2 perne sub partea superioară a corpului (cap, umeri, spate). Trebuie să aveţi capul plasat la un nivel superior burţii. Dacă această poziţie vă este incomodă, culcaţi-vă pe partea dreaptă şi trageţi genunchii în direcţia capului (poziţia foetusului). Rămâneţi cel puţin 20 de minute complect nemişcat. Nu vă mişcaţi şi încercaţi să nu vorbiţi deloc. Concentraţi-vă asupra ficatului. Este posibil chiar să simţiţi mişcări (ale pietrelor) în căile biliare. Nu veţi avea dureri, deoarece magneziul din sarea amară va lărgi şi relaxa căile biliare şi va acţiona ca un „unguent” favorizând trecerea pietrelor. Dacă puteţi încercaţi să dormiţi.
   Dacă pe parcursul nopţii simţiţi nevoia de a merge la toaletă, faceţi aceasta. Însă verificaţi în toaletă dacă nu cumva pietrele (de regulă în această fază cele mai mici, de culoarea mazărei sau maronii) au şi început să fie eliminate. Este posibil ca pe parcursul nopţii sau a doua zi dimineaţă să vă simţiţi un pic rău, adică să vă fie greaţă. Acest lucru se datorează în primul rând eliminării bruşte a pietrelor şi mucusurilor din vezica biliară şi din ficat, ceea ce face ca acestea să împingă uleiul de măsline înapoi în stomac. Greaţa însă va dispare treptat pe parcursul dimineţii.
   A doua zi dimineaţa
   Ora 06:00-06:30
După ce vă treziţi, dar nu înainte de ora 6 dimineaţa, beţi a treia porţie de soluţie de sare amară (180 de ml). Dacă sunteţi însetat, beţi un pahar de apă caldă înainte de a bea soluţia de sare amară. În contnuare rămâneţi liniştit, citiţi sau meditaţi. Dacă sunteţi foarte obosiţi, puteţi eventual să dormiţi mai departe, deşi este de dorit ca poziţia corpului să fie pe cât posibil verticală, nu orizontală. Marea majoritate a persoanelor se simt însă bine, şi unele persoane chiar practică forme uşoare de gimnastică, cum ar fi de exemplu forme facile de Yoga.
   08:00-08:30
Acuma beţi cea de a patra porţie de soluţie de sare amară (180 de ml).
   10:00-10:30
Acuba puteţi să beţi un suc de fructe proaspăt presat. O jumătate de oră mai târziu puteţi să mâncaţi două-trei bucăţi de fruct. Iar o oră mai târziu puteţi lua un mic dejun uşor. Seara, cel mai târziu a doua zi dimineaţa veţi simţi primele semne de învigorare şi îmbunătăţire a stării generale. Pe parcursul următoarelor câteva zile mâncaţi numai mâncăruri uşoare, astfel încât ficatul şi vezica biliară să nu fie supuse la eforturi. Nu uitaţi că aceste două organe au „suferit” modificări însemnate în această perioadă (deşi fără să apară efecte secundare) astfel încât ele trebuiesc o vreme menajate.
   Rezultatele pe care le puteţi aştepta după o procedură de curăţare 
Pe parcursul dimineţii şi posibil şi al după-amiezii de după procedura de curăţare veţi avea de câteva ori scaun apos. Va fi în principal vorba la început de resuri alimentare amestecate cu pietre biliare, ulterior doar de apă şi pietre biliare. Majoritatea pietrelor biliare sunt de culoare verde (ca la bobul de mazăre) şi vor pluti la suprafaţa apei, deoarece sunt formate din lichidul biliar (fiere). Pietrele au diferite nuanţe de verde, uneori de un verde intens şi pot avea strălucirea unor pietre preţioase. Această culoare este dată doar de fierea din ficat. Mărimea, culoarea şi forma pietrelor biliare este diferită. Pietrele de culoare deschisă sunt cele mai recente („tinere”). Pietrele de culoare închisă (mergând până la negru) sunt cele mai vechi. Unele sunt de mărimea unui bob de mazăre sau mai mici, altele însă pot atinge mărime de 2-3 centimetrii în diametru. Este posibil ca după o singură procedură să eliminaţi mai multe duzini, până la sute de pietre de diferite mărimi şi forme.
   Căutaţi în scaun pietrele de culoare galben-maronie sau/şi albă. Acestea sunt mai grele şi este posibil să se scufunde în apă, împreună cu materia fecală. Este vorba de pietrele biliare care sunt calcifiate, întărite, şi care conţin substanţe toxice grele şi un anumit procent de colesterol. Poate pietrele de culoare verde sau galbene sunt moi precum plastelina, datorită acţiunii sucului de mere. (Căutarea aceasta poate fi un pic cam „neplăcută”, dar cred că această neplăcere poate fi învinsă de curiozitatea de a vedea cu proprii ochi ce anume aţi eliminat. Este poate aici recomandabil ca în loc de closet să folosiţi o oală de noapte.)
   De asemenea este posibil ca în apa din closet să plutească la suprafaţă un strat de spumă albă sau galbenă. O astfel de spumă constă din milioane de cristale de colesterol, cristale de formă ascuţită şi deci care pot cauza răniri (sgârieturi sau chiar tăieturi) ale căilor biliare. Tocmai de aceea este important ca şi aceste microcristale să fie eliminate.
    Încercaţi să evaluaţi cantitatea de pietre eliminată. Pentru a elimina pe termen îndelungat inflamaţiile, alergiile, durerile de spate şi multe alte probleme de sănătate sau eventual a preveni viitoare probleme de sănătate, este necesar să eliminaţi toate pietrele. Pentru aceasta sunt necesare cel puţin 6 astfel de proceduri de curăţare, care pot fi efectuate într-un ritm de una pe lună. (În orice caz nu mai frecvent de una la 2-3 săptămâni, cu alte cuvinte, trebuiesc cel puţin 2-3 săptămâni de pauză între două proceduri). Dacă nu puteţi respecta acest ritm, nu este rău dacă lăsaţi mai mult timp între două proceduri. Ceeace este însă important este ca o dată începută acţiunea de eliminare a pietrelor, ea să fie continuată până ce la două proceduri consecutive nu veţi mai observa eliminare de pietre. Poate fi mai neplăcut pentru ficatul Dvs. ca timp de 3-4 luni să îl lăsaţi doar „pe jumătate curăţat”, decât să nu îl curăţaţi deloc! 



