Ieşirea Din MATRIX: CULTURA IN DECLIN - Episoadele 1 - 4

joi, 19 septembrie 2013

CULTURA IN DECLIN - Episoadele 1 - 4




CULTURE IN DECLINE (2012)

“Cultura în declin” este o serie de documentare scurte, un show creat și găzduit de Peter Joseph, regizorul seriei de filme documentare Zeitgeist. Acesta face parte din proiectul de distribuție a filmelor realizate de Peter Joseph în mass-media, principalul mediu de distribuție fiind canalul oficial de YouTube

Primul episod se numeste “Care democrație?”, durează 30 minute și aveți plăcerea să-l vizionați în primul clip de mai jos. A avut premiera pe 29 iulie 2012 și a avut peste 70.000 de vizualizări în primele 10 zile de la lansare.

“Cultura în declin” este, în esență, o expresie satirică dar cu o puternică notă de seriozitate, care analizează diferite fenomene culturale existente astăzi, pe care, de cele mai multe ori societatea le acceptă ca atare, fără să pună întrebări. Nimic nu este considerat sacru în această serie, cu excepția unui punct de referință decomandat de logică și rațiune fundamentală – forțând privitorul să iasă din cutia “normală” și să ia în considerare practicile noastre sociale, fără bagaje tradiționale și prejudecăți sociale. Temele comune includ politica, economia, educația, securitatea, religia, vanitatea, guvernarea, mass-media, munca, tehnologia și alte aspecte centrale din viața noastră de zi cu zi.

Scepticismul cu care sunt analizate mecanismele prin care funcționează societatea din zilele noastre e resimțit ca un duș rece de aceia dintre noi care vor să rupă barierele gândirii convenționale. Suntem astfel forțați să trecem dincolo de pragul “normalității” și să regândim din temelii viața de zi cu zi, fără balastul și prejudecățile obișnuite. Sunt demolate și apoi reconstruite, prin soluții neconvenționale, toate marile subiecte: politica, economia, educația, securitatea, religia, guvernarea, mass-media, munca, tehnologia, precum și alte domenii importante care ne afectează viețile. 

Ți se poate întâmpla la cumpărături. Sau în timp ce te uiți la televizor. Cu toții avem acele momente în fiecare zi când simțim, chiar și numai pentru o secundă, că trăim într-o iluzie, că facem parte dintr-o paradigmă incomodă ce nu mai poate fi susținută. Cultura în declin ne spulberă iluziile și ne zdruncină iremediabil gândurile. Peter Joseph dezvăluie în mod excepțional mecanismele care mențin artificial în viață  un sistem care trebuie să moară. Indiferent care va fi opinia ta despre acest documentar, în mod cert nu vei mai fi aceeași persoană după vizionare.

Lee Camp
Episodul pilot al Culturii în declin, intitulat “Ce democrație?” a fost întâmpinat cu mari aprecieri de la diverse personalitati din media, cum ar fi comediantul Joe Rogan, care a declarat:

“Peter Joseph solicită răspunsuri la întrebările pe care ar trebui să le adresăm conducătorilor din lumea asta nebună, dar totodată vine și cu sugestii pentru aceștia.. Analiza sa strălucită a acestui sistem ridicol în care trăim este parte a uneia dintre cele mai importante voci ale acestei generații.”

Joe Rogan


VEZI PRIMELE 4 EPISOADE TRADUSE, AICI: 

Episodul 1 - WHAT DEMOCRACY? (Ce Democratie?)
Deschiderea show-ului se adreseaza anului electoral din SUA si subiectului a ceea ce noi percepem ca "democrație" în lumea de astăzi.



 Episodul 2 - ECONOMICS 101 (Economie 101)



Episodul 3 - C.V.D. (S.C.V. "Sindromul Consum-Vanitate" )
Episodul 3 se referă la o epidemie de boală nouă, rapid răspândita în întreaga lume: "Sindromul Consum-Vanitate". O boală răspândita nu printr-un virus mutant sau predispoziție genetică - ci prin culturalele "Meme" - transformarea lumii într-o hazna de mini-mall-uri, obsesii de moda, sâni falsi și gadgeturi beligerante.  Invitat special: comediantul Lee Camp.


Episodul 4 - Povestea celor doua lumi



VA URMA ... speram



In completare studiati articolele si documentarele din Categoria MISCAREA ZEITGEIST.

4 comentarii:

  1. http://2012portal.blogspot.ro/2013/04/the-secret-space-program-time-has-come.html#comment-form

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo!!! URA!!! WOW sunt impresionat ca la voi pe blog a aparut cultura in declin. De fapt mint si stiu sigur ca voi nu aveti o intreaga echipa in spate ca sa intretineti blogul ca altii. Culmea am racnit din strafundul plamanilor la blogurile mari si tari atragand atentia asupra adevarurilor cinice din "cultura in declin" si culmea tot voi amaratii care se chinuie pentru fiecare articol l-ati bagat pe trompeta PRIMII. Ori voi sunteti adevarati samariteni in ale informatiei ori ceilalti sunt celule ale servicilor secrete finantate si operate de acestea pentru cretinizarea si confuzarea maselor? ( cred ca mai bine foloseam "si" in loc de ori )

    RăspundețiȘtergere
  3. Noi abia alaltaieri l-am descoperit, din „intamplare” ... Nu suntem primii care am publicat aceasta serie, caci dupa cum poti vedea si noi am preluat informatia din articol de colo si dincolo. Noi postam aproape orice informatie de acest gen, informatie care aduce o viziune alternativa celei servite non-stop in mass media principala.
    Multumim pentru comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Peter Joseph si Zeitgeist reprezinta instrumente subtile ale anumitor forte oculte in a influenta oamenii spre o noua "religie" si o noua "economie", aceleasi forte oculte ce stau si in spatele "elitei".

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...