Ieşirea Din MATRIX: Misterele Sfinxului din Carpați

luni, 13 mai 2013

Misterele Sfinxului din Carpați


THE MYSTERY OF THE CARPATHIAN SPHINX (2013)

Vă prezentăm astăzi un documentar interesant despre Sfinxul din Bucegi, un film produs de o româncă plecată în SUA de prin 1995, pe nume Oana Raluca Ghiocel. Ea este un producător de filme documentare care locuiește în Boston, iar acum și în București. 

Filmul este realizat de Oana împreuna cu Robert Schoch, unul dintre cei mai cunoscuti geologi din lume, datorita faptului ca prin descoperirile sale (neacceptate la nivel oficial in ciuda evidentei lor) a demonstrat ca Sfinxul din Egipt ar avea cel putin 9000 de ani. „Dr. Robert Schoch a analizat formele de eroziune ale Sfinxului și a ajuns la concluzia că ele „sunt opera apei, a apei de ploaie”. În baza posibilității climatologilor de a calcula exact perioadele ploioase din trecut s-a ajuns la noi concluzii privind datarea Sfinxului. Se pare că roca ce alcătuiește celebra construcție a fost expusă eroziunii între 7000-5000 î.Hr., perioadă ce corespunde unor perioade ploioase din istoria Egiptului, ceea ce face Sfinxul egiptean mult mai bătrân decât afirmă majoritatea egiptologilor.” (Lynn Picknet & Clive Prince, Conspirația Stargate p.58)

Robert Schoch apare si in documentarele Quest for the lost civilisation (realizat de Graham Hancock), Egiptul Magic, Revelatiile Piramidelor, Codul piramidelor, de pe blogul nostru si daca nu ne inseala memoria, chiar si in seria Ancient Aliens. Oricum, de fiecare data cand vine vorba de Sfinxul din Egipt si se vorbeste de o istorie alternativa, Robert Schoch sigur apare ca figura centrala. De accea consideram o onoare deosebita interesul pe care l-a aratat acesta pentru Sfinxul din Bucegi si toata zona Muntilor Bucegi, iar teoriile lui legate de aceasta zona sunt destul de interesante.  Ne-a impresioant placut si faptul ca omul a avut suficienta deschidere sa simta incarcatura energetica a locului.

In documentar ni se spune ca zona Romaniei ar fi fost locuita in perioada glaciara si preglaciara de Neandertali (fiinte nocturne) si Cro-Magnoni (fiinte diurne) si ca aici si-ar avea obarsia cumva, aparitia omului nou , dintr-o combinatie intre neandertali si cro-magnoni (noi tindem sa credem mai degraba in teoria interventionistă a extratereștrilor antici).

 De asemenea imaginea despre neandertali ni se schimba complet, acestia fiind se pare niste fiinte cu pielea alba, ochii verzi si parul blond, sensibile, cu simt artistic si muzical deosebit,  spirituale si cu inclinateie catre ritual - dupa ultimile cercetari.

Ceea ce este interesant este faptul ca Graham Hancock dupa o serie de ceremonii cu ayahuasca a fost inspirat sa scrie cartea Entangled - The Eater of Souls (Inlantuiti - Mancatorul de suflete), o carte in care autorul exploreaza si extrapoleaza intr-un mod deosebit de inspirat, cerecetarile lui anterioare ridicand la fileu scenarii plauzible, dar mai greu de dovedit, in  ceea ce priveste istoria umanitatii si influentele intunecate care au dus lumea aici unde este astazi. In aceasta carte vorbeste despre legatura telepatica peste milenii (24000 de ani) intre o fiinta neandertaliană și o fiinta din timpurile noastre. Si in aceasta carte neandertalienii sunt prezentati ca niste fiinte foarte evoluate spiritual, deosebit de afectuoase, inteligente si aflate intr-o comuniune completa cu natura (suprema tehnologie).

Interesanta este de asemnea si pleiada de chipuri incrustrate in stanci in zona Bucegilor. Desi am trecut pe acolo de nenumarate ori, nefiind focalizati pe a descoperi semnificatii de acest gen nu am sesizat aceste chipuri ... Uneori sunt cautate si gasite lagaturi destul de fortate si se speculeaza destul de mult din dorinta de a descoperi ceva neapărat.

Am aflat cu aceasta ocazie, cu bucurie, ca au fost si alti cercetatori din afara tarii care au explorat Muntii Bucegi si tainele acestora ajungand la niste concluzii surprinzatoare (nerecunoscute oficial, bineinteles) pe care va lasam sa le descoperiti vizionand filmul.

Deci cumva se doreste o teorie alternativa istoriei oficiale,  nu se spune nimic, nici măcar așa ca fapt divers, de legendele dacice legate de Sfinx, despre posibila conexiune extraterestră, despre încărcătura energetică din zona Sfinxului, despre posibilele tuneluri de sub Sfinx  și din toată zona Bucegilor si de asemenea, nu se pomeneste nimic despre sala Hades a pesterii Ialomicioara, locul ritualic cel mai sacru al pesterii, samd.

In concluzie, este un film ce se merita vazut , dar cu simt critic.

AICI PUTETI VEDEA PREZENTAREA DOCUMENTARULUI SI CATE CEVA DESPRE OANA RALUCA GHIOCEL, IN CADRUL TEDX BUCURESTI


 

Pentru a viziona documentarul tradus, oferiți o donație și cereți accesul.
Mulțumim!

Cine dorește să vadă filmul în limba engleză îl poate vedea AICI, HD.

  
NOTĂ: ACEST FILM ESTE OPEN SOURCE

Hyperion Media Inc a decis sa difuzeze acest film in mod gratuit in acest moment via themysteryofthecarpathiansphinxmovie.com. Aceasta decizie a fost facuta pentru audienta romaneasca.

Acest film este dedicat in memoria lui Nicholas Dimancescu, un tanar documentarist care a iubit mult Romania si muntii Carpati, si care aspira sa realizeze filme documentare care promoveaza correct si responsabil imaginea istorica si geografica a Romaniei.
 
Reconstituirile omului de Neandertal si Cro-Magnon care apar in acest film au fost facute de Elizabeth Daynes (Daynes Atelier) din Paris, Franta si de Viktor Deak, paleo-artist din New York, USA.
 
Coloana sonora este in special compusa de compozitorul britanic Simon Thorne, albumul numit Neandertal.
 
Multumiri speciale : Dan Dimancescu, Charles Mapleston, Simon Brighton, David S. Percy.
 
Filmul a fost filmat cu Canon DSLRs: Canon 7D, Canon 5D Mark II, Canon 5D Mark III. Cele mai multe obiective folosite sunt marca Canon.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...