   Ficatul va funcţiona imediat după curăţare cu mult mai bine iar Dvs. veţi remarca o rapidă îmbunătăţire a stării generale de sănătate. Eventualele dureri vor ceda repede, vă veţi recupera energetic şi veţi avea un spirit mai clar.
   Totuşi timp de câteva zile este posibil ca pietrele din regiunile intrene ale ficatului să migreze luând locul celor eliminate, ceea ce poate face ca unele simptome să recidiveze. Şi este posibil ca astfel să fiţi dezamăgiţi după câteva zile de bună-stare fizică. (Tocmai şi de aceea este necesară efectuarea a cel puţin 6 astfel de proceduri în serie). Totuşi capacitatea de regenerare şi recuperare a ficatului se va îmbunătăţii simţitor şi astfel acest extrem de important organ va funcţiona mult mai eficient.
   Atâta timp cât încă mai sunt prezente mici pietre care pot migra din canalele biliare mici în cele mari şi astfel pot duce (prin coagulare între ele) la formarea de noi pietre mari, simptome precum durerile de cap, spate sau urechi, dificultăţile de digestie, balonările, iritabilitatea şi excitabilitatea pot reveni, chiar şi dacă, desigur, într-o formă atenuată.
   Atunci când în urma unei proceduri de curăţire nu mai sunt eliminate pietre (ceea ce de regulă se petrece dup 6-8 proceduri, dar uneori este posibil chiar după 10-12, de la caz la caz), puteţi să consideraţi că ficatul Dvs. este sănătos şi eliberat de pietre. După aceasta este de recomandat ca o procedură de curăţare să fie efectuată la fiecare 6 luni, deci de circa 2 ori pe an, cu scop preventiv. Fiecare astfel de procedură de curăţare va revitaliza ficatul şi-l va elibera de toxinele care se adună inevitabil în el.
   De remarcat: Nu efectuaţi niciodată o procedură de curăţare atunci când suferiţie de o boală acută, fie ea chiar şi un simplu guturai. Mai întâi eliminaţi starea acută de boală, şi de abea după aceea puteţi efectua o procedură de curăţare. Suferiţi însă de o afecţiune cronică, atunci procedura de curăţare este cu atât mai recomandabilă, având în vedere că o curăţare a ficatului este cel mai bun lucru pe care-l puteţi face pentru Dvs. într-o astfel de situaţie.
   Indicaţii importante; a se citi cu mare atenţie!
   Curăţarea ficatului este una dintre metodele cele mai valoroase şi eficiante pentru recuperarea stării Dvs. de sănătate. Procedura este lipsită de riscuri, atâta timp cât se respectă riguros condiţiile prezentate mai sus. Nu efectuaţi o astfel de procedură „din auzite”, din cele ce v-au fost povestite de vreun prieten sau vreo cunoştinţă.
   Este posibil ca în procesul de eliminare a pietrelor biliare, unele dintre acestea să rămână în colon. Acest lucru poate fi uşor remediat cu ajutorul unei terapii hidro-colon, cel mai bine efectuată la un cabinet medical, sau al unei clisme. O astfel de „splare” a colonului este recomandabil a se face la 2-3 zile după procedura de curăţare. În cazul în care aceste pietre nu vor fi eliminate, se poate ajunge la o inflamaţie, infecţie, la dureri de cap şi/sau burtă, etc. Aceste pietre pot, pe termen îndelungat, constitui focare de toxicitate. Cel mai bun lucru este să fă fie efectuată o terapie hidro-colon de către un terapeut specializat. În cazul în care nu este posibil acest lucru, în dimineaţa zilei în care aţi hotărât să faceţi o clizmă, beţi un pahar de apă caldă în care aţi diluat o linguriţă de sare amară.
Curăţarea intestinului şi a rinichilor:  
   Chiar dacă procedura de curăţare a ficatului în sine duce la rezultate uimitoare, în mod ideal această procedură ar trebui ar trebui efectuată după ce a fost făcută o curăţare a intestinului şi a rinichilor (în această ordine deci, mai întâi intestinul şi apoi rinichii). Curăţarea intestinului are scopul de a uşura eliminarea rapidă a pietrelor. Curăţarea rinichilor are ca scop eliminarea mai uşoară a toxinelor care vor fi eliminate pe parcursul procedurii de curăţare a ficatului şi bilei, fără a împovăra suplimentar aceste ultime două organe. Deci dacă nu aveţi probleme cu rinichii, cu litiazele renale, cu inflamaţii ale vezicii urinare, etc. puteţi liniştit să efectuaţi o curăţare în ordinea Intesti-Ficat-Intestin. Totuşi efectuaţi după aceasta şi o curăţare a rinichilor. O curăţare a rinichilor trebuie făcută cel puţin o dată la 2-3 curăţări ale rinichilor, şi încă una atunci când ficatul este complect curăţat.
