Ieşirea Din MATRIX: MITING ANTICIP: Bucuresti, 14 martie, orele 12, Palatul Parlamentului

miercuri, 13 martie 2013

MITING ANTICIP: Bucuresti, 14 martie, orele 12, Palatul Parlamentului


În vederea conștientizării de către populație a riscurilor la care se expun prin acceptarea cardului electronic de sănătate, prin introducerea programului de informatizare a sănătății și în general prin acceptarea actelor electronice (biometrice), Asociația Dreptate și Adevăr organizează în data de 14 martie 2013 , începând cu ora 12.00 și până la ora 17.00, o acțiune de protest autorizată. Acțiunea va avea loc la Palatul Parlamentului , în alveola de lângă Parcul Izvor. Vă chemăm să popularizați acest miting și să participați activ alături de toți cei care consideră că datele noastre medicale nu trebuie expuse riscurilor majore reprezentate de atacurile cibernetice și traficul de organe și nici divulgării lor prin lărgirea accesului unor persoane necunoscute, altele decât medicul curant, la informațiile medicale și personale care vor fi, de acum încolo, înregistrate într-o bază de date centralizată, anulându-se secretul profesional, confidențialitatea și dreptul la viață intimă și privată a cetățenilor români. Toți cei care consideră că actele de identitate electronice, pașapoartele biometrice și orice act electronic (cu cip) le încalcă drepturile cetățenești, că le invadează intimitatea și viața privată sunt chemați să ni se alăture și să-și exprime dezacordul pe 14 martie 2013, ora 12.00 la Palatul Parlamentului, în alveola de lângă Parcul Izvor.
afig miting 


Așa să ne ajute Dumnezeu!

Vă așteptăm în număr cât mai mare!

Să luăm exemplu de la greci!

Pe langa afisul de mai sus, va punem la dispozitie si alte materiale de propaganda anticip:download-arrow
protest anti-cip

Impactul introducerii actelor electronice asupra vieții private și libertății de conștiință a cetățenilor

Asociația pentru Libertatea Românilor a inițiat în luna ianuarie mai multe acțiuni de cercetare a impactului introducerii actelor electronice asupra vieții private și libertății de conștiință a cetățenilor României. Aceste acţiuni au loc în condițiile în care implementarea sistemelor electronice sau biometrice ocupă un loc din ce în ce mai important pe agenda instituțiilor statului.
Implementarea sistemelor electronice se referă la :
a) introducerea actelor de identitate electronice prevăzută de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 82 din 18 decembrie 2012, aflată în procedură de urgență pentru aprobare la Parlamentul României
b) introducerea cardului electronic de sănătate, rețetei electronice, dosarului electronic și a Sistemului Informatic Unic Integrat( Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate)
c) în viitoarea etapă, Ministerului Agriculturii are în vedere introducerea cardurilor de acces în piețele agroalimentare, un proiect de OUG fiind postat deja pe site-ul http://www.madr.ro.
Acțiunile concrete ale ApLR au vizat:
  • reliefarea modului în care implementarea sistemelor electronice în domenii ce țin de viața privată sau de identitatea românilor aduce atingere drepturilor și libertăților cetățenești.
  • prezentarea situației existente în celelalte state membre ale Uniunii Europene, inclusiv la nivelul forurilor conducătoare, unde îndoielile asupra sistemului electronic sunt departe de a se fi rispit.
  • prezentarea neajunsurilor și deficiențelor proiectelor demarate de către autoritățile publice responsabile din România.
De la demararea acestor acțiuni, Asociația pentru Libertatea Românilor a transmis memorii către Senatul României , către comisiile permanente ale Camerei Deputaților responsabile cu avizarea proiectului de lege privind aprobarea OUG 82/2012, și a solicitat renunțarea la introducerea actelor electronice în România. În data de 5 martie, un grup de 5 reprezentanți ai ApLR a fost invitat la lucrările Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor unde au fost susținute cele mai importante puncte ale memoriului1 depus în data de 26 februarie la comisiile permanente ale Camerei Deputaților. Pe această cale dorim să mulțumim membrilor comisiei pentru deschiderea arătată, discuțiile fiind apreciate pozitiv de părțile prezente.
De asemenea, se cuvine a face mențiune deosebită despre votul Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților Naționale care a votat în unanimitate respingerea OUG nr. 82/2012.
Mulțumim celor 45 de ONG-uri semnatare ale memoriilor inițiate de ApLR și persoanelor care au înțeles să ne susțină activ în demersurile noastre adresate celor mai înalte foruri ale țării .
În privința cardurilor de sănătate și a întregului proiect de informatizare a sănătății, ApLR a transmis mai multe memorii, propuneri de modificare a Contractului Cadru 2013-2014 și solicitări de informații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Ministerului Sănătății,sindicatelor din sistemul sanitar și Colegiului Medicilor2. De asemenea, pe site-ul http://www.asociatialibertatearomanilor.ro au fost postate modele tip de refuz a cardurilor de sănătate3. Acest program de informatizare a sănătății se desfășoară în contextul în care un studiu al Comisiei Europene arată că peste 74%4 dintre europeni consideră că problemele legate de sănătate ca fiind date de natură personală și confidențiale, respectiv în condițiile în care România se află pe locul 7 în lume în privința atacurilor cibernetice5.
  1. http://asociatialibertatearomanilor.ro/memoriu-catre-camera-deputatilor/
  2. http://asociatialibertatearomanilor.ro/memoriu-catre-presedintele-colegiului-medicilor-din-romania/
  3. http://asociatialibertatearomanilor.ro/revenire-la-propunerea-de-modificare-a-contractului-cadru-2013-2014/
  4. http://asociatialibertatearomanilor.ro/cerere-de-modificare-a-contractului-cadru/
  5. http://asociatialibertatearomanilor.ro/notificare/
  6. http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/ebs/ebs_359_en.pdf
  7. http://www.sicherheitstacho.eu/?lang=en
SURSA: http://apologeticum.wordpress.com

MAI MULTE DESPRE MICROCIPURI puteti afla studiind Categoria MICROCIPURI de pe blogul nostru (o mai usoara exploare a articolelor din aceasta categoria poate fi realizata accesad CUPRINSUL)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...