   Persoanele care au un intestin „înfundat, blocat”, sau care suferă de mult timp de constipaţie trebuie să ia în considerare efectuarea a 2-3 curăţări intestinale înainte de a planifica o curăţare a ficatului. Încă o dată trebuie foarte clar spus: este deosebit de important să efectuaţi o curăţare a intestinului la cel mult 3 zile după o curăţare a ficatului! Deoarece poate exista pericolul ca pietre din ficat sau bilă să rămână, împreună cu alte toxine, în intestin. Şi deci este absolut necesar pentru sănătatea Dumneavoastră efectuarea unei astfel de curăţări intestinale.
Aveţi dificultăţi cu procedura de curăţare a ficatului?
Intoleranţă la sucul de mere
    Dacă dintr-un motiv sau altul nu puteţi suporta sucul de mere, în locul acestuia puteţi folosi următoarele plante: Gold Coin Grass (Lysimachia christinae; Jin Qian Cao în medicina chineza; Lysimachia Herb) şi Bupleurum falcatum (Urechea iepurelui?). Aceste plante se pot găsi preparate sub formă de tinctură sub numele de Gold Coin Grass (GCG). SSUcul de mere este un produs foarte eficient pentru inmuierea şi mobilizarea pietrelor. Sucul de Cramberry conţine de asemenea acizi care se găsesc în sucul de mere, şi de aceea poate fi folosit ca înlocuitor al acestuia.
    Plantele menţionate mai sus au de asemenea calitatea de a înmuia pietrele şi pot fi folosite în perioada de pregătire a curăţării ficatului, dar pe o perioadă mai îndelungată decât sucul de mere sau sucul de Cramberry. Dozajul corect pentru tinctura din respectivele plante este de o lingură (circa 15 ml) o dată pe zi pe stomacul gol, circa 30 de minute înainte de micul dejun. Trebuie să luaţi tinctura circa 8-9 zile înainte de procedura de curăţare
propriu-zisă.
Intoleranţă la sarea amară
   În cazul în care sunteţi alergici la sarea amară, sau pur şi simplu nu o puteţi suporta, puteţi folosi citratul de magneziu, care însă nu este atât de eficient ca şi sarea amară. Citratul  de magneziu îl puteţi procura din farmacii.
Intoleranţă la uleiul de măsline
   Dacă sunteţi alergici sau nu puteţi suporta uleiul de măsline, atunci puteţi folosi uleiul din nucile Macadamia, uleiul de floarea soarelui presat la rece sau alte uleiuri presate la rece, cu excepţia uleiului de rapiţă. Doresc totuşi să atrag atenţia că uleiul de măsline presat la rece („Extra Vergine”) este cel mai eficient.
Suferiţi de o afecţiune a vezicii biliare sau nu mai aveţi de loc vezică biliare (v-a fost operată)
   În cazul în care suferiţi de o afecţiune a vezicii biliare sau pur şi simplu aceasta v-a fost îndepărtată printr-o operaţie este foarte posibil ca să fie necesară administrarea sucului de Cramberry sau a tincturii de plante Gold-Coin-Grass pe o perioadă de  2-3 săptămâni.
   O recomandare generală ar fi aceea de a lua un supliment de fiere. Fără vezica biliară este foarte probabil că nu veţi mai produce o suficientă cantitate de fiere pentru a putea digera complect alimentele. Discutaţi această problemă cu medicul Dvs. pentru a vă sfătui care anume produsar fi cel mai indicat pentru un caz sau altul.
Pentru cei care nu au voie să bea suc de mere
   Există persoane care au probleme cu administrarea cantităţii de suc de mere necesare în vederea procedurii de curăţare. De regulă sunt cuprinse în această categorie persoanele care suferă de diabet, hiopglicemie, infecţii fungice (Candida), cancer sau ulcere la stomac.
   În toate aceste cazuri se poate folosi acidul de mere sub formă de pulbere. Faza pregătitoare a procedurii propriu-zise rămâne aceeaşi, necesarul de cel puţin ul litru de suc de mere fiind însă înlocuit cu o jumătate de linguriţă de pulbere amestecată în 2-4 pahare de apă la temperatura camerei. Beţi acest amestec cu înghiţituri micişi împărţit peste zi. Acidul din mere îl puteţi procura şi prin Internet. Toate podgoriile folosesc acest acid în procesele de producere a vinului.
   Sucul de Cramberry conţine de asemenea mult acid de mere şi poate fi folosit în perioada pregătitoare eliminării (1/3 suc amestecat cu 2/3 apă, de 3-4 ori pe zi timp de 6 zile). El poate fi amestecat şi cu suc de mere. Rezultatele sunt şi mai bune dacă veţi bea ceva suc de Cramberry începând deja cu 2-3 săptămâni înainte de procedura de curăţare a ficatului.
    O altă alternativă este tinctura de Gold Coin Grass. Administrarea este aceeaşi cu cea prezentată în cadrul paragrafului dedicat intoleranţei la sucul de mere. Puteţi proba la o procedură de curăţare suc de mere combinat cu suc de Cramberry, iar la o a doua tinctua din respectivele plante. Astfel veţi putea singuri constata care anume substanţe se portivesc Dumneavoastră mai bine.
   O altă variantă ar fi folosirea oţetului de mere: amestecaţi 1-2 linguri de oţetîntr-un paharcu apă şi beţi 4 astfel de pahare timp de 6 zile.
Procedura de curăţare a ficatului nu a dat efectul dorit
   În unele cazuri rare nu se obţine efectul scontat după o procedură de curăţare. În cele ce urmează vă prezint câteva cauze care pot duce la o astfel de situaţie: Este foarte probabil ca la o persoană căile biliare din ficat să fie atât de „înfundate”, încât sucul de mere, ca urmare a structurii compacte a pietrelor, să nu ducă la o înmuiere şi dislocare a acestora din prima încercare. La unele persoane pietrele apar (sunt eliminate) de abea după o a doua sau a treia procedură.
Chanca Piedra (Phyllanthus niruri) o plantă originară din America Latină, în traducere „Sparge piatra” şi din păcate mai puţin cunoscută la noi poate ajuta foarte eficient la eliminarea pietrelordin ficat şi bilă, mai ales în cazul în care pietrele sunt deja ântărite (calcifiate). Din planta uscată se poate prepara ceai pe care îl puteţi bea pe o durată relativ lungă de timp. Pentru procedura de curăţare se recomandă ca înaintea începerii acesteia să folosiţi extract de Chanca Piedra, 20 de picături într-un pahar cu apă, de trei ori pe zi, cel puţin 2-3 săptămâni înainte de începerea procerudii.
O altă metodă pentru sprijinirea eliminării pietrelor este înmuierea unei bucăţi de flanel (stofă) în oţet de mere cald şi aplicarea acesteia pe zona ficatului şi a vezicii biliare timp de 20-30 de minute, timp în care trebuie să staţi culcat în pat.
Plantele Enţian chinezesc (Gentiana cracifiles sau Gentiana macro phylla) şi Bupleurum falcatum sunt cunoscute a avea acţiune de eliminare a „înfundării” căilor biliare din ficat, şi asfel constituie un bun sprijin premergător unei proceduri de curăţare. Aceste plante se pot procura sub formă de tinctură, fiind deseori de găsit sub denumirea de Bitter chinezesc. Dozajul corect pentru această tinctură este de ½  de linguriţă (circa 5 ml) o dată pe zi pe stomacul gol (30 de minute înaintea micului dejun). Se recomandă folosirea tincturii timp de 3 săptămâni înainte de începerea fazei pregătitoare a unei proceduri de curăţare (deci înainte de a începe cu sucul de mere sau cu variantele propuse în locul acestuia).
Recţiile de purificare neplăcute vor dispare după 3-6 zile. Ele pot fi ameliorate dacă veţi bea apă ionizată caldă şi veţi păstra intestinul curat. O altă metodă ar fi aceea de a bea 3 linguri de suc de lămâie curat, fără zahăr, cu 15-30 de minute înaintea micului dejun. În acest fel veţi stimula vezica biliară.
Este posibil ca să nu fi urmat corect indicaţiile pentru procedura de curăţare. Este suficient ca anumite elemente să fie omise sau ca datele de timp să fie modificate pentru a nu mai ajunge la o eficientă eliminare şi curăţare. În cazul multor persoane curăţarea ficatului nu funcţionează fără o curăţare anterioară a intestinului gros. Reziduurile şi gazele adunate în acesta împiedică o circulaţie eficientă a fierei şi blochează caile pentru pătrunderea uleiului de măsline în tractul gastro-intestinal. Cel mai bun moment pentru o terapie de curăţare a colonului (colon-hidro-terapie) este în ziua propriu-zisă aleasă pentru eliminare (de regulă deci în cea de a şasea zi). 

Durerile de cap şi graţa din ziua de după curăţarea propriu-zisă
    În majoritatea cazurilor aceste simptome apar ca urmare a unei incorecte respectări a pregătirii procedurii şi/sau a procedurii propriu-zise. În unele cazuri rare este posibil ca şi după curăţarea propriu-zisă să mai fie eliminate pietre. Toxinele care însoţesc aceste pietre pot ajunge în circuitul sangvin şi astfel provoca greaţă şi neplăceri. În astfel de cazuri este recomandată folosirea unei jumătăţi de pahar de suc de mere timp de 7 zile (sau atâta timp cât persistă senzaţia de graţă). Beţi sucul de mere cu 30 de minute înaintea micului dejun.
   De asemenea este necesară o spălătură intestinală (clismă sau Colon-Hidro-Terapie) suplimentară, pentru a facilita eliminarea pietrelor care au fost puse în mişcare mai târziu. De asemenea folosirea apei ionizate (aşa cum a fost descrisă mai sus) ajută la eliminarea reziduurilor şi toxinelor din organism. Puteţi adăuga la această apă suplimentar o bucăţică de ghimbir, lucru care va ajuta la o şi mai rapidă îndepărtare a senzaţiei de greaţă. De asemenea sun folositoare 2-3 căni de ceai de muşeţel, plantă despre care se ştie că ajută şi ea la „spargerea pietrelor”.
Senzaţie de greaţă pe parcursul curăţării 
   Dacă aţi respectat întocmai indicaţiile pentru pregătirea procedurii şi procedura propriu-zisă, atunci nu trebuie să vă faceţi griji în cazul în care nu vă veţi simţi tocmai bine în această preioadă. Chiar dacă aşa ceva se întâmplă rar, se poate totuşi ca pe parcursul nopţii în care efectuaţi eliminare să fie nevoie să vomaţi sau să vă fie greaţă. Aşa ceva se întâmplă de obicei datorită forţei cu care fierea din vezică sau pietrele sunt eliminate, ceea ce face ca uleiul de măsline să fie „împins” înapoi în stomac, fapt ce cauzează o stare de greaţă. Într-un astfel de caz este posibil ca fenomenul de eliminare a pietrelor să nu fie resimţit ca o deurere înţepătoare, ci ca o trecere (un pasaj) lină, blândă.
   Pe parcursul celor 12 curăţări pe care mi le-am efectuat mie (este vorba despre autor – Dr. Andreas Moritz) mi s-a întâmplat să am o noapte rea, în care am vomat relativ mult din amestecul cu ulei de măsline, dar totuşi eliminarea pietrelor a fost la fel de eficientă ca şi în celelalte cazuri (uleiul de fapt îşi făcuse deja treaba, anume aceea de a elibera pietrele din căile biliare unde erau blocate). Dacă vi se întâmplă şi Dvs. aşa ceva, gândiţivă că este doar o noapte neplăcută. Dar nu atât de neplăcută ca o operaţie de eliminare a pietrelor din vezica biliară, operaţie însoţită de dureri şi de o lungă perioadă de recuperare ce poate dura luni de zile până ce ţesuturile se închid şi cicatrizează.
                                                                                                                      Traducere : Qui Bono
De aici puteti cumpara cartea lui Andreas Moritz - Scapa de pietre la ficat si fiere 
   În continuare vă prezint traducerea unui raport prezentat în Internet (vezi Sursa) de către Domnul Andreas Rebmann din Waldenburg, Germania. Respectivul domn a efectuat el însuşi mai multe proceduri de curăţare a vezicii biliare şi a ficatului şi prezintă în respectivul raport experienţa sa precum şi o serie de fotografii ale pietrelor eliminate de dânsul. Raportul apare in Internet complect independent de cartea sau prezenţele pe Internet ale Doctorului Andreas Moritz.

Andreas Rebmann, Waldburg
Fotografii ale pietrelor eliminate pe parcursul mai multor proceduri de curăţare a ficatului

 Prima procedură de curăţare – 12.02.2008
    Am efectuat curăţarea ficatului conform indicaţiilor date de Dr. Andreas Moritz în cartea sa. Deci în primele 6 zile am băut între mese câte un litru de suc de mere proaspăt presat pe zi, iar în ziua X (a şaptea) am urmat indicaţiile aşa cum sunt arătate în carea Doctorului Moritz. În această a şaptea zi nu am consumat proteine animale, lapte, carne etc. Am mâncat dimineaţa fulgi de ovăz înmuiaţi în apă, iar la prânz orez Basmanti fiert. În mod deosebit în această zi nu este voie să mâncaţi nici un produs de origine animală sau din lapte, căci seara, în combinaţie cu uleiul de măsline şi sucul de grapefruit vi se va face rău, graţă, iar pe de altă parte ficatul va fi îngreunat în activitatea sa.
   Primele două pahare cu soluţie de sare amară (fiecare cu câte 180 ml de ală şi circa 20 grame de sare amară) le-am băut la ora 18 şi la ora 20. Aceasta are rolul de a goli intestinul şi de a lărgi căile biliare.
   La ora 22 a urmat amestecul de ulei de măsline şi suc de grapefruit. Este nevoie de 120 ml de ulei de măsline, şi aici trebuie spus că este recomandabil să cumpăraţi un ulei de foarte bună calitate, presat la rece. Deseori în magazinele obişnuite uleiul de măsline conţine până la 20% alte uleiuri, de calitate inferioară. La această cantitate de ulei se adaugă 180 ml de suc de grapefruit proaspăt presat, acmestecul se agită puternic. L-am băut stând în picioare lângă pat, după care m-am culcat imediat, întins pe spate. Am evitat orice fel de mişcare şi chiar mai mult, nici nu am mai vorbit deloc. Ficatul lucrează cel mai bine în perioadele de odihnă, de linişte, şi chiar şi vorbitul poate provoca
ne-linişte ficatului.
   După un scurt somn, pe la ora 1 noaptea m-am trezit şi am simţit greaţă şi „agitaţie“ în stomac. Toată chestia asta a durat vreo 15 minute. Acuma dacă mă gândesc cred că acesta a fost momentul în care pietrele s-au pornit trecând din căile biliare în intestin, în zona duodenului, fapt ce a provocat şi această stare de greaţă.
   A doua zi dimineaţa la ora 6 şi apoi la 8 am băut celelalte două pahare cu soluţie de sare amară, aşa cum este descris în cartea doctorului Moritz. Apoi, în jurul orei 9.39 au apărut în lighean primele pietre. (Se pare că Domnul Rebmann a folosit un lighean sau o oală de noapte pentru a-şi goli intestinul, şi astfel pentru a putea vedea concret rezultatele, deci pietrele din bilă şi ficat).
   O clismă  (spălătură intestinală) aşa cum este descrisă în carte, nu am făcut. Am avut încredere şi m-am bazat pe ideea că pietrele vor trece prin intestine fără probleme.
   La amiază am început din nou treptat să mănânc în mod normal. A doua zi au mai apărut o serie de pietre, de data aceasta în scaunul normal, pietre care erau de această dată mai tari şi mai mari (circa 12 mm lungime) decât părimele (vezi cele două fotografii de mai jos). Aceste pietre erau toate de culoare galbenă, probabil formate mai ales din colesterol.


Traducerea textului din fotografie: Pietrele apărute ca urmare a procedurii de curăţare (pietrele erau foarte moi, ca urmare a curei cu suc de mere timp de 6 zile).





Traducerea textului: Aceste pietre au apărut de abea în dimineaţa celei de a doua zile de după procedura de curăţare, odată cu scaunul normal.

     În total după prima procedură de curăţare am eliminat circa 40-50 de pietre. Dacă doriţi să vedeţi şi să fotografiaţi sau cercetaţi pietrele eliminate, volosiţi un recipient adecvat, căci altfel pietrele mai grele vor cădea în apa din closet şi vor dispare. Dacă vreti să scoateţi pietrele din scaun, folosiţi o linguriţă, căci unele pietre sunt atât de moi încât prinse între degete se vor sfărâma.

Cea de a doua procedură de curăţare, efectuată la data de 06.03.2008

   Cea de a doua curăţare am efectuat-o într-o fază descrescătoare a Lunei, cu Luna aflată sub semnul unei zodii de apă. Din nou pe la 1 noaptea mi-a fost greaţă, iar după vreo 45 de minute am început să sughit. Am efectuat nişte exerciţii cunoscute sub denumirea de „cei 5 tibetani“ după care m-am simţit imediat mult mai bine.
    A doua zi dimineaţa am eliminat circa 100 de pietre, toate de culoare vrede şi de mărime de până la un centimetru, care după câteva zile au devenit aproape negre, aşa cum le puteţi vedea în fotografia de mai jos:


   În lunile următoare am efectuat încă o serie de curăţări, până ce nu am mai eliminat pietre. După fiecare curăţare pietrele care se află mai în interiorul căilor biliare sunt împinse în faţă. Doctorul Moritz recomandă cel puţin 5-6 curăţări consecutive, desigur cu intervalu de pauză aşa cum este descris în cartea sa, deci cu o pauză de circa 4 săptămâni.
 Pe data de 05.04.2008:
    La cea de a treia curăţare am eliminat din nou peste o sută de pietre, aproape în exclusivitate de circa 2 până la 5 milimetri, şi toate de culoare verde. Această a treia curăţare am efectuat-o din nou într-o perioadă a Lunei în descreştere (e vorba de fazele Lunei). În fotografia de mai jos vedeţi o parte din aceste pietre, fotografiate la circa 20 de minute după eliminare, atunci când încă erau de culoare verde.



Mai jos puteţi vedea o astfel de piată în secţiune:

   
 În cercul meu de prieteni până acuma există 11 persoane care au efectua aceste proceduri de curăţare, şi la toate cele 11 persoane procedura a dat  rezultatele scontate, a avut succes şi toate cele 11 persoane au eliminat pietre într-un mod şi cantitate relativ asemnănătoare cu cele descrise de mine. 
Comentariu adăugat la data de 14.10.2008:
   Cea de a patra procedură de curăţare am efectuat-o într-o fază de Lună plină. De această dată am extins perioada pregătitoare, cu sucul de mere, la 10 zile, şi consider că a meritat. Am eliminat din nou circa 100 de pietre, printre care 3 pietre de 2 centimetri şi una de 2,5 centimetri (vezi foto mai jos). Aceasta a fost cea mai mare piatră pe care am eliminat-o. Procedura s-a desfăşurat din nou fără probleme, la fel ca şi la precedentele. La circa 40 de minute după ce am băut soluţia de ulei de măsline şi grapefruit am resimţit o uşoară greaţă, care însă a dispărut după efectuarea „celor 5 Tibetani“ (uşoare exerciţii de gimnastică). Aceste mişcări corporale ajută ca pietrele să „alunece“ mai departe.


Cea mai mare piatră eliminată de mine, în cadrul celei de a patra curăţări.



Pietre eliminate în cadrul celei de a patra curăţări.
   La cea de a cincea procedură de curăţare (efectuată în Martie 2009) am eliminat circa 30 de pietre mici de 2-5 milimetrii.
   Pe data de 16.05.2009 am efectuat cea de a cincea procedură de curăţare, în cadrul căreia au apărut din nou câteva pietre mari, printre care una de un centimetru. Consider acuma că multe dintre căile biliare sunt deja libere.


   Doresc să menţionez că aceste curăţări le-am efectua cu scop preventiv. Nu sufăr de nici o afecţiune deosebită şi deci nu am efectuat curăţările cu scopul de a „vindeca“ vreo boală.
   În general se poate spune că aproape fiecare european are circa 1.000 de pietre pe care le „poartă“ permanent cu el, şi care desigur că împovărează substanţial funcţionarea normală a ficatului. Medicina şcolastică (alopată) consideră că aceste pietre din ficat NU afectează buna funcţionare a acestuia şi nu provoacă simptome supărătoare. Totuşi nu pot altfel decât să consider această concepţie ca fiind falsă. Este logic şi de bun simţ să consideri că un ficat ale cărui căi biliare sunt înfundate NU poate funcţiona la capacitatea sa integrală, de 100% eficacitate, lucru ce nu poatea avea în timp decât urmări foarte neplăcute, chiar fatale, cum ar fi de exemplu atunci când organismul se apropie de limitele sale în ceea ce priveşte capacitate de apărare (sist. imunitar) contra celulelor cancerigene sau atunci când  este vorba de eliminarea substanţelor toxice otrăvitoare.

Domnul Rebmann face în complectarea acestui raport menţiunea că cele descrise mai sus nu trebuie să înlocuiască un consult la medic sau terapeut, şi că este necesar ca această procedură să fie discutată cu medicul sau terapeutul cu care are contact persoana ce doreste efectuarea unei curăţări a ficatului.” 


De aici puteti cumpara cartea lui Andreas Moritz - Scapa de pietre la ficat si fiere 

VEDETI AICI CATEVA FILME TRADUSE, CU ANDREAS MORITZ :











DOWNLOAD RAPID
(toate filmele)

15 comentarii:

  1. A gasit cineva in Brasov la vreo farmacie sare amara ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Raspund tot eu: in capat la Str. Lunga, au pliculete de 30grame (1 lingura mare) cu 1 leu bucata.

    RăspundețiȘtergere
  3. In care capat?
    Si este vorba chiar de sulfat de magneziu?

    RăspundețiȘtergere
  4. puteti sa ma clarificati (sorry de lipsa cunoasterii), unde stau aceste pietre? ca 1000 de pietre (+-) au nevoie de spatiu mult? ele se afla in ficat???? cum in genral lucreaza ficatul? pietrele astea din ficat sunt eliminate din el (prin cai biliare?) in stomac si de acolo in intestine???? ori eu ceva nu inteleg? multumes frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cunoastem fiziologia ficatului atat de bine, dar presupunem ca autorii acestor studii au mai multa cunostinta. Noi personal nu credem ca pot exista asa de multe pietre in ficat, insa in intestinul gros stim sigur ca exista aceste pietricele, deci este posibil sa fie si de acolo ... Nu suntem experti insa am simtit sa impartasim cu voi aceste informatii.

    RăspundețiȘtergere
  6. credeti ca poate fi vorba de uleiul de masline care se solidifica in stomac?x eu asa cred! Personal am facut cura, dar refuz sa cred ca alea erau pietre din ficat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totul este adevărat se găsesc în ficat fiere și în stomac!

      Ștergere
    2. Totul este adevărat se găsesc în ficat fiere și în stomac!

      Ștergere
  7. Ce consistenta aveau pietricelele? Cum credeti ca ar fi posibil sa se poata solidifica uleiul in felul acela? Banuiala noastra este ca ar putea fi fi pietricele stranse in pliurile colonului, daca nu din colecist.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cei care cred ca acele pietre provin din uleiul solidificat poate sa se lamureasca pe acest forum in engleza, dar atentie cititi in detaliu, unele pot fi asa dar chiar acea persoana spune ca doar partial si nu la orice persoana!
    A, si a facut presupunerea ca acel colorant alimentar n-ar fi putut sa penetreze o piatra... ceea ce nu e neaparat asa s.a.
    http://curezone.org/forums/am.asp?i=67726
    Si de asemenea puteti citi toate experientele de la acest forum romanesc; atentie topicurile sunt in ordine inversa:
    http://sanatate.findtalk.biz/t2768-cum-sa-scoti-pietrele-de-la-fiere-fara-operatie

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua. Poate n-am citit eu cu atentia reteta prezentata pe faayma, dar nu mi-a sarit in ochi un element foarte important al tehnicii, si anume: curatarea intestinelor sau doar al celui gros, prin clisma clasica. Autorul o recomanda atat inainte, cat si dupa 2-3 zile de la eliminarea pietrelor biliare. Dupa ce timp de 9 curatari am apelat la clisma clasica, am schimbat macazul si am facut un amestec de retete, si anume: zeama de varza (1 litru) diluata cu apa (0.5 l) in combinatie cu exercitiile ayurvedice (se gasesc pe youtube) de curatare a intestinelor. Avantajul, unul dintre ele, este ca se curata si intestinul subtire, nu doar cel gros. Cei care au hipertensiune arteriala mai bine raman la varianta clisma clasica.

    Pietrele eliminate nu sunt constituite din uleiul ingerat cu o seara inainte. Cel mai bun exemplu sunt eu. Din 10 curatari efectuate de mine doar la doua dintre ele n-am vomat in primele 2-3 ore de la ingerarea uleiului, si atunci intreb eu, retoric, din ce materie prima am eliminat cca. 600 g de colesterol, la 10 curatari insumate?
    Acum am ajuns la 12 curatari efectuate. La cele cu numarul 11 si 12, ca sa evit voma din timpul noptii, am apelat, cu succes, la o sticla cu apa fierbinte pe care am pus-o pe zona ficatului intre orele 21.00 si 23.30, in ziua a sasea. Evident, apa se reincalzeste cand devine calduta. Se poate folosi si o perna electrica.
    Procesul de curatare al ficatului este lung, si daca nu este facut pana la capat, efectele pozitive aparute de-a lungul acestuia, vor disparea.
    E foarte importanta si curatarea rinichilor, periodic, asa cum recomanda autorul. Eu am folosit produsul Total cleanse kidneys cu mult succes.
    Bafta tuturor!
    Dana

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua,fratele meu a facut aceasta cura de curatare a ficatuluinu exagerez dar 100 de pietrcele a eliminat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am sa incerc si eu ...am dureri sub coasta in partea dreapta si sant sigura ca sant pietre sau nisip ..si colesterolul marit

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua,
    Ma numesc Trubadur,
    Multumesc domnului Dr, Andreeas Moritz si va multumesc pentru acest Forum,
    Am facut o prima curatare a FICATULUI, in 29.03.2020.
    Probabil detin recordul la marime, cea mai mare fiind de 42mm lungime/28mm diametru.Nu credeam ca este posibil, asa de multe. Dar m-am convins.
    Vreau sa continui cu curatatul.
    Recomand cu incredere tuturor !
    12.04.2020

    RăspundețiȘtergere
  13. In seara aceasta voi incerca prima curatare

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...